-
Η αλήθεια όσο πικρή και αν ακούγεται λέει ότι η καψουρα του έλληνα για ντουβαρια πακέταριστηκε απο τις τράπεζες σε ομόλογα ξένου δικαίου τα οποία με τις ευλογίες της Τροικας φοβάμαι ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν θα μπορέσουν να τα διακρατησουν στα χαρτοφυλακια τους για πολυ ακόμα.
Ας είμαστε ρεαλιστές τα σπίτια μας όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε, στην ουσία ανήκουν σε κάποια spv. Είμαστε ένοικοι με σκοπό να πάρουμε την κυριότητα μετά απο 25, 30 χρόνια ή οπότε λήγει το δάνειο. Και επειδή οι ισολογισμοί των τραπεζών θα πρέπει να καθαρίσουν οι νέοι ιδιοκτήτες των spv θα δώσουν την δυνατότητα στους ενοικους (που νομίζουν ότι ειναι ιδιοκτήτες) να πληρώνουν πιο ρεαλιστική δόση και να έχουν την δυνατότητα να πάρουν την κυριότητα πλέον στα 50+ χρόνια ή ποτέ σε κάποιες περιπτώσεις.
Δυστυχώς επειδή money talks όλοι οι κανόνες, νόμοι, συμπεριφορές ρυθμίζονται για να εμφανιστεί το χρήμα.
Ολα αυτά θα περάσουν στον κόσμο όταν ωριμάσουν λίγο ακόμα οι συνθήκες σαν βελουδινος πλειστηριασμός και θα ειναι όλοι χαρούμενοι. -
Σε μια όχι τόσο παλιά εποχή, το μαρτύριο του Έλληνα ήταν το 'κεραμίδι' και ο σπιτονοικοκύρης που τον ξεφτίλιζε όποτε καθυστερούσε το νοίκι.
Η εποχή εκείνη διαμόρφωσε τα 'θέλω' των Νεοελλήνων. Με τη συνήθη υπερβολή φυσικά. 'Το ένα σπίτι είναι καλό, τα 2 σπίτια καλύτερα, τα 5 υπερκαλύτερα'.Αντίστοιχα:
οι νεότεροι, που δεν πέρασαν αυτό το αγγούρι, δεν καταλαβαίνουν την αξία του 'κεραμιδιού'.
Άν το φάνε κι αυτοί με τη σειρά τους, θα νιώσουν. -
Τώρα το κεραμίδι έχει γίνει κεραμίδα!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Η αλήθεια όσο πικρή και αν ακούγεται λέει ότι η καψουρα του έλληνα για ντουβαρια πακέταριστηκε απο τις τράπεζες σε ομόλογα ξένου δικαίου τα οποία με τις ευλογίες της Τροικας φοβάμαι ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν θα μπορέσουν να τα διακρατησουν στα χαρτοφυλακια τους για πολυ ακόμα.
Ας είμαστε ρεαλιστές τα σπίτια μας όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε, στην ουσία ανήκουν σε κάποια spv. Είμαστε ένοικοι με σκοπό να πάρουμε την κυριότητα μετά απο 25, 30 χρόνια ή οπότε λήγει το δάνειο. Και επειδή οι ισολογισμοί των τραπεζών θα πρέπει να καθαρίσουν οι νέοι ιδιοκτήτες των spv θα δώσουν την δυνατότητα στους ενοικους (που νομίζουν ότι ειναι ιδιοκτήτες) να πληρώνουν πιο ρεαλιστική δόση και να έχουν την δυνατότητα να πάρουν την κυριότητα πλέον στα 50+ χρόνια ή ποτέ σε κάποιες περιπτώσεις.
Δυστυχώς επειδή money talks όλοι οι κανόνες, νόμοι, συμπεριφορές ρυθμίζονται για να εμφανιστεί το χρήμα.
Ολα αυτά θα περάσουν στον κόσμο όταν ωριμάσουν λίγο ακόμα οι συνθήκες σαν βελουδινος πλειστηριασμός και θα ειναι όλοι χαρούμενοι.Αυτά είναι όνειρα που κάνουν οι τραπεζίτες.
Σιγά μη δεχθούν οι έχοντες δάνεια να παρατείνουν το δάνειο στα 50 χρόνια (ή στα 100 χρόνια που μου έλεγε ο δικός μου τραπεζίτης). Μόνο αν η τιμή του ακινήτου παραμείνει στα σημερινά ψηλά επίπεδα.Εάν αφήσουν την αγορά να καταρρεύσει, όσοι δεν έχουν άλλη περιουσία θα επιστρέψουν το σπίτι και δεν θα πληρώσουν το δάνειο στην τράπεζα που θα γράψει τεράστιες ζημίες.
Οι τράπεζες δεν θέλουν φτηνά σπίτια γιατί δεν πρόκειται να πάρουν τίποτε από τα δάνεια που έχουν δώσει.
Οι τράπεζες θέλουν να παραμείνουν τα σπίτια ακριβά για να εισπράττουν τη δόση του δανείου - αλλιώς θα πάρουν το τρίτο το μακρύτερο. -
Συμφωνώ παραδόξως με τον cρp . Θα βρεθεί λύση ώστε να μην τους πάρουν τα σπίτια .
Γιατί όπως ξέρετε τα σπίτια είναι ακίνητα , φορολογούνται εύκολα γιατί δεν μπορούν να φύγουν .
Το ίδιο εύκολα όμως εθνικοποιούνται και τα φάντ , αν ο θυμωμένος Ελληνας βγάλει ένα κόμμα που θα υποσχεθεί την επιστροφή των κατασχεμένων . Και έχουμε 4-5 τέτοια κόμματα που εύκολα θα το πουν και δεξιά και αριστερά .Μην ξεχνάτε ότι έχει ξαναγίνει μετά την κατοχή , με τα σπίτια που αγόρασαν οι μαυραγορίτες .
Χτές ο διοικητής του οαεδ , είπε ότι υπάρχουν 450.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ , χωρίς ΚΑΝΕΝΑ εργαζόμενο .
Καταλαβαίνετε τι θα γίνει αν αρχίσουν να χάνουν και τα σπίτια τους .Είδατε τι έγινε στην Ιταλία , όταν ο μέγας καβαλιέρε (ελπίζω να βγεί αύριο) , είπε ότι θα επιστρέψει τα λεφτά του εκεί χαρατσιού ακινήτων .
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ολα αυτά θα περάσουν στον κόσμο όταν ωριμάσουν λίγο ακόμα οι συνθήκες σαν βελουδινος πλειστηριασμός και θα ειναι όλοι χαρούμενοι.Και εδώ αξίζει να γράψω!.
Αυτά είναι όνειρα που κάνουν οι τραπεζίτες.
Σιγά μη δεχθούν οι έχοντες δάνεια να παρατείνουν το δάνειο στα 50 χρόνια (ή στα 100 χρόνια που μου έλεγε ο δικός μου τραπεζίτης). Μόνο αν η τιμή του ακινήτου παραμείνει στα σημερινά ψηλά επίπεδα.Παρατάσεις δανείων, που θα έχουν περάσει στους κληρονόμους , εάν δεν κοντεύουν να τελειώσουν, δεν θα γίνουν αποδεκτές από αυτούς!. Έτσι θα πρέπει οι τράπεζες να αλλάξουν επάγγελμα, ή να μαζέψουν βαζελίνη…….
Τους συμφέρει να κεφαλαιοποιήσουν την ζημιά τους, και να δουν από πού θα τα αρπάξουν. Όπως άλλωστε κάνουν συνεχεία. Οι τραπεζίτες δεν είναι αργυραμοιβοί…..
Οι αντικειμενικές είναι στα επίπεδα της τελευταίας 5ετιας, που σήμερα πρακτικά είναι μεγαλύτερες της πραγματικής!.Εάν αφήσουν την αγορά να καταρρεύσει, όσοι δεν έχουν άλλη περιουσία θα επιστρέψουν το σπίτι και δεν θα πληρώσουν το δάνειο στην τράπεζα που θα γράψει τεράστιες ζημίες.
Δεν αφήνουν με τίποτα την αγορά να καταρρεύσει!. Ο φτωχός είναι φτωχός, θα επιζήσει τσιφούτικα, αυτοί με τα τεράστια έξοδα θα σβήσουν από τον χάρτη.
Οι τράπεζες δεν θέλουν φτηνά σπίτια γιατί δεν πρόκειται να πάρουν τίποτε από τα δάνεια που έχουν δώσει.
Οι τράπεζες θέλουν να παραμείνουν τα σπίτια ακριβά για να εισπράττουν τη δόση του δανείου - αλλιώς θα πάρουν το τρίτο το μακρύτερο.Και έστω με εικονικές τιμές είναι ο διακαείς τους πόθος. Και όταν κάποτε μπορέσουν να κατάσχουν την δεύτερη, Τρίτη, πέμπτη κατοικία, να έχουν εύπορους νεκρόφιλους να της αγοράσουν.
Διότι είναι μέγιστη μ@λ@κι@, να πιστέψει έστω και ο παραζαλισμένος από της τελευταίες σφαλιάρες, ότι κόμματα εξουσίας, θα πάρουν από τον μικρό ή μεσαίο αυτό το κεραμίδι του….
Και σας το λέω χωρίς καμία άλλη εξήγηση ότι ο Αντώνης, δεν είναι μ@λ@κ@ς. ότι είναι είναι….
Α.ΥΓ 150ε έχετε, και αποδειγμένα τα φέρνετε δύσκολα?. Χρωστάτε?. Υπάρχει λύση….
Βεβαία το χρήμα ούτε χάνετε ούτε καίγετε, τσέπες αλλάζει!. Και την ‘μαυρίλα’, «κλαψομούνηδες» λευταντζήδες διαδίδουν, με σωρεία ανεγκέφαλων παπαγάλων. Καιροφυλακτώντας για τα φιλέτα….. -
Έχει ενδιαφέρον μια σύγκριση Ελλάδας Ισπανίας στις κατασχέσεις σπιτιών. Στη χώρα μας είχαμε 2000 τη χρονιά που μας πέρασε, ενώ στην Ισπανία περίπου ...75.000 , όπως και κάθε χρόνο από το 2008. Καμμιά σχέση που λέει και ο ΣΧ.
http://www.inews.gr/203/pagonoun-gia-dyo-chronia-oi-katascheseis-katoikion-stin-ispania.htm
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σε μια όχι τόσο παλιά εποχή, το μαρτύριο του Έλληνα ήταν το 'κεραμίδι' και ο σπιτονοικοκύρης που τον ξεφτίλιζε όποτε καθυστερούσε το νοίκι.
Η εποχή εκείνη διαμόρφωσε τα 'θέλω' των Νεοελλήνων. Με τη συνήθη υπερβολή φυσικά. 'Το ένα σπίτι είναι καλό, τα 2 σπίτια καλύτερα, τα 5 υπερκαλύτερα'.Αντίστοιχα:
οι νεότεροι, που δεν πέρασαν αυτό το αγγούρι, δεν καταλαβαίνουν την αξία του 'κεραμιδιού'.
Άν το φάνε κι αυτοί με τη σειρά τους, θα νιώσουν.Επίσης τότε έχτιζες το σπίτι, δέν το αγόραζες γιατι πολύ απλά δέν υπήρχαν διαθέσιμα προς πώληση, τουλαχιστον όσα τώρα. Το χτίσιμο γινόταν με δανεικά απο γονείς, συγγενείς, γνωστούς και φίλους γιατι οι τράπεζες δέν δίνανε δάνεια και όταν το κάνανε ήταν με εξωφρενικά επιτόκια.
Το οικόπεδο ήταν κληρονομιά ή είχε το πατρικό το οποίο ήταν ρημαδιασμένο.
-
Στην Ισπανία δεν υπήρχε ο 3869/10, που εδώ πέρασε αστραπή και την κατάλληλη ώρα, χωρίς να πάρουν χαμπάρι αυτοί που θα τον φρέναραν!. Μπράβο Λούκα!. Οπωσδήποτε έπεσε σε δυσμένεια, μα το άδικο είναι ότι τα ΓΜΜΕ δεν το πρόβαλλαν.
Τα εδώ κατασχεθέντα, περισσότερο προσαρμοσμένα είναι, για φορολογικές ατασθαλίες. Σίγουρα ελάχιστα έχουν και πλειστηριαστεί, μάλιστα με παρότρυνση του χρεώστη, για να καθαρίσει με το δεδικασμένο ανά περίπτωση….
Στα χέρια αίματος τους πήγαν….. δεν ξέρω εγώ…. Όπως άκουσα…..
Μα πρόκειται για ακριβά σπίτια, εξοχικά, δεύτερες τρίτες κατοικίες!. Όχι για μέχρι 150000ε.
Και υπάρχει τρόπος, να μην ξεπερνάμε τα 150000ε.
Α. -
Ο πρώτος άνθρωπος που μας ζητάνε να δούνε οι ξένοι των funds οταν ερχονται στο ελβεζ ειναι ο Αλέξης.
Το πιανετε γιατί φαντάζομαι......
Και η φάση ειναι ότι όλες αυτές οι συναντήσεις και το ταξίδι του στην Αμερική τον έχουν εκλογικευσει και του ειναι μεγάλο σχολείο περί οικονομικών. Και στροφαρει κιόλας και πρυτανεύει και η λογική. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ο πρώτος άνθρωπος που μας ζητάνε να δούνε οι ξένοι των funds οταν ερχονται στο ελβεζ ειναι ο Αλέξης.
Το πιανετε γιατί φαντάζομαι......
Και η φάση ειναι ότι όλες αυτές οι συναντήσεις και το ταξίδι του στην Αμερική τον έχουν εκλογικευσει και του ειναι μεγάλο σχολείο περί οικονομικών. Και στροφαρει κιόλας και πρυτανεύει και η λογική.
**Αρχί[b]ζω και μου αρέσει εδώ μέσα!!!!!!....... **[/b]και ασφαλώς όχι, μα εάν?.......
Α.[color=#0000FF]**και γίνετε άψογος γενίτσαρος!.[/**color]
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Απο το 2009 ακουω οτι ερχονται τα distress funds
Οσο τα ειδατε εσεις,αλλο τοσο τα ειδα κι εγω.
Κανεις δεν ερχεται να βαλει πολυτιμη ρευστοτητα σε μια οικονομια που ειναι σε ελευθερη πτωση.Δεν ξέρω ποια ειναι η πηγή σου, αλλά απο τα μέσα του 2012 τα distressed funds ειναι εδώ. Μην φαντάζεται ότι θα το πάρουν χαμπάρι λεπτομερώς οι δημοσιογράφοι. Εχουν σκαναρει όλη την αγορά και το ενδιαφέρον υπάρχει σε covered bonds και εταιρείες με έλλειψη ρευστότητας που έχουν story.
Πράξεις δεν έχουν γίνει πολλες ακόμα γιατί οι τραπεζίτες ειναι με δεμένα χέρια και δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις για να λογιστικοποιησουν την ζημιά και στις επιχειρήσεις αρκετοί επιχειρηματιες πιστεύουν ακόμα ότι θα τα καταφέρουν μόνοι τους όταν και καλά θα τους δώσουν ρευστότητα οι τράπεζες.
Η πλήρης ανάληψη καθηκόντων των επιτρόπων και η ολοκλήρωση της ανακαιφαλαιποιησης θα φέρουν συναλλαγές.
Αυτή τη στιγμή τα bad banks εκκαθαριζουν χαρτοφυλακια.Στα λέω γιατί τα ζω απο μέσα. Υπάρχουν σίγουρα 5 δις στην αγορά των distressed προς τοποθέτηση αλλά πρέπει να ταιριάζουν η προσφερόμενη με την ζητούμενη τιμή και βασικά οι πωλητές να το πάρουν απόφαση.
ΥΓ Πήραν μια μυρωδιά και οι αμυριστοι βλέποντας χθες την Morgan στον Σαμαρα.
Το να ειναι εδω δεν μου λεει τιποτα,αυτο που με ενδιαφερει ειναι ποιος ανοιξε το πορτοφολι και εκανε αγορα,και τετοιος δεν νομιζω οτι υπαρχει.
Οσο για το 'story',δεν υπαρχει τετοιο πραγμα σε καμια ελληνικη εταιρεια αυτη την στιγμη.Και δεν υπαρχει γιατι δεν μπορει μια εταιρεια να καλπαζει στην κριση,ακομα και αν το κανει με καποιο μαγικο τροπο μια χρονια,οι προοπτικες της θα ευθυγραμμιστουν με την πορεια της εθνικης καταναλωσης. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Απο το 2009 ακουω οτι ερχονται τα distress funds
Οσο τα ειδατε εσεις,αλλο τοσο τα ειδα κι εγω.
Κανεις δεν ερχεται να βαλει πολυτιμη ρευστοτητα σε μια οικονομια που ειναι σε ελευθερη πτωση.Δεν ξέρω ποια ειναι η πηγή σου, αλλά απο τα μέσα του 2012 τα distressed funds ειναι εδώ. Μην φαντάζεται ότι θα το πάρουν χαμπάρι λεπτομερώς οι δημοσιογράφοι. Εχουν σκαναρει όλη την αγορά και το ενδιαφέρον υπάρχει σε covered bonds και εταιρείες με έλλειψη ρευστότητας που έχουν story.
Πράξεις δεν έχουν γίνει πολλες ακόμα γιατί οι τραπεζίτες ειναι με δεμένα χέρια και δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις για να λογιστικοποιησουν την ζημιά και στις επιχειρήσεις αρκετοί επιχειρηματιες πιστεύουν ακόμα ότι θα τα καταφέρουν μόνοι τους όταν και καλά θα τους δώσουν ρευστότητα οι τράπεζες.
Η πλήρης ανάληψη καθηκόντων των επιτρόπων και η ολοκλήρωση της ανακαιφαλαιποιησης θα φέρουν συναλλαγές.
Αυτή τη στιγμή τα bad banks εκκαθαριζουν χαρτοφυλακια.Στα λέω γιατί τα ζω απο μέσα. Υπάρχουν σίγουρα 5 δις στην αγορά των distressed προς τοποθέτηση αλλά πρέπει να ταιριάζουν η προσφερόμενη με την ζητούμενη τιμή και βασικά οι πωλητές να το πάρουν απόφαση.
ΥΓ Πήραν μια μυρωδιά και οι αμυριστοι βλέποντας χθες την Morgan στον Σαμαρα.
Το να ειναι εδω δεν μου λεει τιποτα,αυτο που με ενδιαφερει ειναι ποιος ανοιξε το πορτοφολι και εκανε αγορα,και τετοιος δεν νομιζω οτι υπαρχει.
Οσο για το 'story',δεν υπαρχει τετοιο πραγμα σε καμια ελληνικη εταιρεια αυτη την στιγμη.Και δεν υπαρχει γιατι δεν μπορει μια εταιρεια να καλπαζει στην κριση,ακομα και αν το κανει με καποιο μαγικο τροπο μια χρονια,οι προοπτικες της θα ευθυγραμμιστουν με την πορεια της εθνικης καταναλωσης.
Κανένας δυνατός επιχειρηματίας δεν ποντάρει στην εθνική κατανάλωση, και είναι πολλοί.
Ενημερώσου (όχι εύκολο) και περιόρισε την μεμψίμοιρη εγγραφή στης παραθέσεις σου.
Χαμογελά ελαφρά φίλε μου. Δεν αυξήθηκαν οι μισθοί, δεν αυξήθηκαν οι συντάξεις, μα αυτά έπονται.
Οι λευταντζήδες γνωρίζουν ότι μετά από δυο - τρία χρόνια, τα λεφτά στα σεντούκια θα τα βάλουν στον πάτο τους. Σήμερα δεν παίζεις με μεγάλα ποσοστά!. Σε τρία χρόνια ούτε το κεφάλαιο τους δεν θα μπορούν να μαζέψουν.
Επιχείρηση δεν είναι τι φτιάχνω, μα πως το πουλώ κερδίζοντας, όσα κερδίζω, μα να κερδίζω πάνω από τον πραγματικό τιμάριθμο. Και σήμερα ο τιμάριθμος, λόγο ανέχειας, είναι σημαντικά χαμηλά. Ο τιμάριθμος παίζει ανάλογα της αγοραστικής ικανότητας, που σήμερα είναι καταρρακωμένη. Σήμερα όταν έχεις χρήματα αγοράζεις, έχοντας προηγουμένως βρεις που θα πουλήσεις. Τίποτα δεν στοκάρεις, πλην την πρώτη κατοικία, και εάν αυτή είναι μεγάλη, βάλτει να στην χωρίσουν έντεχνα, να φαίνετε περισσότερες μα να γίνετε μια και να αγοραστεί από περισσότερα δικά σου άτομα!. Βέβαια αυτό δεν λέγετε κερδοσκοπική επιχείρηση, μα εξασφάλιση, μετράει και αυτό!.
Μα χαμόγελα φίλε μου, όταν χαμογελάς κατεβάζεις ιδέες, εάν έχεις να της στηρίξεις, πάντοτε!!!!....
Α. -
Και μην ξεχνάμε, ο δεύτερος την τάξη «ιερωμένος» στο Βατοπέδη, μα έχων εκ των πραγμάτων το γενικό πρόσταγμα, αγόραζε με χρήματα τρίτων, κερδίζοντας!.....
Α. -
Για ενοικιάσεις ρωτάω εδώ ή σε κάποιο άλλο θέμα?
-
Αν σε ενδιαφερουν πρακτικα πραγματα πηγαινε στο 'οικοδομες- κατοικιες'. Αν τωρα θελεις να το ξανασκεφτεις μηπως κ συμφερει να το αγορασεις- πουλησεις κι εχεις ορεξη για αναλυσεις, make yourself comfortable
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Για ενοικιάσεις ρωτάω εδώ ή σε κάποιο άλλο θέμα?
Δίκυκλα, αυτοκίνητα, κατοικία, μαγαζί, εργοστασιακό χώρο?.....
Α. -
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Αν σε ενδιαφερουν πρακτικα πραγματα πηγαινε στο 'οικοδομες- κατοικιες'. Αν τωρα θελεις να το ξανασκεφτεις μηπως κ συμφερει να το αγορασεις- πουλησεις κι εχεις ορεξη για αναλυσεις, make yourself comfortable
make yourself comfortable
Με μια λέξη ‘βολέψου’ καθάριζες!.
Α. -
Για ένα σπίτι που θέλει να νοικιάσει ο πατέρας μου είναι η απορία.Είναι στα Άνω Πατήσια κοντά στην πλατεία Παπαδιαμάντη,δυάρι 52τ.μ.,έχει αυτόνομη θέρμανση(δυστυχώς μόνο πετρέλαιο),μέσα είναι πλήρως ανακαινισμένο και πέρσι έβαλε καινούργια πόρτα ασφαλείας και παράθυρα.Η πολυκατοικία είναι του '80 και το σπίτι δεν έχει πάρκινγκ.Τώρα σκέφτεται αν θα το νοικιάσει ή θα το πουλήσει.Απ'ότι μου είπε με τα λεφτά που το νοίκιαζε και τα τελευταία μέτρα,ουσιαστικά το κέρδος του ήταν 10 ευρώ το μήνα .Οπότε μιας και εγώ είμαι άσχετος αλλά θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ και εκείνος δεν τα πάει καλά με το computer είπα να σας ρωτήσω.Με βάση τα παραπάνω,σε τί τιμή θα μπορούσε να το νοικιάσει και σε τί τιμή θα μπορούσε να το πουλήσει?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Ζούμε στην εποχή που ο κανόνας είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες .
Ετσι μόνο ψάχνοντας θα πας και στις δύο περιπτώσεις .
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!