-
Οκ, δεν νομίζω πάντως ότι υπάρχει μια γενική πτώση στα Πηγαδάκια της τάξης του 30%...
Thx -
Για δείτε κι αυτό...
'Στα αζήτητα παραμένουν 400.000 νέα σπίτια σε όλη την Ελλάδα'
από το in.gr
B(p)esame Mucho
Για να δούμε τι θα γίνει με τις τιμές.... -
τιποτα δε θα γινει με τις τιμες, τουλαχιστον οχι αμεσα.
ο Ελληνας δε μπορει να δεχθει οτι μπορει λαθος επιλογες να του κοστισουν σε χρημα...
φιλος εψαχνε να νοικιασει επαγγελματικο χωρο. Ειχε βρει 3 καταστηματα τα οποια ζητουσαν για ενοικιο εξωφρενικες τιμες.
ε, 1 χρονο μετα, ειναι ακομη ξενοικιαστα και η τιμη παραμενει η ιδια, αδιαπραγματευτη...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τιποτα δε θα γινει με τις τιμες, τουλαχιστον οχι αμεσα.ο Ελληνας δε μπορει να δεχθει οτι μπορει λαθος επιλογες να του κοστισουν σε χρημα...
φιλος εψαχνε να νοικιασει επαγγελματικο χωρο. Ειχε βρει 3 καταστηματα τα οποια ζητουσαν για ενοικιο εξωφρενικες τιμες.
ε, 1 χρονο μετα, ειναι ακομη ξενοικιαστα και η τιμη παραμενει η ιδια, αδιαπραγματευτη...
Μπορεί, αλλά άκου να δεις πως το σκέφτομαι...
Εγώ δεν έχω πρόβλημα να μένω στο ενοίκιο... ΑΥΤΟΣ έχει πρόβλημα να μην...εισπράτει ενοίκιο ή να το έχει απούλητο!
Κάποια στιγμή, όταν δουν πως ο καιρός περνάει και αυτοί δεν εισπράτουν και οι προμηθευτές και τα συνεργεία πρέπει να πληρωθούν, θα λογικευθούν...
Αν δεν το κάνουν αυτοί, θα το κάνουν οι άλλοι με τα οικόπεδα, που τώρα ζητούν εξωφρενικά ποσά...
Στην τελική, αν δεν λογικευθεί κανένας και τ'αφήσουν να κάαααθονται, το νοίκι δεν με χαλάει καθόλου μα καθόλου, θα κρατήσω κι εγώ τα όποια λεφτά μου θα βγάλω σε προνομιακούς λογαριασμούς, θα ρίξω και μερικά στο χρηματιστήριο και θα συνεχίσω να πληρώνω για νοίκι το 1/3 ή και το 1/2 δεν με χαλάει αυτών που θα πλήρωνα για στεγαστικό...
Και δεν θα έχω το άγχος μην μού το πάρει η τράπεζα το ρημάδι.... -
-
Σίγουρα ισχύει ότι και η κουτσή Μαρία έγινε κατασκευαστής.
-
Σίγουρα ισχύει ότι η κατασκευαστής πλέον κουτσή Μαρία οικονόμησε τρελό φράγκο - και δήλωνε στην εφορία άνεργη κουτσή Μαρία.
-
Σίγουρα το κράτος ξύπνησε και είπε: γιατί να το μαζεύει το χρήμα η κουτσή Μαρία και όχι εγώ??? - και προχώρησε στην αύξηση αντικειμενικών (μαζί με αυτή που θα έρθει από Μάρτη του 2008).
-
Τα ακίνητα δεν πρόκειτε να πέσουν - μπορεί να μείνουν σταθερά μπορεί και να αυξηθούν (όλα εξαρτώνται από τα επιτόκια).
-
Πολύ καλή περίοδος για αγορά (με την έννοια να παζαρέψεις τον κατασκευαστή) θα είναι μέχρι την επόμηνη αύξηση αντικειμενικών ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ.
-
-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
-
Σίγουρα ισχύει ότι και η κουτσή Μαρία έγινε κατασκευαστής.
-
Σίγουρα ισχύει ότι η κατασκευαστής πλέον κουτσή Μαρία οικονόμησε τρελό φράγκο - και δήλωνε στην εφορία άνεργη κουτσή Μαρία.
-
Σίγουρα το κράτος ξύπνησε και είπε: γιατί να το μαζεύει το χρήμα η κουτσή Μαρία και όχι εγώ??? - και προχώρησε στην αύξηση αντικειμενικών (μαζί με αυτή που θα έρθει από Μάρτη του 2008).
-
Τα ακίνητα δεν πρόκειτε να πέσουν - μπορεί να μείνουν σταθερά μπορεί και να αυξηθούν (όλα εξαρτώνται από τα επιτόκια).
-
Πολύ καλή περίοδος για αγορά (με την έννοια να παζαρέψεις τον κατασκευαστή) θα είναι μέχρι την επόμηνη αύξηση αντικειμενικών ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ.
Στις ΗΠΑ πάντως οι τιμές των ακινήτων έπεσαν κι ακόμη πέφτουν...
Δεν βλέπω το λόγο να μην συμβεί κι εδώ κάτι ανάλογο, οι προϋποθέσεις ήδη υπάρχουν...
Μόνον στην Αττική υπάρχουν 100.000 απούλητα νεόκτιστα σπίτια. Αν από το νέο έτος που θα καταλήξει φαντάζομαι το κράτος στους φόρους που θα επιβαρύνουν τα ακίνητα, υπάρξει ζήτηση, τότε οι τιμές δεν θα πέσουν και ίσως ανέβουν.
Αν η ζήτηση δεν κάνει μπουμ, οι τιμές ή θα πέσουν, ή τα σπίτια θα παραμείνουν απούλητα...
Οι αντικειμενικές αξίες είναι ένα θέμα, αλλά όχι τόσο όσο φαίνεται... Εγώ εξάλλου, δεν θέλω μικρή μείωση, αλλά πραγματική! Ζητάω πολλά;
Αν ζητάω πολλά, θα μείνω χωρίς σπίτι no prob! Στην τελική , κανείς δεν μου εγγυάται πως θα δουλεύω στην Ελλάδα μια ζωή, μπορεί να γίνω...Dubaiανός και εκεί τα σπίτια με πολύ ανώτερη κατασκευή από τα ελληνικά, ξεκινάνε από 2Κ -
-
HiFi μέσα στη παρανοική τσιγκουνιά σου λες και σωστά πράγματα, αλλά το θέμα είναι
- πόσο θα πάρει στη κρίσιμη μάζα να διαπιστώσει ορισμένα πράγματα
- σε ποια φάση θα είσαι/είμαι/είμαστε όταν το διαπιστώσει
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
HiFi μέσα στη **παρανοική τσιγκουνιά **σου λες και σωστά πράγματα, αλλά το θέμα είναι- πόσο θα πάρει στη κρίσιμη μάζα να διαπιστώσει ορισμένα πράγματα
- σε ποια φάση θα είσαι/είμαι/είμαστε όταν το διαπιστώσει
- Η κρίσιμη μάζα δεν μπορεί να διαπιστώσει τίποτε παραπάνω, εκτός από το ότι δεν της φτάνουν τα λεφτά. Κι αυτό φυσικά θα το διαπιστώσει όταν βρεθεί με το μαχαίρι στο λαιμό από τα δανεικά και τις κάρτες... Γνωρίζω τουλάχιστον 2 περιπτώσεις, που τα δάνειά τους το μήνα είναι τόσο υπέρογκα που καταφεύγουν είτε σε πρόσθετο δανεισμό με κάρτες που προσπαθούν μετά να ξεχρεώσουν με ..ιδιαίτερα μέσα στο καλοκαίρι (για ένα κ~λοσπιτο ρε γαμ~το! ), ή με δεύτερη δουλειά!
Γνωστό μου ζευγάρι, νιόπαντρο, δεν ήθελε με τίποτε να μείνει δωρεάν στο παλιό 3άρι που πρόσφερε ο πατέρας, αλλά θέλαν οπωσδήποτε καινούριο... Επίσης θέλαν και καινούρια έπιπλα...
Δανείστηκαν λοιπόν κάτι παραπάνω από 180.000, ενώ τα 30Κ από αυτά εχουν επαχθέστερο επιτόκιο, νομίζω, καθότι είναι πρόσθετο 'επισκευαστικό' δάνειο... Ούτως ή άλλως, ένα χρόνο πριν η δόση του δανείου του σπιτιού ξεπερνούσε τα 1100
-
Από αρχή του έτους μπαίνει στο παιχνίδι και ο Φόρος Κατοχής Ακινήτων........ το έχεις να κάθεται .... κανένα πρόβλημα σου λέει το Κράτος πλήρωνε 0.1% επί της αντικειμενικής
400,000 αδιάθετα στο χαρτοφυλάκιο οι κατασκευαστες
400,000 * 100 τμ * 2,000 μέση αντικειμενική * 0.1% φόρος = 80 εκ για το Κράτος .... ΦΕΡΤΑ!!!!
-
Είναι γεγονός ότι μιλάω εκ του ασφαλούς μιας και στην οικογένειά μου δεν έχουμε πάρει ποτέ δάνειο, δε χρησιμοποιούμε πιστωτικές κάρτες και μένουμε σε ιδιόκτητο σπίτι, δε θα μπορούσα με τίποτα όμως να με φανταστώ να πληρώνω σε δάνειο τα μισά οικογενειακά εισοδήματα
Πραγματικά η σκέψη και μόνο ότι αν για χ,ψ λόγους καθυστερήσουν οι δόσεις τότε θα μου πάρουν το σπίτι και θα χάσω και όσα λεφτά θα έχω ήδη δώσει απλά με τρομάζει.
Είναι γεγονός λοιπόν ότι όντας στο ενοίκιο πληρώνεις κάτι που δε σου ανήκει, είναι όμως όντως άλλο πράγμα το να δίνεις 600
-
Πάντως πλέον δεν χτίζεις μονοκατοικία εκτός αν είσαι Onasis ή έστω Tomasis...
Εδώ που μένω (Γλυκά Νερά), παλιότερα ήταν ο παράδεισος της μονοκατοικίας. Τώρα βασιλεύουν οι 3 ή 4όροφες πολυκατοικίες. Λογικά σε έτοιμες μονοκατοικίες οι τιμές μπορεί να πέσουν σταδιακά όσο αυτές μένουν απούλητες. Τα οικόπεδα δεν νομίζω να πέσουν.
Όσο μάλιστα αναπτύσσεται αστικά στο συνολό της η Αττική, οι τιμές θα ανεβαίνουν και όχι το αντίθετο.'μην μένεις στο νοίκι, πάρε δάνειο και πάρε σπίτι'
Ναι αλλά στο τέλος (μετά από κάποια χρόνια) δεν σου μένει ένα σπίτι δικό σου;
Τώρα για το φιλικό σου ζευγάρι συγνώμη αλλά μου θύμισε την ατάκα του κυρίου στη φώτο....
'Θα κάνουμε ένα βλακοζεύγαρο, μα ένα βλακοζεύγαρο...' -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Πάντως πλέον δεν χτίζεις μονοκατοικία εκτός αν είσαι Onasis ή έστω Tomasis...Γιατί;
Λόγω του κόστους του οικοπέδου; Αν ναι τότε υπάρχει πάντα η περίπτωηση του να βγεις λίγο πιο έξω από την Αθήνα, π.χ. Πικέρμι, Παλλήνη, κτλ, όπου οι τιμές των οικοπέδων (όχι αυτών που έχουν φάτσα στη Λ. Μαραθώνος) ακόμα βρίσκονται σε λογικά επίπεδα.
Αντί να αγοράσει δηλαδή κανείς ένα διαμέρισμα 100 τμ με 2500
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
'μην μένεις στο νοίκι, πάρε δάνειο και πάρε σπίτι'
Ναι αλλά στο τέλος (μετά από κάποια χρόνια) δεν σου μένει ένα σπίτι δικό σου;
Μα ακριβώς σ' αυτήν την παγίδα πέφτουν όλοι! Γιατί το σπίτι θα γίνει 'δικό μου' σε ...30 χρόνια! Μέχρι τότε θα είναι της τράπεζας!
Σκέψου τις ζημιές που θα έχει τότε το σπίτι μετά από 30 χρόνια χρήση, θα θέλει αλλαγές σίγουρα στο μπάνιο, στην κουζίνα, πιθανώς στα κουφώματα, σίγουρα στα πατώματα, στα ντουλάπια, για να μην μιλήσω για εξωτερικές φθορές...Επομένως, η αξία του τότε, δεν θα είναι η ίδια με σήμερα, θα πρόκειται για ένα παλιό σπίτι...
Σκέψου τι νοίκι παίρνει κάποιος σήμερα στο κέντρο πχ των Αθηνών από ένα παλιό 3άρι, σκέψου τι παίρνει και η εφορία και το ξανασυζητάμε...Για να μην παρεξηγούμαι: δεν λέω πως θα μείνω στο νοίκι για πάντα απαραίτητα! Αλλά δεν πρόκειται να φεσωθώ μέχρι το λαιμό για να μην έχω το νοίκι! Αν βγάλω χρήματα , θα σκεφτώ πολύ σοβαρά πώς και σε τι θα επενδύσω... Μπορεί να πάρω σπίτι, μπορεί να πάρω οικόπεδο για να χτίσω όταν και όποτε μπορώ, μπορεί να φτιάξω επιχείρηση, μπορεί να τα παρατήσω όλα και να πάω αλλού!
Πάντως την τράπεζα συνεταίρο στην τσέπη μου, θα την βάλω όταν υπάρχει πραγματικός λόγος και όταν επίσης βλέπω πως μπορώ να το αντέξω και όχι με ένα ψωρομισθό να πάω να γίνω....νοικοκύρης (my @ss!).
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Οι βασικές τους δουλειές είναι στο δήμο με 700+ , βάλε και διάφορα επιδόματα πάνε στα 900 έκαστος...:
Προφανώς δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι αλλά συμβασιούχοι...αν ήταν μόνιμοι ή αορίστου ακόμα και αν είναι απόφοιτοι λυκείου θα έφταναν 1000 έκαστος τουλάχιστον ως πρωτοδιοριζόμενοι...δεν τα ξέρεις καλά Γρηγόρη.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Οι βασικές τους δουλειές είναι στο δήμο με 700+ , βάλε και διάφορα επιδόματα πάνε στα 900 έκαστος...:
Προφανώς δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι αλλά συμβασιούχοι...αν ήταν μόνιμοι ή αορίστου ακόμα και αν είναι απόφοιτοι λυκείου θα έφταναν 1000 έκαστος τουλάχιστον ως πρωτοδιοριζόμενοι...δεν τα ξέρεις καλά Γρηγόρη.
Μα δεν είπα πως είναι μόνιμοι! Συμβασιούχοι είναι και δεν ξέρουν αν θα είναι και στο μέλλον!
Αν ήταν μόνιμοι, θα έπαιρναν παραπάνω! Πάντως, συμφοιτητές μου σαν καθηγητές πληροφορικής, ξεκίνησαν με 900 -
Τα δάνεια, οι πιστωτικές και γενικά το φέσωμα είναι δυτικόφερτη μόδα και συνήθεια.
Η διαφορά είναι ότι οι αγγλοσάξωνες και λοιποί άποκοι (στο states) έχουν πολύ μεγαλύτερα εισοδήματα και γενικά έχουν μάθει να παίζουν με αυτό το θέμα και ξέρουν πώς να το διαχειριστούν καλύτερα.
Ο Ελληνάρας on the other hand, αντιμετώπισε το όλο θέμα με ολίγη από James Bond, κοινώς 'Live and let Die...'.
Πάρε τώρα το SUV, τα ρούχα, τα έπιπλα, το σπίτι, πήγαινε διακοπές (και πάσχα και χριστούγεννα γιατί το καλοκαίρι δεν το συζητάω 'νησάκι'), πήγαινε και μπουζούκια και άσε να πληρώνουν τα δισεγγονά σου για τις βλακείες σου.
Και βέβαια μετά μας φταίει το κράτος, η βενζίνη που ακρίβυνε κλπ...
Αν για ένα πράγμα ευγνομονώ τον πατέρα μου είναι ότι μας έμαθε οικογενειακώς να μην έχουμε καμμία σχέση με δόσεις, πιστωτικές, δάνεια κλπ...Μονοκατοικίες δεν χτίζει κανείς πλέον (εκτός αν έχει βάθος στην -γεμάτη- τσέπη του) γιατί θεωρώ τεράστια οικονομική πληγή να αγοράσεις ένα οικόπεδο και να μπεις στη διαδικασία να αντιμετωπίσεις το θεριό που ακούει στο όνομα 'μαστοράτζα'... εκτός αν θες να καταλήξεις σαν τον Τσάκωνα στο 'Για μια χούφτα τούβλα'.
-
δεν κατάλαβες Πατρίδα! Δεν διαφωνώ μαζί σου απλά μου φάνηκαν λίγα επειδή γνωρίζω τα του δημοσίου. Προσωπικά ως συμβασιούχος και με αβέβαιη δουλειά στο μέλλον δεν θα γινόμουνα homoeconomicus(ζει για να δουλεύει, δεν δουλεύει για να ζει...) με δάνεια μέχρι το λαιμό. Η αλήθεια είναι πάντως ότι τα σπίτια έχουν -τουλάχιστον στην Χ.Ε. που ψιλοκοιτάω- μία μικρή μείωση στις τιμές προερχόμενη πιθανότατα από την μειωμένη ζήτηση και του μεγάλου αριθμού απούλητων κατοικιών.
Αναφερθήκατε στο να κάνει κάποιος δική του οικοδομή...δεκτό ότι συμφέρει οικονομικά όμως η φθορά από την διαδικασία είναι τεράστια(δεν είναι τυχαίο που λένε ότι όποιος δεν έχει κάνει.. γάμο και δεν έχει χτίσει σπίτι δεν ξέρει από...βάσανα ).
Σκεφτείτε...βγάλε άδεια, ξεμπάζωσε βρες τον κατάλληλο 'μπετατζή' που να μην ...'ταίζει' το μπετό με νερό και να μην σε κλέβει στα αγώγεια, ρίξε ...'κουστούμι' όλα τα μπετά μαζί ακόμα και αν δεν τα κατοικήσεις όλα για καλύτερα μπετά, βρες σωστό χτίστη, ηλεκτρολόγο σοφαντζή, υδραυλικό και πολλά ακόμα που επειδή έκανε οικοδομή ο αδερφός μου και ξέρω είναι ικανά να αποθαρρύνουν κάποιον ειδικά αν όλα αυτά πραγματώνονται με δάνεια των 150 χιλάδων + ευρώ και οριακά οικονομικά. Δεν ξέρω...δύσκολοι καιροί για επενδύσεις. -
παίδες στην αγορά δεν υπάρχει ρευστό.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
παίδες στην αγορά δεν υπάρχει ρευστό.υπαρχει στα νυχτερινα μαγαζια...
-
...και στα Super Markets
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!