-
εσύ λες οτι δεν το ξέρει?
καλά κάνεις όμως και τα αναφέρεις για το φιλοθεάμον κοινό. -
Μετά τους τελευταίους εισπρακτικους νομούς βλέπω την αγορα να παγώνει για μερικά χρόνια
-
παντως αυτο τον καιρο εχω δει πολλους ανθρωπους με επιχειρηματικο μυαλο οπου επενδησαν τις περιουσιες τους σε μαγαζια και επι χρονια εβγαζαν πολλα λεφτα, να καταρρεουν. Αερας κοπανιστος τα μαγαζια, τη μια κονομας την αλλη εισαι στο δρομο.
Τα ακινητα ακομα και τωρα κρατανε σχεδον την αξια τους -
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
παντως αυτο τον καιρο εχω δει πολλους ανθρωπους με επιχειρηματικο μυαλο οπου επενδησαν τις περιουσιες τους σε μαγαζια και επι χρονια εβγαζαν πολλα λεφτα, να καταρρεουν. Αερας κοπανιστος τα μαγαζια, τη μια κονομας την αλλη εισαι στο δρομο.
Τα ακινητα ακομα και τωρα κρατανε σχεδον την αξια τουςγια να μπορεις να πεις οτι κρατανε την αξια τους, θα πρεπει να γινονται πραξεις αγοραπωλησιας στις προ 2ετιας τιμες τους. Εαν δεν μπορεις να το πουλησεις, τι αξια κρατανε;
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Κάνεις τεράστιο λάθος, δεν τα ξέρεις καλά. Δεν έχω καθόλου χρόνο να ψάξω τώρα (το έχω κάνει αρκετά παλιά στα νιάτα μου) αλλά οι ζημιές του λεγόμενου 'οικονομικού δωσιλογισμού' ουδέποτε απεκατεστάθησαν στη μετακατοχική Ελλάδα (όπως άλλωστε συνέβη και με τους 'κοινούς' δωσιλόγους και συνεργάτες των Γερμανών).εσύ λες οτι δεν το ξέρει?
καλά κάνεις όμως και τα αναφέρεις για το φιλοθεάμον κοινό.Προφανώς και δεν ξέρω με επίσημες στατιστικές , που άλλωστε δεν νομίζω να υπάρχουν , τι έγινε .
Επίσης δεν είναι στον τομέα μου η νομική ιστορία . Αυτά τα οποία αναφέρω είναι συζητήσεις με τους παππούδες μου που ήταν μεσήλικες στην κατοχή και μετά και είχαν γνώση των θεμάτων αυτών από τον περίγυρο τους .Επίσης είναι σίγουρο ότι όσοι δεν είχαν την φυσική η οικονομική δυνατότητα να τα διεκδικήσουν δεν θα τα πήραν .
Ο νόμος όμως υπήρξε και περί αυτού μίλησα .παντως αυτο τον καιρο εχω δει πολλους ανθρωπους με επιχειρηματικο μυαλο οπου επενδησαν τις περιουσιες τους σε μαγαζια και επι χρονια εβγαζαν πολλα λεφτα, να καταρρεουν. Αερας κοπανιστος τα μαγαζια, τη μια κονομας την αλλη εισαι στο δρομο.
Τα ακινητα ακομα και τωρα κρατανε σχεδον την αξια τουςγια να μπορεις να πεις οτι κρατανε την αξια τους, θα πρεπει να γινονται πραξεις αγοραπωλησιας στις προ 2ετιας τιμες τους. Εαν δεν μπορεις να το πουλησεις, τι αξια κρατανε;
Σπύρο μιλάει γιά τους μαγαζάτορες που λόγω κρίσης έκλεισαν μαγαζιά που υπήρχαν 2 και 3 γενιές .
Επίσης έχει πέσει πολύ και η αξία των μαγαζιών σαν ιδιοκτησίες , αλλά αυτό στα κεντρικά σημεία θα είναι παροδικό .
Στα συνοικιακά μάλλον μόνιμο .ο κακός χαμός θα γίνει στα επαγγελματικά ακίνητα των γραφειακών χώρων .
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Τα ακίνητα ακομα και τωρα κρατανε σχεδον την αξια τους
Διαφωνώ εν μέρει, καθόσον: Οι πολυκατοικίες που πλησιάζουν την 50ετία, είναι στα τελευταία τους.
Και επειδή ούτε το 1/5 των ιδιοκτητών διαμερισμάτων δεν θέλει ή δεν έχει τα χρήματα να συνεισφέρει στην συντήρηση - ανακαίνιση των ¨κοινόχρηστων¨ χώρων της οικοδομής-πολυκατοικίας, οι περιουσίες αυτές σε 10 χρόνια θα έχουν επι το πλείστον χαθεί!
Και επειδή δεν λέω υποθετικά σενάρια, σε πολυκατοικία κατασκευής του 1968 στην Πάτρα, όπου διαθέτω 3άρι, στην Πλ. Γεωργίου (κέντρο του κέντρου), δεν λειτουργεί η κεντρική θέρμανση απο το 2000 και το ασανσέρ δεν έχει αντικατασταθεί , παρά την υποχρέωση των ιδιοκτητών συμμόρφωσης στους νέους κανονισμούς, ενώ απο το 2009 δεν λειτουργεί ούτε αυτό.
Εγώ είμαι πρόθυμος να δώσω τα 5000€ που μου αναλογούν για την ανακαίνιση του κτιρίου, αλλά απο τους υπόλοιπους 14 ιδιοκτήτες, μόνο οι 3 με ακολουθούν. Οι υπόλοιποι δεν έχουν πλέον ' στον ήλιο μοίρα', ή δεν μένουν κάν στην περιοχή (κληρονόμοι) και αδιαφορούν παντελώς.
Αποτέλεσμα: Εχω κατεβάσει το ενοίκιο 30%, γιατί ..... τι να δείξω στον ενδιαφερόμενο, ενώ για να το πουλήσω, πρέπει να πέσω στο 40% της μέσης τιμής στην περιοχή, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη πολυκατοικία!!!Και αυτός είναι ο λόγος που είμαι υπέρ των ανεξάρτητων μεζονετών ( κορυφαία βέβαια περίπτωση αλλά οικονομικά απρόσιτη παραμένει η μονοκατοικία) και κατά των διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες.
Αν η -εφαπτόμενη έστω- μεζονέτα του διπλανού σε 60 χρόνια είναι ερείπιο, τουλάχιστον εσύ θα έχεις τη δυνατότητα να την κρατήσεις τη δική σου 'ζωντανή' για κάποια χρόνια ακόμα, και όχι να ντρέπεσαι να καλέσεις ένα φίλο, γιατί ενώ το διαμέρισμα που μένεις το έχεις ανακαινίσει και καλοδιατηρήσει, οι λοιποί χώροι της πολυκατοικίας που μένεις , και απο τους οποίους υποχρεωτικά θα περάσει (είσοδος-κουδουνιέρα-ασανσέρ-διάδρομοι, κλπ....) έχουν πλέον παραδώσει το πνεύμα για τους παραπάνω λόγους ... -
Πήγε ενας φίλος να κάνει μια μεταβίβαση και του ζήτησε ο συμβολαιογράφος βεβαιωση απο μηχανικο περι μη πολεοδομικης παραβασης (αν καταλαβα καλα) για να ολοκληρωθει η συναλαγή.
Θα γινει της ποθτ@ν@ς.
Ακου βεβαιωση μη πολεοδομικης παραβασης στην Ελλάδα.
Να δω ποιος θα υπογραψει
Κοιτα που θα γεμισουν οι φυλακες μηχανικους -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πήγε ενας φίλος να κάνει μια μεταβίβαση και του ζήτησε ο συμβολαιογράφος **βεβαιωση απο μηχανικο περι μη πολεοδομικης παραβασης **(αν καταλαβα καλα) για να ολοκληρωθει η συναλαγή. ................Επιβεβαιώνω.
Ο δικηγόρος που χειρίζεται δική μου αγορά, απαίτησε σχετική βεβαίωση απο τον κατασκευαστή-πωλητή, καθόσον οι ημιυπαίθριοι χώροι που τακτοποιούνται με την καταβολή προστίμου και έχουν μετατραπεί σε χώρους κύριας χρήσης, όπως χώροι που βρίσκονται στο υπόγειο, ισόγειο ή άλλη στάθμη του κτιρίου,** θα πρέπει να βρίσκονται εντός του νόμιμου κτιριακού όγκου βάσει οικοδομικής άδειας** .
Αλλιώς οφείλουμε να μην προχωρήσουμε στην αγορά. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πήγε ενας φίλος να κάνει μια μεταβίβαση και του ζήτησε ο συμβολαιογράφος βεβαιωση απο μηχανικο περι μη πολεοδομικης παραβασης (αν καταλαβα καλα) για να ολοκληρωθει η συναλαγή.Θα γινει της ποθτ@ν@ς.
Ακου βεβαιωση μη πολεοδομικης παραβασης στην Ελλάδα.
Να δω ποιος θα υπογραψει
Κοιτα που θα γεμισουν οι φυλακες μηχανικουςΚαλά ναι...Σιγά μη γεμίσουν οι φυλακές....
Θα πέσει η υπογραφή σύννεφο και μετά άντε πιασ΄τους. Θα γίνεται αυτοψία από αρμόδια αρχή; Όχι...Μόνο ΚΕΝΑΚ, όπου απαιτείται...Έχουν να πέσουν τα πράσινα και τα μωβιά
Προσωπικά έχω αποφασίσει να μην υπογράφω πάντως.
Στη χειρότερη θέση βρίσκονται όσοι μηχανικοί προέτρεπαν τους πελάτες τους να κάνουν συστηματικές αυθαιρεσίες (παραβιάσεις ύψους, ξεμπαζωμένα υπόγεια κτλ, αδήλωτα μπάρμπεκιου...). Τι θα κάνουν λοιπόν αυτοί οι μηχανικοί, όταν θα πιεστούν να υπογράψουν;;Θα διαολοστείλουν τους πελάτες τους;
Βρε για κοίτα να δεις που το θέμα έσκασε συγχρόνως με τα αυθαίρετα ρε συ...μα τι σύμπτωση...
-
Πως θα τις βρει τις παρανομίες ο μηχανικός;
Θα μετράει το ύψος του κτιρίου, το τοπογραφικό, τα ημιυπαίθρια, τις εξωτερικές διαστάσεις, τις εσωτερικές διαστάσεις, την θερμομόνωση κλπ.
Αυτή η δουλειά θέλει λεφτά όχι αστεία.
Σίγουρα αμοιβή ίση με του συμβολαιογράφου ο οποίος γράφει μερικές σελίδες, ξύνει τα @@ του και χρεώνει 10 φορές όσα ο μηχανικός. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Θα μετράει το ύψος του κτιρίου, το τοπογραφικό, τα ημιυπαίθρια, τις εξωτερικές διαστάσεις, τις εσωτερικές διαστάσεις, την θερμομόνωση κλπ.
...........Mε 250€ Λεωνίδα, γίνεται.
Πλήν θερμομόνωσης που έγινε οπτικός έλεγχος, μέτρησε όλα όσα έγραψες αντιπαραβάλλοντας συνεχώς τομές-κατόψεις κλπ, ενώ καθήσαμε σχεδόν 3 ώρες σύνολο για μελέτη παραστατικών-μετρήσεις και συζητήσεις για επίλυση αποριών. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
...........Mε 250€ Λεωνίδα, γίνεται.
Πλήν θερμομόνωσης που έγινε οπτικός έλεγχος, μέτρησε όλα όσα έγραψες αντιπαραβάλλοντας συνεχώς τομές-κατόψεις κλπ, ενώ καθήσαμε σχεδόν 3 ώρες σύνολο για μελέτη παραστατικών-μετρήσεις και συζητήσεις για επίλυση αποριών.Μόνο 250 € για νέο τοπογραφικό διάγραμμα με έλεγχο παραβάσεων;
Όντως θα πέσει γέλιο...
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Πήγε ενας φίλος να κάνει μια μεταβίβαση και του ζήτησε ο συμβολαιογράφος **βεβαιωση απο μηχανικο περι μη πολεοδομικης παραβασης **(αν καταλαβα καλα) για να ολοκληρωθει η συναλαγή. ................
Επιβεβαιώνω.
Ο δικηγόρος που χειρίζεται δική μου αγορά, απαίτησε σχετική βεβαίωση απο τον κατασκευαστή-πωλητή, καθόσον οι ημιυπαίθριοι χώροι που τακτοποιούνται με την καταβολή προστίμου και έχουν μετατραπεί σε χώρους κύριας χρήσης, όπως χώροι που βρίσκονται στο υπόγειο, ισόγειο ή άλλη στάθμη του κτιρίου,** θα πρέπει να βρίσκονται εντός του νόμιμου κτιριακού όγκου βάσει οικοδομικής άδειας** .
Αλλιώς οφείλουμε να μην προχωρήσουμε στην αγορά.Χωρίς βεβαίωση δεν γίνεται συμβόλαιο. Έχουν παγώσει όλα τα συμβόλαια σε μια ούτως ή άλλως σχεδόν νεκρή αγορά.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Επιβεβαιώνω.
** Ο δικηγόρος που χειρίζεται δική μου αγορά**, απαίτησε σχετική βεβαίωση απο τον κατασκευαστή-πωλητή, .......Χωρίς βεβαίωση δεν γίνεται συμβόλαιο. Έχουν παγώσει όλα τα συμβόλαια σε μια ούτως ή άλλως σχεδόν νεκρή αγορά.
Επομένως, αυτός που μου τον σύστησε, κάτι θα ξέρει ....
-
-
Το γέλιο συνεχίζεται αμειωτο με τις βεβαιώσεις μηχανικών και οι εστω και πενιχρες μεταβιβασεις να βρισκουν εναν επιπλέον σκόπελο.
Πολυς κόσμος ανακαλύπτει οτι το σπιτι του εχει παρανομιες που ούτε το φανταζόταν.
Μπάρμπεκιου, μάντρες που ειναι πιο ψηλές κλπ κλπ.Μεγάλη ζήτηση υπάρχει για τις αεροφωτογραφίες του 1983
Επισης, λεει οτι αρκετες παραβασεις δεν υπάρχει τρόπος να αποτυπωθουν σε χαρτί και να υπολογισθει πρόστιμο.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Το γέλιο συνεχίζεται αμειωτο με τις βεβαιώσεις μηχανικών και οι εστω και πενιχρες μεταβιβασεις να βρισκουν εναν επιπλέον σκόπελο.Μέσα στον πανικό και τη μανία να μαζέψουν χρήματα ακόμα και από πεθαμένους, που λέει ο λόγος, κάνουν τη μία παπαριά μετά την άλλη. Να το κάνεις αυτό όταν είναι όλα ανθηρά να πω πάει και έρχεται αλλά να το κάνεις τώρα που οι μεταβιβάσεις είναι ελάχιστες είναι τραγικό.
Ειλικρινά βρείτε μου κάτι που κάνει σωστά αυτή η κυβέρνηση
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ειλικρινά βρείτε μου κάτι που κάνει σωστά αυτή η κυβέρνησηTην συρίκνωση του ΑΕΠ της Ελλάδας
Εκεί τα καταφέρνει περίφημα -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Το γέλιο συνεχίζεται αμειωτο με τις βεβαιώσεις μηχανικών και οι εστω και πενιχρες μεταβιβασεις να βρισκουν εναν επιπλέον σκόπελο.
Μέσα στον πανικό και τη μανία να μαζέψουν χρήματα ακόμα και από πεθαμένους, που λέει ο λόγος, κάνουν τη μία παπαριά μετά την άλλη. Να το κάνεις αυτό όταν είναι όλα ανθηρά να πω πάει και έρχεται αλλά να το κάνεις τώρα που οι μεταβιβάσεις είναι ελάχιστες είναι τραγικό.
Ειλικρινά βρείτε μου κάτι που κάνει σωστά αυτή η κυβέρνηση
-
Ούτε αυτό το κάνει καλά.
Γιατί δεδομένου ότι :
Α 'όταν πιάνει η τύφλα να ΄χει το μαμήσι'
και Β το μαμήσι [μας] συνεχίζεται αμείωτομπορούμε να συμπεράνουμε με ασφάλεια ότι η δεν έχει πιάσει και τόσο
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!