-
Έχω πατέρα καραβανά
-
respect...
-
Κοιτάξτε τα άλλα οικόπεδα γιά να δείτε τιμές .
Προφανώς θα βγάλεις 20 % τουλάχιστον μικτό κέρδος , γιατί το κέρδος σου το παίρνεις όταν πουλήσεις το τελευταίο διαμέρισμα και μπορεί ο χρόνος από την αγορά του οικοπέδου η το εργολαβικό , την άδεια , την κατασκευή και την τελευταία πώληση , να φτάσει άνετα τα 3 χρόνια .
Γιά βάλτε πόσα λεφτουδάκια θα έπερνε κάποιος από τόκους γιά τόσο διάστημα και γιά τόσα λεφτά , γιά βάλτε τους μισθούς 3 χρόνων που θα έπερνε ένας μηχανικός σαν στέλεχος που τρέχει ένα έργο σε μιά εταιρεία , τεχνικά και οικονομικά και τα υπόλοιπα έξοδα και θα μου πείτε αν είναι αρκετά 80000 € κέρδος σε κόστος 1.300.000 € , δηλαδή 27000 € το χρόνο μικτά , όταν τα διάφορα τραπεζικά η εταιρικά στελέχη καθαρίζουν χαλαρά 100-150000 το χρόνο , ουσιαστικά ΧΩΡΙΣ ευθύνες . Εχω προσωπική άποψη γιά τους συγκεκριμμένους τύπους , άνω των 20 ατόμων σε κορυφαίες εταιρείες .Ημιυπαίθριοι κλπ σε νέες αγορές οικοπέδων είναι αβέβαιοι γιά να μην πώ αδύνατοι λόγω της αλλαγής του νόμου .
Σε περίπτωση αντιπαροχής έχεις μικρότερο ποσό χρηματοδότησης , αλλά μεγαλύτερη διάρκεια , μιά και οι πωλήσεις εξαρτώνται από την πρόοδο των εργασιών .
Το συγκεκριμμένο οικόπεδο έχει βγεί πρός πώληση από το 2005 .
Ηθελε 50 % αντιπαροχή και λεφτά .
Δεν τα πήρε , αλλά 5 χρόνια ανεβάζει την τιμή και περιμένει , γιατί ΔΕΝ ΖΕΙ από αυτό , αλλά θέλει να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα από αυτό .
Απλά πράγματα. -
Συμφωνώ απόλυτα με την τακτική του αλλά δε βλέπω γιατί εσύ πρέπει να πάρεις το οικόπεδο ;
Όταν επί 5 χρόνια δεν έχει πωληθεί ένα οικόπεδο αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι ΔΕΝ είναι προς πώληση, απλούν...Δεν εμπίπτει το οικόπεδο αυτό λοιπόν στα 'προς πώληση', δεν το λαμβάνουμε υπόψη...
Αν γίνονταν αγοραπωλησίες κοντά στην τιμή του ΔΕΝ θα ήταν απούλητο 5 χρόνια, τί να λέμε τώρα...Άρα λοιπόν ΑΛΛΗ είναι η τιμή των οικοπέδων που πωλούνται στην περιοχή... -
Δε λέω τίποτα : απλά δεν θα γίνει η πράξη, απλό...
Δεν το γράφεις σωστά. Δεν θα γίνει πράξη από εσένα, από άλλους δεν ξέρεις τι γίνεται. Είναι μια διαρκής διελκυστίνδα συγκεκριμένης προσφοράς - ζήτησης. Πάντα.
Πριν από χρόνια, πραγματικό περιστατικό, κάποιος ζήταγε για παραθαλάσσιο οικόπεδο 100 εκατομμύρια, όταν όλοι οι γύρω του ζητούσαν, στα λιγοστά εναπομείναντα, 60 με 70.
'Είσαι τρελλός?' λέγανε στο μεσίτη. 'Όχι', απαντούσε αυτός, 'έγώ είμαι στα καλά μου' . Μετά από σχεδόν ένα χρόνο βρέθηκε ομογενής Λαζογερμανός, ο οποίος προφανώς λειτουγούσε με άλλους όρους και κριτήρια, και του τα μέτρησε απνευστί.Γενικά πάντως, ή άποψή μου με μιά πρώτη ανάγνωση και χωρίς να έχω δει το οικόπεδο ή να έχω μιλήσει με τον ιδιοκτήτη, είναι ότι τα χρήματα που ζητάει είναι μέσα σε κάποια πλαίσια της περιοχής, αν και προς τα επάνω όρια. Τα 1.300 ευρώ το τ.μ. είναι άνετη τιμή για το 2010. Μόλις ολοκληρώσαμε, στην εταιρεία που εργάζομαι, μια οικοδομή στην περιοχή Παλλήνης με 1.050 το τετρ. και το περισσότερο μέρος της κατασκευής έγινε το 2009. Τυπικά αναφέρω για την περίσταση μερικά χαρακτηριστικά όπως κουζίνα από βακελίτη, κάγκελα σιδερένια, απλά είδη υγιεινής και κρουνοποιίας, απλά κουφώματα, πλακάκι παντού. Για ημιμασίφ, κάγκελα αλουμινίου, καλούς WC, κουφώματα με θερμοδιακοπή ίσως και βαμμένα, παρκέ σε μερικούς χώρους νομίζω το αντίστοιχο θα ήταν περί τα 1.200-1.250 το τετρ. με Φ.Π.Α. Όλα αυτά είναι ρεαλιστικά για Τούφα and alike.
Οι ημιυπαίθριοι είναι μεγάλο θέμα (και θρεντ). -
Ασε μας ρε dstou, ποιος μίλησε για Παλλήνη, εδώ λέμε για την Χαλανδράρα!
Δεν συγκρίνονται τ' ασύγκριτα! -
Eμ, γι' αυτό γράφω και για Παλλήνη και για Τούφα. Για να κάνουν και σύγκριση οι τυχόν ενδιαφερόμενοι.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
.............., όταν τα διάφορα τραπεζικά η εταιρικά στελέχη καθαρίζουν χαλαρά 100-150000 το χρόνο , ουσιαστικά ΧΩΡΙΣ ευθύνες . Εχω προσωπική άποψη γιά τους συγκεκριμμένους τύπους , άνω των 20 ατόμων σε κορυφαίες εταιρείες .
......................Πλάκα μας κάνεις?
100,000 χωρις ευθύνες -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Eμ, γι' αυτό γράφω και για Παλλήνη και για Τούφα. Για να κάνουν και σύγκριση οι τυχόν ενδιαφερόμενοι.(εγώ κάνω πλάκα υπόψιν, ε; )
-
Η πώληση 1 και 2 και 3 οικοπέδων σε μια ιδιαίτερα υψηλή τιμή δεν διαμορφώνει τιμές σε μια περιοχή ώστε να βγουν συμπεράσματα....Ιδιαίτερα δε η περίπτωση που ανέφερες είναι χαρακτηριστική του 'ασημάντου' του παραδείγματος...Φραγκάτος αγοράζει ακίνητο που το γουστάρει τρελά η γυναίκα του ή η γκόμενά του ή ο ίδιος κλπ κλπ : θα δώσει και 30 και 40% premium...Αυτές δεν είναι οι τιμές της περιοχής...
Για το κόστος κατασκευής εσύ είσαι μηχανικός εσύ ξέρεις, αλλά μέχρι πρόσφατα το 1300 δεν το έχω ακούσει ούτε στη Βούλα και μάλιστα με κάποιες 'πολυτελείς υπερβολές' κόστους στην κατασκευή...Τώρα αν πλέον έχει ξεφύγει το κόστος δεν έχω ιδέα και πάω πάσσο...
Πράγματι οι Η/Θ είναι άλλη ιστορία και αναμένουμε ακόμη να δούμε πού θα κάτσει η μπίλια...
-
Μα μου το πρότεινε και τότε και δεν το πήρα , γιατί είχα πάρει καλύτερο και όπως έχω πεί , εγώ αγοράζω με κριτήρια .
Οι περισσότεροι όμως όχι .
η συζήτηση ξεκίνησε γιατί με ρωτήσατε γιατί δεν κτίζω πιά στο Χαλάνδρι ή τώρα η στο μέλλον .
Και απάντησα , ότι δεν υπάρχουν πλέον αξιόλογα οικόπεδα , εκτός από κάποια που δεν πουλιούνται και όσα πουλιούνται είναι σε εξωπραγματικές τιμές .Το κακό είναι ότι αυτές οι τιμές των οικοπέδων διατηρούν και τις τιμές των διαμερισμάτων , των λίγων και με κουσούρια που έχουν μείνει ,σε ψηλά επίπεδα , ακριβώς γιατί υπάρχει το θέμα του λέγόμενου κόστους αντικατάστασης .
Αλλωστε εμάς δεν μας συμφέρει να πουλάμε σε ψηλές τιμές γιατί έχουμε λιγότερους δυνητικούς πελάτες , αλλά βέβαια και σε καμμιά περίπτωση να δουλεύουμε τζάμπα .Είναι ένας φαύλος κύκλος , ο οποίος σιγά - σιγά λόγω της μείωσης της αδόμητης γης , πλησιάζει στο τέλος του .
Μετά θα αντικατασταθεί από τον νέο φαύλο κύκλο των ανακαινίσεων των μεταχειρισμένων .Επειδή είδα και το θέμα του κόστους , να σας σημειώσω ότι μεγάλο μέρος του κόστους στις περιοχές με μεγάλα οικόπεδα και μικρό συντελεστή δόμησης αφορά το κόστος του υπογείου γιά χώρους στάθμευσης .
Είναι εύκολο να έχεις 500 τμ υπόγειο και 300 τμ πιλοτί και κοινόχρηστα και 800 τμ διαμερίσματα .
Ενώ στο κέντρο μπορεί να έχεις 200 τμ υπόγειο , 200 τμ πιλοτι και κοινόχρηστα και 1200 τμ διαμερίσματα .
Εκεί ουσιαστικά ο πρώτος χτίζει 1100 τμ και πουλάει 800 τμ , ενώ ο δεύτερος 1350 τμ και πουλάει 1200 τμ ακριβώς λόγω διαφοράς των βοηθητικών χώρων και το κόστος εκτοξεύεται σε διαφορές έως και 50 % .
Θέλει ειδική ανάλυση και δεν είναι του παρόντος . -
Πράγματι το κοστολόγιο κατασκευής είναι ολόκληρη ενότητα από μόνο του. Εκτός από τους βοηθητικούς χώρους σε ορισμένες περιπτώσεις καθοριστικός είναι και ο περιβάλλων χώρος, και μικροί Σ.Δ. βγάζουν και τέτοιους.
Σε προηγούμενο έργο πολυτελείας το 2007-2009, οικία 600 τ.μ. σε οικόπεδο 2,2 στρ. το κόστος κατασκευής πήγε στα 2.700 ευρώ το τ.μ. με το Φ.Π.Α. και ο ιδιοκτήτης ξόδεψε επιπλέον και ένα σκασμό λεφτά για τον περιβάλλοντα και ακόμη δεν έχει τελειώσει. Συνολικά πρέπει να ξεπέρασε τα 3.000 ευρώ το τ.μ. χαλαρουίτα αλλά δεν τον πείραξε γιατί είναι πολύ έχων και κατέχων. -
Α μιας και το ανέφερες : όταν βγάζεις και μπόλικες θέσεις στάθμευσης στο υπόγειο + πυλωτής και αφού προικίσεις τα διαμερίσματά σου από 1 τουλάχιστον στην πυλωτή (τα πιο καλά από 2 και ίσως υπόγεια) και σου περισσέψουν για πώληση υπόγεια πάρκινγκ είναι ένας καλός μποναμάς που συχνά ξεχνάμε να βάλουμε στους υπολογισμούς για το κέρδος του κατασκευαστή...Και σε κάποιες περιοχές έχουν γίνει χρυσάφι...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πλάκα μας κάνεις?
100,000 χωρις ευθύνεςΔηλαδή αυτοί με τα τοξικά και τα μπόνους ΕΙΧΑΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ??????????
Μπορώ να σου πω άπειρες περιπτώσεις παχυλότατα αμοιβόμενων υπαλληλίσκων εταιρειών που έχουν κάνει άπειρες μαλακίες αλλά δεν είχαν καμμία κύρωση .
Είτε μιλάμε γιά δανειοδότηση λαμόγιων από τραπεζικούς , είτε γιά προιόντα βιομηχανιών που θάφτηκαν από κακή διαχείριση και προώθηση , είτε γιά κατασκευές από μεγάλες εταιρείες , είτε πούλησαν σε ανύποπτους ομόλογα εγγυημένου κεφαλαίου της λέμαν , είτε , είτε .
Ενώ ο μηχανικός που είναι ελεύθερος επαγγελματίας , η κατασκευαστής , ότι μαλακία κάνει ο ίδιος η τα συνεργεία του σχεδόν πάντα την πληρώνει από την τσεπούλα του .
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Α μιας και το ανέφερες : όταν βγάζεις και μπόλικες θέσεις στάθμευσης στο υπόγειο + πυλωτής και αφού προικίσεις τα διαμερίσματά σου από 1 τουλάχιστον στην πυλωτή (τα πιο καλά από 2 και ίσως υπόγεια) και σου περισσέψουν για πώληση υπόγεια πάρκινγκ είναι ένας καλός μποναμάς που συχνά ξεχνάμε να βάλουμε στους υπολογισμούς για το κέρδος του κατασκευαστή...Και σε κάποιες περιοχές έχουν γίνει χρυσάφι...Δυστυχώς εκεί που έχουν ζήτηση τα πάρκιν είναι στα μικρά οικόπεδα , που δεν έχεις χώρο να σκάψεις και οι άλλες λύσεις είναι πανάκριβες .
Στα μεγάλα , δεν έχει πρόβλημα στάθμευσης η περιοχή και η τα χαρίζεις η τα κρατάς γιά το μέλλον . -
Ενώ ο μηχανικός που είναι ελεύθερος επαγγελματίας , η κατασκευαστής , ότι μαλακία κάνει ο ίδιος η τα συνεργεία του σχεδόν πάντα την πληρώνει από την τσεπούλα του .Η μόνη φορά που πλήρωσε μηχανικός ήταν στο Γεφύρι της Άρτας!
Κοίτα τι έγινε στην Ρικομεξ και τα ξαναλέμε
-
Μιλάω γιά κατασκευαστές , όχι γιά επιβλέποντες .
Και στην ρικομεξ ΔΕΝ έκανε μηχανικός την αυθαίρετη προσθήκη πάνω στο μπαζωμένο πρανές του ρέματος.
Ελεος cccp με τις προβοκάτσιεςΑλλά σαν οικονομολόγος πειράχτηκες με τα εγκλήματα της λέμαν και τα λεφτά που έφαγαν του κόσμου , με τα ομόλογα εγγυημένου κεφαλαίου .
-
'Πουληστε τα σπιτια σας',επικαιρο για το 2009,ποσο μαλλον για το 2010.
http://www.market-talk.net/index.php/gl ... ticle/8180 -
Σοκαρίστηκα τώρα
Αγιος Βασίλης έρχεται από την Καισαρεία-Δεν περνάς κυρά -ΜαρίαΑφού σύγκρινε την Ιαπωνία , γιατί δεν πήγαινε πιό δίπλα που είναι η Μογγολία ?
Ε ρε τι παρενέργειες κάνουν τα τοξικά ομόλογα .Γιατί δεν έκανε μιά προβολή στις Ελληνικές τιμές τα τελευταία 30-40 χρόνια .
Θα του ήταν πολύ πιό χρήσιμο . -
Γιατί δεν έκανε μιά προβολή στις Ελληνικές τιμές τα τελευταία 30-40 χρόνια .
Θα του ήταν πολύ πιό χρήσιμο .Δεν νομιζω οτι θα ηταν χρησιμο να θεωρησει δεδομενο οτι θα τρεχουμε και για τα επομενα 30-40 χρονια με ρυθμους Κινας ή Ινδίας ή οτι θα υπαρξει νεος γυρος σχεδιου Μαρσαλ και πακετων Ντελορ,αντιθετως θα ηταν κλασσικο λαθος.
Οπως και ο Παπακωνσταντινου υπολογιζει τα εσοδα που θα εχει με δεδομενα του 2007,σκοπιμο λαθος βεβαια για μπαλαμούτιασμα των αριθμών.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!