Μα μου το πρότεινε και τότε και δεν το πήρα , γιατί είχα πάρει καλύτερο και όπως έχω πεί , εγώ αγοράζω με κριτήρια .
Οι περισσότεροι όμως όχι .
η συζήτηση ξεκίνησε γιατί με ρωτήσατε γιατί δεν κτίζω πιά στο Χαλάνδρι ή τώρα η στο μέλλον .
Και απάντησα , ότι δεν υπάρχουν πλέον αξιόλογα οικόπεδα , εκτός από κάποια που δεν πουλιούνται και όσα πουλιούνται είναι σε εξωπραγματικές τιμές .
Το κακό είναι ότι αυτές οι τιμές των οικοπέδων διατηρούν και τις τιμές των διαμερισμάτων , των λίγων και με κουσούρια που έχουν μείνει ,σε ψηλά επίπεδα , ακριβώς γιατί υπάρχει το θέμα του λέγόμενου κόστους αντικατάστασης .
Αλλωστε εμάς δεν μας συμφέρει να πουλάμε σε ψηλές τιμές γιατί έχουμε λιγότερους δυνητικούς πελάτες , αλλά βέβαια και σε καμμιά περίπτωση να δουλεύουμε τζάμπα .
Είναι ένας φαύλος κύκλος , ο οποίος σιγά - σιγά λόγω της μείωσης της αδόμητης γης , πλησιάζει στο τέλος του .
Μετά θα αντικατασταθεί από τον νέο φαύλο κύκλο των ανακαινίσεων των μεταχειρισμένων .
Επειδή είδα και το θέμα του κόστους , να σας σημειώσω ότι μεγάλο μέρος του κόστους στις περιοχές με μεγάλα οικόπεδα και μικρό συντελεστή δόμησης αφορά το κόστος του υπογείου γιά χώρους στάθμευσης .
Είναι εύκολο να έχεις 500 τμ υπόγειο και 300 τμ πιλοτί και κοινόχρηστα και 800 τμ διαμερίσματα .
Ενώ στο κέντρο μπορεί να έχεις 200 τμ υπόγειο , 200 τμ πιλοτι και κοινόχρηστα και 1200 τμ διαμερίσματα .
Εκεί ουσιαστικά ο πρώτος χτίζει 1100 τμ και πουλάει 800 τμ , ενώ ο δεύτερος 1350 τμ και πουλάει 1200 τμ ακριβώς λόγω διαφοράς των βοηθητικών χώρων και το κόστος εκτοξεύεται σε διαφορές έως και 50 % .
Θέλει ειδική ανάλυση και δεν είναι του παρόντος .