-
Το ζήτημα δεν είναι μόνο η πιθανή κατάρτιση του άλλου, αλλά και το πόσο σέβεται το συνομιλητή του. Και εκεί δυστυχώς ο gorghs δείχνει να χάνει... Καλύτερα πάντως η αντιπαράθεση να λήξει εδώ και ο καθένας να αποφασίσει ποια άποψη τον καλύπτει περισσότερο.
Προσωπικά, πριν ζεσταθεί τελείως δεν ανεβάζω πάνω από 2000-2500 (4η και 40, 5η και 60...) Αφού ζεσταθεί, κανονικά. Τουλάχιστον αυτό δείχνει λογικά σωστότερο (σε οποιονδήποτε μηχανισμό) και σύμφωνο με τις οδηγίες κατασκευαστών και μηχανικών.
-
Exete dikaio. Den prepei na milame me xarakthrismous kai eironia edo mesa.
Alla koitajte pos mphke sthn koubenta o typos autos sto 8ema 'Ανάλυση περί συμπεριφοράς αναρτήσεων', proteleytaio post sth selida 6 kai 7 kai isos katalabete giati milhsa etsi prin. -
Τα προϊόντα του PSA είναι τα χειρότερα από πλευράς αξιοπιστίας, εάν αντέχουν αυτά φαντάσου τους άλλους.
Τσομ.... υπάρχουν σε όλες τις χώρες, ξεχωρίζουν συνήθως επειδή καταστρέφουν τα (εταιρικά?) αυτοκίνητα. Όσοι από εμάς είχαν πάντα, δεν βρίσκουν κανένα ενδιαφέρον σ' αυτό.
PS Το BS είναι αμερικανισμός δεν είναι αγγλισμός.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα προϊόντα του PSA είναι τα χειρότερα από πλευράς αξιοπιστίας, εάν αντέχουν αυτά φαντάσου τους άλλους.Τσομ.... υπάρχουν σε όλες τις χώρες, ξεχωρίζουν συνήθως επειδή καταστρέφουν τα (εταιρικά?) αυτοκίνητα. Όσοι από εμάς είχαν πάντα, δεν βρίσκουν κανένα ενδιαφέρον σ' αυτό.
E αφού το λες εσύ....σε πιστεύουμε!
Εχω PSA «προϊόντα» εδώ και μια 8ετία και ως χρήστης τους δεν είχα ποτέ πρόβλημα, πόσο μάλλον στα μοτέρ τα οποία είναι γνωστά για την αντοχή τους.
Απλά δες τα 1.3L & 1.6L 8V & 16V moteur των Saxo & Rallye αλλά και τον ΤU 1.4L των 75hp.
Εν πάσει περιπτώση ο gorghs εξέφρασε μία άποψη για την χρήση του Xsara του με έναν συγκεκριμένο τρόπο.Ειλικρινά και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ΔΕΝ πρέπει να τον πιστέψω...;
Δεν χρειάζεται να αμφισβητούμε τα πάντα. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εχω PSA «προϊόντα» εδώ και μια 8ετία και ως χρήστης τους δεν είχα ποτέ πρόβλημα, πόσο μάλλον στα μοτέρ τα οποία είναι γνωστά για την αντοχή τους.Aυτό ισχύει, δεν έχω ακούσει ποτέ κάτοχο να παραπονιέται για μηχανικά προβλήματα στα PSA. Πόσο μάλλον αν φανταστείτε ότι λίγα τέτοια μοτέρ έμειναν απειραχτα, όντας τοποθετημένα στα σαξόραλλα
-
Σπύρο έχουμε μείνει στα στερεότυπα και τους μύθους εδώ μέσα....
-
Δεν αμφιβαλλω οτι δεν βγαζουν προβληματα αλλα την συντηρηση που λεει ο gorghs θα την κανατε στο δικο σας αμαξι ;Εγω παντως οχι.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν αμφιβαλλω οτι δεν βγαζουν προβληματα αλλα την συντηρηση που λεει ο gorghs θα την κανατε στο δικο σας αμαξι ;Εγω παντως οχι.εννοείται πως όχι Βασίλη, είναι κανιβαλισμός! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να αντέξει και με αυτή την συντήρηση.
-
To να του αλλάζεις λάδια κάθε όποτε ΟΚ (αν και το να βγαίνει το λάδι παχύρευστο... )
Το να το σκίζεις όμως ενώ είναι κρύο και να μην παθαίνει τίποτα
Όπου σταθώ έχω ακούσει ότι αυτός είναι ο τέλειος τρόπος για να 'χαιρετήσεις' τη μηχανή σου. Σίγουρα υπάρχει περίπτωση αυτό να αποτελεί μύθο, πρόκειται όμως για μικρή πιθανότητα. Και όταν οι κατασκευαστές σου λένε να αφήνεις πρώτα τη μηχανή να ζεσταθεί πριν την πιέσεις, κάτι παραπάνω θα ξέρουν. -
Να ρωτήσω πάνω σε αυτό κάτι:
πόση ώρα θέλει να ζεσταθεί το μοτέρ ώστε να ανεβάσουμε λίγο τις στροφές του...;
καλοκαίρι και χειμώνα ξεχωριστά...
ρωτώ γιατί το C4 μου δεν έχει δείκτη θερμοκρασίας λαδιών όπως είχε το Saxo VTS μου...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
To να του αλλάζεις λάδια κάθε όποτε ΟΚ (αν και το να βγαίνει το λάδι παχύρευστο... )Το να το σκίζεις όμως ενώ είναι κρύο και να μην παθαίνει τίποτα
Όπου σταθώ έχω ακούσει ότι αυτός είναι ο τέλειος τρόπος για να 'χαιρετήσεις' τη μηχανή σου. Σίγουρα υπάρχει περίπτωση αυτό να αποτελεί μύθο, πρόκειται όμως για μικρή πιθανότητα. Και όταν οι κατασκευαστές σου λένε να αφήνεις πρώτα τη μηχανή να ζεσταθεί πριν την πιέσεις, κάτι παραπάνω θα ξέρουν.Δεν είναι μύθος. Κάποια μοτέρ ωστόσο, έχουν την καλή συνήθεια να μην σπάνε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Tα μοτέρ της σειράς TU της PSA έχουν τέτοια φήμη. Επίσης, τα μοτέρ της σειράς fire του gruppo fiat.
ένα βιντεάκι με ένα Honda Civic που του είχαν βγάλει τα λάδια, τα είχαν αντικαταστήσει με νερό ( ) και έκαναν burnout με κόφτες για κάνα τέταρτο ( ) το έχεις δει???
PS: αυτά όλα με τίποτα δεν σημαίνουν ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης του μοτέρ μας έτσι?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα προϊόντα του PSA είναι τα χειρότερα από πλευράς αξιοπιστίας, εάν αντέχουν αυτά φαντάσου τους άλλους.Τσομ.... υπάρχουν σε όλες τις χώρες, ξεχωρίζουν συνήθως επειδή καταστρέφουν τα (εταιρικά?) αυτοκίνητα. Όσοι από εμάς είχαν πάντα, δεν βρίσκουν κανένα ενδιαφέρον σ' αυτό.
Pote sth zoh mou den eixa etairiko autokinhto. Kai 99.99% den 8a dexto pote na exo. O logos einai aplos: to autokinhto mou prepei na einai diko mou. Kai oxi daneiko. Epishs, opos jeroun kapoioi edo mesa (kai mporoun na epibebaiosoun auta pou leo), proton den mporo/8elo na odhghso jena autokinhta (kai na dino anafora) kai deyteron ta jena aytokinhta ta sebomai poly parapano apo ta dika mou akoma kai os epibaths.
Diko mou aytokinhto exo apo tote pou ekleisa ta 18 kai ebgala diploma.
Kai proseje kai kati allo... Den exo katastrepsei mhxanika kanena autokinhto ola auta ta xronia pou odhgao.Th xrhsh ayth thn kano mono sta aytokinhta pou jero oti 8a antejoun kai pou den me noiazei akoma kai spasoun. H oikonomikh mou anesh, oi mhxanikes mou ikanothtes, oi egkatastaseis pou exo sthn dia8esh mou kai oi sxeseis mou me to industry mou epitrepoun tetoioy idous paixnidia/peiramata.
Sto race car mou (Lotus Elise) allazo ladia ka8e 1000km (max) kai panta to zestaino. Sto kainourio mou moter (Rover K-series 200+HP) pistepse me mallon 8a kano akoma kalyterh synthrhsh.Oson afora to BS, proton eyxaristo gia thn plhroforia oti einai amerikanismos, alla den eimai filologos. Eimai Automotive Enginner. Sorry. 8a to metafero omos stous Agglous filous mou, oste na jeroun ti lene.
Deyteron, den to eipa pote se esena! Giati antidras?Tora gia pes mas giati prospa8eis na me kontrareis toso poly kai toso jafnika? Exeis kapoion sygkekrimeno logo?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τα προϊόντα του PSA είναι τα χειρότερα από πλευράς αξιοπιστίας, εάν αντέχουν αυτά φαντάσου τους άλλους.
Τσομ.... υπάρχουν σε όλες τις χώρες, ξεχωρίζουν συνήθως επειδή καταστρέφουν τα (εταιρικά?) αυτοκίνητα. Όσοι από εμάς είχαν πάντα, δεν βρίσκουν κανένα ενδιαφέρον σ' αυτό.
E αφού το λες εσύ....σε πιστεύουμε!
Εχω PSA «προϊόντα» εδώ και μια 8ετία και ως χρήστης τους δεν είχα ποτέ πρόβλημα, πόσο μάλλον στα μοτέρ τα οποία είναι γνωστά για την αντοχή τους.
Απλά δες τα 1.3L & 1.6L 8V & 16V moteur των Saxo & Rallye αλλά και τον ΤU 1.4L των 75hp.
Εν πάσει περιπτώση ο gorghs εξέφρασε μία άποψη για την χρήση του Xsara του με έναν συγκεκριμένο τρόπο.Ειλικρινά και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ΔΕΝ πρέπει να τον πιστέψω...;
Δεν χρειάζεται να αμφισβητούμε τα πάντα.Re paidia,
Oute douleyo sthn Citroen/Peugeot oute exo kanena ofelos an spane 'h den spane!
Opos leei kai o filos elteo, giati na mhn me pistepsei kapoios? Giati antidra etsi autos o leonp? -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Aυτό ισχύει, δεν έχω ακούσει ποτέ κάτοχο να παραπονιέται για μηχανικά προβλήματα στα PSA. Πόσο μάλλον αν φανταστείτε ότι λίγα τέτοια μοτέρ έμειναν απειραχτα, όντας τοποθετημένα στα σαξόραλλα
Το πόσο αντέχουν τα αυτοκίνητα φαίνεται από πόσα μοντέλα 10ετίας και 20ετίας κυκλοφορούν, πόσα PSA πόσα VAG, πόσα Honda και Toyota. Τα PSA δεν έχουν τα πρωτεία, μάλλον τα Toyota.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
To να του αλλάζεις λάδια κάθε όποτε ΟΚ (αν και το να βγαίνει το λάδι παχύρευστο... )Το να το σκίζεις όμως ενώ είναι κρύο και να μην παθαίνει τίποτα
Όπου σταθώ έχω ακούσει ότι αυτός είναι ο τέλειος τρόπος για να 'χαιρετήσεις' τη μηχανή σου. Σίγουρα υπάρχει περίπτωση αυτό να αποτελεί μύθο, πρόκειται όμως για μικρή πιθανότητα. Και όταν οι κατασκευαστές σου λένε να αφήνεις πρώτα τη μηχανή να ζεσταθεί πριν την πιέσεις, κάτι παραπάνω θα ξέρουν.Symfono. Ego den eipa pote oti o tropos mou einai o kalyteros, 'h den edosa kamia symboulh oson afora thn synthrhsh! Apla ejefrasa thn prosopikh mou apopsh oson afora th xrhsh kai synthrhsh ton moter ths Peugeot/Citroen. Eytyxos, den exoun pa8ei pote tipota ta moterakia mou! Den leo fantazomai oti pi8anotata na antejoun pio poly an ta jestaineis kai ta synthreis opos leei o kataskeyasths, alla ayto einai kati pou den me apasxolei.
-
Ο χρήστης gorghs έγραψε:
Tora gia pes mas giati prospa8eis na me kontrareis toso poly kai toso jafnika? Exeis kapoion sygkekrimeno logo?Κανένα πρόβλημα. Λάθος εκ μέρους μου.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Tora gia pes mas giati prospa8eis na me kontrareis toso poly kai toso jafnika? Exeis kapoion sygkekrimeno logo?
Κανένα πρόβλημα. Λάθος εκ μέρους μου.
Auto na to paro os paraklhsh synxoreshs gia osa eipes?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Να ρωτήσω πάνω σε αυτό κάτι:πόση ώρα θέλει να ζεσταθεί το μοτέρ ώστε να ανεβάσουμε λίγο τις στροφές του...;
καλοκαίρι και χειμώνα ξεχωριστά...
ρωτώ γιατί το C4 μου δεν έχει δείκτη θερμοκρασίας λαδιών όπως είχε το Saxo VTS μου...
Ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος να ζεστάνεις το αυτοκίνητο είναι να το οδηγείς σιγά ώστε να ζεσταθεί ο κινητήρας και το κιβώτιο. Μη ξεχνάς το κιβώτιο, αν το ζεσταίνεις εν στάσει αργεί να ζεσταθεί και οι βαλβολίνες είναι παγωμένες.
Πόσα χλμ έκανε το Saxo να ζεσταθεί; 5-10;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το πόσο αντέχουν τα αυτοκίνητα φαίνεται από πόσα μοντέλα 10ετίας και 20ετίας κυκλοφορούν, πόσα PSA πόσα VAG, πόσα Honda και Toyota. Τα PSA δεν έχουν τα πρωτεία, μάλλον τα Toyota.
έχει να κάνει και με τις πωλήσεις Η Toyota πάντα ήταν στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων, άρα λογικό να κυκλοφορούν και περισσότερα αυτοκίνητα. Δυστυχώς ποσοστό είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Aυτό ισχύει, δεν έχω ακούσει ποτέ κάτοχο να παραπονιέται για μηχανικά προβλήματα στα PSA. Πόσο μάλλον αν φανταστείτε ότι λίγα τέτοια μοτέρ έμειναν απειραχτα, όντας τοποθετημένα στα σαξόραλλα
So...?
Δεν κυκλοφορούν λίγα ΑΧ, BX, ΖΧ even GSA, 2CV κτλ κτλ....!:D
Δεν έχουν τα πρωτεία αλλά δεν είναι για τα μπάζα όπως υποννοείς...
Δημοσιογραφικά και Στρώσιμο Μηχανής