-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Βλέπεις είμαι στο τρίτο μου ΜΧ5
Τί MX5 έχουν περάσει από τα χέρια σου?
Πόσο fun to drive είναι το τωρινό 1600άρι (από πλευράς ισχύoς κυρίως)
Thanks!Kai giati ta allazeis?
xalane? ta trakareis? H thes extra koumpakia? -
ΚΑΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ η ΕΛΑΝ?
Παρακαλειται ο κυριος dimsavas να ανακαλεσει ενεκεν της αποκαταστασεως της αληθειας
ΟΚ, σαν μπροστοκινητο δεν θα ηταν επιλογη μου, αλλά ας μην αποδιδουμε τοσο βαρυς χαρακτηρισμους σε αντικειμενικα καλα αυτοκινητα.
Ιδιως η Ελαν, βρισκεται στην κορυφη της μπροστοκινησης, μαζι με Αλφα sud, Πεζω 205 και μερικα άλλα.
-
Λοιπόν... ο dimsabas γουστάρει πολύ τα μιάτα γι΄αυτό και τα αλλάζει. Δεν ξέρω τι προσπαθείτε να πετύχετε με αυτές τις σπόντες.
Δεύτερον.. η Elan είναι πιο γρήγορη από ΜΧ5 1.8 (για 1.6 δεν το συζητάμε καν)
Τρίτον.. η Ελάν σχεδιαστικά μοιάζει όντως λίγο σα μπανιέρα κατά την άποψή μου. Σε μαύρο χρώμα είσαι ίδιος ο Μάικλ Νάιτ.
Τέταρτον.. ένα ροντστερ κατά την ταπεινή μου άποψη οφείλει να είναι πισωκίνητο.-
Γιατί; Γιατί έτσι γουστάρω. Δεν περιμένω να συμφωνούν όλοι με τις απόψεις μου. Και εν τέλει, τη χαρά που θα σου δώσει ένα καλοστημένο πισωκίνητο ροντστερ δε θα στη δώσει κανένα μπροστοκίνητο, όσο καλοστημένο και να είναι. Γιατί μιλάμε για ροντστερ. Αλλιώς μια χαρά είναι και η κίνηση μπροστά, και κατά περίπτωση μπορεί να γίνει πιο διασκεδαστική από κάποια πισωκίνητα (πχ 106 rallye, 306 κτλ) Απο εκεί και πέρα, ναι, η elan είναι καλοστημένη. To ίδιο και η barchetta. Και η spider. Aλλά τα ροντστερ δε φτιάχτηκαν για να έχουν απόλυτες επιδόσεις. Φτιάχτηκαν για να χαρίζουν χαμόγελο, ονειρικές διαδρομές και παιχνίδι. Τουλάχιστον για μένα, τώρα που ζω στην Ελλάδα. Αν είχα τα λεφτά σας και έμενα κι εγώ στο Miami ή όπου αλλού μένετε, σίγουρα θα είχα άλλη άποψη και ο,τιδήποτε κάτω από Ράντικαλ θα το σνόμπαρα. Τώρα όμως που τα σέρβις της Μάζντα και η βενζίνη μου κοστίζει πολύ, έχω αυτή την άποψη.Όσον αφορά το φίλο που αναρωτιέται για το ΜΧ5 1.6: είναι ένα πολύ ευχάριστο αυτοκίνητο. Ασφαλές, σχετικά ελαφρύ με γρήγορο τιμόνι, παιχνίδι στην ελληνική άσφαλτο, καλό στήσιμο, αξιοπιστία, και κινητήρα που κινεί μια χαρά χωρίς να εντυπωσιάζει όμως. Μπορείς να κινηθείς σβέλτα (όχι γρήγορα) αλλά πάνω απ΄όλα ευχάριστα έχοντας εμπιστοσύνη στο σύνολο που σου προσφέρει, είτε πλαγιολισθαίνοντας είτε με γραμμές, ανάλογα τα κέφια σου. Νομίζω πως εν τέλει ναι, αξίζει.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Λοιπόν... ο dimsabas γουστάρει πολύ τα μιάτα γι΄αυτό και τα αλλάζει. Δεν ξέρω τι προσπαθείτε να πετύχετε με αυτές τις σπόντες.
.Η πρωτη σποντα ηταν του dimsabas περι 'καμενων χαρτιων', αν και εγω δεν την θεωρω σποντα, αλλά ατυχη χαρακτηρισμο.
Και δεν προσπαθουμε, ή μαλλον δεν προσπαθω να πετυχω κατι συγκεκριμενο.
Συνεχεια στο θεμα μας.
Ωραια ειναι τα καμπριο.
-
Den rwtisame ton Dimsava pio protimaei.
Alla giati eipe oti H Elan einai kameno xarti , eno meta paradexete oti einai pio grigori apo MX5.Mia kai o Nicholas rotise ton Dimsava gia ta MX5, rwtisa kai egw giati 3?
Ekei pou H Elise eitan too extreme, twra milame gia Radical se topic gia cabrio
-
Σιγά-σιγά, γιατί έλειψα ένα 12ώρο κι έγινε ψιλοπανικός. Έχουμε και λέμε:
- Ο χαρακτηρισμός **καμένο χαρτί **ήταν όντως βαρύς γιατί δεν ξακαθάρισα ότι δε χαρακτηρίζει την Elan γενικώς. Εννοούσα ότι προσωπικά, για μένα, η Elan είναι καμένο χαρτί γιατί δε θα αγόραζα ποτέ (ποτέ μη λες ποτέ ) προσθιοκίνητο roadster. Κατά τα άλλα, όντως είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, ίσως από τα καλύτερα προσθιοκίνητα όλων των εποχών, απ' ό,τι διαβάζω τουλάχιστον. Εμένα όμως δε μου κάνει. Ένεκεν της αποκαταστάσεως της αλήθειας.
- Γιατί αλλάζω τα ΜΧ; Οι λόγοι α και γ (χαλάνε,έξτρα κουμπάκια), δε στέκουν γιατί τα ΜΧ δε χαλάνε (αν είναι μαμά τουλάχιστον) και επιπλέον κουμπάκια δεν έχουν (δυστυχώς). Ούτε όμως έχω τρακάρει κανένα, απλά ανεβαίνω στη γκάμα σιγά-σιγά. Πέρσι τον Ιούνιο αγόρασα ένα Mk1 του 1990 με σκοπό να το κρατήσω μαζί με ένα 323 GTX που είχα τότε. Επειδή όμως ήταν εξαιρετικά ασύμφορο λόγω διπλών πάγιων εξόδων και επειδή ήθελαν πολλά μαζέματα, τα πούλησα και τα δύο και ακριβώς με τα χρήματα που μάζεψα, αγόρασα ένα ΜΧ Mk2 1.6 του 2000 από μία συνταξιούχο στη Γλυφάδα. Ήταν σε απίστευτη κατάσταση, αλλά πιο αργό από το Mk1 και χωρίς μπλοκέ. Έπεσε ένα σχετικό ξενέρωμα. Είχα και ένα φίλο (Mike5 για το MX5 club) που με είχε φάει να του το πουλήσω 1000Ε ακριβότερα επειδή είχε τρελαθεί με το χρώμα του (χρυσαφί) και την κατάσταση του συγκεκριμένου. Του είπα να περιμένει μέχρι να βρω κάποιο αξιόλογο 1.8. Το Δεκέμβριο απέκτησα ένα Sporty του 2002 με 32000 χλμ. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, έχει κάποια έξτρα κουμπάκια (για AC, θερμαινόμενα καθίσματα ). Ένεκεν της αποκαταστάσεως της αλήθειας , που λέει και ο 037.
- Συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενα του Skye, εκτός από ένα σημείο. Έχοντας ζήσει με 1.6 και 1.8, θα πρότεινα οπωσδήποτε το τελευταίο. Αφού η χρηματική διαφορά είναι 2-3000Ε, χρεωθείτε λίγο παραπάνω, πουλήστε κάνα νεφρό , αλλά αποκτήστε το 1.8. Είναι η μέρα με τη νύχτα, κυρίως λόγω μπλοκέ και μετά λόγω κινητήρα. Ή αν δεν μπορείτε να επωμιστείτε με τίποτα την πρόσθετη επιβάρυνση, τοποθετήστε ένα μπλοκέ στο 1.6. Αυτά βέβαια αν σας ενδιαφέρει η υπερστροφική οδήγηση, αλλιώς μια χαρά είναι και το 1.6.
- Lotusnick: An omos h eneia tou Fun gia esena einai h plagiolisthisi me mikres taxytites tote paso
Όχι απαραίτητα με μικρές ταχύτητες. Στα Μέγαρα τουλάχιστον, γιατί σε δημόσιο δρόμο δεν τολμώ καν να το σκεφτώ, το ΜΧ γυρίζει αρκετά ακόμα και με 3η, όχι βέβαια με υπερστροφή ισχύος.
-
Mία μικρή παρένθεση, στα λεγόμενα του dimsabas. Μπλοκέ δεν έχουν όλα τα 1.800άρια αλλά το sporty
Επίσης μπλοκέ έχει και το συλλεκτικό που έβγαλε η Μάζντα για τα 10 χρόνια του μιατα (αυτό το πανέμορφο μπλε με τη μπλε κουκούλα) κ τα MK1 90-93.
Απλά μικρολεπτομέρειες που κάποιον ίσως ενδιαφέρουν. Πάντως ότι έχει μεγάλη διαφορά στην οδήγηση με το μπλοκέ, ναι έχει.[ off topic ]Πάντως το συμπέρασμά μου είναι ότι πολύ εύκολα μπορείς να παρεξηγηθείς στο φορουμ ακόμα και χωρίς λόγο. Σχεδόν τα ίδια λέμε με άλλα λόγια, ή εν τέλει στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγουμε ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Μιλάω για το συγκεκριμένο θέμα.
-
Μη σκας, πουθενά δε σε παρεξήγησα . Ασφαλώς και λέμε τα ίδια. Εκτός... πάλι ...από αυτό που λες για τα μπλοκέ και τα 1800άρια. Όλα τα 1800 που έχει βγάλει η Mazda (Mk1, 2, 2.5) είχαν μπλοκέ. Δεν ξέρω αν αυτό θα ισχύει και για το Mk3 όπου το 1.8 θα είναι η βασική έκδοση.
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Μπορώ να έχω το αυτοκίνητο χωρίς τις κοπέλες?
Τι να το κάνεις 'μπουρούχα' είναι, άσε που είναι και δεξιοτίμονο.
Dexiotimona einai kai ta Honda stin mitriki tous xora.
Oso gia to an einai mpourouxa sto dromo, na sou thymiso oti akoma to thymounte ws ena apo ta kalytera mprostokinita.Την επόμενη φορά θα βάζω περισσότερα για να γίνετε κατανοητό ότι κάνω πλάκα.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Μη σκας, πουθενά δε σε παρεξήγησα . Ασφαλώς και λέμε τα ίδια. Εκτός... πάλι ...από αυτό που λες για τα μπλοκέ και τα 1800άρια. Όλα τα 1800 που έχει βγάλει η Mazda (Mk1, 2, 2.5) είχαν μπλοκέ. Δεν ξέρω αν αυτό θα ισχύει και για το Mk3 όπου το 1.8 θα είναι η βασική έκδοση.Απλά το sporty είχε το 6τάχυτο παραπάνω ε; Μπράβο, λάθος έκανα..
-
Τι ωραία που είναι όταν κάποιος παραδέχεται πότε κάνει λάθος; Βασικά το 6άρι είχε παραπάνω το Sporty. Και δερμάτινα θερμαινόμενα και CD και μπάρα θόλων και κάποια έξτρα δεσίματα και 16άρες ζάντες και κάνα τριχίλιαρο παραπάνω
-
παιδια, ενα hard top για mx-5 μοντ. 02-03 ειναι ευκολο να βρει κανεις απο την αντιπροσωπεια και πόσο?
μεταχειρισμένα παιζουν?
-
χαίρομαι που δεν έχω γίνει αποδέκτης τέτοιων κακών συμπεριφορών.. στα δύο χρόνια που το έχω ευτυχώς το μόνο ατυχες συμβάν που είχα ηταν ενώ το είχα αραγμένο ξεσκέπαστο έξω από το σπίτι μου η γιαγιά του τρίτου απέναντι αποφάσισε να κάνει τα μπαλκόνια της...... ε πισίνα το αμάξι.
πέρα από αυτό δεν μου έχει τύχει τίποτα άλλο τόσο τραγικό.. για κλοπή κλπ δεν μπορώ να πω ότι φοβάμαι και πολύ, ίσα ίσα που το αφήνω ξεσκέπαστο και φεύγω, τώρα τι να πω, υπάρχει και η αντίληψη που λέει ότι όσο πιο πολύ το φοβάσαι τόσο πιο πιθανό είναι να το πάθεις....
-
Είμαι κλειστοφοβικός!
Αν είναι για κλειστό μόνο αν έχει τεράστια ηλιοροφή αλλιώς δεν παίζει...
Παιδιά, αν είναι να στην κάνουν τη ζημιά (αν μπαίνει στο μάτι δλδ το αυτοκίνητο, είτε κλειστό είναι είτε ανοικτό) θα στην κάνουν τη ζημιά! Αν σου ρίξουν μια πέτρα και σου σπάσουν το τζάμι ή αν στο χαράξουν το ίδιο δεν είναι;
Για το κλέψιμο τα θεωρώ το ίδιο ανασφαλή με τα κλειστά. Ξέρετε σε πόσα sec ένας έμπειρος κλέφτης ανοίγει το κλειστό καμάρι σας; Ρίξτε κανένα λουκέτο παραδοσιακό σε συνδυασμό με έναν συναγερμό και δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε περισσότερο...Ε, εντάξει και το βράδυ ρίξτε του και μια κουκουλίτσα, είτε κλειστό είτε ανοικτό είναι, αν έχει κάποια αξία παραπάνω.
Εγώ έχω άλλο πρόβλημα...ΓΑΤΕΣ... δε μιλάμε για μια ή δυο...μιλάμε για ΔΕΚΑΔΕΣ ΓΑΤΕΣ που βρίσκουν ωραία και μαλακιά την κουκούλα του rudy και την ξύνουν με τα νύχια τους, τη βρωμίζουν και τη τσαλακώνουν! Επειδή δε θέλω να τις πειράζω κιόλας με έχουν πάρει χαμπάρι και δεν αντιδρούν ακόμα και να τους φωνάζω. Αναισθησία λέμε! Καμιά ιδέα, ρε παιδιά; -
Ο χρήστης kozo έγραψε:
παιδια, ενα hard top για mx-5 μοντ. 02-03 ειναι ευκολο να βρει κανεις απο την αντιπροσωπεια και πόσο?Εδώ είναι το κατάλληλο μέρος να ψάξεις
-
Ξαναδιάβασα τις προηγούμενες σελίδες και ανακάλυψα μνημειώδη κόντρα με Lotusnick. Τι πλάκα, τώρα είμαστε κολλητάρια... και τότε τρωγόμασταν σαν τα κοκόρια !
Ακόμα, διάβασα τι έγραφα για την Elan, αυτοκίνητο που σέβομαι βαθύτατα μετά τη βόλτα που με κέρασε ο Δημήτριος Καίσαρας το Σάββατο στα Μέγαρα . -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Εγώ έχω άλλο πρόβλημα...ΓΑΤΕΣ... δε μιλάμε για μια ή δυο...μιλάμε για ΔΕΚΑΔΕΣ ΓΑΤΕΣ που βρίσκουν ωραία και μαλακιά την κουκούλα του rudy και την ξύνουν με τα νύχια τους, τη βρωμίζουν και τη τσαλακώνουν! Επειδή δε θέλω να τις πειράζω κιόλας με έχουν πάρει χαμπάρι και δεν αντιδρούν ακόμα και να τους φωνάζω. Αναισθησία λέμε! Καμιά ιδέα, ρε παιδιά;Έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, αλλά σε μικρότερο βαθμό (2-3 γάτες). Έχω αναπτύξει την ακόλουθη μέθοδο αντιμετώπισης:
- Εντοπίζουμε τη γάτα
- Δεν αντιδρούμε παρορμητικά! Προετοιμάζουμε μπρίκι, κατσαρόλα, κουβά ή καλύτερα λάστιχο (εδώ να προτιμήσετε με στενή δέσμη για ταχύτητα και ευθυβολία) με νερό (κατά προτίμηση παγωμένο), όσο το δυνατόν πιο ήσυχα.
- Πλησιάζουμε το αυτοκίνητο με ένα από τα παραπάνω 'εργαλεία απώθησης' ανά χείρας.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι γάτες διακρίνονται για την ευφυΐα τους. Για να διατηρήσετε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, κρύβετε το όπλο σας. - Κάνουμε ένα 'Φχχχ' ή 'Χσσσ' ή πλησιάζουμε απειλητικά και με ταχύτητα για να κατέβει η γάτα από το αυτοκίνητο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το βήμα αυτό είναι σημαντικό. Αν δεν κατέβει η γάτα απ' το αυτοκίνητο σχετικά ήρεμα, στην προσπάθειά της να βρει 'πρόσφυση' στο μέταλλο θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά. - Χρησιμοποιώντας το νερό από το 'εργαλείο απώθησης' βάλλουμε εναντίον της γάτας.
ΧΡΥΣΗ ΕΓΓΥΗΣΗ: Η παραπάνω μέθοδος, αν εφαρμοστεί καθημερινά για 2 εβδομάδες και εν συνεχεία αναμνηστικά κάθε δεκαπενθήμερο φέρνει σημαντικότατα αποτελέσματα. Τώρα πια δε χρειάζεται καν να ρίξω νερό στη σπάνια περίπτωση που μια γάτα έχει ανέβει στο αυτοκίνητο. Αρκεί να τις κοιτάξω!
-
Μιχάλη, απαρχαιωμένες μεθόδους χρησιμοποιείς... μπορεί να είναι αποτελεσματικές αλλά σίγουρα αναχρονιστικές! Ακου μπρίκι... ( )
Εγώ σκέφτομαι για κάτι τέτοιο:
http://www.amazon.com/gp/product/B0001A ... 3?n=284507
ΑΪ ΑΜ ΙΒΙΛ ΙΙΙΙΙΒΙΙΙΙΛ!!!!!!(δεν είναι κακή ιδέα, τρομάζουν λίγο, τους τη σπάει και δεν ξαναπάνε προς τα εκεί... το νερό ενδεχομένως να τους δημιουργήσει πρόβλημα, ειδικά το χειμώνα και δεν το θέλω... )
-
Ωχ, τώρα το είδα.... λες να είναι κουφές οι δικές μου (την έκατσα!);
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Ξαναδιάβασα τις προηγούμενες σελίδες και ανακάλυψα μνημειώδη κόντρα με Lotusnick. Τι πλάκα, τώρα είμαστε κολλητάρια... και τότε τρωγόμασταν σαν τα κοκόρια !
Ακόμα, διάβασα τι έγραφα για την Elan, αυτοκίνητο που σέβομαι βαθύτατα μετά τη βόλτα που με κέρασε ο Δημήτριος Καίσαρας το Σάββατο στα Μέγαρα .
cabrio or not ?