-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Πάντως, σύμφωνα με το τεστ,
αν κλείσεις τα μάτια και ακούσεις τα 3 μοτέρ,
θα ορκιστείς πως το 'Ιταλικό' είναι ο 3,2 του Α4.Γιατί της 159 το μοτέρ είναι Ιταλικό;;;
-
θα ορκιστείς πως το 'Ιταλικό' είναι ο 3,2 του Α4.Τι μάπα περιοδικό είναι αυτό οεοοοοο??? δεν διαβάζεται με τίποτα!!!!
-
Είδα σήμερα από κοντά το νέο Α4.
Σίγουρα διαφορετικό από το παλαιό ξεχωρίζει αμέσως από το πολύ μεγαλύτερο μεταξόνιο και τα φώτα εμπρός.
Οι χώροι ικανοποιητικότατοι (για να δούμε τι θα βρει ο Clarkson για να θάψει το RS4) και η ποιότητα πραγματικά εξαιρετική.
Όσον αφορά τους όγκους το θεωρώ λίγο πιο ογκώδες από το προηγούμενο καθώς το εμπρός μέρος μου φάνηκε πολύ επιμήκες σχεδόν όσο και η BMW 1, ενώ από πίσω δεν σου δίνει αυτή την εντύπωση τουναντίον μάλιστα.
Μία μόνον ένσταση.
Τα δύο κέρατα (απολήξεις) του εμπρός σποίλερ θα είναι μάλλον τα σημεία τριβής μεταξύ του Α4 και των υπολοίπων οχημάτων.
-
θα ορκιστείς πως το 'Ιταλικό' είναι ο 3,2 του Α4.Υπερβολές. Το ιταλικό, και σε ήχο και σε αίσθηση, είναι της 159.-
Να θάβουμε το βάρος της, πάει στο διάλο (αν και το κρύβει αρκετά καλά στο δρόμο). Να θάβουμε και το μοτέρ όμως; Αυτά, χωρίς να υποτιμώ σε τίποτα τα δυο γερμανικά σύνολα, που είναι εξαιρετικά το καθένα με τον τρόπο του.
-
Καλησπέρα.
Στη Γερμανία διατίθεται με τον κινητήρα 2.0 Tdi του Passat και 170ΗΡ .........αλλά σε τιμή BMW 320d (με 177ΗΡ):whistlink:
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
θα ορκιστείς πως το 'Ιταλικό' είναι ο 3,2 του Α4.Τι μάπα περιοδικό είναι αυτό οεοοοοο??? δεν διαβάζεται με τίποτα!!!!
Δημοσιογράφοι....εγκάθετοι+μεροληπτικοί!
Πάντως δεν έτυχε ν' ακούσω και τα 3 μοτέρ μαζί
-
Το 120αρι δεν το έχει δοκιμάσει κανείς ακόμα;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το 120αρι δεν το έχει δοκιμάσει κανείς ακόμα;ΙΜΗΟ ο 120άρης θα είναι ο δούρειος ίππος για το VAG group στο να κατακτήσει την αγορά των υβριδικών της Αμερικής (και ειδικότερα της Καλιφόρνια).
Οι Ευρωπαίοι εξελίσουν 'κιβώτια' για την συνεργασία ηλεκτροκινητήρων με diesel. Το να δώσεις ένα σκασμό λεφτά για ένα 2ο σύστημα μείωσης της μετάδοσης για την αγορά της Αμερικής δεν αξίζει οικονομικά. Ο 120άρης όμως αποδίδει τη μέγιστη ιπποδύναμη στις 3600 στροφές Αποτελέσμα η VAG να αποφασίσει να βάλει στην παραγωγή το συγκεκριμένο κινητήρα (το τσίπωμα της ηλεκτρονικής είναι απείρως φθηνότερο) που με τον ηλεκτροκινητήρα των 50+ ίππων θα κινεί τις υβριδικές έκδοσεις για τις αγορές που το diesel βρίσκεται σε διωγμό.
Εύκολα γίνεται κατανοητό ότι ένα Α4 με τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από τον TFSi. Αν λάβουμε υπόψη ότι οι 50 ίπποι είναι επαρκέστατοι για κίνηση μέσα στη πόλη θα μιλάμε για καταναλώσεις που λίγο θα διαφέρουν από αυτές του Civic IMA (που θα έχει την ίδια φιλοσοφία) παρόλο που το 2ο θα είναι κατά 55 ίππους λιγότερο ισχυρό....
Κατά τη γνώμη μου κάτα από αυτό το πρίσμα η εξέλιξη του εν λόγω κινητήρα makes sense.
-
αυτο με το υβριδικό από που έσκασε? Που το διάβασες?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
αυτο με το υβριδικό από που έσκασε? Που το διάβασες?Α. ΙΜΗΟ
Β. Οι Ευρωπαίοι προσανατολίζονται σε τεχνολογίες ΙΜΑ και όχι HSD καθώς έχουν πολύ καλούς κινητήρες.
Γ. Γιατί να φτιάξεις έναν κινητήρα που στροφάρει ως diesel όταν έχεις ήδη 1.4 με 125 ίππους??? (όχι πάντως για τη ροπή χαμηλά..)
Δ. Η αλλαγή της θέσεως του διαφορικού αφήνει αρκετό χώρο για την υβριδική έκδοση και ο 1.8 των 120 ίππων είναι λουκούμι με πολύ μικρό επιπλέον κόστος.
-
Ποιος ξέρει αν οι νέοι του Α41,8 tfsi «καταναλώνουν» λάδια;
Aς απαντήσουν αυτοί που κατέχουν το αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης mits17 έγραψε:
Το DSG ή S-Tronic ή οπως αλλιως θελουν να το λενε στο VAG εχει ακουστει ποτε θα μπει στο Α4?Κυκλοφορει απο οτι διαβαζω με multitronic.Αραγε θα μπει το DSG;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
οχι, καθως μαλλον θα παω για καινουργιο, αλλα θα σου βρω αγοραστη!Θ' αγοράσεις καινούριο Ταπεράκι;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
οχι, καθως μαλλον θα παω για καινουργιο, αλλα θα σου βρω αγοραστη!
Θ' αγοράσεις καινούριο Ταπεράκι;
καλο αμαξι, αλλα οχι.
-
Καλησπέρα , σε όλους ενδιαφέρομαι να αγοράσω το Α4 (με χρονομίσθωση) διαβάζοντας λοιπόν όλο το θέμα κατάλαβα μερικά πράγματα εκεί όμως που θέλω την προσωπική σας εκτίμηση (γιατί έχω προβληματιστή ) είναι αν αξίζει να πάρω το 1.8 160 hp ambition , plus κάτι ψιλό extra (εγχρωμη οθόνη , αλουμίνια μέσα , hold assist ) Η το 1.8 120 hp multitronic με τα παραπάνω καλούδια , γιατί όπως έχει γραφτεί μερικούς μήνες πρίν κατι σχετικό με αυτό έχω μπορώ να πώ συγκεχιμένη κάπως άποψη . Δεν ξέρω το θέτω σωστά σαν προβληματισμό αλλά εννοώ μήπως η 1.8 160 κάθετε ,είναι καλλίτερη, ποιό λειτουργική ,ποιό σωστή για αυτό το αυτοκίνητο ? .
Λαβετε υπόψη ότι απο τεχνολογία αυτοκινητών δεν γνωρίζω και πολλά
Υ.Γ
Η επιλογή γαι το Α4 έγινε ύστερα απο πολλή ψάξιμο γιατί μου κα΄θισε καλλίτερα στό μάτι και γιατί ακούσει ότι έχουν μια αρκετά καλη μεταπωλιτική αξία .Ευχαριστώ εκ των προτέρων ...
-
Η 120άρα έκδοση του Α4 είναι αρκετά ικανοποιητική -λόγω turbo φυσικά- για entry level μοντέλο.
Το 160 όμως δεν έχει σχέση, η οδήγηση του είναι πολύ πιο ξεκούραστη διαδικασία -λόγω παραπάνω δύναμης- για τον οδηγό, οπότε αν υπάρχουν τα χρήματα το 160 είναι σαφώς πιο συμφέρον οδηγικά... (το quattro εννοείται ) -
Ο χρήστης holekey έγραψε:
Καλησπέρα , σε όλους ενδιαφέρομαι να αγοράσω το Α4 (με χρονομίσθωση) διαβάζοντας λοιπόν όλο το θέμα κατάλαβα μερικά πράγματα εκεί όμως που θέλω την προσωπική σας εκτίμηση (γιατί έχω προβληματιστή ) είναι αν αξίζει να πάρω το 1.8 160 hp ambition , plus κάτι ψιλό extra (εγχρωμη οθόνη , αλουμίνια μέσα , hold assist ) Η το 1.8 120 hp multitronic με τα παραπάνω καλούδια , γιατί όπως έχει γραφτεί μερικούς μήνες πρίν κατι σχετικό με αυτό έχω μπορώ να πώ συγκεχιμένη κάπως άποψη . Δεν ξέρω το θέτω σωστά σαν προβληματισμό αλλά εννοώ μήπως η 1.8 160 κάθετε ,είναι καλλίτερη, ποιό λειτουργική ,ποιό σωστή για αυτό το αυτοκίνητο ? .
Λαβετε υπόψη ότι απο τεχνολογία αυτοκινητών δεν γνωρίζω και πολλά
Υ.Γ
Η επιλογή γαι το Α4 έγινε ύστερα απο πολλή ψάξιμο γιατί μου κα΄θισε καλλίτερα στό μάτι και γιατί ακούσει ότι έχουν μια αρκετά καλη μεταπωλιτική αξία .Ευχαριστώ εκ των προτέρων ...
εχω αυτο μετα 160 και ειναι ικανοποιητικο,δε φοβασε να κανεις προσπερασεις...τα 120 νομιζω θα ειναι λιγα,δεν ξερω αν ειναι οκ λογω ροπης..
-
Ευχαριστώ πολύ , τελικά θα πάω στο 160 , και μετα την τετραετία έχει ο θεός ....
Καλές γιορτές
-
Ο χρήστης holekey έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ , τελικά θα πάω στο 160 , και μετα την τετραετία έχει ο θεός ....Καλές γιορτές
βάλε τους γνήσιους αισθητήρες παρκαρίσματος οπωσδήποτε...στην αρχή δεν τους ήθελα,έλεγα οτι δεν τους χρειάζομαι,σε λίγο καιρό θα συνηθίσω τον όγκο του αυτοκινήτου και θα κλαίω τα λεφτά που έδωσα όμως 2,5μηνες έχω το αμαξι(8.300 χλμ) και ακόμα χαίρομαι που τελικά τους έβαλα,είναι πολύ χρήσιμοι,
καλές γιορτές!
-
To έχω είδη μεριμνήσει , να ρωτήσω και κάτι άλλο σαν κάτοχος του αυτοκινήτου αυτές οι σπορ αναρτήσης σαν αίσθηση είναι κάτι το ικανοποιητικό ..... (γιατί είμαι και 40ρης οικογενειάρχης και η μέση δεν είναι και για πολλά το προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα δεν είχε κάτι τετοιο για αυτό το ρωτάω....)
ευχαριστώ και πάλι καλές γιορτές .....
Audi A4 (Β8) 2008