-
Νομίζω πως με τον υποψήφιο ιδιοκτήτη Α3 1.6FSI τα βρήκαμε μια χαρά και συντονίσαμε και τις σκέψεις μας και τις διαθέσεις μας και τις απόψεις μας...
Κάθε άλλη υπερφίαλη υπερασπιστική άποψη κρίνεται παντελώς περιττή και άνευ ουσίας....
Όπως ίσως θα όφειλες να δεις από τα πολλά post που κάνω στο φόρουμ, το γεγονός ότι διέθεσα κάποια χρήματα για να οδηγώ ένα αντισυμβατικό κατά τ'άλλα σπορ αμάξι, δεν σημαίνει ότι υποτιμώ τον καθένα σας εδώ μέσα για το τί αμάξι έχει ή θέλει να οδηγεί. Αντιθέτως, η γνώμη μου κατατίθεται τεκμηριωμένη, σεβόμενος πάντα την προσωπικότητα του άλλου, και τηρώντας πάντα το netiquette που πιθανώς σου είναι παντελώς άγνωστο και σαν λέξη και σαν έννοια...
Αν τώρα η δική σου άποψη για το άτομό μου (που στο κάτω-κάτω δεν σου ζητήθηκε κιόλας) εκφράστηκε με δυο μικρά απόσπασματα από όλη την κουβέντα που έκανα με κάποιον άλλον, τότε ή υποτιμάς τον εαυτό σου πάρα πολύ ή είχες κάποιο λόγο να φτιάξεις 'κρεμαστάρια', τα οποία στην τελική δεν αφορούν και κανέναν μας εδώ μέσα.
Για ό,τιδήποτε άλλο, έκτιμώ πως οι moderators θα χαρούν να σε εξυπηρετήσουν....
Εκ μέρους μου τουλάχιστον φιλικά, παρά την κενού περιεχομένου προσωπική επίθεση που μου έκανες,
Τέο
-
Παιδιά μην τσακώνεστε!!
Πάνω από όλα το πρόβλημα είναι ότι εγώ δεν ξέρω τι θέλω ή ότι μάλλον συνηδιτοποιώ ότι αν τα θες ΟΛΑ πρέπει να πληρώσεις και ΠΟΛΛΑ.
Εγώ προσωπικά δεν θα κατηγορήσω κανέναν για τις προτάσεις ή τις επιλογές του.
Για κάποιον που βαριέται να τρέχει ή δεν το νοιάζουν οι ρεπριζ και το νέυρο σε ένα αυτοκίνητο τότε το πολυτελέστατο Α3 είναι ιδανικό.
Για κάποιον άλλον του φαίνεται αργο. Εγώ από τη μία πορώνομαι με τα κρατήματα και το σουλούπι του ΜΙΝΙ και από την άλλη γοητεύομαι από την ηρεμία, την ασφάλεια και την πολυτέλεια που σου προσφέρει η καμπίνα του Α3. Και μέσα σε όλα αυτά προσθέστε ότι τώρα που είναι και καλοκαιράκι το κάμπριο, ακόμα και στο 206cc, είναι απλά απόλαυση...
Πιθανώς ο ιδανικός συνδυασμός για μένα να ήταν ένα κάμπριο ΜΙΝΙ με σκληρή οροφή, την καμπίνα του Α3 και την τιμή του 206
Άρα το πρώτο πράγμα που πρέπει να λύσω είναι η αναποφασιστηκότητα μου και να βάλω σε μία σειρά τις προτεραιότητες μου.
Αξίζει να ομολογήσω ότι πριν φτάσω στο ΜΙΝΙ και το Α3, το χειμώνα σκέφτομουν πολύ έντονα το τρίθυρο RAV4 (!!)Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας και ελπίζω να δείξετε λίγο κατανόηση στην αυτοκριτική μου.
Γιάννης
-
Όπως σου έγραψα και νωρίτερα:
Εκεί που είσαι είμασταν και κει που είμαστε σου ευχόμαστε να έρθεις!
Μάλιστα στην ηλικία σου, δεν είχαμε καν την πολυτέλεια να σκεφτόμαστε τόσες εναλλακτικές λύσεις για αυτοκίνητο, πόσο μάλλον να αγοράσουμε.
Βλέπω πως ό,τι και να πάρεις, θα το ευχαριστηθείς. Βέβαια, δεν θα είσαι τελείως ικανοποιημένος με την εκάστοτε επιλογή σου, και κατά συνέπεια σε κάθε αυτοκίνητο θα βρίσκεις και κάτι που θα σε ικανοποιεί...
Δεν ξέρουμε άλλωστε ότι η διαδρομή είναι που αξίζει και όχι ο προορισμός;
Να περνάς καλά!
-
Ο χρήστης ///M έγραψε:
Εγω παντως οταν οδηγησα το νεο Α3 1.6 μ'αρεσε πολυ...
Σιγουρα δεν ειναι γρηγορο αλλα με κινητηρα 1.6 δεν μπορεις να περιμενεις και πολλα πραγματα. Φυσικα υπαρχουν κι εξαιρεσεις. Οταν οδηγησα το παλιο civic type R που ηταν 1.6 με 170 ιππους αν δεν κανω λαθος εμεινα καταπληκτος. Επισης και το Mirage 1.6 MIVEC ειναι πολυ καλο. Νομιζω πως το Α3 ειναι ενα απ'τα καλυτερα της κατηγοριας του. Για μενα το καλυτερο ειναι η 147. Δυστυχως δεν εχω οδηγησει την σειρα 1 και ειναι κατι που το θελω πολυ...Αν και μεγάλος fan της BMW πιστεύω οτι η σειρά 1 δεν αξίζει τον κόπο...Είναι υπέρβαρη, αργή και πανάκριβη...και μην νομίζεις ότι θα σου προσφέρει καμία οδηγική απόλαυση, αν θες οδηγική απόλαυση καλύτερα να κοιτάξεις τις BMW των 2000-2200κ.εκ. και πάνω....
-
Νομίζω ότι λίγο τα έχεις μπερδέψει με τις επιλογές σου ανάμεσα στο Audi και στο Mini αλλά και στις προσδοκίες σου από ένα βαρύ αυτοκίνητο όπως το Α3. Στο Α3 στα 1.6cc δεν ψάχνεις επιδόσεις. Αρκείσαι όπως αναφέρεις στην πολλύ καλή ποιότητα κατασκευής και κύλισης, στην ασφάλεια που παρέχει στον οδηγό στην αξιοπιστία του και στην υψηλή τιμή μεταπώλησης. Στον αντίποδα όπως και πάλυ επισημαίνεις είναι υπεριτιμημένο. Πολύ ακριβό για Audi. Όχι ότι δεν είναι καλή εταιρία (προσωπικά έχω Golf) αλλά τελευταία αγοράζεις περισσότερο όνομα οποτε αν θες να δώσεις τόσα λεφτά παίρνεις κάτι καλύτερο και σε ποιότητα και σε όνομα όπως BMW, Mercedes. Εκτός αυτού το κόστος συντήρησης είναι πολύ μεγάλο. Τα ανταλλακτικά του φωτιά στην τιμή. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα πολύ καλό αυτοκίνητο ακριβότερο όμως από ότι θα έπρεπε. Ο όμιλος VW μάλλον το καβάλησε το καλάμι και από 'Αυτοκίνητο του Λαού' θα πρέπει να λέγεται διαφορετικά.
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Ο κινητήρας είναι γραμμικός όπως πριν?
Από θόρυβο πως πάει?
Κατανάλωση?Δεν έχουν νόημα τέτοιες μετατροπές σε αμάξια σαν το Α3.
Από την μια αγοράζεις, ηρεμία και από την άλλη το κανεις θορυβώδες με δύσκολο κινητήρα?Όσο για τα δυναμόμετρα...
Έχεις το πριν και μετά από το ίδιο δυναμόμετρο?
Αν έχεις, βαλτά για να δούμε τι έγινε στην καμπύλη ροπήςΑυτό είναι αλήθεια, τα AUDI οσο καλά αμάξια κι'αν είναι ΔΕΝ είναι σπορ, δεν αξίζει να τα βελτιώνεις...
-
Ο χρήστης theo111r έγραψε:
.....
Κάθε άλλη υπερφίαλη υπερασπιστική άποψη κρίνεται παντελώς περιττή και άνευ ουσίας....Επειδή προφανώς δε γνωρίζεις τι είναι forum, η άποψη του καθενός είναι σεβαστή αλλά κρίνεται μέσα σε ένα τέτοιο χώρο όσο κι αν το θεωρείς περιττό και άνευ ουσίας...!
Αντιθέτως, η γνώμη μου κατατίθεται τεκμηριωμένη, σεβόμενος πάντα .....
Αν θεωρείς τεκμηρίωση το ότι οδηγείς Lotus άρα για σένα τίποτα δε προσφέρει συγκινήσεις τότε πάσο...
Εκ μέρους μου τουλάχιστον φιλικά, παρά την κενού περιεχομένου προσωπική επίθεση που μου έκανες
Καμμία επίθεση δε σου έκανα.Μήπως γνωριζόμαστε??
Πάντως τις προάλλες με ρώταγε ένας γνωστός τι θα του πρότεινα να πάρει μεταξύ Kia picando και Getzs..(δε ξέρω αν τα γνωρίζεις αυτά τα αυτοκίνητα)
Στη θέση σου μάλλον θα έπρεπε να του πω..εγώ οδηγώ Α3, τι να σου πω ό,τι και να πάρεις σκουπίδια είναι, ΚΑΜΜΙΑ συγκίνηση...
Και τέλος επί του θέματος στο φίλο θα έλεγα αν θέλει γκάζια σαφώς να μη το πάρει το Α3.Αν όμως 'συγκινείται' στις στροφές ας το ξανασκεφτεί!Προσπάθησε να το ξαναοδηγήσεις...
-
Νομιζω δεν χρειαζεται βρε αδερφια να φιλονικουμε, ιδιως για αυτονοητα πραγματακια.
Το θεμα αυτο δεν εχει να κανει με το Α3, αλλα με ενα μονο χαρακτηριστικο του, εαν εννοησα καλως.
Αν ειναι αργο? Σωστα?
Ε τι καθομαστε και γραφουμε τοσες σελιδες. Ενα λακωνικο, ΝΑΙ ειναι ΠΟΛΥ αργο θα εφτανε νομιζω.
Αλλωστε καπου διαβαζα, οτι τα περισσοτερα βγαινουν πετρελαιο και πανε καλα, λογω τραβηγματος απο τουρμποροπες.
Τα 1600 ειναι εδω για την ψαροκωσταινα μας, κανω λαθος?
Οσοι τα εχετε να τα χαρειτε δεν λεω, αλλα να ξερετε και τι πηρατε ρε μαγκες! Ενα ποιοτικο, κινητο εμποδιο
Αϊντε και καλα κρασια.
-
Δεν είναι 'πολύ αργό'.
Έχει επιδόσεις στο μέσο όρο,απλά είναι πολύ καλύτερο σε όλους τους άλλους τομείς κάτι το οποίο κάνει τις επιδόσεις να φαντάζουν ακόμη πιο μικρές.
Από εκεί και πέρα είναι θέμα αίσθησης και σε τί έχει συνηθήσει ο καθένας.
Εφόσον ο φίλος συνήθησε σε 206cc 1,6 που είναι ένα σβέλτο αυτοκίνητο, η διαφορά στις επιδόσεις θα είναι αισθητή.
Πάντως είναι πολύ σημαντικό να είναι στρωμένος ο κινητήρας, ένας άστρωτος όπως είναι συνήθως στα test drive έχει σημαντική διαφορά σε αίσθηση από έναν στρωμένο -
Ο χρήστης sotiropul έγραψε:
Επειδή προφανώς δε γνωρίζεις τι είναι forum, η άποψη του καθενός είναι σεβαστή αλλά κρίνεται μέσα σε ένα τέτοιο χώρο όσο κι αν το θεωρείς περιττό και άνευ ουσίας...!Το τί γνωρίζω, σε τί έκταση και τί όχι (και ιδίως σε θέματα που άπτονται fora, και ΙΤ εν γένει), προφανώς δεν φαίνεται ακόμα και μετά από τα τόσα post σου σ'αυτό το φόρουμ να είσαι σε θέση ν'αντιληφθείς. Δεν απαιτώ άλλωστε κάτι παραπάνω, γιατί στην ηλικία και το φοιτητικό status που βρίσκεσαι, το fixation και ο υπέρμετρος ενθουσιασμός-φανατισμός για κάτι που'χει μπλοκάρει τις συνάψεις του εγκεφάλου σου, πάει σύννεφο.
Διαφαίνεται από το επίπεδο των απαντήσεών σου και το πόσο επικεντρώνεσαι γύρω από το αμαξάκι που απέκτησες, πως αν σου πούνε κάτι για το luxury bin που οδηγάς (για να μην το πώ κουβά πολυτελείας και ξαναποκτήσεις πρόβλημα ακμής απ'τα νεύρα σου!) ότι το παίρνεις απολύτως προσωπικά!
Ταυτίσε λοιπόν τα εσώψυχά σου με τη σπορ οδηγική συμπεριφορά του Α3 1.6 FSI και τις πλευρικά g που νιώθεις όταν τ'ονειρεύεσαι ή αποπειράσαι να το στρίψεις γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού σου, και άσε εμάς να γελάμε μαζί σου. Στο κάτω-κάτω της γραφής, at the end of the day, μας προσφέρεις αυτή τη απόλαυση απλόχερα....Πραγματικά ότι θα αποτελούσες αφορμή να γεννηθεί ο όρος 'Ανώνυμος Αλκοολικός Α3' δεν το φανταζόμασταν ούτε στα πιο άγρια όνειρά μας...Αν θεωρείς τεκμηρίωση το ότι οδηγείς Lotus άρα για σένα τίποτα δε προσφέρει συγκινήσεις τότε πάσο...
Το τί θεωρείται από τη πλευρά μου τεκμηριωμένη άποψη, αφήνω να το κρίνει η μεγάλη πλειοψηφία των συμμετεχόντων στο φόρουμ, σε όσες συζητήσεις έχω καταθέσει την άποψή μου. Εσύ καλά κάνεις και πας πάσο. Άλλωστε πρέπει να περάσεις και κανένα μάθημα, για να έχεις χρόνο με το Α3 σου ( ; ) να 'φας' τις στροφές με το κουτάλι...
Έλα ρε μεγάλε τι λες...
Μιας που έχεις εσύ Lotus να τα πετάξουμε εμείς τα αυτοκίνητά μας γιατί σκατά συγκινήσεις μας δίνουν...
Δηλαδή τι συμβουλεύεις το παλικάρι?Να μη πάρει Α3 με ΚΑΜΜΙΑ συγκίνηση και να πάρει τι??Lotus????Καμμία επίθεση δε σου έκανα.Μήπως γνωριζόμαστε??
Καλά είπα λοιπόν ότι χαίρεις πλήρης άγνοιας περί του όρου Netiquette και της σημασίας του....Σ'ευχαριστώ που το επιβεβαιώνεις δις, ενώπιον όλων μας...
Πάντως τις προάλλες με ρώταγε ένας γνωστός τι θα του πρότεινα να πάρει μεταξύ Kia picando και Getzs..(δε ξέρω αν τα γνωρίζεις αυτά τα αυτοκίνητα)
Στη θέση σου μάλλον θα έπρεπε να του πω..εγώ οδηγώ Α3, τι να σου πω ό,τι και να πάρεις σκουπίδια είναι, ΚΑΜΜΙΑ συγκίνηση...Επειδή έχω ένα από τα προαναφερθένα αμάξια στη διάθεσή μου...Πες ό,τι θες για τον κουβά μου, και θα χαρώ πολύ να σε ακούσω ικανοποιημένο στο τέλος...ΟΚ?
Και τέλος επί του θέματος στο φίλο θα έλεγα αν θέλει γκάζια σαφώς να μη το πάρει το Α3. Αν όμως 'συγκινείται' στις στροφές ας το ξανασκεφτεί!Προσπάθησε να το ξαναοδηγήσεις...
Μιας που την έφαγες την πίκρα εσύ, καλά κάνεις και αναφέρεσαι στα γκάζια του. Όσο για τις στροφές, ας τες για το Μίνι που του τριβελίζει το μυαλό, χωρίς ν'αναφερθώ σε Ιταλικούς συνδυασμούς...
Υ.Γ.
Καλά θα κάνεις να λύσεις μόνος την εσωτερική σου διαμάχη με τα διάφορα αμάξια (συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου μοντέλου) και τους ανεμόμυλους-Α3, και να κάτσεις να μάθεις (πόσο δε μάλλον και να ζήσεις, γιατί αλλιώς χαμπάρι δεν θα πάρεις) 2-3 πράγματα περι αυτοκίνησης, προτού δημοσιεύσεις οποιαδήποτε απάντησή σου απευθυνόμενος προς εμένα σε αυτή τη συζήτηση, της οποίας άλλαξες την τροπή τόσο εύκολα, όσο θεώρησες πως με το Α3 1.6 (+FSI) θα είχες σπορ και στριφτερό αμάξι, ασχέτως της όποιας, αδιάφορου για μας βαθμού και βάθους, απογοήτευσης που έζησες μετά... -
Ο χρήστης sotiropul έγραψε:
Και τέλος επί του θέματος στο φίλο θα έλεγα αν θέλει γκάζια σαφώς να μη το πάρει το Α3.Αν όμως 'συγκινείται' στις στροφές ας το ξανασκεφτεί!Προσπάθησε να το ξαναοδηγήσεις...
με 102 αλογάκια σε 1.300+ κιλά και 17άρες ζάντες, ΟΥΤΕ στις στροφές προσφέρει συγκινήσεις, πάντα με χαμηλότερη ταχύτητα θα ναι. Για να μη μιλήσω για καμία ανηφόρα
-
Να προσθεσω και κατι αλλο,υστερα απο καποιες συζητησεις που εκανα προσφατως με σοβαρα ατομα,εχω λογους να πιστευω οτι τα αυτοκινητα VAG με προορισμο εκτος Γερμανίας,υστερουν σε ποιότητα.Αυτο σιγουρα ισχυε στο παρελθον,αλλα απο οτι ακουσα μαλλον συνεχίζει να ισχυει και σημερα
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Να προσθεσω και κατι αλλο,υστερα απο καποιες συζητησεις που εκανα προσφατως με σοβαρα ατομα,εχω λογους να πιστευω οτι τα αυτοκινητα VAG με προορισμο εκτος Γερμανίας,υστερουν σε ποιότητα.Αυτο σιγουρα ισχυε στο παρελθον,αλλα απο οτι ακουσα μαλλον συνεχίζει να ισχυει και σημεραθα μπορούσαν να εξηγήσουν πως γίνεται αυτό;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Να προσθεσω και κατι αλλο,υστερα απο καποιες συζητησεις που εκανα προσφατως με σοβαρα ατομα,εχω λογους να πιστευω οτι τα αυτοκινητα VAG με προορισμο εκτος Γερμανίας,υστερουν σε ποιότητα.Αυτο σιγουρα ισχυε στο παρελθον,αλλα απο οτι ακουσα μαλλον συνεχίζει να ισχυει και σημεραΥπήρχε παλιότερο θέμα για αυτό αλλά δεν είχαμε καταλήξει σε πολλά πράγματα... Τί διαφορές έχουν χονδρικά?
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
με 102 αλογάκια σε 1.300+ κιλά και 17άρες ζάντες, ΟΥΤΕ στις στροφές προσφέρει συγκινήσεις, πάντα με χαμηλότερη ταχύτητα θα ναι. Για να μη μιλήσω για καμία ανηφόρα
Ο Αγγελοπουλος το σχεδιασε ; Μια αιωνιοτητα και μια μερα θυμιζουν οι επιδοσεις του .
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αφού τα Audi φημίζονται για την κατ'εξοχήν ουδετερότητα τους (αν είμαι λάθος διορθώστε με αλλά αυτή η εντύπωση μου έχει δημιουργηθεί), τι μπορεί να προσφέρει σε στροφές ένα ουδέτερο αυτοκίνητο?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Αφού τα Audi φημίζονται για την κατ'εξοχήν ουδετερότητα τους (αν είμαι λάθος διορθώστε με αλλά αυτή η εντύπωση μου έχει δημιουργηθεί), τι μπορεί να προσφέρει σε στροφές ένα ουδέτερο αυτοκίνητο?
εξαρτάται και τι -και πόσα- έχεις οδηγήσει
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Βασικά, δεν έχω οδηγήσει κανένα AUDI αλλά αυτή η εντύπωση μου έχει δημιουργηθεί από τα διάφορα που διαβάζω στο Internet.. Ακόμα και το RS4 συγκριτικά με τον άμεσο ανταγωνιστή του (Μ3) είναι πολύ πιο ουδέτερο..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Βασικά, δεν έχω οδηγήσει κανένα AUDI αλλά αυτή η εντύπωση μου έχει δημιουργηθεί από τα διάφορα που διαβάζω στο Internet.. Ακόμα και το RS4 συγκριτικά με τον άμεσο ανταγωνιστή του (Μ3) είναι πολύ πιο ουδέτερο..
Αν είναι 16αρι Α3, πάσο
Αν είναι κάποιο ΤQ, τα ρέστα μου...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Να προσθεσω και κατι αλλο,υστερα απο καποιες συζητησεις που εκανα προσφατως με σοβαρα ατομα,εχω λογους να πιστευω οτι τα αυτοκινητα VAG με προορισμο εκτος Γερμανίας,υστερουν σε ποιότητα.Αυτο σιγουρα ισχυε στο παρελθον,αλλα απο οτι ακουσα μαλλον συνεχίζει να ισχυει και σημερα
Υπήρχε παλιότερο θέμα για αυτό αλλά δεν είχαμε καταλήξει σε πολλά πράγματα... Τί διαφορές έχουν χονδρικά?
Δεν ξερω για το Α3,αναφέρθηκαν διαφορα αλλα οπως το Χ5,το Α4,και παλαιότερα μοντελα διαφορων εταιρειών όπως το alfasud κ.ο.κ.
A3 1600 FSI...Είναι τόσο αργό;;