-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Πάντως ο κινητηρας της Μ3 **ειναι μακραν ο καλύτερος ατμοσφαιρικος V8 **της αγοράς. απιστευτη τεχνολογια και ιπποδυναμη παραπλησια με τον V8 4.2 FSi biturbo με λιγοτερα κυβικα και χωρις τουρμπάκια.
Ξεχνάς μάλλον και τον 4,2 V8FSI των RS4/R8
που εχει τι??????????????
turbo, σίγουρα όχι!
Ναι και? σε τι υπερτερει αυτου της Μ3? Σε βάρος μου φαινεται.......
-
Ο χρήστης VAGELIS21 έγραψε:
Πάντως ο κινητηρας της Μ3 **ειναι μακραν ο καλύτερος ατμοσφαιρικος V8 **της αγοράς. απιστευτη τεχνολογια και ιπποδυναμη παραπλησια με τον V8 4.2 FSi biturbo με λιγοτερα κυβικα και χωρις τουρμπάκια.
turbo, σίγουρα όχι!
Aνέφερα παραπάνω άλλους δυο πολύ καλούς V8.
Για ποιούς λόγους είναι ο 'καλύτερος V8' αυτός της Μ3, μακράν κιόλας;;; -
turbo, σίγουρα όχι!
Aνέφερα παραπάνω άλλους δυο πολύ καλούς V8.
Για ποιούς λόγους είναι ο 'καλύτερος V8' αυτός της Μ3, μακράν κιόλας;;;Ας το δουμε αλλιώς και θα σου πω μετα γιατι το λέω.
Κατα την γνωμη σου είναι καλύτερος η όχι?
-
Δε γνωρίζω. Τους θεωρώ παραπλήσιους τεχνολογικά, αλλά μακράν καλύτερο, κανέναν.
-
Ο κινητήρας του RS4 πάντως έχει παραπάνω ροπή από τον αντίστοιχο της M3 και είναι ελαφρύτερος κατά 5 lbs.
Κατά τα άλλα, συμφωνώ με τον pad.
-
Δε γνωρίζω. Τους θεωρώ παραπλήσιους τεχνολογικά, αλλά μακράν καλύτερο, κανέναν.Οκ. Ισως το μακραν να είναι λίγο οπαδικό και υπερβολικο. Αλλα σιγουρα τα παρακάτω χαρακτηριστικά σίγουρα τον κάνουν νουμερο ενα αυτή την στιγμή. Θα το δεις οταν θα ανακυρηχθει ''κινητηρας 2008'' του χρόνου.
http://www.worldcarfans.com/2070322.001 ... -in-detail
-
Τι παραπάνω έχει από τον κινητήρα των RS4/R8? Εκτός του ότι είναι βαρύτερος και με λιγότερη ροπή.
-
Ειναι BMW
-
...ε και?!
-
Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι ημιάσχετο. Διάβασα ότι το νέο μοτέρ της Μ3 είναι ελαφρύτερο από το παλιό. Ακόμα Η νέα C63 έχει V8 ελαφρύτερο από το αντίστοιχο της Μ3
Άρα το 6λίτρο V8 είναι ελαφρύτερο από το τρίλιτρο 6κύλινδρο?
-
Όντως το μοτέρ της νέας M3 είναι ελαφρύτερο κατά 7% (κάτι το οποίο μεταφράζεται σε 15 περίπου κιλά) από τον προηγούμενο τρίλιτρο εξακύλινδρο! Επίσης είναι ο ελαφρύτερος οκτακύλινδρος ( V8 ) στον κόσμο με συνολικό βάρος 202 κιλά. Για την C63 δεν γνωρίζω ακριβώς τι ισχύει αλλά αν όντως είναι ελαφρύτερος από της νέας Μ3 (γιατί τότε η BMW διατείνεται ότι ο δικός της είναι ελαφρύτερος??? ) τότε.....
-
ΚοuK και εμενα η Μ3 και γενικα τα μοτερ της τα εκτιμω παρα πολυ σε σχεση με Audi.Απο εκει και περα τα 2 μοτερ στα χαρτια και στην αποδοση ειναι σχεδον παρομοια.Αυτο και τιποτα αλλο.Απλα ο φιλος ειναι Fun της ΒMW,δεν υπαρχει ομως ομως ορθολογικο κριτηριο για να πουμε ποιο ειναι το καλυτερο Ειναι καθαρα θεμα γουστου
-
-
E, οχι και θεμα γουστου. Το μονο υποκειμενικο κριτηριο που θα μπορουσαν να εχουν 2 κινητηρες ειναι... ο ηχος.
Οτιδηποτε αλλο το λενε τα χαρτια.
-
Τα χαρτιά λένε ότι είναι ισάξιοι..
-
Mήπως πρέπει να δούμε που αποδίδουν την μέγιστη ροπή τα δύο μοτερ?
rs4
Κυβισμός(κ.εκ) 4.163
Κύλινδροι / Διάταξη 8/V
Ισχύς (ίπποι) / σ.α.λ 420/7.800
Ροπή (Kgm) / σ.α.λ. 43,8/5.500Bάρος 1650
Η Μ3 τι στοιχεία έχει?
-
Layout/cylinders/valves V8/4
Capacity cc 3.999
Max. output/engine speed kW(hp)/rpm 309(420)/8.300
Max. torque/engine speed Nm/rpm 400/3.900Kerb weight (EU) kg 1.655
Aυτα τα πηρα μεσα απο το brochure της Μ3 το οποιο ειχε ποσταριστει στο BMW forum εδω μεσα. Δεν ξερω αν εχει καποια αλλαγη...
-
3.999cm^3
420ps @ 8300rpm
400Nm @ 3900rpm -
Αν είναι έτσι όπως το περιγράφετε, ο κινητήρας της BMW είναι σαφώς ανώτερος, αφού βγάζει τη μέγιστη ροπή του 1600 στροφές χαμηλότερα.
Από τη μικρή εμπειρία που έχω με υψίστροφους κινητήρες, να πώ ότι όσο χαμηλότερα βγαίνει η μέγιστη ροπή, τόσο μεγαλύτερο είναι το ωφέλιμο εύρος στροφών. Και συνήθως, τέτοιοι κινητήρες δεν έχουν τόσο μεγάλο εύρος. -
Ο χρήστης XtremeRotary έγραψε:
Αν είναι έτσι όπως το περιγράφετε, ο κινητήρας της BMW είναι σαφώς ανώτερος, αφού βγάζει τη μέγιστη ροπή του 1600 στροφές χαμηλότερα.
Από τη μικρή εμπειρία που έχω με υψίστροφους κινητήρες, να πώ ότι όσο χαμηλότερα βγαίνει η μέγιστη ροπή, τόσο μεγαλύτερο είναι το ωφέλιμο εύρος στροφών. Και συνήθως, τέτοιοι κινητήρες δεν έχουν τόσο μεγάλο εύρος.Πολυ σωστος
Μ3 vs RS4