-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Από το λινκ που παρέθεσα πιο πάνωThe P Zero Corsa Asimmetrico, homologated in size 255/35ZR19, was born on the race track but is designed for both the road and the track. It ensures extreme performance in the dry, as well as in the wet, total grip when cornering, accelerating and breaking.
Νίκο δεν βλέπω πουθενά να αναφέρεται ότι είναι semi slick. Πάντως το ότι αναφέρεται η CS και η GT3 μάλλον με πείθουν ότι έχεις δίκιο.
Des tis pics kai ta aulakia pou exoun.
Diabase oli tin perigrafi.
Auto tha pei semislick
kai basika paizei terastio rolo h goma kai ta plaina pou den exoun sxesi me kanonikou road tyreAn ta deis apo konta tha katalabeis
-
Ο χρήστης Press kit του RS4 έγραψε:
The 19-inch wheels can also be optionally fitted with Pirelli P Zero Corsa sports tyres, which are specially designed for the RS 4 for race track use.Γιατί πουθενά δεν αναφέρονται ως 'semi-slick'? Μήπως τελικά δεν είναι?
-
Κύριοι άλλο είναι το θέμα του topic....ανοίχτε καινούργιο θέμα για λάστιχα....
-
Ο χρήστης Antonio1 έγραψε:
Κύριοι άλλο είναι το θέμα του topic....ανοίχτε καινούργιο θέμα για λάστιχα....Για RS4 μιλάμε..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
The 19-inch wheels can also be optionally fitted with Pirelli P Zero Corsa sports tyres, which are specially designed for the RS 4 for race track use.
Γιατί πουθενά δεν αναφέρονται ως 'semi-slick'? Μήπως τελικά δεν είναι?
kid, όταν ακούς 'track use' σημαίνει λάστιχα homologated για το δρόμο (γράφουν στο πλάι 'DOT' ή 'Ex' (x = 1, 2, 3, 4, ... αντιπροσωπεύουν κάποια χώρα της ΕΕ, πχ. ΕΕ3 = Ιταλία)) αλλά με 'σχεδόν' slick γόμα, σκελετό και πέλμα (το τελευταίο με την ελάχιστη δυνατή αυλάκωση, κάπου στο 20-25% της επιφάνειας).
Ε, αυτά είναι τα semi slick
Pirelli Corsa (όταν σε Ιταλικά ακούς 'Corsa' καταλαβαίνεις 'αγωνιστικό')
Yokohama A032 και A048
Bridgestone 540
κάποια Kuhmo
κάποια Toyoκαι άλλα
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Τα λάστιχα που φόραγε το RS4 όταν έγραψε χρόνο στο Ring είναι τα P Zero Corsa Asimmetrico (ενώ μπορούν να μπουν και ως λάστιχα πρώτης τοποθέτησης και τα P Zero Rosso), και τα δύο είναι λάστιχα τα οποία είναι σχεδιασμένα και για πίστα αλλά και για καθημερινή οδήγηση σε όλες τις συνθήκες, δηλαδή καμία σχέση με το λάστιχο της CSL.Επίσης η CSL είναι ένα όπλο πίστας, που έρχεται ελαφρωμένη, διαφορετικό σύστημα φρένων από την M3 την απλή, ζάντες πανάλαφρες, βελτιωμένο κινητήρα, λάστιχα semi-slick.. Βγάλες διακόσια κιλά από το RS4, βάλτου semi slick και τότε σύγκρινε το με την CSL.
Αντίστοιχα λάστιχα της Μ3 (V8 ) όταν βγει, θα είναι τα λάστιχα πρώτης τοποθέτησης..
Τα P Zero corsa assymetrico ειναι αυτα:
αν αυτα δεν ειναι semislick ειδικα για πιστα και χρονους σε αυτην...Μια χαρα λαστιχα φοραγε λοιπον οταν εκανε το 7:58, αντιστοιχα με της CSL. Οσο για το αλλο, αμα θες να βγαλω 200 κιλα απο το RS4, να βγαλουμε και 50 αλογα και αντιστοιχη ροπη ωστε να ερθουν στα ισια τα δυο αυτοκινητα και μετα να ξαναδουμε τους χρονους του. Ειναι πολυ αστειο να συγκρινετε δυο αυτοκινητα οπου το ενα ειναι 5 χρονια παλαιοτερο, εχει απο 70 εως 50 αλογα λιγοτερα αναλογα με την εκδοση, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ πιο αργο στο γκαζι ακομα και ως CSL, και παρ'ολα αυτα οταν μιλαμε για CSL που τα πραγματα ειναι λιγοτερο πλεονεκτικα υπερ του RS4 (παραμενουν ομως πλεονεκτικα ΥΠΕΡ του RS4) η διαφορα υπερ της Μ3 ειναι φανερη...Δεν πειραζει, θα βγει η V8 και θα κλεισουν αρκετα στοματα. Χαρειτε οσο προλαβενετε με τις εντελως παρατερες συγκρισεις...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
αν αυτα δεν ειναι semislick ειδικα για πιστα και χρονους σε αυτην...Μια χαρα λαστιχα φοραγε λοιπον οταν εκανε το 7:58, αντιστοιχα με της CSL. Οσο για το αλλο, αμα θες να βγαλω 200 κιλα απο το RS4, να βγαλουμε και 50 αλογα και αντιστοιχη ροπη ωστε να ερθουν στα ισια τα δυο αυτοκινητα και μετα να ξαναδουμε τους χρονους του. Ειναι πολυ αστειο να συγκρινετε δυο αυτοκινητα οπου το ενα ειναι 5 χρονια παλαιοτερο, εχει απο 70 εως 50 αλογα λιγοτερα αναλογα με την εκδοση, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ πιο αργο στο γκαζι ακομα και ως CSL, και παρ'ολα αυτα οταν μιλαμε για CSL που τα πραγματα ειναι λιγοτερο πλεονεκτικα υπερ του RS4 (παραμενουν ομως πλεονεκτικα ΥΠΕΡ του RS4) η διαφορα υπερ της Μ3 ειναι φανερη...Δεν πειραζει, θα βγει η V8 και θα κλεισουν αρκετα στοματα. Χαρειτε οσο προλαβενετε με τις εντελως παρατερες συγκρισεις...
σωστά να μην τα συγκρίνουμε, έχουν και 1.000κ.εκ. διαφορά, έχουν και 80 άλογα διαφορά, όχι δεν κάνει να τα συγκρίνουμε (τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει; )
Τι στόματα θα κλείσουν δηλαδή; τόσο σίγουρος είσαι για τη V8; da new benchmark μήπως; (τι μου θυμίζει πάλι...)
Καθορισμός συγκριτικών:
Απαγορεύονται διαφορές άνω των 200κ.εκ.
Απαγορεύονται διαφορές άνω των 50 ίππων/200Nm ροπής
Απαγορεύονται διαφορές άνω των 3 ετών σε νεότητα
Απαγορεύονται διαφορές 10% κόστους
Απαγορεύονται διαφορές άνω των 50 κιλών
-
Τα λάστιχα του STi γιατί αναφέρονται παντού ως semislick?
Η CSL φοράει τελείως πισταδόρικη ανάρτηση, το RS4 φοράει ανάρτηση δρόμου. Μήπως αυτό σου λέει κάτι?
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
σωστά να μην τα συγκρίνουμε, έχουν και 1.000κ.εκ. διαφορά, έχουν και 80 άλογα διαφορά, όχι δεν κάνει να τα συγκρίνουμε (τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει; )
Τι στόματα θα κλείσουν δηλαδή; τόσο σίγουρος είσαι για τη V8; da new benchmark μήπως; (τι μου θυμίζει πάλι...)
Καθορισμός συγκριτικών:
Απαγορεύονται διαφορές άνω των 200κ.εκ.
Απαγορεύονται διαφορές άνω των 50 ίππων/200Nm ροπής
Απαγορεύονται διαφορές άνω των 3 ετών σε νεότητα
Απαγορεύονται διαφορές 10% κόστους
Απαγορεύονται διαφορές άνω των 50 κιλών
Καμία σύγκριση δεν απαγορεύεται.
Αυτό που απαγορεύεται είναι ο λάθος τρόπος εξαγωγής συμπερασμάτων.
Η σύγκριση Μ3 -RS4 αν την δούμε ως τις κορυφαίες εκδόσεις της γκάμας τους, είναι 'αποδεκτή'.
όμως μην ξεχνάμε ότι ίσως ανίπαλος της Μ3 είναι το S4 και όχι το RS4. Eκτός αν ο λόγος κιλών ανά ίππο είναι ίδιος με του RS4.
-
Ikar
νομιζω καταλαβαινεις πολυ καλα τι λεω...Εγω δεν ειπα ποτε 'μην συγκρινετε το ενα με το αλλο', αλλα οταν τα συγκρινετε να αναγνωριζετε ΓΙΑΤΙ το ενα ειναι πιο γρηγορο απο το αλλο.
Αυτο που ειπα ειναι οτι ειναι λογικο να ειναι το RS4 πιο γρηγορο απο την (απλη) Μ3 για τους εξης Α,Β,Γ λογους, και οτι σωστο ειναι οταν οι Audακηδες λενε οτι εριξε στην Μ3 Χ δευτερολεπτα, να μην 'ξεχνανε'¨πολυ βολικα να αναφερουν και το +1lt, +80 αλογα, + πισταδικα λαστιχα. Και οτι πιο σωστη συγκριση ειναι με την CSL γιατι ειναι λιγοτερο αργοτερη (αλλα παραμενει αργοτερη στην ευθεια) απο το RS4 απ'ότι η απλη και φοραει αντιστοιχα λαστιχα με αυτα της δοκιμης του RS4.
Και στην τελικη το μονο που ΔΗΛΩΣΑ ειναι 'χαρειτε οσο προλαβαινετε μεχρι να βγει η V8 και τοτε που η συγκριση ειναι ιση, να δουμε τι θα γραψουν οι χρονοι και τα περιοδικα'. Που ειναι το λαθος σε αυτα που λεω? Ετσι δεν ειναι?
και ναι, αν η CSL ειναι και παλι πιο γρηγορη, αν το Evo λεει οτι η CS ειναι καλυτερο αυτοκινητο απο το ολοκαινουριο RS4, και η V8 λογικα και αναμενομενα θα ειναι και πιο γρηγορη και καλυτερη, τοτε ναι ειμαι πολυ σιγουρος για αυτα που λεω.
-
Eiναι αδικο να μπερδευουμε S4 kai CSL....
Το ενα ειναι πολυ 'τουριστικο' για να συγκριθει με την Μ3 και το αλλο ειναι l.edition(και ειδικη περιπτωση) και δεν παραγεται πλεον.
Το RS4 αυτη την στιγμη συγκρινεται με Μ3 CS.....και σε ενα χρονο με Μ3 Ε90!!!( )Τεσπα....και παλι προτιμω την CS απο το rs4!
-
Και η CS πάντως την ανάρτηση της CSL νομίζω ότι φοράει με λίγο πιο μαλακές ρυθμίσεις..
-
Η CSL δεν φοραει καποια εξωτικη λυση τυπου Proflex η δεν ξερω εγω τι για να μου λες οτι ειναι αδικο προς το RS4. Φοραει απλες αναρτησεις με πιο σκληρες ρυθμισεις και ανασχεδιασμενη γεωμετρια, πραγμα που εγκειται στον σχεδιασμο του καθε αυτοκινητου και ειναι ενα απο τα πραγματα που το κανουν 'καλο' η 'κακο' αυτοκινητο.
Καμμια σχεση δεν εχει αυτο απο το να παρεις ενα αυτοκινητο, να του φορεσεις πισταδορικα λαστιχα και να το συγκρινεις με ενα αλλο που φοραει λαστιχα δρομου οπως κανετε τωρα. Εκτος φυσικα απο τα αλλα πλεονεκτηματα του RS4 με κυριοτερο το γκαζι.
Για βρειτε μου τι χρονο εκανε το RS4 με κανονικα λαστιχα δρομου οπως αυτα που φοραει η απλη Μ3, βρειτε μου και ποσες κολωνες ριχνει στην Μ3 στις δυο τεραστιες ευθειες του 'Ring και μετα ας δουμε ποιο ειναι καλυτερο αυτοκινητο.
Εγω παραδεχομαι οτι το RS4 ειναι πιο γρηγορο σε χρονο πιστας απο την απλη Μ3, αλλα αυτο ειναι αποτελεσμα του γκαζιου και του ελαστικου, τρανη αποδειξη για αυτο ειναι οτι η CSL με αντιστοιχο λαστιχο και παρα το οτι και παλι ειναι πιο αργη στις ευθειες, του ριχνει 8 δευτερα.
-
Επίσης επειδή μιλάς για ευθείες, μάθε ότι CSL & απλή έχουν κόφτη στα 270 και όχι στα 250 όπως το RS4.
Συγκρίνουμε την ανάρτηση της CSL με την ανάρτηση του RS4?
Οκ.-
-
Φέρτε μια CS ή CSL ότι θέλετε....και βάλτε τα δίπλα στην άσφαλτο σαπούνι της Ελλάδος να δούμε τα ζόρια απέναντι στο RS4.
Τι κάνει στη πίστα με άσφαλτο γυαλόχαρτο το κάθε αμάξι δεν με ενδιαφέρει.
Δεν είμαι οδηγός αγώνων.
Αλλά θα με ενδιέφερε πολύ να ξεβρακώνω τέτοιες πισωκούνες με ένα RS4 στα στροφιλίκια του Δομοκού για παράδειγμα.(όσοι έχουν περάσει καταλαβαίνουν τι θέλω να πώ).
Όλοι αγωνιάριδες γίναμε και μας ενδιαφέρουν τα δευτερόλεπτα στη πίστα....
Έλεος πια..... -
Bayrische Motoren Werke Motorsport 3 ist das schnellest unter den zwei.
Es gibt keinen zweifel.
Audi versucht nicht genug. -
Ο χρήστης Antonio1 έγραψε:
Φέρτε μια CS ή CSL ότι θέλετε....και βάλτε τα δίπλα στην άσφαλτο σαπούνι της Ελλάδος να δούμε τα ζόρια απέναντι στο RS4.
Δεν είμαι οδηγός αγώνων.
Αλλά θα με ενδιέφερε πολύ να ξεβρακώνω τέτοιες πισωκούνες με ένα RS4 στα στροφιλίκια του Δομοκού για παράδειγμα.(όσοι έχουν περάσει καταλαβαίνουν τι θέλω να πώ).
Έλεος πια.....Coolare μεγαλε....δεν ειμαστε οδηγοι αγωνων...μην τρελενεσαι..
Ο καθενας εχει την αποψη του... -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Τα λάστιχα του STi γιατί αναφέρονται παντού ως semislick?Giati pleon sta mod06 einai.
Toulaxiston auta pou poulionte sto UKKid ksekola me ta semi-slick by the way
-
Ο χρήστης pad έγραψε:
Δεν είμαι οδηγός αγώνων.
Έλεος πια.....Coolare μεγαλε....δεν ειμαστε οδηγοι αγωνων...μην τρελενεσαι..
Ο καθενας εχει την αποψη του...Άσε που ούτε το RS4 αλλά ούτε και οι Μ σχεδιάζονται για τους ελληνικούς 'δρόμους'..
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Bayrische Motoren Werke Motorsport 3 ist das schnellest unter den zweiten.
Es gibt keinen zweifel.
Audi versucht nicht genug.Gut gesagt!
Audi hat noch einen langen Weg.....
Μ3 vs RS4