-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
μολις γυρισα απο αθηνα...
ειχε πλακα, πρωτη φορα το κανω all alone το ταξιδι...
ειναι πολυ ωραια για βολτα η αθηνα αυτη την εποχη...
Για πες μας και καμιά κατανάλωση!
πολυ εκαψα char...ενα τεποζιτο και κατι ακομα...
κατεβηκα με το κλιο και μαλλον ξεσυνηθισα...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Έτσι πρέπει ρεεε! Η βενζίνη είναι για να καίγεται!
Και άσε τον φλώρο τον funky να λέει...
Κανείς εδω;
-
here here mate
-
to begin with:
Βασιλόπιτα
5 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1 1/2 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
1 1/2 φλιτζάνια βούτυρο
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
5 αυγά μεσαία
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα
2 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
αμύγδαλα
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C
-Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη
-Κοσκινίζετε το αλεύρι και του προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ
-Διαλύετε τη σόδα στο κονιάκ
-Ρίχνετε στο μείγμα της ζάχαρης, το βούτυρο και ανακατεύετε καλά
-Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και τις βανίλιες
-Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε πολύ καλά
-Χτυπάτε τ’ ασπράδια με 2 σταγόνες λεμόνι σε μαρέγκα
-Διπλώνετε την μαρέγκα μέσα στη ζύμη
-Ψήνετε για 1 1/2 ώρα ανάλογα με το φούρνο
-Πασπαλίζετε εάν θέλετε με ζάχαρη άχνη και αμύγδαλαγιατί και ο άνδρας πρέπει να μπορεί να γιορτάσει την πρωτοχρονιά...
-
είπα να πάω κι εγώ η γυναίκα μια βόλτα στην εξοχή...
στα νησιά του Αιγαίου, πήρα τον καλό μου, δλδ με πήρε ο καλός μου, πήρε και 2 φίλους του και ξαμοληθήκαμε για γουαιλδ λαϊφ που ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή!πατήσαμε το πόδι μας στην Σκόπελο Παρασκευή ήταν σαν τώρα το θυμάμαι... ενα μπάνιο κάναμε εκείνη τη μέρα κ αυτό ήταν, μετά δεν ξαναστεγνώσαμε, ήμασταν συνέχεια βρεγμένοι. γιατί άνοιξαν οι ουρανοί και κλειστήκαμε εμείς στο σπίτι. τα ανεμοδαρμένα ύψη έζησα... κουβάδες νερό. καταταγείτε μας έλεγαν! βροχή να δουν τα μάτια σας!
και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, που για ηλιοθεραπεία πήγα και ότι χρωματάκι είχα πάρει με κόπο τόσες ώρες πήγαινε-έλα στο πόρτο ράφτι για μπάνιο, το έχασα, δεν είχα πάρει και ρούχα μαζί. δλδ είχα πάρει ρούχα αλλά τιραντάκια, σορτσάκια, παντοφλάκια κ άλλα σε -άκια. πέντε μέρες με δανεικά ζούσα, ένα πουλόβερ από εδώ, μια φανέλα από εκεί επιβίωσα. σαν τον έρανο της εκκλησίας ένιωθα, κομμάτια η αυτοπεποίθηση μου.
το καλύτερο όμως ήταν που επειδή ήμουν μόνη με 3 άνδρες αντί να πλένω κ να ταίζω μόνο τον δικό μου είχα αναλάβει εργολαβία και τους υπολοίπους. τόσο πιάτο είχα καιρό να πλύνω. σπίτι μου τουλάχιστον έχουμε αυτή τη μεγάλη συσκευή που λέγεται π λ υ ν τ ή ρ ι ο. στα βουνά και στα λαγκάδια με το ζόρι είχαμε νερό, και δε λέω για το βρόχινο. και δώσε πιατικό και δώσε σαλάτες και δώσε μπινελίκια για το ούζο και δώσε μπινελίκια από μέσα μου που να σαπίζουν στην κόλαση μια αιωνιότητα.
όταν έφυγε το πλοίο (εκτάκτως από λιμάνι ανεφοδιασμού και ΟΧΙ από το λιμάνι της Σκοπέλου) ευχαριστούσα όλες τις θείες δυνάμεις και το σύμπαν ολάκερο που θα γύριζα στο αγαπημένο μου καυσαέριο της Αθήνας. ηδονίστηκα σχεδόν στα διόδια. όταν δε μύρισα καυσαέριο από διακριτικότητα δεν άρχισα να σκούζω μέσα στο αμάξι.
και το συμπέρασμα της βραδυάς:
το καυσαέριο κάνει τις γυναίκες ευτυχισμένες, τουλάχιστον μερικές.ευχαριστώ,
CARακάξαΥστερόγραφο: άντε και καλές διακοπές! μου χα χα χα χα ....
-
yo ma men
Ρολακια σφολιατας με ζαχαρη και κανελα
ΥΛΙΚΑ
1 φυλλο σφολιατας
1 κουπα ζαχαρη
4 κουταλιες σουπας κανελα
βουτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗΞεπαγωνουμε το φυλλο και το κοβουμε σε πεντε ισα κομματια κατακορυφα και στη συνεχεια στη μεση κατα μηκος του φυλλου.
Σε ενα μπολακι ανκατευουμε τη ζαχαρη και την κανελα με ενα κουταλακι. Απλωνουμε το μιγμα πανω στα κομματια του φυλλου ομοιομορφα και κραταμε το 1/3 της κανελοζαχαρης. Στην συνεχεια παιρνουμε το καθε κομματι και το διπλωνουμε στη μεση (κατα μηκος) και το τυλιγουμε σε ρολακι. Το ιδιο κανουμε και με τα υπολοιπα φυλλα. Τα τοποθετουμε σε βουτυρομενο πιρεξακι και πασπαλιζουμε με την υπολοιπη κανελοζαχαρη. Τελος βαζουμε μικρα κομματακια βουτυρο πανω στα ρολακια αλλα και ενδιαμεσα τους, τα τοποθετουμε σε μετριο φουρνο (προθερμασμενο) για 20 περιπου λεπτα. Καλη επιτυχια!!! -
Βάλτε και κανά φαγητό, όχι μόνο γλυκά.
-
και κανένα καλό ποτάκι
-
Υλικά:
περίπου 20 γεμιστά από ντομάτες πιπεριές και μελιτζάνες φλάσκες
1300 γρ κιμά
1 ποτηράκι ρύζι
λάδι όσο θέλετε (μην κολυμπάνε)
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
λίγο τριμμένο τυρί και λίγη γαλέτα
Για την μπεσαμέλ
1,5 ποτήρι γάλα
2 κουταλιές της σούπας φυτίνη
4 κουταλιές της σούπας αλεύριΠεριγραφή
Αδειάζουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τις μελιτζάνες από την ψίχα τους (την οποία τρίβουμε στον τρίφτη)
Βάζουμε τον κιμά στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να πιεί το ζουμί του και μετά προσθέτω λίγο χυμό ντομάτας, λαδάκι και τον βράζω για λίγη ώρα. Όταν είναι σχεδόν έτοιμος προσθέτω το ρύζι, το κρεμμύδι και την ψίχα από τις πιπεριές, τις ντομάτες, και τις μελιτζάνες.
Ρίχνω σε μιά κατσαρόλα την φυτίνη και μόλις λιώσει, ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω. Αμέσως μετά ρίχνω και το γάλα και ανακατεύω μέχρι να πείξει η μπεσαμέλ.
Γεμίζω τις ντομάτες κλπ με το μείγμα του κιμά και από πάνω τα σκεπάζω με την μπεσαμέλ. Αφού τα σκεπάσω όλα ρίχνω το τυράκι και την γαλέτα πάνω από την μπεσαμέλ.
Βάζω τα γεμιστά σε ένα ταψί με λίγο λάδι και ντοματούλα χυμό και τα ψήνω σε μέτριο φούρνο (περίπου 150 βαθμούς κελσίου) για 1 ώρα και 30 λεπτά. Αν θέλω προσθέτω ανάμεσα στα γεμιστά και λίγες πατατούλες κομμένες κυδωνάτες.κουφαλες σας εφτιαξε ο skye παλι
-
μέχρι τις 9: 1/2
μέχρι τις 9:30: 1/3
μέχρι τις 10: 1/100 -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
μέχρι τις 9: 1/2
μέχρι τις 9:30: 1/3
μέχρι τις 10: 1/100Κλείδωμα, ε; Πάντως το 1/2 το έχασες...
-
1/3. Πόσα πόνταρες?
Συγχωνεύεται με το 'σουβλατζίδικο/ολονυχτίες'[κακός τύπος]
-
Κάποιοι αργούν τελευταία
-
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
http://www.bubblebox.com/play/action/185.htmgamai?
βαρας μυγες κυριολεκτικα
Είναι κι ένα άλλο που βαράς μύγες αλλά με μυγοσκοτώστρα..
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Έτσι πρέπει ρεεε! Η βενζίνη είναι για να καίγεται!
Και άσε τον φλώρο τον funky να λέει...
Κανείς εδω;τοσο που εκαψα θα το σκεφτω να ξανακατεβω με το κλιο...τουρμπο και παλι τουρμπο...
-
thee mou s auto to forum kanoun ta panta gia na xeneroso...
paidia, den ithela na grafoun vradunoi argosxoloi me aupnies sto topic mou. ithela na grafoun anthropoi tis suntages tous...
den einai kako na ekdilosete ti thuliki sas pleura (an upothesoume oti i kali kouzina einai gunaikeia upothesi). kako einai na eiste atherapeuta xenerotoi. to sugxoneusate loipon k xathike i idea, eno idi eixan ginei 3 post me suntages.. euge se opoion to skeftike.
oi antoxes mou exoun arxisei k meionontai, oi anthropoi ton autokiniton den mporoun kathos fainetai na dextoun kamia alli apolausi sti zoi tous, opos einai to fagito.
ithela na xera omos pos tha antidrousate an arxiza ego k alloi 20 na kanoume post suntages edo k na gemisei to sumpan. tha mas tin peite standard!! kano ta panta gia na eimai eugeniki omos pleon exo arxisei na kourazomai, doste mou ena simadi oti uparxei elpida...
isos pali epeidi eiste oi 4troxoi, eseis den trote... mallon fainetai! alla an einai asxeto me ta themata sas to topic mou tote upotheto oti k to karpouzi i peponi einai exisou akuro.
CARakaxa,
den euxaristo gia tipota.- -
Ο χρήστης CARακάξα έγραψε:
isos pali epeidi eiste oi 4troxoi, eseis den trote.. -
περίεργα που είναι τα trolls ώρες ώρες...
-
βασικα sorry κιολας, αλλα δεν εβαλες μονο συνταγη..
το επομενο ποστ που εκανες ηταν ο,τι πρεπει για το θεμα με το οποιο ενωθηκε..
Pub-Σουβλατζίδικο: Ολονυχτίς κ Ολημερίς!! [#1]