-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
- Το βλέπουν ακόμα (ειδικά αυτοί που καπνίζουν συνέχεια μέσα στην ημέρα τους) σαν απόλαυση το τσιγάρο (όπως π.χ. μια πορτοκαλάδα, ξέρω γω) ή σαν ανάγκη, όπως το φαγητό, ώστε δε μπορούν πλέον να το βγάλουν από το μυαλό τους;...
Όπως και το φαγητό είναι και τα δύο: απόλαυση και ανάγκη.
Αν είναι 'ΚΑΙ ανάγκη'.... δυστυχώς έχεις πρόβλημα. Αν το αφήσεις από περιστασιακή απόλαυση, που το κάνεις μια στις τόσες, να γίνει ΑΝΑΓΚΗ (=να το σκέφτεσαι συνέχεια, να νοιώθεις άσχημα μετά από λίγη ώρα χωρίς τσιγάρο - ξέρεις τι εννοώ!) τότε σίγουρα το έχεις χάσει το 'παιχνίδι'. Για να το καταλάβεις σκέψου τι ήταν αυτό που σ'άρεσε στο κάπνισμα την πρώτη φορά (ή τις πρώτες φορές). Το 'headspin', που παραλίγο να πέσεις κάτω;! To ότι παραλίγο να ξεράσεις; Mήπως το ότι για λίγο έννοιωσες άρρωστος από τις ουσίες που έβαλες μέσα σου; Μήπως η 'εκπνοή' των προβλημάτων σου; Ή η....'γεύση' (ποιά γεύση, ρε παιδιά, να καταλάβω κι εγώ τόσα χρόνια που έψαχνα αυτή τη 'γεύση';!!).... Τώρα, που το έβαλες μέσα στην ημέρα σου και 'κάνεις' (όχι εσύ!) ένα-δυο πακέτα τη μέρα, τι απολαμβάνεις απ' όλα αυτά; Mήπως απλά κάπου το άφησες να ξεφύγει και τώρα είσαι σαν τον αλκοολικό που αν δεν πιεί θα 'καταρεύσει';...
Δεν σου έχει περάσει από το μυαλό πως ίσως να μην ένοιωσα άρρωστος, να μην έκανα εμετό και να μη ζαλίστηκα όταν το πρωτοδοκίμασα αλλά να μου άρεσε κιόλας; Πού ακριβώς το πας, για να ξέρω πώς να σου απαντήσω δηλαδή.
Υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν ότι ένας γυναικείος οργανισμός που έχει 'μάθει' στο τσιγάρο είναι χειρότερος 'μηχανισμός' για να φέρει στη ζωή ένα παιδί από τον αντίστοιχο οργανισμό της ίδιας γυναίκας εάν δεν κάπνιζε. Το παιδί στατιστικά θα έχει μειωμένες αντοχές σε αρρώστιες, κλπ. Δε μιλάω για το κάπνισμα στους μήνες εγγυημοσύνης αλλά γενικότερα. Το τσιγάρο αποδεδειγμένα αλλάζει έναν οργανισμό σε 'πρωτογενές' επίπεδο (για να το καταλάβετε πιο εύκολα σκεφτείτε ότι τις πρώτες φορές που 'κατεβάζεις' καπνό 'πνίγεσαι', ενώ σιγά-σιγά ο οργανισμός σου αλλάζει και 'μαθαίνει'). Αν έχετε αμφιβολίες και θέλετε να το συζητήσουμε θα φροντίσω να παραθέσω υλικό, απλά το ανέφερα για να δω πόσοι/ες το έχουν υπόψη τους κάτι τέτοιο και πόση σημασία του δίνουν (πιστεύω από ελάχιστη ως καθόλου από αυτά που βλέπω και από τις καπνίστριες που ξέρω).
Μήπως να έκαναν και οι κοπέλες εξέταση DNA πριν μείνουν έγκυες ώστε να βεβαιωθούμε ότι είναι αρκετά 'καλοί μηχανισμοί' για να φέρουν ένα παιδί στη ζωή; Λίγο GATTACA μου θυμίζει αυτό...
-
Δεν 'το πάω' πουθενά kyan. Απλά αναφέρω ορισμένες αλήθειες, όπως ότι οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) 'πνίγονται' τις πρώτες φορές που 'κατεβάζουν' καπνό στα πνευμόνια τους. Ο οργανισμός αντιδρά σε κάτι που θεωρεί αφύσικο. Το αν τον υποχρεώνεις εσύ (επειδή κάποιες πλευρές της 'διαδικασίας' σου άρεσαν ή τις βρήκες intriguing) με τον καιρό να συνηθίσει δε σημαίνει και ότι η 'αέρια τροφή' είναι 'φυσιολογική απόλαυση'.
Για τα υπόλοιπα, περι Gattaka (ωραία ταινία, ας μη φτάσουμε εκεί όμως)... Το ότι χειρότερος οργανισμός για να φέρει στη ζωή ένα παιδί είναι αυτός της Μαρίας (π.χ.) ώς χρόνιας καπνίστριας από τον ίδιο οργανισμό της Μαρίας ώς μη καπνίστριας είναι γεγονός. Απλά το αναφέρω για να δείξω ότι οι περισσότερες κοπέλες/γυναίκες στην εποχή μας που καπνίζουν είτε είναι τελείως απληροφόρητες, είτε δε θέλουν να ξέρουν, είτε απλά βάζουν πιο πάνω την 'απόλαυσή' (ή το βίτσιο) τους ακόμα κι από την υγεία των παιδιών τους. Εμένα τουλάχιστον με προδιαθέτει πολύ αρνητικά μια 'σέξυ' και καλίγραμμη (εξωτερικά) γυναικεία ύπαρξη που από μέσα είναι σα σταχτοδοχείο με τα 2 πακέτα τη μέρα που κάνει από 16 χρονών, ειδικά όταν σκέφτομαι ότι αυτός ο ταλαιπωρημένος οργανισμός θα κληθεί κάποια στιγμή να φέρει στον κόσμο ένα παιδάκι... Άσε, έχω φίλες της κόρης μου που ανήκουν σ'αυτή την κατηγορία και με τσαντίζει αφάνταστα αυτός ο 'σταρχιδισμός' τους με δικαιολογία το 'απολαμβάνω το ΕΔΩ και το ΤΩΡΑ'...
Τέλος πάντων, ελπίζω να καταλαβαινόμαστε. Κι εγώ έχω υπάρξει (περιστασιακός) καπνιστής, αλλά μερικά πράγματα δεν τα καταλαβαίνω (εξ ού και οι ερωτήσεις μου παραπάνω, καθώς σίγουρα ο καθένας/η καθεμία σκέφτεται με το δικό του/της τρόπο).. -
Μία ύπουλη παρενέργεια του τσιγάρου είναι ότι «βουλώνει» τις αρτηρίες.
Είχα συγγενικό πρόσωπο που κόντεψε να πεθάνει από το κ@λοτσίγαρο. Η ηλικία του 35 ετών. Στο νοσοκομείο που πήγα ήταν γεμάτο με περιπτώσεις σαν την δική του.Οι γιατροί λένε ότι αυτό είναι πιο γρήγορο και πιο ύπουλο. Ο συγγενής μου είχε 95% βουλωμένη την αρτηρία που πάει στον εγκέφαλο και στην καρδιά νομίζω.
Κάπνιζε 1 πακέτο γιατί τώρα ΨΑΛΙΔΙ!
Κάνετε μεγάλο κακό στον εαυτό σας! Δεν είναι απόλαυση αλλά ΘΑΝΑΤΟΣ!
ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ!
-
το να καπνιζεις 1 και πλεον πακετα την ημερα ειναι καταχρηση.
ΘΕωρεισαι ΒΑΡΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ φουμαροντας 20 τσιγαρα ημερησιως.Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙ σε ολα τα πραγματα
Αν μπορουσαμε να κρατηθουμε σε ενα επιπεδο 3-5 τσιγαρων την ημερα νομιζω δε θα υπηρχε προβλημα! Το οτι καπνιζουμε καποιοι 20 τσιγαρα την ημερα... ειναι χαζομαρα!
Το εχω παρατηρησει απο τον εαυτο μου οτι απο τα 20 τσιγαρα που κανω την ημερα απολαμβανω 5 με 7 το πολυ! Ολα τα υπολοιπα ειναι λογω νευρικοτητας και μηχανικων κινησεων
Ειναι ακριβως σαν το ποτο. Τα πρωτα ποτηρακια τα ευχαριστιεσαι και δεν κανουν και κακο ενα-δυο ποτηρακια κοκκινο κρασακι! Το να πιεις ομως 1 κιλο καθημερινα...
Εγω λοιπον θα προτεινα: Μειωστε το μαγκες! Αντε να κανουμε ενα νεο τοπικ, στο οποιο θα κανουμε ολοι μαζι updates της προοδου μας σαν καπνιστες, οσον αφορα τη μειωση των τσιγαρων που καπνιζουμε ημερησιως
-
Για την ακρίβεια αυξάνει την κακή χοληστερίνη, η οποία βουλώνει τις αρτηρίες. Αν αυτό συνδυαστεί με κακή διατροφή ή/και κληρονομικότητα ή/και καθιστική ζωή, ο κίνδυνος είναι σοβαρός.
Το λιγότερο που οφείλουν να κάνουν οι καπνιστές είναι τακτικές εξετάσεις αίματος και ετήσιο ηλεκτροκαρδιογράφημα συν μερικά άλλα. -
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
ΘΕωρεισαι ΒΑΡΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ φουμαροντας 20 τσιγαρα ημερησιως.Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙ σε ολα τα πραγματα
Αν μπορουσαμε να κρατηθουμε σε ενα επιπεδο 3-5 τσιγαρων την ημερα νομιζω δε θα υπηρχε προβλημα! Το οτι καπνιζουμε καποιοι 20 τσιγαρα την ημερα... ειναι χαζομαρα!
Το εχω παρατηρησει απο τον εαυτο μου οτι απο τα 20 τσιγαρα που κανω την ημερα απολαμβανω 5 με 7 το πολυ! Ολα τα υπολοιπα ειναι λογω νευρικοτητας και μηχανικων κινησεων
Ειναι ακριβως σαν το ποτο. Τα πρωτα ποτηρακια τα ευχαριστιεσαι και δεν κανουν και κακο ενα-δυο ποτηρακια κοκκινο κρασακι! Το να πιεις ομως 1 κιλο καθημερινα...
Εγω λοιπον θα προτεινα: Μειωστε το μαγκες! Αντε να κανουμε ενα νεο τοπικ, στο οποιο θα κανουμε ολοι μαζι updates της προοδου μας σαν καπνιστες, οσον αφορα τη μειωση των τσιγαρων που καπνιζουμε ημερησιως
Η καπνίζεις ή δεν καπνίζεις!
Το κάνω 7 τσιγάρα δεν μου λέει τίποτα. Ρώτα έναν γιατρό, τα ίδια θα σου πει! ΨΑΛΙΔΙ! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Η καπνίζεις ή δεν καπνίζεις!
Το κάνω 7 τσιγάρα δεν μου λέει τίποτα. Ρώτα έναν γιατρό, τα ίδια θα σου πει! ΨΑΛΙΔΙ!H διαφορά μεταξύ του φάρμακου και του δηλητήριου ειναι η ποσότητα της δόσης....
-
Το έκοψα πριν 2,5 χρόνια μόλις το γιός μου εγινε 1 και ετρεχε και δε μπορούσα να καταλαβω τι γινεται απο το μπακλόνι που τον παρακολουθούσα......
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για την ακρίβεια αυξάνει την κακή χοληστερίνη, η οποία βουλώνει τις αρτηρίες. Αν αυτό συνδυαστεί με κακή διατροφή ή/και κληρονομικότητα ή/και καθιστική ζωή, ο κίνδυνος είναι σοβαρός.Tα εχω ολα εκτος απο την κληρονομικοτητα!! Αχ μου κανετε την καρδια περιβολι εδω μεσα!!
Θα το κοψω εντος του 2006!!!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Tα εχω ολα εκτος απο την κληρονομικοτητα!! Αχ μου κανετε την καρδια περιβολι εδω μεσα!!
Θα το κοψω εντος του 2006!!!
Εγώ, φιλενάδα, σχεδόν το έκοψα -σειρά σου τώρα!!
Άνδρες,μέχρι και το κάπνισμα θα μας κόψουν!
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Εγώ, φιλενάδα, σχεδόν το έκοψα -σειρά σου τώρα!!Άνδρες,μέχρι και το κάπνισμα θα μας κόψουν!
Εσυ ας εκανες και αλλιως αμα τολμαγες!!
Εγω ομως, που δεν εχω τετοια πιεση, με βλεπω με βουλωμενες αρτηριες!! Οποτε εχω αρχισει να το σκεφτομαι σοβαρα!!
-
ετσι!! ετσι!!
να βαζουνε μυαλο και οι κυριες, που θελουνε αυριο-μεθαυριο να κανουνε και παιδια,
για να μην βαλουμε μπρος τα μεγαλα μεσα!!! -
Σωπα ρε αγριε...
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Εγω ομως, που δεν εχω τετοια πιεση, με βλεπω με βουλωμενες αρτηριες!! Οποτε εχω αρχισει να το σκεφτομαι σοβαρα!!
κοψτο! μικρο κοριτσι παφα πουφα!
θα σου παρουμε σοκολατενια τσιγαρακια!
υγ. εισαι βαζελα, μακλαρεν,κιμικια, καπνιζεις κιολας!σμπλιαξ!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
υγ. εισαι βαζελα, μακλαρεν,κιμικια, καπνιζεις κιολας!σμπλιαξ!Eιμαι η γυναικα των ονειρων σου αποτι βλεπω Αδη!!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
υγ. εισαι βαζελα, μακλαρεν,κιμικια, καπνιζεις κιολας!σμπλιαξ!
Eιμαι η γυναικα των ονειρων σου αποτι βλεπω Αδη!!
μαλλον τα στοιχειωνεις! αντε κοψτο!χαλας και την υγεια σου, δινεις λεφτα και σε καπνοβιομηχανιες που υποστηριζουν δευτερες ομαδες!
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
H διαφορά μεταξύ του φάρμακου και του δηλητήριου ειναι η ποσότητα της δόσης....
Σωστό κι αυτό!!!
Όμως:
- Oι μερικές εκατοντάδες τοξικά συστατικά που εμπεριέχει **ο καπνός **ΔΕΝ κάνουν περισσότερο καλό παρά κακό στον οργανισμό ακόμα και σε μιρκές δόσεις
- Το όριο για το πόσα τσιγάρα 'σηκώνει' ένας οργανισμός ανά ημέρα χωρίς σημαντική αύξηση των πιθανοτήτων να παρουσιάσει καρδιοαναπνευστικά και άλλα προβλήματα μέσα στα επόμενα χρόνια (πέρα από τη χειρότερη αντοχή και φυσική κατάσταση) δεν το ξέρει κανείς - και βέβαια άλλο είναι για εμένα, άλλο για εσένα - οπότε....
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Εσύ.... do as you please!!!
(εγώ πάντως εύχομαι να το κόψεις, ή έστω να το μειώσεις και να το αφήσεις σε μη-καθημερινή βάση, π.χ. κάνε ρε παιδί μου ένα μετά το σεξ, για 'χαλάρωση' )
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Σωπα ρε αγριε...ενα σκυλακι δεν σε σωζει.. κανονισε!!
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Εσύ.... do as you please!!!(εγώ πάντως εύχομαι να το κόψεις, ή έστω να το μειώσεις και να το αφήσεις σε μη-καθημερινή βάση, π.χ. κάνε ρε παιδί μου ένα μετά το σεξ, για 'χαλάρωση' )
θα σκεφτω πολυ σοβαρα την προταση σου!! Αλλα αμα το κοβεις, το κοβεις μαχαιρι!
Σωπα ρε αγριε...
ενα σκυλακι δεν σε σωζει.. κανονισε!!
(σκυλαρα σε παρακαλω )
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ