-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Δυσκολο να κοπει το καπνισμα, περα απο συνηθεια (μεγαλη) ειναι και παρηγορια μερικες φορες!!Αντικαταθλιπτικό, αγαπητή Funis! Έτσι λέγεται ιατρικά...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Δυσκολο να κοπει το καπνισμα, περα απο συνηθεια (μεγαλη) ειναι και παρηγορια μερικες φορες!!
Αντικαταθλιπτικό, αγαπητή Funis! Έτσι λέγεται ιατρικά...
απ'αυτο Γιατρε!! Και ειναι καποιες στιγμες που χρειαζεται κατι αντικαταθλιπτικο, δυστυχως!!
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Μπορεί να μου πει κάποιος,γιατί επειδή μερικοί έχουν μια εντελώς άχρηστη ηλίθια και επικίνδυνη συνήθεια,θα πρέπει τα καταστήματα να έχουν ειδικούς χώρους?Γιατί ο κόσμος φτιάχτηκε για όλους. Ακόμα και γι'αυτούς που έχουν άχρηστες, ηλίθιες και επικίνδυνες για τον εαυτό τους συνήθειες
-
ρε bass
εδω τοσοι ανθρωποι ψοφανε καθε χρονο
απο καρδιακα
απο καρκινο
απο εγκεφαλικα
απο πνευμονικα
(σ.σ. δηλ. απο τα τσιγαρα)κυνικο....δεν ειναι επιλογη τους αυτο?αναγκαστηκαν απο καποιον να καπνισουν?
προσωπικα το θεωρω ελεεινο να κοβεις χρονια απο τη ζωη σου για να καπνισεις...
-
Οι διαφημίσεις τσιγάρων γιατί απαγορεύτηκαν;
Φαίνεται πολύ ρομαντικό να τις απαγόρευσε η Ε.Ε. επειδή νοιάζεται για την υγιεία μας.Άλλωστε αν όλοι σταματάγανε το κάπνισμα τα κράτη θα χάνανε τεράστια ποσά απο τους φόρους.
Ξέρετε τι κρύβεται; -
Εγώ είμαι καπνιστής και καταλαβαίνω απόλυτα όταν άλλοι ενοχλούνται και μου ζητούν να πάω λίγο παραπέρα ώστε να μην τους έρχεται ο καπνός στη μούρη(μην ξεχνάτε ότι κάποτε και εγώ έβρισκα ενοχλητικό να έρχεται ο καπνός πάνω μου - και ακόμα το βρίσκω ενοχλητικό, αν έρχεται κατευθείαν πάνω μου).
Καταλαβαίνω ότι ενοχλώ και θα μπορούσα να συμβιβαστώ αν επιβάλλουν απαγόρευση στους κλειστούς χώρους(βρωμάει και ο αέρας, το παραδέχομαι, και δεν μου πολυαρέσει το ντουμάνι, παρότι είμαι καπνιστής(άτιμη νικοτίνη) - στο σπίτι μου πάντα αερίζω τους χώρους).
Από εκεί και πέρα, το τι κάνω στο αυτοκίνητό μου, στον ελεύθερο χρόνο μου και στο σπίτι μου, δεν είναι δουλειά κανενός: ούτε εταιρειών, ούτε κυβερνήσεων να μου επιβάλλουν τι φαγητό πρέπει να τρώω, να πίνω ή οτιδήποτε άλλο(και είτε σας φαίνεται αστείο ή όχι, θα σαπίσω στο ξύλο όποιον πάει να μου επιβάλλει τι θα κάνω στην προσωπική μου ζωή ή στην χειρότερη περίπτωση αν επιμένουν, κάποιος από τους δύο μας θα μεταναστεύσει στον άλλο κόσμο ---- ΔΕΝ είναι απειλή, απλά εκφράζω το τι θα κάνω. Το ίδιο θα συμβεί και αν δω τύπο να με παρακολουθεί, με πρόσχημα μπουρδο-αντι-τρομοκρατικούς νόμους που αφαιρούν ατομικά δικαιώματα - θα του σπάσω τα κόκαλα και θα βλαστημάει την ώρα που γεννήθηκε --------------------------------------------------------------------- αν τυχόν και διαβάζετε αυτή την απάντηση και νομίζετε ότι αστειεύομαι, εσείς των παρακολουθήσεων, για περάστε και καμιά βολτίτσα από δώθε να τα πούμε ένα χεράκι).
Υ.Γ.: συγνώμη για το ύφος της απάντησής μου, αλλά έχω φτάσει στο αμήν με τις παρεμβάσεις και υποδείξεις για την προσωπική ζωή των πολιτών(έτσι όπως οι διάφοροι αμνοί, ανά τον κόσμο, παθητικά δέχονται οτιδήποτε) και δεν δίνω δεκάρα τσακιστή αν οι απόψεις μου(για την προσωπική μου ζωή) αρέσουν ή όχι.
-
Δεν νομίζω να τίθεται θέμα το τι κάνουμε μέσα στο σπίτι/αυτοκίνητό μας.αλλά σε δημόσιους χώρους.
Εχει μεγάλη διαφορά.
Και βέβαια 'ο κόσμος φτιάχτηκε για όλους...' αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αυτομάτως έχουν το δικαίωμα κάποιοι να βρωμίζουν το σύμπαν,και να υποβαθμίζουν τον αέρα που αναπνέουν οι υπόλοιποι.Οι καπνιστές έχουν το δικαίωμα να καπνίζουν βεβαίως,αλλά μακριά απο τους υπόλοιπους!
Αλλά τι λέμε τώρα,εδώ δεν 'κόβει' σε πάρα πολλούς να μην καπνίζουν στο ίδιο δωμάτιο που βρίσκονται τα τέκνα ή τα εγγόνια τους,τους ξένους θα σεβαστούν?... -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Μπορεί να μου πει κάποιος,γιατί επειδή μερικοί έχουν μια εντελώς άχρηστη ηλίθια και επικίνδυνη συνήθεια,θα πρέπει τα καταστήματα να έχουν ειδικούς χώρους?
Γιατί ο κόσμος φτιάχτηκε για όλους. Ακόμα και γι'αυτούς που έχουν άχρηστες, ηλίθιες και επικίνδυνες **για τον εαυτό τους **συνήθειες
Κι αυτούς που έχουν 'άχρηστες, ηλίθιες και επικίνδυνες για τους άλλους συνήθειες' τι θα τους κάνουμε?!...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Μπορεί να μου πει κάποιος,γιατί επειδή μερικοί έχουν μια εντελώς άχρηστη ηλίθια και επικίνδυνη συνήθεια,θα πρέπει τα καταστήματα να έχουν ειδικούς χώρους?
Γιατί ο κόσμος φτιάχτηκε για όλους. Ακόμα και γι'αυτούς που έχουν άχρηστες, ηλίθιες και επικίνδυνες **για τον εαυτό τους **συνήθειες
Κι αυτούς που έχουν 'άχρηστες, ηλίθιες και επικίνδυνες για τους άλλους συνήθειες' τι θα τους κάνουμε?!...
Το 'για τον εαυτό τους', ξέρω πολύ καλά γιατί το έγραψα.
Διάβασε τι έγραψε ο Basstarlet στο αρχικό του ποστ, που το έκανα μεγάλο να φαίνεται: 'Να έχουν ΕΙΔΙΚΟΥΣ χώρους!!!'
Αν έχουν ειδικούς χώρους, ΠΩΣ θα είναι επικίνδυνη για τους άλλους η συνήθειά μου???
Το ΣΩΣΤΟ, είναι να μπορεί ο καπνιστής να καπνίζει σε οποιοδήποτε μαγαζί ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ο μη-καπνιστής να μπορεί να ΜΗΝ ΑΝΑΠΝΕΕΙ καπνό στο ίδιο μαγαζί. Τεχνικά, ΓΙΝΕΤΑΙ. Το πόσο κοστίζει και το γιατί δεν εφαρμόζεται, δε μ'ενδιαφέρει.
ΑΛΛΑ, το να ΜΗΝ έχουν τα μαγαζιά ειδικούς χώρους, επειδή εσείς βρίσκετε αυτή τη συνήθεια άχρηστη και ηλίθια, είναι τουλάχιστον ρατσιστικό.
-
Ρε παιδιά.
Συζητάμε 18 σελίδες κάποια πράγματα πολύ απλά.
Δεν είναι σωστό να καπνίζεις σε χωρους που ενοχλείς τους άλλους.
Σε κλειστούς χώρους σωστά απαγορεύεται και πρέπει να απαγορεύεται.
Είμαι υπέρ του να υπάρχουν ξεχωριστοί χώροι για καπνιστές, κλειστοί, αν το επιτρέπει ο χώρος. Αλλιώς να μην υπάρχουν καθόλου, δεν έχουν νόημα.
Κανείς δε μπορεί να σου πει τι θα κάνεις σπίτι σου και που θα καπνίζεις. Αν υπάρχουν παιδιά όμως, δεν έχεις το δικαίωμα να τα αναγκάζεις να αναπνέουν τον καπνό σου.
Αν δεν έχεις παιδιά, όπως εγώ, θα καπνίζω όσο και όπου γουστάρω σπίτι. Όποιος δε γουστάρει, ας μην έρθει σπίτι μου. Στο αυτοκίνητο καπνίζω πολύ σπάνια, και αν υπάρχει μέσα στο αυτοκίνητο μη καπνιστής δεν καπνίζω παρ'ολο που είναι δικό μου το αυτοκίνητο, γιατί καταλαβαίνω ότι είναι κλειστός ο χώρος και πολύ άσχημο για τον άλλο. Αυτά τα κάνω και χωρίς να μου πουν κάτι. Δε θυμάμαι ποτέ να μου έχουν κάνει παρατήρηση, επειδή πάντα σέβομαι τους γύρω μου στο θέμα του καπνού όσο μπορώ.
Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν μέρη όπως καφε-clubs που η ατμοσφαιρα είναι αποπνικτικη λόγω του καπνού, και δεν πάω ούτε εγώ που είμαι καπνιστής!
Από την άλλη, αποκλείεται να πάω για καφέ σε χώρο που δεν επιτρέπεται το κάπνισμα. Σπάνια έχει τύχει αυτό, στο αεροδρόμιο ή στο αεροπλάνο.
Είμαι ασφαλισμένος και δικαιούμαι περίθαλψη αν και όταν πάθω κάτι. Γι'αυτό πληρώνω. Επίσης, μ'αυτή τη λογική, επιβαρύνουν το κράτος πολλά σπορ όπως και δίκυκλα που είναι πολύ πιθανό να πέσεις τουλάχιστον ( δεν ξέρω κανένα που να μην είχε ποτέ έστω και μια πτώση, όπως και εγώ άλλωστε ) Σκεψου όταν παίζεις ποδόσφαιρο -όπως εγώ τί πιθανότητες έχεις να τραυματιστείς.. και δε μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο εννοείται. Μήπως και αυτοί πρέπει να πληρώνουν παραπάνω φόρο επειδή είναι επικίνδυνο το μηχανάκι;
Απαιτώ σε κάθε περίπτωση, όπως σέβομαι τους γύρω μου, να με σέβονται και αυτοί σαν άνθρωπο και να αφήσουν στην άκρη δηλώσεις προσβλητικές, γιατί ξέρω κι εγώ να προσβάλλω, και μάλιστα αρκετά καλά.
Το ίδιο μπορεί να πει άνετα και κάποιος που δεν έχει αμάξι (και είναι πααααααααααρα πολλοί ανα τον πλανήτη γη)
'Γιατί επειδή κάποιοι έχουν την επικίνδυνη για το περιβάλλον, ενοχλητική συνήθεια να μην περπατάνε ή να παίρνουν άλλα μέσα φιλικά προς το περιβάλλον, να επιβαρύνεται η δικιά μου ατμόσφαιρα;'
Λουπς λοιπόν, αρκετά γελαδιάσαμε. -
Καλά εντάξει,αν βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι τα ατυχήματα με δίκυκλα με το κάπνισμα τότε τι να πω.
-
Πριν απο 2 μηνες που ημουν στην Αγγλια για διακοπες 10 ημερων, αισθανθηκα πολυ απομονωμενος!
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΩ ΠΟΥΘΕΝΑ!
Ακομη και μετα το φαγητο στην παμπ, επρεπε να βγω εξω για να κανω ενα τσιγαρο!
Στη Costa την καφετερια, τα τραπεζια για καπνιζοντες ηταν εξω στο κρυο ΗΜΑΡΤΟΝ!Σεβομουν οτι στο σπιτι που με φιλοξενουσαν υπηρχε ανθρωπος που αναρρωνε απο επεμβαση κατα του καρκινου, και με μεγαλη χαρα μου, εβγαινα στον κηπο για να καπνισω!
Σεβομαι οταν μπαινω σε ενα ασανσερ και δεν αναβω τσιγαρο
Σεβομαι οταν τρωνε οι υπολοιποι στο τραπεζι και δεν αναβω τσιγαρο πριν τελειωσουν το φαγητο τους
Δεν προσφερω ΠΟΤΕ τσιγαρο σε καποιον (ακομη κι αν ειναι καπνιστης) και ουτε αναβω μεσα στο αυτοκινητο με κλειστα τα τζαμια, οταν υπαρχουν μη-καπνιστες!
Στα εστιατορια με σωστα διαμορφωμενους χωρους για καπνιστες δεν ενοχλειται κανεις! Γιατι να απαγορευτει εντελως το καπνισμα κι εκει?
Δυστυχως ομως θα συμφωνησω απολυτα με τον Krusenstern και καποιους αλλους και θα παραδεχτω κι εγω οτι οδηγουμαστε σε μια κοινωνια που θα περιθωριοποιησει τους καπνιστες και η σταση της απεναντι τους θα ειναι εντελως ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ!
Αυτες τις αντιληψεις θα εχω και μεθαυριο, ακομη κι αν κοψω το καπνισμα!
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Δυστυχως ομως θα συμφωνησω απολυτα με τον Krusenstern και καποιους αλλους και θα παραδεχτω κι εγω οτι οδηγουμαστε σε μια κοινωνια που θα περιθωριοποιησει τους καπνιστες και η σταση της απεναντι τους θα ειναι εντελως ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ!Αυτή τη στιγμή υπάρχει ρατσισμός και για τους αλκολικούς.Δε βλέπω καμία διαφορά με τους καπνιστές...
Εγώ πάντως δε συμπονώ καθόλου τους καπνιστές..Και εμένα μου δώσανε να καπνίσω τσιγάρα και πούρα ακόμη και πίπα αλλά δεν εθίστηκα ούτε έγινα καπνιστής..
Και στους φίλους μου δεν υπάρχει κανένας καπνιστής.
Συγνώμη που είμαι σκληρός αλλά δε δέχομαι τη δικαιολογία της αδυναμίας.
Απο εκεί και πέρα καθένας έχει δικαίωμα να κάνει οτι θέλει αρκεί να μην ενοχλεί τους άλλους. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Εγώ πάντως δε συμπονώ καθόλου τους καπνιστές..Ωραία, κανείς δεν ζήτησε την συμπόνια σου.
Και εμένα μου δώσανε να καπνίσω τσιγάρα και πούρα ακόμη και πίπα αλλά δεν εθίστηκα ούτε έγινα καπνιστής..
Γι'αυτό δεν έχεις κανέναν λόγο να υπερηφανεύεσαι, ήσουν απλώς τυχερός επειδή δεν σου άρεσε το κάπνισμα.
Έξω απ'το χορό...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Και εμένα μου δώσανε να καπνίσω τσιγάρα και πούρα ακόμη και πίπα αλλά δεν εθίστηκα ούτε έγινα καπνιστής..
Γι'αυτό δεν έχεις κανέναν λόγο να υπερηφανεύεσαι, ήσουν απλώς τυχερός επειδή δεν σου άρεσε το κάπνισμα.
Κάνεις λάθος. Μου άρεσε και πολύ μάλιστα ειδικά αν ήμουν πεσμένος αλλά ξέροντας τους κινδύνους του δεν το συνέχισα...
Όπως μου αρέσουν και τα γλυκά αλλά λόγω των επιπτώσεων της ζάχαρης τρώω ελάχιστα. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το 'για τον εαυτό τους', ξέρω πολύ καλά γιατί το έγραψα.
Διάβασε τι έγραψε ο Basstarlet στο αρχικό του ποστ, που το έκανα μεγάλο να φαίνεται: 'Να έχουν ΕΙΔΙΚΟΥΣ χώρους!!!'
Αν έχουν ειδικούς χώρους, ΠΩΣ θα είναι επικίνδυνη για τους άλλους η συνήθειά μου???
Άλλο κατάλαβα εγώ.
Ο BASSstarlet ρώτησε γιατί ντε και καλά επειδή 'εσύ' έχεις μια επικύνδυνη συνήθεια (η οποία, ας μην ξεχνάμε, οφείλεται καθαρά σε προσωπική επιλογή) θα πρέπει να είναι υποχρεωμένο ένα μαγαζί να έχει ειδικό χώρο για 'εσένα'.
Η λογικά σωστή απάντηση ΔΕΝ είναι 'διότι ο κόσμος φτιάχτηκε και γι αυτούς που έχουν κακές ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ συνήθειες' (διότι, πολύ απλά, αν δεν ενοχλείς τους άλλους με τη συνήθειά σου δεν υπάρχει κανένας λόγος να σε βάλουμε σε ειδικό χώρο) ΑΛΛΑ 'διότι (α) το θέμα μας είναι μια συνήθεια που βλάπτει κι όλους τους άλλους και (β) είναι μεγάλο ποσοστό οι καπνιστές για να τους αγνοήσουμε τελείως πατώντας στο αναφαίρετο δικαίωμα των μη καπνιστών ν' αναπνέουν [καθαρό αέρα].
Το ΣΩΣΤΟ, είναι να μπορεί ο καπνιστής να καπνίζει σε οποιοδήποτε μαγαζί ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ο μη-καπνιστής να μπορεί να ΜΗΝ ΑΝΑΠΝΕΕΙ καπνό στο ίδιο μαγαζί. Τεχνικά, ΓΙΝΕΤΑΙ. Το πόσο κοστίζει και το γιατί δεν εφαρμόζεται, δε μ'ενδιαφέρει.
ΑΛΛΑ, το να ΜΗΝ έχουν τα μαγαζιά ειδικούς χώρους, επειδή εσείς βρίσκετε αυτή τη συνήθεια άχρηστη και ηλίθια, είναι τουλάχιστον ρατσιστικό.
Χμμμμ... Μπορεί να φτάσει πολύ μακριά η λογική περί 'ρατσισμού'...
Π.χ. αν το παραπάνω μπορεί να χαρακτηριστεί 'τουλάχιστον ρατσιστικό', τότε ρατσιστικό δεν είναι και το να μην υπάρχει ένας 'ειδικός' χώρος μέσα σ'ενα κατάστημα ρούχων ώστε ο πεινασμένος πελάτης να μπορεί να καθίσει να φάει ένα τόστ σαν άνθρωπος (χωρίς -εννοείται- να γεμίζει ψίχουλα όλο το μαγαζί)? Το ότι θεωρούμε 'εμείς' ότι αν θέλει να φάει, το σωστό είναι να το κάνει σπίτι του (ή τέλος πάντων κάπου αλλού, ακόμα και στο ύπαιθρο) τι πάει να πει?!... Ή π.χ. το να μην υπάρχει ένα δωματιάκι στο ίδιο μαγαζί ώστε ο μπεκρής να μπορεί να καταβάσει το μπουκαλάκι του ή ο τοξικομανής να χτυπήσει την ένεσή του (που στο κάτω κάτω αυτοί έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα από τον καπνιστή που 'τραβάει ο οργανισμός του ένα τσιγάρο' όπως ο δικός μου τραβάει π.χ. μια σοκολάτα και δεν τον 'αφήνουμε' να εκτονωθεί όπου κι αν βρίσκεται)?... Μήπως θα έπρεπε ο ιδιοκτήτης του μαγαζού για να μη θεωρηθεί 'ρατσιστής' να φροντίζει για όοολους αυτούς και τις πιθανές συνήθειες που μπορεί να κουβαλήσουν στο μαγαζί του?.... Κάποιοι βέβαια ίσως πουν ότι το πάω στο άλλο άκρο τώρα (και δεν αποκλείεται να έχουν δίκιο)...
-
Eγω αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι ανθρωποι που καπνιζαν χρονια (βλεπε η μαμα μου) μολις το κοψουν ζαλιζουν και ολους τους υπολοιπους να το κοψουν (μεχρι και η μανουλα το εκοψε, εσυ ακομα? ) και μαλιστα δυσανασχετουν που οι αλλοι ακομα καπνιζουν (μας ανοιγει τα παραθυρα χειμωνιατικα γιατι 'ντουμανιασαμε το σπιτι'-που πα ρε Καραμητρο!!).
Και η μανα μου ειναι ενα μονο παραδειγμα!! Προσφατα ακουσα απο φιλο που εχει κοψει το τσιγαρο πολυ προσφατα οτι βρωμαμε λεει εμεις που καπνιζουμε!! Ακου να δεις!! Απο τους πρωην καπνιστες τουλαχιστον περιμενα περισσοτερη κατανοηση στο πως ειναι να καπνιζεις! Οι μη καπνιστες καλα κανουν και δυσανασχετουν οι ανθρωποι, δεν καπνιζαν και τους ειναι ενοχλητικο! Αλλα δεν μπορει να καπνιζες και να γκρινιαζεις!
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Εγώ πάντως δε συμπονώ καθόλου τους καπνιστές..
Δεν μιλησα για συμπονια. Μιλησα για το δικαιωμα μου να υπαρχει ενας σωστα διαμορφωμενος/αεριζομενος χωρος σε ενα εστιατοριο ωστε να μπορω κι εγω να απολαυσω ενα τσιγαρο μετα το φαγητο μου.
Δεν σου αρεσε το καπνισμα, ειναι η σωστοτερη τοποθετηση
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΘΙΖΕΤΑΙ μολις δοκιμασει το καπνισμα.
Πρεπει να περασεις ΠΟΛΥ καιρο σαν καπνιστης... ωστε να περασεις στο επιπεδο του εθισμου.Και στους φίλους μου δεν υπάρχει κανένας καπνιστής.
Απο εκεί και πέρα καθένας έχει δικαίωμα να κάνει οτι θέλει αρκεί να μην ενοχλεί τους άλλους.Οι περισσοτεροι απο τους καπνιστες, παραδεχονται οτι το κανουν γιατι τους αρεσει. Δεν ψαχνουν δικαιολογιες γι αυτο
-
@kyan
Δεν ειχα δει το δικο σου ποσταρισμα
συμπτωση αποψεων, ε?
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
συμπτωση αποψεων, ε?Και συνηθειών.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ