-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Π.χ. αν το παραπάνω μπορεί να χαρακτηριστεί 'τουλάχιστον ρατσιστικό', τότε ρατσιστικό δεν είναι και το να μην υπάρχει ένας 'ειδικός' χώρος μέσα σ'ενα κατάστημα ρούχων ώστε ο πεινασμένος πελάτης να μπορεί να καθίσει να φάει ένα τόστ σαν άνθρωπος (χωρίς -εννοείται- να γεμίζει ψίχουλα όλο το μαγαζί)? Το ότι θεωρούμε 'εμείς' ότι αν θέλει να φάει, το σωστό είναι να το κάνει σπίτι του (ή τέλος πάντων κάπου αλλού, ακόμα και στο ύπαιθρο) τι πάει να πει?!... Ή π.χ. το να μην υπάρχει ένα δωματιάκι στο ίδιο μαγαζί ώστε ο μπεκρής να μπορεί να καταβάσει το μπουκαλάκι του ή ο τοξικομανής να χτυπήσει την ένεσή του (που στο κάτω κάτω αυτοί έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα από τον καπνιστή που 'τραβάει ο οργανισμός του ένα τσιγάρο' όπως ο δικός μου τραβάει π.χ. μια σοκολάτα και δεν τον 'αφήνουμε' να εκτονωθεί όπου κι αν βρίσκεται)?... Μήπως θα έπρεπε ο ιδιοκτήτης του μαγαζού για να μη θεωρηθεί 'ρατσιστής' να φροντίζει για όοολους αυτούς και τις πιθανές συνήθειες που μπορεί να κουβαλήσουν στο μαγαζί του?.... Κάποιοι βέβαια ίσως πουν ότι το πάω στο άλλο άκρο τώρα (και δεν αποκλείεται να έχουν δίκιο)...δεν ειναι λογικα ολα αυτα που λες!
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Π.χ. αν το παραπάνω μπορεί να χαρακτηριστεί 'τουλάχιστον ρατσιστικό', τότε ρατσιστικό δεν είναι και το να μην υπάρχει ένας 'ειδικός' χώρος μέσα σ'ενα κατάστημα ρούχων ώστε ο πεινασμένος πελάτης να μπορεί να καθίσει να φάει ένα τόστ σαν άνθρωπος (χωρίς -εννοείται- να γεμίζει ψίχουλα όλο το μαγαζί)? Το ότι θεωρούμε 'εμείς' ότι αν θέλει να φάει, το σωστό είναι να το κάνει σπίτι του (ή τέλος πάντων κάπου αλλού, ακόμα και στο ύπαιθρο) τι πάει να πει?!... Ή π.χ. το να μην υπάρχει ένα δωματιάκι στο ίδιο μαγαζί ώστε ο μπεκρής να μπορεί να καταβάσει το μπουκαλάκι του ή ο τοξικομανής να χτυπήσει την ένεσή του (που στο κάτω κάτω αυτοί έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα από τον καπνιστή που 'τραβάει ο οργανισμός του ένα τσιγάρο' όπως ο δικός μου τραβάει π.χ. μια σοκολάτα και δεν τον 'αφήνουμε' να εκτονωθεί όπου κι αν βρίσκεται)?... Μήπως θα έπρεπε ο ιδιοκτήτης του μαγαζού για να μη θεωρηθεί 'ρατσιστής' να φροντίζει για όοολους αυτούς και τις πιθανές συνήθειες που μπορεί να κουβαλήσουν στο μαγαζί του?.... Κάποιοι βέβαια ίσως πουν ότι το πάω στο άλλο άκρο τώρα (και δεν αποκλείεται να έχουν δίκιο)...
δεν ειναι λογικα ολα αυτα που λες!
Πρόκειται περί του γνωστού διαλεκτικού τεχνάσματος της 'χιονοστιβάδας'.
-
Συμφωνω απολυτα οτι 'οποιος ειναι εξω απο το χορο'......
Επισης θεωρω γελοιο το να μου λεει ο αλλος που εχει κοψει το καπνισμα....'ξερεις σορυ αλλα μου μυριζει το οτι καπνιζεις' αφ ενος μεν γιατι απλα κανει προβολη πανω μου(του οτι πχ του λειπει και γι αυτο ειναι κακο που του μυριζει το δικο μου τσιγαρο) και αφ ετερου γιατι δεν ξερω ρε παιδια αλλα εγω σεβομαι τον κοσμο γυρω μου οποιες και αν ειναι οι συνηθειες τους!
Εχω βρεθει με καπνιστες οταν δεν καπνιζα και ημουν ενταξει....Τωρα που καπνιζω πολλοι φιλοι μη καπνιστες δεν μου την εχουν πει αλλα και εγω με τη σειρα μου δεν τους ντουμανιαζω οπου σταθω και οπου βρεθω...Οι γονεις μου δεν καπνιζουν και γενικα και κανεις αλλος μεσα στο σπιτι...Το σεβομαι και δεν καπνιζω στα δωματια τους η αν τυχει και ειμαστε σε κανενα τραπεζι φροντιζω για κερια που τραβουν τον καπνο, ανοιχτα παραθυρα και σιγουρα να μην αναβω το ενα τσιγαρο πανω στο αλλο...
Θεωρω πως ειναι επιλογη μου το να καπνιζω και φερω την ευθυνη αποκλειστικα εγω τη στιγμη που ξερω τις επιπτωσεις, και ειναι καθηκον μου να σκεφτομαι τους γυρω μου οταν αυτοι δεν καπνιζουν και να μετριαζω την 'συνηθεια' μου για να μπορουμε να συναρμονιζομαστε και να συνυπαρχουμε!
Σε αυτους που το εκοψαν....Τους παραδεχομαι και τους ευχομαι να μην το ξαναρχισουν ΠΟΤΕ!!!!....Πραγματικα μπραβο και σε αυτους που το σταματησαν και σε αυτους που κρατιουνται μακρια!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Eγω αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι ανθρωποι που καπνιζαν χρονια (βλεπε η μαμα μου) μολις το κοψουν ζαλιζουν και ολους τους υπολοιπους να το κοψουν (μεχρι και η μανουλα το εκοψε, εσυ ακομα? ) και μαλιστα δυσανασχετουν που οι αλλοι ακομα καπνιζουν (μας ανοιγει τα παραθυρα χειμωνιατικα γιατι 'ντουμανιασαμε το σπιτι'-που πα ρε Καραμητρο!!).Πιθανότατα επειδή βλέπουν στον εαυτό τους πόσο καλύτερα είναι χωρίς αυτό, και προσπαθούν να πείσουν και τους άλλους. Το ίδιο μπορείς να παρατηρήσεις και σε άτομα που ήταν για πολλά χρόνια υπέρβαρα και έχασαν κιλά ή σε άτομα που για χρόνια δεν αθλούνταν κι άρχισαν να αθλούνται.
Πάντως είναι αλήθεια ότι άτομα που το έχουν κόψει είναι αρκετά πιο ευαίσθητα στον καπνό και τη μυρωδιά του.
-
θα σας δωσω ενα παραδειγμα ρατσιστικης συμπεριφορας απεναντι στους καπνιστες:
ημαστε 4 αντρες ταξιδι στην Αγγλια τον περασμενο Φλεβαρη που ειχαμε παει εκει για ενα show classic cars.
Ειχαμε νοικιασει ενα αυτοκινητο και μετακινουμασταν ολοι μαζι!
Σεβομουν τους υπολοιπους 3 που ηταν μη-καπνιστες! Δεν καπνιζα μεσα στο αμαξι. Δεν καπνιζα μεσα στο δωματιο του ξενοδοχειου που μοιραζομουν με τον αλλο φιλο μου μη-καπνιστη
Οσες φορες ομως τους ζητησα να κανουμε μια σταση κατα τη διαρκεια της διαδρομης μας, ωστε να βγω εξω να ξεπιαστω και να κανω κι ενα τσιγαρο, με κοιτουσαν ολοι με περιφρονηση και με σχολια του τυπου 'Ελα ρε μ@λ@κ@ πια, με τα τσιγαρα σου!' απορριπταν το αιτημα μου.
Ακομη κι αν καποια στιγμη σταματησαμε καπου, εβλεπα στα προσωπα τους την εκφραση του στυλ 'Αντε ρε μ@λ@κ@ τελειωνε τωρα' ή 'Πω πω τον φουστη με το τσιγαρο του'
Ειμαι σιγουρος πως τα παιδια αυτα με αγαπουν και θα στεναχωρηθουν πολυ αν μαθουν καποια στιγμη οτι το καπνισμα μου προκαλεσε καποιο προβλημα υγειας
Απο κει και μετα ομως... τα συμπερασματα δικα σας. Και ειμαι σιγουρος πως αναλογα παραδειγματα ρατσιστικης αντιμετωπισης, εχουν οι περισσοτεροι καπνιστες
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Άλλο κατάλαβα εγώ.Ο BASSstarlet ρώτησε γιατί ντε και καλά επειδή 'εσύ' έχεις μια επικύνδυνη συνήθεια (η οποία, ας μην ξεχνάμε, οφείλεται καθαρά σε προσωπική επιλογή) θα πρέπει να είναι υποχρεωμένο ένα μαγαζί να έχει ειδικό χώρο για 'εσένα'.
Η λογικά σωστή απάντηση ΔΕΝ είναι 'διότι ο κόσμος φτιάχτηκε και γι αυτούς που έχουν κακές ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ συνήθειες' (διότι, πολύ απλά, αν δεν ενοχλείς τους άλλους με τη συνήθειά σου δεν υπάρχει κανένας λόγος να σε βάλουμε σε ειδικό χώρο) ΑΛΛΑ 'διότι (α) το θέμα μας είναι μια συνήθεια που βλάπτει κι όλους τους άλλους και (β) είναι μεγάλο ποσοστό οι καπνιστές για να τους αγνοήσουμε τελείως πατώντας στο αναφαίρετο δικαίωμα των μη καπνιστών ν' αναπνέουν [καθαρό αέρα].
To είπες μόνος σου: οι καπνιστές, είμαστε ΠΟΛΛΟΙ για να μας διώξεις έξω από τα μαγαζιά.
Το ΣΩΣΤΟ, είναι να μπορεί ο καπνιστής να καπνίζει σε οποιοδήποτε μαγαζί ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ο μη-καπνιστής να μπορεί να ΜΗΝ ΑΝΑΠΝΕΕΙ καπνό στο ίδιο μαγαζί. Τεχνικά, ΓΙΝΕΤΑΙ. Το πόσο κοστίζει και το γιατί δεν εφαρμόζεται, δε μ'ενδιαφέρει.
ΑΛΛΑ, το να ΜΗΝ έχουν τα μαγαζιά ειδικούς χώρους, επειδή εσείς βρίσκετε αυτή τη συνήθεια άχρηστη και ηλίθια, είναι τουλάχιστον ρατσιστικό.
Χμμμμ... Μπορεί να φτάσει πολύ μακριά η λογική περί 'ρατσισμού'...
Π.χ. αν το παραπάνω μπορεί να χαρακτηριστεί 'τουλάχιστον ρατσιστικό', τότε ρατσιστικό δεν είναι και το να μην υπάρχει ένας 'ειδικός' χώρος μέσα σ'ενα κατάστημα ρούχων ώστε ο πεινασμένος πελάτης να μπορεί να καθίσει να φάει ένα τόστ σαν άνθρωπος (χωρίς -εννοείται- να γεμίζει ψίχουλα όλο το μαγαζί)? Το ότι θεωρούμε 'εμείς' ότι αν θέλει να φάει, το σωστό είναι να το κάνει σπίτι του (ή τέλος πάντων κάπου αλλού, ακόμα και στο ύπαιθρο) τι πάει να πει?!... Ή π.χ. το να μην υπάρχει ένα δωματιάκι στο ίδιο μαγαζί ώστε ο μπεκρής να μπορεί να καταβάσει το μπουκαλάκι του ή ο τοξικομανής να χτυπήσει την ένεσή του (που στο κάτω κάτω αυτοί έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα από τον καπνιστή που 'τραβάει ο οργανισμός του ένα τσιγάρο' όπως ο δικός μου τραβάει π.χ. μια σοκολάτα και δεν τον 'αφήνουμε' να εκτονωθεί όπου κι αν βρίσκεται)?... Μήπως θα έπρεπε ο ιδιοκτήτης του μαγαζού για να μη θεωρηθεί 'ρατσιστής' να φροντίζει για όοολους αυτούς και τις πιθανές συνήθειες που μπορεί να κουβαλήσουν στο μαγαζί του?.... Κάποιοι βέβαια ίσως πουν ότι το πάω στο άλλο άκρο τώρα (και δεν αποκλείεται να έχουν δίκιο)...
Ναι, πας στο άλλο άκρο.
Στο είπα και πριν με άλλο τρόπο: εσύ ο μη καπνιστής, δεν πρέπει να κυνηγάς εμένα που καπνίζω. Πρέπει να κυνηγάς όσους δεν φροντιζουν να μπορούμε να συνυπάρξουμε χωρίς να ενοχλεί ο ένας τον άλλο
Ακόμα και για τα αποτσίγαρα στο δρόμο: την επόμενη φορά που θα περπατήσεις στο δρόμο, μέτρα τους σκουπιδοτενεκέδες ΜΕ ΣΤΑΧΤΟΔΟΧΕΙΟ που θα συναντήσεις. Το νούμερο, είναι απογοητευτικό. Στον Πειραιά, δεν υπάρχει κανείς. Στην Αθήνα, ελάχιστοι. Τι να το κάνω το αποτσίγαρο? Να το καταπιώ? Να το πετάξω στον υπόνομο? Ή μήπως να απαγορέψουμε και το κάπνισμα στο δρόμο, στον ανοιχτο αέρα?
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Καλά εντάξει,αν βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι τα ατυχήματα με δίκυκλα με το κάπνισμα τότε τι να πω.Από ολόκληρο κείμενο, εσύ αυτό 'τσίμπησες';
'νταξ μεγάλε έγινε
καλή χρονιά να'σαι καλά με ευτυχία και χαρά.. -
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Πιθανότατα επειδή βλέπουν στον εαυτό τους πόσο καλύτερα είναι χωρίς αυτό, και προσπαθούν να πείσουν και τους άλλους. Το ίδιο μπορείς να παρατηρήσεις και σε άτομα που ήταν για πολλά χρόνια υπέρβαρα και έχασαν κιλά ή σε άτομα που για χρόνια δεν αθλούνταν κι άρχισαν να αθλούνται.Γνώμη μου είναι πως αυτά τα άτομα συνήθως προσπαθούν να δείξουν την νεοαποκτηθείσα 'ανωτερότητά' τους με το να πρήζουν τους άλλους όπου σταθούν κι όπου βρεθούν με το κατόρθωμά τους. Στην ουσία αυτό που λένε είναι 'έχω καταφέρει κάτι που εσύ δεν μπορείς, νιάααα-νια'.
Πάντως είναι αλήθεια ότι άτομα που το έχουν κόψει είναι αρκετά πιο ευαίσθητα στον καπνό και τη μυρωδιά του.
Και υπάρχουν και αυτοί που το έχουν κόψει και παρακαλούν τους γύρω τους να καπνίζουν για να το μυρίζουν. Δεν κάνω πλάκα, ο συνάδερφος στο διπλανό γραφείο μου είναι έτσι.
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Αυτή τη στιγμή υπάρχει ρατσισμός και για τους αλκολικούς. Δε βλέπω καμία διαφορά με τους καπνιστές...Δεν βλέπεις καμία διαφορά?
Εγώ πάντως δε συμπονώ καθόλου τους καπνιστές..Και εμένα μου δώσανε να καπνίσω τσιγάρα και πούρα ακόμη και πίπα αλλά δεν εθίστηκα ούτε έγινα καπνιστής..
Οι καπνιστές δεν χρειάζονται τη συμπόνοια σου. Την κατανόησή σου προς την επιλογή τους χρειάζονται, όπως οι ίδιοι κατανοούν απόλυτα την επιλογή σου να μην καπνίζεις.
Και στους φίλους μου δεν υπάρχει κανένας καπνιστής.
Περιττή πληροφορία όσον αφορά στο ρου της συζήτησης, αλλά ότι δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ φίλο καπνιστή, σημαίνει ότι ΠΙΘΑΝΩΣ αυτό είναι βασικό κριτήριό σου στην επιλογή φίλων, σωστά?
Συγνώμη που είμαι σκληρός αλλά δε δέχομαι τη δικαιολογία της αδυναμίας.
Της ποιας? Το κάπνισμα (τουλάχιστον για εμένα) είναι επιλογή και όχι αδυναμία. Όταν και ΑΝ αποφασίσω να το κόψω, αργά ή γρήγορα θα το καταφέρω.
Απο εκεί και πέρα καθένας έχει δικαίωμα να κάνει οτι θέλει αρκεί να μην ενοχλεί τους άλλους.
ΑΚΡΙΒΩΣ. Και, στερώντας μου τη δυνατότητα να καπνίζω εκεί που θέλω (=δεν μου δίνεις τον ειδικό χώρο να το κάνω χωρίς να χαλάω την υγεια σου), με ΕΝΟΧΛΕΙΣ.-
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Απο εκεί και πέρα καθένας έχει δικαίωμα να κάνει οτι θέλει αρκεί να μην ενοχλεί τους άλλους.
ΑΚΡΙΒΩΣ. Και, στερώντας μου τη δυνατότητα να καπνίζω εκεί που θέλω (=δεν μου δίνεις τον ειδικό χώρο να το κάνω χωρίς να χαλάω την υγεια σου), με ΕΝΟΧΛΕΙΣ.-
Το θέμα μου θυμίζει τότε που οι κοντράκηδες ζητούσαν πίστες για να μπορούν να τρέχουν ακίνδυνα και οι υπόλοιποι λέγανε οτι είναι υπερβολή να φτιαχτούν πίστες ειδικά για αυτούς.
Γνώμη μου είναι οτι πρέπει να απαγορεύται δια ροπάλου το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους και να είναι στο χέρι του εκάστοτε επιχειρηματία το αν θα φτιάξει ειδικό χώρο για τους καπνιστές.
Γιατί τώρα η κατάσταση είναι τραγική για τους μη καπνιστές.
Στις περισσότερες καφετέριες και bar υπάρχει σύννεφο καπνού και ο μη καπνιστής πρέπει ή να ανεχτεί τον καπνό ή να κάτσει σπίτι του. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εγώ πάντως δε συμπονώ καθόλου τους καπνιστές..Και εμένα μου δώσανε να καπνίσω τσιγάρα και πούρα ακόμη και πίπα αλλά δεν εθίστηκα ούτε έγινα καπνιστής..
Οι καπνιστές δεν χρειάζονται τη συμπόνοια σου. Την κατανόησή σου προς την επιλογή τους χρειάζονται, όπως οι ίδιοι κατανοούν απόλυτα την επιλογή σου να μην καπνίζεις.
Κατα λάθος χρησιμοποίησα τη λέξη συμπονώ.Έπρεπε να γράψω κατανοώ.
Και στους φίλους μου δεν υπάρχει κανένας καπνιστής.
Περιττή πληροφορία όσον αφορά στο ρου της συζήτησης, αλλά ότι δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ φίλο καπνιστή, σημαίνει ότι ΠΙΘΑΝΩΣ αυτό είναι βασικό κριτήριό σου στην επιλογή φίλων, σωστά?
Απλά ήθελα να πω αυτό που σωστά κατάλαβες.Οτι χρησιμοποιώ σαν κριτήριο για τους άλλους το αν καπνίζουν.
Μιλάω βέβαια για τους στενούς μου φίλους.Το να βλέπω κάποιον να καπνίζει μπροστά μου όσο παράλογο και αν ακούγεται με κάνει να τον βλέπω αλλιώς... -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Το θέμα μου θυμίζει τότε που οι κοντράκηδες ζητούσαν πίστες για να μπορούν να τρέχουν ακίνδυνα και οι υπόλοιποι λέγανε οτι είναι υπερβολή να φτιαχτούν πίστες ειδικά για αυτούς.Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων δεν σε τιμά καθόλου.
Γνώμη μου είναι οτι πρέπει να απαγορεύται δια ροπάλου το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους και να είναι στο χέρι του εκάστοτε επιχειρηματία το αν θα φτιάξει ειδικό χώρο για τους καπνιστές.
Γιατί τώρα η κατάσταση είναι τραγική για τους μη καπνιστές.
Στις περισσότερες καφετέριες και bar υπάρχει σύννεφο καπνού και ο μη καπνιστής πρέπει ή να ανεχτεί τον καπνό ή να κάτσει σπίτι του.Όταν λες 'δημόσιους χώρους' εννοείς και το δρόμο; Επίσης, υπάρχουν καφετέριες/bar με επαρκή εξαερισμό στα οποία δεν ενοχλεί ο καπνός εκτός κι αν ο άλλος τον φυσάει στη μούρη σου. Επίσης υπάρχουν μη-καπνιστές που δεν ενοχλούνται ιδιαίτερα με τον καπνό. Γιατί λοιπόν την ενόχλησή σου να τη χρεωθεί ο άγνωστος καπνιστής και όχι ο μαγαζάτορας που δεν έχει βάλει έναν εξαερισμό της προκοπής;
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Μιλάω βέβαια για τους στενούς μου φίλους.Το να βλέπω κάποιον να καπνίζει μπροστά μου όσο παράλογο και αν ακούγεται με κάνει να τον βλέπω αλλιώς...Να δούμε πόσο θα κρατηθώ να μην το πω...
-
Το να βλέπω κάποιον να καπνίζει μπροστά μου όσο παράλογο και αν ακούγεται με κάνει να τον βλέπω αλλιώς...
...
Δηλ????
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Όταν λες 'δημόσιους χώρους' εννοείς και το δρόμο; Επίσης, υπάρχουν καφετέριες/bar με επαρκή εξαερισμό στα οποία δεν ενοχλεί ο καπνός εκτός κι αν ο άλλος τον φυσάει στη μούρη σου. Επίσης υπάρχουν μη-καπνιστές που δεν ενοχλούνται ιδιαίτερα με τον καπνό. Γιατί λοιπόν την ενόχλησή σου να τη χρεωθεί ο άγνωστος καπνιστής και όχι ο μαγαζάτορας που δεν έχει βάλει έναν εξαερισμό της προκοπής;Δεν εννοώ το δρόμο...Θα ήταν παράλογο... Εγώ όποτε πάω σε τέτοια μέρη μετά βρωμάνε τα ρούχα μου καπνό..
Το θέμα είναι ποιός έχει προτεραιότητα,ο καπνιστής ή ο μη καπνιστής; -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Το θέμα είναι ποιός έχει προτεραιότητα,ο καπνιστής ή ο μη καπνιστής;Γιατί πρέπει να έχει 'προτεραιότητα' ο ένας απ'τους δύο; Αυτό λέγεται μεταβίβαση ευθυνών και έχεις πέσει σε μία ωραιότατη λούμπα.
-
Ο χρήστης zambia έγραψε:
Το να βλέπω κάποιον να καπνίζει μπροστά μου όσο παράλογο και αν ακούγεται με κάνει να τον βλέπω αλλιώς...
...
Δηλ????
Το να καπνίζει κάποιος το θεωρώ στοιχείο του χαρακτήρα του και όχι μια απλή συνήθεια.
Πχ κάποιος που καπνίζει δε θα αθλείται κιόλας.
Προς θεού δεν είπα οτι έχω κάποιο πρόβλημα μαζί τους.
Απλά δεν ταιριάζουμε. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Πχ κάποιος που καπνίζει δε θα αθλείται κιόλας.Υπάρχει ένας moderator εδώ μέσα που καταρρίπτει αυτό σου το επιχείρημα.
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
κάποιος που καπνίζει δε θα αθλείται κιόλας.Νομιζω κανεις λαθος.
Το ξερεις ο προπονητης της Εθνικης ομαδας ποδοσφαιρου της Ιταλια, κατα τη διαρκεια του μουντιαλ'90 είχε ζητήσει από τους παικτες του να περιορίσουν το καπνισμα στα 5 τσιγαρα ημερησιως
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Το θέμα είναι ποιός έχει προτεραιότητα,ο καπνιστής ή ο μη καπνιστής;
Γιατί πρέπει να έχει 'προτεραιότητα' ο ένας απ'τους δύο; Αυτό λέγεται μεταβίβαση ευθυνών και έχεις πέσει σε μία ωραιότατη λούμπα.
Το ιδανικό είναι να ικανοιποιούνται και οι δύο..
Αν όμως δεν υπάρχει χώρος καπνιστών ποιός θα κρίνει αν ο εξαερισμός είναι αρκετός;
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ