-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Καπνιζε στην αυλη σου(ανοικτος χωρος) αν δεν ειναι κανενας στο μπακλονι διπλα η απο πανω σου!Αν ειναι, δεν μπορεις να το κανεις!Ας εισαι στην αυλη σου!
Απαγορεύεται και το barbeque στο μπαλκόνι όταν υπάρχουν άλλοι δίπλα?
Το μεσημέρι πήρα τηλέφωνο κι έδωσα στην αστυνομία τον αποκάτω στη πολυκατοικία γιατί με φλόμωσε στον καρκινογόνο καπνό του κάρβουνου απο τη ψησταριά του.
Α... κι εκτός απο αυτό δεν έδωσε και κάνα κοψίδι ο π....ης
Τώρα που θα πάει στη Γυάρο να δώ τι θα ψήνει..
-
Εχεις δικιο για αυτα που γραφεις για την Σουηδια, υπηρχε τοτε μια ιδεα για να γινει ενα κρατος με υγιεις ανθρωπους που δεν θα υπεφεραν!
Σημερα οι κυβερνουντες εχουν αναγνωρισει οτι ηταν ηθικο λαθος και εχουν αποκαταστησει επισημα αυτο!
Αυτο ομως τι εχει να κανει με εμας σημερα που πρεπει να ανεχωμαστε τον καπνο και το παθητικο καπνισμα????Μηπως πρεπει να πληρωνουμε με το να αναπνεουμε καπνο επειδη μερικοι πολιτικοι την δεκαετια του 30 σκεφτηκαν να εφαρμωσουνε την στειρωση στους διανοητικα καθυστερημενους!Καταλαβα καλα????
Παντως η Σουηδια εφαρμωσε αυτον τον νομο γα την απαγορευση του καπνισματος αρκετα αργοτερα απο αλλα κρατη!
Σπυρος -
Μείνε τότε στη Σουηδία που είστε ΚΑΘΑΡΟΙ και μην μας πρήζεις. Εμείς εδώ στην Ελλάδα είμαστε βρωμιάρηδες και δεν γουστάρουμε να μας λες εσύ τι επιτρέπεται να κάνουμε και τι όχι. Πάρ' το επιτέλους χαμπάρι κύριε έξυπνε!
Ο άνθρωπος έχει μείνει χρόνια στη Σουηδία και έχει αφομοιώσει τον πολιτισμένο τρόπο ζωής, σέβεται τον συνάνθρωπό του και γενικότερα συμπεριφέρεται ως άνθρωπος και όχι ως ζώο!
Αυτές οι συμπεριφορές δεν ήλθαν μετά από απαγορεύσεις και έμμεσες απειλές, αλλά αποκτήθηκαν μέσα από τη σωστή παιδεία.
Εμείς βέβαια σαν κλασικοί νεοέλληνες συνεχίζουμε να συμπεριφερόμαστε σαν ζώα και το χειρότερο, μόνο με στις κλοτσιές δεν αρχίζουμε αυτούς που διαθέτουν παιδεία...
Και στο κάτω κάτω αυτές τις ημέρες μας απαγορεύουν άλλα κι άλλα σοβαρά δικαιώματα, η ενδεχόμενη απαγόρευση του καπνίσματος μας μάρανε, τρομάρα μας; -
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Και στο κάτω κάτω αυτές τις ημέρες μας απαγορεύουν άλλα κι άλλα σοβαρά δικαιώματα, η ενδεχόμενη απαγόρευση του καπνίσματος μας μάρανε, τρομάρα μας;ωραία λογική φίλε!
κάθε παράλογη απαγόρευση είναι κακή. Δε νομίζω κανείς από αυτούς μου διαφώνησαν με τον alfasud να είπε κάτι παραπάνω από αυτό. -
Ευχαριστω Alfa Romeo, αυτο ηθελα να πω, αλληλοσεβασμος, αλλα μαλλον εχω ξεχασει τα Ελληνικα μου!Αλλα μερικοι κοιτανε την καλη τους και δεν τους ενδιαφερει τι προκαλουν στον διπλανο τους!
Υπενθυμιζω οτι μιλαω γενικα ξανα και δεν εχω στο μυαλο μου κανεναν εδω μεσα η εξω απο το φορουμ οταν γραφω αυτα!
Σπυρος -
Καθε απαγορευση που γινεται εχει καποια λογικη υποσταση και ειναι η αποροια καποιου νομου που καποιος επελεγμενος πολιτικος εχει κανει!
Συμφωνω ομως οτι μπορουν να υπαρξουν και λανθασμενες απαγορευσεις/νομοι, αλλα νομιζω οτι η παρουσα απαγορευση ειναι πολυ καλη!
Σπυρος -
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Ευχαριστω Alfa Romeo, αυτο ηθελα να πω, αλληλοσεβασμος, αλλα μαλλον εχω ξεχασει τα Ελληνικα μου!Αλλα μερικοι κοιτανε την καλη τους και δεν τους ενδιαφερει τι προκαλουν στον διπλανο τους!
Υπενθυμιζω οτι μιλαω γενικα ξανα και δεν εχω στο μυαλο μου κανεναν εδω μεσα η εξω απο το φορουμ οταν γραφω αυτα!
ΣπυροςΑλληλοσεβασμός είναι η λέξη κλειδί. Για ορισμένους βέβαια το κόμπλεξ κατωτερότητας που διαθέτουν το οποίο αφορά στην a priori εναντίωση σε κάθε τι που επιβάλλεται 'από πάνω' και η δήθεν προσπάθεια στη διεκδίκηση της ελευθερίας τη στιγμή που γύρω τους συμβαίνουν πράματα και θάματα πολύ πιο σοβαρά, υπερισχύει του αλληλοσεβασμού.
Και το σχολείο επιβάλλεται στα μικρά παιδιά παρόλο που τους μειώνει κατά κάποιον τρόπο την ελευθερία. Πρέπει να το κατααργήσουμε; Τότε δεν πάμε να ζήσουμε σε κανά βουνό ή σε καμιά σπηλιά εκεί όπου κανείς δε θα μας επιβάλλει τίποτα, θα έχουμε απόλυτη ελευθερία και δε θα δίμουμε λογαριασμό σε κανέναν;
-
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Εχεις δικιο για αυτα που γραφεις για την Σουηδια, υπηρχε τοτε μια ιδεα για να γινει ενα κρατος με υγιεις ανθρωπους που δεν θα υπεφεραν!
Σημερα οι κυβερνουντες εχουν αναγνωρισει οτι ηταν ηθικο λαθος και εχουν αποκαταστησει επισημα αυτο!
Αυτο ομως τι εχει να κανει με εμας σημερα που πρεπει να ανεχωμαστε τον καπνο και το παθητικο καπνισμα????Μηπως πρεπει να πληρωνουμε με το να αναπνεουμε καπνο επειδη μερικοι πολιτικοι την δεκαετια του 30 σκεφτηκαν να εφαρμωσουνε την στειρωση στους διανοητικα καθυστερημενους!Καταλαβα καλα????
Παντως η Σουηδια εφαρμωσε αυτον τον νομο γα την απαγορευση του καπνισματος αρκετα αργοτερα απο αλλα κρατη!
ΣπυροςΠάμε πάλι απ΄την αρχή λοιπόν μπάς και καταλάβεις τι θέλω να πώ.
(1) Κατ'αρχάς τα όσα γίνανε στη Σουηδία δεν ήταν 'απόφαση κάποιων πολιτικών του '30' αλλά ένα διαρκές έγκλημα που κράτησε 40 χρόνια με την ανοχή της κοινωνίας.
(2) Η αιτιολογία μπορεί να ήταν η εφαρμογή της στείρωσης σους διανοητικά καθυστερημένους αλλά, απο όσα έχω διαβάσει μια που δεν έχω ιδία άποψη, εφαρμόστηκε και σε πλείστους άλλους που δεν ήταν διανοητικά καθυστερημένοι. Σκέψου μόνο Σπύρο(αν μου επιτρέπεις το ενικό) ότι αν ζούσες το 40 στη Σουηδία μπορεί κι εσύ να μην είχες παιδιά τώρα.
(3)Δεν είπα ποτέ ότι πρέπει να ανεχτείς τον καπνό όπως και άλλοι εδω μέσα που καπνίζουν. Αυτό που λέει ο άλλος Σπύρος και υποστηρίζω κι εγώ είναι ότι υπάρχουν πρακτικοί τρόποι να μην ενοχλεί ο ένας τον άλλο και δεν απαιτείται νομοθεσία για αυτό ή απαιτείται άλλου είδους νομοθεσία για συγκεκριμένες περιπώσεις. Να σου πώ τώρα ότι όταν κάπνιζα πάντα ρωτούσα σε κοινόχρηστο χώρο αν ενοχλώ, αν θές το πιστεύεις. Κι αυτό δεν είναι θέμα νομοθεσίας αλλά παιδείας με την έννοια του τι έμαθες σπίτι σου όσον αφορά τον σεβασμό του διπλανού σου.(4) Αυτό που λέω είναι ότι η εξουσία διαφθείρει και η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα. **Απο τη στιγμη που δίνεις στον οποιοδήποτε πολιτικό το δικαίωμα να εισχωρεί σε θέματα προσωπικής ζωής και να νομοθετεί για αυτά δεν ξέρεις που θα σταματήσεις αυτή η κατάσταση. **
(4) Τέλος τα όσα γίνανε στη Σουηδία δέν τα ανέφερα για να θίξω κανένα . Όλοι οι λαοί και τα κράτη έχουν αρκετούς σκελετούς στη ντουλάπα τους. 'Ομως το παράδειγμα αυτό δείχνει κατα τη γνώμη μου ότι το βασικό πρόβλημα κάθε κοινωνίας δεν είναι οι αγαθές ή μη προθέσεις των κρατούντων αλλά ο έλεγχος τους. Με λιγα λόγια 'ποιός μας φυλάει απο τους φύλακες μας'
(είμαι ο) Παναγιώτης ετών 44, μια που πρέπει να δίνουμε και ταυτότητα πιά, και είμαι καλά
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Και στο κάτω κάτω αυτές τις ημέρες μας απαγορεύουν άλλα κι άλλα σοβαρά δικαιώματα, η ενδεχόμενη απαγόρευση του καπνίσματος μας μάρανε, τρομάρα μας;
ωραία λογική φίλε!
κάθε παράλογη απαγόρευση είναι κακή. Δε νομίζω κανείς από αυτούς μου διαφώνησαν με τον alfasud να είπε κάτι παραπάνω από αυτό.Όταν ζούμε σε μια συγκροτημένη και πολιτισμένη κοινωνία οφείλουμε από μόνοι μας, άσχετα με νόμους και απαγορεύσεις, να σεβόμαστε τα υπόλοιπα μέλη της. Και εγώ είμαι καπνιστής αλλά προσπαθώ να σέβομαι αυτόν ο οποίος ενοχλείται από τον καπνό μου.
-
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
Αυτό που λέει ο άλλος Σπύρος και υποστηρίζω κι εγώ είναι ότι υπάρχουν πρακτικοί τρόποι να μην ενοχλεί ο ένας τον άλλο και δεν απαιτείται νομοθεσία για αυτό ή απαιτείται άλλου είδους νομοθεσία για συγκεκριμένες περιπώσεις. Να σου πώ τώρα ότι όταν κάπνιζα πάντα ρωτούσα σε κοινόχρηστο χώρο αν ενοχλώ, αν θές το πιστεύεις. Κι αυτό δεν είναι θέμα νομοθεσίας αλλά παιδείας με την έννοια του τι έμαθες σπίτι σου όσον αφορά τον σεβασμό του διπλανού σου.αυτή είναι η 2η φορά που τα λες για μένα, καλύτερα από μένα.
Εξακολουθείτε να διαφωνείτε με αυτό κύριοι Σπύρο και AlfaRomeo?
-
Με τι να διαφωνώ; Με αυτά τα οποία ήδη είπα;
Εσύ συμφωνείς με αυτό;
Μείνε τότε στη Σουηδία που είστε ΚΑΘΑΡΟΙ και μην μας πρήζεις. Εμείς εδώ στην Ελλάδα είμαστε βρωμιάρηδες και δεν γουστάρουμε να μας λες εσύ τι επιτρέπεται να κάνουμε και τι όχι. Πάρ' το επιτέλους χαμπάρι κύριε έξυπνε!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αυτό που λέει ο άλλος Σπύρος και υποστηρίζω κι εγώ είναι ότι υπάρχουν πρακτικοί τρόποι να μην ενοχλεί ο ένας τον άλλο και δεν απαιτείται νομοθεσία για αυτό ή απαιτείται άλλου είδους νομοθεσία για συγκεκριμένες περιπώσεις. Να σου πώ τώρα ότι όταν κάπνιζα πάντα ρωτούσα σε κοινόχρηστο χώρο αν ενοχλώ, αν θές το πιστεύεις. Κι αυτό δεν είναι θέμα νομοθεσίας αλλά παιδείας με την έννοια του τι έμαθες σπίτι σου όσον αφορά τον σεβασμό του διπλανού σου.
αυτή είναι η 2η φορά που τα λες για μένα, καλύτερα από μένα.
Και ξαναρωτάω. Θα με ψηφίσεις και ποσο μεγάλο σόι έχεις
Αν εκλεγώ θα βγάλω κι ένα νόμο για το κάπνισμα. (και θα σταματήσω να δουλέυω γμτ. )
-
Ο άνθρωπος έχει μείνει χρόνια στη Σουηδία και έχει αφομοιώσει τον πολιτισμένο τρόπο ζωής, σέβεται τον συνάνθρωπό του και γενικότερα συμπεριφέρεται ως άνθρωπος και όχι ως ζώο!
Αυτές οι συμπεριφορές δεν ήλθαν μετά από απαγορεύσεις και έμμεσες απειλές, αλλά αποκτήθηκαν μέσα από τη σωστή παιδεία.
Εμείς βέβαια σαν κλασικοί νεοέλληνες συνεχίζουμε να συμπεριφερόμαστε σαν ζώα και το χειρότερο, μόνο με στις κλοτσιές δεν αρχίζουμε αυτούς που διαθέτουν παιδεία...
Και στο κάτω κάτω αυτές τις ημέρες μας απαγορεύουν άλλα κι άλλα σοβαρά δικαιώματα, η ενδεχόμενη απαγόρευση του καπνίσματος μας μάρανε, τρομάρα μας;Προφανώς η δική σου παιδεία υπαγορεύει να αγνοείς τη δράση και να επικρίνεις την αντίδραση. Προφανώς ο άνθρωπος (ο alfasud) έχει αφομοιώσει τόσο πολύ την πολιτισμένη ζωή της Σουηδίας ώστε να συμφωνεί με τον εγκλεισμό των καπνιστών σε γυάλα ως παράδειγμα προς αποφυγή για τα παιδιά, να χαρακτηρίζει (με κεφαλάια μάλιστα γράμματα) βρωμιάρδες τους καπνιστές και να μας απαγορεύει ή όχι να καπνίζουμε στην αυλή μας αν στα διπλανά μπαλκόνια υπάρχουν μη καπνιστές.
Την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να ξεδιπλώσεις την 'παιδεία' και τον 'πολιτισμό' σου, καλό θα ήταν να φροντίσεις να έχεις σφαιρικότερη γνώση των όσων σχολιάζεις, όπως επίσης καλό θα ήταν να αποφεύγεις υπονοούμενα που εμμέσως πλην σαφώς χαρακτηρίζουν τους συνομιλητές σου ζώα.
Αυτά ως προς την περιβόητη έως και πολυπόθητη παιδεία και πολιτισμό!
Edit:
ΥΓ. Εμείς οι απολίτιστοι & αμόρφωτοι Ελληνάρες έχουμε μάθει να αντιδράμε όταν μας θίγουν και μας προσβάλλουν. Εσείς οι πολιτισμένοι είστε άλλου είδους... ζώα, μορφωμένα. -
Προφανώς η δική σου παιδεία υπαγορεύει να αγνοείς τη δράση και να επικρίνεις την αντίδραση. Προφανώς ο άνθρωπος (ο alfasud) έχει αφομοιώσει τόσο πολύ την πολιτισμένη ζωή της Σουηδίας ώστε να συμφωνεί με τον εγκλεισμό των καπνιστών σε γυάλα ως παράδειγμα προς αποφυγή για τα παιδιά, να χαρακτηρίζει (με κεφαλάια μάλιστα γράμματα) βρωμιάρδες τους καπνιστές και να μας απαγορεύει ή όχι να καπνίζουμε στην αυλή μας αν στα διπλανά μπαλκόνια υπάρχουν μη καπνιστές.
Μα τι είμαστε εμείς οι καπνιστές, βρωμιάρηδες δεν είμαστε;
Αυτό με τη γυάλα όπως και όλη την επίμαχη, γεμάτη παιδεία και πολιτισμό, δημοσίευσή σου να την αποθηκεύσεις κάπου ώστε να μη χαθεί στο πέρας των αιώνων και να μην στερήσεις στους απογόνους μας τέτοιες υπερβολές παιδείας και πολιτισμού!Την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να ξεδιπλώσεις την 'παιδεία' και τον 'πολιτισμό' σου, καλό θα ήταν να φροντίσεις να έχεις σφαιρικότερη γνώση των όσων σχολιάζεις, όπως επίσης καλό θα ήταν να αποφεύγεις υπονοούμενα που εμμέσως πλην σαφώς χαρακτηρίζουν τους συνομιλητές σου ζώα.
Άφησε τις προτροπές κατά μέρος και άσε εμάς τους απολίτιστους να ζήσουμε όπως θέλουμε. Ζήσε στον πολιτισμό και στην παιδεία σου και άσε μας ήσυχους, ΟΚ?
-
Είχε πει κάποτε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος πως, όποιος είναι πρόθυμος να εγκαταλείψει κάποιες από τις ελευθερίες του εν ονόματι μιας προσωρινής ασφάλειας, δεν αξίζει να είναι ελεύθερος.
-
Ποια είναι η 'προσωρινή' ασφάλεια στην περίπτωσή μας;
-
Αυτό με τη γυάλα όπως και όλη την επίμαχη, γεμάτη παιδεία και πολιτισμό, δημοσίευσή σου να την αποθηκεύσεις κάπου ώστε να μη χαθεί στο πέρας των αιώνων και να μην στερήσεις στους απογόνους μας τέτοιες υπερβολές παιδείας και πολιτισμού!Όταν και αν ποτέ αποφασίσεις να διαβάσεις από την αρχή το thread ειδοποίησέ με!
-
Το έβαλα επειδή κάπου έγινε μια αναφορά σε ελευθερίες. Αν θες, κράτα το για μελλοντική χρήση - στους καιρούς μας είναι αρκετά χρήσιμο.
-
Βρε AlfaRomeo εμένα γιατί κάτι μου λέει ότι μπήκες μόνο και μόνο για να υποστηρίξεις τον Alfasub?
Και αυτό όχι γιατί συμφωνείς αλλά για άλλους λόγους...Ότι και να πεις εμένα αυτό μου περνάει από το μυαλό.
Γιατί αν είχες και εσύ το ίδιο σκεπτικό (καλός δεν αντιλέγω) θα έλεγες προσεκτικότερα αυτά που λες...
Τεσπα, καλά να περνάμε.
-
ΑΙΝΤΕ ΑΙΝΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΤΣΙΚΟΥΛΑΤΑ ΤΣΙΚΙ ΝΤΑΜ ΤΣΙΚΙ ΤΣΙΚΙ ΤΣΙΚΙ ΝΤΑΜ
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ