-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Προς θεού δεν είπα οτι έχω κάποιο πρόβλημα μαζί τους.
Απλά δεν ταιριάζουμε.Καταλαβαινω πως το βλεπεις και δεν εχω προσωπικα προβλημα μαζι σου.
Κουβεντα κανουμε αλλωστεΜπορει και στις πολιτικες μας πεποιθησεις να ειμαστε διαφορετικοι, αλλα αυτο δε θα με οδηγησει ποτε να σε απαξιωσω σαν ατομο και να μην χανω ευκαιρια να σου δειχνω με εντονο τροπο τον αποτροπιασμο και την αηδια μου απεναντι στην οποιαδηποτε ενεργεια σου
-
το χειροτερο ειδος ΑΝΤΙ-ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ:
αυτοι που βριζουν ολους αυτους που καπνιζουν, αλλα οταν πανε στο σκυλαδικο, εχουν αγορασει ΠΟΥΡΑ!!!
χα χα χα
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Άλλο κατάλαβα εγώ.
Ο BASSstarlet ρώτησε γιατί ντε και καλά επειδή 'εσύ' έχεις μια επικύνδυνη συνήθεια (η οποία, ας μην ξεχνάμε, οφείλεται καθαρά σε προσωπική επιλογή) θα πρέπει να είναι υποχρεωμένο ένα μαγαζί να έχει ειδικό χώρο για 'εσένα'.
Η λογικά σωστή απάντηση ΔΕΝ είναι 'διότι ο κόσμος φτιάχτηκε και γι αυτούς που έχουν κακές ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ συνήθειες' (διότι, πολύ απλά, αν δεν ενοχλείς τους άλλους με τη συνήθειά σου δεν υπάρχει κανένας λόγος να σε βάλουμε σε ειδικό χώρο) ΑΛΛΑ 'διότι (α) το θέμα μας είναι μια συνήθεια που βλάπτει κι όλους τους άλλους και (β) είναι μεγάλο ποσοστό οι καπνιστές για να τους αγνοήσουμε τελείως πατώντας στο αναφαίρετο δικαίωμα των μη καπνιστών ν' αναπνέουν [καθαρό αέρα].
To είπες μόνος σου: οι καπνιστές, είμαστε ΠΟΛΛΟΙ για να μας διώξεις έξω από τα μαγαζιά.
Mε τη διαφορά ότι δεν εξέφρασα τη δική μου άποψη αλλά το πώς (ίσως) θα έπρεπε να το είχες θέσει εσύ ως απάντηση στο ερώτημα του BASSstarlet.
Πάνω σ'αυτό που έγραψες: Άραγε, αν ήταν ΛΙΓΟΙ οι καπνιστές (όπως π.χ. οι τοξικομανείς) δε θα υπήρχε θέμα 'ρατσισμού'?...
Μπορεί να φτάσει πολύ μακριά η λογική περί 'ρατσισμού'...
Π.χ. αν το παραπάνω μπορεί να χαρακτηριστεί 'τουλάχιστον ρατσιστικό', τότε ρατσιστικό δεν είναι και το να μην υπάρχει ένας 'ειδικός' χώρος μέσα σ'ενα κατάστημα ρούχων ώστε ο πεινασμένος πελάτης να μπορεί να καθίσει να φάει ένα τόστ σαν άνθρωπος (χωρίς -εννοείται- να γεμίζει ψίχουλα όλο το μαγαζί)? Το ότι θεωρούμε 'εμείς' ότι αν θέλει να φάει, το σωστό είναι να το κάνει σπίτι του (ή τέλος πάντων κάπου αλλού, ακόμα και στο ύπαιθρο) τι πάει να πει?!... Ή π.χ. το να μην υπάρχει ένα δωματιάκι στο ίδιο μαγαζί ώστε ο μπεκρής να μπορεί να καταβάσει το μπουκαλάκι του ή ο τοξικομανής να χτυπήσει την ένεσή του (που στο κάτω κάτω αυτοί έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα από τον καπνιστή που 'τραβάει ο οργανισμός του ένα τσιγάρο' όπως ο δικός μου τραβάει π.χ. μια σοκολάτα και δεν τον 'αφήνουμε' να εκτονωθεί όπου κι αν βρίσκεται)?... Μήπως θα έπρεπε ο ιδιοκτήτης του μαγαζού για να μη θεωρηθεί 'ρατσιστής' να φροντίζει για όοολους αυτούς και τις πιθανές συνήθειες που μπορεί να κουβαλήσουν στο μαγαζί του?.... Κάποιοι βέβαια ίσως πουν ότι το πάω στο άλλο άκρο τώρα (και δεν αποκλείεται να έχουν δίκιο)...Ναι, πας στο άλλο άκρο.
Πρόκειται περί του γνωστού διαλεκτικού τεχνάσματος της 'χιονοστιβάδας'.
Πράγματι.
Tο όλο θέμα είναι με βάση ποια 'λογική' κρίνουμε και που βάζουμε τα όρια.Στο είπα και πριν με άλλο τρόπο: εσύ ο μη καπνιστής, δεν πρέπει να κυνηγάς εμένα που καπνίζω. Πρέπει να κυνηγάς όσους δεν φροντιζουν να μπορούμε να συνυπάρξουμε χωρίς να ενοχλεί ο ένας τον άλλο
Θα έλεγα ότι και τους δύο πρέπει να σας κυνηγάω 'εγώ ο μη καπνιστής' εφόσον και οι δύο με απειλείτε - ο ένας άμεσα με τη συνήθεια του (αν βάζει την απόλαυσή του πάνω από την υγεία μου) κι ο άλλος έμμεσα με τη μη εύρεση λύσης για συνύπαρξη.
Ακόμα και για τα αποτσίγαρα στο δρόμο: την επόμενη φορά που θα περπατήσεις στο δρόμο, μέτρα τους σκουπιδοτενεκέδες ΜΕ ΣΤΑΧΤΟΔΟΧΕΙΟ που θα συναντήσεις. Το νούμερο, είναι απογοητευτικό. Στον Πειραιά, δεν υπάρχει κανείς. Στην Αθήνα, ελάχιστοι. Τι να το κάνω το αποτσίγαρο? Να το καταπιώ? Να το πετάξω στον υπόνομο? Ή μήπως να απαγορέψουμε και το κάπνισμα στο δρόμο, στον ανοιχτο αέρα?
Δεν έχεις καθόλου άδικο. Πάντως είναι ελεεινό να πετάμε το τσιγάρο κάτω και να το πατάμε (ή, ακόμα χειρότερα, ούτε καν να το πατάμε!). Γνωρίζω καπνιστές που ποτέ δε θα έλεγαν 'αφού δε μου δίνει το κράτος σκουπιδοτενεκέ για αποτσίγαρα κι εγώ θα το πετάξω όπου βρω!'. Φίλη μου κυκλοφορεί με φύλλα αλουμινόχαρτου (!) στο τσαντάκι της ακριβώς γι αυτό το λόγο. Την πρώτη φορά που την είδα να κάνει το 'κόλπο', μάλιστα, είχαμε πάει για μπάνιο στα Δικαστικά. Ειλικρινά, εντυπωσιάστηκα. Πόσοι θα το σκεφτόντουσαν δεύτερη φορά να πετάξουν τη γόπα τους ανάμεσα στα βραχάκια?...
-
Σε παραλίες χρησιμοποιώ ένα άδειο πακέτο για σταχτοδοχείο, το οποίο μετά το πετάω μαζί με τις γόπες σε έναν κάδο.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Πχ κάποιος που καπνίζει δε θα αθλείται κιόλας.
Υπάρχει ένας moderator εδώ μέσα που καταρρίπτει αυτό σου το επιχείρημα.
Σε παραλίες χρησιμοποιώ ένα άδειο πακέτο για σταχτοδοχείο, το οποίο μετά το πετάω μαζί με τις γόπες σε έναν κάδο.
Εγώ τα σβήνω στην άμμο/βότσαλα, και πριν φύγω τα μαζεύω ΟΛΑ (+ πολλά από αυτά που είχαν αφήσει κάποια γαϊδούρια προηγούμενοι, κανονικό γόπινγκ ), τα ρίχνω στο άδειο ποτήρι του φραπέ και όλα μαζί στον κάδο. Υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ τρόποι να είσαι σωστός
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Πάνω σ'αυτό που έγραψες: Άραγε, αν ήταν ΛΙΓΟΙ οι καπνιστές (όπως π.χ. οι τοξικομανείς) δε θα υπήρχε θέμα 'ρατσισμού'?...Nαι, θα υπήρχε. Υπήρξε και στο παρελθόν. Ξέρεις πώς αντιμετωπίζονταν οι γυναίκες που κάπνιζαν ΔΗΜΟΣΙΑ κατά την δεκαετία του '30? Ή μήπως να επιστρέψουμε σε τέτοιες συμπεριφορές?
Πόσοι θα το σκεφτόντουσαν δεύτερη φορά να πετάξουν τη γόπα τους ανάμεσα στα βραχάκια?...
ΠΟΛΛΟΙ! και ο kyan και εγώ σου δώσαμε από ένα παράδειγμα
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Το θέμα είναι ποιός έχει προτεραιότητα,ο καπνιστής ή ο μη καπνιστής;
Γιατί πρέπει να έχει 'προτεραιότητα' ο ένας απ'τους δύο; Αυτό λέγεται μεταβίβαση ευθυνών και έχεις πέσει σε μία ωραιότατη λούμπα.
Αν και (περιστασιακη) καπνιστρια πιστευω ακραδαντα οτι φυσικά και υπαρχει προτεραιοτητα. Μην τρελαθουμε κιολας.
Δεν ειναι δυνατο να εχω την απαιτηση να μπορω να απειλω την **υγεια **σου για την **απολαυση **μου.
Οπως δεχομαι οτι ορθα δε μου επιτρεπεται να σε απειλω παριστανοντας το Σουμαχερ στο δρομο με το 'αγωνιστικο' μου για να ξε...αυτωσω, ετσι δεχομαι κι αυτο. Τελεια και παυλα.
Βεβαια, αν το 90% των ανθρωπων στον πλανητη καπνιζε, θα σας ελεγα τι δικαιωματα θα ειχαν οι μη καπνιστες....
-
Πάνω σ'αυτό που έγραψες: Άραγε, αν ήταν ΛΙΓΟΙ οι καπνιστές (όπως π.χ. οι τοξικομανείς) δε θα υπήρχε θέμα 'ρατσισμού'?...
Nαι, θα υπήρχε. Υπήρξε και στο παρελθόν. Ξέρεις πώς αντιμετωπίζονταν οι γυναίκες που κάπνιζαν ΔΗΜΟΣΙΑ κατά την δεκαετία του '30? Ή μήπως να επιστρέψουμε σε τέτοιες συμπεριφορές?
My point exactly! Ο 'ρατσισμός' χωράει παντού σα δικαιολογία.
Πόσοι θα το σκεφτόντουσαν δεύτερη φορά να πετάξουν τη γόπα τους ανάμεσα στα βραχάκια?...
Πιστεύεις ειλικρινά ότι οι περισσότεροι είναι σαν εσάς? Γιατί με τις παραλίες (και όχι μόνο) γεμάτες γόπες μέχρι και στο τελευαίο τετραγωνικό τους μέτρο εγώ άλλη εντύπωση έχω....
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Πιστεύεις ειλικρινά ότι οι περισσότεροι είναι σαν εσάς? Γιατί με τις παραλίες (και όχι μόνο) γεμάτες γόπες μέχρι και στο τελευαίο τετραγωνικό τους μέτρο εγώ άλλη εντύπωση έχω....
Εδώ δεν έχεις καθόλου άδικο. Εφόσον το κράτος δεν κάνει κάτι γι' αυτό, πχ. αυστηρότατα πρόστιμα σε όσους αφήνουν αποτσίγαρα και σκουπίδια γενικά στις παραλίες, το μόνο που μπορώ να κάνω εγώ σαν καπνιστής, είναι να μαζεύω τα δικά μου και να προτρέπω/αναγκάζω τους φίλους να κάνουν το ίδιο, ΑΝ δεν το κάνουν ήδη. Για το γαϊδούρι της διπλανής ομπρέλας, λίγα πράγματα μπορώ να κάνω. Την έχω πει σε μερικούς, αλλά δεν γίνεται να τσακώνεσαι κάθε φορά που πας για μπάνιο, ούτε να βάλεις μυαλό στα τούβλα... δυστυχώς! Εδώ είναι που χρειάζεσαι το κράτος να κόβει πρόστιμα, αλλά πού....
-
Καταλαβαίνω με ποια λογική το λες, αλλά το κράτος δεν μπορεί να αστυνομεύει τον καθένα μας για το πού πετάμε τα τσιγάρα του....
Είναι θέμα παιδείας και αγωγής και πάρα πολλοί δεν την έχουν -δυστυχώς. Είναι αυτή η νοοτροπία του 'δεν σέβομαι τίποτα και οι παραλίες (δρόμοι και λοιποί δημόσιοι χώροι) είναι το τσιφλίκι μου'.....
-
Εδώ δεν έχεις καθόλου άδικο. Εφόσον το κράτος δεν κάνει κάτι γι' αυτό, πχ. αυστηρότατα πρόστιμα σε όσους αφήνουν αποτσίγαρα και σκουπίδια γενικά στις παραλίες, το μόνο που μπορώ να κάνω εγώ σαν καπνιστής, είναι να μαζεύω τα δικά μου και να προτρέπω/αναγκάζω τους φίλους να κάνουν το ίδιο, ΑΝ δεν το κάνουν ήδη. Για το γαϊδούρι της διπλανής ομπρέλας, λίγα πράγματα μπορώ να κάνω. Την έχω πει σε μερικούς, αλλά δεν γίνεται να τσακώνεσαι κάθε φορά που πας για μπάνιο, ούτε να βάλεις μυαλό στα τούβλα... δυστυχώς! Εδώ είναι που χρειάζεσαι το κράτος να κόβει πρόστιμα, αλλά πού....
Το θέμα είναι ότι όλοι αυτοί που δεν έχουν την ευαισθησία να κάνουν αυτό που κάνεις εσύ (ή ο Κων/νος, ή η φίλη μου ή κι ένα σωρό άλλοι καπνιστές) φτιάχνουν την εικόνα που έχει τελικά ο κόσμος για τον καπνιστή και τις συνέπειες (όχι μόνο στην υγεία) της συνήθειάς του.
Οπότε οι ίδιοι οι καπνιστές, ως ευρύτερο σύνολο, φέρουν ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται....
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Καταλαβαίνω με ποια λογική το λες, αλλά το κράτος δεν μπορεί να αστυνομεύει τον καθένα μας για το πού πετάμε τα τσιγάρα του....Είναι θέμα παιδείας και αγωγής και πάρα πολλοί δεν την έχουν -δυστυχώς. Είναι αυτή η νοοτροπία του 'δεν σέβομαι τίποτα και οι παραλίες (δρόμοι και λοιποί δημόσιοι χώροι) είναι το τσιφλίκι μου'.....
Κι όμως! Στο εξωτερικό, ξέρεις τι πρόστιμα πέφτουν για πεταμένο χαρτάκι από τσίχλα στην άσφαλτο? Για αποτσίγαρο, το ίδιο. Θα μπορούσε να ανατεθεί το μέτρο στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο κάτω κάτω οι παραλίες είναι όφελος για δήμους και κοινότητες (= προσκαλούν κόσμο). Ένας δημοτικός υπάλληλος για κάθε παραλία, αρκεί. Πώς πληρώνουν ναυαγοσώστες? Ας πληρώνουν άλλον ένα.
Άφησες σκουπίδια? Ιδού κύριε η κλήση σας, περάστε μέσα σε 15 μέρες να την εξοφλήσετε. Σε πιο ερημικές παραλίες, μη οργανωμένες, δύσκολο να το ελέγξεις... αλλά και πάλι, εκεί το πρόβλημα είναι πολύ λιγότερο έντονο.
-
Έχεις δίκιο, αλλά θυμάσαι τι είχε γίνει, όταν η τροχαία προσπάθησε να επιβάλει πρόστιμα στους πεζούς που περνούσαν τα φανάρια με κόκκινο.....
Όσο ήταν είδηση στα κανάλια έγιναν κάποιες κωμικοτραγικές απόπειρες και μετά από λίγο ξεχάστηκε...
Και εξακολουθούμε να περνάμε με κόκκινο....... -
Ξέρεις πώς αντιμετωπίζονταν οι γυναίκες που κάπνιζαν ΔΗΜΟΣΙΑ κατά την δεκαετία του '30? Ή μήπως να επιστρέψουμε σε τέτοιες συμπεριφορές?Μπα, καλυτερο ειναι αυτο!
-
ωραια λοιπον,
να απαγορευτει το καπνισμα ΚΑΙ στις παραλιες για να μην γεμιζουμε με γοπες την αμμο.
Επισης προτεινω τα εξης:
-Καταργηση των διαβασεων πεζων στο κεντρο της Αθηνας (γιατι οι πεζοι περνουν με κοκκινο)
-Απαγορευση του μασηματος τσιχλας σε δημοσιους χορους (γιατι πεταμε το χαρτακι στο δρομο) και
-Καταργηση των Μεσων Μαζικης Μεταφορας (γιατι η πλειοψηφια των χρηστων τους, μετα την αποβιβαση τους, πεταει το χρησιμοποιημενο εισητηριο στο δρομο)Ας σοβαρευτουμε ρε παιδια.
Το θεμα ειναι αν κι εμεις οι καπνιστες εχουμε δικαιωματα ή όχι....
Το θεμα ειναι οτι η πλιεοψηφια των υπολοιπων δε σεβεται αυτα τα δικαιωματα...
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Ξέρεις πώς αντιμετωπίζονταν οι γυναίκες που κάπνιζαν ΔΗΜΟΣΙΑ κατά την δεκαετία του '30? Ή μήπως να επιστρέψουμε σε τέτοιες συμπεριφορές?
Μπα, καλυτερο ειναι αυτο!
Καλα... Μιλαμε ειναι ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!
Ακρως αφροδισιακο -
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Ξέρεις πώς αντιμετωπίζονταν οι γυναίκες που κάπνιζαν ΔΗΜΟΣΙΑ κατά την δεκαετία του '30? Ή μήπως να επιστρέψουμε σε τέτοιες συμπεριφορές?
Μπα, καλυτερο ειναι αυτο!
Καλα... Μιλαμε ειναι ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!
Ακρως αφροδισιακοε, με τετοιο μπουστο και τετοια τσ...χειλα, το τσιγαρο ειναι το τελευταιο αφροδισιακο που μου χρειαζεται..
και τηγανι να κραταγε αντι για marlboro ή μπλαστη, το ιδιο σεξυ θα ητανε
και αναφερομαι στο λινκ -> april.BEBAIA, οντας μη-καπνιστης τον τελευταιο καιρο,
αντιλαμβανομαι την ασχημη μυρουδια που θα ειχε το στομα αυτης της γυναικας,
αλλα.... για το καλο της επιστημης, θα εκανα την καρδια μου πετρα και......που πας και τα βρισκεις ρε μισελ...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Σε παραλίες χρησιμοποιώ ένα άδειο πακέτο για σταχτοδοχείο, το οποίο μετά το πετάω μαζί με τις γόπες σε έναν κάδο.κι εγώ έπαιρνα ένα άδειο μπουκαλάκι με λίγο νερό για να μην πιάσουμε φωτιά
ευτυχώς που το κόψα δηλαδή, ποιος ξέρει τι άλλο θα μου έσερναν
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
κι εγώ έπαιρνα ένα άδειο μπουκαλάκι με λίγο νερό για να μην πιάσουμε φωτιά
ευτυχώς που το κόψα δηλαδή, ποιος ξέρει τι άλλο θα μου έσερναν
εχεις ηδη πολλα κουσουρια, τουλαχιστον απαλαχθηκες απο ενα!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Καλά εντάξει,αν βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι τα ατυχήματα με δίκυκλα με το κάπνισμα τότε τι να πω.
Από ολόκληρο κείμενο, εσύ αυτό 'τσίμπησες';
'νταξ μεγάλε έγινε
καλή χρονιά να'σαι καλά με ευτυχία και χαρά..Nαι,τσιμπάω τα πιο κραυγαλέα.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ