-
Ο χρήστης ALFAuberAlles έγραψε:
Ρε παιδια... Είναι τοσο απλο. Εγω, θέλω να κλάνω!Μου αρέσει, πως το λενε.Οποτε καθομαστε μια χαρα διπλα-διπλα στη καφετερια..και εκει που πινεις αμεριμνος το καφε σου....ΠΠΡΙΤΣΣ!!!! Οκ,σου βρωμάει.. Δεκτο. Εγώ ομως που γουστάρω κλανοειδή τι να κάνω ο κόρμπης??Να τη καταπιω? (τη κλανια) Δε γίνεται.. Μια λυση πρεπει να δωθει λοιπον. Ή κερνάω μάσκες οξυγώνου δωρεαν σε οσους δε κλανουν στη καφετέρια,ή βγες έξω να κλάσεις αδελφέ!!Ή μηπως θελεις ειδική κλανοαίθουσα για να καπνίζεις?Πολλά δε ζητάς..?
(καπως ετσι και με το τσιγαρο)Προσπαθώντας να απαντήσω σοβαρά στο ποστ σου, να σου πω ότι υπάρχει μια μεγάλη διαφορά: Ούτε ο κλανιάρης, ούτε αυτός που κάθεται στο διπλανό τραπέζι και φωνάζει μιλώντας στο κινητό, ούτε ο βρωμιάρης που μυρίζει ολόκληρος και κάθεται από πίσω σου, ούτε κανείς άλλος που ΕΝΟΧΛΕΙ μέσα σε αυτόν τον χώρο δεν θα πληρώσει πρόστιμο. Εγώ που καπνίζω, θα πληρώσω όμως
-
Ωχ, σε λιγο κλειδωνει αλλο ενα δικο μου τοπικ ο διαχειρηστης, μηπως ειναι τιποτα λαθος με αυτα που αρχιζω?
Σπυρος -
ALFAubberAlles,καλως όρισες στο Φόρουμ των 4Τροχών!
Παράκληση:
Ας προσέχεις λίγο περισσότερο τόσο τις εκφράσεις σου όσο και τον τρόπο που τις εκφράζεις!
Είπαμε, θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος αλλά οχι κι έτσι!!! -
Σύμφωνα με το ποστ του ΆλφαΟυμπερΑλες (τι ψευδώνυμο κι αυτό!) μήπως να ανοίγαμε μια ξεχωριστή θεματική ενότητα για τους 'κλανιάρηδες' του φόρουμ; Αλλιώς ας βγαίνουν έξω να 'κλάνουν'!
-
Αυτο με τον ζωολογικο κηπο το ειπε ο φιλος μου που ειμασταν μαζι, απλα εγω συμφωνησα.........
ναι, το προβλημα με τις κεραιες υπαρχει, αλλα πρεπει να εισαι μεσα σε 20/30 μετρα, υπαρχουν και οι πολυ ευαισθητοι που λενε οτι τους πειραζει και σε 100 μετρα αλλα ειναι κατι συζητησιμο!
Ο καλυτερος μου φιλος, Georg, ειναι αλλεργικος στα ηλεκτρικο ρευμα, εχει μεταφερει το ηλεκτρονικο κουτι της Alfasud Giardinetta που εχει μπροστα κοντα στο δεξιο προβολεα επειδη το πειραζε εκει που ειναι κανονικα(κατω απο το παρμπριζ αριστερα!)Αυτο ομως δεν τον εμποδιζει να οδηγαει την Alfasud του και να ευχαριστιεται!Λυσεις υπαρχουν!
Σπυρος -
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Αυτο με τον ζωολογικο κηπο το ειπε ο φιλος μου που ειμασταν μαζι, απλα εγω συμφωνησα.........
ναι, το προβλημα με τις κεραιες υπαρχει, αλλα πρεπει να εισαι μεσα σε 20/30 μετρα, υπαρχουν και οι πολυ ευαισθητοι που λενε οτι τους πειραζει και σε 100 μετρα αλλα ειναι κατι συζητησιμο!το κακό (για μένα) είναι που συμφώνησες κύριε Σπύρο
Για τις κεραίες: η κεραία κάνει το μεγαλύτερο κακό στην κρίσιμη απόσταση των 200-300 μέτρων από αυτήν, και όχι στα 20-30 μέτρα. Σε πολύ κοντινές αποστάσεις, είναι ακίνδυνη!
Α! επίσης υπάρχουν και οι πολύ ευαίσθητοι που τους πειράζει το τσιγάρο σε 10 μέτρα απόσταση σε ανοιχτό χώρο...
-
υπάρχει νομοθεσία που να ρυθμίζει πού μπορούν και που δεν μπορούν να τοποθετούνται κεραίες κινητής τηλεφωνίας;
(Αν δεν κάνω λάθος πρόσφατα το ΣτΕ έβγελα μια απόφαση σχετικά με την παρανομη τοποθέτηση κάποιων κεραιων, σωστά; ) -
Αν εισαι ακριβως απο κατω τοτε μπορουμε να πουμε οτι δεχεσαι την λιγωτερη ακτινοβολια!Οι λοβοι εκπομπης φευγουν σαν μια πυραμιδα απο την καθετη κεραια!20/30 μετρα ειναι κρισιμη περιοχη, αν δεχεσαι την ακτινοβολια για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα, πχ ενα ωραριο την ημερα!
Στα 100 μετρα ειναι συζητησιμο, αυτα συμφωνα με τις τελευταιες ερευνες του Σουηδικου κρατικου οργανισμου ελεγχου των ακτινοβολιων και πυρηνικης ενεργειας!
Ναι, συμφωνησα με τον φιλο μου γιατι ηταν αληθεια, το ντεκορ του εστιατοριου ηταν τετοιο που σου θυμιζε ζου!Εγω απλα του ειπα οτι δεν πρεπει να μιλαει ετσι για τους καυμενους, ειναι ανθρωποι παρολα αυτα!
Σπυρος -
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Αν εισαι ακριβως απο κατω τοτε μπορουμε να πουμε οτι δεχεσαι την λιγωτερη ακτινοβολια!Οι λοβοι εκπομπης φευγουν σαν μια πυραμιδα απο την καθετη κεραια!20/30 μετρα ειναι κρισιμη περιοχη, αν δεχεσαι την ακτινοβολια για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα, πχ ενα ωραριο την ημερα!
Στα 100 μετρα ειναι συζητησιμο, αυτα συμφωνα με τις τελευταιες ερευνες του Σουηδικου κρατικου οργανισμου ελεγχου των ακτινοβολιων και πυρηνικης ενεργειας!
Ναι, συμφωνησα με τον φιλο μου γιατι ηταν αληθεια, το ντεκορ του εστιατοριου ηταν τετοιο που σου θυμιζε ζου!Εγω απλα του ειπα οτι δεν πρεπει να μιλαει ετσι για τους καυμενους, ειναι ανθρωποι παρολα αυτα!
Σπυροςα, σε ευχαριστούμε πολύ!
επαναλαμβάνω για τις κεραίες: η κρίσιμη απόσταση είναι 200-300 μέτρα. Ο σουηδικός οργανισμός δεν είναι απαραίτητα και ο πιο έγκυρος, έτσι δεν είναι?
-
Από την ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.
http://www.who.int/mediacentre/news/releases/2005/pr22/en/index.html
Αν τώρα κάποιοι επιμένουν να συγκρίνουν το κάπνισμα με την χρήση κινητών τηλεφώνων με συγχωρείτε αλλά το επιχείρημα είναι για γέλια. Ή για να το δούμε λίγο πιο ψυχρά, είναι το επιχείρημα αυτών που εφόσον δεν μπορούν να αντιπαραθέσουν νούμερα και μελέτες απλά χρησιμοποιούν την άγνοια του πληθυσμού γύρω από τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ως μπαμπούλα για να ξεχνάμε τους πραγματικούς παράγοντες που μειώνουν το προσδόκιμο ζωής. Αν και αυτό δεν πιάσει, τότε χαρακτηρίζουμε φασίστες αυτούς που προσπαθούν να σταματήσουν τον παραλογισμό (5.000.000 νεκροί κάθε χρόνο από το τσιγάρο σύμφωνα με την Π.Ο.Υ.) και καθαρίζουμε.
Φίλε καπνιστή, να το πούμε άλλη μια φορά πιο απλά για να το καταλάβεις. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνεις με την δική σου υγεία. Μπορείς να πίνεις μέχρι να καταστρέψεις το συκώτι σου, να τρως όλες τις αηδίες μέχρι σκασμού, ή ακόμα και να κόψεις τον λαιμό σου, δεν δίνω δεκάρα τσακιστή. Δεν έχεις το δικαίωμα όμως να θέτεις την δική μου υγεία σε κίνδυνο επιμένοντας να ασκείς την αποδεδειγμένα βλαβερή και ενοχλητική συνήθεια σου δίπλα μου. Πήγαινε σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, ή στο σπίτι σου και κάπνισε μέχρι να μαυρίσουν όχι μόνο τα πνευμόνια σου, αλλά και οι τοίχοι. Μην με αναγκάζεις όμως να μοιράζομαι την εξάρτηση σου. Εκτός και αν όντως ισχύει αυτό που λένε οι Άγγλοι. Misery loves company…
-
Μου αρέσει που αποκαλείτε κάποιον 'φίλο' και μετά του σούρνετε τα εξ'αμάξης. Τουλάχιστον το βρίσιμο είναι πιο τίμιο:
-
Μα, ολα αυτα τα λεμε φιλικα, ετσι Χρηστο?
Σπυρος -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Μου αρέσει που αποκαλείτε κάποιον 'φίλο' και μετά του σούρνετε τα εξ'αμάξης. Τουλάχιστον το βρίσιμο είναι πιο τίμιο:Προτιμώ να κρατάω το επίπεδο συζήτησης σε πολιτισμένα επίπεδα. Η αναφορά μου στο δικαίωμα σου να «κόψεις τον λαιμό σου» υπερασπίζεται το αναφαίρετο δικαίωμα σου να βλάπτεις τον εαυτό σου (και μόνον) . Άλλωστε οι περισσότεροι φίλοι μου είναι καπνιστές (Εντώ Ελλάντα, γάρ).
Για το θέμα μας έχεις να προσθέσεις κάτι;
-
Σωπάτε μάγκες, τη βρήκα τη λύση! Μια ψιλοεπεμβασούλα σε κάθε καπνιστή και του προσαρμόζουμε καταλύτη στο φάρυγγα και θέτουμε και νέες προδιαγραφές ρύπων από το στόμα. Κάθε χρόνο κάρτα καυσαερίων και τα σχετικά. Και μη μου πει κανένας να σοβαρευτώ επειδή θα παραπέμψω σε διάφορα posts εδώ μέσα και από τις δύο πλευρές...
Μη καπνιστής πλέον (3 χρόνια) και πρώην γερό πακέτο. Απλά μου την έδωσε και το έκοψα.
Απαγόρευση ναι, αλλά να είμαστε και λογικοί έτσι; Γιατί έξω στο δρόμο να απαγορεύεται; Μέσα στο ιδιωτικό αυτοκίνητο; Γιατί; Να θυμίσω όμως ότι οι γόπες είναι σκουπίδια και τα σκουπίδια δεν τα πετάμε κάτω!
Γιατί όμως το χειμώνα να μην μπορώ να πάω για καφεδάκι με τα ανηψάκια μου παρέα (2 και 4 χρονών) λόγω του ότι οι καφετέριες είναι τεκέδες; Οι καπνιστές μέσα λοιπόν και τα παιδάκια έξω! Και αν τα παιδάκια είναι μόνο για τους παιδότοπους, να υποστηρίξετε το ίδιο και αύριο μεθαύριο όπου ως γονείς θα απαιτείτε χώρο καπνιστών ΚΑΙ στους παιδότοπους.
Πάντως έτσι όπως έχει εφαρμοστεί ο νόμος, δεν υπάρχουν χώροι καπνιστών αλλά χώροι ΜΗ καπνιστών οι οποίοι χώροι βέβαια μπορεί να μην έχουν καπνιστές αλλά έχουν καπνό.
Αλλά και αυτοί (εμείς) οι αντικαπνιστές... Όποιος καπνίζει συνεχίζει να είναι άνθρωπος ρε παιδιά! Ζητήστε σεβασμό, όχι σκαλπ! -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μου αρέσει που αποκαλείτε κάποιον 'φίλο' και μετά του σούρνετε τα εξ'αμάξης. Τουλάχιστον το βρίσιμο είναι πιο τίμιο:
Προτιμώ να κρατάω το επίπεδο συζήτησης σε πολιτισμένα επίπεδα.
Το 'Misery loves company…' που λες, πόσο φιλικό και πολιτισμένο είναι?
Πόσο σίγουρος είσαι ότι ο συνειδητοποιημένος καπνιστής ζει μέσα σε 'misery'?
Για μένα ας πούμε, πιο πολύ 'misery' είναι να φοβάσαι παντού και πάντα μην πάθει τίποτα η πολύτιμη ζωή σου. Πρόσεξε, δεν σε κρίνω, εν αντιθέσει με εσένα. Στάση ζωή του καθενός είναι αυτά.
-
Λοιπόν, το θέμα για μένα είναι απλό στη θεωρία αλλά δύσκολο στην πράξη. Ο καθένας μας πρέπει να συμβιώσει με τα κουσούρια του άλλου, και το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι να βρίσκεται η μέση λύση.
Π.χ. να μην παίρνει άδεια λειτουργίας μια καφετέρια αν δεν έχει ξεχωριστούς, πολιτισμένους και εξαεριζόμενους χώρους τόσο για τοςυ καπνιστές, όσο και για τους μη-καπνιστές.
ΥΓ. Όσο μου λέτε να μην καπνίζω γιατί σας βλάπτω, τόσο θα σας λέω να μην οδηγείτε γιατί με βλάπτετε. Αν θέλετε να είστε απόλυτοι και δογματικοί το ίδιο γίνομαι κι εγώ!
Edit: μου θυμίζετε τα πρόστιμα για παράνομο παρκάρισμα όταν δεν υπάρχει τουλάχιστον ένα ελεύθερο πάρκινγκ σε κάθε συνοικία!
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Για το θέμα μας έχεις να προσθέσεις κάτι;Τα έχω πει σε άλλα θέματα και δεν μπαίνω στον κόπο να τα ξαναπώ για σένα. Κάνε αναζήτηση να βρεις τις απόψεις μου.-
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το 'Misery loves company…' που λες, πόσο φιλικό και πολιτισμένο είναι?
Πόσο σίγουρος είσαι ότι ο συνειδητοποιημένος καπνιστής ζει μέσα σε 'misery'?
Για μένα ας πούμε, πιο πολύ 'misery' είναι να φοβάσαι παντού και πάντα μην πάθει τίποτα η πολύτιμη ζωή σου. Πρόσεξε, δεν σε κρίνω, εν αντιθέσει με εσένα. Στάση ζωή του καθενός είναι αυτά.
Αν υπολογίσει κανείς την καταπόνηση του καρδιαγγειακού και του αναπνευστικού συστήματος από το τσιγάρο, την ανάσα που βρωμάει, τις μειωμένες φυσικές αντοχές και τον τσιγαρόβηχα τότε ναι, νομίζω ότι δικαιούμαι να μιλάω για misery.
Τώρα το κατά πόσο ο καθένας βάζει την ζωή του σε κίνδυνο είναι αυστηρώς προσωπικό θέμα. Είμαι φανατικός σκιέρ (πράγμα που εξηγεί και την υπογραφή μου) και πετάω με αλεξίπτωτο πλαγιάς, δύο δραστηριότητες που κατατάσσονται ανάμεσα στις πιο επικίνδυνες στον κόσμο. Αλλά τις απολαμβάνω χωρίς να διακινδυνεύω ζωές άλλων. Επίσης τρώω τα πιο ανθυγιεινά φαγητά, αλλά και πάλι αυτό δεν βλάπτει ούτε ενοχλεί τους γύρω μου.
Αυτό που με ενοχλεί αφάνταστα σε αυτή τη χώρα είναι ότι κάποιοι πιστεύουν ότι είναι δημοκρατικό δικαίωμα τους να πράττουν αυτό που τους αρέσει ακόμα και αν αποδεδειγμένα κάνουν κακό στους διπλανούς τους. Πάντα είχαμε την τάση ως λαός να βροντοφωνάζουμε για τα δικαιώματα μας, αλλά πολύ βολικά να λησμονούμε τις υποχρεώσεις μας. Και **μια από τις πρωταρχικές μας υποχρεώσεις είναι να μην βλάπτουμε τους άλλους με τις πράξεις μας. **
Όταν οι καπνιστές αρχίσουν να σέβονται το δικό μου δικαίωμα να μην καπνίζω, τότε πραγματικά θα μπορούμε να μιλάμε για πολιτισμένες καταστάσεις και ένδειξη κατανόησης για την εξάρτηση τους. Μέχρι τότε μόνο αγανάκτηση μπορώ να νιώθω.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Ασχετο...
j.marr εσύ πως το τρως το φρικασέ σου;στη γαστρα (καθε πρωι)
-
Το θέμα είναι για το κάπνισμα.
Απόψεις περί κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας να αποφεύγονται (ας ανοίξει ξεχωριστό θέμα), ιδίως αν αυτές είναι τελείως λανθασμένες
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ