-
Μην ψαχνετε επιχειρηματα σε γενικευσεις.....
Κανενας δεν μπορει να σας απαγορεψει να καπνιζεις σε ανοιχτους χωρους, αυτο εννοειτε.
Σε κλειστους ομως ΝΑΙ, ετσι πρεπει να γινει.
Δεν μπορω να βλεπω και να ανεχομαι καφρους που πανε σε παιδοτοπο να ξεχαρμανιασουν, ή σε θεατρο, κινηματογραφο και αλλα μεροι, που συνωστιζεται κοσμος.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Η Alaskan Airlines πρόσφατα απαγόρευσε στους υπαλληλους της να καπνίζουν!Γενικώς!Και αν κάνει έλεγχο και βρει ότι καπνίζουν τους απολύει!
προφανώς κάποιους αυτή η πρακτική τους βρίσκει σύμφωνους!Οπως και πολλούς φαντάζομαι εύρισκε σύμφωνους το κάψιμο 'μαγισσών'!!
α, μην ανησυχείς, αυτό είναι το επόμενο βήμα και στην Ευρώπη! Αν όλοι οι ευρωπαίοι δέχονται τους νόμους άκριτα όπως ο κ. Σπύρος (alfasud), εκεί θα καταντήσουμε...
Νομιζω οτι πρεπει να κανεις διευκρινηση αν τους απαγορευε να καπνιζουν στους χωρους εργασιας ή στο σπιτι τους και στον προσωπικο τους χωρο και χρόνο.
Αν ειναι το δευτερο και εγω μαζι σου, φασιστικό, αν ειναι στους χωρους και χρονο εργασιας που το βλεπεις το κακό??
Ολοι επρεπε να ανεχονται καποιους??? -
ο κουκ το έγραψε, και είπε 'ΓΕΝΙΚΩΣ'. Κοινώς, αν σε παρακολουθήσουν και δουν ότι καπνίζεις κάπου, στο σπίτι σου, στο δρόμο, οπουδήποτε, παίρνεις πόδι!
Και λέω εγώ: αν δεχόμαστε όλοι αυτές τις αηδίες έτσι άκριτα, εκεί θα καταντήσει και η Ευρώπη.
-
Να πώ κι εγώ το μακρύ μου (και το κοντό μου)
Πρώτα απο όλα να πώ ότι ημουν καπνιστής και τόκοψα μετά απο μια απρογραμμάτιστη επίσκεψη στο μηχανικό (χειρουργείο) για καρμπυρατέρ (δικό μου όχι του αυτοκινήτου)
Ο καπνός δεν με ενοχλεί πολύ αλλά μπορώ να καταλάβω τους μη καπνιστέςΤο θέμα, όπως το προσεγίζει ο φίλος Krusenstern δεν είναι (και συγγνωμη αν το κατάλαβα λάθος) το αν το το κάπνισμα ή το χασίς ή οτιδήποτε άλλο κάνει κακό αλλά το αν πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα απαγόρευσης στους κυβερνόντες.
Κι εδώ κύριοι είναι η βασική διαφωνία μας. Εγώ, κι ο Krusenstern νομίζω, λέμε ότι εφόσον είμαι πολίτης αυτής της χώρας έχω δικαίωμα να κάνω οτιδήποτε θέλω εφόσον δεν ενοχλώ τον άλλο. Άρα η λύση είναι η κατάλληλη διαμόρφωση /κατασκεύη η οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για να μπορώ να κάνω το τσιγάρο μου χωρίς να ενοχλώ, και όχι το να με στέλνεις στο δρόμο σα πρεζόνι που βαράει ενέσεις.
Κι ας μην ξεχάσουμε και την όλη κρατική υποκρισία.
Απαγορεύεται το τσιγάρο αλλά επιτρέπουμε την καλλιέργεια καπνού (την οποία μάλιστα και επιδοτούμε) και εισπράτουμε τεράστια ποσά απο την φορολόγηση των προιόντων του.
Απαγορεύεται η διαφήμιση στη φόρμουλα 1 (χέστηκε δηλαδή η φοραδα στ'αλώνι) αλλά επιτρέπεται σε όλα τα έντυπα.
Μπορείς να αγοράσεις τσιγάρα αλλά με μια προειδοποίηση στο προιόν επάνω ότι σου κάνει κακό.Κι αν βρήτε εσείς κάποιον πιτσιρικά που κάνει το μεγάλο καπνίζωντας που όταν του πείτε ότι ότι θα πεθάνει ή θα αρρωστήσει απο αυτό θα καταλάβει τι του λέτε γράψτε μου.
Αν κάποιος έχει @ρχιδι@ λοιπόν και το παίζει προστάτης ας απαγορέψει την καλλιέργεια. Αλλά αυτό φυσικά δεν θα γίνει ποτέ. Η εύκολη λύση είναι να λέμε ένα απαγορεύεται και ασ τους άλλους (όπως εμεις καλή ώρα στο φορουμ) να βγάλουν τα μάτια τους.
-
παραβίαση της ελευθερίας δεν είναι να σου απαγορεύω να καπνίσεις σε κλειστό δημόσιο χώρο. Έχεις την επιλογή να μην καπνίσεις. Παραβίαση της ελευθερίας είναι να μου απαγορεύεις να αναπνέω καθαρό αέρα σε κλειστό δημόσιο χώρο. Εγώ δεν έχω την επιλογή να μην αναπνέω.
Πόσο δύσκολο είναι για ένα καπνιστή να καταλάβει ότι αυτός ενοχλεί τους άλλους και όχι οι άλλοι αυτόν; Στην χώρα των κακώς εννοούμενων ελευθεριών και δικαιωμάτων φαίνεται ότι είναι πυρηνική φυσική.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
...Κανενας δεν μπορει να σας απαγορεψει να καπνιζεις σε ανοιχτους χωρους, αυτο εννοειτε....Στο κέντρο του Τόκυο έχει σηματάκια 'απαγορεύεται το κάπνισμα' στα πεζοδρόμια και κάθε 200-300 μέτρα περίπου 'ζώνες καπνιστών' με τασάκια!
Επίσης στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου Ναρίτα απαγόρευση καπνίσματος με εξαίρεση ειδικό χώρο-κιόσκι !
-
ο κουκ το έγραψε, και είπε 'ΓΕΝΙΚΩΣ'. Κοινώς, αν σε παρακολουθήσουν και δουν ότι καπνίζεις κάπου, στο σπίτι σου, στο δρόμο, οπουδήποτε, παίρνεις πόδι!Για την ακρίβεια υπάρχουν στην Αμερική εταιρείες που απαιτούν από τους υπαλλήλους τους να κάνουν ιατρικές εξετάσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα και αν σε αυτές προκύψει ότι έχουν καπνίσει κάποτε οπουδήποτε απολύονται. Θυμάμαι συνέντευξη στην τηλεόραση ενός χαζοχαρούμενου μαλάκα εκπρόσωπου μιας τέτοιας εταιρείας που δήλωνε ότι είναι περήφανος που η εταιρεία του 'συμβάλλει στην αντικαπνιστική εκστρατεία και στη βελτίωση του επίπεδου ζωής' με αυτή την πρακτική. .
Σε κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ ευτυχώς τέτοιες πρακτικές έχουν καταδικαστεί σε δικαστήρια και δεν εφαρμόζονται.
-
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
Το θέμα, όπως το προσεγίζει ο φίλος Krusenstern δεν είναι (και συγγνωμη αν το κατάλαβα λάθος) το αν το το κάπνισμα ή το χασίς ή οτιδήποτε άλλο κάνει κακό αλλά το αν πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα απαγόρευσης στους κυβερνόντες.Κι εδώ κύριοι είναι η βασική διαφωνία μας. Εγώ, κι ο Krusenstern νομίζω, λέμε ότι εφόσον είμαι πολίτης αυτής της χώρας έχω δικαίωμα να κάνω οτιδήποτε θέλω εφόσον δεν ενοχλώ τον άλλο. Άρα η λύση είναι η κατάλληλη διαμόρφωση /κατασκεύη η οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για να μπορώ να κάνω το τσιγάρο μου χωρίς να ενοχλώ, και όχι το να με στέλνεις στο δρόμο σα πρεζόνι που βαράει ενέσεις.
τα είπες για μένα, καλύτερα από εμένα.-
-
Το θέμα, όπως το προσεγίζει ο φίλος Krusenstern δεν είναι (και συγγνωμη αν το κατάλαβα λάθος) το αν το το κάπνισμα ή το χασίς ή οτιδήποτε άλλο κάνει κακό αλλά το αν πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα απαγόρευσης στους κυβερνόντες.
Κι εδώ κύριοι είναι η βασική διαφωνία μας. Εγώ, κι ο Krusenstern νομίζω, λέμε ότι εφόσον είμαι πολίτης αυτής της χώρας έχω δικαίωμα να κάνω οτιδήποτε θέλω εφόσον δεν ενοχλώ τον άλλο. Άρα η λύση είναι η κατάλληλη διαμόρφωση /κατασκεύη η οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για να μπορώ να κάνω το τσιγάρο μου χωρίς να ενοχλώ, και όχι το να με στέλνεις στο δρόμο σα πρεζόνι που βαράει ενέσεις.
τα είπες για μένα, καλύτερα από εμένα.-
Ψηφίστε με και δωρεάν φούντα σε όλους
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
...Κανενας δεν μπορει να σας απαγορεψει να καπνιζεις σε ανοιχτους χωρους, αυτο εννοειτε....
Στο κέντρο του Τόκυο έχει σηματάκια 'απαγορεύεται το κάπνισμα' στα πεζοδρόμια και κάθε 200-300 μέτρα περίπου 'ζώνες καπνιστών' με τασάκια!
Επίσης στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου Ναρίτα απαγόρευση καπνίσματος με εξαίρεση ειδικό χώρο-κιόσκι !
Ναι, ξέρουμε τη μανία των Ιαπώνων με την τάξη και την καθαριότητα...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
ο κουκ το έγραψε, και είπε 'ΓΕΝΙΚΩΣ'. Κοινώς, αν σε παρακολουθήσουν και δουν ότι καπνίζεις κάπου, στο σπίτι σου, στο δρόμο, οπουδήποτε, παίρνεις πόδι!
Για την ακρίβεια υπάρχουν στην Αμερική εταιρείες που απαιτούν από τους υπαλλήλους τους να κάνουν ιατρικές εξετάσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα και αν σε αυτές προκύψει ότι έχουν καπνίσει κάποτε οπουδήποτε απολύονται. Θυμάμαι συνέντευξη στην τηλεόραση ενός χαζοχαρούμενου μαλάκα εκπρόσωπου μιας τέτοιας εταιρείας που δήλωνε ότι είναι περήφανος που η εταιρεία του 'συμβάλλει στην αντικαπνιστική εκστρατεία και στη βελτίωση του επίπεδου ζωής' με αυτή την πρακτική. ****.
Υπάρχει πάντα το ----> http://www.airsoftcommunity.co.uk/forum ... atever.gif
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
...Κανενας δεν μπορει να σας απαγορεψει να καπνιζεις σε ανοιχτους χωρους, αυτο εννοειτε....
Στο κέντρο του Τόκυο έχει σηματάκια 'απαγορεύεται το κάπνισμα' στα πεζοδρόμια και κάθε 200-300 μέτρα περίπου 'ζώνες καπνιστών' με τασάκια!
Αυτα ειναι υπερβολες , δεν συμφωνω.-
-
Προσεξτε που καπνιζετε http://www.StupidVideos.com/?VideoID=632
γιατι δεν ξερεις τι μπορει να συμβει! -
Φιλε καπνιστη
το θεμα δεν ειναι αν εχεις δικαιωμα να καπνισεις, ως προσωπικη ελευθερια.
Το θεμα ειναι οτι σου απαγορευεται να καπνισεις ΕΣΥ, γιατι οταν καπνιζεις ΕΣΥ, βλαπτεις την υγεια ΜΟΥ. Ειδικα σε κλειστους χωρους. Και αυτο ΔΕΝ εχεις δικαιωμα να το κανεις.δεν ειναι απλα οτι 'με ενοχλει ο καπνος', αλλα οτι με ΒΛΑΠΤΕΙ ο καπνος σου. Αν εγω θελω να βγαλω τον καταλυτη μου για να παρω 5 αλογα και να πηγαινει πιο γρηγορα το αμαξι μου, μου απαγορευεται γιατι ακομα και αν δεν με νοιαζει να εισπνεω εγω τον καρκινο, αναγκαζω και αλλους να τον εισπνεουν.
Εκτος αν θεωρειται οτι ξερετε καλυτερα απο ολους τους γιατρους (συντριπτικη πλειοψηφια, οι μονοι γιατροι που δεν το δεχονται αυτο ειναι αυτοι που πληρωνουν οι καπνοεργοστασιαρχες να κανουν 'ερευνες'...) και τα περι παθητικου καπνισματος δεν σας λενε τιποταΚαι επειδη σε μικρους κλειστους χωρους (pub, bar, club) ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να ΜΗΝ ΑΝΑΠΝΕΩ τον καπνο σου ΟΤΙ και αν γινει (εκτος αν σας βαλουν σε εντελως ξεχωριστο χωρο), τοτε πολυ απλα ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΠΝΙΣΕΙΣ. τοσο απλο. Οχι επειδη 'δεν μου αρεσει και σου επιβαλω το τι μου αρεσει', αλλα επειδη αποδεδειγμενα ΒΛΑΠΤΕΙΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ με αυτο που κανεις.
Ακομα και ως απλη ενοχληση να το παρουμε, τοτε δεν καταλαβα? Δεν μπορει να σου απαγορεψει καποιος να κανεις κατι αμα ενοχλεις παρα πολλους αλλους? Γιατι μου απαγορευεται εμενα να παιζω δυνατα μουσικη τις ωρες κοινης ησυχιας? Ετσι σου απαγορευεται και εσενα καπνιζεις αφου ενοχλεις παρα πολλους.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Φιλε καπνιστητο θεμα δεν ειναι αν εχεις δικαιωμα να καπνισεις, ως προσωπικη ελευθερια.
Το θεμα ειναι οτι σου απαγορευεται να καπνισεις ΕΣΥ, γιατι οταν καπνιζεις ΕΣΥ, βλαπτεις την υγεια ΜΟΥ. Ειδικα σε κλειστους χωρους. Και αυτο ΔΕΝ εχεις δικαιωμα να το κανεις.δεν ειναι απλα οτι 'με ενοχλει ο καπνος', αλλα οτι με ΒΛΑΠΤΕΙ ο καπνος σου. Αν εγω θελω να βγαλω τον καταλυτη μου για να παρω 5 αλογα και να πηγαινει πιο γρηγορα το αμαξι μου, μου απαγορευεται γιατι ακομα και αν δεν με νοιαζει να εισπνεω εγω τον καρκινο, αναγκαζω και αλλους να τον εισπνεουν.
Εκτος αν θεωρειται οτι ξερετε καλυτερα απο ολους τους γιατρους (συντριπτικη πλειοψηφια, οι μονοι γιατροι που δεν το δεχονται αυτο ειναι αυτοι που πληρωνουν οι καπνοεργοστασιαρχες να κανουν 'ερευνες'...) και τα περι παθητικου καπνισματος δεν σας λενε τιποταΚαι επειδη σε μικρους κλειστους χωρους (pub, bar, club) ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να ΜΗΝ ΑΝΑΠΝΕΩ τον καπνο σου ΟΤΙ και αν γινει (εκτος αν σας βαλουν σε εντελως ξεχωριστο χωρο), τοτε πολυ απλα ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΠΝΙΣΕΙΣ. τοσο απλο. Οχι επειδη 'δεν μου αρεσει και σου επιβαλω το τι μου αρεσει', αλλα επειδη αποδεδειγμενα ΒΛΑΠΤΕΙΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ με αυτο που κανεις.
Ακομα και ως απλη ενοχληση να το παρουμε, τοτε δεν καταλαβα? Δεν μπορει να σου απαγορεψει καποιος να κανεις κατι αμα ενοχλεις παρα πολλους αλλους? Γιατι μου απαγορευεται εμενα να παιζω δυνατα μουσικη τις ωρες κοινης ησυχιας? Ετσι σου απαγορευεται και εσενα καπνιζεις αφου ενοχλεις παρα πολλους.
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ!!!
Μια λεπτομερια που ισως να μην ξερουν οι καπνιστες ειναι οτι ο καπνος που φαινεται με γυμνο ματι δεν ειναι το μονο που ενοχλει. Υπαρχει μια γενικοτερη ασχημη μυρωδια που ενοχλει.
-
Επαναλαμβάνω ότι μιλάω για γενικευμένη απαγόρευση καπνίσματος!
Οπως λέει και ο kyan,η Alaskan κάνει εξετάσεις για να διαπιστώσει αν οι υπάλληλοί της καπνίζουν!
Και αν καπνίζουν,απολύονται!!!!
Αυτό είναι φασισμός!!!
-
Σωστός ο kacey.
ΑΛΛΑ (και αυτό το ΑΛΛΑ το λέει ένας που δεν έχει καπνίσει ποτέ του, πέρα από 1-2 δοκιμές σε εφηβική ηλικία που τον έπεισαν πως είναι τόσο αηδία ώστε δεν αξίζει τον κόπο
Αυτό το απόλυτα λογικό που λέει ο kacey οι αντικαπνιστές το παρατραβάνε σε βαθμό υστερίας και ρατσισμού ενάντια στους καπνιστές. Διότι υστερία και ρατσισμός είναι τα:
ο Σε απολύω αν καπνίζεις στο σπίτι σου ή στο αυτοκίνητό σου
ο Απαγορεύεται το κάπνισμα σε ανοιχτούς χώρους, τη στιγμή που δίπλα υπάρχουν και περνάνε 1002 καρκίνοι (αυτοκίνητα, λεωφορεία, κεντρικές θερμάνσεις, εργοστάσια) και, σε αντίθεση με τους κλειστούς χώρους, ο μη καπνιστής έχει μεγάλη ευχέρεια να αποφύγει τον καπνό (ακόμα και αν δεν κάνει τίποτα ο ίδιος, μπορεί να ζητήσει από τον καπνιστή να πάει λίγο παραπέρα, που ο τελευταίος μπορεί να το κάνει, αντίθετα από τον κλειστό χώρο)
o Απαγορεύεται το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους ακόμα και αν είναι τελείως ξεχωριστά δωμάτια με δικό τους αερισμό
ο Ο χώρος των καπνιστών στο εστιατόριο είναι δίπλα στην τουαλέταΚτλ. κτλ.
Αυτές οι υστερίες είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα κατά βάθος πουριτανικών κοινωνιών όπως οι αγγλοσαξωνικές / προτεσταντικές (δεν είναι τυχαίο το που έχουν εμφανιστεί πρώτα τέτοια φαινόμενα -μαζί με την Ιαπωνία που από άποψη lifestyle είναι κολαούζος των ΗΠΑ)
-
Για να μην παρεξηγηθω να συμπληρωσω οτι δεν ειμαι υπερ της γενικης απαγορευσης του καπνισματος.
-
εγω μλαω για ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ χωρους. Δεν με νοιαζει αν καπνιζεις στον δρομο η αν καπνιζεις μεσα στο σπιτι σου. Σε κλειστο χωρο ομως, ακομα και αν οι καπνιστες καθονται σε συγκεκριμενο χωρο, παλι ενοχλει. Ο καπνος αιωρειται και μεταφερεται. Ακομα και σε μια γωνιτσα αμα τους βαλεις, αμα ειναι 5 ατομα και καπνιζουν σαν φουγαρα σε κλειστο χωρο, το αποτελεσμα ειναι το ιδιο. Μονο αν υπαρχει ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ χωρος, χωρις επικοινωνια με τον χωρο των μη καπνιστων (η τουλαχιστον παρα πολυ καλος εξαερισμος) δεν ενοχλει.
και φυσικα ξεχασα το θεμα της μυρωδιας. Περα απο την ενοχληση στον λαιμο μου και την βλαβη της υγειας μου, ποιος σου δινει φιλε καπνιστη το δικαιωμα να με κανεις να βρωμοκοπαω τσιγαριλα?
ΥΓ α και επειδη το ξεχασα, σας μιλαει καποιος που πουλαει τσιγαρα και τα ζει απο πρωτο χερι (πρατηριο τσιγαρων η οικογενειακη επιχειρηση).
-
Οπως ειχα γραψει και παλαια, η Σουηδικη Υπηρεσια Δημοσιας Υγειας, εχει αναγνωρισει τουλαχιστον σε μια περιπτωση τον θανατο ατομου απο παθητικο καπνισμα!
Εδω σταματανε τα αστεια, ενα ατομο, τουλαχιστον, εχει πεθανει επειδη μερικοι ηλιθιοι καπνιζανε στην δουλεια!
Στο αμερικα που ημουν πριν μερικες εβδομαδες μου εκανε εντυπωση οι κλουβες που ηταν μεσα σε μερικα εστιατορια και εκει ηταν μαζεμενοι ολοι οι καπνιστες σαν ζωακια στον ζωολογικο κηπο και απολαμβανανε τον καρκινο.....
Σπυρος
ΥΓ. Ξερω την στερεοτυπη απαντηση/αμυνα των καπνιστων, οτι πεθαινουν τοσοι καθε μερα απο κατι αλλο, αλλα αυτο δεν τους συγχωρει!
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ