-
μακάρι να απαγορευτεί παντού και επιτελούς να μην είμαστε με το έτσι θέλω παθητική καπνιστές..καταλαβαίνω ότι οι χρήστες τσιγάρου είναι εθισμένοι και 'αδύναμοι' στο να το κόψουν αλλά δεν είναι πρόβλημα μου, πχ μπαίνω σε ένα μαγαζί να διασκεδάσω...είμαι υποχρεωμένος να φεύγω και να καίει η μύτη μου και να τσουζουν τα μάτια μου από το τσιγάρο?μακάρι να βρεθεί η χρυσή τομή για τους καπνιστές και τους μη καπνιστές!
-
Πάντως είναι κρίμα να ξέρουμε τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία μας, και να συνεχίζουμε το κάπνισμα. Προσωπικά δεν με καίει που καπνίζουν άλλοι μπροστά στη μούρη μου (το έκοψα το Μάιο του '04), όσο το γεγονός ότι καπνίζουν παθητικά τα παιδιά μου.
-
Όντως οι Ολλανδοί εδώ δεν παίζονται
Γενικά το έχουν δεχτεί το μέτρο (μάλιστα μου είχε κάνει εντύπωση πως αργήσαν τόσο πολύ να το υιοθετήσουν, αφού είναι απ τους τελευταίους στην Ευρώπη που το εφαρμόζουν, αργότερα κι απ τους σκληροπυρηνικούς Γάλλους), και μάλιστα στην εφημερίδα χτες έλεγε ότι πολλα μαγαζιά καναν αποχαιρετηστήριο smoking παρτυ
-
Ο χρήστης x-origin έγραψε:
μακάρι να απαγορευτεί παντού και επιτελούς να μην είμαστε με το έτσι θέλω παθητική καπνιστές..καταλαβαίνω ότι οι χρήστες τσιγάρου είναι εθισμένοι και 'αδύναμοι' στο να το κόψουν αλλά δεν είναι πρόβλημα μου, πχ μπαίνω σε ένα μαγαζί να διασκεδάσω...είμαι υποχρεωμένος να φεύγω και να καίει η μύτη μου και να τσουζουν τα μάτια μου από το τσιγάρο?μακάρι να βρεθεί η χρυσή τομή για τους καπνιστές και τους μη καπνιστές!ετσι, ουτε ενα ευχαριστω που κανουμε το ανθρωπινο γενος ανθεκτικοτερο , βοηθαμε στην εξελιξη ρεεεεεεεεεεεεεε!!!!
αλλα οταν ερθουν οι αριανοι με τα καπνογονα τους θα ειναι πολυ αργα...
-
Π.Ο.Υ.: Μεγάλα τα οφέλη από τον περιορισμό του καπνίσματος
Τα μέτρα περιορισμού του καπνίσματος είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος μείωσης των καρδιαγγειακών παθήσεων, προτρέποντας τους καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα και προστατεύοντας τα παιδιά από το παθητικό κάπνισμα, σύμφωνα με νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.)
Οι επιστήμονες που συνέταξαν την έκθεση προτρέπουν τις χώρες να υιοθετήσουν μέτρα κατά του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους και στους χώρους εργασίας, αναφέροντας ότι υπάρχουν ήδη στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν επηρεάζουν την λειτουργικότητα τους.
«Η εφαρμογή τέτοιων πολιτικών μπορεί να έχει ευεργετικές επιπτώσεις στον πληθυσμό με την αύξηση των χώρων μη καπνιστών», σημειώνουν οι ερευνητές στην ειδική αναφορά τους. «Τέτοιες πολιτικές, δεν προστατεύουν μόνο την υγεία των μη καπνιστών αλλά έχουν επιπτώσεις και στη συμπεριφορά των καπνιστών, που είναι αυτοί που επωφελούνται κυρίως από τα μέτρα».
Πολλές τοπικές και εθνικές κυβερνήσεις, ειδικά στη Δύση, έχουν ενεργοποιήσει διάφορους τύπους απαγορεύσεων του καπνίσματος τα τελευταία χρόνια για να προστατεύσουν τους πολίτες από το παθητικό κάπνισμα. Οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερες από 900 μελέτες και κυβερνητικές εκθέσεις που εξετάζουν τις επιπτώσεις των μέτρων σε διάφορα μέρη του κόσμου. Αναφέρονται επίσης σε μελέτες που αποδεικνύουν ότι ο περιορισμός του καπνίσματος στους χώρους εργασίας έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά 10-20% των ατόμων που εισάγονται στα νοσοκομεία με καρδιαγγειακά προβλήματα, ένα χρόνο μετά την εφαρμογή των μέτρων.
Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. το κάπνισμα είναι η αιτί θανάτου περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο, και αντιστοιχεί στο 50% των θανάτων που οφείλονται σε καρδιαγγειακά προβλήματα.
Επιτυχία του μέτρου στην Αγγλία
Τον ένα χρόνο που ισχύει η απαγόρευση του καπνίσματος στην Αγγλία, έχουν καταναλωθεί 2 δισεκατομμύρια λιγότερα τσιγάρα και 400.000 άνθρωποι έχουν σταματήσει να καπνίζουν. Ερευνητές που επικαλείται η εφημερίδα Ιντιπέντεντ σε πρόσφατο δημοσίευμα, επισημαίνουν ότι αυτό σημαίνει πως ήδη έχουν αποφευχθεί περίπου 40.000 θάνατοι εντός των επόμενων δέκα ετών.Το κάπνισμα απαγορεύθηκε στην Αγγλία την 1η Ιουλίου του 2007 με εφαρμογή σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων και παμπ. Παρά τις επικρίσεις και τις αρχικές αντιδράσεις, σχολιάζει ο Ιντιπέντεντ, περισσότεροι από τρεις στους τέσσερις Βρετανούς υποστηρίζουν το μέτρο, ενώ η συμμόρφωση αγγίζει το 100%.
http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες Reuters
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
H συμμόρφωση αγγίζει το 100%.Αυτο ειναι μεγαλη κουβεντα...Σε 2 χρονια που θα ερθει και σε εμας να δουμε τι θα λεμε για τη ''συμμορφωση'' μας...
-
Αν το προβλημα ειναι το παθητικο καπνισμα ας κανουν μαγαζια μονο για καπνιστες.
Αν το προβλημα τους ειναι η υγεια μου (να μην πεσει εξω το ΙΚΑ δλδ) πληρωνω εδω και 10 χρονια ιδ. ασφαλεια. Τωρα μπορω να παθω καρκινο απολαμβανοντας ενα γαμημενο τσιγαρο?
-
Καταλαβαίνεις ότι αυτό που λές δεν μπορεί να λειτουργίσει?
Πόσοι απ την παρέα σου καπνίζουν?
Είσαι διατεθιμένος να χαλάσεις τις παρέες σου για να πας σε μαγαζιά καπνιζόντων?
Γιατι προφανώς δεν μιλάμε να πας μια φορά να καπνίσεις κάπου, αλλά κάθε φορά που διασκεδάζεις... -
Απο φιλους συγγενεις (δεν μιλαω για θειαδες αλλα για ξαδερφια κλπ που εχουμε σχεδον ιδια ηλικια) κλπ το 70% περιπου καπνιζει. Και να στο πω και αλλιως αν δεν μπορουν αυτοι οι φιλοι μου οπως θα πηγαινω εγω μια φορα στο κανονικα μαγαζια μαζι τους να ερχονται και μια μαζι μου στα μαγαζια καπνιζωντων, μαλλον δεν θα πρεπει να πατησουν το ποδαρι τους στο σπιτι μου, γιατι καπνιζω. Και για να μην σου φανει αστειο αυτο που λεω, πριν 3-4 μηνες πηγα στο σπιτι του κουμπαρου μου, η κουμπαρα εγγυος και φυσικα δεν μου περασε απο το μυαλο καν να καπνισω, ο κουμπαρος βγηκε στο μπαλκονι να καπνισει...ε ρε φιλε συγνωμη αλλα ετσι δεν την παλευω σε μονιμη βαση. Εγω λεω παντως να βγει νομος οτι απαγορευεται ακομη και σε συγγεντρωσεις σε σπιτια πανω των 3 ατομων να απαγορευεται το καπνισμα.
-
Απο φιλους συγγενεις (δεν μιλαω για θειαδες αλλα για ξαδερφια κλπ που εχουμε σχεδον ιδια ηλικια) κλπ το 70% περιπου καπνιζει. Και να στο πω και αλλιως αν δεν μπορουν αυτοι οι φιλοι μου οπως θα πηγαινω εγω μια φορα στο κανονικα μαγαζια μαζι τους να ερχονται και μια μαζι μου στα μαγαζια καπνιζωντων, μαλλον δεν θα πρεπει να πατησουν το ποδαρι τους στο σπιτι μου, γιατι καπνιζω. Και για να μην σου φανει αστειο αυτο που λεω, πριν 3-4 μηνες πηγα στο σπιτι του κουμπαρου μου, η κουμπαρα εγγυος και φυσικα δεν μου περασε απο το μυαλο καν να καπνισω, ο κουμπαρος βγηκε στο μπαλκονι να καπνισει...ε ρε φιλε συγνωμη αλλα ετσι δεν την παλευω σε μονιμη βαση. Εγω λεω παντως να βγει νομος οτι απαγορευεται ακομη και σε συγγεντρωσεις σε σπιτια πανω των 3 ατομων να απαγορευεται το καπνισμα.
-
Το ξέρετε ότι στις συναντήσεις των μελών του φόρουμ της Θεσσαλονίκης δεν καπνίζει κανείς;
Εντελώς άκαπνη παρέα.
-
τοσα λιπη που τρωνε εκει πανω, ισως θα ηταν καλυτερο να καπνιζαν!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Αν το προβλημα τους ειναι η υγεια μου (να μην πεσει εξω το ΙΚΑ δλδ) πληρωνω εδω και 10 χρονια ιδ. ασφαλεια. Τωρα μπορω να παθω καρκινο απολαμβανοντας ενα γαμημενο τσιγαρο?Aυτη τη λογικη των καπνιστων δεν την καταλαβα ποτε
-
Εγω λεω παντως να βγει νομος οτι απαγορευεται ακομη και σε συγγεντρωσεις σε σπιτια πανω των 3 ατομων να απαγορευεται το καπνισμα.Άκυρο
Να σου το πω απλά:
Επειδή είχα μικρός άσθμα, με τον καπνό του τσιγάρου είμαι πολύ ευαίσθητος, και κάθε φορά δεινοπαθώ σε τέτοια μαγαζιά. Μιλάμε για θέμα υγείας, στο οποίο όλοι οι συμπασχοντες έχουμε κάνει τεράστιες υποχωρίσεις μέχρι τώρα.
Η παραχώρηη που θα έκανα θα ήταν να πάω κάποιες φορές σε μαγαζιά που να επιτρέπεται το κάπνισμα, αλλά να έχουν σωστό εξαερισμό. Αν και συνεχίσει να με ενοχλεί, δεν έχει καμία σχέση με τους τεκέδες που αναγκάζομαι να συχνάζω.
Όμως πόσα τέτοια μαγαζιά γνωρίζεις? -
Ο χρήστης og2002gr έγραψε:
Αν το προβλημα τους ειναι η υγεια μου (να μην πεσει εξω το ΙΚΑ δλδ) πληρωνω εδω και 10 χρονια ιδ. ασφαλεια. Τωρα μπορω να παθω καρκινο απολαμβανοντας ενα γαμημενο τσιγαρο?
Aυτη τη λογικη των καπνιστων δεν την καταλαβα ποτε
ειναι το δικαιωμα να... διατηρουμε το.. δικαιωμα μας στην αυτοκαταστροφη
ειμαι παντως υπερ των μετρων για απαγορευση σε κλειστους δημοσιους χωρους, εφοσον υπαρχουν ευρηματα που αποδεικνυουν οτι το παθητικο καπνισμα ειναι βλαβερο για τους παθητικους καπνιστες. εχουν καθε δικαιωμα να πηγαινουν οπου γουσταρουν χωρις να τους ενοχλει ο καπνος των αλλων. σπιτι μου να επιτρεπεται και σε ανοιχτους δημοσιους χωρους, και οι αλλοι να πανε να μαμηθουν ζν style. -
Ουτε εγω τους gay που ξεχειλωνουν τον κ@λ@ τους....αλλα τι να κανουμε ο καθενας οπως την βρισκει, εγω την βρισκω να κανω κακο στα πνευμονια μου, και γενικοτερα στον οργανισμο μου (φυσικη κατασταση κλπ κλπ) Θα πρεπει να απολογηθω για αυτο?
RX8, φιλε σε μαγαζια με χαλια εξαερισμο δεν μπορω να κατσω ουτε και εγω...οτ ικαπνιζω δεν σημαινει οτι εχουν μεταλαχτει τα πνευμονια μου ωστε να μπορουν να αναπνευσουν σκετο καπνο Οπως επισης με πειραζει ο 3μαλακας με το πουρο που μποχαει ολο το μαγαζι. Γενικα δεν ειμαι απο τα ατομα που αν δεν κανουν τσιγαρο για μια ωρα παθαινουν αμοκ, αλλα αν μου το απαγορευσεις με πιανει μανια να καπνισω
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Kαλα σοβαρα μιλας; Θεμα δικαιωματος ειναι;
Το να μην μπορεις να συγκρατησεις τον εαυτο σπυ απο την αυτοκαταστροφη ειναι προβλημα ψυχικης φυσεως!
-
Ουτε εγω τους gay που ξεχειλωνουν τον κ@λ@ τους....αλλα τι να κανουμε ο καθενας οπως την βρισκει, εγω την βρισκω να κανω κακο στα πνευμονια μου, και γενικοτερα στον οργανισμο μου (φυσικη κατασταση κλπ κλπ) Θα πρεπει να απολογηθω για αυτο?
Χωρις παρεξηγηση...καμια σχεση.
Το να εισαι gay ουτε αυτοκαταστροφικο ειναι, ουτε κακο για την υγεια.Δεν θα πρεπει να απολογηθεις φυσικα σε μενα! Αλλα στον εαυτο σου..
-
Kαλα σοβαρα μιλας; Θεμα δικαιωματος ειναι;
Το να μην μπορεις να συγκρατησεις τον εαυτο σπυ απο την αυτοκαταστροφη ειναι προβλημα ψυχικης φυσεως!
wow! ψυχικης φυσεως; αι αμ γκοινγκ του καμ!
τεσπα κακως μπηκα σ'αυτη τη συζητηση, λες και θα απολογηθω που γουσταρω να καπνιζω
-
Να απολογηθω? Ειδες να εχω αυτην την διαθεση? Αν εσυ δεν βλεπεις οτι οι gay βλαπτουν πουθενα τον εαυτο τους....μαλλον θα επρεπε ολοι οι αντρες να εχουμε χαλαρο σφυκτηρα και δνε το εχω παρει χαμπαρι....α και μια που το θυμηθηκα....αυτοι μπορουν να συγκρατησουν τις κλανιες τους? Γιατι με ενοχλει η μποχα...μηπως να τους απαγορεψουμε να πηγαινουν σε μπαρ καφετεριες κλπ και αυτωνων?
Η αντιμετωπιση μερικων του κπανισματος μου θυμιζει την αντιμετωπιση μερικων χορτοφαγων, τους κανιβαλους που τρωνε σαρκες (το 90% των Ελληνων δλδ)
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ