-
Ρωτήστε για ακτινοθεραπεία στο Αττικόν, έχει καλή μονάδα.
Εκεί απασχολείται και μια πολύ καλή ψυχολόγος που προσφέρει ψυχολογική στήριξη σε όσους (ασθενείς και συγγενείς τους) υποφέρουν από τέτοια προβλήματα. -
Ο καρκινος δεν ειναι το 'τελος'.....
Οσο μπορει να τον πολεμησει, ας τον πολεμησει.....
Ετσι απλα τα παραταει;;;;Εχουμε χασει 3 στην οικογενεια απο καρκινο......
-
Ο παππούς μου, ο θεός να τον προσέχει εκεί που είναι τώρα, είπε: Στους δέκα οι εννιάμιση καπνίζουν.
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
ο καρκινος δεν ειναι κ κληρονομικη παθηση?
φταιει κ το τσιγαρακι δεν λεω αλλα δεν πιστευω να ειναι καθοριστικος
παραγοντας.απ'οσο εχω διαβασει οντως λενε οτι υπαρχει γεννετικη προδιαθεση αλλα μην ψαχνετε αλλοθι..
το τσιγαρο σκοτωνει.-
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ο καρκινος δεν ειναι κ κληρονομικη παθηση?
φταιει κ το τσιγαρακι δεν λεω αλλα δεν πιστευω να ειναι καθοριστικος
παραγοντας.απ'οσο εχω διαβασει οντως λενε οτι υπαρχει γεννετικη προδιαθεση αλλα μην ψαχνετε αλλοθι..
το τσιγαρο σκοτωνει.-
Ειναι το περιστροφο.Εσυ το οπλιζεις και αυτοκτονεις.
-
'Το τσιγάρο μπορεί να σκοτώσει'
και μια γλάστρα μπορεί να σκοτώσει.
Τώρα πια εδώ που ζούμε, ποιός έχει τη ψευδαίσθηση ότι ο καπνός του τσιγάρου είναι αυτός που θα κάνει τη ζημιά;
Αυτή είναι η μία πλευρά...
... η άλλη είναι πως όταν ήταν να κάνω την επανασυγκόλληση ο χειρούργος μου με ρώτησε αν καπνίζω και μου είπε πως μετεγχειρητικά πρώτο ρόλο παίζει το τσιγάρο...
-
ρε νασο και εγω καπνιζω και ειμαι φουλ δραστηριος οπως εσυ.. μπαλα επαιζα σε ερασιτεχνικο.. και τι να λεει;
δεν παιζει να το απενοχοποιησω.. -
Αναφορικά με τις χημειοθεραπείες και την περίπτωση που θίξατε, νομίζω πως δεν είναι πολύ ρεαλιστική η προσέγγιση του τύπου 'δεν ταλαιπωρούμαι με αυτά αλλά απολαμβάνω το υπόλοιπο της ζωής μου', γιατί:
α) Το όποιο υπόλοιπο είναι ελάχιστο αν δε γίνει θεραπεία.
β) Η, σε πρώτο επίπεδο, αποτελεσματική δράση της χημειοθεραπείας μπορεί να εξασφαλίσει ποιότητα ζωής για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι το να αφεθούν τα πράγματα στην εξέλιξη τους- τα σύγχρονα φάρμακα δεν προκαλούν άλλωστε άμεσα έντονες παρενέργειες.
γ) Η ζωή χωρίς θεραπεία, παρά μόνο με παυσίπονα, δε νομίζω πως διακρίνεται από ποιότητα- δυστυχώς, η κλινική εικόνα των πασχόντων επιδεινώνεται ραγδαία, και οι συνέπειες είναι πολυποίκιλες.
δ) Το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα που ανακοινώνεται είναι συχνά μικρότερο από το πραγματικό. Η θεραπεία μπορεί να επιμηκύνει, σε κάθε περίπτωση, αρκετά (βέβαια, το αρκετά είναι πολύ σχετική έννοια...) την ζωή του ασθενούς. Νομίζω πως οι γιατροί πηγαίνουν 'εκ του ασφαλούς' σε αυτές τις περιπτώσεις (δικαίως ίσως, μιας κι έχουν δει και τα χειρότερα).Θεωρώ λοιπόν πως είναι λάθος να μένει κανείς σε παλιότερες δοξασίες σχετικά με τις χημειοθεραπείες κτλ, γιατί όσο δύσκολη κι αν είναι η διαδικασία (ιδίως από ένα σημείο και μετά), δε συγκρίνεται με την εξέλιξη της νόσου δίχως την παραμικρή ανάσχεση.
Τα άνωθι είναι μια προσωπική άποψη, που δε μπορεί να στοιχειοθετηθεί σε τίποτα πέραν της ιδίας εμπειρίας, και όσων τυγχάνει να έχω αποκομίσει από συζητήσεις και σχετικές πηγές. Δεν έχω καμία σχετική με την ιατρική πανεπιστημιακή εκπαίδευση!
Ενδεχομένως να υπάρχει αντίλογος, αλλά δε μπορώ να φανταστώ ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός αυτή τη στιγμή...!
-
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές. Είχαμε μια σχετική συζήτηση σήμερα και ελπίζω να τον προβλημάτισα αρκετά αναφορικά με τις επιλογές του.
-
Ο χρήστης HUNTER στις 5/1/2006 έγραψε:
Tό σκέφτομαι εδώ καί αρκετό καιρό να τό κόψω,καί χτές διαβάζοντας αυτό τό τόπικ τό πήρα απόφαση.
Πρώτη μέρα απεξάρτησης σήμερα,καί δέν μπορώ να πώ ότι μού λείπει τό τσιγάρο.Δέν ζητάω να καπνίσω.
Είμαι λίγο νευρικός όμως.
Ελπίζω να μήν ξανακάνω αυτήν τήν φορά τό ίδιο λάθος πού έχω ξανακάνει τίς προηγούμενες δύο φορές πού τό είχα κόψει,τό λάθος να κάνω τσιγάρο πού θα με κεράσει φίλος.ΕΝΑΣ ολόκληρος χρόνος.
ΝΕΕΕΕΕΞΤ!!!!!
-
Περασε κιόλας ένας χρόνος από τότε??
Μπράβο Αντρέα!! Να τους εκατοστήσεις...
Αντε και στα δικά μας..
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Περασε κιόλας ένας χρόνος από τότε??Μπράβο Αντρέα!! Να τους εκατοστήσεις...
Αντε και στα δικά μας..
Οντως.'Κιόλας'.
Τόσο διαρκεί το κόψιμο του τσιγάρου Φουνίτσα.Ενα 'κιόλας' και τελείωσε
Πάρε σειρά και δεν θα χάσεις
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Περασε κιόλας ένας χρόνος από τότε??
Μπράβο Αντρέα!! Να τους εκατοστήσεις...
Αντε και στα δικά μας..
Οντως.'Κιόλας'.
Τόσο διαρκεί το κόψιμο του τσιγάρου Φουνίτσα.Ενα 'κιόλας' και τελείωσε
Πάρε σειρά και δεν θα χάσεις
Είσαι μάγκας!!!
Μόνο μαχαίρι κόβεται...τα άλλα είναι δικαιολογίες. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΕΝΑΣ ολόκληρος χρόνος.
ΝΕΕΕΕΕΞΤ!!!!!
Πραγματικα Μπραβο!!
-
τα st louis blues έχουν πολύ ωραίο άρωμα μμμ πάνε τρέλα με τον φίλτρου προτιμότερα από τα cafe creme που και γρήγορα τελειώνουν και σκληρά είναι γαμάτο κουτάκι πάντως
-
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
τα st louis blues έχουν πολύ ωραίο άρωμα μμμ πάνε τρέλα με τον φίλτρου προτιμότερα από τα cafe creme που και γρήγορα τελειώνουν και σκληρά είναι γαμάτο κουτάκι πάντωςΒρε σατανα...εδω μιλαμε για διακοπη του καπνισματος!
Βαλτος εισαι?
Τι λες στους ανθρωπους? -
Θέλει να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα το παιδί. Μεγάλο αλάνι.
-
Αντρεα μπραβο ,το μονο ειναι οτι παει χρονος και κιλο. Και το αναθεματισμενο ολο τη στη μεση μαζευεται.
Με αλλα λογια,σε ηξερα για λιγοφαγο,τωρα πια παει η πανιδα της Μακεδονιας.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
ΜΠΡΑΒΟ Ανδρέα+1
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
τα st louis blues έχουν πολύ ωραίο άρωμα μμμ πάνε τρέλα με τον φίλτρου προτιμότερα από τα cafe creme που και γρήγορα τελειώνουν και σκληρά είναι γαμάτο κουτάκι πάντως
σαν τα prince κανενα..
εξαιρουνται καποια εξιδικευμενα βεβα..Ξέρω, ξέρω, αυτά που φυτεύεις στο περιβόλι σου
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ