-
Έτσι έχουν τα πράγματα για την αστυνομική λογοτεχνία, πολύ σωστή η παραπάνω ανάλυση. Βέβαια, είναι πολύ εύκολο στην κριτική σου (αναφέρομαι στο άρθρο που έκανα παραπομπή και θεωρεί 'παραλογοτεχνία' την αστ. λογοτεχνία) να μένεις σε δακρύβρεχτα και 'ασφαλή' κλισέ που θεωρούν αυτή τη λογοτεχνία κατώτερο είδος. Από την ανάλυση του εν λόγω άρθρου καταλαβαίνει κανείς ότι τα αναγνώσματα είναι τα 'κλασσικά', και δε γνωρίζει τη νεότερη εξέλιξη της αστυνομικής λογοτεχνίας (όχι ότι τη γνωρίζω εγώ...)
Εξάλλου, κάνεις περισσότερο θόρυβο εάν αμφισβητείς τα πάντα. Από εδώ:
http://www.tanea.gr/news/culture/books/ ... h-fortikh/
καταλαβαίνω ότι και ο Καβάφης θεωρείται από τον εν λόγω που σπούδασε 'νομικά και μεταφραστική' ως μετρίου διαμετρήματος (αν και η 'ανιδιοτελής' αμφισβήτηση προάγει, βασικά, τη συζήτηση ενός θέματος, οπότε κι εδώ είναι ευπρόσδεκτη).
Τελικά, έτσι είναι, ας διαβάζουν αυτοί την 'υψηλή' λογοτεχνία με τα υψηλά νοήματα.
Ή ας διαβάζουν λογοτεχνία όπως αυτή. Είναι περιγραφή 'ευπώλητου' βιβλίου από γυναίκα συγγραφέα (δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, οπότε εάν είναι ένα μικρό αριστούργημα ζητάω ταπεινά συγνώμη):
'«Άντρας και γυναίκα είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος». Αυτό πίστευε πάντα ο Ανδρέας και αυτό ακριβώς έψαχνε: την άλλη πλευρά του δικού του νομίσματος…Γεννημένος σ’ ένα μικρό χωριό, κουβαλώντας μια έμφυτη συστολή μα συνάμα και τη λαχτάρα να ξεφύγει από τα στενά όρια του τόπου του, θα βρεθεί στην Αθήνα. Οι εμπειρίες πολλές, όχι πάντα ευχάριστες, και οι πειρασμοί αμέτρητοι, αλλά ο Ανδρέας δεν κάνει πίσω σε καμία πρόκληση.
Η Νίκη θα βρεθεί στο δρόμο του. Μια γυναίκα πλούσια, μεγαλύτερή του, που θα του προσφέρει μια ζωή αστραφτερή, την οποία δεν είχε φανταστεί ποτέ του. Η Αρετή θα έρθει αναπάντεχα. Είναι νέα και άπειρη, αλλά η ζωή μαζί της φαντάζει σαν την επιστροφή στην πρόωρα χαμένη αθωότητά.
Στην τρίλιζα του πάθους, όταν τα όρια στενεύουν, τα διλήμματα γίνονται επιτακτικά…
Ένας άντρας με δύο γυναίκες…
Ένα νόμισμα με δύο πλευρές…
Στο σταυροδρόμι της καρδιάς, διαλέγεις κατεύθυνση εσύ'.Λέτε να το διαβάσω?
Jacob
-
Μόλις εδέησα και ολοκλήρωσα
Πολύ δυνατό, πολύ χορταστικό, πολύ κινηματογραφικό (σκεφτόμουνα αρκετές φορές πόσο γαμάτη ταινία θα έβγαζε).
Λίγο τα αγγλικά με κούρασαν ίσως γιατί το έπιανα σε φάση που ήθελα να χαλαρώσω και δεν είχα διάθεση να προσπαθώ να καταλαβαίνω άγνωστες λέξεις.
Συνεχίζω με Φαντομά (πάλι στα Αγγλικά - value for money ).
Αμέσως μετά θα δοκιμάσω να διαβάσω κάποιο Μαρή για απεμπλοκή. -
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Το σάββατο βρέθηκα σε ένα γκουρμέ βιβλιοστέκι και μου προτείναν τα ακόλουθα βιβλίαΟι περιηγήσεις του Εβλιά Τσελεμπή, είναι πολύ γλαφυρές και αποτελούν καλή πηγή ενημέρωσης για την εποχή που γράφτηκαν. Χρησιμοποιούνται και ως βιβλιογραφική αναφορά σε εργασίες και μελέτες, όπως π.χ. και από τον Mazauer στο Θεσσαλονίκη η πόλη των φαντασμάτων…
-
γνωστη αναφορα ο τσελεμπι για τη σαλονικιωτικη ιστορικη βιβλιογραφια
και κατανοητα τα φουσκωματα του για την μεγαλοπρεπεια του/των σουλτανου/ων και των εργων τουςκαι παλι, μονο απο διασταυρωσεις γνωριζω τα γραπτα του.
αφησε feedback αν διαβασεις καποιο τουασχετο αλλα εχει μια ωραια ομωνυμη διαδρομη στην τουρκια:
http://cultureroutesinturkey.com/c/evliya-celebi-way/ -
Πολύ καλό αν και δεν είμαι φαν το βιβλίο του John Le Carre Μια ευαίσθητη αλήθεια.
-
Λοιπόν, διάβασα κι εγώ τον Λυτρωτή. Πολύ καλός ο Νέσμπος, όπως πάντα. Αν και προτιμώ τους σίριαλ κίλερς του.
Διάβασα επίσης το Κομπρέ (Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο),του Μαρσέλ Προυστ διασκευασμένο και εικονογραφημένο από τον Stephane Heuet. Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση!
-
Φαντάζομαι δεν είναι 7τομο το εικονογραφημένο
-
Ναι, καλά φαντάζεσαι.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Γνώμη μου είναι, έχοντας πλέον διαβάσει τα περισσότερα του νεσμπου, πως καλύτερα είναι να διαβάζεις τα βιβλία με την σειρά που γράφτηκαν καθότι υπάρχει εξέλιξη και στην προσωπική ζωή του Χάρι Χόλε και κινδυνεύεις με σποϊλερς διαβάζοντας τα ανακατεμένα. Εγώ την πάτησα έτσι σε κανα δυό και χαλάστηκα.
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Γνώμη μου είναι, έχοντας πλέον διαβάσει τα περισσότερα του νεσμπου, πως καλύτερα είναι να διαβάζεις τα βιβλία με την σειρά που γράφτηκαν καθότι υπάρχει εξέλιξη και στην προσωπική ζωή του Χάρι Χόλε και κινδυνεύεις με σποϊλερς διαβάζοντας τα ανακατεμένα. Εγώ την πάτησα έτσι σε κανα δυό και χαλάστηκα.
Το παρατήρησα κι εγώ στο πρώτο κεφάλαιο αλλά δεν με πολυχάλασε.
-
Εγώ πάλι ξενέρωσα σε δύο βιβλία που έμαθα σημαντικά στοιχεία πλοκής του προηγούμενου και μου το χάλασε..
-
Εσείς οι γυναίκες χωρίς μυστήριο δε μπορείτε
-
Κατόπιν ωρίμου σκέψεως αποφάσισα να πιάσω τη Νεσμπιάδα από την αρχή, οπότε ο Φαντομάς έγινε Λούης και έπιασα αυτό
-
Good call
Το συγκεκριμένο κι εγώ στα αγγλικά το διάβασα. Τα υπόλοιπα στα ελληνικά.
-
διαβαζω αυτο
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Fountains_of_Paradise
στο πρωτοτυπο, και θελω να το δωσω σε καποιον που δεν γνωριζει αγγλικα, μηπως το εχει κανεις στα ελληνικα σε pdf ή κατι παρομοιο?
πηγες του παραδεισου ειναι ο ελληνικος τιτλος, εκδοσεις κακτος, Αρθουρ Κλαρκ
ειναι εξαντλημενο απο παντου, και δεν προκειται να ξανατυπωθει μετα απο συντομο research, μονο για δημουλιδου αναβουν τα τυπογραφεια.
Επισης ισως ξερει κανεις καποιο σαιτ με ελληνικα βιβλια σε pdf, καποιος ειχε δωσει λινκ εδω παλια (ρχ8ντριφτερ??) αλλα δεν παιζει πλεον
-
Μπορείς να το δανειστείς από κάποια βιβλιοθήκη. Για παράδειγμα: http://opac.nlg.gr/ipac20/ipac.jsp?sess ... earch&ri=2
Jacob
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Μπορείς να το δανειστείς από κάποια βιβλιοθήκη. Για παράδειγμα: http://opac.nlg.gr/ipac20/ipac.jsp?sess ... earch&ri=2Jacob
εχεις δικιο, ουτε που ειχα φανταστει οτι θα υπηρχε βιβλιοθηκη στην ελλαδα με ονλαιν συστημα
αν το εχει καποιος παντως, μη ντραπει, μονο αν δεν το βρω απο τον καναπε μου θα αποφασισω να παω μεχρι εκει να το παρω
-
Υπάρχουν πολλές και η Εθνική δεν είναι το καλύτερο παράδειγμα
(τρέχει ακόμα Horizon - για τ' όνομα του θεού!) -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
(τρέχει ακόμα Horizon - για τ' όνομα του θεού!)
πραγματι, πολυ σκατα το συστημα. εδω πανω το χρησιμοποιουν ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, δημοτικες βιβλιοθηκες
Προτάσεις βιβλίων. Διάβασα...