-
Έχω πετύχει στα Νότια Προάστια λευκό GTR το οποίο (προφανώς) φορούσε διαφορετική εξάτμιση και η οποία ανασταίνει και νεκρούς. Πολύ brutal ήχος και πολύ δυνατός. Οπότε μην πολυσκάτε, όταν με το καλό το αποκτήσετε, θα δώσετε το κατιτίς σας ακόμα και θα αλλάξετε εξάτμιση.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Exτες μιλουσα με καποιον ο οποιος ειχε στη κατοχη του πολλα καλα αυτοκινητα καθοτι εφοπλιστης. Προσφατα ειχε ενα GTR 700 ιππων. Πριν κανα μηνα αγορασε μια 997 GT3 και μου ελεγε τις εντυπωσεις του. Πολυ απλα δηλωσε πως ηταν οτι πιο συγκλονιστικο εχει οδηγησει. Πραγματικα ηταν απιστευτος ο ενθουσιασμος του για ενα ατομο που ειχε υπο την κατοχη του τουλαχιστον 10 αυτοκινητα πρωτης γραμμης.
Δεν ειναι τυχαιο οτι οποιος μεταπηδα απο 911 Τουρμπο σε GT3 δε γυρναει ποτε πισω. Τα αλογα και τα νουμερα απο μονα τους δε λενε τιποτα. Κι εγω προσφατα το καταλαβα.Οταν λες πρωτης γραμμης τι εννοεις?
Ferrari 575, 996 Turbo S κλπ...
Η ουσια ειναι πως ενα GT3 -100 ιππων καταφερνει να χαρισει αξεπεραστες στιγμες ευχαριστησης σε σχεση με το GTR. Kαποιοι δηλ θα βιαστουν να πουν οτι το Νισαν ειναι μια υπερευκαιρια οντως φτηνοτερο και γρηγοροτερο. Ομως ισως το ολο πακετο της GT3 (πισω κινηση, ατμοσφαιρικο μοτερ που σκοτωνει στισ 8000σαλ κλπ) να αποδεικνυεται πιο ενδιαφερον και να δικαιολογει (οχι εντελως) την υψηλη τιμη αγορας της.
-
μήν σταματάς ... συνέχισε ...
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Exτες μιλουσα με καποιον ο οποιος ειχε στη κατοχη του πολλα καλα αυτοκινητα καθοτι εφοπλιστης. Προσφατα ειχε ενα GTR 700 ιππων. Πριν κανα μηνα αγορασε μια 997 GT3 και μου ελεγε τις εντυπωσεις του. Πολυ απλα δηλωσε πως ηταν οτι πιο συγκλονιστικο εχει οδηγησει. Πραγματικα ηταν απιστευτος ο ενθουσιασμος του για ενα ατομο που ειχε υπο την κατοχη του τουλαχιστον 10 αυτοκινητα πρωτης γραμμης.
Δεν ειναι τυχαιο οτι οποιος μεταπηδα απο 911 Τουρμπο σε GT3 δε γυρναει ποτε πισω. Τα αλογα και τα νουμερα απο μονα τους δε λενε τιποτα. Κι εγω προσφατα το καταλαβα.Οταν λες πρωτης γραμμης τι εννοεις?
Ferrari 575, 996 Turbo S κλπ...
Η ουσια ειναι πως ενα GT3 -100 ιππων καταφερνει να χαρισει αξεπεραστες στιγμες ευχαριστησης σε σχεση με το GTR. Kαποιοι δηλ θα βιαστουν να πουν οτι το Νισαν ειναι μια υπερευκαιρια οντως φτηνοτερο και γρηγοροτερο. Ομως ισως το ολο πακετο της GT3 (πισω κινηση, ατμοσφαιρικο μοτερ που σκοτωνει στισ 8000σαλ κλπ) να αποδεικνυεται πιο ενδιαφερον και να δικαιολογει (οχι εντελως) την υψηλη τιμη αγορας της.
Δεν ξερω με ποιον εφοπλιστη μιλησες, αυτο που ξερω παντως απο πρωτο χερι, και αποτελει και βολικοτατη διαπιστωση, (καθοτι πρωην κατοχος GT3 αλλα και GT-R ο συγκεκριμενος γνωστος μου, με το οποιο και ειχα την χαρα να κατσω στο καθισμα του συνοδηγου, και να παμε μια πραγματικα γρηγορη βολτα με μπολικα g, και off balance καταστασεις...) ειναι η ξεκαθαρη τοποθετηση, πρωην κατοχου και των δυο αυτοκινητων -με καταγεγραμμενη μαλιστα επιτυχια σε αγωνες-, οπου με χαρακτηριστικη ανεση μου ανεφερε οτι το GT-R 'ειναι οτι καλυτερο εχω οδηγησει μεχρι στιγμης'...
Φυσικα και δεν αμφιβαλλω στο οτι η τελευταια GT3 ειδικα, μπορει να χαρισει ανωτερες στιγμες ευχαριστησης και αδρεναλινης.
Οχι ομως στο ιδιο επιπεδο συνδυασμου, φιλικοτητας, ασφαλειας, και αποτελεσματικοτητας που μπορει να προσφερει το GT-R σε καθημερινο δικτυο, δηλαδη εκτος πιστας... -
Kι επειδη εκει που μιλησαμε ηταν εκθεση αυτοκινητων με GTR κλπ εριξα μια ματια απο κοντα σε ενα αυτοκινητο που φαινεται πως ειναι το μονο που θα μπορουσα να κρατησω για μεγαλο χρονικο διαστημα και να νιωθω το ιδιο ερωτευμενος με αυτο οπως την πρωτη στιγμη που που μπηκα σε αυτο. Εχω οδηγησει και πιο κριβα αυτοκινητα αλλα αυτο με τρελλαινει καθε φορα (σχεδον ποτε δηλ) που το βλεπω στο δρομο...
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Kι επειδη εκει που μιλησαμε ηταν εκθεση αυτοκινητων με GTR κλπ εριξα μια ματια απο κοντα σε ενα αυτοκινητο που φαινεται πως ειναι το μονο που θα μπορουσα να κρατησω για μεγαλο χρονικο διαστημα και να νιωθω το ιδιο ερωτευμενος με αυτο οπως την πρωτη στιγμη που που μπηκα σε αυτο. Εχω οδηγησει και πιο κριβα αυτοκινητα αλλα αυτο με τρελλαινει καθε φορα (σχεδον ποτε δηλ) που το βλεπω στο δρομο...Aν και οφτοπικ (σόρυ μπιλ, εκλογές είναι σήμερα, κάνουμε ότι γουστάρουμε ) τι είναι αυτό που σε ενθουσιάζει στο συγκεκριμένο? Ρωτάω από ειλικρινή απορία και όχι τρολοαπορία.
Όσον αφορά τα του GTR vs GT3 κλπ συν ήχος δεν ξέρω για τα vs (προσωπικά είμαι ενάντιος σε τούρμπο (κάνω καμιά εξαίρεση που και που) και τετρακίνηση (εδώ δεν κάνω εξαίρεση) σε υπεραυτοκίνητα. Aν κόστιζε 90-100 χιλιάρικα ίσως να είχε νόημα. Στα 160.000 όμως είναι απλά ένα πολύ κακόγουστο αστείο της Νισάν και της ελληνικής φορολογήσης).
Αλλά για τον ήχο είναι μια μπάσα συνεχόμενη κλανιά του Γίγαντα Γκρισίνο. Έχω πετύχει τουλάχιστον 3-4 φορές στην Αττική Οδό όπως μπαίνουμε από Κηφισό προς Αεροδρομίο και όλες τις φορές το σανιδώνανε μόλις μπαίναμε στο τουνελάκι που έχει. Καμία σχέση με ήχο υπεραυτοκινήτου των τόσων ίππων. Ειδικά μέσα στο τούνελ έπρεπε να ανάσταινε ζόμπι. Έχω πετύχει σε παραλιακή και Βουλιαγμένης επίσης να σανιδώνουν. Ένα S3 ΜΚ2 με ΦΠΕ παίζει να έχει και πιο ενδιαφέροντα ήχο.
-
Απλά κουραστικά τα επαναλαμβανόμενα
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Απλά κουραστικά τα επαναλαμβανόμενα -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Απλά κουραστικά τα επαναλαμβανόμενα(Έχεις δίκιο. Επανορθώνω πάραυτα..)
Λοιπόν μάγκες, το 'χω δει/ακούσει το εργαλείο να φεύγει και μου φύγανε τα κλαπέτα. Μου πέσαν οι μασέλες. Μου τρύπησε η wastegate. Κουφάθηκα δικοί μου. Ήχος? Σαν F18 που την κάνει από το αεροπλανοφόρο. Επιτάχυνση? StarShip Enterprise (Stage2, όχι μαμά).
Για το τέλος, άφησα τα 160.000 που απαιτούνται για την απόκτηση του. Πραγματικά αντίτιμο πολύ μικρό για αυτά που προσφέρει. Όποιος ψάχνει για αυτοκίνητο πρέπει να του ρίξει μια ματιά. Είναι επένδυση αλλά και ευκαιρία.
Λίγο προτού έρθει Ελλάδα το πιθανολογούσαν στις τιμές της Μ3. Τώρα, πως έφτασε στα 160Κ ειλικρινά δεν ξέρω αλλά μόλις το έμαθα κατάλαβα ότι η Νισάν ψάχνει κορόιδα. Ακούγεται βαρύ το κορόιδα αλλά είναι περισσότερο βαριά η τιμή.
(Ελπίζω να είμαι οντοπικ. )
-
Δε νομίζω ότι η Νισσάν ψάχνει και τόσο κορόιδα, τουλάχιστον ψάχνει μικρότερα απ' ότι η Μπεμβέ με τις 640d, Χ5Μ, Χ6Μ, X6 Active hybrid κ.α.
-
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Δε νομίζω ότι η Νισσάν ψάχνει και τόσο κορόιδα, τουλάχιστον ψάχνει μικρότερα απ' ότι η Μπεμβέ με τις 640d, Χ5Μ, Χ6Μ, X6 Active hybrid κ.α.Δεν θα διαφωνήσω επί της ουσίας. Αλλά, (αν και δεν συγκρίνονται άμεσα, ούτε είναι και ασύγκριτα βέβαια), τα 45Κ διαφορά που έχει με τη Μ3 δείχνουν ποιος ψάχνει μεγαλύτερα κορόιδα. Πόσα καντάρια τεχνολογία-τεχνογνωσία κουβαλάει παραπάνω που να δικαιολογούν αυτά τα 15 εκατομμύρια δραχμές (προπονούμαι για το νέο νόμισμα)?
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Απλά κουραστικά τα επαναλαμβανόμενα
(Έχεις δίκιο. Επανορθώνω πάραυτα..)
Λοιπόν μάγκες, το 'χω δει/ακούσει το εργαλείο να φεύγει και μου φύγανε τα κλαπέτα. Μου πέσαν οι μασέλες. Μου τρύπησε η wastegate. Κουφάθηκα δικοί μου. Ήχος? Σαν F18 που την κάνει από το αεροπλανοφόρο. Επιτάχυνση? StarShip Enterprise (Stage2, όχι μαμά).
Για το τέλος, άφησα τα 160.000 που απαιτούνται για την απόκτηση του. Πραγματικά αντίτιμο πολύ μικρό για αυτά που προσφέρει. Όποιος ψάχνει για αυτοκίνητο πρέπει να του ρίξει μια ματιά. Είναι επένδυση αλλά και ευκαιρία.
(Ελπίζω να είμαι οντοπικ. )
Eισαι παραλογος. Τα 160 ειναι πολυ καλη τιμη για F18. Ρωτα και το Τζοχατζοπουλο που ξερει να δεις τι θα σου πει
Ξαναασχετο: τι κακο εχει το Ζ06?
-
Δεν ανοίγεις κάνα νέο thread , αν δεν υπάρχει , να λύσεις το ερώτημα ? ε! . τι λες ?
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Δεν ανοίγεις κάνα νέο thread , αν δεν υπάρχει , να λύσεις το ερώτημα ? ε! . τι λες ?ok, ασ το συσχετισουμε:
Το Ζ06 εχει καλυτερο ηχο, καλυτερη εμφανιση και ειναι επισης γρηγορο. Θα το προτιμουσα απο το Νισαν που ειναι κι αυτο ικανοτατο αυτοκινητο. -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Δε νομίζω ότι η Νισσάν ψάχνει και τόσο κορόιδα, τουλάχιστον ψάχνει μικρότερα απ' ότι η Μπεμβέ με τις 640d, Χ5Μ, Χ6Μ, X6 Active hybrid κ.α.
Δεν θα διαφωνήσω επί της ουσίας. Αλλά, (αν και δεν συγκρίνονται άμεσα, ούτε είναι και ασύγκριτα βέβαια), τα 45Κ διαφορά που έχει με τη Μ3 δείχνουν ποιος ψάχνει μεγαλύτερα κορόιδα. Πόσα καντάρια τεχνολογία-τεχνογνωσία κουβαλάει παραπάνω που να δικαιολογούν αυτά τα 15 εκατομμύρια δραχμές (προπονούμαι για το νέο νόμισμα)?
Toσα πολλα που ακομα και αν σε πανε βολτα, και με τα δυο, θα λες μετα οτι και τα διπλα να εκανε ο Godgila, θα τον προτιμουσες...
Οσο για την τιμολογηση, ηδη με την καταργηση του φορου πολυτελειας, θα επανερχονται σχεδον στα παλαιοτερα επιπεδα,
δηλαδη γυρω στα 120κ το GT-R και στα 90κ η M3. -
Θαυμάζω τις πολλές αρετές και προσόντα του GTR αναγνωρίζοντας όμως την υστέρησή του στον αισθητικό τομέα. Με βάση αυτό αναφέρω ως σημαντικά αξιοπερίεργο το ότι όταν βλέποντας ένα άσπρο τέτοιο είπα 'α, να ένα GTR, πολύ καλό αυτοκίνητο' η γυναίκα μου δήλωσε ότι το έβρισκε και πολύ όμορφο....
Τουλάχιστον αν μπορούσα να το πάρω και το σκεφτόμουνα δεν θα είχα θέμα WAF (wife acceptance factor)! -
Δε θα είχες θέμα μέχρι την πρώτη φορά που θα εξαντλούσες το γκάζι.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Δεν θα διαφωνήσω επί της ουσίας. Αλλά, (αν και δεν συγκρίνονται άμεσα, ούτε είναι και ασύγκριτα βέβαια), τα 45Κ διαφορά που έχει με τη Μ3 δείχνουν ποιος ψάχνει μεγαλύτερα κορόιδα. Πόσα καντάρια τεχνολογία-τεχνογνωσία κουβαλάει παραπάνω που να δικαιολογούν αυτά τα 15 εκατομμύρια δραχμές (προπονούμαι για το νέο νόμισμα)?
**Toσα πολλα που ακομα και αν σε πανε βολτα, και με τα δυο, θα λες μετα οτι και τα διπλα να εκανε ο Godgila, θα τον προτιμουσες... **:whistlink:
Οσο για την τιμολογηση, ηδη με την καταργηση του φορου πολυτελειας, θα επανερχονται σχεδον στα παλαιοτερα επιπεδα,
δηλαδη γυρω στα 120κ το GT-R και στα 90κ η M3.Μπα αμφιβάλλω. Και τι συμπέρασμα να έβγαζα από μία (συν)οδήγηση? Ότι πάει πιο γρήγορα με πιο εύκολο τρόπο ή είναι πιο ασφαλές? Εε και? Στη δική μου κοσμοθεωρία μια Μ3 (για να μη βάλω ανάλογης τιμής άλλα αυτοκίνητα) παραμένει προτιμότερη και ας είναι και πιο αργή. Αλλά επιπλέον ποια είναι τα highlights του, που υστερεί η Μ3? Στην τετρακίνηση? ΑΧΡΗΣΤΟ προσόν όταν μιλάμε για σπορ οδήγηση ή οποία δεν είναι μόνο χρόνοι, χρόνοι και χρόνοι. Στο κιβώτιο? Στο ενσωματωμένο στο ταμπλό playstation? Στον κινητήρα? Στους χρόνους στο Ring (στους οποίους όπως φημολογούνταν έντονα μετά από καιρό και περιοδικά που πήγαν να τους επαναλάβουν μάλλον το είχαν κατεβάσει τιουναρισμένο στα 600παρά άλογα. Τίποτα δεν αποδείχτηκε βέβαια και τα ίδια κάνουν και οι Γερμανοί σε αυτά που δίνουν για τεστ, αλλά το ότι τα κάνουν και άλλοι δεν σημαίνει ότι παίρνουν συγχωροχάρτι όσοι τα επαναλαμβάνουν). Μόνο μη μου αρχίσεις και εσύ όπως οι Φεραρίστι για 'ιστορία', 'μοναδικό χαρακτήρα', 'περιορισμένη παραγωγή', 'ψυχή' κλπ
Είχα διαβάσει πολλά τεστ (σε αγγλικά) και το συμπέρασμα ήταν μέσες άκρες 'ναι, πάει γρήγορα, γράφει χρόνους, είναι ασφαλές' είναι έτσι, είναι αλλιώς ΑΛΛΑ στην τελική κανείς δεν θα το αγόραζε σε σύγκριση με Μ3/911 κλπ. Είναι πολύ 'digital', όπως έγραφε το αγγλικό EVO πριν 3-4 χρόνια και αυτό δεν είναι προσόν σε αυτή τη λίγκα.
Τέλος, ακόμη και τα 120 είναι ΠΟΛΛΑ. Εννοώ σε σύγκριση με τα 90 που αναφέρεις.
-
Δηλαδή βγάζεις άχρηστα όλα αυτά στα οποία είναι καλύτερο με σκοπό να πούμε στο τέλος πως δεν αξίζει τα λεφτά του.
Έχει και μικρότερο τεκμήριο πάντως.
Nissan GT-R