-
Ο χρήστης SkylineGT-R έγραψε:
Eιπαμε, ακομα και στα κωλοφτιαγμενα της ευθειας ο βασιλιας ειναι Ιταλος αρα γιατι τσακωνομαστε?
Διοτι στην ευθεια οι τουρμπισμενες, καραφτιαγμενες Φεραρι δεν πατανε κατω και ετσι χανουν απο τα φτιαγμενα datsun.
Αποδειξη αυτου αποτελει το δυσαρεστο γεγονος πως καμια Φεραρι, ακομα και με 35 τουρμπο, δεν καταφερε να τρεξει το 400αρι σε χρονους αντιστοιχους με τα GT-R, δηλαδη σε 8αρια....
Μα δε μιλαω για Φερραρι...
Και μη ξεχνας τον υπερατλαντικο γιγαντα των 2.000 ιππων... -
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Eιπαμε, ακομα και στα κωλοφτιαγμενα της ευθειας ο βασιλιας ειναι Ιταλος αρα γιατι τσακωνομαστε?
Διοτι στην ευθεια οι τουρμπισμενες, καραφτιαγμενες Φεραρι δεν πατανε κατω και ετσι χανουν απο τα φτιαγμενα datsun.
Αποδειξη αυτου αποτελει το δυσαρεστο γεγονος πως καμια Φεραρι, ακομα και με 35 τουρμπο, δεν καταφερε να τρεξει το 400αρι σε χρονους αντιστοιχους με τα GT-R, δηλαδη σε 8αρια....
Και μη ξεχνας τον υπερατλαντικο γιγαντα των 2.000 ιππων...Που αναφερεσαι τοτε;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και το δικό μου αυτοκίνητο αγαπητέ έχει χιλιάδες ανταλλακτικά για βελτίωση (περισσότερα από το GT-R ), και το έχω βελτιώσει κιόλας εκεί που έπρεπε (επειδή ως συνήθως υποθέτεις λάθος, ότι είμαι κατά της βελτίωσης... κατά της καγκουριάς είμαι...), αλλά κανένας κοτσανολόγος σε Forum δε βγήκε να πει ότι έχει για μοναδικό του σκοπό τη βελτίωση και ότι ξέρει καλύτερα από το σχεδιαστή τουΕλα παραδέξου το: ούτε που τον ήξερες το Mizuno-san. Ή νόμιζες ότι μιλάμε για
Συνέχισε πάντως να μας διασκεδάζεις
Α και για να μη σε βάζω σε κόπο:
Εσύ μας διασκεδάζεις περισσότερο
Τον Μιζουνο Σαν τον ξερω απο το 2007, πριν ξεκινησει η πωληση του GT-R.
4Τ αγοραζα απο το περιπτερο ηδη απο την δεκαετια του 90. Πρωτα να διαβασεις ολα τα Εν Λευκω που εχω διαβασει εγω και μετα πες μου για αμαξια...Ο σχεδιαστης προφανως εφτιαξε ενα αμαξι φιλικο προς τη βελτιωση και αποδειξη αυτου ειναι οτι το σασι ειναι τοσο ακαμπτο που δε χρειαζεται καμια ενισχυση ακομα και με 4πλασια ιπποδυναμη απο την αρχικη (500 Χ 4 = 2000 αλογα).
Προφανως ο σχεδιαστης δεν θα ελεγε ποτε, παιδια παρτε το αμαξι και οπως ειναι απο την αντιπροσωπεια κατευθειαν στειλτε το στον βελτιωτη. Το θεμα ειναι οτι οπως ειπα και πριν, το καταναλωτικο κοινο θα αποφασισει εαν το αμαξι πρεπει να βελτιωθει και οχι ο σχεδιαστης!
Επισης ο σχεδιαστης αν ηξερε τι εκανε, θα εφτιαχνε ενα καλυτερο εργοστασιακο συστημα ψυξης του λιπαντικου μεταδοσης. Το ξερεις οτι το μεγαλυτερο προβλημα του GT-R ειναι η υπερθερμανση του σαζμαν οταν κανεις πολλους γυρους σε πιστα; Χαρη στους βελτιωτες, το προβλημα λυθηκε με πολυ καλα aftermarket coolers που προσφερουν ΠΟΛΥ καλυτερη ψυξη απο την εργοστασιακη. Επισης χωρις το Syvecs (aftermarket ECU) δεν εχεις την δυνατοτητα ουτε να μεταβαλλεις τις στροφες εκκινησης (launch control) κατα το δοκουν, ουτε και το σημειο αλλαγης ταχυτητας στο auto mode. Τωρα πλεον μπορεις να τα κανεις ολα! Μπορεις να ξεκινησεις με πρωτη απο τις 2000 στροφες ή απο τις 6000 στροφες ή απο οσες θελεις. Ετσι μπορεις να κανεις την καλυτερη δυνατη εκκινηση, αναλογα με τα ελαστικα, την πιεση υπερπληρωσης κτλ. Επισης μπορεις στην αυτοματη λειτουργια του κιβωτιου να σανιδωσεις το γκαζι και το σαζμαν να αλλαξει μονο του στις επιθυμητες στροφες (π.χ. 7000 ή 8000 rpm).
Οι εποχες της καγκουριας εχουν περασει ανεπιστρεπτι. Πλεον οι βελτιωσεις ειναι συνολικες....
-
4Τ αγοραζα απο το περιπτερο ηδη απο την δεκαετια του 90. Πρωτα να διαβασεις ολα τα Εν Λευκω που εχω διαβασει εγω και μετα πες μου για αμαξια...Έλα άσε τι μαλακίες. Δεν παίζει να είσαι πάνω από 15.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
4Τ αγοραζα απο το περιπτερο ηδη απο την δεκαετια του 90. Πρωτα να διαβασεις ολα τα Εν Λευκω που εχω διαβασει εγω και μετα πες μου για αμαξια...Έλα άσε τι μαλακίες. Δεν παίζει να είσαι πάνω από 15.
Μη μιλας ετσι νεαρε.... Η ηλικια φαινεται και απο την ικανοτητα διακρισης του χιουμορ και αν κρινω απο πολλους εδω μεσα, ειμαι μεγαλυτερος απο ολους σας....
-
Μα αυτό είναι και το πιο λυπηρό της υπόθεσης...ειδικά αν πραγματικά πιστεύεις αυτά που γράφεις και δεν τρολάρεις.
-
georgetz, τα μίλκο σου ρε συ. Μη ζεσταθεί... Ντέρμπι δεν είχε, πήρα κουκουρούκου.
-
Τον Μιζουνο Σαν τον ξερω απο το 2007, πριν ξεκινησει η πωληση του GT-R.Η χρήση του τι ακριβώς υποδηλώνει ?
Πρωτα να διαβασεις ολα τα Εν Λευκω που εχω διαβασει εγω και μετα πες μου για αμαξια...
Κοίτα γατάκι , μιλάς σε κάποιον που έχει διαβάσει ΟΛΑ τα Εν Λευκώ από το τεύχος 1 (ο πατέρας Ιδρυτικός Αναγνώστης) και αγοράζει 4Τ από το 1982. Οπότε, σύμφωνα με τη δική σου λογική ('μετά πες μου για αμάξια'), εσύ θα πρέπει να
Βέβαια η δική σου λογική είναι τελείως οπότε ας το ξεχάσουμε.Ο σχεδιαστης προφανως εφτιαξε ενα αμαξι φιλικο προς τη βελτιωση
Οχι πιτσιρίκο, έγραψες ότι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ. Αν δεν παραδεχτείς ότι έγραψες μαλακία (εναλλακτικά: ότι δεν ξέρεις ελληνικά και δεν ξέρεις τι γράφεις), άστο καλύτερα.
Με άλλα λόγια, εδώ μέσα κανείς δεν αμφισβήτησε ότι το GT-R είναι φιλικό προς τη βελτίωση ούτε φυσικά ότι είναι ένα αυτοκίνητο. Τις κοτσάνες που εκτοξεύεις αμφισβητώ (και άλλοι) και δε βρίσκω τίποτα το ενδιαφέρον στα ανεγκέφαλα ('μαλακα μαλακα μαλακα 265 στην Αντιρρίου-Αγρινίου' και ΦΡΕΝΑΑΑΑ για τη δεξιά στο τέλος της ευθείας ) και για πέταμα βιντεάκια που μας βομβαρδίζεις.Επισης ο σχεδιαστης αν ηξερε τι εκανε, θα εφτιαχνε ενα καλυτερο εργοστασιακο συστημα ψυξης του λιπαντικου μεταδοσης.
Ασχετος και ο Mizuno ?
Εχεις ακούσει ποτέ τους όρους 'λειτουργικές προδιαγραφές' και 'λόγος κόστους / απόδοσης' ? Τον κανόνα του '90:10' (κατ΄άλλους του '80:20') τον ξέρεις ?Το ξερεις οτι το μεγαλυτερο προβλημα του GT-R ειναι η υπερθερμανση του σαζμαν οταν κανεις πολλους γυρους σε πιστα;
Το δικό μου αυτοκίνητο έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα (και σκέφτομαι για κανα cooler-άκι) οπότε κάτι παραπάνω θα ξέρω από σένα. Αλλά ποτέ δε διανοήθηκα να αποκαλέσω άσχετο το σχεδιαστή του.
Οι εποχες της καγκουριας εχουν περασει ανεπιστρεπτι. Πλεον οι βελτιωσεις ειναι συνολικες....
Και τότε γιατί δεν σε έχω δει να αναφέρεις βελτιώσεις σε αναρτήσεις, λάστιχα, φρένα, προγράμματα κατανομής ροπής και μας έχεις πρήξει με τις χιλιάδες άλογα ? Χρόνους πίστας (με μία εξαίρεση) ή σε κανα Touge ?
-
Πρωτα να διαβασεις ολα τα Εν Λευκω που εχω διαβασει εγω και μετα πες μου για αμαξια...
Πόσο στοκος είσαι ρε φουστη;;
Μην ξεχνάς τον ιντερνετικο φίλο σου απο το αμερικα σε περιμένει να σε παει βόλτα με αντάλλαγμα τον κωλαριγκο σου
-
Gallardo TT και Ford GT αντιστοιχα
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
georgetz, τα μίλκο σου ρε συ. Μη ζεσταθεί... Ντέρμπι δεν είχε, πήρα κουκουρούκου.Thanks man.
Για τα υπόλοιπα μη σκας, next time
ΕΤΣΙ κι αλλιώς θα χρειαστούν πολλές βόλτες για περπάτημα ακόμα...
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
To Gallardo TT με 8.3 και 181 μιλια την ωρα δε συγκρινεται με παλιοτερα Skyline που ειχαν τρεξει 7.5 @ 190 μιλια την ωρα.
Το R35 δεν εχει τρεξει ακομα με τη μεγιστη ιπποδυναμη για να συγκριθει με τη Gallardo TT ενω το Ford GT τα παει καλα μονο σε τελικη ταχυτητα, ομως μην ξεχναμε οτι εχει αλλαξει τελικη σχεση μεταδοσης, κατι που δεν εχει συμβει ακομα με το GT-R. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Πόσο στοκος είσαι ρε φουστη;;
Μην ξεχνάς τον ιντερνετικο φίλο σου απο το αμερικα σε περιμένει να σε παει βόλτα με αντάλλαγμα τον κωλαριγκο σου
Σε αντιθεση με τους δικους σου φιλους, οι δικοι μου δεν ειναι γκεη.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Μα αυτό είναι και το πιο λυπηρό της υπόθεσης...ειδικά αν πραγματικά πιστεύεις αυτά που γράφεις και δεν τρολάρεις.Το μονο λυπηρο ειναι να ονειρευεσαι κατι που δεν προσπαθεις καν να το πετυχεις. Το τι πιστευω, που υπερβαλλω και που εννοω ακριβως οτι γραφω, μονο ελαχιστοι με επαρκη νοημοσυνη εδω μεσα μπορουν να το καταλαβουν.
-
Μα αυτό είναι και το πιο λυπηρό της υπόθεσης...ειδικά αν πραγματικά πιστεύεις αυτά που γράφεις και δεν τρολάρεις.
Το μονο λυπηρο ειναι να ονειρευεσαι κατι που δεν προσπαθεις καν να το πετυχεις. Το τι πιστευω, που υπερβαλλω και που εννοω ακριβως οτι γραφω, μονο ελαχιστοι με επαρκη νοημοσυνη εδω μεσα μπορουν να το καταλαβουν.
To οτι δεν εχεις την επαρκη νοημοσυνη να καταλαβεις οτι λες μπουρδες ειναι το θεμα. Νομιζω το αντιθετο απο αυτο που λες συμβαινει.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η χρήση του τι ακριβώς υποδηλώνει ?
Κοίτα γατάκι , μιλάς σε κάποιον που έχει διαβάσει ΟΛΑ τα Εν Λευκώ από το τεύχος 1 (ο πατέρας Ιδρυτικός Αναγνώστης) και αγοράζει 4Τ από το 1982. Οπότε, σύμφωνα με τη δική σου λογική ('μετά πες μου για αμάξια'), εσύ θα πρέπει να
Βέβαια η δική σου λογική είναι τελείως οπότε ας το ξεχάσουμε.Ο σχεδιαστης προφανως εφτιαξε ενα αμαξι φιλικο προς τη βελτιωση
Οχι πιτσιρίκο, έγραψες ότι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ. Αν δεν παραδεχτείς ότι έγραψες μαλακία (εναλλακτικά: ότι δεν ξέρεις ελληνικά και δεν ξέρεις τι γράφεις), άστο καλύτερα.
Με άλλα λόγια, εδώ μέσα κανείς δεν αμφισβήτησε ότι το GT-R είναι φιλικό προς τη βελτίωση ούτε φυσικά ότι είναι ένα αυτοκίνητο. Τις κοτσάνες που εκτοξεύεις αμφισβητώ (και άλλοι) και δε βρίσκω τίποτα το ενδιαφέρον στα ανεγκέφαλα ('μαλακα μαλακα μαλακα 265 στην Αντιρρίου-Αγρινίου' και ΦΡΕΝΑΑΑΑ για τη δεξιά στο τέλος της ευθείας ) και για πέταμα βιντεάκια που μας βομβαρδίζεις.Επισης ο σχεδιαστης αν ηξερε τι εκανε, θα εφτιαχνε ενα καλυτερο εργοστασιακο συστημα ψυξης του λιπαντικου μεταδοσης.
Ασχετος και ο Mizuno ?
Εχεις ακούσει ποτέ τους όρους 'λειτουργικές προδιαγραφές' και 'λόγος κόστους / απόδοσης' ? Τον κανόνα του '90:10' (κατ΄άλλους του '80:20') τον ξέρεις ?Το ξερεις οτι το μεγαλυτερο προβλημα του GT-R ειναι η υπερθερμανση του σαζμαν οταν κανεις πολλους γυρους σε πιστα;
Το δικό μου αυτοκίνητο έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα (και σκέφτομαι για κανα cooler-άκι) οπότε κάτι παραπάνω θα ξέρω από σένα. Αλλά ποτέ δε διανοήθηκα να αποκαλέσω άσχετο το σχεδιαστή του.
Και τότε γιατί δεν σε έχω δει να αναφέρεις βελτιώσεις σε αναρτήσεις, λάστιχα, φρένα, προγράμματα κατανομής ροπής και μας έχεις πρήξει με τις χιλιάδες άλογα ? Χρόνους πίστας (με μία εξαίρεση) ή σε κανα Touge ?
- Και μονο που δεν κατανοησες οτι η φραση ' ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ' εμπεριεχει υπερβολη και ασφαλως δεν εννοειται κυριολεκτικα με προβληματιζει πολυ.
Προφανως την εννοια της υπερβολης δεν την εχεις ακουστα, ε; Ουτε στο σχολειο σου την εμαθαν; Δεν πειραζει, την μαθαινεις τωρα. Καλλιο αργα παρα ποτε.
Ξερω τι γραφω, αυτο που δεν περιμενα ειναι να δω τοση ανικανοτητα στην διακριση υπερβολης, χιουμορ και αληθειας!
Ασφαλως, ενα σημαντικο μερος των κατοχων του R35 εχει σαν ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ την βελτιωση των επιδοσεων του....
-
Ο λογος κοστους αποδοσης ειναι γνωστος. Ομως οπως η 911 Turbo εφτιαξε ενα σωστο συστημα ψυξης για το σαζμαν, ετσι οφειλε να κανει και η Nissan. Οι φθηνες δικαιολογιες δε χωρουν εδω, μπορεις να κοψεις απο αλλα πραγματα οχι απο την ασφαλεια της μεταδοσης. Υπερθερμανση = ζημια = κοστος. Δεν ειπα ποτε οτι ο σχεδιαστης ειναι ασχετος γενικα και αοριστα, μιλησα συγκεκριμενα, για ορισμενα πραγματα.
-
Για ποιον λογο να αναφερθω σε αναρτησεις, φρενα και ελαστικα; Καταρχας αναφερθηκα πολλες φορες στα κορυφαια για μενα Toyo R888. Οι εργοστασιακες αναρτησεις ειναι παρα πολυ καλες και δεν χρειαζονται βελτιωση διοτι πολυ απλα αν βαλεις ακομη σκληροτερα αμορτισερ το αμαξι θα ειναι μονο για πιστα! Η γεωμετρια της αναρτησης δεν χρειαζεται πειραγμα και το καμπερ μπορει να μεταβληθει απο την αντιπροσωπεια, συμφωνα με τις αναγκες του οδηγου. Δε χρειαζεται να βαλεις χερι εκει. Τωρα για τα φρενα, υπαρχουν τα κεραμικα του Spec V αλλα και νεο κιτ φρενων της Switzer Performance. Δεν υπαρχουν πολλες επιλογες!!! Επομενως εστιαζω στο μοτερ και το σαζμαν....
- Και μονο που δεν κατανοησες οτι η φραση ' ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ' εμπεριεχει υπερβολη και ασφαλως δεν εννοειται κυριολεκτικα με προβληματιζει πολυ.
-
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Το μονο λυπηρο ειναι να ονειρευεσαι κατι που δεν προσπαθεις καν να το πετυχεις. Το τι πιστευω, που υπερβαλλω και που εννοω ακριβως οτι γραφω, μονο ελαχιστοι με επαρκη νοημοσυνη εδω μεσα μπορουν να το καταλαβουν.
To οτι δεν εχεις την επαρκη νοημοσυνη να καταλαβεις οτι λες μπουρδες ειναι το θεμα. Νομιζω το αντιθετο απο αυτο που λες συμβαινει.
Το οτι δεν εχεις την επαρκη νοημοσυνη για να καταλαβεις τη διαφορα μεταξυ χιουμορ, σοβαροτητας, υπερβολης κτλ. ειναι το πραγματικο προβλημα.
-
A μάλιστα, άρα το
Μαμα GT-R δε με απασχολησαν ποτε. Το αυτοκινητο αυτο υπαρχει για εναν και μοναδικο λογο: Για να βελτιωνεται... Δεν εχει νοημα να το αγορασεις και να το αφησεις ετσι.και το
Η βελτιωση ειναι μονοδρομος, τελος.
ήταν απλά υπερβολή και δεν τα εννοούσες και μάλιστα μόνο ανώτερης ευφυίας άνθρωποι το αντιλαμβάνονται αυτό...
Εγώ λέω απλά:
Τα περί αναρτήσεων ασχολίαστα
Οσο για το
Καταρχας αναφερθηκα πολλες φορες στα κορυφαια για μενα Toyo R888.
δείχνει ότι μιλάμε σε τελείως άλλο επίπεδο (και γω 888 έχω στο σετ της πίστας αλλά ξέρω πολύ καλά ότι είναι ό,τι πιο βασικό μπορεί να αγοράσει κανείς σε ημισλικ και σε καμία περίπτωση 'κορυφαία').
Χαιρετώ, αρκετή πλάκα σπάσαμε και σήμερα με την κλασσική ημιμάθεια-σε-συνδυασμό-με-γαϊδουρινή-επιμονή σου
-
Σκαιλαιν πες αλεύρι ο αμερικανός φρεντ γουιθ μπενεθιτς σε γυρεύει
-
To Gallardo TT με 8.3 και 181 μιλια την ωρα δε συγκρινεται με παλιοτερα Skyline που ειχαν τρεξει 7.5 @ 190 μιλια την ωρα.
Το R35 δεν εχει τρεξει ακομα με τη μεγιστη ιπποδυναμη για να συγκριθει με τη Gallardo TT ενω το Ford GT τα παει καλα μονο σε τελικη ταχυτητα, ομως μην ξεχναμε οτι εχει αλλαξει τελικη σχεση μεταδοσης, κατι που δεν εχει συμβει ακομα με το GT-R.Eλα τωρα αυτο εκει στη Μοσχα εχει θαψει ολα τα GTR Alfa 12, 1600 αλογα ειναι...
Nissan GT-R