-
Για αυτο ανεβασα τις φωτο,να ακουσω-σουμε- γνωμες και προβληματισμους.....
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
QsisVTS , σε έχει αφήσει (ως group VAG) έτη φωτός πίσω ο Ιάπωνας σε θέματα αξιοπιστίας, οπότε είναι λογικό να 'σκούζεις' περί ασχήμιας κτλ.Ορισμένοι εδώ ακόμα δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε Toyota Supra κτλ.
Θαυμάσιο το νέο υπεραυτοκίνητο της Toyota, περιμένουμε εντυπώσεις και απ' τον δρόμο...
Η Ιαπωνική Αυτοκρατορία αντεπιτείθεται !ειλικρινα νομιζεις οτι για αυτο λεω οσα λεω?
εσυ μου μιλας απο θεση ισχυoς ως κατοχος bmw? που δεν καταφερατε να ξεπερασετε το supra?
με ακουσες ποτε να λεω κατι κακο για το gtr για παραδειγμα?
ισα ισα που το γουσταρω γιατι στη νισσαν ειναι οι μονοι σε αυτη τη χωρα (ιαπωνια) που μεχρι στιγμης δε μας κοροιδευουν και δε μας το παιζουν οικολογοι επισης εβγαλαν το κτηνος σε αντιθεση με τη χοντα πχ που ακυρωσε το nsxειλικρινα δεν καταλαβαινω το κολλημα καποιων να μη θελουν να ακουσουν αντιθετες αποψεις και να μου τη λενε για την audi απο πανω, λες και αυτο ειναι το θεμα που συζηταμε
να αρχισουμε να λεμε τοτε τι λεγατε οι bmwisti πριν μερικους μηνες για τα τουρμπο (κι εσυ πιο συγκεκριμενα) να κανουμε το θεμα αχταρμα...
ΥΓ η ιαπωνικη αυτοκρατορια θα παρει τα @@ που της αξιζουν για τις αηδιες που βγαζει τωρα τελευταια (πλην καποιων εξαιρεσεων)
ειδαμε ποιοι αντεξαν την οικονομικη κριση και ποιοι φουνταραν ή πηγαν να φουνταρουν απο τις 'τρομερες' επιλογες τους
-
Ο χρήστης sign-b έγραψε:
Για αυτο ανεβασα τις φωτο,να ακουσω γνωμες και προβληματισμους.....Δεν πρόκειται. Ελπίζω να καταλαβαίνεις γιατί.
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Για αυτο ανεβασα τις φωτο,να ακουσω γνωμες και προβληματισμους.....
Δεν πρόκειται. Ελπίζω να καταλαβαίνεις γιατί.
γιατι καποιοι κανουν ανουσια ειρωνικα σχολιακια επι προσωπικου
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Για αυτο ανεβασα τις φωτο,να ακουσω γνωμες και προβληματισμους.....
Δεν πρόκειται. Ελπίζω να καταλαβαίνεις γιατί.
Το θεμα ειναι να βλεπουμε 'με ανοιχτα ματια' τα γεγονοτα και οχι ταμπουρομενοι στο μετεριζι μας
...και οταν με το καλο κυκλοφορησει ,μαθουμε τα επισημα τεχνικα του ,τις επιδοσεις του,το τελικο του σχημα,του 'τραβαμε' και μια βαρβατη κριτικη!παντως νομιζω πως εχει πινελιες απο GT-R...(που ειναι βεβαια μακραν )!!πιο ομορφο αντικειμενικα? -
-
Τα Νισσάν GT-R και Λέξους LF-A ως κόνσεπτ, βγήκαν σχεδόν ταυτόχρονα, με διαφορά πολύ λίγων μηνών το ένα από το άλλο. Εντούτοις το Νισσάν βγήκε στην παραγωγή σχετικά γρήγορα, δείτε και πιο κάτω γι' αυτό*.
Τα GT-R και LF-A έχουν πολλές ομοιότητες σε επιδόσεις και στυλ και μία, και μόνο μία για μένα, διαφορά. Το Νισσάν κάνει 100.000 δολλάρια στην Αμερική που είναι και η πρωτεύουσα αγορά του, όσο δηλαδή ένα λιγότερο ικανό BMW X6M. Όπως ξαναέγραψα το Λέξους μάλλον πάει για 250.000 δολλάρια , περίπου όσο με άλλα λόγια κάποια πολύ λίγα, αλλά πασίγνωστα, ευρωπαικά υπεραυτοκίνητα και 2 με 3 φορές επάνω σε σχέση με το ικανότατο GT-R.
Έτσι το κύριο ερώτημα που έχει να απαντήσει ο υποψήφιος αγοραστής του δεν είναι αν θα κάνει καλό χρόνο στο Ριγκ ή στο wannabe ριγκ της κάθε πόλης του, αλλά αν θα πάρει σε αυτά τα λεφτά το αρχέτυπο ή τον νεόκοπο κλώνο. Και λέγοντας αρχέτυπο δεν εννοούμε το Νισσάν αλλά τα κάθε Φερράρι, Πόρσε, Λάμπο κ.τ.λ. Φυσικά το ερώτημα αυτό δεν θα απασχολήσει τον αλαζόνα οπαδό. Αυτός έχει έτοιμη την απάντησή του κάτω από τη γλώσσα του (και το πληκτρολόγιό του βεβαίως βεβαίως), δεν τον απασχολούν τέτοια διλήμματα.
Εδώ όμως είναι και το μεγάλο στοίχημα της Τουότα. Τα Λέξους είναι upmarket προιόντα, αλλά όλοι ξέρουν ότι είναι Τουότα με άλλο όνομα και εκεί που πάει να παίξει τα πράγματα είναι άγρια, όχι τεχνικώς γιατί τεχνογνωσία πλέον υπάρχει, αλλά εμπορικώς.
Όσες φορές κάποιοι μαζικοί κατασκευαστές έβγαλαν τοπ προιόντα, το κόστος ήταν σχετικά προσιτό και με τα ρέστα δρακουλίνια . Δείτε λ.χ. τιμές για Κορβέτ, GT-R, Ford GT-40, Viper.
Βλέπουμε δηλαδή με ψύχραιμη ματιά ότι η προσσέγγιση είναι εντελώς διαφορετική για τον καθένα άσχετα αν όλα αυτά τα αυτοκίνητα GT-R, Viper, Corvette, MC12, LF-A κ.α. κάνουν παραπλήσιους χρόνους στις πίστες.*Στην παρουσίαση του αγωνιστικού LF-A στους δημοσιογράφους, ο επικεφαλής μηχανικός ερωτήθηκε γιατί αργούν μιας και έχουν περάσει κιόλας 5 χρόνια από το πρωτότυπο τον Ιανουάριο του 2005 και απάντησε επί λέξει 'όλα σε αυτό το πρότζεκτ είναι καινούργια για μας'.
Σκεφτείτε ότι αυτό είναι το πρώτο υπεραυτοκίνητο της Λέξους. Η κάθε Φερράρι πόσα έχει βγάλει όλα αυτά τα χρόνια? -
Τεκμηριωμενη τοποθετηση!!μ'αρεσει!!!
-
Τέτοιου είδους posts 'απαιτούμε' και όχι οπαδικού τύπου φανατισμένες αντιδράσεις πάνω από το πληκτρολόγιο.
Ας ανεβάσουμε επίπεδο στην κουβέντα.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Τα Νισσάν GT-R και Λέξους LF-A ως κόνσεπτ, βγήκαν σχεδόν ταυτόχρονα, με διαφορά πολύ λίγων μηνών το ένα από το άλλο. Εντούτοις το Νισσάν βγήκε στην παραγωγή σχετικά γρήγορα, δείτε και πιο κάτω γι' αυτό*.
Τα GT-R και LF-A έχουν πολλές ομοιότητες σε επιδόσεις και στυλ και μία, και μόνο μία για μένα, διαφορά. Το Νισσάν κάνει 100.000 δολλάρια στην Αμερική που είναι και η πρωτεύουσα αγορά του, όσο δηλαδή ένα λιγότερο ικανό BMW X6M. Όπως ξαναέγραψα το Λέξους μάλλον πάει για 250.000 δολλάρια , περίπου όσο με άλλα λόγια κάποια πολύ λίγα, αλλά πασίγνωστα, ευρωπαικά υπεραυτοκίνητα και 2 με 3 φορές επάνω σε σχέση με το ικανότατο GT-R.
Έτσι το κύριο ερώτημα που έχει να απαντήσει ο υποψήφιος αγοραστής του δεν είναι αν θα κάνει καλό χρόνο στο Ριγκ ή στο wannabe ριγκ της κάθε πόλης του, αλλά αν θα πάρει σε αυτά τα λεφτά το αρχέτυπο ή τον νεόκοπο κλώνο. Και λέγοντας αρχέτυπο δεν εννοούμε το Νισσάν αλλά τα κάθε Φερράρι, Πόρσε, Λάμπο κ.τ.λ. Φυσικά το ερώτημα αυτό δεν θα απασχολήσει τον αλαζόνα οπαδό. Αυτός έχει έτοιμη την απάντησή του κάτω από τη γλώσσα του (και το πληκτρολόγιό του βεβαίως βεβαίως), δεν τον απασχολούν τέτοια διλήμματα.
Εδώ όμως είναι και το μεγάλο στοίχημα της Τουότα. Τα Λέξους είναι upmarket προιόντα, αλλά όλοι ξέρουν ότι είναι Τουότα με άλλο όνομα και εκεί που πάει να παίξει τα πράγματα είναι άγρια, όχι τεχνικώς γιατί τεχνογνωσία πλέον υπάρχει, αλλά εμπορικώς.
Όσες φορές κάποιοι μαζικοί κατασκευαστές έβγαλαν τοπ προιόντα, το κόστος ήταν σχετικά προσιτό και με τα ρέστα δρακουλίνια . Δείτε λ.χ. τιμές για Κορβέτ, GT-R, Ford GT-40, Viper.
Βλέπουμε δηλαδή με ψύχραιμη ματιά ότι η προσσέγγιση είναι εντελώς διαφορετική για τον καθένα άσχετα αν όλα αυτά τα αυτοκίνητα GT-R, Viper, Corvette, MC12, LF-A κ.α. κάνουν παραπλήσιους χρόνους στις πίστες.*Στην παρουσίαση του αγωνιστικού LF-A στους δημοσιογράφους, ο επικεφαλής μηχανικός ερωτήθηκε γιατί αργούν μιας και έχουν περάσει κιόλας 5 χρόνια από το πρωτότυπο τον Ιανουάριο του 2005 και απάντησε επί λέξει 'όλα σε αυτό το πρότζεκτ είναι καινούργια για μας'.
Σκεφτείτε ότι αυτό είναι το πρώτο υπεραυτοκίνητο της Λέξους. Η κάθε Φερράρι πόσα έχει βγάλει όλα αυτά τα χρόνια?Αυτό με μπέρδεψε. Που κολλάει η Maserati που βασίζεται στην Enzo και κοστίζει 1 εκατομμύριο με τα λοιπά που παρέθεσες;
-
Με τιμολόγηση άνω των 200Κ $ για το LF-A....ο μόνος τρόπος για να παίξουν το παιχνίδι λέγεται limited production.Και κάπου προς τα εκεί προσανατολίζονται,καθώς υπολογίζουν παραγωγή όχι μεγαλύτερη των 1000 κομματιών.....ασχέτως αν τα κόστη τους βγουν οριακά.
Εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα,όχι γιατί τεχνολογικά το αυτοκίνητο δεν θα είναι 'εξωπραγματικό',αλλά εξαιτίας του γεγονότος ότι η Lexus, μολονότι έχει το μεγαλύτερο brand awareness στην αμερικανική αγορά μεταξύ των premium κατασκευαστών,μαζί με τις MB και BMW.....δεν παύει να είναι στη συνείδηση του καταναλωτή μια Toyota με λουστρίνια.Στα υπέρ της είναι ότι σαν brand δεν φέρει το βάρος μιας αρνητικής προϊστορίας στην κύρια αγορά της,την αμερικανική,που θα αποτελούσε τροχοπέδη στην τιμολογιακή της πολιτική,όπως για παράδειγμα η Audi,καθώς και το γεγονός ότι τα μοντέλα της κοστίζουν μέχρι σήμερα φθηνότερα από αυτά της MB.Βέβαια το να καταφέρουν να εξαντλήσουν ακόμα και μια περιορισμένη παραγωγή με τέτοια τιμολόγηση.....θα είναι τρομερή επιτυχία.Αν στοχεύουν να επιτύχουν μια συνολική αναβάθμιση του προφίλ του brand και όχι απλά να εμφανίσουν ένα πυροτέχνημα,απλά και μόνο για να τονώσουν ευκαιρικά το appeal της λοιπής γκάμας της Lexus,μάλλον τα έχουν υπολογίσει πολύ καλά όλα.Και το ενδεχόμενο της αποτυχίας μάλλον το έχουν υπόψιν τους...αλλά δεν θα το αφήσουν να τους πτοήσει.
-
Ακριβώς στο ότι ενώ η MC12 (έχω μπροστά μου τα best lap) κάνει παραπλήσιο χρόνο στο ριγκ και ας μην ασχολιόμαστε με μικροsec, η τιμή της αλλά και η σπανιότητά της εν προκειμένω είναι αλλού.
Over and out. Καληνύχτα σας, έχω βαρύτατο πρόγραμμα.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ακριβώς στο ότι ενώ η MC12 (έχω μπροστά μου τα best lap) κάνει παραπλήσιο χρόνο στο ριγκ και ας μην ασχολιόμαστε με μικροsec, η τιμή της αλλά και η σπανιότητά της εν προκειμένω είναι αλλού.Over and out. Καληνύχτα σας, έχω βαρύτατο πρόγραμμα.
Καληνυχτα σας !τα ποστ αυτου του επιπεδου μας κανουν να μην μετανοιωνουμε που ειμαστε εδω...παντα τετοια!!
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
QsisVTS , σε έχει αφήσει (ως group VAG) έτη φωτός πίσω ο Ιάπωνας σε θέματα αξιοπιστίας[/b]http://blogs.cars.com/kickingtires/2009 ... study.html
e όχι και όλοι
-
-
Προσπαθω να πεισω ενα φιλο και συνοδηγο μου -κατοχο 996-να γραψει αυτα που μου ελεγε οταν επιστρεψαμε απο μια σβελτη βολτα μεχρι το Σουνιο για την πρωτη του εμπειρια με το GT-R απο το δεξι καθισμα..Αν δεν το κανει αυτος θα το κανω εγω κ' ας γκρινιαζει!!!
-
Ενδιαφέρον!!
-
Phgeς και εσυ και εκλεισες το σπιτι του πεθαμενου...
με 996??? απο τα λιγα αμαξια που εβριζα οταν μπηκα συνοδηγος για την οδηγικη του συμπεριφορα. ειδικα στο οριο ειναι απλα απαραδεκτο.......
απο οτι εχω ακουσει στο 997 το μαζεψαν παρα πολυ -
Ο χρήστης DimitriS60 έγραψε:
...Έχει κι άλλα ακόμα χειρότερα άλλα από όσο έχω διαβάσει ελάχιστες φορές οι επιβάτες πάθαν κάτι. Άρα από παθητική ασφάλεια πρέπει να ναι καλό δεδομένης και της ταχύτητας που γίνονται τα περισσότερα από τα ατυχήματα αυτά
Κανα crash test δεν έχει βγει; Εγώ δε βρήκα τίποτα
Πάντως τα σχόλια που κάναν πολλά περιοδικά για το πόσο εύκολο είναι να κινηθείς πολύ γρήγορα με ένα GT-R χωρίς εμπειρία πολύ τοις μετρητοίς φαίνεται τα πήραν κάποιοι
-
Άμα μπεις αφρενάριστος με 150χλμ σε κλειστή στροφή δε σου φταίει το Gt-R
Τα περιοδικά εννοούν ότι αν δεν είσαι καλός οδηγός, με το Gt-R μπορείς να στρίψεις με 100 εκεί που με Porsche θα είχες ήδη τσακιστεί με 90 (άσχετα απ το ότι και τα δύο μπορεί να στρίβουν με 120 αν είχες χέρια), άλλο αν κάποιοι αυτό το μεταφράζουν σαν 'πάω με όσα θέλα όπου θέλω'
Nissan GT-R