-
Η Alfa Romeo αναβαθμίζει την γκάμα των κινητήρων της Giulietta, με αυξήσεις στην ισχύ και παράλληλη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2. Στο δημοφιλή ντίζελ 1.6 JTDM-2 προστέθηκε νέο turbo μεταβλητής γεωμετρίας και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης και πλέον αποδίδει 120 ίππους (από 105hp). Οι εκπομπές CO2 μειώθηκαν στα 99 γρ./χλμ. (από 104 γρ./χλμ.) και η κατανάλωση έπεσε στα 3,8 λτ/100 χλμ. (από 4,0 λτ./100 χλμ.). Από πλευράς επιδόσεων, τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 10,0 δλ. (από 11,3 δλ.) και η τελική ταχύτητα αυξήθηκε στα 194 χλμ./ώρα (από 185 χλμ./ώρα).
Βελτιώσεις έχουν γίνει και στους υπόλοιπους κινητήρες (εκτός από τον προσφάτως βελτιωμένο ντίζελ 2.0 JTDM-2 150hp), προδιαγραφών Euro 6. Αυτοί είναι οι βενζίνης 1.4 Turbo 105 και 120 hp, ο 1.4 Turbo 170 hp και ο 1.750 Turbo 240 hp, οι οποίοι παρουσιάζουν ελαφρώς μειωμένη κατανάλωση και εκπομπές CO2.
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Η Alfa Romeo αναβαθμίζει την γκάμα των κινητήρων της Giulietta, με αυξήσεις στην ισχύ και παράλληλη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2. Στο δημοφιλή ντίζελ 1.6 JTDM-2 προστέθηκε νέο turbo μεταβλητής γεωμετρίας και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης και πλέον αποδίδει 120 ίππους (από 105hp). Οι εκπομπές CO2 μειώθηκαν στα 99 γρ./χλμ. (από 104 γρ./χλμ.) και η κατανάλωση έπεσε στα 3,8 λτ/100 χλμ. (από 4,0 λτ./100 χλμ.). Από πλευράς επιδόσεων, τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 10,0 δλ. (από 11,3 δλ.) και η τελική ταχύτητα αυξήθηκε στα 194 χλμ./ώρα (από 185 χλμ./ώρα).Βελτιώσεις έχουν γίνει και στους υπόλοιπους κινητήρες (εκτός από τον προσφάτως βελτιωμένο ντίζελ 2.0 JTDM-2 150hp), προδιαγραφών Euro 6. Αυτοί είναι οι βενζίνης 1.4 Turbo 105 και 120 hp, ο 1.4 Turbo 170 hp και ο 1.750 Turbo 240 hp, οι οποίοι παρουσιάζουν ελαφρώς μειωμένη κατανάλωση και εκπομπές CO2.
ισχύει το παραπάνω;
ψάχνω να βρω άλλα την συγκεκριμένη πληροφορία μόνο ένα site την έχει δημοσιεύσει. -
Ισχύει.Το κουβεντιάσαμε μεσοβδόμαδα με πωλητή γνωστής αττικης αντιπροσωπείας πριν ακόμα δω το δημοσίευμα. Δε ρώτησα όμως πότε έρχεται και ποια διαφορά αναμένεται στην τιμή.
-
απο όσο γνωρίζω αυτός ο κινητήρας είναι διαθέσιμος στην Αγγλία (το είδα τώρα και στο αντίστοιχο site .co.uk).
Για Ελλάδα δεν γνωρίζω....
-
Το νέο πετρελαιοκινητήρα των 1.598 cc, που αποδίδει 120 ίππους και πληροί τις προδιαγραφές Euro 6, λανσάρει η ελληνική αντιπροσωπεία της Alfa Romeo για την Giulietta. Αντικαθιστά τον 1.6 JTDM-2 με τα 105 PS και πέρα από τις καλύτερες επιδόσεις προσφέρει μειωμένη κατανάλωση και εκπομπές CO2 κάτω από 100 g/km.
Ο νέος 1.6 JTDM-2 διαθέτει υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας, σε αντίθεση με τον σταθερής γεωμετρίας που χρησιμοποιούσε ο απερχόμενος των 105 ίππων. Η εξελιγμένη εκδοχή του diesel σε συνδυασμό με τα οικολογικά ελαστικά που περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό, έχουν ως αποτέλεσμα η μέση κατανάλωση να υποχωρεί στα 3,8 lt/100 km(σιγά μην καίει και αέρα!)*και οι εκπομπές ρύπων στα 99 g/km. Η Giulietta γίνεται επίσης πιο γρήγορη (0-100 σε 10 sec, έναντι 11,3 sec και τελική 195 από 185 km/h).Η τιμή της Giulietta 1.6 JTDM-2 120 PS αρχίζει από τα 21.370 € (με όφελος 2.500 € που περιλαμβάνει προωθητική ενέργεια και όφελος απόσυρσης) και χρηματοδότηση 5,25% ή 0% επιτόκιο για την έκδοση Progression.*
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Το νέο πετρελαιοκινητήρα των 1.598 cc, που αποδίδει 120 ίππους και πληροί τις προδιαγραφές Euro 6, λανσάρει η ελληνική αντιπροσωπεία της Alfa Romeo για την Giulietta. Αντικαθιστά τον 1.6 JTDM-2 με τα 105 PS και πέρα από τις καλύτερες επιδόσεις προσφέρει μειωμένη κατανάλωση και εκπομπές CO2 κάτω από 100 g/km.
Ο νέος 1.6 JTDM-2 διαθέτει υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας, σε αντίθεση με τον σταθερής γεωμετρίας που χρησιμοποιούσε ο απερχόμενος των 105 ίππων. Η εξελιγμένη εκδοχή του diesel σε συνδυασμό με τα οικολογικά ελαστικά που περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό, έχουν ως αποτέλεσμα η μέση κατανάλωση να υποχωρεί στα 3,8 lt/100 km(σιγά μην καίει και αέρα!)*και οι εκπομπές ρύπων στα 99 g/km. Η Giulietta γίνεται επίσης πιο γρήγορη (0-100 σε 10 sec, έναντι 11,3 sec και τελική 195 από 185 km/h).Η τιμή της Giulietta 1.6 JTDM-2 120 PS αρχίζει από τα 21.370 € (με όφελος 2.500 € που περιλαμβάνει προωθητική ενέργεια και όφελος απόσυρσης) και χρηματοδότηση 5,25% ή 0% επιτόκιο για την έκδοση Progression.*
ζηλευω.......
τέλος πάντων.....καλή είναι και η δικιά μου με τους 105ps.
Αλήθεια γνωρίζει κανείς τιμή για την distinctive? -
Ο χρήστης tempo έγραψε:
[b]Η τιμή της Giulietta 1.6 JTDM-2 120 PS αρχίζει από τα 21.370 €** (με όφελος 2.500 € που περιλαμβάνει προωθητική ενέργεια και όφελος απόσυρσης) και χρηματοδότηση 5,25% ή 0% επιτόκιο για την έκδοση Progression.*
ζηλευω.......
τέλος πάντων.....καλή είναι και η δικιά μου με τους 105ps.
Αλήθεια γνωρίζει κανείς τιμή για την distinctive?23.670 με όφελος απόσυρσης και με το προωθητικό λογικά κατεβαίνει κάπου κοντά στα 22.600€...με επιφύλαξη αυτό το τελευταίο.Δες και εδώ τις τιμές αλλά δεν αναφέρεται κάπου το προωθητικό...άσε που δεν ξέρουμε τι πρόκειται να γίνει με την απόσυρση.
-
Καλημέρα σας
θα ήθελα τις γνώμες σας σκέφτομαι να αγοράσω μια Giulietta 'η Lancia delta μεταχειρισμένη φυσικά
το ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι περίπου 11-13000 ευρώ θα είναι το δεύτερο ΙΧ της οικογένειας
γιατί το άλλο είναι αυτόματο και το οδηγάει η σύζυγος.
Τα χιλιόμετρα θα είναι περίπου 15000 το χρόνο και τα περισσότερα εντός Αττικής.
Συμφέρει κάποιο από τα δύο ή να κοιτάξω κάποιο μικρότερο πχ Panda με λιγότερα χρήματα, απλά
ανέφερα τα 2 αυτά μοντέλα γιατί μου αρέσουν αρκετά και λόγω Ηλικίας 48 δεν ξεχνώ την Alfasud toy 1985
που είχα στα νιάτα μου. -
μιλάς για πετρέλαιο;;;
απο εμένα καλύτερα ενα αυτοκινητάκι που φτιάχτηκε για την πόλη..... -
Alfa Romeo ή lancia και χρήση κυρίως εντός αστικών περιοχών, πράγματα ασύμβατα... θα ένιωθα πιο σίγουρος με κορεατική ή ιαπωνική πρόταση στην κατηγορία των super mini.
-
Καλημέρα με τα χιλιόμετρα που κάνω δεν νομίζω ότι θα κερδίσω και πολλά
αν πάω σε πετρέλαιο, οπότε μάλλον κοιτάω προς βενζίνη. -
Ο χρήστης Nikolaos Kotsiras έγραψε:
Καλημέρα με τα χιλιόμετρα που κάνω δεν νομίζω ότι θα κερδίσω και πολλά
αν πάω σε πετρέλαιο, οπότε μάλλον κοιτάω προς βενζίνη.γιατί το λες αυτό;
πόσα χιλιόμετρα κάνεις και πόσο χρόνο σκέφτεσαι να κρατήσεις το αυτοκίνητο; -
Από χιλιόμετρα περίπου 10-12000 το χρόνο και φυσικά θα το κρατήσω τουλάχιστον 6-7 χρόνια
απλά το είπα γιατί τα ντιζελ είναι πιο ακριβά από ότι είδα στα μεταχειρισμένα. -
Φίλε μου, αφού τον γουστάρεις τον Ιταλό σου, τότε τι σκέφτεσαι; Το αμάξι είναι 2 πράγματα περίπου ισόποσα: 1. Σιγουριά, αξιοπιστία, ασφάλεια, οικονομία (όλα τα λογικά πράγματα από τη μια) και 2. Συναίσθημα (τελείως υποκειμενικό αλλά είναι αυτό που αξίζει στη ζωή και είναι φυσικά και διαφορετικό για τον καθένα).
Αφού σου αρέσουν τα ιταλικά πάρε τη Τζουλιέτα και άσε την πολλή σκέψη και τη λογική για άλλου είδους αγορές (π.χ. για το πλυντήριο ή το ψυγείο). Αν σκεφτείς δε, ότι η Τζουλιετάρα είναι και φοβερό αμάξι πέρα από τον έρωτα που προκαλεί, τότε η κατάσταση είναι win-win για εσένα. -
Συμφωνω με τον sargus. Αφου σε συγκινει το αυτοκινητο (και ναι η Guilietta ειναι πολυ ωραια) και δεν θες να πας σε καποιο μικρο αυτοκινητο πολης μην το σκεφτεσαι αλλο. Προχωρα !
-
επειδή λές ότι έχεις παρελθόν με τα Ιταλικά νομίζω ότι πρέπει να πάρεις την G.
Εκφράζει αρκετά πράγματα που σίγουρα θα εκτιμήσεις.... -
καλησπέρα και εγώ για την G είμαι περισσότερο
έχει και πιο πολλές μεταχειρισμένες απλά θέλει καλο ψάξιμο
αν πάρω βενζίνη 1.4 χρειάζεται να κοιτάξω κάτι συγκεκριμένα -
Αρχικό μήνυμα :
'Καλησπερα.Έχω μια Giulietta 170 hp.πριν ένα χρόνο και μόλις ένα μήνα μετά τη λήξη της εγγύησης παρουσίασε ένα πρόβλημα το οποίο και μέχρι σήμερα παραμένει άλυτο.μολις ζεσταίνεται η μηχανή του αυτοκινήτου και κυρίως παράλληλα και με υψηλή εξωτερική θερμοκρασία,αρχίζει να βγάζει ζεστό αέρα από τους αεραγωγούς με τη μέγιστη δυνατή ένταση χωρίς να σταματάει με τίποτα.αυτο συμβαίνει είtε ο διακόπτης του a/c είναι ανοιχτός είτε κλειστός.οπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο είναι εντελώς ανυπόφορο κυρίως το καλοκαίρι.η οδήγηση τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες είναι σχεδόν αδύνατη.απο τότε που παρουσιάστηκε το πρόβλημα μέχρι και τώρα ένα χρόνο μετά τρέχω διαρκώς σε αντιπροσωπείες και εξουσιοδοτημένο συνεργεία της Alfa Romeo πετώντας τσάμπα χρήματα χωρίς κανείς τους να έχει βρει κάποια λύση.το αυτοκίνητο βρίσκεται περισσότερο στα συνεργεία παρά στα χέρια μου πληρώνοντας τόσα χρήματα χωρίς κανένα αποτέλεσμα.τα διαγνωστικά τους μηχανήματα δε βρίσκουν τίποτα απολύτως.επισης σε μια απο τις αντιπροσωπείες με ενημέρωσαν πως πριν τη λήξη της εγγύησης είχα τη δυνατότητα με ένα σχετικά μικρό αντίτιμο να την παρατείνω, κάτι για το οποίο φυσικά δεν είχα ενημερωθεί ποτέ ούτε απο τον αντιπρόσωπο όπου έκανα την αγορά ούτε απο τα κεντρικά της εταιρείας!σημερα λοιπόν πήγα το αυτοκίνητο και σε μια άλλη αντιπροσωπεία όπου η απάντηση ήταν η ίδια.μονη λύση είναι να λυθεί όλο το ταμπλό και τα ηλεκτρονικά μήπως και βρεθεί η αιτία του προβλήματος το οποίο προφανώς είναι κατασκευαστικό!το κόστος μόνο και μόνο για να λυθεί το αμάξι ξεκινά απο τα 600 ευρώ και επίσης κατα πάσα πιθανότητα μετά το πέρας των εργασιών το αυτοκίνητο δε θα ναι ποτέ το ίδιο καθώς εφοσον το δέσιμο δε θα ναι εργοστασιακό το αυτοκίνητο θα τρίζει και επίσης θα υπάρχει η πιθανότητα για όλο και νέα προβλήματα.και όλα αυτά για ένα πρόβλημα για το οποίο δεν είμαι υπεύθυνος εγώ αλλά 100% η κατασκευάστρια εταιρεία.επικοινωνησα με τα κεντρικά της εταιρείας όπου μου ´´πουλουσαν τρέλά´´ θέλοντας να ρίξουν την ευθύνη σε μένα και λέγοντας πως απ τη στιγμή που έληξε η εγγύηση δεν κάνουν τπτ κτλ κτλ.από κάπου άκουσα πως γενικά υπάρχει πρόβλημα με σπασμένα κλαπέτα στο μοντέλο.
ξέρει κανείς αν το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει ξαναπαρουσιαστεί και για το αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το κυνηγήσω διαφορετικά???εχω πραγματικα τρελαθει μ αυτο το θέμα και δεν ξερω τι να κανω πλεον..
Ευχαριστω!'Καλησπέρα.πριν ενάμιση χρόνο πήγα το αμάξι σ ένα τύπο που κάνει service σε κλιματιστικά αυτοκινήτων.μου είπε πως πάτησε τις επαφές στην πλακέτα και παραδόξως από τότε είχε σταματήσει να το κάνει.αν και πριν γίνει αυτό είχα δοκιμάσει και μία άλλη μεταχειρισμένη πλακέτα και το πρόβλημα ξανάβγαινε.το πήγα αυτές τις μέρες για ένα βιολογικό καθαρισμό με ατμό και το πρόβλημα επανήλθε.το ξαναπήγα στον ίδιο τύπο, έκανε τα ίδια πράγματα αλλά δε λύθηκε.Επίσης, να προσθέσω ότι τις φορές που το έκανε τις τελευταίες μέρες ήταν όλες ενώ ήμουν εν κινήσει σε ανηφόρα, μήπως παίζει κάποιο ρόλο.μήπως έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο σε κάποιον ή μήπως έχει κανείς κάποια ιδέα????ευχαριστώ.
-
*Ξεκινά και στην χώρα μας η διάθεση της ανανεωμένης Alfa Romeo Giulietta, με τις εκδόσεις βενζίνης να κοστίζουν από 18.790 ευρώ (1.4 ΤΒ 120hp) και τις εκδόσεις diesel από 21.590 ευρώ (1.6 JTDM-2 120hp). Στις τιμές συμπεριλαμβάνονται η προωθητική ενέργεια σε συνδυασμό με χρηματοδοτικό πρόγραμμα με επιτόκιο 7,85% και του νέου οφέλους απόσυρσης, όπως αυτό πρόσφατα διαμορφώθηκε.
Υπάρχει σημαντικός αριθμός ετοιμοπαράδοτου αποθέματος, συνεπώς, επωφελείται του οφέλους απόσυρσης στην περίπτωση που εκτελωνιστεί μέχρι τα τέλη Μαΐου. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα αγοράς μέσω των χρηματοδοτικών προγραμμάτων της FCA Bank με ετήσιο ονομαστικό επιτόκιο 5,25%, που συνοδεύεται από 5 χρόνια service, 5 χρόνια εγγύηση και 5 χρόνια οδική βοήθεια.
Επίσης, για το λανσάρισμα της νέας Giulietta και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ισχύει η προωθητική ενέργεια παροχής του αυτόματου κιβωτίου TCT για τον κινητήρα πετρελαίου 1.6 120hp χωρίς χρέωση.
Η ανανεωμένη Giulietta ξεχωρίζει εμπρός από τη νέα μάσκα και τον προφυλακτήρα, τους σκουρόχρωμους προβολείς, τις νέες ζάντες αλουμινίου διαμέτρου 16, 17 ή 18 ιντσών και τη νέας σχεδίασης απόληξη της εξάτμισης και το νέο λογότυπο «Giulietta». Στο εσωτερικό οι διαφορές εστιάζονται στο νέο διάκοσμο, υλικά και επενδύσεις.
Η Giulietta θα διατίθεται με τρεις κινητήρες turbo diesel, 1.6 JTDM 120 HP (με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή αυτόματο κιβώτιο TCT) και 2.0 JTDM 175 HP TCT, καθώς και τέσσερις κινητήρες turbo βενζίνης, 1.4 Turbo βενζίνης 120 HP, 1.4 Turbo MultiAir 150 HP, 1.4 Turbo MultiAir 170 HP TCT και 1,75 Turbo βενζίνης 240 HP TCT.
Η βασική έκδοση Giulietta περιλαμβάνει στον βασικό εξοπλισμό της 6 αερόσακους, ESP/ASR/MSR/Hill Holder/E-Q2, Alfa DNA, εμπρός – πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, air condition, σκουρόχρωμους προβολείς, πίσω αεροτομή, σύστημα U-Connect με οθόνη αφής 5’’, δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια ηχοσυστήματος, πίνακα πολλαπλών ενδείξεων, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέφτες κ.λπ.*
-
Καλησπέρα σας!Ενδιαφέρομαι να προβώ σε αγορά μεταχειρισμένης Giulietta 1.4 είτε με τα 120 είτε με τα 170 άλογα.Διαθέσιμο μπάτζετ έως 13.000 περίπου.Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με το ποιο μοτέρ να την επιλέξω(120 ή 170?) .Μιλάμε για χρήση καθημερινή και 15.000 χλμ/έτος(60% αυτοκινητόδρομος - 40% πόλη).Ποιος κινητήρας έχει αποδειχτεί μακροχρόνια πιο αξιόπιστος?Επίσης υπάρχει ουσιαστική απόκλιση σε θέματα κατανάλωσης?Ο κατασκευαστής δίνει πιο χαμηλές τιμές κατανάλωσης και ρύπων(τελών) για την 170αρα.Στην πράξη τι γίνεται?Επίσης και οι 2 φορούν ιμάντα(αλλαγή πότε?)?Σύστημα υγραερίου τοποθετείται και στους 2 κινητήρες(γιατί μου έχουν πει πως μόνο στην 120αρα)?Ιδανικά θα ήθελα μια 170αρα dinstictive sport pack 2011-2012 ,αλλα το θέμα είναι τι θα βρουμε που να αξίζει και αν ο multiair είναι ο ιδανικός και καλύτερος απο τον t-jet..Tα φώτα σας οι κάτοχοι παρακαλώ!
Alfa Romeo Giulietta