-
Το μοτέρ της 130i (3λτ) που είναι κατασκευασμένο εξ'ολοκλήρου από αλουμίνιο και μαγνήσιο ζυγίζει 161 κιλά (και είναι ο ελαφρύτερος 6cyl)...και ο **1.9 JTD ζυγίζει 185 κιλά!!! **Για να είναι λοιπόν το μοτέρ στα ίδια κιλά με τον 1.9, 6κυλ και 3.5 λίτρα...πρέπει να είναι κατασκευασμένο εξ'ολοκλήρου από μαγνήσιο...ή τιτάνιο...ή κάτι παρόμοιο.
The last version of the 4.2 V8 used by Granturismo and Quattroporte Automatic weights even 3kgr less than previous one and with a weight of 180kgr .
**V6
-
Εσύ δεν ξέρεις, και οι πληροφορίες σου κρίνονται αβάσιμες
Αφου σου λέει ο ανθρώπος, 215 κιλά θα ζυγίζει κατά την προσωπική του άποψη...
Δεν υπάρχουν τέτοιοι μηχανικοί να καταφέρουν κάτι τέτοιο λέει... -
Καλα ρε παιδια ,μη μαλωσετε κιολας .Οταν βγει ο κινητηρας θα δουμε ποσο θα ζυγιζει ,οποτε κοντος ψαλμος αληλουια...
-
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Εσύ δεν ξέρεις, και οι πληροφορίες σου κρίνονται αβάσιμες
Αφου σου λέει ο ανθρώπος, 215 κιλά θα ζυγίζει κατά την προσωπική του άποψη...
Δεν υπάρχουν τέτοιοι μηχανικοί να καταφέρουν κάτι τέτοιο λέει...Και αυτά τα έβγαλες από τα ποστ μου?
Έγραψα...
Αποκλείεται 3.5λτ V6 μοτέρ να έχει παρόμοιο βάρος με 4cyl 1.9 diesel. Όσο αστέρι μηχανικός κι αν είσαι...υπάρχουν μερικοί νόμοι που δε μπορείς να παραβιάσεις.
πάμε στοίχημα?
Όσο θες! Επειδή 'το λένε' μερικοί...δε σημαίνει ότι είναι σωστό.
Προσωπικά κρίνω μόνος μου...και φυσικά ένα μοτέρ 3.5 κυβικών με 6 κυλίνδρους δεν είναι δυνατόν να είναι ελαφρύτερο από ένα άλλο με 4 κυλίνδρους με τα μισά κυβικά σχεδόν!
Το μοτέρ της 130i (3λτ) που είναι κατασκευασμένο εξ'ολοκλήρου από αλουμίνιο και μαγνήσιο ζυγίζει 161 κιλά (και είναι ο ελαφρύτερος 6cyl)...και ο 1.9 JTD ζυγίζει 185 κιλά!!! Για να είναι λοιπόν το μοτέρ στα ίδια κιλά με τον 1.9, 6κυλ και 3.5 λίτρα...πρέπει να είναι κατασκευασμένο εξ'ολοκλήρου από μαγνήσιο...ή τιτάνιο...ή κάτι παρόμοιο.
Είπες την άποψή σου...είπα τη δική μου. Προφανώς δε συμφωνούν...ας δούμε τι θα γίνει τελικά...και ποιός θα έχει δίκιο. Στη τελική ας ζυγίζει και 5 κιλά...απλά μη κάνουμε εικασίες επειδή το άκουσες από κάπου...και μάλιστα επιμένεις κι από πάνω.
Είπαμε...ΘΑ δούμε...ΟΤΑΝ θα βγει...
-
Ο χρήστης Nikos147 έγραψε:
Είπες την άποψή σου...είπα τη δική μου. Προφανώς δε συμφωνούν...ας δούμε τι θα γίνει τελικά...και ποιός θα έχει δίκιο. Στη τελική ας ζυγίζει και 5 κιλά...απλά μη κάνουμε εικασίες επειδή το άκουσες από κάπου...και μάλιστα επιμένεις κι από πάνω.
-εσυ μαλον βασιζεσαι στο διδακτορικο σου που εκανες στο χαρβαρντ ε?η' μηπως μαλιστα δεν επιμενεις κιολας...-
-
Ο χρήστης Ăł& έγραψε:
-εσυ μαλον βασιζεσαι στο διδακτορικο σου που εκανες στο χαρβαρντ ε?η' μηπως μαλιστα δεν επιμενεις κιολας...-
Ενώ εσύ βασίζεσαι σε λεγόμενα άλλων...στο μοτέρ της Maserati...ή ίσως στην συμμετοχή σου στην εξέλιξη του (υποτιθέμενου) μοτέρ της GTA??:lol: Γιατί ποιός λέει ότι δε θα έχει αυτό το μοτέρ καν...και έχει κάποιο άλλο??
Ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος κριτής.
-
Εκτος απο το βαρος ξερουμε και τι ιππους θα βγαζει?
-
Ρε Νίκο μην μας βγαίνεις και από πάνω γράφωντας ο χρόνος θα δείξει....
Εσύ είπες αρχικά ότι ΔΕΝ προκείτε να βγει... και τώρα τα γυρνάς και μας λες ο χρόνος θα δείξει....
Γύρνα 2 σελίδες πίσω που σου λέω: πάμε στοίχημα?
Φάσκεις και αντιφάσκεις
Και θες να έχεις και τον τελευταίο λόγο (post)...Πάγια τακτική σου....
-
Τότε γιατι ειπες 'αποκλειεται' ?
(οπως επισημανε και ο felleas)
-
Εκτος απο το βαρος ξερουμε και τι ιππους θα βγαζει?
350hp
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Τότε γιατι ειπες 'αποκλειεται' ?
(οπως επισημανε και ο felleas)
Γιατί δεν είναι δυνατόν ένα 3.5λίτρων μοτέρ V6 να έχει ίδιο βάρος με ένα 4κύλινδο diesel.
Αλλά από να λέω εγώ την άποψή μου...δεν έχουμε ακούσει κάτι ουσιώδες και τεκμηριωμένο για το από τι υλικά θα είναι κατασκευασμένο ένα τέτοιο μοτέρ!
Όταν το δούμε...θα τα πούμε. Όσο άτοπη είναι η άποψή μου, κατά τη γνώμη σας πάντα, τόσο άτοπη είναι και η δική σας πιστεύοντας κάποιον ή κάποιους.
Ακόμα δε το είδαμε...
-
Να σου πω την αληθεια δεν πίστεψα οτι θα μπορούσε να έχει το ιδιο βάρος.
Αυτο δεν εχει καμια σχέση ομως με το φασκιωμα που κανεις εσύ και τις αντιθεσεις που χρησιμοποιείς σε καθε σου ποστ.
παντελώς ασχετο το ενα με το άλλο. Δε δειχνεις να το καταλαβαινεις αυτό, ε δε θα πεθάνουμε κιολας!στην περιπτωση που θα κανεις τελικα' λαθος (εως ±5 κιλά ας πούμε) θα βγεις να το παραδεχθείς οτι για μια ακομα φορά προετρεξες?
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Να σου πω την αληθεια δεν πίστεψα οτι θα μπορούσε να έχει το ιδιο βάρος.
Αυτο δεν εχει καμια σχέση ομως με το φασκιωμα που κανεις εσύ και τις αντιθεσεις που χρησιμοποιείς σε καθε σου ποστ.
παντελώς ασχετο το ενα με το άλλο. Δε δειχνεις να το καταλαβαινεις αυτό, ε δε θα πεθάνουμε κιολας!στην περιπτωση που θα κανεις τελικα' λαθος (εως ±5 κιλά ας πούμε) θα βγεις να το παραδεχθείς οτι για μια ακομα φορά προετρεξες?
Και βέβαια!!
Η άποψη μου ήταν καθαρά...well...άποψή μου...από την άλλη δεν έχω ακούσει και την άλλη άποψη που υποστηρίζει κάτι τέτοιο να τεκμηριώνει πως ακριβώς θα γίνει...
-
Η άποψη μου ήταν καθαρά...well...άποψή μου...από την άλλη δεν έχω ακούσει και την άλλη άποψη που υποστηρίζει κάτι τέτοιο να τεκμηριώνει πως ακριβώς θα γίνει...
τα παρατάω...
δηλαδή δεν έχεις ακούσει κατι αλλο περα απο την αποψη σου (!) αλλά πορισμα εβγαλες. και τι πόρισμα. ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ!
τεσπά. παμε γι'αλλα.
Να δουμε τι θα γινει τελικα. λαγους με πετραχίλια μας τάζουν ή θα κανουν πραξεις τα λογια τους?
-
Παιδια νομιζω οτι γκρινιαζουμε με λαθος σειρα:
για τις αλφα πρωτα για την εμφανιση και μετα για το βαρος
-
Προσωπικά κρίνω μόνος μου...και φυσικά ένα μοτέρ 3.5 κυβικών με 6 κυλίνδρους δεν είναι δυνατόν να είναι ελαφρύτερο από ένα άλλο με 4 κυλίνδρους με τα μισά κυβικά σχεδόν!+diesel (όλα τα μηχανικά μέρη, μπλοκ, στρόφαλος, μπιέλες κτλ. πολύ βαρύτερα-ανθεκτικότερα) + turbo (επιπλέον εξαρτήματα, turbo, intercooler, σωληνώσεις). Ενα diesel μοτέρ είναι ό,τι βαρύτερο και κακώς συγκρίνεις μοτέρ διαφορετικών τεχνολογιών (diesel - βενζίνη, turbo - ατμοσφαιρικό) με μόνο κριτήριο τα κυβικά τους.
Το μοτέρ της 130i (3λτ) που είναι κατασκευασμένο εξ'ολοκλήρου από αλουμίνιο και μαγνήσιο ζυγίζει 161 κιλά (και είναι ο ελαφρύτερος 6cyl)...και ο 1.9 JTD ζυγίζει 185 κιλά!!! Για να είναι λοιπόν το μοτέρ στα ίδια κιλά με τον 1.9, 6κυλ και 3.5 λίτρα...πρέπει να είναι κατασκευασμένο εξ'ολοκλήρου από μαγνήσιο...ή τιτάνιο...ή κάτι παρόμοιο.
Αυτή είναι πολύ λογικότερη σύγκριση.
Γιατί το αποκλείεις ?
Να είναι όσο το 3λιτρο της BMW δύσκολο διότι είναι V που σημαίνει 4 εκκεντροφόρους-γρανάζια κτλ.
Η διαφορά διαστάσεων κυλίνδρων και άρα βάρους 3 - 3.5 λίτρα είναι πολύ μικρή.Οπότε μου φαίνεται εύκολο και λογικό να είναι κάπου ανάμεσα στα 161 και τα 185 κιλά.
Λιγότερο από 161 κιλά πολύ δύσκολο πάντως...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γιατί το αποκλείεις ?
Να είναι όσο το 3λιτρο της BMW δύσκολο διότι είναι V που σημαίνει 4 εκκεντροφόρους-γρανάζια κτλ.
Η διαφορά διαστάσεων κυλίνδρων και άρα βάρους 3 - 3.5 λίτρα είναι πολύ μικρή.Οπότε μου φαίνεται εύκολο και λογικό να είναι κάπου ανάμεσα στα 161 και τα 185 κιλά.
Λιγότερο από 161 κιλά πολύ δύσκολο πάντως...
Ίσως γιατί έχω χάσει παντελώς την πίστη μου στη φίρμα...που πηγάζει από τη συνεργασία με τη GM κυρίως. Ναι, ΟΚ...έληξε αυτή. Και το πηγαίνω και ένα βήμα πιο μακριά (αφού έληξε η συνεργασία με τη GM)...πως θα βρει η Alfa Romeo την τεχνογνωσία (κυρίως) για να κατασκευάσει ένα τόσο ελαφρύ μοτέρ? Δε θα έπρεπε ήδη να 'τρέχουν' mules έξω για να εξελίξουν ένα τέτοιο μοτέρ? Που είναι αυτά? (ΟΕΟ?)
Γενικά έχω αρκετές ερωτήσεις που δεν έχουν απαντηθεί...κυρίως από τι θα είναι κατασκευασμένο αυτό το φοβερό μοτέρ.
Αν όντως τελικά γίνει V6 κάτω από 185 κιλά με 3.5λίτρα...πρώτος θα προσκυνήσω!
Για να δούμε...
-
Ποτέ δεν είχες 'πίστη στη φίρμα' για να τη χάσεις αγαπητέ, άμα πρέπει να δεις μουλάρια για να 'πιστέψεις'. Φαίνεται άλλωστε και από το πόσο γρήγορα και εύκολα αλλαξοπίστησες.
Οι κινητήρες δεν χρειάζονται απαραίτητα μουλάρια για να εξελιχθούν, εξελίσσονται πρώτα και δοκιμάζονται μέσα σε CAD/CAE, μετά σε εργαστηριακές συνθήκες (πάγκο) και στο τέλος δοκιμάζονται σε μουλάρια. Και τα μουλάρια τα ίδια είναι κινήσεις κυρίως μάρκετινγκ και εντυπωσιασμού και οι Ιταλοί είναι διαβόητοι για την κρυψίνοιά τους όσον αφορά τα νέα τους μοντέλα. Οι Junior και Giulietta θα βγουν του χρόνου στην παραγωγή και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.
-
kyan
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Ποτέ δεν είχες 'πίστη στη φίρμα' για να τη χάσεις αγαπητέ, άμα πρέπει να δεις μουλάρια για να 'πιστέψεις'. Φαίνεται άλλωστε και από το πόσο γρήγορα και εύκολα αλλαξοπίστησες.Λογικό...3 χρόνια την είχα...και κάθε 6 μήνες ήμουν στο συνεργείο με ΑΘΛΙΟΤΑΤΟ customer service! Και το αστείο είναι ότι τελικά αποδείχθηκα σωστός...αλλά δεν είναι για να τα συζητάμε εδώ. Αν θες να μάθεις τι εννοώ 'σωστός' ΡΜ me.
Οι κινητήρες δεν χρειάζονται απαραίτητα μουλάρια για να εξελιχθούν, εξελίσσονται πρώτα και δοκιμάζονται μέσα σε CAD/CAE, μετά σε εργαστηριακές συνθήκες (πάγκο) και στο τέλος δοκιμάζονται σε μουλάρια. Και τα μουλάρια τα ίδια είναι κινήσεις κυρίως μάρκετινγκ και εντυπωσιασμού και οι Ιταλοί είναι διαβόητοι για την κρυψίνοιά τους όσον αφορά τα νέα τους μοντέλα. Οι Junior και Giulietta θα βγουν του χρόνου στην παραγωγή και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.
Σωστό...δε διαφωνώ...αλλά παρ'όλα αυτά θα μπορούσε να τρέχει μια 149 στο ring για παράδειγμα. Έτσι δεν είναι? Οι Γερμανοί 2-3 χρόνια εξελίσσουν τα Golf/A3 κλπ...και βλέπουμε συχνά mules...και βέβαια είναι καλό και από πλευράς 'marketing' (όπως είπες).
Alfa Romeo Giulietta