-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Η οποία 1 είναι ήδη απίστευτα fun-to-drive και το 2011 θα έχει turbo μοτέρ
Η οποία 1 όσο απίστευτα fun-to-drive και να είναι, υπολείπεται σε fun-to-driveness από τις 147.
Kαι όπως και να το κάνουμε και το πατωματάκι της 1 δεν είναι δα και πιο καινούριο από αυτό της 147.
Τροποποιημένη 3άρα είναι με πάτωμα 19 ετών Ενηλικιώθηκε, πάει πιαΕνώ αυτό της 147 είναι ολόφρεσκο!
Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί...Η 147 είναι 10ετίας μοντέλο! Η 1 έχει τα μισά χρόνια! Έλεος όλα πενηνταράκια πρέπει να τα κάνουμε πια?
Σαν 5χρονα έχουμε καταντήσει εδω μέσα! Αν είχαν υπόψη τους οι γυναίκες μας την ύπαρξη του φόρουμ και διάβαζαν τι λέμε θα μας χώριζαν άπαξ και δια παντώς!
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
ακριβη...πολυ ακριβη και για βασικη εκδοση!
Για Alfa Romeo λέμε.
Όχι για Peugeot.
Τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά μοντέλο είναι φθηνότερα;επειδή τα ξερω αρκετα καλα τα..... alfa romeo και τα εχω οδηγήσει ( ξεσκισμα) και κανω με φιλαρακια πολλες φορες κοντρες μαζι τους... κατέληξα πως εκτος απο καποιες περιπτωσεις οτι αγοραζεις νικελ και αλλα ομορφα εξωτερικα σχεδιαστηκα χαρακτηριστηκα , αυτα ειναι που ανεβαζουν την αξια του αυτοκινητου και οχι κατι παραπανω στο ιδιο το αυτοκίνητο το οποιο του δινει αυτο το ξεχωριστο που το κανει να ειναι μια ferrari !
τσπ χωρις να θελω να βαλω φωτιες ειναι η αποψη μου διοτι οπως ειπα δεν τις κοιταω στα περιοδικα τις ζω καθημερινά και μαζι παμε με φιλαρακια στα συνεργεια ..... και ακουω απο πρωτο χερι πολλα που δεν λενε εδω μεσα πολλοι αλφιστι...
Προσοχη δεν λεω οτι ειναι κατι το απλο οπως ενα κορεατικο αλλα δεν ειναι και ferrari και πολλα αυτοκινητα που ειναι σπορ μπορουν να τις αντιμετωπίσουν ΑΝΕΤΑ.
Παρόλα αυτά μου αρεσουν πολυ γιατι εχουν μια ιδιαίτερή φινέτσα!
στο ερωτημα σου αν ειναι φθηνοτερα τα αλλα μοντελα θα σου απαντησω πως ειναι εκει κοντα...παραλληλα θα σου αναφερω την δυναμικότητά της alfa στην ελληνικη τουλαχιστον αγορα...καθως και τις προτιμήσεις του κοινου που στοχεύει....(δεν ειναι mito που καθε πιτσιρικας νομιζει οτι οδηγεί μια καθαρόαιμη αλφα των αρχων του 2000 )
Τωρα αν μας επέτρεπαν θα σ παρέθετα πληροφοριες για την κοστολογηση καθε αντικειμένου συμφωνα με την αγορα-στοχο και συμφωνα με την ελαστικοτητα του για να δεις το οτι οταν πληρώνεις πολλα δεν σημαίνει παντα οτι παιρνεις κατι το εξαιρετικό -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Η οποία 1 όσο απίστευτα fun-to-drive και να είναι, υπολείπεται σε fun-to-driveness από τις 147.
Kαι όπως και να το κάνουμε και το πατωματάκι της 1 δεν είναι δα και πιο καινούριο από αυτό της 147.
Τροποποιημένη 3άρα είναι με πάτωμα 19 ετών Ενηλικιώθηκε, πάει πιαΕνώ αυτό της 147 είναι ολόφρεσκο!
Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί...Η 147 είναι 10ετίας μοντέλο! Η 1 έχει τα μισά χρόνια! Έλεος όλα πενηνταράκια πρέπει να τα κάνουμε πια?
Σαν 5χρονα έχουμε καταντήσει εδω μέσα! Αν είχαν υπόψη τους οι γυναίκες μας την ύπαρξη του φόρουμ και διάβαζαν τι λέμε θα μας χώριζαν άπαξ και δια παντώς!
Μα τι λέτε?
Καινούριο είναι το πάτωμα της 1...το ότι βασίζεται σε 3άρα δε πάει να πει κάτι. Της 147 βασίζεται στου Tipo ...μετά φταίνε οι άλλοι:
Φιλε μου το οτι εχεις κανει ολες τις ενοτητες με Alfa Romeo μπουρδελο το εχεις καταλαβει?
Τυχαια λες να γινονται ολα αυτα?
Απο σενα ξεκινανε ολα.Από μένα ε? ...καλά...ρίξε μια ματιά να δεις ποιος έχει το θέμα...ώρα είναι να με κατηγορήσεις και για τις χαμηλές πωλήσεις της Άλφα
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί...βαση αυτου του δημοσιευματος η 147 που πλεον μας τελειωσε κανει χρηση του πατωματος tipo 2 3rd series platform το οποιο παρουσιαστηκε το 1997 στην 156, το οποιο δεχτηκε και μερικες τροποποιησεις το 2000 που παρουσιαστηκε και στν 147 , ε δεν ειναι δα και τοσο παλιο και φυσικα ειναι ενα φοβερα αξιολογο πλαισιο
http://en.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_147 -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Καινούριο είναι το πάτωμα της 1...το ότι βασίζεται σε 3άρα δε πάει να πει κάτι. Της 147 βασίζεται στου Tipo ...μετά φταίνε οι άλλοι:της 1 που βασιζεται σε 3αρα δεν λεει κατι ενω της 147 που βασιζεται σε εξελιγμενη πλατφορμα του tipo ειναι fail ? γιατι ? ....... καπου σε εχασα ......................
-
χωρις να θελω να ρίξω λάδι στην φωτια...... μιλώντας σαν τριτος...
Αλλο το πατωμα tipo και αλλο αυτο της 3 αρας....και η bmw δεν ειναι στο ιδιο επιπεδο με fiat ..μην τρελαθουμε κιολας.....
να ειμαστε σοβαροι και αντικειμενικοί -
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Καινούριο είναι το πάτωμα της 1...το ότι βασίζεται σε 3άρα δε πάει να πει κάτι. Της 147 βασίζεται στου Tipo ...μετά φταίνε οι άλλοι:
της 1 που βασιζεται σε 3αρα δεν λεει κατι ενω της 147 που βασιζεται σε εξελιγμενη πλατφορμα του tipo ειναι fail ? γιατι ?
Δεν είπαμε πιο είναι καλύτερο ή όχι, τουλάχιστον εγώ...αλλά πιο είναι το πιο παλιό, εκεί έγινε η κουβέντα.
Και για το κλείσουμε...επειδή το έψαξα γιατί δεν ήμουν σίγουρος. Το πάτωμα της 1 Ε87 είναι καινούριο και δικό του αλλά έχει κοινά μέρη με αυτό της Ε90 κατά 60%. Πηγή. Συγκεκριμένα λέει: 'the new vehicle is built on its own platform (E87); however, it shares many components with the E90 3 Series. BMW has stated that it shares over 60% of components with the current E90 BMW 3 Series.'.
-
Πατωματζήδες.Δεν το κόβετε;
A propo το πάτωμα της e90 είναι εξέλιξη αυτού της e46.....που με τη σειρά του κατάγεται από αυτό της e36. -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
Αλλο το πατωμα tipo και αλλο αυτο της 3 αρας....και η bmw δεν ειναι στο ιδιο επιπεδο με fiat ..μην τρελαθουμε κιολας.....
να ειμαστε σοβαροι και αντικειμενικοίΤο οποίο φυσικά πάτωμα της 3αρας (Ε36, Ε46, Ε90) είναι συνεχείς εξελίξεις αυτού της Ε30...αλλά τι να λέμε τώρα...ούτε πατωματζήδες να είμασταν...
http://www.relmat.com/?gclid=CJuHk7rQvZ4CFY8A4wodKTX8Dg
Εdit: φτου με πρόλαβαν εξ Ιταλίας!
-
Και για το κλείσουμε...επειδή το έψαξα γιατί δεν ήμουν σίγουρος. Το πάτωμα της 1 Ε87 είναι καινούριο και δικό του αλλά έχει κοινά μέρη με αυτό της Ε90 κατά 60%. .Νίκο το πάτωμα της 1 είναι καινούριο με 60% κοινά μέρη με αυτό της Ε90 που βασίζεται στης Ε46, το οποίο είχε σαν βάση αυτό της Ε36?
Ενώ της Giulietta που έχει 5% κοινά μέρη με το πάτωμα compact των Bravo/Delta είναι παλιό?O tempora, o mores
To TT πόσο τις εκατό Golf PQ35 είναι? Μην αλλάζουμε τα κριτήρια αναλόγως με το πως μας συμφέρει.
Το πάτωμα της 1 και της 3 της BMW είναι παμπάλαια αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Λέει? Μήπως νομίζετε ότι οι εταιρίες ότι πετάνε τα πατώματα στον κάλαθο των αχρήστων? Μήπως νομίζεις Νίκο ότι η BMW υπερασπιζόμενοι την premium-οσύνη(τρομάρα τους) θα καθόταν να φτιάξει ad hoc πάτωμα για την 1? Απαντώ εγώ με ένα όχι. Και για να το χρησιμοποιεί ακόμα η BMW σήμερα πάει να πει ότι κάνει καλά ακόμα τη δουλειά του.... -
να ειμαστε σοβαροι και αντικειμενικοίΤο οποίο φυσικά πάτωμα της 3αρας (Ε36, Ε46, Ε90) είναι συνεχείς εξελίξεις αυτού της Ε30...αλλά τι να λέμε τώρα...ούτε πατωματζήδες να είμασταν...
ε και παλι φιλε μου αλλο το πατωμα του tipo και αλλο της e36 ....για αλλες κατηγοριες φτιάχτηκαν εξ αρχης για αλλες ιπποδυναμεις,για αλλες στρεπτικες ακαμψιες και τα λοιπα....αλλο το ενα αλλο και το αλλο..
δεν παει να σημαινει αυτο οτι δεν δεχονται αναβαθμισεις συνεχώς...αλλα οπως και να το κάνουμε μην συγκρίνουμε τα πατωματα μιας e36 και ενός tipo .. δεν ειναι δικαιη η συγκριση και δεν βγαινει κανενα νοημα!
Αλλωστε το καταλαβαινεις οταν οδηγεις μια bmw και ενα fiat.....δεν ειναι ισαξια....μην τα ισοπεδώνουμε ολα . -
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Ρε παιδια δεν μπορω να καταλαβω γιατι συνεχιζετε να απαντατε στους saxo_1100 και Νikos120i , αφου ξερετε ποσο κολλημενοι ειναι.
Παντα μα παντα θα εχουν να πουν κατι αρνητικο για τα Ιταλικα.
Και δεν με πειραζει που λενε κατι αρνητικο(λογικο να εχει ενα αυτοκινητο αρνητικα), αλλα με πειραζει ο τροπος που τα λενε.
**Λες και εχουν να κανουν με αυτοκινητα που αντι να βγουν στην αγορα επρεπε να πανε κατευθειαν στα σκουπιδια ή οτι ειναι ντροπη για την ανθρωποτητα που βγαινουν ακομα τετοια αυτοκινητα. **Ελεος μην ριχνετε το επιπεδο σας τοσο πολυ...
θα πρεπε προφανως να χουν φαει μπαν ΗΔΗ αλλα καποιοι κοιμουνται ακομα μαλλον..
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
ε και παλι φιλε μου αλλο το πατωμα του tipo και αλλο της e36 ....για αλλες κατηγοριες φτιάχτηκαν εξ αρχης για αλλες ιπποδυναμεις,για αλλες στρεπτικες ακαμψιες και τα λοιπα....αλλο το ενα αλλο και το αλλο..
δεν παει να σημαινει αυτο οτι δεν δεχονται αναβαθμισεις συνεχώς...αλλα οπως και να το κάνουμε μην συγκρίνουμε τα πατωματα μιας e36 και ενός tipo .. δεν ειναι δικαιη η συγκριση και δεν βγαινει κανενα νοημα!
Αλλωστε το καταλαβαινεις οταν οδηγεις μια bmw και ενα fiat.....δεν ειναι ισαξια....μην τα ισοπεδώνουμε ολα .Απλά για να μην ξεχνιόμαστε στο πάτωμα αυτό του Tipo είχαμε και αμάξια όπως το Coupe και η GTV οπότε μην εστιάζεις στα Fiat. Σε τελική ανάλυση μικρή σημασία έχουν τα πατώματα και τα παρκέ και τα μάρμαρα...σημασία έχει να ξέρεις να τα ρυθμίζεις! Και επειδή στην οικογένεια είχαμε και Ε36 και Ε46 (δυστυχώς 4κύλινδρα αμφότερα) έχω να πω ότι οδηγικά ήταν πολύ πίσω σε σχέση με το πατωματάκι του Tipo.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
....Και τέλος πάντων δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να αναλωθούμε σε συζητήσεις περί πλαισίων και πατωμάτων,καθώς ΣΗΜΕΡΑ,όλα σχεδόν τα πλαίσια κατασκευάζονται με τον ίδιο τρόπο,με τα ίδια χαρακτηριστικά επιδόσεων,προσανατολισμένα στη μαζική παραγωγή και κοστίζουν όσο ένα μάτι.
Η συζήτηση αποκτά ενδιαφέρον μόνο στο σημείο που επικεντρώνεται στη μηχανική αρχιτεκτονική των αυτοκινήτων και σε κανένα άλλο επίπεδο.
Για παράδειγμα κανείς δεν παραπονέθηκε για το πάτωμα των 147/156,που δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια ελαφριά παραλλαγή στο θέμα Bravo/brava.Το ξαναδημοσιεύω για να μην τσακώνεστε άδικα.
-
Και επειδή στην οικογένεια είχαμε και Ε36 και Ε46 (δυστυχώς 4κύλινδρα αμφότερα) έχω να πω ότι οδηγικά ήταν πολύ πίσω σε σχέση με το πατωματάκι του Tipo....καλά ο,τι πεις...Tipo rulez!
-
Και επειδή στην οικογένεια είχαμε και Ε36 και Ε46 (δυστυχώς 4κύλινδρα αμφότερα) έχω να πω ότι οδηγικά ήταν πολύ πίσω σε σχέση με το πατωματάκι του Tipo.
...καλά ο,τι πεις...Tipo rulez!
Εσύ τόσες αμερικανιές (=βλακείες) λες...οι δικές μου υπερβολές σε πείραξαν??
Περίεργο... -
εχω οδηγησει αλλες bmw οπως 320 e46 και το αυτοκινητο ηταν εξαιρετικο....και απο ακαμψια και απο αισθηση και παντου ακομα και με σημερινα δεδομενα....αξιζε τα λεφτα του..
δεν οδηγησα τις δικες σου ...για αυτο δεχομαι αυτο που λες διοτι και η bmw ξερω οτι ανα καιρους εβγαζε πατατες ...κυριως για να καλύψει την ματαιοδοξία αυτών που ηθελαν φθηνη γερμανικη τεχνολογία. -
Και επειδή στην οικογένεια είχαμε και Ε36 και Ε46 (δυστυχώς 4κύλινδρα αμφότερα) έχω να πω ότι οδηγικά ήταν πολύ πίσω σε σχέση με το πατωματάκι του Tipo.
...καλά ο,τι πεις...Tipo rulez!
Εσύ τόσες αμερικανιές (=βλακείες) λες...οι δικές μου υπερβολές σε πείραξαν??
Περίεργο...Αre you talking to Nikos? To Nikos? Shame on you...
-
ρε μαυτα τα πατωματα
δεν ξερω ανθρωπο να θελει να αγορασει αμαξι και να σκεφτεται τι πατωμα εχει.
-
Μα τι λες τώρα, έχω δύο γνωστούς που μόνο αυτό τους ενδιαφέρει.
Alfa Romeo Giulietta