-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Για να νικήσεις, πρέπει πρώτα να τερματήσεις!
Ξέρεις ποιός το έχει πεί αυτό;Αν ξέρεις πές μου, γιατί εγώ δεν ξέρω!
Το έχει πει και ο Ντένις, αλλά πρώτος το είχε πει (αν θυμάμια καλά) ο Μπρους ΜακΛάρεν.
ΥΓ. Πάντως το να τερματίσεις, δεν σου εξασφαλίζει τη νίκη... και η Τζόρνταν τερμάτισαν σήμερα
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Όχι φίλε μου. Ο Κίμι έκοβε ρυθμό για το τελευταίο stint και εσύ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΧΑΜΠΑΡΙ. Ο ΑΛΟΝΣΟ ΜΕΙΩΝΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΒΛΕΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ OFFICIAL LIVE TIMING FORMULA1 ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΣ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ.
ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΙΓΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΤΑΝ ΤΟ ΔΕΞΙ ΕΛΑΣΤΙΚΟ. ΕΝΤΑΞΕΙ?????????? ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.Τελικά πότε έκοψε; Στο τελευταίο stint, ή μόνο όταν ** καταπιεζόταν ** το δεξί λάστιχο; Και ένα στην ουσία διαλυμένο λάστιχο δεν ** καταπονείται ** όταν περνάει πάνω από τα κερμπς, με αποτέλεσμα να χειροτερεύει η κατάστασή του;
Ο kimi απλά επέλεξε την λογική του κερδίζω ή τα χάνω όλα! Και μάλιστα με λάθος δεδομένα! Δεν ήταν άτυχος! Αν τερμάτιζε θα ήταν τυχερός! Καλά να πάθει! Μόνος του επέλεξε την εγκατάλειψή του!Άτυχος ήταν αλλά όχι με τη συνήθη έννοια που συνήθως είναι. Η 'ατυχία' του ειναι ότι δεν του βγήκε η επιλογή του. Εγώ όμως χάρηκα την εμφάνιση του. Γιατί ποια δείχνει ότι ο τύπος δεν είναι τυχαία εδώ. Έχει το θάρρος και τα κότσια. Το πάλεψε κυριολεχτικά. Βλέπαμε τους κραδασμούς από τα in-car πλάνα αλλά και το πάθος του για τη νίκη. Και εν τέλει ξανα ρωτάω. Τέτοιο πάθος δεν θέλουμε να βλέπουμε??? Αποφασίστε τι θέλετε πια! Αν καθονται σαν κότες πίσω από τον αντίπαλο περιμένοντας να προσπεράσουν γιατί δεν προσπερνάνε, αν συμβιβάζονται με τη θέση τους γιατί συμβιβάζονται, αν έχουν πάθος και θέλουν να παλέψουν για τη νίκη γιατί παλεύουν???
Αν ας πουμε ότι έμπαινε στα πιτ και άλλαζε ελαστικά ή έκανε άλλη μία εγκαταλειψη (μπαίνοντας στα πιτ) πως 8α ήταν ο αγώνας??? Μάλλον πιο συνηθισμένος. Σήμερα είχαμε ένα από τους αγώνες που μάλλον θα θυμόμαστε πιο έυκολα από άλλους.
Βασικά αυτό που έκανε σήμερα ο Raikkonen μπορώ να το συγκρίνω με εκείνη την εκπληκτική τρίπλα που έκανε ο Ροναλτίνιο σε αγώνα του πρωταθλήματος (και την έδειξε στη προτελευταία εκπομπή Champions Leauge στο Mega) όπου η μπάλα χάνεται κυριολεκτικά δίνει μία καταπληκτική ασσίστ σε ένα συμπαίκτη του ο οποίος από καλή θέση χάνει την ευκαιρία να σκοράρει. Το σχόλιο των παρουσιαστών? 'Ευτυχώς που δεν σκόραρε αλλιώς θα επισκιαζόταν η καταπληκτική ενέργεια του Ροναλντίνιο'. Έτσι και τώρα αν νικούσε ο Raikkonen μάλλον δεν θα φαινόταν κ τόσο η απίστευτη θέληση του για νίκη παρά τις αντίξοες συνθήκες που οδηγούσε.
Λάθη έκανε(είπαμε και ο 7ακις κάνει ακόμα και αν δεν διεκδικεί νίκη που η πίεση είναι μεγαλύτερη - είπαμε άνθρωποι είναι όχι θεοί) αλλά δεν συμβιβάστηκε το πάλεψε, δεν του βγήκε δεν πήρε τους βαθμούς.
ΥΓ. Θα μπορούσα να χαιρόμουν κ για την εμφάνιση του Alonso. Αλλά μου τα χάλασε η συμπεριφορά του.
ΥΓ2. Πάντως και ο Heidfeld έκανε καταπληκτική εμφάνιση και μπράβο του!
ΥΓ3. Η νέα γενιά παίρνει τα ηνία σιγά σιγά.
-
Επέβαλε στον εαυτό του μεγαλύτερη 'τιμωρία' απ' ότι του άξιζε!
Άντε τώρα να κυνηγήσει τον Alonso! -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Το έχει πει και ο Ντένις, αλλά πρώτος το είχε πει (αν θυμάμια καλά) ο Μπρους ΜακΛάρεν.
ΥΓ. Πάντως το να τερματίσεις, δεν σου εξασφαλίζει τη νίκη... και η Τζόρνταν τερμάτισαν σήμερα
Σου δίνει όμως τα περιθώρια να την διεκδικήσεις!
-
Λέτε να το βάλω ψηφοφορία?
Πόσες ακόμα νίκες θα κάνει ο ΦΑ από εγκατάλειψη προπορευόμενου;
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Και από τραγική ειρωνεία φαίνεται είναι η ομάδα που έχει παράδοση στο να μην τερματίζει ή να χάνει νίκες στο τέλος του αγώνα!
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Σου δίνει όμως τα περιθώρια να την διεκδικήσεις!
Δεν ξέρω αν είναι αυτό το κατάλληλο thread, αλλά μπορούμε να το συζητήσουμε αυτό αν θέλεις.
Επιγραμματικά: αν τρέχεις με κύριο γνώμονα το να τερματίσεις, τότε υπονομεύεις τις πιθανότητές σου να κερδίσεις.
-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
Και από τραγική ειρωνεία φαίνεται είναι η ομάδα που έχει παράδοση στο να μην τερματίζει ή να χάνει νίκες στο τέλος του αγώνα!
Τη Τζόρνταν εννοείς ή την... ΜακΛάρεν?
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Τη Τζόρνταν εννοείς ή την... ΜακΛάρεν?
Την McLaren ντε!
-
ΥΓ. Θα μπορούσα να χαιρόμουν κ για την εμφάνιση του Alonso. Αλλά μου τα χάλασε η συμπεριφορά του.
Αυτό δεν το καταλαβαίνω! O alonso κέρδισε στα ίσια και πανηγύρισε.
Ο Raikonen δεν έχασε από ατυχία! π.χ. μηχανική βλάβη.
Το ότι δεν του έφτασαν τα λάστιχά του, οφείλεται στο ότι πίεσε περισσότερο απ' όσο άντεχε το μονοθέσιο του. Και έτσι κατάφερε να βρεθεί μέχρι την εγκατάλειψή του μπροστά από τον Alonso.
Τι να του αναγνωρίσει λοιπόν ο Alonso;
Γιατί τότε να μην δεχτούμε και ότι και οι οδηγοί της Williams είναι άτυχοι; Και σ' αυτούς το μονοθέσιο τρώει λάστιχα, και αναγκάζονται να είναι πιο ελαφριοί για να μπορούν να πάνε γρήγορα. Δεν πάνε όμως αέρα και όπου βγάλει!
Πάνε όσο τους επιτρέπει το μονοθέσιο!
Αν δηλαδή το σκίζανε και ήτανε μπροστά και εγκαταλείπανε (αναμενόμενα) από φθαρμένα λάστιχα, θα έπρεπε ο εκάστοτε νικητής να τους εκφράζει τη λύπη του; -
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Αυτό δεν το καταλαβαίνω! O alonso κέρδισε στα ίσια και πανηγύρισε.
Ο Raikonen δεν έχασε από ατυχία! π.χ. μηχανική βλάβη.
Το ότι δεν του έφτασαν τα λάστιχά του, οφείλεται στο ότι πίεσε περισσότερο απ' όσο άντεχε το μονοθέσιο του. Και έτσι κατάφερε να βρεθεί μέχρι την εγκατάλειψή του μπροστά από τον Alonso.
Γιατί τότε να μην δεχτούμε και ότι και οι οδηγοί της Williams είναι άτυχοι; Και σ' αυτούς το μονοθέσιο τρώει λάστιχα, και αναγκάζονται να είναι πιο ελαφριοί για να μπορούν να πάνε γρήγορα. Δεν πάνε όμως αέρα και όπου βγάλει!
Πάνε όσο τους επιτρέπει το μονοθέσιο!
Αν δηλαδή το σκίζανε και ήτανε μπροστά και εγκαταλείπανε (αναμενόμενα) από φθαρμένα λάστιχα, θα έπρεπε ο εκάστοτε νικητής να τους εκφράζει τη λύπη του;Εγκχμμμ... Μααααλλλοοον με παρεξήγησες. Σαφώς και θα πανηγυρίσει και καλά θα κάνει. Ο ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΣ τρόπος δεν μου άρεσε. Πέρα από το τι κάνεις, πολλές φορές έχει σημασία και πως το κάνεις!
ΥΓ. Και αν θες διάβασε καλύτερα το post μου. Είπαμε η 'ατυχία του' είναι στο ότι δεν του βγήκε η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ!!! Έπαιξε, έχασε, το πλήρωσε αλλά πάνω από όλα δεν το μετάνοιωσε (ή έτσι δείχνουν τα πράγματα).
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Πως μπορεί να γνωρίζει ένας οδηγός μέχρι που αντέχει το μονοθέσιό του;
Επίσης, προκύπτει από πουθενά ότι ο ΦΑ δεν πίεσε το μονοθέσιό του και για αυτό έμεινε πίσω από τον Κίμι; (Ίσα-ίσα που στο παρκ-φερμέ 'φίλησε' κιόλας τα λάστιχα, σαν να τους έλεγε 'Ευχαριστώ που αντέξατε'!)
Πάνε όσο τους επιτρέπει το μονοθέσιο!Όσοι πάνε όσο τους επιτρέπει το μονοθέσιο (που κι αυτό ελέγχεται, όπως είπαμε παραπάνω) συνήθως περνάνε απαρατήρητοι!
-
.... αλλά πάνω από όλα δεν το μετάνοιωσε (ή έτσι δείχνουν τα πράγματα).Αυτό είναι .... πρόβλημα (αν όντως ισχύει).
Εκτός αν ο στόχος του δεν είναι το πρωτάθλημα (αλλά απλά ήταν αυτός ο αγώνας).Όταν παίρνεις ρίσκα, καλό είναι να υπολογίζεις, εκτός απο το τι θα κερδίσεις, και το τι θα χάσεις. Και αυτό που θα έχανε (και δυστυχώς έχασε) ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θα κέρδιζε αν του έβγαινε!
Αν κέρδιζε τον αγώνα, θα κέρδιζε 2 βαθμούς από τον Alonso.
Aν άλλαζε λάστιχα (και τότε μάλλον θα έβγαινε δεύτερος) θα έχανε δύο βαθμούς. Ρίσκαρε όμως και έχασε 10! Πολύ μεγάλο τίμημα για να το επαναλάβει σε παρόμοια περίπτωση, δεν νομίζεις;
Κάποιος όμως που δεν μετανοιώνει για τα λάθη του, πιθανόν να τα ξανακάνει! -
Απορώ με μερικούς εδώ μέσα, αντί να σύγχαρουν τον Κιμι για το πάθος που έδειξε τον κατακρίνουν.
Εκτός άμα θέλουν όλους τους οδηγούς ξενέρωτους και με το παραμικρό πρόβλημα να εγκαταλείπουν.
Όπως προαναφέρθηκε ο Κίμι έδειξε σήμερα ότι έχει τα α@@@@α να οδηγεί μονοθέσιο Φ1 έστω και με προβλήματα. Έδειξε οτί είναι πραγματικός Racer.
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Όταν παίρνεις ρίσκα, καλό είναι να υπολογίζεις, εκτός απο το τι θα κερδίσεις, και το τι θα χάσεις. Και αυτό που θα έχανε (και δυστυχώς έχασε) ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θα κέρδιζε αν του έβγαινε!
Aν άλλαζε λάστιχα (και τότε μάλλον θα έβγαινε δεύτερος) θα έχανε δύο βαθμούς. Ρίσκαρε όμως και έχασε 10! Πολύ μεγάλο τίμημα για να το επαναλάβει σε παρόμοια περίπτωση, δεν νομίζεις;
Κάποιος όμως που δεν μετανοιώνει για τα λάθη του, πιθανόν να τα ξανακάνει!Αν πήγαινε για αλλαγή ελαστικών, μάλλον θα τερμάτιζε 4ος (αν όλα πήγαιναν καλά στο πιτ-στοπ). Κι αυτό γιατί ένα πιτ-στοπ θα του στοίχιζε περίπου 20 δευτερόλεπτα.
Οι χρόνοι τερματισμού ήταν οι εξής:
01 F. Alonso Renault 1:31:46.648
02 N. Heidfeld Williams + 16.567
03 R. Barrichello Ferrari + 18.549
04 D. Coulthard Red Bull + 31.588
Σε αυτή την περίπτωση (θεωρώντας μάλιστα ότι όλα θα πήγαιναν καλά στο πιτ-στοπ) θα έχανε 6 βαθμούς από τον ΦΑ. Τώρα έχασε 10. Το ρίσκο που πήρε ήταν 4 βαθμοί μείον στην χειρότερη περίπτωση ή 2 βαθμοί συν στην καλύτερη... μια χαρά αποδεκτό ρίσκο δηλαδή! -
Ο χρήστης Luke Dreamwalker έγραψε:
Απορώ με μερικούς εδώ μέσα, αντί να σύγχαρουν τον Κιμι για το πάθος που έδειξε τον κατακρίνουν.Εκτός άμα θέλουν όλους τους οδηγούς ξενέρωτους και με το παραμικρό πρόβλημα να εγκαταλείπουν.
Όπως προαναφέρθηκε ο Κίμι έδειξε σήμερα ότι έχει τα α@@@@α να οδηγεί μονοθέσιο Φ1 έστω και με προβλήματα. Έδειξε οτί είναι πραγματικός Racer.
Ο kimi έδειξε ότι μάλλον -δυστυχώς- δεν θα πάρει πρωτάθλημα, που αποτελεί και τον στόχο του!
Η λογική του 'ΑΕΡΑΑΑΑΑ!' δεν αποτελεί προσόν για κανέναν racer και -ευτυχώς- δεν χαρακτηρίζει έναν racer!
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Όταν παίρνεις ρίσκα, καλό είναι να υπολογίζεις, εκτός απο το τι θα κερδίσεις, και το τι θα χάσεις. Και αυτό που θα έχανε (και δυστυχώς έχασε) ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θα κέρδιζε αν του έβγαινε!
Κάποιος όμως που δεν μετανοιώνει για τα λάθη του, πιθανόν να τα ξανακάνει!Αν πήγαινε για αλλαγή ελαστικών, μάλλον θα τερμάτιζε 4ος (αν όλα πήγαιναν καλά στο πιτ-στοπ). Κι αυτό γιατί ένα πιτ-στοπ θα του στοίχιζε περίπου 20 δευτερόλεπτα.
Οι χρόνοι τερματισμού ήταν οι εξής:
01 F. Alonso Renault 1:31:46.648
02 N. Heidfeld Williams + 16.567
03 R. Barrichello Ferrari + 18.549
04 D. Coulthard Red Bull + 31.588
Σε αυτή την περίπτωση (θεωρώντας μάλιστα ότι όλα θα πήγαιναν καλά στο πιτ-στοπ) θα έχανε 6 βαθμούς από τον ΦΑ. Τώρα έχασε 10. Το ρίσκο που πήρε ήταν 4 βαθμοί μείον στην χειρότερη περίπτωση ή 2 βαθμοί συν στην καλύτεροι... μια χαρά αποδεκτό ρίσκο δηλαδή!Αν άλλαζε λάστιχο στον τελευταίο γύρο, όντως θα ερχότανε τέταρτος!
Το πρόβλημα όμως εμφανίστηκε σαφώς νωρίτερα! Πόσο χρόνο έχασε αλήθεια στους οχτώ τελευταίους γύρους; -
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Η λογική του 'ΑΕΡΑΑΑΑΑ!' δεν αποτελεί προσόν για κανέναν racer και -ευτυχώς- δεν χαρακτηρίζει έναν racer!Να το έλεγες για τον Montoya π.χ. μπορεί να συμφωνούσα αλλά δε νομίζω ότι ισχύει για τον Raikkonen αυτό. Κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Αν άλλαζε λάστιχο στον τελευταίο γύρο, όντως θα ερχότανε τέταρτος!
Το πρόβλημα όμως εμφανίστηκε σαφώς νωρίτερα! Πόσο χρόνο έχασε αλήθεια στους οχτώ τελευταίους γύρους;Δεν το θυμάμαι απ' έξω, αλλά συγκριτικά πάντα με τον Αλόνσο δεν έχασε περισσότερα από 13 secs (που ήταν η διαφορά τερματισμού του 3ου Μπαρικέλο από τον 4ο Κούλθαρντ).
Ασ το επιβεβαιώσει/διαψέυσει κάποιος.Η ουσία πάντως μένει ίδια: μια χαρά αποδεκτό ρίσκο πήρανε και ο Κίμι έδειξε για μια ακόμα φορά τα @@ του σαν οδηγός (σε όσους ενεδεχομένως τα αμφισβητούσαν ).
Edit: Γενικώς φίλε gvala, καλό είναι να θυμόμαστε ότι οι αποφάσεις αυτές παίρνονται χωρίς να γνωρίζουν το τελικό αποτέλεσμα. Έχει μεγάλη διαφορά!
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Η λογική του 'ΑΕΡΑΑΑΑΑ!' δεν αποτελεί προσόν για κανέναν racer και -ευτυχώς- δεν χαρακτηρίζει έναν racer!Προσωπικά την επιλογή που έκανε ο Kimi (ή η Mclaren, δεν έχει σημασία ποιος την έκανε) δείχνει μεγάλα @@ και ακόμα μεγαλύτερα που ο Kimi Πήγαινε στο όριο ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες.
Επισημο thread: Ευρωπαικο GP