-
Καλησπέρα,
Καινούργιος σε αυτό το forum εάν και έχω αρκετά χρονάκια πάνω μου με τετρακίνητα και κυρίως Grand Vitara
Τελευταία αγόρασα (10 μήνες) το Outlander και η εμπειρία μου είναι άκρος αντίθετη με την δικής σας κυρίως γιατί άλλαξα τα ελαστικά μέσα σε 2 μήνες από την αγορά του και έβαλα 235/55/18 Toyo Open Country H/T τα οποία είναι Μ+S (70% - 30%), τότε δεν είχα επιλογή σε 225 σήμερα υπάρχει σε 225/55/18 και τα Pirelli STR τα οποία είναι και αυτά M+S.
Τελικά η τετρακίνηση του Outlander σε συνδυασμό με τα σωστά ελαστικά σε πάνε παντού και ας είναι SUV .
Τα Χριστούγεννα ήμουν 3-5 Πηγάδια και η καλή μου σύζυγος φρόντισε να κλείσε ένα δωμάτιο ψηλά στο βουνό σε έναν δρόμο που τελείωνε σε κάτι κεραίες (Κλίση 5% με 10%) και δεν μας έφτανε μόνο αυτό έπρεπε να βγούμε και να πάρουμε και έναν χωμάτινο παράδρομο γύρο στα 300 μέτρα. Ήμασταν έναν σπίτι στο πουθενά, και φυσικά έξω από οποιοδήποτε δρομολόγιο εκχιονιστικών μηχανημάτων. Φυσικά φάγαμε μια γερή 2μέρη χιονόπτωση (Ευτυχώς χωρίς αέρα έτσι γλυτώσαμε τα ανεμοσούρια) όπου και έβαλε στρωτά περίπου 20 πόντους.
Απλά το Outlander έσκαβε στην ανηφόρα και δεν καταλάβαινε τίποτε πάρα την 7θέσια διάταξη μιας και η παρέα μας ήταν με ΙΧ, και είχαμε αναλάβει χρέη οχήματος μεταφοράς προσωπικού.
Για να έχετε εικόνα όσα ΙΧ προσπάθησαν να έρθουν με αλυσίδες δεν κατάφεραν να ανέβουν, εκτός από το golf της παρέα μας οπού με πάρα πολύ δυσκολία και με σπάσιμο της αλυσίδας κατάφερε να βγάλει την ανηφόρα (Μας έγινε και χριστουγεννιάτικο δέντρο μέσα αφού άναψε το check engine) .
Στο τέλος τα μόνα αυτοκίνητα που έκοβαν βόλτες ήταν το Outlander ένα Navara , ένα Pajero και ένα Impresa με αλυσίδες εμπρός (Φοβερό το πώς πάει το Impresa).
Αλυσίδες δεν έβαλα πουθενά και τα ελαστικά μου φοράω είναι TOYO Open Country H/T σε 235/55/18 με χαρακτηρισμό M+S.Επίσης τα ηλεκτρονικά δούλεψαν τέλεια εάν και ήμουν αρνητικός στην αρχή με αυτά. Σε μια ανηφόρα χωρίς ιδιαίτερο χιόνι αλλά με πάγο, όπου και πάλι ΙΧ με αλυσίδες δεν μπόρεσαν να την ανέβουν (Στο κατέβασμα εκεί έφυγαν 2 αυτοκίνητα στην Μάντρα απέναντι). Το Outlander με πολύ σπινάρισμα και ελεγχόμενο από το Traction Control κατάφερε να την βγάλει (Σμ. Με αρκετό ανάποδο τιμόνι).
Ηθικό δίδαγμα αυτό που λέω πάντα πετάξετε τα μαμίσια ελαστικά για να χαρείτε το αυτοκίνητο σας.
Ερώτηση σε αυτούς που έβαλαν αλυσίδες τι κρίκο είχαν 9μμ ή 12 και ένα είχαν πρόβλημα?
Φίλε Lager
Οι επιλογές σου είναι περιορισμένες αλλά καλές.
235/55/18 Τoyo Open Country H/T 100V M+S
225/55/18 Pirelli STR M+S
225/55/18 Yokohama Geolander G051 M+S (Δεν ξέρω εάν τα φέρανε ακόμα).Γενικα η τετράδα θα πάει περίπου 600 ευρώ.
Υ.Γ. Και ακόμα ένα ηθικό δίδαγμα ότι 4κινήση χωρίς σωστά ελαστικά δεν κάνει τίποτα. Φίλος με ML350 και πακέτο off-road έπεσε προχθές σε ρεματιά στην Βυτίνα όπου και έφερε 4 τούμπες. Όλοι είναι καλά ευτυχώς γιατί ήταν δεμένοι και πάνε σήμερα με γερανό να βγάλουν την ML από την Ρεματία. Φυσικά τα λάστιχα που φόραγε ήταν σαν τα μαμίσια του Outlander
-
Ο χρήστης ΑΜΤ έγραψε:
Καλημέρα,
Η γενική αίσθηση είναι κακή. Αλυσίδες δέν είχα μιας και είχα παει στο praktiker αλλα οι συν-forumites με είχανε προλάβει και δεν υπήρχε το μέγεθος μας. Χάσαμε μια ολόκληρη μέρα ψάχνοντας για αλυσίδες στα Γρεβενά. Δεν βρήκαμε τίποτα, και αναγκάστηκα να πληρώσω 150 (!!) ευρώ για σκουφάκια. Να πω ότι χωρίς τα σκουφάκια θα ήμασταν ακόμα πάνω, η ακόμα χειρότερα σε κάποια μπαριέρα. Τα λάστιχα παιδιά είναι για άσφαλτο. Το τι τσούλημα/γλίστρημα φάγαμε σε κατηφόρες δεν λέγετε. Με αποκορύφωμα ένα τσούλημα στο χωριό 15 μέτρων, σταμάτησε το αμάξι 2 μέτρα πριν από τα ντουβάρια.
Με τα πανιά η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη. Μπορείς να κινηθείς με περισσότερη ασφάλεια, αλλά και πάλι μακριά από ανηφόρες/κατηφόρες με κλίση μεγαλύτερη από 10%.
Σε παρακαλώ, όταν λες πανιά εννοείς τα Autosock ή κάποια άλλα? Τα Autosock κάνουν 115 € το ζευγάρι, εσύ πόσα πήρες με 150?
155 για να είμαι ακριβής, από την Shell Γρεβενών. Autosock είναι, το ξέρω ότι Αθήνα κάνουν 110-120 Euro, αλλά η τιμολόγηση στα Γρεβενά είναι λίγο διαφορετική απο ότι φαίνεται
-
έχουμε Outlander εταιρικό αμάξι στην Ρουμανία εδώ και ένα χρόνο.
το αμάξι ήρθε με winter tyres - πρόβλημα στα χιόνια κανένα τόσο εντός/εκτός αστικού δικτύου.
το ταξίδι είναι ακόμη πιό απολαυστικό με τον πετρελαιοκινητήρα με τρελή ροπή σε όλο το φάσμα των στροφών του κινητήρα.
από κατανάλωση με ταχύτητα 90-120 χλμ/ώρα (λόγω οδικού δικτύου) και πλήρεις φορτίου (4 άτομα με αποσκευές): 6,9-7-3 λίτρα/100χλμ.
ίδιες συνθήκες αλλά σε πραγματικό κλειστό αυτοκινητόδρομο με ταχύτητες από 150-200 χλμ, η αντίστοιχη κατανάλωση: 9,0-9,4 λίτρα/100χλμ.
-
Ο χρήστης spg100 έγραψε:
Καλησπέρα,Καινούργιος σε αυτό το forum εάν και έχω αρκετά χρονάκια πάνω μου με τετρακίνητα και κυρίως Grand Vitara
Τελευταία αγόρασα (10 μήνες) το Outlander και η εμπειρία μου είναι άκρος αντίθετη με την δικής σας κυρίως γιατί άλλαξα τα ελαστικά μέσα σε 2 μήνες από την αγορά του και έβαλα 235/55/18 Toyo Open Country H/T τα οποία είναι Μ+S (70% - 30%), τότε δεν είχα επιλογή σε 225 σήμερα υπάρχει σε 225/55/18 και τα Pirelli STR τα οποία είναι και αυτά M+S.
Τελικά η τετρακίνηση του Outlander σε συνδυασμό με τα σωστά ελαστικά σε πάνε παντού και ας είναι SUV .
Τα Χριστούγεννα ήμουν 3-5 Πηγάδια και η καλή μου σύζυγος φρόντισε να κλείσε ένα δωμάτιο ψηλά στο βουνό σε έναν δρόμο που τελείωνε σε κάτι κεραίες (Κλίση 5% με 10%) και δεν μας έφτανε μόνο αυτό έπρεπε να βγούμε και να πάρουμε και έναν χωμάτινο παράδρομο γύρο στα 300 μέτρα. Ήμασταν έναν σπίτι στο πουθενά, και φυσικά έξω από οποιοδήποτε δρομολόγιο εκχιονιστικών μηχανημάτων. Φυσικά φάγαμε μια γερή 2μέρη χιονόπτωση (Ευτυχώς χωρίς αέρα έτσι γλυτώσαμε τα ανεμοσούρια) όπου και έβαλε στρωτά περίπου 20 πόντους.
Απλά το Outlander έσκαβε στην ανηφόρα και δεν καταλάβαινε τίποτε πάρα την 7θέσια διάταξη μιας και η παρέα μας ήταν με ΙΧ, και είχαμε αναλάβει χρέη οχήματος μεταφοράς προσωπικού.
Για να έχετε εικόνα όσα ΙΧ προσπάθησαν να έρθουν με αλυσίδες δεν κατάφεραν να ανέβουν, εκτός από το golf της παρέα μας οπού με πάρα πολύ δυσκολία και με σπάσιμο της αλυσίδας κατάφερε να βγάλει την ανηφόρα (Μας έγινε και χριστουγεννιάτικο δέντρο μέσα αφού άναψε το check engine) .
Στο τέλος τα μόνα αυτοκίνητα που έκοβαν βόλτες ήταν το Outlander ένα Navara , ένα Pajero και ένα Impresa με αλυσίδες εμπρός (Φοβερό το πώς πάει το Impresa).
Αλυσίδες δεν έβαλα πουθενά και τα ελαστικά μου φοράω είναι TOYO Open Country H/T σε 235/55/18 με χαρακτηρισμό M+S.Επίσης τα ηλεκτρονικά δούλεψαν τέλεια εάν και ήμουν αρνητικός στην αρχή με αυτά. Σε μια ανηφόρα χωρίς ιδιαίτερο χιόνι αλλά με πάγο, όπου και πάλι ΙΧ με αλυσίδες δεν μπόρεσαν να την ανέβουν (Στο κατέβασμα εκεί έφυγαν 2 αυτοκίνητα στην Μάντρα απέναντι). Το Outlander με πολύ σπινάρισμα και ελεγχόμενο από το Traction Control κατάφερε να την βγάλει (Σμ. Με αρκετό ανάποδο τιμόνι).
Ηθικό δίδαγμα αυτό που λέω πάντα πετάξετε τα μαμίσια ελαστικά για να χαρείτε το αυτοκίνητο σας.
Ερώτηση σε αυτούς που έβαλαν αλυσίδες τι κρίκο είχαν 9μμ ή 12 και ένα είχαν πρόβλημα?
Φίλε Lager
Οι επιλογές σου είναι περιορισμένες αλλά καλές.
235/55/18 Τoyo Open Country H/T 100V M+S
225/55/18 Pirelli STR M+S
225/55/18 Yokohama Geolander G051 M+S (Δεν ξέρω εάν τα φέρανε ακόμα).Γενικα η τετράδα θα πάει περίπου 600 ευρώ.
Υ.Γ. Και ακόμα ένα ηθικό δίδαγμα ότι 4κινήση χωρίς σωστά ελαστικά δεν κάνει τίποτα. Φίλος με ML350 και πακέτο off-road έπεσε προχθές σε ρεματιά στην Βυτίνα όπου και έφερε 4 τούμπες. Όλοι είναι καλά ευτυχώς γιατί ήταν δεμένοι και πάνε σήμερα με γερανό να βγάλουν την ML από την Ρεματία. Φυσικά τα λάστιχα που φόραγε ήταν σαν τα μαμίσια του Outlander
Ευχαριστω πολυ φιλε μου για την πληροφορια.
Πες μου σε παρακαλω ποια θεωρεις καλυτερα?
Τα toyo ή τα pirelli? -
Ο χρήστης stefanos patra έγραψε:
Ευχαριστω πολυ φιλε μου για την πληροφορια.
Πες μου σε παρακαλω ποια θεωρεις καλυτερα?
Τα toyo ή τα pirelli?Πριν δοκιμάσω τα ΤΟΥΟ θα έλεγα τα Pirelli όπου είχα δοκιμάσει τα προηγούμενα τα ST. Αλλά τα ΤΟΥΟ ήταν κορυφαία τις τελευταίες μέρες στα χιόνια και σε γέμιζαν εμπιστοσύνη.
Μπορώ να πω ότι και τα δύο καλά με ίσως λίγο καλύτερα τα ΤΟΥΟ λόγο του πέλματος με εγκοπές ζιγκ ζαγκ που είναι καλές για χιόνι και πάγο.
Από την άλλη στα Pirelli μένεις στην μαμά διάσταση.
Εάν είχα τώρα επιλογές ίσως να πήγαινα στα Pirelli λόγο μαμάς διάστασης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την 235/55/18 που είναι μόλις 1,5% μεγαλύτερα. -
Και εγω συμφωνω μαζι σου για τα pirelli , μονο και μονο για το λογο της standar διαστασης.
Θα κοιταξω να τα βρω, αλλα με χαλαει ρε γαμοτο που θα πεταξω κανουρια λαστιχα.
Θα μου πεις φυλαξετα και βαλτα το καλοκαιρι.Για να δω λοιπον που θα τα βρω ετοιμοπαραδοτα και ποσο θα τα βρω
-
Υπάρχουν και αλλα λάστιχα γενικα και θα ηθελα να παρεθεσουμε ενα θέμα με λαστιχα σε ξεχωριστό forum.
Τι λέτε? -
viewtopic.php?f=6&t=5533
-
Καλύτερα εδω για τα συγκεκριμένα: viewtopic.php?f=10&t=16504&p=1402079#p1402079
-
Ο χρήστης hellogadgetman78 έγραψε:
Υπάρχουν και αλλα λάστιχα γενικα και θα ηθελα να παρεθεσουμε ενα θέμα με λαστιχα σε ξεχωριστό forum.
Τι λέτε?Το θέμα ειναι ότι δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές για το Outlander. Αντε 4 μικτά 70-30 και 2 με 3 χειμερινά και τέλος.
-
Η εμπειρια μου και μενα στο χιονι με τα μαμισια ελαστικα είναι αναλογη με αυτες που εγραψαν οι συνφορουμιτες. ΧΑΛΙΑ!!!
Προχθες στο Λεβιδι αισθανομουνα κυρια!!!! ντροπη.Λοιπον νομιζω οτι η καλυτερη επιλογη ειναι να αλλαξουμε και ζαντες και να παμε σε 16αρες η 15αρες.
Απο λιγο ψαξιμο που εκανα βρηκα οτι τα Firestone Destination τα οποια θεωρουνται κορυφη και πολύ καλα στο χιονι βγαινουν σε 215/75-15, βαζουμε και μια σιδερενια ζαντα και ειναι οτι πρεπει για παιχνιδια στο χιονι και στη λασπη. Το κακο ειναι οτι δεν μπορω να βρω κατι σε 16αρα.
Δεστε τη σελιδα με τα συγκριτικα εδω http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/surveydisplay.jsp?type=ORAT
Τι λετε;;;
Θα χασουμε σε υψος;;;
Για ψαξτε και εσεις μπας και βρειτε κατι παραπανω.....
Κριμα το αυτοκινητο να χαραμιζεται με τα μαμισια λαστιχα...... -
Ο χρήστης abadlot έγραψε:
Η εμπειρια μου και μενα στο χιονι με τα μαμισια ελαστικα είναι αναλογη με αυτες που εγραψαν οι συνφορουμιτες. ΧΑΛΙΑ!!!
Προχθες στο Λεβιδι αισθανομουνα κυρια!!!! ντροπη.Λοιπον νομιζω οτι η καλυτερη επιλογη ειναι να αλλαξουμε και ζαντες και να παμε σε 16αρες η 15αρες.
Απο λιγο ψαξιμο που εκανα βρηκα οτι τα Firestone Destination τα οποια θεωρουνται κορυφη και πολύ καλα στο χιονι βγαινουν σε 215/75-15, βαζουμε και μια σιδερενια ζαντα και ειναι οτι πρεπει για παιχνιδια στο χιονι και στη λασπη. Το κακο ειναι οτι δεν μπορω να βρω κατι σε 16αρα.
Δεστε τη σελιδα με τα συγκριτικα εδω http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/surveydisplay.jsp?type=ORAT
Τι λετε;;;
Θα χασουμε σε υψος;;;
Για ψαξτε και εσεις μπας και βρειτε κατι παραπανω.....
Κριμα το αυτοκινητο να χαραμιζεται με τα μαμισια λαστιχα......Μα γιατί να πας σε 15 ή 16 αφού έχεις επιλογές για λάστιχα 70-30 με χαρακτηρισμό Μ+S στης 18'
Οι επιλογές είναι
Σε 235/55/18 Toyo Open Country H/T και Kumho KL51
Σε 225/55/18 Pirelli STR και Yokohama Geolander G051 εαν έχουν έρθει.Διάλεξε και πάρε εγώ τα Toyo τα έβαλα περίπου 580 ευρώ και ήταν άπαιχτα στο χιόνι.
-
Ο χρήστης spg100 έγραψε:
Μα γιατί να πας σε 15 ή 16 αφού έχεις επιλογές για λάστιχα 70-30 με χαρακτηρισμό Μ+S στης 18'
Οι επιλογές είναι
Σε 235/55/18 Toyo Open Country H/T και Kumho KL51
Σε 225/55/18 Pirelli STR και Yokohama Geolander G051 εαν έχουν έρθει.Διάλεξε και πάρε εγώ τα Toyo τα έβαλα περίπου 580 ευρώ και ήταν άπαιχτα στο χιόνι.
Φιλε spg100, νομιζω οτι ειναι καλυτερα να πας σε 16' διοτι :
α) θα αλλαξεις προφιλ, από 55 (που είναι πολύ χαμηλό) θα πας σε 70 ή 75 το οποίο θεωρητικα απ'όσο ξέρω είναι καλύτερο για οτιδήποτε σε offroad
β) νομίζω ότι η τιμή θα είναι χαμηλότερη.
γ) υπάρχουν περισσότερες επιλογές όπως τα bridgestone 694-revo, firestone destination και άλλα μάλλον καλύτερα λάστιχα από αυτά που αναφέρεις σύμφωνα με τα reviews.Τα Toyo πως είναι σε στεγνό και βρεγμένο δρόμο ; έχουν πολύ θόρυβο;
-
Εννοειται οτι ειναι καλύτερα η 16'' ζάντα με 70 προφιλ απο 18'' ζάντα με 55.Εγω ειμαι υπερ της σιδερένιας ζάντας 16.
Στα P225/55R18 υπάρχουν γενικά στον κόσμο:
Goodyear Assurance Comfortred
Bridgestone Dueler H/T , H/P or alenza 225/55R18
Hankook Ventus ST RH06 235/55/18
Hankook Optimo H727
Pirelli P6 Four Seasons
Michelin Primacy MXV4
Yokohama Avid TRZ
Pirelli Winter 210 Sottozero
Kumho Solus KH16
Goodyear Eagle LS2 [OEM Tire for US]
Yokohama iceGUARD iG20 [Winter]
Cooper Tires CS4 Touring T
Toyo Versado LX
Dunlop SP Sport 7000 A/S
Michelin HydroEdge
Yokohama YK520
Εχω και φωτογραφίες αλλα και κάποια άλλα.. -
Επειδη λοιπον την εψαξα και εγω λιγο, μου ειπαν οτι τα χειμερινα λαστιχα ειναι καλυτερα στο χιονι και στην ασφαλτο απο τα 70-30.
Δηλαδη μου λενε οτι τα pirelli m210 sotozero ειναι καλυτερα απο τα pirelli str m+s .
Μιλαω παντα για 18αρα ζαντα.
Δεν αλλαζω με τιποτα ζαντα σε 16, γιατι πηγαινω στα χιονια 5 φορες το χρονο και δεν θελω να εχω σιδερενια ζαντα στο πανεμορφο αυτοκινητο μου.
Ψαχνω λοιπον το ιδανικο λαστιχο για τις περισσοτερες συνθηκες.
Το μονο κακο μου ειπαν οτι εχει το χειμερινο λαστιχο, ειναι οτι φθειρετε ποιο ευκολα στο χωμα.
Σε ολα τα αλλα ειναι απλα τελειο.
Συμφωνητε ή με δουλευει ο βουλκανιζατερας μου? -
Εννοειται οτι ειναι καλύτερα η 16'' ζάντα με 70 προφιλ απο 18'' ζάντα με 55.Εγω ειμαι υπερ της σιδερένιας ζάντας 16.Στα P225/55R18 υπάρχουν γενικά στον κόσμο:
Hankook Optimo H727
Pirelli P6 Four Seasons
Michelin Primacy MXV4
Yokohama Avid TRZ
Kumho Solus KH16
Toyo Versado LX
Dunlop SP Sport 7000 A/S
Michelin HydroEdge
Yokohama YK520
Εχω και φωτογραφίες αλλα και κάποια άλλα..Απο ολα αυτα που εχεις ποσταρει, winter ειναι μονον 2?
Τα pirelli και τα yokohama? -
Επειδη λοιπον την εψαξα και εγω λιγο, μου ειπαν οτι τα χειμερινα λαστιχα ειναι καλυτερα στο χιονι και στην ασφαλτο απο τα 70-30.
Δηλαδη μου λενε οτι τα pirelli m210 sotozero ειναι καλυτερα απο τα pirelli str m+s .
Δεν αλλαζω με τιποτα ζαντα σε 16, γιατι πηγαινω στα χιονια 5 φορες το χρονο και δεν θελω να εχω σιδερενια ζαντα στο πανεμορφο αυτοκινητο μου.
Το μονο κακο μου ειπαν οτι εχει το χειμερινο λαστιχο, ειναι οτι φθειρετε ποιο ευκολα στο χωμα.
Συμφωνητε ή με δουλευει ο βουλκανιζατερας μου?Όλα όσα λες είναι σώστα. Χειμερινά είναι λίγο extreme τουλάχιστων για μας που πατάμε χιόνι 5 με 10 φορές τον χρόνο. Τα 70-30 είναι καλύτερη επίλογη.
-
Εννοειται οτι ειναι καλύτερα η 16'' ζάντα με 70 προφιλ απο 18'' ζάντα με 55.Εγω ειμαι υπερ της σιδερένιας ζάντας 16.Στα P225/55R18 υπάρχουν γενικά στον κόσμο:
Hankook Optimo H727
Pirelli P6 Four Seasons
Michelin Primacy MXV4
Yokohama Avid TRZ
Kumho Solus KH16
Toyo Versado LX
Dunlop SP Sport 7000 A/S
Michelin HydroEdge
Yokohama YK520
Εχω και φωτογραφίες αλλα και κάποια άλλα..Όλα όσα αναφέρεις εκτός από ασφάλτινα αντε all season είναι και για ΙΧ με ότι αυτό συνεπάγετε όταν έρθουν σε επαφή με πέτρες.
-
Συμφωνητε ή με δουλευει ο βουλκανιζατερας μου?καλύτερο στην άσφαλτο μπορεί να είναι στα κρύα.
Το STR είναι πολύ καλο λάστιχο στη άσφαλτο και αρκετα καλό στο χιόνια σύμφωνα με τη μαρτυρία φίλου με Χ3.
και το φοράς όλο το χρόνο, ενω το χειμερινό θέλει αλλαγή την Ανοιξη.
Ειναι βαρύ το αυτοκίνητο και θα δεινοπαθεί το ελλαστικό σε ζεστό οδόστρωμα -
καλημερα
εχο το outlander 2.4 kai exo 35.000 χλμ και ηρθε η ωρα σιγα-σιγα να αλαξω λαστιχα το προτινετε?? καμια βοηθεια
επεισης αν ξερει κανεις τιποτα για τους περιβοητους χαρτες (ελεοςςς)
και κατι ακομα
επειδη εχω tv tuner στο αμαξι μιπως υπαρχει καμια πατεντα να το συνδεσω απ ευθειας στην οθονη??ευχαριστο εκ των προτερων!!
Mitsubishi Outlander 2007