-
Ο χρήστης Makiaveli έγραψε:
Εκανα παραγγελία τα ΤΟΥΟ (235/55/18) και μου βγαίνουνε 800ευρώ τα 4 λάστιχα.
Οσο κι αν έψαξα (μέσω δικτύου και τηλεφώνου) δεν τα βρηκα φθηνότερα.Στο βουλκανιζατέρ μου είπανε ότι ο 1,5 πόντος διαφορά μεταξύ 225 και 235 δεν παίζει κανένα ρόλο...Ελπίζω να είναι έτσι.
SPG100 παρατήρησες κανένα πρόβλημα στο αυτοκίνητο επειδη δεν φορούσες τη μαμα διάσταση?
Με τα TOYO έχω κάνει περίπου 4.500 χλμ χωρίς κάνενα πρόβλημα στο αυτοκίνητο. Ουσιαστικά ούτε που θα καταλάβεις την διαφορά μιας και είναι μόλις 1,5% μεγαλύτερα. Επίσης το αυτοκίνητο θα ψηλώσει κατά 0,5 πόντους δηλάδη θα πας στους 22 από 21,5 που είναι σήμερα. Τα ηλεκτρονικά επίσης δεν έχουν πρόβλημα.
Τέλος πριν κάνω την αλλάγη είχα στείλει email στην Mitsubish Europe καθώς μιλήσα και με Σαρακάκη και είχαν πεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Γενικά ο κανόνας είναι +- 3% είναι μέσα στα όρια αλλάγης (Ο κάνονας είναι για ΙΧ). Στα παλαιά 4χ4 σκέψου ήταν +- 10%. Αλλά εμείς ας πάμε με το +-3%.
Κάτι που σίγουρα θα δεις είναι λιγότερο σπινάρισμα μιας και με το 235 πατάει ποιο κάλα.
-
Να σαι καλά φιλε μου, σε ευχαριστώ πολύ, τόσο για την απάντηση σου, όσο και για όλη σου τη βοήθεια με τα posts σου στο forum!
-
Ο χρήστης Makiaveli έγραψε:
Να σαι καλά φιλε μου, σε ευχαριστώ πολύ, τόσο για την απάντηση σου, όσο και για όλη σου τη βοήθεια με τα posts σου στο forum!Δεν ξέρω γιατί σου ζητάνε 800 ευρώ εγω τα Toyo Open Country H/T σε 235/55/18 πλήρωσα 590 ευρώ.
-
ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ.
ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ...... ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Ο ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΑΤΑΕΙ ΕΔΩ http://mitsosxxx.blogspot.com/
-
ρε παιδια τι ζαντα φοραει ο Μητσος.Δεν νομιζω να ειναι η μανισια.Μηπως ειναι 16αρα.
-
Ο χρήστης amorozo έγραψε:
ρε παιδια τι ζαντα φοραει ο Μητσος.Δεν νομιζω να ειναι η μανισια.Μηπως ειναι 16αρα.Αν δεν κανω λάθος πρεπει να φοραει ENKEI sport ES Tarmak 16αρα
-
Ο χρήστης amorozo έγραψε:
ρε παιδια τι ζαντα φοραει ο Μητσος.Δεν νομιζω να ειναι η μανισια.Μηπως ειναι 16αρα.Όχι μόνο 16ρα αλλά και all terrain κάτα πάσα πιθανότητα με 70 προφιλ (Δείτε πως έχουν γεμίσει οι θόλοι)!!!.
κάτι σε 215/70/16 όπου και υπάρχουν πολλές επιλογές σε All TerrainΜόνο μαμίσια δεν είναι.
Να πω εδώ ότι ακρίβως ότι έκει που έμενα στα πηγάδια είχα τις ιδίες συνθήκες και φυσικά εκχιονιστικό, δεν φανηκε ποτέ ήμασταν εκτός από παντού.
-
Ο χρήστης haris10 έγραψε:
ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ...... ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Ο ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΑΤΑΕΙ ΕΔΩ http://mitsosxxx.blogspot.com/' target='_blank
Ο μήτσος είναι δικός σου. Εαν ναι πες μας τι λαστιχάκια φοράς
-
Ο χρήστης spg100 έγραψε:
ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ...... ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Ο ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΑΤΑΕΙ ΕΔΩ http://mitsosxxx.blogspot.com/' target='_blank' target='_blank
Ο μήτσος είναι δικός σου. Εαν ναι πες μας τι λαστιχάκια φοράς
οχι μονο ποια λαστιχα αλλα και ποιες ζαντες(απο ποια εταιρια)
-
Μιτσος πέστα όλα....γιατί δεν θα προλάβουμε τα χιόνια...
-
Αγαπητοί συμφουρίστες,
Μπορεί να σας σοκάρει αλλά στις συνθήκες του Μήτσου με την βοήθεια της τετρακίνησης πάτε και με τα μαμά ελαστικά . Για έναν πολύ απλό λόγο. Το χιόνι είναι φρέσκο και ως γνωστό στο φρέσκο χιόνι πάντα έχουμε πρόσφυση. Γι’ αυτό και ποτέ δεν πατάμε στα χνάρια του μπροστινού όπου συμπιέζουν το φρέσκο χιόνι και γίνετε πάγος.
Να γνωρίζετε το εξής¨
Ποιο δύσκολος για μας του τετρακίνητους είναι ένας παγωμένος δρόμος καθαρός από το εκχιονιστικό (Ειδικά στην κατηφόρα), παρά ένας με φρέσκο χιόνι.Αυτό θα το καταλάβετε επίσης από την φωτογραφία με το ATV και το πώς τα τακουνάτα λάστιχα έχουν αφήσει το χνάρι πάνω στο χιόνι!!!.
Στα Πηγάδια τα ποιο δύσκολα κομμάτια και εκεί που πραγματικά τα λάστιχα δούλεψαν δεν ήταν τόσο στο φρέσκο (Φυσικά δεν λέω ότι ήταν το ίδιο με τα μαμίσια) και ακαθάριστο κομμάτι της διαδρομής αλλά στα ανηφορικά σημεία (+10%) καθαρά από εκχιονιστικό αλλά που είχαν γίνει πάγος (Γυαλί)
Επίσης τα μαμά 16ρια της Yokohama δεν πάτανε άσχημα στο χιόνι.
Βέβαια πάντα είναι ωραία να οδηγάς σε τέτοιες συνθήκες με τα σωστά ελαστικά. -
Οι ζάντες του Μήτσου, στο http://www.mitsosxxx.blogspot.com, είναι από Mitsubishi EVO 9 (original ζάντες),
διάσταση 8'χ17' , offset ΕΤ38, καρέ 5χ114.3 (κατασκευασμένες από την ΕΝΚΕΙ για την Mitsubishi)
Τα λάστιχα είναι Yokohama Geolandar A/T-S, διάσταση 225/65 R17' (50/50 + Μ&S)
Σε σχέση με τα Original, οι ζάντες είναι 1' φαρδύτερες (οι εργοστασιακές είναι 7'χ18')
και κατά ΠΟΛΥ ελαφρύτερες (μαζί με τα λαστιχα), βελτιώνοντας την συμπεριφορά της ανάρτησης και του τιμονιού (μικρότερο μη αναρτώμενο φορτίο).
Η συνολική διάμετρος του ελαστικού είναι σχεδόν 2cm μεγαλύτερη.
Κατά συνέπεια η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί περίπου ένα πόντο (στά 225mm)
Το βήμα (συνολική σχέση μετάδοσης) έχει μακρύνει ελαφρά (+2.7%), αλλά το ΠΟΛΥ χαμηλότερο βάρος αντισταθμίζει την επίπτωση στις επιδόσεις (επιτάχυνση)Η διαφορά σε πρόσφυση καί άνεση σε εκτός δρόμου (χιόνι, λάσπη, άμμο) συνθήκες είναι ΤΕΡΑΣΤΙA !!!
Το αυτοκίνητο μεταμορφώνεται και βρίσκει τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ του εαυτό που αδικείται αφάνταστα από τα λάστιχα 'Λιμουζίνας¨που φοράει.
Η διαφορά σέ στεγνή και βρεγμένη άσφαλτο είναι, τηρουμένων των αναλογιών, μικρή (προς το χειρότερο), προσοχή θέλει στον πάγο.
Αλυσίδες (άν και έχω πάντα μαζί), ακόμα και με πάγο δεν έχω βάλει ποτέ.Με τα λάστιχα αυτά, το αυτοκίνητο εκμεταλεύεται πλήρως τα καλά διαφορικά του (4WD Lock) και πραγματικά 'οργώνει' τα πάντα.
Τα 16άρια ζαντολάστιχα θα έδιναν ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα σε συνθήκες εκτός δρόμου,
αλλά θα υστερούσαν σημαντικά στην άσφαλτο λόγω της ¨πλεύσης¨που θα προκαλούσαν τα 70άρια ελαστικά (μεγάλο και μαλακό προφίλ).
Οι 17άρες με 65άρι (ενισχυμένο) προφίλ είναι η χρησή τομή για τα χαρακτηριστικά και τον προσανοτολισμό του αυτοκινήτου.Μια συμβουλή, σε ακραία ολισθηρές συνθήκες, απενεργοποιήστε το M-ASTC (Mitsubishi Active Stability and Traction Control), πατώντας με διάρκεια το σχετικό διακόπτη, γιατί το ελεγχόμενο (απο τον οδηγό) ελαφρύ σπινάρισμα βοηθά στο να μήν 'πνίγουν' τα ηλεκτρονικά τον κινητήρα και να μην υπερθερμένουν τα φρένα.
Η απενεργοποίηση του M-ASTC στην άμμο βοηθά πολύ στο να μήν 'πέσουν' οι στροφές του κινητήρα (φαινόμενο bogging) κατά το ξεκίνημα, σε συνδυασμό με τη χρήση του CVT στο Manual και επιλογή και διατήρηση της 1ης ταχύτητας (ελλείψη κοντών σχέσεων )
Βοηθά πολύ και το χαμήλωμα της πίεσης των ελαστικών (σε περίπου 16 PSI) που μεγαλώνει κατά πολύ την επιφάνεια επαφής του ελαστικού αποτρέποντας την βύθιση στην άμμο.
Το 65άρι προφίλ σε συνδυασμό με την φαρδύτερη ζάντα και την μεγαλύτερη συνολική διάμετρο / περίμετρο κάνει ακόμη μεγαλύτερη τη διαφορά σε πρόσφυση στην άμμο σε σχέση με τα εργοστασιακά.Επίσης σε ακραία ολισθηρές συνθήκες το CVT (ακόμα και στη θέση Manual) έχει πολύ πιό προοδευτική μεταφορά της δύναμης στο δρόμο, ομαλότερες αλλαγές ταχύτητας, καθώς και ακούραστο συμπλέκτη (γιατί απλά δεν έχει συμπλέκτη) και πλεονεκτεί σημαντικά σε σχέση με το Manual 5τάχυτο.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Εάν αγοράσατε to Outlander για χρήση SUV και όχι για υπερυψωμένο Station Wagon,
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ !!!
και εκμεταλευτείτε τις πραγματικά μεγάλες (για SUV) δυνατότητές του χρησιμοποιόντας σωστά
και με σύνεση τις τεχνολογίες που διαθέτει ... ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!! -
GR ΜΑΣ ΚΟΥΦΑΝΕΣ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ Η ΤΡΑΒΑ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ .ΤΟ
http://www.mitsosxxx.blogspot.com ΕΣΥ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕΣ .
ΕΑΝ ΤΟ ΠΑΛΕΨΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ forum ΚΟΛΛΑΕΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ. -
Φίλε GR19 εξαιρετική επιλόγη για όποιον θέλει να πάει σε 50-50 ελαστικό. Και ο Μήτσος πολύ ωραίος!!!
+1 για να καταλάβουν όλοι ότι τα μαμά είναι απλά για πέταμα και χαραμίζουν το αυτοκίνητο.
+1 για τις συμβουλές σχετικά με AST και πιέσεις ελαστικών στην άμμο. Εγώ εχώ κομπρέσερ μαζί μου ακριβός για αυτό τον λόγο.Στο χιόνι κάνουμε το ανάποδο απο την άμμο τα φουσκώνουμε πολύ. Εγω τα πάω στα 36psi.
-
Μια ερώτηση γιατί με τα λάστιχα του Outlander έχω διαβάσει τόσα που έχω μπερδευτεί. Η διάσταση 225χ60χ18 μπορεί να μπει χωρίς πρόβλημα?
Το Yokohama 225χ55χ18 Geolandar H/T-S σύμφωνα με 2 ημερών ενημέρωση από Θεοχαράκη δεν υπάρχει και δεν ξέρουν καν αν έχει μπει σε παραγωγή. -
Ο χρήστης Takis72 έγραψε:
Μια ερώτηση γιατί με τα λάστιχα του Outlander έχω διαβάσει τόσα που έχω μπερδευτεί. Η διάσταση 225χ60χ18 μπορεί να μπει χωρίς πρόβλημα?
Το Yokohama 225χ55χ18 Geolandar H/T-S σύμφωνα με 2 ημερών ενημέρωση από Θεοχαράκη δεν υπάρχει και δεν ξέρουν καν αν έχει μπει σε παραγωγή.Η διάσταση 225/60 R18 μπορεί να μπεί (οριακά) από πλευράς χώρου προς τους θόλους
και το πιατέλο του αμορτισέρ.
Η συνολική διάμετρος είναι +3.1% μεγαλύτερη από τα 225/55 R18 και θα μακρύνει αντίστοιχα το βήμα,
επιβαρύνοντας τις επιδόσεις (επιτάχυνση), ενώ η απόσταση από το έδαφος θα αυξηθεί 1cm.
Αλυσίδες δεν θα χωρούν να μπούν γιατί θα βρίσκουν στους θόλους όταν στρίβεις το τιμόνι.Εχεις στο μυαλό σου κάποιο λάστιχο που να αξίζει τον κόπο ?
Τι χρήση κάνεις στο αυτοκίνητο ?Η Yokohama δεν κατασκευάζει το Geolandar H/T-S σε διάσταση 225/55 R18.
-
Ο χρήστης spg100 έγραψε:
Φίλε GR19 εξαιρετική επιλόγη για όποιον θέλει να πάει σε 50-50 ελαστικό. Και ο Μήτσος πολύ ωραίος!!!
+1 για να καταλάβουν όλοι ότι τα μαμά είναι απλά για πέταμα και χαραμίζουν το αυτοκίνητο.
+1 για τις συμβουλές σχετικά με AST και πιέσεις ελαστικών στην άμμο. Εγώ εχώ κομπρέσερ μαζί μου ακριβός για αυτό τον λόγο.Στο χιόνι κάνουμε το ανάποδο απο την άμμο τα φουσκώνουμε πολύ. Εγω τα πάω στα 36psi.
Συμφωνώ με την αύξηση της πίεσης στο χιόνι.
Η αύξηση όμως από 32/34 (νορμάλ) σε 36 δεν κάνει πολύ διαφορά στην επιφάνεια του πέλματος.
Πρέπει να πας σε ακόμα ψηλότερη πίεση για να μειώσεις την επιφάνεια, που όμως δημιουργεί άλλα προβλήματα (ελκτικής πρόσφυσης) γιατι σκληραίνει υπερβολικά τα πλαϊνά του ελαστικού και το κάνει πολύ ¨ξερό¨ και απότομο στην μεταφορά της δύναμης του κινητήρα στο δρόμο.
Η λύση στο χιόνι, όπως φαντάζομαι γνωρίζεις, είναι στενότερα 100% χειμερινά λάστιχα (195/205) με 75άρι προφίλ και αντίστοιχες 16άρες ζάντες. Νομίζω όμως ότι το πάμε πολύ μακρια ... εκτός αν ζεις σε περιοχή που χιονίζει συνέχεια ... Τα 50-50 με δείκτη M&S είναι αρκετά αποδεκτά και στο χιόνι ενώ είναι καλά και σε άλλες συνθήκες.Στις εκτός δρόμου εξορμήσεις έχω κι εγώ πάντα μαζί κομπρεσέρ και deflator της Bushranger
-
gr19 σκεφτόμουνα το Geolandar H/T-S σε 225/60 R18. Μου είπαν ότι υπάρχει διαθέσιμο και σε 235/55 R18.
Οι χρήσεις που ΘΑ του κάνω...καθώς θα παραλάβω το αμάξι στις αρχές Φλεβάρη, θα είναι τόσο σε χιονοδρομικά όσο και off road. Με το off road δεν εννοώ στρωμένο χώμα. Ασχολούμαι το χειμώνα με το κυνήγι και από το Δεκέμβριο μέχρι το Μάρτιο πηγαίνω σε μέρη με πολλές λάσπες και νεροφαγώματα, ανεβαίνουμε σε αρκετές κορυφές με κλίσεις από 10-30 μοίρες με ταυτόχρονη ύπαρξη λάσπης και νερωφαγωμάτων. Το καλοκαίρι πηγαίνω σ' όποια παραλία μου γυαλίσει που δεν είναι προσβάσιμη από ΙΧ. Αν σαλτάρω και με τα παιδιά μου πέρνω και τα όρη τα βουνά!!!!
Επέλεξα αυτό έναντι κάποιου άλλου SUV (π.χ. με κοντές σχέσεις) γιατί θέλω πολλούς χώρους (πολύτεκνος).
Ελπίζω η επιλογή μου να με δικαιώσει.
Τελικά να πάω σε ένα ελαστικό σαν το ΤΟΥΟ ή το Yokohama σε 235/55 ή να αγοράσω και ένα επιπλεόν σετ ζαντών-ελαστικών R16 με ένα λάστιχο 50/50 για το χειμώνα. Ποια η γνώμη σου; -
gr19 σκεφτόμουνα το Geolandar H/T-S σε 225/60 R18. Μου είπαν ότι υπάρχει διαθέσιμο και σε 235/55 R18.
Οι χρήσεις που ΘΑ του κάνω...καθώς θα παραλάβω το αμάξι στις αρχές Φλεβάρη, θα είναι τόσο σε χιονοδρομικά όσο και off road. Με το off road δεν εννοώ στρωμένο χώμα. Ασχολούμαι το χειμώνα με το κυνήγι και από το Δεκέμβριο μέχρι το Μάρτιο πηγαίνω σε μέρη με πολλές λάσπες και νεροφαγώματα, ανεβαίνουμε σε αρκετές κορυφές με κλίσεις από 10-30 μοίρες με ταυτόχρονη ύπαρξη λάσπης και νερωφαγωμάτων. Το καλοκαίρι πηγαίνω σ' όποια παραλία μου γυαλίσει που δεν είναι προσβάσιμη από ΙΧ. Αν σαλτάρω και με τα παιδιά μου πέρνω και τα όρη τα βουνά!!!!
Επέλεξα αυτό έναντι κάποιου άλλου SUV (π.χ. με κοντές σχέσεις) γιατί θέλω πολλούς χώρους (πολύτεκνος).
Τελικά να πάω σε ένα ελαστικό σαν το ΤΟΥΟ ή το Yokohama σε 235/55 ή να αγοράσω και ένα επιπλεόν σετ ζαντών-ελαστικών R16 με ένα λάστιχο 50/50 για το χειμώνα. Ποια η γνώμη σου;Νομίζω ότι για τη χρήση που περιγράφεις, ένα δεύτερο σετ ζαντολάστιχα είναι μονόδρομος
και αξίζει πραγματικά.
Τα 235/55 δεν θα σε καλύψουν για τη χρήση που θέλεις.
Ασε που νομίζω ότι αν βάλεις ένα καλό σετ 50/50 (όπως τα 225/65 R17 του δικού μου) δεν θα βάλεις τα εργοστασιακά ΠΟΤΕ ξανα, γιατι απλά θα καταλάβεις τις πραγματικές δυνατότητες του Outlander. -
Τελικά να πάω σε ένα ελαστικό σαν το ΤΟΥΟ ή το Yokohama σε 235/55 ή να αγοράσω και ένα επιπλεόν σετ ζαντών-ελαστικών R16 με ένα λάστιχο 50/50 για το χειμώνα. Ποια η γνώμη σου;Με την χρήση που κάνεις η ποιο αποδεκτή λύση είναι αυτή που έκανε στον Μήτσο ο φίλος gr10
Εαν πάς σε 70-30 σε 235/55/18 όπως έγω τώρα θα πας σε χιόνια, ελαφριά λάσπη, και άμμο αλλα δεν θα έχεις την δύναμη που θα σου δώσουν τα 50-50 ειδικά στο θέμα λάσπη και αντοχής στον χωματόδρομο.
Επιλέγεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.
Mitsubishi Outlander 2007