-
Για όσους δεν ξέρουν σας παραθέτω τον υπολογισμό για την αλλαγή ελαστικών.
Μαμα Ελαστικά 225/55/18 =
18 * 25,4 + 225*55% * 2 = 704,7 mm
Για 225/60/18 :
18 * 25,4 + 225 * 60% * 2 = 727,2 mm ή 3,2% μεγαλύτερα.
Αλλάζετε τα νούμερα και παίζετε ή πάτε εδώ
-
Spg100 μήπως ξέρεις να μου πεις τα ΤΟΥΟ λάστιχα που φοράς τι δείκτη ταχύτητας έχουνε?
Ο δείκτης αυτός δειχνει τη μέγιστη ταχύτητα με την οποία πρέπει να κινούμαστε, έτσι?
-
Ο χρήστης Makiaveli έγραψε:
Spg100 μήπως ξέρεις να μου πεις τα ΤΟΥΟ λάστιχα που φοράς τι δείκτη ταχύτητας έχουνε?Ο δείκτης αυτός δειχνει τη μέγιστη ταχύτητα με την οποία πρέπει να κινούμαστε, έτσι?
Σωστά
Τα ΤΟΥΟ είναι 235/55/18 100V
Όπου 100 = 800 Κιλά ανα τρόχο = 4 χ 800 = 3200 Κιλά μπορούν να έχουν φορτίο.
Όπου V = 240 Km/h
-
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση - άκρως ενδιαφέρουσα & διαφωτιστική για όλους μας.
Να υποθέσω πάντως ότι για γενική χρήση κυρίως σε άσφαλτο και 2-3 εξορμήσεις τον χρόνο σε χιόνια τα Μ&Σ 80-20 ή 70-30 αποτελούν την χρυσή τομή ??
Πληροφοριακά τα Pirelli STR 225/55/18 (80-20) στα βρήκα στα €800 στην Αθήνα. Τα έχεις βρεί κανείς φθηνότερα ?
Τα μαμίσια με 11.000 χλμ σκέπτομαι να τα κρατήσω και να τα βάζω απο Απριλ - Οκτωμ ?? Αξίζει ? Γνώμες παρακαλώ ...
Τέλος να πώ, ότι κατά σύσταση του (εξουσιοδοτημένου) συνεργείου - όχι οτι είναι απαραίτητο - έγινε αλλαγή λαδιών στα 10.000 χλμ.
-
Ο χρήστης Roseman έγραψε:
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση - άκρως ενδιαφέρουσα & διαφωτιστική για όλους μας.Να υποθέσω πάντως ότι για γενική χρήση κυρίως σε άσφαλτο και 2-3 εξορμήσεις τον χρόνο σε χιόνια τα Μ&Σ 80-20 ή 70-30 αποτελούν την χρυσή τομή ??
Πληροφοριακά τα Pirelli STR 225/55/18 (80-20) στα βρήκα στα €800 στην Αθήνα. Τα έχεις βρεί κανείς φθηνότερα ?
Τα μαμίσια με 11.000 χλμ σκέπτομαι να τα κρατήσω και να τα βάζω απο Απριλ - Οκτωμ ?? Αξίζει ? Γνώμες παρακαλώ ...
Τέλος να πώ, ότι κατά σύσταση του (εξουσιοδοτημένου) συνεργείου - όχι οτι είναι απαραίτητο - έγινε αλλαγή λαδιών στα 10.000 χλμ.
Ναι για αυτές τις ανάγκες είναι η χρυσή τομή.
Τα μαμίσια δεν θα τα ξαναβάλεις πάνω, γιατί απλά δεν υπάρχει νόημα !!!
-
Ο χρήστης spg100 έγραψε:
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση - άκρως ενδιαφέρουσα & διαφωτιστική για όλους μας.
Να υποθέσω πάντως ότι για γενική χρήση κυρίως σε άσφαλτο και 2-3 εξορμήσεις τον χρόνο σε χιόνια τα Μ&Σ 80-20 ή 70-30 αποτελούν την χρυσή τομή ??
Συμφωνώ κι εγώ. Τα STR είναι η λύση σου για όλο το χρόνο και κάθε οδόστρωμα.
Δεν αξίζει να τα αλλάζεις και να πληρώνεις μοντάρισμα & ζυγοστάθμισμη για τα μαμίσια, ούτε να ταλαιπωρείς τον εαυτό σου και τις ζάντες.
Σημείωσε τη θεση που ήταν το καθένα (Eμπρός Aριστερά,ΕΔ,ΠΑ,ΠΔ) απο τα μαμίσια και φύλαξε τα σε μια αποθήκη (σε σκιά). Θυμήσου τα όταν (και αν) πουλήσεις το αυτοκίνητο... -
Τελικά πότε συστήνει ο κατασκευαστής (οχι το συνεργειο πρωτη αλλαγη λάδια )Ειμαι στα 10.200 και σκεφτομαι τι να κανω ...Ακουω προτάσεις...
-
O mitsupartsman πουλαει συστηματα MMCS των 30gb 1195δολλαρια
http://www.trademotion.com/partlocator/ ... eid=215142 για ξεσκαρταρισμα τωρα που ερχονται τα καινουργια .Λογικα λεει μαζι με τα καινουργια θα ερθει και το update για την αμερικη τουλαχιστον. -
Ο χρήστης hellogadgetman78 έγραψε:
Τελικά πότε συστήνει ο κατασκευαστής (οχι το συνεργειο πρωτη αλλαγη λάδια )Ειμαι στα 10.200 και σκεφτομαι τι να κανω ...Ακουω προτάσεις...Εγω τα αλλαξα στα 5000 χιλ και ητανε καταμαυρα,επρεπε ειδη κατα την γνωμη μου να τα ειχες αλλαξει,εγω παντως θα τα αλλαζω καθε 5000,οπως εκανα μεχρι τωρα στο προηγουμενο αυτοκινητο μου,το οποιο εχει κανει 320.000 χιλ και ακομα η μηχανη του δεν καιει τιποτα απο λαδι.
Αν θες ακουσε με,αν προκειται βεβαια να το κρατησεις το αμαξι για χρονια.
Το λαδι ειναι το Α και το Ω στην μηχανη,και εγω ακουω βερεσε αυτα που λενε,για τις καινουργιες μηχανες
αλλα μεταλα κλπ.Οικονομια κανε αλλου οχι εκει. -
Υπάρχει κανα facelift στα υπόψη ?
Καμιά αλλαγή μέσα έξω ?
και βασικά στους κινητήρες βενζίνης ? -
Ναι θα αλλάξει η μουρη κατα τα προτυπα τoυ lancer.Κινητηρες οχι
-
Μήπως ακούει κανείς από 'σας έναν υπόκωφο θόρυβο σαν χτύπημα φτερωτής από τον κινητήρα;
Το κάνει μόνο στο ρελαντί (η τουλάχιστον τότε ακούγεται) και μόνο αν ζεσταθεί. Και δεν το κάνει πάντα....
Μιλάω για κινητήρα βενζίνης και manual κιβώτιο...με 16000χλμ
Έχετε άλλα προβλήματα; καλό είναι να τα αναφέρουμε εδώ ώστε να διασταυρώσουμε απόψεις... -
Ο χρήστης abadlot έγραψε:
Μήπως ακούει κανείς από 'σας έναν υπόκωφο θόρυβο σαν χτύπημα φτερωτής από τον κινητήρα;
Το κάνει μόνο στο ρελαντί (η τουλάχιστον τότε ακούγεται) και μόνο αν ζεσταθεί[. Και δεν το κάνει πάντα....
Έχετε άλλα προβλήματα; καλό είναι να τα αναφέρουμε εδώ ώστε να διασταυρώσουμε απόψεις...μήπως βρίσκει κάπου η φτερωτή του βεντιλατέρ;
Ετσι που τα λές κατι τέτοιο φαίνεται κια το έπαθα κι εγω πρόσφατα σε αυτοκίνητο συγγενή -
Εδω έβαλα τα λινκς για το workshop manual του αυτοκινητου μας.Θα γινει ενα iso και το κανετε εγκατάσταση σε XP.Έχει τα πάντα...
http://rapidshare.com/files/183304594/MitsuOut2007WorkshopManual.part1.rar
http://rapidshare.com/files/183317917/MitsuOut2007WorkshopManual.part2.rar
http://rapidshare.com/files/183350982/MitsuOut2007WorkshopManual.part3.rar
http://rapidshare.com/files/183354425/MitsuOut2007WorkshopManual.part4.rar -
Ο χρήστης abadlot έγραψε:
Το κάνει μόνο στο ρελαντί (η τουλάχιστον τότε ακούγεται) και μόνο αν ζεσταθεί. Και δεν το κάνει πάντα....
Έχετε άλλα προβλήματα; καλό είναι να τα αναφέρουμε εδώ ώστε να διασταυρώσουμε απόψεις...Αυτο ηθελα και εγω να αναφερω,το ακουσα τυχαια στο παρκινγ της δουλειας μου που εχει ησυχια,στο ραλαντι πριν σβυσω τη μηχανη ακουσα ενα επαναλαμβανομενο τσαφ τσαφ το οποιο το κανει συνεχεια,δεν ξερω τι ακριβως ειναι αυτο,αν ειναι νορμαλ η κατι αλλο,καποια στιγμη θα το αναφερω στο σερβις να δουμε τι θα μας πουνε και αυτοι αν ξερουν βεβαια.
Παντος πρεπει να υπαρχει απολυτη ησυχια για να το ακουσεις.
Αν μαθετε κατι νωριτερα,ενημερωστε μας εδω. -
Ο χρήστης dkastani έγραψε:
Eγω τελικα παραγγειλα τα pirelli str 80-20 σε νουμερο μαμα 225χ55χ18 και θα τα βαλω την πεμπτη που θα ερθουν πατρα.
Οσο για τα μαμα τα λαστιχα, θα κοιταξω μηπως μου τα κρατησει το βουλκανιζατερ καποια τιμη, γιατι εαν δεν τα κρατησει, δεν νομιζω να τα ξαναβαλω, γιατι δεν μου αρεσει η συμπεριφορα τους.Πόσο σου κοστισαν Στεφανε τα PIrelli;
Ρε παιδια μου ειπαν 850 ευρω!!!
Πολλα δεν ειναι??
Τοσο πολυ εχουν??
Μου λεει σωστα?? -
Εγώ έβαλα τα Pirelli STR την Τετάρτη στην Αθήνα στα 800 ευρω.
-
Όσοι βάλετε τα Pirelli πείτε μας τις εντυπωσεις σας.
-
Ο χρήστης Roseman έγραψε:
Εγώ έβαλα τα Pirelli STR την Τετάρτη στην Αθήνα στα 800 ευρω.THANKS!!!
-
Ο χρήστης antoniostet έγραψε:
Να σας πω την αληθεια την εχω πατησει και χοντρα μαλιστα . Καθε μερα περναω απο τον σαρακακη
και τους μουτζωνω ασε τα βρισιδια που εχουν φαει ολοι υπαλληλοι διευθυντες μαστορια αφεντικα .
ναι μεν το αυτοκινητο ειναι καλο αλλα ο σαρακακης δεν παιζεται αμα διαβασετε στο internet τι βρισιδια του ριχνουν τοτε θα καταλαβετε . ελπιζω να μην μου τυχει τιποτα και τον χρειαστω. παντωσ σημερα πηγα βολτα με ενα tribeka .Μακραν Μακραν Μακραν σε ολα βεβαια και στην τιμη .ο συγκεκριμενος ιδιοκτητης
πηρε ενα πριν 6 μηνες και αφου το εσκισε στις 3000 χιλιομ. του εκαψε φλατζα κεφαλης. το πηγε πισω και απαιτησε καινουριο του ειπαν θα σας αλλαξουμε μηχανη αυτος δεν το δεχθηκε γιατι θα εχανε την αξια του
και ξερετε τι εγινε πριν 10 ημερες του παραδοσανε ενα καινουριο.αντε να πας στον σαρακακη να απαιτησεις καινουριο αυτοκινητο λογω φλατζας.ουτε στην εγγυηση δεν θα στο φτιαξειΝα χαιρετήσω και εγώ σαν νέο μέλος το φόρουμ και να ευχαριστήσω και δημόσια τους 4Τ για την φιλοξενία της επιστολής μου στο τεύχος Δεκεμβρίου. Παραθέτω την καταχώρηση του antoniostet καθώς και το λινκ http://www.scooby.gr/forums/showthread.php?t=3209' target='_blank' target='_blank γιά να δείτε τι έγινε με την δική μου περίπτωση στις 10 ημέρες και όχι στο 6μηνο . antoniostet φυσικά και δεν αμφισβητώ αυτό που γράφεις για τον γνωστό σου και πολύ θα ήθελα μία επικοινωνία μαζί του, γιατί στην δικιά μου -και όχι μόνο περίπτωση την λύση θα δώσουν τα δικαστήρια.
Επειδή δεν είναι δυνατόν να μείνω χωρίς αυτοκίνητο μέχρι την δίκη (κατ΄εντολή του δικηγόρου μου πρέπει να μην το κινώ) σκέφτομαι να πάρω το OUTLANDER 2,4 CVT .....και έτσι βρέθηκα εδώ. Θά ήθελα μεταξύ άλλων γνώμες. ΠΧ αν αγοράζατε τώρα αυτοκίνητο θα παίρνατε το ίδιο ή ένα GRAND VITARA ,X-TRAIL , TIGUAN....
Mitsubishi Outlander 2007