-
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ‘’ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ KOS’’
Γεια και από εμένα.
Παρακολουθώ αρκετό καιρό χωρίς να συμμετέχω στις συζητήσεις. Ήρθε όμως η ώρα.
Πριν 8 μήνες και μετά από 2μηνη αναμονή,καλούμε να παραλάβω το outlander μου (diesel).Ενθουσιασμένος, την επομένη , αφήνω τα γυναικόπαιδα μόνα λόγο 4ημέρου μακριά από το σπίτι, και επιστρέφω καμαρωτός αργά τη νύχτα πια, δίνοντας υπόσχεση για μεγάλη βόλτα το πρωί.
Έρχεται λοιπόν το πρωί και όλοι είναι έτοιμοι. Η παρουσίαση αρχίζει με ένα μαγικό κόλπο. ’’Κοιτάξτε, μόλις ο μπαμπάς πλησιάσει το αυτοκίνητο, αυτό θα ξεκλειδώσει μόνο του.’’Εε… μάλλον δεν έκανα κάτι σωστά, πάμε πάλι …. όχι. Δεν πειράζει μπορούμε να πατήσουμε το κουμπάκι πάνω στο χειριστήριο, εεε…όχι, το άλλο χειριστήριο; Εεε… όχι. Μάλλον δεν κάνω κάτι σωστά. Δεν πειράζει όμως, κοιτάξτε , θα βγάλω μέσα από το χειριστήριο ένα μαγικό κλειδάκι και θα ξεκλειδώσω. Ορίστε μπορείτε να μπείτε όλοι μέσα.Εεεεε… μισό λεπτάκι παιδιά να σας ανοίξω από μέσα γιατί μάλλον το κλειδάκι ανοίγει μόνο την πόρτα του οδηγού. ‘’Γυναίκα το καρότσι του μωρού άστο πώς να ανοίξω τώρα το φορτ μπαγκάζ.΄΄ Πάντος κάτι δεν πρέπει να κάνω σωστά ρε παιδιά. Μάλλον φταίει που διάβαζα κουρασμένος μέσα στη νύχτα τον οδηγό χρήσης. Δεν τα κατάλαβα καλά.
Ωραίο αυτοκίνητο έτσι παιδιά; Φοράτε όλοι τις ζώνες; Ωραία επιτέλους βόλτα. Βάζω το μαγικό κλειδάκι στη μίζα γιατί ο διακόπτης δεν γύριζε χωρίς κλειδί και οοοοόπ πήρε μπροστά, και σε 3 δευτερόλεπτα οοοοόπ έσβησε!!! ‘’Σκουπιδάκι θα ήταν.’’ Ξανά μπροστά,ξανά τα ίδια.( Άρχισα να μυρίζω και κάτι σε μυαλά που καπνίζουν αλλά μάλλον δεν θα μύριζα καλά).Μια στιγμή. Στο ταμπλό υπάρχει ένα μήνυμα, service δεν θυμάμαι τι, που σημαίνει για όσους δεν γνωρίζουν Αγγλικά, τράβα στο κοντινότερο συνεργείο. Ναι, αλλά δεν μας λέει, να πάω μόνος με ένα ΤΑΧΙ ή να πάρω και το ωραίο μου αυτοκίνητο που έχει μουλαρώσει; Ρε παιδιά, ο θείος Σαρακάκης μας έδωσε και 3 χρόνια τζάμπα οδική βοήθεια την οποία τη καβαλάς και πας στο πλησιέστερο συνεργείο της Mitsu. Εκτός βέβαια αν αυτό το συνεργείο έχει δηλώσει στο ‘’σύστημα’’ κλειστό λόγο διακοπών, οπότε σε πάει στο επόμενο κοντινότερο (δηλ. σε αυτό που αγόρασα, 100χλμ απόσταση) μέσα σε 2 μέρες!!!!.Εσύ, γυναίκα και 3 κουτσούβελα με το λεωφορείο.
Το μόνο που δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό ήταν να το ξεματιάσω!!
Φτάνουμε που λέτε ρε παιδιά στο συνεργείο, το ψάχνουμε κανα δύο μερούλες,και αφού απολογήθηκα δυο τρείς φορές ότι το αγαπούσα και ποτέ δεν θα του έκανα κάτι κακό, βγαίνει το πόρισμα ‘’πρόβλημα του συστήματος KOS’’ και αλλαγή του εγκέφαλου του συστήματος. Να είναι καλά τα παιδιά εκεί, το παραγγείλανε από ‘’τας ευρώπας’’ μάλιστα,και σε 17 μερούλες ήταν εδώ. Το περνάμε, βάζουμε μπροστά, τίποτα……!!!! (Έπρεπε να πάρω τη μάνα μου να το ξεματιάσει) .Το διαγνωστικό λέει, ήθελε και καινούργια κλειδιά μαζί με τον νέο εγκέφαλο (και γιατί δεν μας το έλεγε από την αρχή;) Περιμέναμε λίγες μερούλες ακόμα, όλα μια συνήθεια είναι, ήρθαν τα κλειδάκια και όλα καλά. Και βόλτα κάναμε και βάρκες βγάλαμε από την άμμο και στα χιόνια πήγαμε και πολύ ωραία και οικονομικά τσουλάμε. Αλλά αυτή τη κάψα αυτή τη γκα…λα και το πάθος των πρώτων στιγμών δεν τα ένοιωσα βρε παιδιά. Κάτι έχει ραγίσει ανάμεσα μας.
Ευχαριστώ -
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ‘’ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ KOS’’
Επανερχομαι όπως υποσχεθηκα μετα απο την επίσκεψή μου στον Σαρακάκη.
Εγω μαλλον σταθηκα πιο τυχερός από τον προηγούμενο φίλο και δεν χρειαστηκε παραγγελία από εξω.Αυτο που εκαναν ηταν να επαναπρογραμματίσουν και τα δύο κλειδιά όπως μου ειπαν.Μίλησα και με τον ηλεκτρολόγο και μου ειπε ενα δυο κολπακια για την απενεργοποίηση του συναγερμού στη περιπτωση που εχει οπλιστεί και ανοίξω με το κλειδί την πόρτα, το ενα δε που μου ειπε ηταν τόσο απλό που αν το ξερει ενας κλεφτης παει το αυτοκίνητο.
Οσον αφορα τη καταναλωση λαδιού μου ειπαν οτι μετα τα 20000 στρώνει και οτι δεν θα καιει αλλο πια λάδια Σιγα να μην το πίστεψα -
Πάντως φίλος είναι σήμερα στο συνεργείο για αλλαγή δίσκο πλατό στα 30.000 του μύρισε σε προσπέραση στην Πάρο και τον άφησε στην ευθεία!!!. Και να πεις ότι το παιδί το έχει κουράσει το αυτοκίνητο όλο άσφαλτο και λίγο χιόνι έχει δει. Οφείλω να πω ότι σε πολλά ταξίδια πάει φορτωμένο με 7 άτομα + μπαγαζιέρα αλλά και πάλι δεν είναι λόγος για δίσκο!!!.
-
Ο χρήστης spg100 έγραψε:
Πάντως φίλος είναι σήμερα στο συνεργείο για αλλαγή δίσκο πλατό στα 30.000 του μύρισε σε προσπέραση στην Πάρο και τον άφησε στην ευθεία!!!. Και να πεις ότι το παιδί το έχει κουράσει το αυτοκίνητο όλο άσφαλτο και λίγο χιόνι έχει δει. Οφείλω να πω ότι σε πολλά ταξίδια πάει φορτωμένο με 7 άτομα + μπαγαζιέρα αλλά και πάλι δεν είναι λόγος για δίσκο!!!.Άραγε θα εμπιπτει στην εγγυηση?
-
Εγγύηση Φυσικά όχι. Όταν μου πει πόσο θα πάει το μαλλί θα σας πω.
-
Καλησπερα σε ολους.
Θεωρειται οτι ειναι ισως καλυτερο ο συναγερμος να εχει ξεχωριστο χειριστηριο? Μου ειπαν απο Σαρακακη (Λ.Αθηνων) οτι μπορουν να το κανουν ετσι για τον συναγερμο ΜΕΤΑ προς αποφυγη των προβληματων που εχουν προαναφερθει απο κατοχους.
Σημερα ελεγα να παραγγειλω το CVT βενζινη, αλλα με τοσα προβληματα που διαβαζω απο εσας τους κατοχους αρχιζω και το ξανασκεφτομαι. -
Ο χρήστης mg7vw έγραψε:
Καλησπερα σε ολους.
Θεωρειται οτι ειναι ισως καλυτερο ο συναγερμος να εχει ξεχωριστο χειριστηριο? Μου ειπαν απο Σαρακακη (Λ.Αθηνων) οτι μπορουν να το κανουν ετσι για τον συναγερμο ΜΕΤΑ προς αποφυγη των προβληματων που εχουν προαναφερθει απο κατοχους.
Σημερα ελεγα να παραγγειλω το CVT βενζινη, αλλα με τοσα προβληματα που διαβαζω απο εσας τους κατοχους αρχιζω και το ξανασκεφτομαι.Μη τρελλαθουμε, μετεχω & σε ξενα forum και δεν νομιζω οτι εχει 'ΤΟΣΑ' προβληματα το Outlander, που να ακουσεις κατι θεματα που εχουν φιλοι με BMW & MERCEDES με υπερδιπλασια τιμη...
Σημειωνω οτι το CVT εχει και ψυγειο λαδιου (κατω απο τον αριστερο ομιχλης), ισως αυτο βοηθαει στο θεμα αναλωσης λαδιου -
Εχεις δικιο σε αυτο, υπαρχουν πολλα χειροτερα προβληματα που μπορουν να παρουσιαστουν και σε καμια περιπτωση δεν θεωρω οτι δεν ειναι απο τα κορυφαια αυτοκινητα στην κατηγορια του. Προσωπικα ομως ως 'γερμανοφιλος' μεχρι τωρα, ποτε δεν ειχα κανενα σοβαρο προβλημα (ουτε καν αυτα τα λιγα που περιγραφουν οι κατοχοι στις προηγουμενες σελιδες) και γι'αυτο μου φαινονται 'καπως' ολα αυτα που διαβαζω.
Για την ερωτηση μου με το συναγερμο εχεις καποια γνωμη?
-
Sorry, δεν εχω ιδεα για συναγερμους, δεν τους συμπαθω, αρκουμε στο immobilizer και σε μια μπαρα οταν ειμαι εξωτερικο ή γενικα περιεργα μερη.
-
Ο χρήστης mg7vw έγραψε:
Καλησπερα σε ολους.
Σημερα ελεγα να παραγγειλω το CVT βενζινη, αλλα με τοσα προβληματα που διαβαζω απο εσας τους κατοχους αρχιζω και το ξανασκεφτομαι.Καλησπερα και απο εμενα
Απο εμπειρια σε παλιοτερο αυτοκινητο με ξεχωριστο συναργεμο ειναι το καλυτερο.
Οσο για τα προβληματα του αναφερθηκες σε τοσες σελιδες του forum πιστευω να καταλαβες οτι το
αυτοκινητο ειναι μια χαρα.
To πασχα γνωρισα τον παρουσιαστη της εκπομπης επι τροχον στην ετ3 μου ειπε οτι διαλεξα ενα απο τα
καλυτερα suv στη αγορα the best value for money αυτοκινητο με εκπληκτικο κινητηρα και μοτερ και ο
ιδιος το προτεινει αυτη την στιγμη σαν την καλυτερη επιλογη. -
Εγω παντος εχω το cvt, το εχω 1 χρονο και ενα μηνα, εχω αλλαξει λαδια μια φορα, δεν εχει καψει γραμαριο, το kos δοξα το Θεο δεν εχει κανει ποτε κατι κουφο, δισκο δεν εχω για να μου μυρισει και χειροτερα για να με αφησει και οποιος με ρωτησει θα πω τα καλυτερα λογια για το αυτοκινητο μου.
Σημειωτεον οτι κουβαλαω σκαφος συνολικου βαρους 1 τονο, εχω παει οδικος με το σκαφος 1 φορα Πατρα Λευκαδα και 4 φορες Αθηνα Πατρα και μαλιστα με οικογενεια και με φουλ πραγματα διακοπων.
Βεβαια το εχω στρωσει 1500 χιλιομετρα πολυ σχολαστικα και χωρις να κουβαλαω το σκαφος και μετα αρχισα να το ανοιγω σταδιακα και οταν εφτασα τα 2000 χιλ. κοτσαρα το σκαφος 1 τονου και πηγα διακοπες.
Το μονο πραγμα που με παραξενεψε στην αρχη, ηταν οτι κατεβηκε το ψυκτικο υγρο απο το πλαστικο δοχειο.
Συμπληρωσα 1/2 λιτρο και μετα απο 1-2 μηνες ξανακατεβηκε. Συμπληρωσα και το υπολοιπο που ειχε μηνει στο μπουκαλι και απο τοτε εχουν περασει 8 μηνες και δεν εχει κατεβει καθολου.
Αυτα και ευχομαι να μου πανε ολα καλα, γιατι εχω αλλαξει- suzuki τζιπακι διχρονο 650 cc
- Fiat uno 999 cc
- Seat ibiza 1300 cc
- Seat ibiza 1400 cc
- Ford focus 1600 cc
- Ford focus st 2000 cc
- Golg gti 2000 cc (ουτε αυτο δεν μου εκαιγε λαδια, παρολο που σχεδον ολα καινε)
- Toyota rav 4 2000 cc Ταυτοχρονα ειχα και Polo 1400 cc
- Outlander 2400 cc
Και κανενα δεν μου εχει παρουσιασει ποτε το παραμικρο. Αρα ειμαι απο τους πολυ τυχερους
Βεβαια αγαπαω πολυ τα αυτοκινητα μου, τα προσεχω ιδιαιτερα, τα στρωνω ιδιαιτερα, δεν εχω πιασει ποτε μου κοφτη σε κανενα και γενικα ειμαι πολυ σχολαστικος.
-
Ειδα το μοντελο του 2009 (απο Ολλανδια) το CVT σημερα στην αντιπροσωπεια στο Μαρουσι και παρατηρησα τις εξης διαφορες σε σχεση με το Ιαπωνεζικο:
1.Οι εξωτερικες χειρολαβες ερχονται μονο στο χρωμα του αμαξωματος (και οχι σε ασημι πλεον)
2. Δεν εχει μπαρα στηριξης αξεσουαρ στο χωρο αποσκευων
3. Δεν εχει τα πλαινα χερουλια στο χωρο αποσκευων
4. Δεν εχει διχτυ χωρου αποσκευων
5. Εχει χρωμιομενη γριλια προφυλακτηρα, παραθυρα και πισω πορταΑν εχει παρει καποιος το ' Ολλανδικο' μπορει να μου πει αν οι εξωτερικες χειρολαβες του ειναι ασημι? η στο χρωμα του αμαξωματος?
Επισης μου ειπαν οτι κανουν δωρο συναγερμο META (που κανει 250 ευρω). Τον εχει βαλει κανεις? Ειναι καλος? η να ζητησω καποιο πιο ακριβο μοντελο? (αν ξερει καποιος ας με ενημερωσει παρακαλω γιατι δεν εχω γνωσεις για αυτα τα συστηματα).
Επισης μου κανουν δωρο κοτσαδορο αποσπομενο και πατακι χωρου αποσκευων. Αν και ζητησα και τα τελη κυκλοφοριας δεν το δεχτηκαν. Μηπως να επεμενα περισσοτερο?Για τους χαρτες που ρωτησα εχουν μαυρα μεσανυχτα απο οτι καταλαβα.....
Τα σχολια σας θα με βοηθουσαν. Ευχαριστω προκαταβολικα.
-
Δεν ξερω ποσο ασχημα ειναι τα πραγματα για τις τωρινες πωλησεις και τι μπορεις να τους παρεις σαν δωρο, αλλα αυτα που αναφερεις που σου δεινουν, εμενα δεν μου τα εδωσαν.
Συναγερμο ΜΕΤΑ ειναι πολυ καλος.
Κοτσαδορος ειναι πολυ καλο και ακριβο δωρο.
Το ταπετο του πορτ μπαγκαζ ειναι χρησιμο.
Εμενα διχτυ στο χωρο αποσκευων δεν ειχε και ειναι και το Ιαπωνεζικο μοντελο.
Λετε να μου το εφαγαν? -
Επιτέλους ΧΩΜΑ!!!
Την Τρίτη γύρισα από ένα μεγάλο ταξίδι σε Καστοριά-Πρέσπες-Βιτσι-Νυμφαίο. Απλά εκπληκτικά μέρη.
Το αυτοκίνητο όπως πάντα άψογο στην άσφαλτο με μ.ο. 150-160 χλμ και κατανάλωση 11λτρ.
Αυτά τα ξέραμε. Αυτό που δεν ξέραμε είναι πως πάει το αυτοκίνητο στο χώμα.
Εκτός από τους χωματόδρομους που έκανα στην Καστοριά, την Δευτέρα του Πάσχα ξεκίνησα από Καστοριά να πάω στο Νυμφαίο μέσα από τον χωματόδρομο που διασχίζει το Βίτσι. Η διαδρομή ήταν υπέροχη και αν δεν ήταν και κλειστός ο δρόμος μόλις ένα χιλιόμετρο από το Νυμφαίο θα ήταν ακόμα καλύτερα.
Αν και με τα μαμίσια λάστιχα μπορώ να πω ότι έμεινα πολύ ευχαριστημένος.
Στου δασικούς δρόμους πολύ καλό, σε νεροφαγώματα αρκετά ψηλό, τετρακίνηση που δεν κόλωσε πουθενά, στις λάσπες ικανοποιητικό. Ομολογώ ότι το ευχαριστήθηκα πολύ και πλέον νιώθω πιο σίγουρος για το αυτοκίνητο.
Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες εδώ : http://picasaweb.google.com/karras.antonis/Outlander02# -
Πολυ ωραιος
Παντα τετοια -
Ανέβασα και τις διαδρομές στο google maps.
Όποιος επισκεφθει την περιοχή μπορεί να πάρει μια ιδέα
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0&msid=117265354598051630157.0004685f83a5e217c696d
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0&msid=117265354598051630157.0004685f85f4bc6007f02 -
Ψηνομαι για συστημα μεταφοράς (2) ποδηλάτων στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου (όχι στην οροφή). Εχει δοκιμάσει κανείς ή το έχει ψάξει για να μου συστήσει μάρκες/προμηθευτές κλπ? Καμιά ιδέα για το κόστος?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων παιδιά
-
Ο χρήστης Makiaveli έγραψε:
Ψηνομαι για συστημα μεταφοράς (2) ποδηλάτων στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου (όχι στην οροφή). Εχει δοκιμάσει κανείς ή το έχει ψάξει για να μου συστήσει μάρκες/προμηθευτές κλπ? Καμιά ιδέα για το κόστος?Ευχαριστώ εκ των προτέρων παιδιά
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ THULE, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΟΤΣΑΔΟΡΟ.
ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΑΘΕΡΗ.
ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΕ ΚΑΡΟΔΡΟΜΟ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ... ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΑΨΟΓΗ ΚΟΣΤΟΣ 110€http://www.thulehellas.gr/Thule/Product ... 79668.html
-
Ο χρήστης kharemis έγραψε:
Ψηνομαι για συστημα μεταφοράς (2) ποδηλάτων στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου (όχι στην οροφή). Εχει δοκιμάσει κανείς ή το έχει ψάξει για να μου συστήσει μάρκες/προμηθευτές κλπ? Καμιά ιδέα για το κόστος?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων παιδιά
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ THULE, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΟΤΣΑΔΟΡΟ.
ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΑΘΕΡΗ.
ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΕ ΚΑΡΟΔΡΟΜΟ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ... ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΑΨΟΓΗ ΚΟΣΤΟΣ 110€http://www.thulehellas.gr/Thule/Product ... 79668.html
+1.
Και εγώ το ίδιο σύστημα έχω (για 2 ποδήλατα) λίγο φθηνότερη. http://www.thule.com/upload/PDFs Fitting Instructions/Bike Carriers Towbar/970_003_Xpress.PDF
Νομίζω η καλύτερη λύση όπως αναφέρει και ο φίλος Kharemis. -
Και πόσο πάει ο κοτσαδόρος ρε παιδιά, να δούμε το συνολικό κόστος για κάποιον που δεν έχει ήδη κοτσαδόρο.
Συμφέρει; Υπάρχουν και για τρία ποδήλατα;
Πάντως στην άλουμινένια οροφη εγώ δεν βάζω δύο ποδήλατα...PS. Σήμερα το έπλυνα μετά από το offroad και είδα και τις 'πληγές'. Ευτυχώς ψιλογρατζουνιές-τρίχες στα πλάγια και λίγο μπροστά από τα κλαδιά. Καμιά καλή συμβουλή; κέρωμα; κάτι άλλο;
Για να μην ξανασυμβει; κάπου είχα ακούσει για μια μεμβράνη...ξέρει κανείς τίποτα;
Mitsubishi Outlander 2007