-
Ο χρήστης abadlot έγραψε:
Πρόκειται τελικά για κελεπούρι ή να περιμένω να δώ και το Tiguan, μιας και η τιμή του θα είναι απ'ότι δείχνουν τα πράγματα αρκετά πιο φθηνό ή να πάω για RAV4 το οποίο στην executive βγαίνει λίγο παραπάνω απ'ότι η μεσαία έκδοση του Outlander;
Βασικό είναι το θέμα μεγέθους-χώρων. Αν τους χρειάζεσαι οπωσδήποτε πάς για Outlander. H τιμή του είναι πολύ καλύτερη από το αναμενόμενο δεδομένου του κυβισμού του.
Αν βολεύεσαι και με κάτι μικρότερο θα πρότεινα να περιμένεις τουλάχιστον να ανακοινωθούν οι τιμές του Tiguan (αναμένεται να γίνει το πολύ αρχές Νοεμβρίου). Αν το Tiguan έρθει με τιμές Γερμανίας (28.6Κ η πιο πλούσια έκδοση) θα είναι πραγματικό κελεπούρι. Τώρα αν ξεκινάει από 29 η βασική όπως εχει ακουστεί τότε σκέφτεσαι σοβαρά και τα Outlander-RAV.
To RAV προσωπικά μου αρέσει πολύ και το θεωρώ πολύ ολοκληρωμένο και αν το Tiguan είναι τελικά ακριβό θα το έβαζα στο παιχνίδι.
Σε κάθε περίπτωση προτείνω λίγη αναμονή γιατί η έλευση του Tiguan ενδέχεται να προκαλέσει μειώσεις τιμών και προσφορές σε όλα -
Αυτά τα περί εγγύησης καλύτερα είναι να τα ξεκαθαρίσετε λίγο πριν προβείτε σε αγορά οποιουδήποτε αυτοκινήτου αντιπροσωπεύει ο σαρακάκης.
Η εργοστασιακή πανευρωπαϊκή εγγύηση είναι μόνο 3 χρόνια για τα Mitsubishi και Honda!!!
Για τα επόμενα 4 μέχρι τα 7… ψάξτε σχετικά θέματα να ενημερωθείτε.Είμαι κάτοχος του outlander turbo από το Δεκέμβριο του 2005.
Εχθές έκανε service φίλος στο BMW X3 του στα 25,000 χλμ, και πλήρωσε 300 ευρώ. Ήταν το 1ο service του!
Εγώ έχω κάνει μέχρι τώρα στα 7,500 – 15,000 – 21,500 και έχω πληρώσει 80 + 130 + 120 = 330 ευρώ, ενώ επίκειται αυτό των 30,000 που πρέπει να κάνω σύντομα με κόστος περίπου 230 ευρώ. Σύνολο 560 ευρώ!
Το αποτέλεσμα είναι ότι το κόστος συντήρησης του outlander turbo να είναι υψηλότερο από αυτό της BMW X3.
Κατά τα άλλα, υπέρ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο στην άσφαλτο – δεν θα έλεγα το ίδιο όμως αφενός για σαρακάκη και αφετέρου για εκτός δρόμου δυνατότητες. (απόσταση από έδαφος 170 χιλιοστά μόνο, σφιχτές αναρτήσεις που κουράζουν και σε αναγκάζουν να κόβεις πολύ).
Να ξαναπώ πως στην άσφαλτο είναι απλά όπλο καθώς επίσης πως είναι και το ταχύτερο SUV μέχρι τα 2,000 κ.ε
Από την εμπειρία μου κατανάλωση μέσα στην πόλη (με αλλαγές ταχυτήτων στις ~ 3,000 στροφές) 12 λίτρα, ενώ ταξίδι στην εθνική με σταθερά 110 χλμ/ώρα 7.9 λίτρα.
Για σταθερή ταχύτητα στην εθνική με μέση 170 χλμ/ώρα 17.5 λίτραΑυτά.
-
εχεις δίκιο για τα servis,,, είναι ακριβά και μάλιστα στην δικιά μου περίπτωση που δε κάνω και τα km είναι ακόμη χειρότερα
-
Τι παίζει με το μοτέρ του?Το diesel εννοώ.Ενώ είναι ενα καθ'όλα αξιόλογο αυτοκίνητο,τα περιοδικά παραπονιούνται για μεγάλη υστέρηση κάτω απο τις 2000 στροφές.
-
ΑΠ οτι ειδα ο κυβισμος του είναι κοντα 2360 κ. ε. και ειναι κοντα στο οριο των 372 προς 483 ευρώ ...
Ξερει καποιος ποσα ειναι τα τελη κυκλοφορίας του βενζινοκίνητου?
-
είναι μέχρι τα 2357
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_a ... 006_148029
-
κυνηγούσα ένα χρυσαφί(μπλιαξ) με αυτοκόλητα 4Τ πριν κανά δίωρο στην ΕΟ απο διόδια στα κιουρκα μέχρι οινόφυτα.
καλά πάει
τα 18... φαινόταν να τα έχει άνετα -
Λοιπόν, το οδήγησα ξανά, και αυτή τη φορά πάτησα και λίγο χώμα.
Το πήγαμε δίπλα στο ΣΕΦ, όπου έχει χωματόδρομους και κάτι λοφάκια.
Το αμάξι στην απλή τετρακίνηση ανέβαινε και κατέβαινε για πλάκα. Το τιμάνι αρκετά σαφές και στο χώμα. Νομίζω ότι για απλή off-road χρήση είναι μια χαρά.Στο δρόμο ισχύουν τα ίδια που έγραψα και τις προάλλες, χωρίς αυτή τη φορά να παρατηρήσω κάποιο θέμα με το κιβώτιο.
Σε έντυπο που έχει στείλει ο Σαρακάκης με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και εξοπλισμό των μοντέλων αναφέρεται απόσταση από έδαφος 215 χλστ για τη βενζίνη και 178 για πετρέλαιο.
Επιπλέον στην μεσαία έκδοση (Intense+) έχουν βάλει και αισθητήρες βροχής και παρκαρίσματος που δεν υπήρχαν στο πετρέλαιο.
Η εγγύηση είναι όντως 3 χρόνια εργοστασιακή και 4 ακόμη από τον Σαρακάκη και μου είπαν ότι δεν εξαιρείται τίποτα.
Νομίζω ότι το αυτοκίνητο είναι περίπτωση value-for-money.
-
Θόρυβο έχει...
Δηλαδή αυτά τα αμάξια ήταν λίγο τραχιά... Πχ ραβ ενώ το crv δεν έχει θόρυβο στην εθνική
-
Ναί όπως έγραψα και στο πρώτο test drive ο θόρυβος είναι υπαρκτός αλλά όχι ενοχλητικός.
Θεωρώ πάντως όταν κάποιος ψάχνει για ένα αυτοκίνητο που να μπορεί να συνδυάσει οδήγηση σε πολλές διαφορετικές συνθήκες, θέλει χώρους, καλή οδική συμπεριφορά κινητήρα και τιμή που δεν φτάνει τις 50000, δεν μπορεί κάτι θα πρέπει να θυσιάσει.
Όλα τα SUV κάτι έχουν που δεν μας αρέσει.
Διαφορετικά θα παίρναμε στα ίδια λεφτά ένα Α4 μία 316 ή μια C180 αλλά....
-
P.S. Σε συζήτηση με τον πωλητή σχετικά με το ποιές είναι καλύτερες ζάντες για περισσότερες off-road δυνατότητες οι 16' ή οι 18', μου είπε ότι με τις 18άρες το αμάξι σηκώνεται ακόμη 3,5 εκατοστά (2 ίντσες=5 εκατ μείον 1,5 εκατ. το χαμηλότερο προφιλ = 3,5 εκατ). Ισχύει αυτό ή με παραμυθιάζει;;;
Στο off road αυτό που ενδιαφέρει τις περισσότερες φορές είναι το ελαστικό να έχει σχετικά μικρό πλάτος, άρα και καλύτερη πρόσφυση σε γλυστερά εδάφη. Οπότε καλύτερα 16άρες που λογικά θα έχουν και μικρότερο πλάτος. Το ύψος δε θα σε προβληματίσει, οπότε μη το βάζεις στην εξίσωση. Χαρακτηριστικά, το jimny έχει απόσταση απο το έδαφος μόλις 19cm.
-
μηπως είναι κοντό.... 170 άλογα και 190 τελική?
ή έχει αεροδυναμική τούβλου? -
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
P.S. Σε συζήτηση με τον πωλητή σχετικά με το ποιές είναι καλύτερες ζάντες για περισσότερες off-road δυνατότητες οι 16' ή οι 18', μου είπε ότι με τις 18άρες το αμάξι σηκώνεται ακόμη 3,5 εκατοστά (2 ίντσες=5 εκατ μείον 1,5 εκατ. το χαμηλότερο προφιλ = 3,5 εκατ). Ισχύει αυτό ή με παραμυθιάζει;;;
Καλα και με τη σχεση μεταδοσης τι παιζει??Αν μονο οι ζαντες αλλαζουν τοσο πολυ το υψος,ποσο θα μακραινει η σχεση μεταδοσης?Και καλα το diesel θα εχει αλλες σχεσεις -κιβωτιο,αλλα αναμεσα στις βενζινοκινητες με τις διαφορετικες ζαντες οι διαφορες θα ειναι σημαντικες..
-
Η εγγύηση είναι όντως 3 χρόνια εργοστασιακή και 4 ακόμη από τον Σαρακάκη και μου είπαν ότι δεν εξαιρείται τίποτα.Νομίζω ότι το αυτοκίνητο είναι περίπτωση value-for-money.
Φίλε μου δεν είμαι πωλητής εγώ να λέω άλλα και άλλα να ισχύουν!!!
Αν θέλεις θα κάνω έναν κόπο να σκανάρω από το βιβλίο εργοστασιακής εγγύησης τι εξαιρείτε (για το outlander turbo), και το ίδιο στο βιβλίο της δυναμικής εγγύησης 4τραετούς υσχύος να καταλάβεις μόνος σου τη διαφορά!
Αν θέλεις σου λέω από τώρα καλορίζικο πάντως. -
evolander έχεις καταλάβει οτι αυτό το τοπικ αναφέρεται στο νέο (2007) outlander?
επειδή βλέπω σαν avatar το προηγούμενο και διαβάζω που λες turbo γιαυτό το λέω. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
evolander έχεις καταλάβει οτι αυτό το τοπικ αναφέρεται στο νέο (2007) outlander?
επειδή βλέπω σαν avatar το προηγούμενο και διαβάζω που λες turbo γιαυτό το λέω.Εγώ το κατάλαβα αυτό, όμως μιλώ για την εγγύηση που δεν έχει να κάνει με το παλιό ή νέο μοντέλο.
-
ok, απλά για να είναι ξεκάθαρο σε όλους μας.
απο την εργοστασιακή τι εξαιρείται? -
Θα σκανάρω και τα δύο για να τα δεις, πάντως έχουν μεγάλες διαφορές.
Έχεις PM -
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Φίλε μου δεν είμαι πωλητής εγώ να λέω άλλα και άλλα να ισχύουν!!!
Αν θέλεις θα κάνω έναν κόπο να σκανάρω από το βιβλίο εργοστασιακής εγγύησης τι εξαιρείτε (για το outlander turbo), και το ίδιο στο βιβλίο της δυναμικής εγγύησης 4τραετούς υσχύος να καταλάβεις μόνος σου τη διαφορά!
Αν θέλεις σου λέω από τώρα καλορίζικο πάντως.Φίλε evolander, ποτέ δεν αμφισβήτησα αυτά που λες για την εγγύηση, μιας και είσαι ήδη κάτοχος του προηγούμενου μοντέλου και έχεις εμπειρία και από το αυτοκίνητο αλλά και από τον Σαρακάκη, απλά έγραψα τι μου είπε ο πωλητής.
Τώρα για το καλορίζικο, κάτσε να δούμε πρώτα και το Tiguan από κοντά και μετά βλέπουμε. Αλλά ναι δεν το κρύβω ότι το αυτοκίνητο μου αρέσει.
Στα συν του θεωρώ επίσης το γεγονός ότι η Citroen και η Peugeot βασίζονται σε αυτό το μοντέλο για να λανσάρουν τα δικά τους SUV.
Νομίζω ότι αν ο αντιπρόσωπος ήταν άλλος τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά...
-
Νομίζω ότι αν ο αντιπρόσωπος ήταν άλλος τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά...Σε αυτό βάζω στοίχημα κι εγώ πάντως!!!
Κάπου διάβασα πως από το 08 θα εισάγονται τα Mitsu και από άλλον εισαγωγέα - δεν ξέρω πόσο έγγυρο είναι όμως.
Mitsubishi Outlander 2007