-
Για προσπαθείστε να κλείσετε εισιτήριο από τώρα για τον Αύγουστο.
-
Διπλες γραμμες??? Δηλαδη το Κορινθος-Καλαματα δεν μπορει να καλυφθει με μονη γραμμη?? Γιατι να συντηρεις 2 γραμμες οταν με σωστη σηματοδοτηση βγαζεις το ιδιο εργο χωρις καθυστερησεις με μια γραμμη???
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Για ποιό ΟΣΕ μου λέτε ?
Ακόμα ήμαστε στην εποχή Τρικούπη......
Που είναι τα τρένα της Γαλλίας, της Γερμανίας κλπ κλπΑντιλαμβανεσαι πως εφοσον θες τετοιου ειδους τρενα δεν θα πρεπει να πληρωνεις 20 ευρω για εισητηριο αλλα 70 και 100. Επισης η Ελλαδα δεν ειναι ουτε Γαλλια ουτε Γερμανια... εχει αρκετα διαφορετικη μορφολογια η οποια δεν επιτρεπει τετοιου ειδους λυσεις.
Εχουμε πολυ βασικοτερα προβληματα... εδω εχουμε ακομα μονες γραμμες σε πολλους προορισμους...
Κάνεις λάθος, κοίτα την μορφολογία του εδάφους στην Αυστρία και Ελβετία και μετά πες μου. Αλλά όταν υπάρχουν μιζαδόροι πολιτικοί σε κάθε κυβέρνηση που τα κοινοτικά κονδύλια πάνε στις τσέπες ενώ έπρεπε να φτιάξουν έργα τι να πούμε.........
-
Το ICE για Θεσσαλονίκη κάνει 4 ώρες περίπου και κοστίζει όσο το αεροπλάνο.Ακόμα και τώρα είναι ακριβό σε αναλογία με τις υπηρεσίες που προσφέρει.
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Το ICE για Θεσσαλονίκη κάνει 4 ώρες περίπου και κοστίζει όσο το αεροπλάνο.Ακόμα και τώρα είναι ακριβό σε αναλογία με τις υπηρεσίες που προσφέρει.Πως θα βγούν οι μίζες ?
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
Κάνεις λάθος, κοίτα την μορφολογία του εδάφους στην Αυστρία και Ελβετία και μετά πες μου. Αλλά όταν υπάρχουν μιζαδόροι πολιτικοί σε κάθε κυβέρνηση που τα κοινοτικά κονδύλια πάνε στις τσέπες ενώ έπρεπε να φτιάξουν έργα τι να πούμε.........
Ρε παιδι μου... πηρες τις ποιο υγιεις χωρες για παραδειγμα που εχουν την πολυτελεια περα απο τρυπες στα τυρια να κανουν και τρυπες στα βουνα
Μην μας συγκρινεις με αυτους... χρειαζομαστε κατι ποιο κοντα σε μας για συγκριση.... Πορτογαλια, Ιρλανδια...Εγω βλεπω πως βελτιωνομαστε παντως... ισως οχι με τους ρυθμους που θα θελαμε, αλλα τελος παντων κατι κανουμε. Και οι αποστασεις συντομευουν, και νεοι συρμοι μπαινουν.
Για να παρουμε ετσι και λιγο τα πανω μας... τα τρενα της Νοτιας Αγγλιας, στην συντριπτικη πλειοψηφια τους ειναι χειροτερα απο τον 'καρβουνιαρη'
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
σκεφτείτε όμως οτι για να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες θα πρέπει να αυξηθεί και το κόστος (για τον πελάτη)
Θα πρεπει να γινει αναδιοργανωση και να σταματησουν οι φρικαλεες υπηρεσίες.Για μενα δεν υπαρχει τρενο στην Ελλαδα.Καλυτερα να παρεις λεωφορειο.
Την τελευταία φράση ειδικά για τη γραμμή Αθήνα -Θεσσαλονίκη μόνο σαν κρύο ανέκδοτο μπορώ να τη θεωρήσω, τουλάχιστον τα τελευταία 2 χρόνια που έχουν μπει καινούρια κλιματιζόμενα βαγόνια σε πρακτικά όλους τους συρμούς σε αυτό το δρομολόγιο. Μόνο τα 600άρια (κωδικός δρομολογίου είναι αυτός) ενίοτε συγκρίνονται σε ποιότητα υπηρεσίας με τα ΚΤΕΛ σε αυτή τη διαδρομή.
Ενδεικτικά αναφέρω πως Αθήνα Θεσσαλονίκη με τα απλά δρομολόγια 500, 502 κοστίζει απλή μετάβαση 15,10 ευρώ στη Β θέση σε καινούρια οχήματα, κι ο χρόνος ταξιδιού είναι 5 ώρες και 45 λεπτά. Όποιος ταξίδεψε με λεωφορείο σχετικά πρόσφατα μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονίκης ας μας πει πόσο κόστισε, πόσο χρόνο του πήρε και τι συνθήκες άνεσης είχε στο ταξίδι του. Δεν αρνούμαι πως υπάρχουν πολλά στραβά ακόμα στον ΟΣΕ, ειδικά στο δίκτυο πελοποννήσου (κι όχι μόνο), αλλά τέτοιες ισοπεδωτικές λογικές σαν αυτές του φίλου Tiger (τυχαία η αναφορά, δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο) ειλικρινά είναι Too much..Όχι και να συγκρίνουμε τα ΚΤΕΛ το 2007 με το τρένο, τουλάχιστον για μέσες-μεγάλες αποστάσεις...Έλεος.
Λεπτομέρεια: Είχα την ατυχία να ταξιδέψω Θεσσαλονίκη-Αθήνα με ΚΤΕΛ πέρσι τέλη Μαίου με αρκετή ζέστη: Απλό εισιτήριο 35 ευρώ, χρόνος 6 ώρες και 15 λεπτά, λεωφορείο διώροφο Νeoplan άνω της δεκαετίας, γεμάτο όσο χωράγαν οι θέσεις, κλιματισμός άθλιος έως ανύπαρκτος, και οι μισοί σχεδόν επιβάτες να καταριούνται (όπως κι εγώ) την ατυχία τους που δε βρήκαν εισιτήριο με το απαράδεκτο (κατά τα άλλα) τρένο.. -
Ετσι ακριβως
-
Τα ΚΤΕΛ απλά ΔΕΝ παλεύονται. Με τρένο δεν έχω κάνει ταξίδι στην Ελλάδα αλλά τα ΚΤΕΛ είναι γτπ.
-
Σίγουρα, είπαμε. Ειδικά αν είσαι ψηλός, τα ΚΤΕΛ με την καμία.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σίγουρα, είπαμε. Ειδικά αν είσαι ψηλός, τα ΚΤΕΛ με την καμία.Και κοντός να είσαι δεν μπορείς.
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
Για ποιό ΟΣΕ μου λέτε ?
Ακόμα ήμαστε στην εποχή Τρικούπη......
Που είναι τα τρένα της Γαλλίας, της Γερμανίας κλπ κλπΑντιλαμβανεσαι πως εφοσον θες τετοιου ειδους τρενα δεν θα πρεπει να πληρωνεις 20 ευρω για εισητηριο αλλα 70 και 100. Επισης η Ελλαδα δεν ειναι ουτε Γαλλια ουτε Γερμανια... εχει αρκετα διαφορετικη μορφολογια η οποια δεν επιτρεπει τετοιου ειδους λυσεις.
Εχουμε πολυ βασικοτερα προβληματα... εδω εχουμε ακομα μονες γραμμες σε πολλους προορισμους...
+1
To βρήκαμε τώρα,δικαιολογία για όλα.
Πάνε Αυστρία όπως λέει ο toyotaman ,δες μορφολογία εδάφους στο μεγαλύτερο ποσοστό της χώρας και σύγκρινε οδικό και σηδιροδρομικό δύκτιο με το δικό μας τριτοκοσμικόΟ ραγιάς έτσι κι αλλιώς δε δικαιούτε και τπτ καλύτερο.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Σωστά,χρειαζόμαστε χώρες προς σύγκριση που να αναδεικνύετε θετικά η σαπίλα της πολιτικής μας.
Αααα,εκλογές έρχονται,βγείτε με πράσινες και μπλέ σημαίες πάλι και περιμέντε την επόμενη τετραετία το Velaro και στην ελλάδα
Ρε παιδι μου... πηρες τις ποιο υγιεις χωρες για παραδειγμα που εχουν την πολυτελεια περα απο τρυπες στα τυρια να κανουν και τρυπες στα βουνα
Μην μας συγκρινεις με αυτους... χρειαζομαστε κατι ποιο κοντα σε μας για συγκριση.... Πορτογαλια, Ιρλανδια...Εγω βλεπω πως βελτιωνομαστε παντως... ισως οχι με τους ρυθμους που θα θελαμε, αλλα τελος παντων κατι κανουμε. Και οι αποστασεις συντομευουν, και νεοι συρμοι μπαινουν.
Το μεσαίο μας το δάχτυλο είναι πολύ μικρό για να κρυφτούμε.
Για να παρουμε ετσι και λιγο τα πανω μας... τα τρενα της Νοτιας Αγγλιας, στην συντριπτικη πλειοψηφια τους ειναι χειροτερα απο τον 'καρβουνιαρη'
Σωστά.
Τυγχάνει να έχουν διαλύσει και ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία τους.
Μήπως να το σκεφτούν σοβαρά γερμανοί,ιταλοί,ρύζια κλπ?Γι αυτό βρε κουτά δεν έχουμε αυτοκινητοβιομηχανία
Αντε περαστικά μας...
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Μόνο τα 600άρια (κωδικός δρομολογίου είναι αυτός) ενίοτε συγκρίνονται σε ποιότητα υπηρεσίας με τα ΚΤΕΛ σε αυτή τη διαδρομή.
Να σας πω κι εγώ μια εμπειρία με τον ΟΣΕ για Θεσσαλονίκη.
Πέρσι το Σεπτέμβριο,αποφάσισα να ανέβω για 1 ημέρα στη Θεσσαλονίκη,και να συνδύαζα τη βόλτα στην πόλη,με τη συνάντηση με έναν φίλο μου,και επίσκεψη στη ΔΕΘ.Πάω στα εκδοτήρια στην Μάρνη να πάρω εισιτήριο,ζητάω Α'θέση με επιστροφή για την 604 και επιστροφή με την 605.Δε μου κλείνουν δρομολόγιο επιστροφής,και μου λένε ότι θα κλείσω στη Θεσσαλονίκη.Τηλεφωνώ την επόμενη ημέρα να δω διαθεσιμότητα για να μη βρεθώ προ εκπλήξεως,και διαπιστώνω ότι δεν υπήρχε θέση ούτε για δείγμα.Εκεί μαθαίνω,ότι μόνο για τα IC και ICE υπάρχει η δυνατότητα να κλείσεις και επιστροφή.Οι άλλες αμαξοστοιχίες δεν είναι στο σύστημα!!!
Φυσικά πήγα και άλλαξα το εισιτήριο και πήγα άλλη μέρα.Οι εντυπώσεις μου από την Α' θέση τώρα!
Έρχεται το τραίνο στον σταθμό Λαρίσης,και διαπιστώνω ότι το βαγόνι που είναι η Α' θέση είναι σάπιο!Ναι.Είχε πολλά κομμάτια με σαπίλες.Ακόμα και ένας του ΟΣΕ έλεγε σε έναν συνάδελφό του,'τι θα γίνει ρε με αυτά τα σάπια;'!!!!Μπαίνω μέσα,βρίσκω τη θέση μου και διαπιστώνω ότι τα καθίσματα το μόνο που σου παρέχουν είναι βρώμα,και μια μικρή κίνηση του κάτω μέρους προς τα εμπρός που σε καμιά περίπτωση δε βολεύουν να κοιμηθείς.Στο ίδιο κουπέ έρχεται ένας κύριος που κατέβαινε στο Πλατύ,και ένας άλλος που πήγαινε Αλίαρτο.Μαζί κι ένας Ρωσοπόντιος περίπου 25 ετών τύφλα στο μεθύσι και με μπύρες στη σακούλα!!!Ξεκινάει το τραίνο,έρχεται ο ελεγκτής,βλέπει ότι οι 2 δεν είχαν εισιτήριο για Α'θέση αλλά τους αφήνει.Ο ρωσοπόντιος άρχισε να λέει τα δικά του,είχε εριστική συμπεριφορά,και γενικά μας είχε σπάσει τα νεύρα.Σηκώνομαι και πάω να βρω τον ελεγκτή.Πηγαίνοντας προς το εμπρός μέρος του τραίνου,διαπιστώνω ότι η Β' θέση είχε καλύτερα καθίσματα!!!Βρίσκω τον ελεγκτή,και έρχεται πίσω και τους διώχνει.Τελικά μέχρι τη Θεσσαλονίκη ζήτημα αν κοιμήθηκα 40 λεπτά.Και ήταν και νύχτα!Πάω να κλείσω για την επιστροφή-εδώ να σημειώσω ότι είχα κλείσει τηλεφωνικώς θέση στο ΚΤΕΛ για την περίπτωση που δεν έβρισκα στο τραίνο-και ρωτάω μήπως έχει μονόκλινη ή δίκλινη καμπίνα για την 505.Η απάντηση ήταν αρνητική και επέστρεψα με την 605.Πάλι το ίδιο μαρτύριο!!!!Και το 'κλου' ήταν ότι μόλις επέστρεψα,είχαν στάση εργασίας στα ΜΜΜ και πήρα Ταξί!!!!
Πάντως με ΚΤΕΛ δε θα πήγαινα με τίποτα.Αλλά να μη λέμε ότι τα τραίνα είναι και στην καλύτερη κατάσταση.Απλώς εξυπηρετούν τον κόσμο λόγω τιμής και επειδή περνούν από σημεία που τα λεωφορεία δεν έχουν στάσεις.Παλαιότερα το τραίνο για Καλαμάτα σταματούσε σε κάτι σταθμούς που δεν τους έπιανε το μάτι και έμπαινε κόσμος.Δε θα ξεχάσω το 1990 που ερχόμουν από την Καλαμάτα και στη μέση του πουθενά στην Αρκαδία σταμάτησε το τραίνο και μπήκαν 2 κυνηγοί με 2 σκυλιά και πουλιά κρεμασμένα!!!!!
Πάντως η διαδρομή για Καλαμάτα μέσω Τρίπολης είναι φοβερή εμπειρία.Ιδίως με χιόνια....
-
Μια άλλη εμπειρία με 'Α΄θέση' είχα πριν 3 χρόνια,όταν κατέβηκα με IC στην Πάτρα.Στην επιστροφή,το βαγόνι ήταν στο πίσω μέρος του συρμού,μαστουρώσαμε (2 άτομα ήμασταν!) επειδή το καυσαέριο έμπαινε από τον αεραγωγό!Είχαν χαλάσει οι τσιμούχες μας είπε ένας τεχνικός!!!!
-
Η μορφολογία είναι η μισή αλήθεια.Η άλλη μισή είναι ότι τα συμφέροντα κατάργησαν το σιδηρόδρομο.Για να πάρουν τη μερίδα τα ΚΤΕΛ.Κάποτε είχε τραίνο από Πειραιά για Λαύριο,το διέλυσαν,και τώρα φτιάχνουν ξανά προαστιακούς κλπ...Αφού πήραν πολλά τα ΚΤΕΛ.Επίσης να μην ξεχνάμε ότι οι γραμμές πολλές φορές περνούν από καλλιεργήσιμες εκτάσεις,και δεν δίνουν τα χωράφια τους για τα λίγα χρήματα που προσφέρει το Κράτος.Εδώ ο δρόμος που πάει από Μαρκόπουλος για Λαύριο καθυστέρησε 3-4 χρόνια επειδή στην Κερατέα ένας είχε ένα μαντρί και δεν το έδινε για απαλλοτρίωση...
-
Παντως και τα ΚΤΕΛ ειναι απαραδεκτα. Παροτι εχει ψιλοκαινουρια λεωφορεια, ειναι πολυ στριμοκωλα και οι οδηγοι τους κανουν λες και σε πανε με 430!
-
Εντάξει, το πώς οδηγούν είναι ένα θέμα. Αλλά ρε γμτ, δεν είμαι υπερβολικά ψηλός (1,84), και όμως χωράω μόνο αν κάθομαι διάδρομο και βγάζω τα γόνατα έξω. Και στα αεροπλάνα το ίδιο...
Γιαυτό ταξιδεύω μπίζνες όμως.
-
Nα ζητάς θέση στην έξοδο κινδύνου των φτερών. Άααααπλα
-
Aυτό κάνω, αλλά δεν το ξέρω μόνο εγώ.
ΟΣΕ