-
Νεα στοιχεία για το 3 mps.....τα οποια ειναι ανεπισημα...γιατι η μαζντα δε θελει να βγει τπτ προς τα εξω....
Κινηση μπροστα
Αφιξη στην Ελλαδα το 3ο τριμηνο του 2006...με τιμη γυρω στα 34000...Mazda 3 MPS
Power 240bhp
0-100kph 6.1secs
Top speed 160mph -
Κυβικά??
Το λεφτά είναι πάρα πολλά πάντως...
160mph είναι 257km/h.
Μπορεί ένα hatchback με 240 άλογα, να πάει τόσο ψηλα??? -
κλασικα θα φοραει το turbato μοτερ του 6 mps , δηλ. 2.3lt.....
παντως αν βγει θα θεσει ισχυρη υποψηφιοτητα για το best frontwheel car ever.... -
Κρίμα που δεν βγαίνει και 3θυρο
-
Ο χρήστης aekara21 έγραψε:
παντως αν βγει θα θεσει ισχυρη υποψηφιοτητα για το best frontwheel car ever....Γιατί το λές αυτό; Άν κρίνουμε απο το MPS 6 θα είναι ένα αρκετά γρήγορο hatchback και όχι GTi. Μέχρι τότε βλέπουμε,απορώ απλώς με την υπέρμετρη αισιοδοξία σου
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
παντως αν βγει θα θεσει ισχυρη υποψηφιοτητα για το best frontwheel car ever....Γιατί το λές αυτό; Άν κρίνουμε απο το MPS 6 θα είναι ένα αρκετά γρήγορο hatchback και όχι GTi. Μέχρι τότε βλέπουμε,απορώ απλώς με την υπέρμετρη αισιοδοξία σου
Μα Παύλο αφού το 3άρι έχει το πιο σπορ στήσιμο σε σχέση με όλα τα μικρομεσαία αυτή τη στιγμή. Λογικό δεν είναι η γρήγορή του έκδοση, να είναι GTi??
-
Ψυχραιμία παίδες, ένα focus st με άλλα μούτρα και σήμα Mazda θα είναι, οπότε ο κινητήρας 2,5lt volvo ή 2,3lt του mps.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Μα Παύλο αφού το 3άρι έχει το πιο σπορ στήσιμο σε σχέση με όλα τα μικρομεσαία αυτή τη στιγμή. Λογικό δεν είναι η γρήγορή του έκδοση, να είναι GTi??
Kαι το Mazda 6 είναι απο τα καλύτερα στη κατηγορία του αλλά δεν ανταγωνίζεται τα καλύτερα τετρακίνητα.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Kαι το Mazda 6 είναι απο τα καλύτερα στη κατηγορία του αλλά δεν ανταγωνίζεται τα καλύτερα τετρακίνητα.
Νομίζω πως έχει βάση αυτό που λέει ο meco καθώς κανένας απο τους ανταγωνιστές(golf gti, astra opc, megane sport) δεν είναι καθαρόαιμα GTi οπότε το 3MPS μαζί με το Focus ST βάζουν υποψηφιότητα για την κορυφή(αφού πια έχουν εκλείψει τα καθαρόαιμα GTi). Αντίθετα το 6MPS όπως πολύ σωστά είπες δεν μπορεί να ανταγωνιστει καθαρόαιμα τύπου EVO-Subaru αλλά με τα υπόλοιπα γρήγορα της κατηγορίας μάλλον μια χαρα θα τα καταφέρνει.
-
Ο χρήστης mak έγραψε:
... καθώς κανένας απο τους ανταγωνιστές(golf gti, astra opc, megane sport) δεν είναι καθαρόαιμα GTi οπότε το 3MPS μαζί με το Focus ST βάζουν υποψηφιότητα για την κορυφή(αφού πια έχουν εκλείψει τα καθαρόαιμα GTi).Κάνεις λάθος, το Golf είναι καθαρόαιμο GTi, σύμφωνα με όλα τα περιοδικά που έχω διαβάσει και όλες τις εκπομπες αυτοκινήτου που έχω δει.
Καμμία σχέση με megane kai astra. Eιδικά με το δεύτερο.Μην περιμένεις το 3άρι και το ST να έχουν κάτι περισσότερο σε φιλοσοφία. Αυτό που περιμένουμε είναι η περισσότερη δύναμη λόγω κινητήρων και από εκεί και μετά η διαφορά θα παιχτεί στην αίσθηση. Αν έχουν καλύτερα χειρηστήρια και ποδωστήρια (τιμόνια, κιβώτια, πεντάλ φρένου).
Παύλο άλλο το 6 και άλλο το 3. Δεν είναι απαραίτητο ότι επειδή είναι το 6 GT να είναι GT ντε και καλά και το 3...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Παύλο άλλο το 6 και άλλο το 3. Δεν είναι απαραίτητο ότι επειδή είναι το 6 GT να είναι GT ντε και καλά και το 3...H Mazda ,πέρα απο τα πισωκίνητα μοντέλα της, περνάει ένα πιο low profile στις υπόλοιπες τις εκδόσεις. Άν αυτό αλλάξει με το 3 πάω πάσο.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Κάνεις λάθος, το Golf είναι καθαρόαιμο GTi, σύμφωνα με όλα τα περιοδικά που έχω διαβάσει και όλες τις εκπομπες αυτοκινήτου που έχω δει. Καμμία σχέση με megane kai astra. Eιδικά με το δεύτερο.Καθαρόαιμο σε σχέση με τι όμως? Σε σύγκριση με το megane και το astra σίγουρα ναι. Καθαρόαιμο GTi με την αυθεντική έννοια του όρου δεν νομίζω πως είναι (π.χ σαν το TypeR), αυτό εννοούσα όταν έλεγα ότι το GTi δεν είναι καθαρόαιμο. Πιστεύω λοιπόν ότι mps και st θα έχουν παρόμοια φιλοσοφία με το GTi η όποια έχει αρκετή απόκλιση απο την παλιά έννοια του όρου.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Μην περιμένεις το 3άρι και το ST να έχουν κάτι περισσότερο σε φιλοσοφία. Αυτό που περιμένουμε είναι η περισσότερη δύναμη λόγω κινητήρων και από εκεί και μετά η διαφορά θα παιχτεί στην αίσθηση. Αν έχουν καλύτερα χειρηστήρια και ποδωστήρια (τιμόνια, κιβώτια, πεντάλ φρένου).Συμφωνώ απόλυτα, αυτό εννοούσα και εγώ στο πρώτο μου πόστ.
-
Ο χρήστης mak έγραψε:
Κάνεις λάθος, το Golf είναι καθαρόαιμο GTi, σύμφωνα με όλα τα περιοδικά που έχω διαβάσει και όλες τις εκπομπες αυτοκινήτου που έχω δει. Καμμία σχέση με megane kai astra. Eιδικά με το δεύτερο.
Καθαρόαιμο σε σχέση με τι όμως? Σε σύγκριση με το megane και το astra σίγουρα ναι. Καθαρόαιμο GTi με την αυθεντική έννοια του όρου δεν νομίζω πως είναι (π.χ σαν το TypeR), αυτό εννοούσα όταν έλεγα ότι το GTi δεν είναι καθαρόαιμο. Πιστεύω λοιπόν ότι mps και st θα έχουν παρόμοια φιλοσοφία με το GTi η όποια έχει αρκετή απόκλιση απο την παλιά έννοια του όρου.
Το Golf GTi είναι καθαρόαιμο GTi...
To TypeR δεν είναι GTi σύμφωνα με την έννοια που έχουμε θέσει εμείς οι Ευρωπαίοι. Είναι κάτι περισσότερο και πιο κοντά σε αυτό που λέμε αγωνιστική αίσθηση, αν εξαιρέσεις το τιμόνι του.
Επειδή είναι πιο 'άγριο' και απολίτιστο το TypeR, δεν σημαίνει ότι το Golf δεν είναι GTi. Είναι και παραείναι θα έλεγα... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Το Golf GTi είναι καθαρόαιμο GTi...
To TypeR δεν είναι GTi σύμφωνα με την έννοια που έχουμε θέσει εμείς οι Ευρωπαίοι. Είναι κάτι περισσότερο και πιο κοντά σε αυτό που λέμε αγωνιστική αίσθηση, αν εξαιρέσεις το τιμόνι του.
Επειδή είναι πιο 'άγριο' και απολίτιστο το TypeR, δεν σημαίνει ότι το Golf δεν είναι GTi. Είναι και παραείναι θα έλεγα...Θεωρώ πως η αγωνιστική αίσθηση έχει σχέση με τον όρο GTi. Tο Golf είναι σίγουρα ότι πιο καθαρόαιμο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κατηγορία αλλά δεν είναι τόσο GTi όσο ένα 306Race για παράδειγμα. Εννοείται πως δεν αναφέρομαι σε αποτελεσματικότητα αλλά σε αίσθηση.
-
to erwtima pou gennatai einai to ti einai gti kai poia i apostasi pou to xwrizei apo ena agwnistikio autokinito...
-
Mazda 3 MPS
250 ίπποι απο τον κινητήρα του 6 MPS (2300cc). Προσθιοκίνητο είναι,οπότε...μπλοκέ θα έχει; :? http://www.autoweek.nl/images/800/16637.jpg
-
Μόνο πεντάθυρο χάτσμπακ θα υπάρξει,ή θα βγεί καί σέ σεντάν;
-
Μάλλον για χάτσμπακ μόνο το κόβω, για να μην υπάρχει και εσωτερικός ανταγωνισμός με το 6 MPS...
-
3d θα το βγάλουν ποτε ή τζάμπα ονειρευόμαστε;;;
Mazda 3 MPS 2006