-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Μπράβο σε όσους πέρασαν όπου και αν πέρασαν!
Kid,μια γνωστή μου που σπουδάζει Γιάννενα μου είπε ότι φέτος θα φτάσουν τους 25.000 φοιτητές! Αυτό ΔΕΝ είναι επαρχιακή πόλη.Τί να πούμε και μεις που είμαστε 2-3 χιλιάδες...Ψυχραιμία με τις σχολές σας...Γραφτείτε,δείτε το πρώτο έτος και σιγά-σιγά αποφασίζετε αν θα κάνετε 10%,θα βγείτε εξωτερικό ή ο,τιδήποτε άλλο...
Και το 1/2 των 25.000 να είναι γυναίκες, φαντάζομαι πόσο υπέροχα θα περάσω...
-
Δημήτρη ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες
Μία ερώτηση μόνο. Το ΙΒ τί είναι? -
Κάποια ιδιωτικά σχολεία (Δούκας, Κολλέγιο, Μωραίτης μου έρχονται στα γρήγορα) σου προσφέρουν την επιλογή αντί να κάνεις κανονικά δευτέρα και τρίτη λυκείου, να πας IB1 και IB2 αντίστοιχα. Στο IB κάνεις μαθήματα σχετικά με το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει να σπουδάσεις αφού πρώτα επιλέξεις το επίπεδο κάθε μαθήματος μόνος σου. Στο τέλος του IB1 (αρχές Ιουνίου συνήθως) δίνεις κάποιες εξετάσεις και σύμφωνα με αυτές αλλά και με την γενικότερη πορεία σου οι καθηγητές σου σου βγάζουν ένα 'prediction' για το τι αναμένεται να γράψεις έναν χρόνο μετά στις τελικές εξετάσεις. Σύμφωνα με αυτό το prediction τα πανεπιστήμια σου κάνουνε 'offer' και σου ζητάνε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Αν τα πιάσεις, μπήκες στο πανεπιστήμιο.
Σαν πανελλήνιες που ξέρεις από πριν τις βάσεις και δίνεις 6 μόνο μαθήματα ένα πράγμα..
Βέβαια έτσι αποκλείεται να μπεις σε ελληνικό πανεπιστήμιο αφού ούτε μαθήματα ελληνικά κάνεις, ούτε πανελλήνιες δίνεις. Φέτος το IB τελείωσε εξετάσεις την μέρα που αρχίζαμε εμείς τις πανελλήνιες..
Υπάρχουν μερικά παιδιά στο forum (MichaliSs και κάποιοι άλλοι) που έχουνε τελειώσει IB και ξέρουνε καλύτερα. Αυτοί θα σου πουν περισσότερα (και πιο σωστά) από αυτά τα μπακαλίστικα που σου λέω εγώ.
-
Thanks dude
Θα περάσω και από το British Council(το είχα σκεφτεί από το απόγευμα)Α ξέχασα να σου πω πως άλλοι 3 συμμαθητές μου θα είναι στην ΑΣΟΕ , σε άλλο τμήμα βέβαια ο καθένας.
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Thanks dude
Θα περάσω και από το British Council(το είχα σκεφτεί από το απόγευμα)Α ξέχασα να σου πω πως άλλοι 3 συμμαθητές μου θα είναι στην ΑΣΟΕ , σε άλλο τμήμα βέβαια ο καθένας.
Κανέναν που να πέρασε στα Γιάννενα ξέρεις ή θα πάω μοναχούλι'μ?
Πλάκα πλάκα, με κανέναν συμμαθητή μου δεν μίλησα, τόσο πολύ σε εκτίμηση τους έχω.
-
Α! Στο British Council μην αφήσεις την γκόμενα που κάνει κουμάντο σε αυτό το τμήμα να σου δώσει το φυλλάδιο και να σε διώξει, κάνε ερωτήσεις για ότι θες να μάθεις, σπάστης τα εν ανάγκη.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Thanks dude
Πλάκα πλάκα, με κανέναν συμμαθητή μου δεν μίλησα, τόσο πολύ σε εκτίμηση τους έχω.
Από μένα όχι. Πάντως βλέπω πως έχεις αρχίσει να μαθαίνεις και την προφορά ''μοναχούλι'μ'' Το χωριό μου είναι κοντά στην Άρτα γι'αυτό σου λέω.
Όσο για την γκόμενα... θα την ξεπατώσω με την καλή έννοια -
Thanks dude
Από μένα όχι. Πάντως βλέπω πως έχεις αρχίσει να μαθαίνεις και την προφορά ''μοναχούλι'μ'' Το χωριό μου είναι κοντά στην Άρτα γι'αυτό σου λέω.
Όσο για την γκόμενα... θα την ξεπατώσω με την καλή έννοιαΜπαίνω στο κλίμα σιγά σιγά και ξεκινάω με την προφορά..
Μιας και είσαι από κει κοντα, θα ξέρεις.. Από Ηγουμενίτσα υπάρχει πλοίο που πάει Ιταλία? Αν ναι, που σε βγάζει? Και αν ξέρεις, δεν μου λες και πόσες ώρες είναι το Γιάννενα - Ηγουμενίτσα?Όρμα της και ξεθέωσε την αλλά άμα είναι αυτή που ήταν όταν είχα πάει τα Χριστούγεννα, μόνο για ερωτήσεις αξίζει, τίποτα άλλο.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Thanks dude
Όσο για την γκόμενα... θα την ξεπατώσω με την καλή έννοιαΜπαίνω στο κλίμα σιγά σιγά και ξεκινάω με την προφορά..
Μιας και είσαι από κει κοντα, θα ξέρεις.. Από Ηγουμενίτσα υπάρχει πλοίο που πάει Ιταλία? Αν ναι, που σε βγάζει? Και αν ξέρεις, δεν μου λες και πόσες ώρες είναι το Γιάννενα - Ηγουμενίτσα?Όρμα της και ξεθέωσε την αλλά άμα είναι αυτή που ήταν όταν είχα πάει τα Χριστούγεννα, μόνο για ερωτήσεις αξίζει, τίποτα άλλο.
Δηλαδή η γκόμενα είναι μπιτ περα τ'λάκα?
Όσο για το καράβι παλιά που είχα πάει Ιταλία με την Μινώαν μπήκα Πάτρα, το καράβι όμως πέρασε από Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και μετά Ανκόνα. Αν θες πάει και Βενετία ή Μπάρι. Αργότερα πήγα με την Superfast αλλά αυτή νομίζω πάει μόνο κατ'ευθείαν Ιταλία από Πάτρα.
Δεν ξέρω αν υπάρχει δρόμος Γιάννενα-Ηγούμενίτσα γιατί εχει βουνα εκτός και αν περνάει πλέον η Εγνατία Οδός. Κατεβαίνεις λίγο νοτιότερα προς Αρτα και στρίβεις Δυτικα οπότε βγαίνεις Ιόνιο και μετά Βόρεια για Ηγουμενίτσα. Πάντως με τον κύκλο αυτό πρέπει να είναι 1.5 ώρες περίπου. Αν υπάρχει άλλος δρόμος δεν ξέρω. ΠΡΟΣΟΧΗ στον δρόμο Πάργα-Ηγουμενίτσα. Είναι ο πιο επικίνδυνος της Ελλάδος με διαφορά. Εκεί μία φορά είχα δει λεοφωρείο των ΚΤΕΛ να έχει πέσει στον γκρεμό -
Δηλαδή η γκόμενα είναι μπιτ περα τ'λάκα?Ωπα, πολύ δύσκολο αυτό για μένα, ρίξε μετάφραση.
Ευχαριστώωω! Οι πληροφορίες δεν είναι για μένα αλλά για έναν φίλο που σπουδάζει Μιλάνο και λέγαμε πως μπορεί να ρθει να μείνει καμιά βδομαδίτσα Γιάννενα να δει τι πάει να πει φοιτητική ζωή στην ελλάδα..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Δηλαδή η γκόμενα είναι μπιτ περα τ'λάκα?
Ωπα, πολύ δύσκολο αυτό για μένα, ρίξε μετάφραση.
Ευχαριστώωω! Οι πληροφορίες δεν είναι για μένα αλλά για έναν φίλο που σπουδάζει Μιλάνο και λέγαμε πως μπορεί να ρθει να μείνει καμιά βδομαδίτσα Γιάννενα να δει τι πάει να πει φοιτητική ζωή στην ελλάδα..
Αυτο σημαίνει ότι η γκόμενα ειναι χαλια, του πεταμου!
Για τα δρομολογια τσεκαρε και στο internet γιατι μπορει να εχουν αλλαξει. -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Έχω βρει μερικά ήδη από το νετ, τώρα πάω να τα δω και από κοντά.. Ήθελα κάτι που να βλέπει την λίμνη αλλά έμαθα ότι είναι όλα αναπαλαιωμένα αρχοντικά και ξενέρωσα..
Ναι, δίπλα στο μώλο, στη λίμνη είναι όλα παραδοσιακά και είναι πολύ όμορφα.
Αν καίγεσαι για θέα στη λίμνη, μπορείς να μείνεις κάπου πιο ψηλά, κοντά στο βουνό που υπάρχει πάνω από την πόλη,
όπου εκεί πολλά σπίτια έχουν θέα στη λίμνη.Sounds interesting, really interesting.. Κανά ρετιρέ που να βλέπει την λίμνη και να είναι πάνω στο βουνό.. Θεικό..
Και, αν δεν κανω λαθος, για να κατεβεις θα εχει στροφιλικι!
-
Το http://www.ucas.co.ok/ δεν δουλεύει.
-
Αν το γράψεις co.uk θα δουλέψει.
-
Ο χρήστης FireBro έγραψε:
Αν το γράψεις co.uk θα δουλέψει.Ωχ ναι
-
Συγχαρητήρια μικρέ,
Καλή διαμονή στα όμορφα Γιάννενα και καλές σπουδές.
Στο εξωτερικό αν θελήσεις μπορείς να πας και αργότερα. Είναι πολύ καλό να ζήσεις την εμπειρία της φοιτητικής ζωής μακριά από το σπίτι, με όλα τα θετικά αλλά και τα αρνητικά που συνεπάγεται αυτό.Γιάννης
ΥΓ. Το σίγουρο είναι ότι στα ταβερνάκια στα Γιάννενα, θα μάθεις ότι το σωστό τσίπουρο είναι το άνευ γλυκάνισου.
-
Ο χρήστης iceman_angel έγραψε:
.
icman_angel που είσαι;!;
Ελα ρε συ,ημουν τουρκια για το gp και γυρισα.Ξαναετοιμαζω βαλιτσες για Μοντσα!!!!Πηρα προσκλησεις απο την Mumm!!!Περασα ΕΜΠ μηχανολογων Μηχανικων,γαμω.Θα σου στειλω pm για κατι πληροφοριες σχετικα,οκ?
Welcome to hell!
Περιμένω p.m.
-
ιιιιιχααααααααα! Σε 2 ωρίτσες περίπου πετάω για Γιάννενα! Πάω να βρω σπίτι! Κάντε όλοι το σταυρό σας μπας και βρω κάτι καλό (= δυάρι, ρετιρέ, να βλέπει στην λίμνη και να 'ναι πάνω στο βουνό)..
Καλημέρες!
-
Kid is back! Ότι και να λέμε, τόσες όμορφες γυναίκες μαζεμένες δεν έχω ξαναδεί. Άνοιξε το μάτι μου.. (όχι ότι δεν ήταν ανοιχτό, αλλά λέμε τώρα)
Το σπίτι μια χαρά, το πανεπιστήμιο τεράστιο, η πόλη ήταν πολύ όμορφη, και τώρα αναμένω να αρχίσει η φοιτητική ζωή και επισήμως.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Kid is back! Ότι και να λέμε, τόσες όμορφες γυναίκες μαζεμένες δεν έχω ξαναδεί. Άνοιξε το μάτι μου.. (όχι ότι δεν ήταν ανοιχτό, αλλά λέμε τώρα)Το σπίτι μια χαρά, το πανεπιστήμιο τεράστιο, η πόλη ήταν πολύ όμορφη, και τώρα αναμένω να αρχίσει η φοιτητική ζωή και επισήμως.
Είδες; πού να δείς κα ιτα υπόλοιπα
Σπιτάκι καλό ?
Πανελλήνιες Εξετάσεις 2005