-
Παιδια πως θα μου συγκρινατε το OPEL GTC 1.6 me to TOYOTA COROLLA 1.6 ?
συγκρινετε τα μου στον τομεα της ταχυτητας,της αξιπιστιας και σε οποιο αλλο τομεα θελετε.
ευχαρισρτω -
συγκρινετε τα μου στον τομεα της ταχυτητας,της αξιπιστιας και σε οποιο αλλο τομεα θελετε.
ευχαρισρτω -
ευχαρισρτω -
κορολα.........
πολυ πιο γρηγορο , οικονομικοτερο , μεγαλυτερη αξιοπιστια , τρομερο after sales services , μεγαλυτερους χωρους για οδηγο και συνοδηγο , πισω πανω κατω ειναι τα ιδια , ειναι τογιοτα...... -
Πάντως να πω την αμαρτία μου την κορόλα σε στροφή εγώ τη φοβάμαι..
Γενικά για κάποιο λόγο δε μου εμπνέει εμπιστοσύνη να στρίψω και γενικά στο θέμα κράτημα. Αυτή είναι προσωπική άποψη.
Το gtc δεν το έχω οδηγήσει αλλά μου αρέσει σχεδιαστικά και έχω ακούσει καλά λόγια για τη συμπεριφορά του στο δρόμο (έχω διαβάσει μάλλον) -
Ε δεν είναι και για να τη φοβάσαι στη στροφή πια!
Αν ήταν τόσο χαόδεις οι διαφορές δε θα μιλάγαμε για σύγκριση αλλά για παράλληλη παρουσίαση για να γελάσουμε. Τέλος πάντων, μια χαρά στρίβει και γρήγορα πάει και όχι δεν είναι το πρώτο αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει!!! Μετά από 6 χρόνια συμβίωση με ένα Punto Sporting (το πρώτο το σκληρό) δε με χάλασε κάτι στον τρόπο που στρίβει το Corolla. Σαφώς και είναι πιο μαλακό αλλά αν μπεις με πολλά, μη φοβάσαι, θα ζήσεις, δεν είναι και ρυθμισμένο να σε πάει στο γκρεμό
Το Astra δεν το έχω οδηγήσει ακόμα. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι είναι καλύτερο σε αυτό που λέμε 'οδική συμπεριφορά'. Τουλάχιστον απ' όσα έχω διαβάσει. Το Corolla είναι πιο δυνατό - γρήγορο. Το θέμα αξιοπιστία είναι στατιστικό και οι αριθμοί λένε Toyota. Και πρακτικό να το κάνω το θέμα το δικό μου Corolla με 32.000Km είναι όπως την πρώτη μέρα. Και πολλά Astra επίσης φαντάζομαι αλλά εγώ αυτό έχω αυτό λέω.
After sales πάλι η γενική εντύπωση λέει Toyota. Από κοντά που τους είδα, δεν έχω ακόμα κανένα παράπονο. Από τη Fiat ας πούμε έχω πολλά και σοβαρά (για το after sales και ΟΧΙ για το αυτοκίνητο). Για Opel δεν ξέρω κάτι κακό, ούτε κάτι εντυπωσιακό. Εγγυήσεις 5 και 6 χρόνια. 2 και 3 χρόνια οι εργοστασιακές αντίστοιχα για Opel - Toyota.
Χώροι όχι με σημαντικές διαφορές στο εσωτερικό. Σχετικά μικρό αλλά πλήρως εκμεταλεύσιμο το πορτ μπαγκαζ του Corolla, μεγαλύτερο του Astra. Χώροι για μικροαντικείμενα σχεδόν ανύπαρκτοι στο Astra πολύ καλοί στο Corolla που έχει και ευμεγέθεις πρακτικές ποτηροθήκες κάτι που δεν έχει το Astra (βασικό ).
Ποιότητα θα έλεγα εφάμιλλη. Στην εικόνα του εσωτερικού υπερέχει το Astra παρά τα γκατζετάκια με τα optitron που έχουν οι ακριβότερες εκδόσεις του Corolla.
Service για το Astra δεν έχω ιδέα. Στο Corolla στα 30.000 Km πήγε 220 ευρώ. Αλλαγή λαδιών 50 ευρώ όλα στα επίσημα συνεργεία.
Τι άλλο τι άλλο, δε θυμάμαι κάτι άλλο. Ρώτα ό,τι θέλεις.
Άποψή μου; Καλά είναι και τα δύο. Πάρε όποιο θέλεις και δε θα χάσεις! -
Έχω corolla 1.4 δυόμισι χρόνια. Επειδή και εμένα με φόβιζε αρκετά το στρίψιμο του, του άλλαξα αναρτήσεις. Βέβαια μετά του άλλαξα και ζάντες, έβαλα 17αρες με 205 λάστιχο και είδα ένα διαφορετικό αυτοκίνητο από αυτό που είχα. Όσο για τον κινητήρα του, μετά τη διαφορά που είδα στο άνοιγμα του δικού μου μετά τα 50.000 χλμ (και με τις 17αρες) κατάλαβα ότι ο 1.6 θα 'σκοτώνει' και φυσικά το μετάνιωσα για άλλα μία φορά που πήρα 1.4.
-
σας ευχαριστω πολυ παιδια.
file BILPOL ποσο σου κοστισε η αναρτηση και η ζαντες και τι διαφορες βλεπεις απο πριν; -
η 17αρα ζαντα ειναι υπερβολη με ολη τη σημασια της εννοιας.......
το 1,600αρι το κορολα με μια 16αρα ζαντα και ενα καλο λαστιχακι δεν θα εχει προβλημα........ -
επειδη αΚΟΥΩ ΑΠο πολλους για το οτι στις στροφες ειναι καπως 'Αβολο' το κορολα, θα ηθελα να μου πειτε ποσο κοστιζει να του αλ΄λαξω αναρτησεις.
και αν του βαλω τετοιες αναρτησεις ωστε να μην εχει προβλημα στις στροφες, θα εχει μετα ενα μειον πουθενα λαλλου με τις new αναρτησεις;θενκς
-
Ο χρήστης Hamurabi έγραψε:
επειδη αΚΟΥΩ ΑΠο πολλους για το οτι στις στροφες ειναι καπως 'Αβολο' το κορολα, θα ηθελα να μου πειτε ποσο κοστιζει να του αλ΄λαξω αναρτησεις.
και αν του βαλω τετοιες αναρτησεις ωστε να μην εχει προβλημα στις στροφες, θα εχει μετα ενα μειον πουθενα λαλλου με τις new αναρτησεις;θενκς
Ενα σετ TEIN basic dumper και θα είσαι ο πρώτος του χωριού.Αν θέλεις μπορείς να πας και στην πιο ακριβή με ρυθμίσεις σκληρότητας μέσα από την καμπίνα.Κόστος από 800 μεχρι 1200 ευρώ.
15άρες το πολύ.Είναι κρίμα να το κόψετε το αμάξι.Btw καλύτερα πάρτο χωρίς ζάντες αλουμινίου γιατί οι δικές του είναι θεόβαρες.Καμιά σχέση με τις ζάντες της σειράς Tsport.
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Ενα σετ TEIN basic dumper και θα είσαι ο πρώτος του χωριού.Αν θέλεις μπορείς να πας και στην πιο ακριβή με ρυθμίσεις σκληρότητας μέσα από την καμπίνα.Κόστος από 800 μεχρι 1200 ευρώ.
15άρες το πολύ.Είναι κρίμα να το κόψετε το αμάξι.Btw καλύτερα πάρτο χωρίς ζάντες γιατί οι δικές του είναι θεόβαρες.Καμιά σχέση με τις ζάντες της σειράς Tsport.
ρε μητσο , σε δρομο θα κυκλοφοραει ο ανθρωπος , ΟΧΙ σε πιστα........
προταση μου αρχηγε ειναι αν ειναι το παρεις , με το καλο παρτο , δες το , κρινε το και μετα http://www.corollaclub.com και δες τι προτεινουν τα τσακαλια....
μην ψαχνεις απο τωρα...... -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
15άρες το πολύ.Είναι κρίμα να το κόψετε το αμάξι.Btw καλύτερα πάρτο χωρίς ζάντες γιατί οι δικές του είναι θεόβαρες.Καμιά σχέση με τις ζάντες της σειράς Tsport.
ρε μητσο , σε δρομο θα κυκλοφοραει ο ανθρωπος , ΟΧΙ σε πιστα........
προταση μου αρχηγε ειναι αν ειναι το παρεις , με το καλο παρτο , δες το , κρινε το και μετα http://www.corollaclub.com και δες τι προτεινουν τα τσακαλια....
μην ψαχνεις απο τωρα......ε με την TEIN super wagon dumper πας και στο δρόμο και στην πίστα καλά.
Στο δρόμο την έχεις στην μαλακή ρύθμιση και στην πίστα στην σκληρή.
Εχεις και το ΕDFC να την ρυθμίσεις μέσα από την καμπίνα και είσαι και ο πρώτος.Ετσι ούτε όσοι έχουν αρθριτικά ταλαιπωρούνται και έχεις αμάξι που σκοτώνει στις στρόφές... -
Εχω το 1.6 sedan απο το 2002. Άρχικά δεν ήμουν ευχαριστημένος απο το σύνολο. Κάτι κάποια τριξίματα, κάτι το σφιχτό μοτέρ κλπ. Σήμερα με 40 χιλιάδες στο κοντέρ τα τριξίματα εξαφανήστικαν (ή τα συνήθισα και δεν τα ακούω) και το μοτέρ goes like a hell. Η κατανάλωση του βρίσκεται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα με μέση ταχύτητα 120 χιλιόμετρα. Η συντήρησή του, δεν πρόκειται να σε πονοκεφαλιάσει. Υπ'όψη ότι δεν έχει μικρό ή μεγάλο service. Η απουσία του ιμάντα εκκεντροφόρου καθώς και η αλλαγή μπουζί (αρκετά ακριβά) στις 100 χιλιάδες χιλιόμετρα, περιορίζουν το service στη λίπανση και αλλαγή φίλτρων, καθώς επίσης και στα αναλλώσιμα (τακάκια κλπ.)
Το Corolla είναι ένα θαυμάσιο και αρκετά γρήγορο αυτοκίνητο. -
Φίλε Hamurabi αν σου αρέσει το Corolla πήγαινε και πάρ' το άφοβα. Μην μπαίνεις στη διαδικασία από τώρα για αναρτήσεις ζάντες κτλ. Τα όριά του είναι υψηλότατα έτσι κι αλλιώς. Αν αυτό που ζητάς είναι ένα αυτοκίνητο να το χώνεις στα στροφιλίκια και να κυνηγάς χρόνους ή rally τότε ούτε το Corolla ούτε το Astra είναι αυτό που ψάχνεις. Αν θέλεις άνετη και γρήγορη μετακίνηση με οικογενειακούς όμως προσανατολισμούς, ασφάλεια και ξεκούραστο ταξίδι, επαρκείς χώρους, αξιοπιστία, ποιότητα και όλα αυτά μέχρι 20 χιλιάρικα τότε, ναι βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο.
Οι αναρτήσεις είναι μια χαρά, τα λάστιχα (195/60 15) επαρκέστατα και στις στροφές θα πηγαίνεις πιο γρήγορα απ΄ότι μπορείς να φανταστείς διαβάζοντας τα εδώ γραφόμενα. Όταν λέμε ότι το Astra στρίβει καλύτερα ΔΕΝ εννοούμε ότι το Corolla πάει μόνο ευθεία! Αν είναι δυνατόν!!! Και ποιές νομίζεις μπορεί να είναι οι διαφορές τους...
Κάνε test drive για του λόγου το αληθές και μετέφερέ μας τις εντυπώσεις σου. -
file giorgo με καλυψες πληρως.
ευχαριστω πολυ παιδες.Α και κατι τελευταιο! στις αγγελιες του autotriti δεν βρισκω μεταχειρισμενα κορολα 1.6 σολ.
δεν υπαρχουν γενικα;
-
Ο χρήστης Hamurabi έγραψε:
file giorgo με καλυψες πληρως.
ευχαριστω πολυ παιδες.Α και κατι τελευταιο! στις αγγελιες του autotriti δεν βρισκω μεταχειρισμενα κορολα 1.6 σολ.
δεν υπαρχουν γενικα;
Mάλλον πως αυτοί που τα έχουν είναι ευχαριστημένοι και δεν τα πουλάνε...
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
το 1,600αρι το κορολα με μια 16αρα ζαντα και ενα καλο λαστιχακι δεν θα εχει προβλημα........Όταν σου λέγαμε για αμάξι αυτής της κατηγορίας και 16άρι λάστιχο μας έλεγες υπερβολικούς πριν από κανά χρόνο. Αλλάξαμε μυαλά μήπως;
Εγώ πάντως αν και πιστεύω ότι το corolla είναι τίμιο αμαξάκι, δεν θα μπορούσα να το πάρω με τίποτα. Με χαλάει πολύ η εξωτερική του εμφάνιση και δεν θα μπορούσα να το βλέπω κάθε μέρα. Αντιθέτως το εσωτερικό του είναι αρκετά καλό.
Υ.Γ. Στον οδηγικό τομέα και στον τομέα τριγμοί, οι εμπειρίες μου είναι από νοικιάρικο οπότε μάλλον θα το αδικούσα αν ανεφερα τη γνώμη μου.
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
ε με την TEIN super wagon dumper πας και στο δρόμο και στην πίστα καλά.
Εχεις και το ΕDFC να την ρυθμίσεις μέσα από την καμπίνα και είσαι και ο πρώτος.Ετσι ούτε όσοι έχουν αρθριτικά ταλαιπωρούνται και έχεις αμάξι που σκοτώνει στις στρόφές...Γνωρίζεις έστω κι έναν που να έχει βάλει super wagon με EDFC σε Corolla???
Αν ναι, θα με ενδιέφερε άμεσα να μας μεταφέρεις τις εντυπώσεις του ή ακόμα καλύτερα το τηλέφωνό τουΤο κόστος δεν είναι όμως εκεί που το λες. Η Superstreet έχει 1200 χωρίς να ρυθμίζεται από μέσα. Η SuperWAgon θα πηγαίνει πολλά γιατί μόνο τα μεταφορικά από Ιαπωνία είναι 450 Ευρώ +1200 κι αυτή + 400 για το EDFC = Χαίρετε...
Η απουσία του ιμάντα εκκεντροφόρου καθώς και η αλλαγή μπουζί (αρκετά ακριβά) στις 100 χιλιάδες χιλιόμετρα
Μη λες τέτοια γιατί θα τα ακούσει ο Κούκος και θα πάθει εγκεφαλικό.
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
ε με την TEIN super wagon dumper πας και στο δρόμο και στην πίστα καλά.
Εχεις και το ΕDFC να την ρυθμίσεις μέσα από την καμπίνα και είσαι και ο πρώτος.Ετσι ούτε όσοι έχουν αρθριτικά ταλαιπωρούνται και έχεις αμάξι που σκοτώνει στις στρόφές...Γνωρίζεις έστω κι έναν που να έχει βάλει super wagon με EDFC σε Corolla???
Αν ναι, θα με ενδιέφερε άμεσα να μας μεταφέρεις τις εντυπώσεις του ή ακόμα καλύτερα το τηλέφωνό τουΤο κόστος δεν είναι όμως εκεί που το λες. Η Superstreet έχει 1200 χωρίς να ρυθμίζεται από μέσα. Η SuperWAgon θα πηγαίνει πολλά γιατί μόνο τα μεταφορικά από Ιαπωνία είναι 450 Ευρώ +1200 κι αυτή + 400 για το EDFC = Χαίρετε...
Μη λες τέτοια γιατί θα τα ακούσει ο Κούκος και θα πάθει εγκεφαλικό.
Aν σε ενδιαφέρει εσένα προσωπικά η αγορά της μπορώ να σου στείλω με πμ ένα τηλέφωνο από εισαγωγέα στην Ελλάδα που φέρνει τις εν λόγω αναρτήσεις σε πολύ καλές τιμές.Καλύτερες από αυτές που ανέφερες.Τα μεταφορικά που ανέφερες τα βρίσκω λίγο τσιμπημένα.Από τον Τakakaira είναι αυτές οι τιμές που λές?Δεν γνωρίζω κάποιον με ΤΕΙΝ στην Ελλαδα.Στο κορολλα κλαμπ μπαίνω πολύ λιγο.Ισως έχει κάποιος απο εκεί .Στην Αγγλία ,τις προάλλες είχαμε το Toyota Track Attack event και είδα ΤΕΙΝ σε κορολλα,γιαρις και supra.
Opel GTC VS TOYOTA COROLLA