-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Tiger γράφεις ανακρίβειες ... η σύνταξη είναι του ΙΚΑ , πως μπορεί να είναι 4000 ευρω ;;
Καταρχην δεν ειπα 4000 αλλα 3000.Κατα δευτερον η κοπελα μου δουλευει σε τραπεζα και δινει την συνταξη σε καποιους απο αυτους
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Καταρχην σε καποιες απο τις εταιρείες,απαγορευεται ο συνδικαλισμός.
επρεπε να απαγορευτεί αυτό το πράγμα.ακους εκεί συνδικαλιστής.
Μήπως να τραγουδάμε και τον ύμνο της εταιρίας το πρωί;
Εκτός και αν εννοείς κάτι άλλο και δεν το κατάλαβα. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
επρεπε να απαγορευτεί αυτό το πράγμα.ακους εκεί συνδικαλιστής.
Μήπως να τραγουδάμε και τον ύμνο της εταιρίας το πρωί;
Εκτός και αν εννοείς κάτι άλλο και δεν το κατάλαβα.Κάθε πράγμα έχει δύο άκρα.
Παραπάνω βλέπουμε και τα δύο αντίθετα άκρα...
Όχι, να απαγορευτεί ο συνδικαλισμός εντελώς και δια ροπάλου δεν είναι σωστό. Πρέπει να έχουν όργανο έκφρασης και αντιπροσώπευσης οι εργαζόμενοι.
Παρόλα αυτά αν συνδυκαλισμός είναι αυτό που βλέπουμε στην ΟΑ και κάθε ΟΑ, τότε χίλιες φορές να απαγορευτεί!!! Και δια ροπάλου και δια πυρηνικής βόμβας!!
Ποιος ο λόγος ύπαρξής του;
Τα συμφέροντα των εργαζομένων; Μα οι συνδικαλιστές αυτοί οι ίδιοι τελικά θα κλείσουν την εταιρεία, και πες μου για ποια συμφέροντα μιλάμε (και ποιων εργαζομένων που θα είναι... άνεργοι!!)
Οπότε καλύτερα εργαζόμενοι, έστω και με προβλήματα, παρά άνεργοι με χρέη και υποχρεώσεις... -
Μου κάνει εντύπωση ότι ενω ο Βασίλης παραθέτει επιχειρήματα για μια κατάσταση που ζει από μέσα κανείς δεν φαίνεται να συγκινείται!
Προτιμάμε τελικά να κρατάμε την εικόνα που έχουμε σχηματίσει ενω μπορούμε να ζητήσουμε διευκρινήσεις?
-
Εύγε στο Βασίλη για την τοποθέτησή του!
Καλημερα σέ όλους
Στράτης -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μου κάνει εντύπωση ότι ενω ο Βασίλης παραθέτει επιχειρήματα για μια κατάσταση που ζει από μέσα κανείς δεν φαίνεται να συγκινείται!Προτιμάμε τελικά να κρατάμε την εικόνα που έχουμε σχηματίσει ενω μπορούμε να ζητήσουμε διευκρινήσεις?
Δεν αντιλέγω αλλά η πραγματικότητα επιτάσσει.....
- Κλείσιμο ή
- Πώληση εδώ και τώρα ή
- Στήριξη οικονομική από το Κράτος (το οποίο θεωρητικά και απαγορευεται)
Πρέπει να παρθεί μια απόφαση!!!!! Ο Βασίλης που είναι μέσα θα μπορούσε να μας πει τις προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι!!!!!!
Αυτό όμως που έιναι εμφανές είναι ότι δενυπάρχει λύση αν δεν απολυθεί κόσμος και αν δεν γίνει μείωση μισθών!!!!!!!Οι εργαζόμενοι όμως όταν γίνονταν αυτά πριν από χρόννια σιωπούσαν γιατί σου λέει ντάξει στις 30 του μήνα πάω ταμείο!!! Κάποιος που έιχε λογική το έβλεπε αυτό και φαντάζεται τι έχει να γίνει στο μέλλον!!!!
Δεν είναι τυχαίο ότι δεν την θέλει κανείς έτσι όπως την δίνουν και βάζουν όρους οι υποψήφιοι αγοραστές!!!
Πρέπει να μειωθούν οι δαπάνες προσωπικού πάει και τελείωσε κάποιοι πρέπει να δουλέψουν αλλού... να γίνουν μετατάξεις αν όχι απολύσεις!!!!Κάτι παρόμοιο πρέπει να γίνει γενικότερα και με το Ασφαλιστικό.... τους βλέπω όλους στα κανάλια να εκθέτουν απλά το πρόβλημα!!!!! Λύσεις πείτε μάγκες.....
Τι φοβάστε?????
Η θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερα χρόνια ή θα πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις ή θα πρέπει να αυξηθούν οι εισφορές παέι και τελείωσε πρέπει να το πάρουμε απόφαση αλλίως σύνταξη γιοκ......
συμπληρωματικά θα πρέπει να γίνουν αυτά για να μην υπάρχει εισφοροδιαφυγή, πλαστές συντάξεις κλπ..... -
Οι υποψήφιοι αγοράστές Χρήστο κάνουν παιχνίδι πάνω στο κλίμα που ΚΑΙ αυτοί δημιουργούν!
Οσο απαξιώνεις μια επιχείρηση τόσο πιο εύκολα την αγοράζεις!Από τις επιλογές σου κρατάω μόνο την τελευταία!
Στήριξη από το Κράτος και οργάνωση!Συνδυασμένα με μια πολιτική που θα βγα΄ζει προς τα έξω τα καλά κι όχι τα κακά!
Αλλωστε μιλάμε για 3500 ανθρώπους πια!Τι μείωση προσωπικού ευαγγελίζονται οι σωτήρες?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οι υποψήφιοι αγοράστές Χρήστο κάνουν παιχνίδι πάνω στο κλίμα που ΚΑΙ αυτοί δημιουργούν!
Οσο απαξιώνεις μια επιχείρηση τόσο πιο εύκολα την αγοράζεις!Από τις επιλογές σου κρατάω μόνο την τελευταία!
Στήριξη από το Κράτος και οργάνωση!Συνδυασμένα με μια πολιτική που θα βγα΄ζει προς τα έξω τα καλά κι όχι τα κακά!
Αλλωστε μιλάμε για 3500 ανθρώπους πια!Τι μείωση προσωπικού ευαγγελίζονται οι σωτήρες?
Sorry, αλλά σιγά το κελεπούρι!!!!!
Τους 3500 εργαζόμενους δεν θα τους πληρώνουμε εγώ και εσύ!!!!!! Πρέπει κάτι να γίνει.....
Ας τους μετατάξουν όπου έχουν ελλείψεις.... ας τους πάνε στο Υπ. Υγείας!!!!!!
Δείτε τι παίζει στις ΗΠΑ με την United Airlines τελεσίγραφο.... ή μειώσεις μισθών ή το κλείνουμε τέλος!!!!! -
Χρήστο δεν είναι τόσο απλά!
Τους εργαζόμενους δεν τους πληρώνουμε εγω κι εσυ!
Τις λαθος επιλογές πληρώνουμε!Οσο για το παράδειγμα της United...δεν εχει καμιά σύγκριση με την ΟΑ!
Μόνο δείχνει ότι το πρόβλημα των αερομεταφορών είναι παγκόσμιο!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Sorry, αλλά σιγά το κελεπούρι!!!!!
Τους 3500 εργαζόμενους δεν θα τους πληρώνουμε εγώ και εσύ!!!!!! Πρέπει κάτι να γίνει.....
Ας τους μετατάξουν όπου έχουν ελλείψεις.... ας τους πάνε στο Υπ. Υγείας!!!!!!
Δείτε τι παίζει στις ΗΠΑ με την United Airlines τελεσίγραφο.... ή μειώσεις μισθών ή το κλείνουμε τέλος!!!!!Στα ΔΙΟΔΙΑ, πόσοι εργαζόμενοι είναι, πόσα τα έσοδα, και πόσα οι μισθοί, ΔΕΗ, συντήρηση γραφείων και εγκαταστάσεων (δε μιλάω για άσφαλτο, για τα γκισε κλπ...) και πόσα τα έσοδα;
Αυτούς από την τσέπη μας δεν τους πληρώνουμε;
ΟΛΟΥΣ τουσ ΔΥ από την τσέπη μας δεν τους πληρώνουμε;;
Είναι λόγος όμως αυτός να κλείσουν ή να πουληθούν όλες οι υπηρεσίες του δημοσίου;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!!
Απλά, βρίσκεις που είναι ο καρκίνος και τον κόβεις! ΚΑι στην ΟΑ ο καρκίνος έχει να κάνει κυρίως με επιλογές 'μεγάλων'... -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πρέπει να μειωθούν οι δαπάνες προσωπικού πάει και τελείωσε κάποιοι πρέπει να δουλέψουν αλλού... να γίνουν μετατάξεις αν όχι απολύσεις!!!!
Ακριβώς. Μετατάξεις μπορούν να γίνουν. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι υπάλληλοι έχουν μπει στην εταιρεία με το πασοκ, ενώ τώρα φροντίζουμε τις διάφορες υπηρεσίες με έκτακτο προσωπικό
-
Ο Βασίλης έκανε μία πλήρη ανάλυση της παθογένειας της ΟΑ με την οποία συμφωνώ.
Δυστυχώς όμως δεν είναι δυνατόν τα ελλείματα πλέον να καλύπτονται από τον Προϋπολογισμό. Δεν πάει άλλο
Το κύριο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της εταρείας το έχουν, κατά την γνώμη μου, οι εκάστοτε διοικούντες και οι συνδικαλιστές. Θα θυμάστε βέβαια τι γινόταν στις δεκαετίες '80 και '90 όπου υπήρχε η λογική 'κατεβάζω τους διακόπτες και σε όποιον αρέσει'
Πιστεύω, εν τέλει, ότι οι άξιοι εργαζόμενοι της ΟΑ, δεν θα πεινάσουν. Για τους υπόλοιπους δεν με ενδιαφέρει.
Η εταιρεία θα πρέπει να ξαναξεκινήσει από μηδενική βάση, όπως αν θυμάμαι καλά, συνέβει και με τις Swissair και Sabena.
Εύχομαι επίσης οι διοικούντες και οι εργαζόμενοι της νέας εταιρείας να παραδειγματισθούν από την τωρινή κατάσταση και να μην ξανακάνουν τα ίδια λάθη.
Φιλικά -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Δεν αντιλέγω αλλά η πραγματικότητα επιτάσσει.....- Κλείσιμο ή
- Πώληση εδώ και τώρα ή
- Στήριξη οικονομική από το Κράτος (το οποίο θεωρητικά και απαγορευεται)
Με τον διαχωρισμό της εταιρείας σε Ολυμπιακές Αερογραμμές (περιλαμβάνει τα αεροπλάνα , το πτητικό έργο και το ιπτάμενο προσωπικό) και στην υπόλοιπη ΟΑ τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Tα χρέη έχουν μεταφερθεί στην 'παλαιά' ΟΑ , όπου δεν ισχύει η κοινοτική νομοθεσία περί μη χρηματοδότησης των κρατικών αερογραμμών.
Προς πώληση είναι οι Ο. Αερογραμμές , μέσα σε ένα παγκόσμιο κλίμα ύφεσης του κλάδου. Το ενδοιαφέρον υπάρχει , αλλά οι ενδιαφερόμενοι (και καλά κάνουν) επωφελούνται της κατάστασης αλλά και των ηλιθίων χειρισμών των εκάστοτε κυβερνούντων (πως γίνεται ό ίδιος ο υπουργός να απαξιώνει το προιόν που έχει προς πώληση ;; ) και προσπαθούν να την πάρουν τσάμπα. Οσο για τις αμοιβές του ιπτάμενου προσωπικού δεν υφίσταται πλέον πρόβλημα μετά τις περσινές 'υποχρεωτικές αποχωρήσεις' και τις μειώσεις μισθών. Αυτό εξαρτάται βέβαια και από το μελλοντικό πτητικό πλάνο που έχει στο μυαλό του ο υποψήφιος αγοραστής.
Δηλ. (παράδειγμα) τι να κάνει αεροπλάνα και χειριστές για Α340 εαν έχει σχεδιάσει μείωση υπεραντλαντικών δρομολογίων ;;Οι υποψήφιοι αγοραστές ζητούν λοιπόν και τα κερδοφόρα κομμάτια της Ολ. Αεροπορίας , το Ηandling , τη Τεχνική Βάση , και τον Γαλιλαίο (λογισμικό παγκόσμιου ticketing). Η κυβέρνηση προκειμένου να απαλαγεί από τις Ο. Αερογραμμές φυσικά το συζητάει. Και στην περίπτωση που πωληθούν μόνο οι αερογραμμές οι προτάσεις είναι να ισχύουν για κάποιο χρονικό διάστημα τα προνομικά υπάρχοντα συμβόλαια (με πολύ χαμηλές χρεώσεις) που έχουν οι Αερογραμμές με την Τεχνική Βάση , Handling κλπ.
Υπόψην , αν οργανώσουν την 'παλαιά' Ο.Α. θα μπορέσει σε 2-4 χρόνια να ξεχρεώσει όλα τα χρέη που της έχουν μεταφερθεί !! ..... και αυτό γιατί δεν έχει πελάτη πλέον μόνο τις Ο.Αερογραμμές.Οι λύσεις που προτείνεις νομίζω δεν είναι σωστές , ούτε να κλείσει γίνεται ,ούτε να πωληθεί ολόκληρη , ούτε και να χρηματοδοτηθεί ολόκληρη από το κράτος.
Προσωπικά βλέπω ότι η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των Αερογραμμών και αναδιοργάνωση της 'παλαιάς' ΟΑ (ακόμα και με παραχώρηση του managment σε ιδιωτικό φορέα) είναι η πιο συμφέρουσα λύση για το κράτος ..... για εμάς δηλαδή. -
άσχετα με τα προβληματα τις ΟΑ σαν εταιρεία, υπάρχει πρόβλημα στον κλάδο...οι προμήθειες που δίνουν οι εταιρείες στους ταξιδιωτικους πράκτορες μειώνοντε χρονιά με την χρονιά, στην προσπάθεια τους να έχουν πιο προσιτές τιμές και να είναι ανταγωνιστικές...το θέμα με την ΟΑ όμως είναι κατ' εμέ το service και η αντιμετώπιση απο τους υπαλλήλους προς τους πελάτες τους....
η παροχή υπηρεσιών κάνει την διαφορά στο συγκεκριμένο χώρο και αυτό δεν το υπολογίζουν οι εν λόγω εργαζόμενοι...δυστυχώς...
ένα χαμόγελο, μια καλή κουβέντα και η προθυμία να εξυπηρετήσεις είναι αυτό που μένει στον πελάτη είτε έλληνας είτε ξένος και όχι η γκρίνια και η μουρμούρα....σε τελική ανάλυση αυτός πληρώνει το ψωμάκι που τρώς...αν θές να ξαναφάς...φέρου ανάλογα... -
Λίγο μετά την πρωτοχρονιά με τα 'καιρικά φαινόμενα' πετούσα από Σπάτα και περίμενα να κάνω check in.
Ακούγεται από τα μεγάφωνα: Σας ενημερώνουμε ότι λόγω κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο προορισμού, η πτήση Aegean για Ρόδο θα καθυστερήσει.
Δεν περνάνε 5 λεπτα: Παρακαλούνται οι επιβάτες της ΟΑ για ΡΟΔΟ να προσέλθουν στην έξοδο επιβίβασης
έστω ότι υπήρχε κάποιος που φοβάται, πως θα μπαινε στο αεροπλάνο;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Λίγο μετά την πρωτοχρονιά με τα 'καιρικά φαινόμενα' πετούσα από Σπάτα και περίμενα να κάνω check in.Ακούγεται από τα μεγάφωνα: Σας ενημερώνουμε ότι λόγω κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο προορισμού, η πτήση Aegean για Ρόδο θα καθυστερήσει.
Δεν περνάνε 5 λεπτα: Παρακαλούνται οι επιβάτες της ΟΑ για ΡΟΔΟ να προσέλθουν στην έξοδο επιβίβασης
Πάντως εγω προσυπογράφω αυτό που λέει ο Βασίλης (μετά από όλα όσα είδα και έμαθα)!!!
Μακριά αν είναι δυνατόν από άλλες Ελληνικές εταιρείες!Το φθηνό κόμιστρο από κάπου πρέπει να κόψει έξοδα!π.χ. από έξοδα προγραμματισμένης συντήρησης!!!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Λίγο μετά την πρωτοχρονιά με τα 'καιρικά φαινόμενα' πετούσα από Σπάτα και περίμενα να κάνω check in.Ακούγεται από τα μεγάφωνα: Σας ενημερώνουμε ότι λόγω κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο προορισμού, η πτήση Aegean για Ρόδο θα καθυστερήσει.
Μπορεί να πήγαινε με διαφορετικού τύπου αεροπλάνο ..... πχ. με ATR η Aegean και με AIRBUS η ΟΑ
Ακου τη συμβουλή μου σου λέωωωω ...
-
Εγώ το μόνο παράπονο που έχω από την ΟΑ είναι οι καθυστερήσεις που ορισμένες φορές μου έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα. Περά αυτού έχοντας την όποια επαφή λόγω κοινού χώρου δραστηριότητας πολλές φορές της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Άσε που στις περισσότερες πτύσεις όλο και κάποιο γνωστό παλιό συνάδελφο θα βρω στο πιλοτήριο. Αυτό κι αν μου δίνει σιγουριά.
Κακά τα ψέματα φίλοι μου πέρα από τις λανθασμένες και υστερόβουλες επιλογές των άμεσων ή έμμεσων διοικούντων της και πολλοί από τους εργαζόμενους της δεν την προφύλαξαν ως όφειλαν.
Αλήθεια Βασίλη πόσο κοστίζει κάθε απεργία με τα αεροπλάνα καθηλωμένα ανά τον κόσμο και συχνά γεμάτα επιβάτες σε ενδιάμεσους σταθμούς. Στον αδερφό μου χάρισαν ένα ευχάριστο επιπλέον διήμερο διακοπών με λουξ ξενοδοχείο τζάμπα μετακινήσεις και ξενάγηση παρακαλώ!!!!! Αυτός φυσικά δεν βιαζόταν και ήταν όλα καλά. -
Λίγο μετά την πρωτοχρονιά με τα 'καιρικά φαινόμενα' πετούσα από Σπάτα και περίμενα να κάνω check in.
Ακούγεται από τα μεγάφωνα: Σας ενημερώνουμε ότι λόγω κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο προορισμού, η πτήση Aegean για Ρόδο θα καθυστερήσει.
Μπορεί να πήγαινε με διαφορετικού τύπου αεροπλάνο ..... πχ. με ATR η Aegean και με AIRBUS η ΟΑ
H μία εκδοχή ήταν αυτή και η άλλη ότι δεν ήταν γεμάτο το αεροπλάνο
Λόγω συχνών ταξιδίων θέλω να φτάνω στην ώρα μου. Το πολύ μία φορά να μην φτάσω!
Έχει τύχει πολλές φορές της ΟΑ να φεύγει θεωρητικά νωρίτερα, να προσγειώνομαι με Agean και της ΟΑ να μην έχει φτάσει ακόμα
-
Η Aegean εδώ και 2 περίπου χρόνια έχει στο στόλο της Boeing 737-300 & 737-400 και AVRO RJ-100. Τα ATR-72 που είχε παλιότερα, έχουν πάψει να υπάρχουν πλέον. Οπότε αυτό δεν παίζει.
Δεν είναι δυνατόν να κόβουν από προγραμματισμένες συντηρήσεις, γιατί αν (μακριά από εμάς) πέσει κανένα αεροπλάνο, οι αποζημιώσεις θα είναι καταστροφικές για το μέγεθος της εταιρίας, δεν πιστεύω ότι θα τις πάλευαν! Δεν μπορεί να σκέφτονται τόσο ανόητα οι άνθρωποι, ας μην είμαστε υπερβολικοί!Η καθυστέρηση μπορεί να οφείλεται σε άπειρους παράγοντες! Ας μη βιαζόμαστε να κρίνουμε!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜMΕΣ