-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Διπλωματική απάντηση
Δλδ θα δρα πχ μια εταιρεία στη χώρα και θα βάλει πλαφόν στις χρεώσεις το κράτος;
οχι, αλλα το κρατος ειναι υποχρεωμενο να διενεργησει κοστολογικους ελεγχους οπως εκανε προσφατα σε αλλες υποθεσεις (τροφιμων) και να λαβει μετρα. Φυσικα το μονοπωλιο δεν ειναι θεμιτο σε καμια περιπτωση και φυσικα και γω ευελπιστω μεσα απο αυτη την επωδυνη διαδικασια να δημιουργηθει ενας νεος παικτης στην αγορα.
Παντως, οτι και να πουμε εμεις εδω μεσα εαν η αγορα δεν εποπτευεται απο το κρατος, θα ειναι μια ζωη στρεβλη εις βαρος του καταναλωτη.
αν το κράτος αγαπητέ έκανε ότι έπρεπε να κάνει, δεν θα συζητάγαμε σήμερα για την ολυμπιακή. Θα ήταν μια χαρά εταιρεία.
Εκεί είναι και το bullet της διαφωνίας μας.Και μια χαρα να ηταν... το κρατος παλι δεν εχει δουλεια να ειναι σε αυτα λημερια. Οφειλει μονο να δημιουργει το θεσμικο πλαισιο λειτουργιας και να επιβλεπει την αγορα. Φυσικα θα με βρεις να συμφωνω πως ειμαστε οτι να ναι... και ειναι σιγουρα και αυτος ενας λογος που βρισκετε σε αυτη την θεση η Ολυμπιακη.
Παντως προσωπικα πιστευω πως η υποθεση ΠΡΕΠΕΙ να κλεισει να μην την ξανακουσουμε γιατι ως χωρα εχουμε σημαντικοτερα θεματα που θα επρεπε να μας απασχολουν. Οτι θα μας κοστισει ειναι γνωστο... ειθε να ειναι και η τελευταια φορα ομως (οπως ειπε και ο Charmak καπου πρεπει να εχει πατο)
-
Διπλωματική απάντηση
Δλδ θα δρα πχ μια εταιρεία στη χώρα και θα βάλει πλαφόν στις χρεώσεις το κράτος;
οχι, αλλα το κρατος ειναι υποχρεωμενο να διενεργησει κοστολογικους ελεγχους οπως εκανε προσφατα σε αλλες υποθεσεις (τροφιμων) και να λαβει μετρα. Φυσικα το μονοπωλιο δεν ειναι θεμιτο σε καμια περιπτωση και φυσικα και γω ευελπιστω μεσα απο αυτη την επωδυνη διαδικασια να δημιουργηθει ενας νεος παικτης στην αγορα.
Παντως, οτι και να πουμε εμεις εδω μεσα εαν η αγορα δεν εποπτευεται απο το κρατος, θα ειναι μια ζωη στρεβλη εις βαρος του καταναλωτη.
αν το κράτος αγαπητέ έκανε ότι έπρεπε να κάνει, δεν θα συζητάγαμε σήμερα για την ολυμπιακή. Θα ήταν μια χαρά εταιρεία.
Εκεί είναι και το bullet της διαφωνίας μας.Δηλ εσύ πιστεύεις ότι για όλα αυτά φταίει μόνο το κράτος;
-
Για μένα φταίνε οι λαμογιές απ όπου κι αν προέρχονται, και όχι το ιδιωτικό η δημόσιο πρόσωπο. Νομίζω πως πρέπει να μείνει δημόσια για τους λόγους που έχω γράψει στα εκατομμύρια πόστ που έκανα στο τοπικό.(Πως την πάτησα έτσι; )
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Οταν προκειτε για μισθολογικα ζητηματα κατεβαζανε τα ρολα, και οταν προκειτε για το μελλον την εταιριας, για την κατασπαταληση που συνεβαινε... γιατι δεν κανανε το ιδιο αφου κοπτωνταν τοσο πολυ?Αυτό το ξέρεις από προσωπική εμπειρία ???
Η πεποίθηση σου αυτή, που προέρχεται προφανώς από άγνοια και κατευθυνόμενη ενημέρωση, θίγει πάρα πολλούς εργαζόμενους που έχουν δώσει κυριολεκτικά και τη ψυχή τους για αυτό το θέμα. Σαφώς και υπήρχαν κηφήνες κομματικοί εργαζόμενοι, που τελικά είναι αυτοί που χρησιμοποιούνται για την εικόνα της ΟΑ που θέλουν να παρουσιάσουν. Επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι υπέρ της 100% δημόσιας λύσης (γιατί εμείς οι νεοέλληνες έχουμε αποδείξει ότι με εξουσία χωρίς έλεγχο θα κλέψουμε και τη μάνα μας !) αλλά αυτό που πάει να γίνει είναι κλεψιά της κρατικής περιουσίας. -
Η κουμπαρα μου δουλει για τριτη οκταμηνη συμβαση στην ΟΑ σαν αεροσυνοδός με μισθο 750ε.
Πριν λιγες μερες πηγαμε σπιτι τους και πιναμε κρασι της ΟΑ, μας εδωσαν για τα παιδια μια τσαντα γεματη κρουασαν της ΟΑ, ολα τα χαρτικα στο σπιτι προερχονταν απο την ΟΑ, τα απορρυπαντικα επίσης και πραγματικά δεν ξέρω τι αλλο..........
Αν μια συμβασιούχος μπορει και κάνει τέτοιο πλιάτσικο, φανταστητε τι θα κάνουν οι πιο παλιοι.......
Αυτές οι νοοτροπίες δεν αλλάζουν.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Η κουμπαρα μου δουλει για τριτη οκταμηνη συμβαση στην ΟΑ σαν αεροσυνοδός με μισθο 750ε.Πριν λιγες μερες πηγαμε σπιτι τους και πιναμε κρασι της ΟΑ, μας εδωσαν για τα παιδια μια τσαντα γεματη κρουασαν της ΟΑ, ολα τα χαρτικα στο σπιτι προερχονταν απο την ΟΑ, τα απορρυπαντικα επίσης και πραγματικά δεν ξέρω τι αλλο..........
Αν μια συμβασιούχος μπορει και κάνει τέτοιο πλιάτσικο, φανταστητε τι θα κάνουν οι πιο παλιοι.......
Τι είπες τώρα ρε φίλε; Και κρασί και ...κρουασάν;
Αλλάζω γνώμη εγώ. Να κλείσει τώρα -
Συγνώμη , δεν ήθελα να σου αλλάξω γνώμη...μπορείς να δηλώσεις Μέγας χορηγός και να συνεχίσεις, αλλα ας ρωτήσουν και τους αλλους...μπορει να μην θέλουν, ποιος ξέρει.
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Οταν προκειτε για μισθολογικα ζητηματα κατεβαζανε τα ρολα, και οταν προκειτε για το μελλον την εταιριας, για την κατασπαταληση που συνεβαινε... γιατι δεν κανανε το ιδιο αφου κοπτωνταν τοσο πολυ?
Αυτό το ξέρεις από προσωπική εμπειρία ???
Η πεποίθηση σου αυτή, που προέρχεται προφανώς από άγνοια και κατευθυνόμενη ενημέρωση, θίγει πάρα πολλούς εργαζόμενους που έχουν δώσει κυριολεκτικά και τη ψυχή τους για αυτό το θέμα. Σαφώς και υπήρχαν κηφήνες κομματικοί εργαζόμενοι, που τελικά είναι αυτοί που χρησιμοποιούνται για την εικόνα της ΟΑ που θέλουν να παρουσιάσουν. Επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι υπέρ της 100% δημόσιας λύσης (γιατί εμείς οι νεοέλληνες έχουμε αποδείξει ότι με εξουσία χωρίς έλεγχο θα κλέψουμε και τη μάνα μας !) αλλά αυτό που πάει να γίνει είναι κλεψιά της κρατικής περιουσίας.Στο σημειο δυστυχως που φτασαμε, πλεον θα γίνουν και γενικευσεις. Θα κριθει η ομάδα ολόκληρη και οχι σε ατομικό επίπεδο. Δεν διαφωνω πως υπάρχουν ανθρωποι που φυσικα και αγωνιστηκαν για να λειτουργει σωστα η εταιρια... εν τελει το θεμα ειναι τη γευση μενει τελικα. Φυσικα δεν θα μπορουσα να ομιλω απο προσωπικη εμπειρια... αλλα κρινω απο τα γεγονοτα.
Αυτο που θα πω, ειναι γενικευση η οποια δεν αφορα μονο την Ολυμπιακη, αλλα το συνολο των ΔΕΚΟ κλπ... Συχνα πυκνα διαμαρτυρονται... κανουν απεργια οι διαφορες ΔΕΚΟ. Τα συνηθη αιτηματα εχουν να κανουν με τα του μισθου... αντε και συνταξιοδοτικου και πεταμε μεσα και μερικα ακομα αιτηματα για το 'καλο της ΔΕΚΟ' (μην δειξουμε την απληστια μας και πως ολα γινονται για τα γκαφρα). Στο τραπεζι των διαπραγματευσεων η 'ιστορια' λαμβανει τελος ουσιαστικα οταν ικανοποιηθουν τα αιτηματα περι μισθου... τα υπολοιπα παντα μενουν γι καποια αλλη φορα. Δεν ειναι χαρακτηριστικο των εργαζομενων της Ολυμπιακης, αλλα γενικοτερα της φυλης μας... ειναι η νοοτροπια με την οποια μεγαλωσαμε.
Το παραπανω σεναριο καθε φορα επαναλαμβανεται με μαθηματικη ακριβεια... Απλα η απορια μου εχει να κανει με τους συνδικαλιστες που τωρα φωναζουν. Τοτε φωναζαν? Γιατι δεν φροντισαν να ακουστουν με καποια απεργια που να μην αφορα το στενο οικονομικο συμφερον... αλλα τα σκανδαλα?
Δεν θελω να εκληφθει ως 'εγκαθετη' η απορια μου... γιατι δεν την θετω κακοβουλα. Οντως δεν ειμαι ο καλυτερος κριτης και γνωστης περι των Ολυμπιακων Αερογραμμων... και φυσικα εννιοτε μπορει να σφαλλω κιολας, αλλα κουβεντα κανουμε και εκφραζω μια ευλογη απορια.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Η κουμπαρα μου δουλει για τριτη οκταμηνη συμβαση στην ΟΑ σαν αεροσυνοδός με μισθο 750ε.Πριν λιγες μερες πηγαμε σπιτι τους και πιναμε κρασι της ΟΑ, μας εδωσαν για τα παιδια μια τσαντα γεματη κρουασαν της ΟΑ, ολα τα χαρτικα στο σπιτι προερχονταν απο την ΟΑ, τα απορρυπαντικα επίσης και πραγματικά δεν ξέρω τι αλλο..........
Κλασσικο φαινομενο το οποιο υπάρχει σε όλο το δημοσιο... Ολοι μα ολοι κανουν λιγο η πολυ πλιατσικο και καταχρηση των μεσων και των παροχων του δημοσιου για προσωπικο οφελος... Οπως σωστα ανεφερες 'νοοτροπια'
-
@corsair
Ετοιμάζω μια απεργία στην εταιρεία μου, επειδή δεν πάει πολύ καλά, να αυξηθούν λίγο τα ωράρια και να βελτιωθεί λίγο η κακοδιαχείριση γιατί οι δείκτες κέρδους έχουν πέσει σημαντικά. Επίσης να καταργηθούν τα μπόνους μας για να δώσουμε μιαν οικονομική ανάσα στο ταμείο. Καταγγέλουμε τους προιστάμενούς μας και τους παχυλούς μισθούς τους που φρενάρουν την ανάπτυξη της εταιρείας μας -
Κλασσικο φαινομενο το οποιο υπάρχει σε όλο το δημοσιο... Ολοι μα ολοι κανουν λιγο η πολυ πλιατσικο και καταχρηση των μεσων και των παροχων του δημοσιου για προσωπικο οφελος... Οπως σωστα ανεφερες 'νοοτροπια'Οσο θυμαμαι στο ΠΝ τι παρτυ γινοταν απο τους μονιμαδες καθε φορα που εφταναν προμηθειες καθαριστικων στο καραβι
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί να δρα μια εταιρεία στη χώρα; Μόνο η Aegean ενδιαφέρεται για τις πτήσεις από και προς την Ελλάδα ή μόνο η Aegean θα συμμετέχει στους διαγωνισμούς για τα δρομολόγια των 'άγονων γραμμών';Την περασμένη φορά πάντως δεν κατέβηκε στον διαγωνισμό για τι άγονες γραμμές. Και αυτό γιατί παρόλη την επιδότηση τα δρομολόγια δεν βγαίνουν.
Δηλ εσύ πιστεύεις ότι για όλα αυτά φταίει μόνο το κράτος;
Κυρίως το κράτος. Αυτή είναι και η διαφωνία μας εδώ μέσα. Το κράτος ευθύνεται κατά ένα 80% για το 'χάλι' της ΟΑ και οι εργαζόμενοι για το υπόλοιπο. Ειδικά μετά το 2003. Το κράτος -μέτοχος με τις διοικήσεις που διόριζε οι οποίες δεν είχαν καμία ευεληξία και ανεξαρτησία κινήσεων. Παραδείγματα πολλά (μετακινήσεις επισήμων όπως παραπάνω, διανομή τύπου, wet lease σαράβαλων λόγω καθυστερημένου προγραμματισμού, πολυτυπία αε/φων για να παραγγείλουμε απ' όπου μας υποδείχνουν) και τόσες άλλες άστοχες κοστοβόρες αποφάσεις και ενέργειες. Είναι αφέλεια νομίζω να πιστεύει κάποιος ότι φταίνε κυρίως η δημοσιουπαλληλική συμπεριφορά των εργαζομένων ή το ότι οι συνοδοί παίρνουν κρασιά και ξεροί καρποί στα σπίτια τους......κλπ.
Αυτή η συμπεριφορά του κράτους με κάνει καχύποπτο γιατί αν η εταιρεία είναι σήμερα μπουρδέλλο φταίει το ίδιο που την οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση. Και βγαίνουν σήμερα αυτοί που θα έπρεπε να απολογηθούν για τις πράξεις τους τα τελευταία χρόνια για την κατάσταση της εταιρειας και το παίζουν σωτήρες με αμφίβολα σχέδια εξυγίανσης της εταιρείας. -
Σχετικά με το Βιετνάμ, προφανώς η διοίκηση θα δώσει το αεροσκάφος!
Αντί όμως ΑΥΤΟ το γεγονός της καραμπινάτης κακοδιαχείρησης και κρατικής ληστείας να γίνει σημαία των συνδικαλιστών, και να το μοστράρουν ΠΑΝΤΟΥ στα κανάλια, αυτό πέρασε στα ψιλά.
Τούτο είναι που κατακρίνω, όχι το ίδιο το γεγονός της παραχώρησης!
-
Η κουμπαρα μου δουλει για τριτη οκταμηνη συμβαση στην ΟΑ σαν αεροσυνοδός με μισθο 750ε.
Πριν λιγες μερες πηγαμε σπιτι τους και πιναμε κρασι της ΟΑ, μας εδωσαν για τα παιδια μια τσαντα γεματη κρουασαν της ΟΑ, ολα τα χαρτικα στο σπιτι προερχονταν απο την ΟΑ, τα απορρυπαντικα επίσης και πραγματικά δεν ξέρω τι αλλο..........
Τι είπες τώρα ρε φίλε; Και κρασί και ...κρουασάν;
Αλλάζω γνώμη εγώ. Να κλείσει τώραNα κλείσει να κλείσει αλλά κι εσύ τα βούτηξες τα κρουσαντερί και τα κρασιά,δεν είπες όχι
Αρε τι κουφάλες είμαστε όλοι..... -
Ποιος είναι ο μέσος όρος της ηλικίας των εργαζομένων; Δεν νομίζω να είναι πολλοί άνω των 40-50.
Εδώ και 10+ χρόνια όλοι ξέρουμε πως η εταιρεία είναι μεταξύ ζωής και θανάτου.
Υπάρχει κάποιος σοβαρός άνθρωπος (αναφέρομαι κυρίως στις ηλικίες 20-30) που θα πήγαινε να εργαστεί σε μια εταιρεία που είναι σε τέτοια οριακή κατάσταση, για οποιονδήποτε άλλο λόγο πέραν της αρπαχτής για όσο καιρό αυτή διαρκούσε; Τώρα ποιος τους φταίει; Οι άλλοι; Ήταν ή δεν ήταν δική τους ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ επιλογή να πάνε στην ΟΑ; Ήξεραν ή δεν ήξεραν πως ενδέχεται να κλείσει;
Δεν μπορώ να ακούω άλλες ανοησίες και να βγαίνει ο καθένας να κλαίγεται πως τον αδικούν.
Είναι σαν να πάει κάποιος σήμερα να προσληφθεί στον Λαναρά (ή στον Κορασίδη όταν ήταν στην κρίση). Χαιρετίσματα.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ποιος είναι ο μέσος όρος της ηλικίας των εργαζομένων; Δεν νομίζω να είναι πολλοί άνω των 40-50.Εδώ και 10+ χρόνια όλοι ξέρουμε πως η εταιρεία είναι μεταξύ ζωής και θανάτου.
Υπάρχει κάποιος σοβαρός άνθρωπος (αναφέρομαι κυρίως στις ηλικίες 20-30) που θα πήγαινε να εργαστεί σε μια εταιρεία που είναι σε τέτοια οριακή κατάσταση, για οποιονδήποτε άλλο λόγο πέραν της αρπαχτής για όσο καιρό αυτή διαρκούσε; Τώρα ποιος τους φταίει; Οι άλλοι; Ήταν ή δεν ήταν δική τους ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ επιλογή να πάνε στην ΟΑ; Ήξεραν ή δεν ήξεραν πως ενδέχεται να κλείσει;
Δεν μπορώ να ακούω άλλες ανοησίες και να βγαίνει ο καθένας να κλαίγεται πως τον αδικούν.
Είναι σαν να πάει κάποιος σήμερα να προσληφθεί στον Λαναρά (ή στον Κορασίδη όταν ήταν στην κρίση). Χαιρετίσματα.
Για ποια αρπαχτή μιλάς? Για τα παιδιά που πήγαν και δουλευουν 12 ώρες ημερησίως για 750€ το μήνα???? Συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου από το 1992!!!!!! και μετά. Χωρίς επιδόματα χωρίς υπερωρίες και πολλές φορές χωρίς διακοπές για 12 μήνες !!!!
Σε αυτούς αναφέρεσαι?
Έχεις κάνει ποτέ άνεργος??? -
Αναφέρομαι σε όσους πήγαν τα τελευταία χρόνια στην εταιρεία. Και επαναλαμβάνω: Όταν πήγαν στην εταιρεία δεν ήξεραν πως ακροβατεί μεταξύ ζωής και θανάτου; Δεν γνώριζαν το ρίσκο που έπαιρναν; Το κράτος θα τους πλήρωνε μια ζωή; Μέχρι πότε θα άντεχε το κράτος να έχει μια εταιρεία που είναι οικονομική αιμοραγία και κάθε χρόνο μπαίνει όλο και πιο μέσα;
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αναφέρομαι σε όσους πήγαν τα τελευταία χρόνια στην εταιρεία. Και επαναλαμβάνω: Όταν πήγαν στην εταιρεία δεν ήξεραν πως ακροβατεί μεταξύ ζωής και θανάτου; Δεν γνώριζαν το ρίσκο που έπαιρναν; Το κράτος θα τους πλήρωνε μια ζωή; Μέχρι πότε θα άντεχε το κράτος να έχει μια εταιρεία που είναι οικονομική αιμοραγία και κάθε χρόνο μπαίνει όλο και πιο μέσα;Φιλε η ΟΑ ειναι υπο πτωχευση τα τελευταια 1.000 χρονια,προσωπικα ακομα και σημερα δεν την θεωρω πεθαμενη γιατι ειναι αγνωστο τι θα γινει με τον επενδυτη που μπορει η παγκοσμια κριση να του αλλαξε γνωμη.
Απο εκει και περα, οταν εισαι ανεργος δεν κοιτας τις εταιρειες ολες και λες ωραια...που γουσταρω να παω να δουλεψω σημερα;Καποιοι εχουν τεραστια αναγκη να δουλεψουν αμεσα και οπου να ναι και δεν εχουν προσοντα που τους επιτρεπουν διαπραγματευσεις και υπομονη.
Και για να ερθω λιγο και στα λογια σου, γιατι να μην παει καποιος με τα ανωθεν χαρακτηριστικα να δουλεψει σε μια εταιρεια που τα τελευταια χρονια παραγει συνταξιούχους ετων 40;Κορόιδο θα ηταν να μην το κανει!Μετα πιανει και μια δουλεια ανασφαλιστος με μαυρα,ετσι θα εχει ενα καλο εισοδημα,θα εχει ριξει τις τιμες στην αγορα εργασιας,και παραλληλα θα στερησει και την δουλεια απο εναν ανεργο,ετσι ολα καλα,happy end για την συντεχνια,τρελή μπούτσα για τα κορόιδα που 'δουλευουν να ζησουν τους αλλους μισους Έλληνες' -
Κλασσικο φαινομενο το οποιο υπάρχει σε όλο το δημοσιο... Ολοι μα ολοι κανουν λιγο η πολυ πλιατσικο και καταχρηση των μεσων και των παροχων του δημοσιου για προσωπικο οφελος... Οπως σωστα ανεφερες 'νοοτροπια'
Eνώ εσύ όταν παίρνεις το συρραπτικό σπίτι τι κάνεις;
Είδατε καθόλου τις καταχωρήσεις στις εφημερίδες του ΥΠΜΕ;
-
Ενδιαφέρον της Qatar Airways για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές
Προς κλείσιμο συμφωνίας με την Qatar Airways φαίνεται ότι βαίνουν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές. Εν τω μεταξύ, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη με τους πιλότους, ο υπουργός Μεταφορών Κ.Χατζηδάκης συναντάται τη Δευτέρα το προεδρείο της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας.Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, το ενδιαφέρον της αραβικής εταιρίας -που είχε εκφραστεί και στο παρελθόν- για την Ολυμπιακή επιβεβαίωσε, ουσιαστικά, και ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής.
Όπως φαίνεται η Qatar Airways έχει επαναφέρει -έστω και προφορικά- την πρότασή της για την Ολυμπιακή.
Από τη Μάλτα, όπου βρέθηκε, ο πρωθυπουργός παρουσίασε την ιδιωτικοποίηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών ως κλεισμένη υπόθεση.
Όταν κλήθηκε να σχολιάσει εάν η διεθνής οικονομική κρίση θα μπορούσε να επηρεάσει το εγχείρημα ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής, απάντησε: «Ο καλός ο επενδυτής στην κρίση αγοράζει».
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜMΕΣ