-
οκ!θα κάνω μία προσπάθεια χάρη στον lokatzi που για εμένα αιτιολόγησε σωστά και πειστικά τις επισημάνσεις του και όχι χάρη σε αυτούς που έκαναν συνεχώς πικρ@κωλα σχόλια χλευάζοντας κατά των απόψεων μου που στο κάτω-κάτω το είχα ψάξει πρίν και δεν τα άνοιγα ρυθμισμένα από το εργοστάσιο...!
-
Έκανε πάλι το θαύμα του ο bro...
-
Είσαι αρκετά προσβλητικός πάντως, δεδομένου ότι πολλοί εδώ πέρα προσπάθησαν να σου εξηγήσουν τι και πως.
Αλλά δεν πειράζει, εσύ να σαι καλά.
-
drdino όλοι εδώ πήγαν να με φάνε εξαιρουμένου κάποιον εξαιρέσεων(όπου συμπεριλαμβάνεσαι και εσυ).
εδώ έβαλαν το αγωνιστικό rally με τα υπερβολικά φώτα... -
Ρε συ, μην το παίρνεις τόσο προσωπικά. Εντάξει, λίγο πολύ ήταν αστείο το αγωνιστικό με την προβολιέρα. Εγώ τουλάχιστον γέλασα.
-
κοίτα τους που δεν μιλάνε μόλις είπα οτι θα προσπαθήσω να μην τα χρησιμοποιώ...
σε ευχαριστώ πάντως για τις σωστές παρατηρήσεις σου... -
Λοιπόν χθες ταξίδευα από Καρδίτσα - Κατερίνη. Μετά την Λάρισα προσπερνάω έναν ηλίθιο με mercedes που είχε αναμμένη μεγάλη σκάλα και ομίχλης πάνω στην εθνική οδό χωρίς να βρέχει, ακόμη και στα φωτισμένα κομμάτια.
Τι να πεις για τέτοιο ζώον;
-
Ο χρήστης boo έγραψε:
Λοιπόν χθες ταξίδευα από Καρδίτσα - Κατερίνη. Μετά την Λάρισα προσπερνάω έναν ηλίθιο με mercedes που είχε αναμμένη μεγάλη σκάλα και ομίχλης πάνω στην εθνική οδό χωρίς να βρέχει, ακόμη και στα φωτισμένα κομμάτια.Τι να πεις για τέτοιο ζώον;
Την μεγαλη σκαλα εεε? Χμμμμ.... προτεινω κατι σε Javelin η ακομα χειροτερα ERYX
Μου εχει τυχει τετοιο ζωο με αναμενους τους προβολεις να μου ερχετε απο μακρια, να του κανω σινιαλο να τους κατεβασει και να με γραφει... φυσικα απαντησα με οτι ειχα... και αν ειχα κανα Hummer θα του εδειχνα τον νομο του ισχυρου σφηνωνοντας τον απο κατω τον ηλιθιο...
-
Λοιπόν, λίγο φυσική:
Η ομίχλη είναι πιό αραιή στο σημείο επαφής της με το έδαφος, οπότε για αυτό τον λόγο τα προβολάκια ομίχλης τοποθετούνται χαμηλά στον προφυλακτήρα, εξασφαλίζουν διείσδυση φωτός σε μεγαλύτερες αποστάσεις, μικρότερη διάχυση και σε βλέπουν σε μεγαλύτερη απόσταση. Για τον ίδιο λόγο, τα σωστά πίσω φώτα ομίχλης είναι τοποθετημένα και αυτά χαμηλά και όχι στο κυρίως φανάρι παρέα με τα stop.
Επίσης έχουν στόχευση χαμηλά και πλάγια, ώστε να δίνουν καλύτερη ορατότητα στην διαγράμμιση του δρόμου, δηλαδή σε πολύ δύσκολες συνθήκες που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο, ακολουθείς τις λωρίδες του δρόμου και το κόκκινο φως του μπροστινού, κρατώντας μιά λογική ταχύτητα.
Ως φώτα όμως πορείας, επειδή δεν έχουν επαρκή αποκοπή του άνω μέρους της δέσμης, καταφέρνουν και καρφώνουν απευθείας στο μάτι τον απένταντι ή τον μπροστινό μέσω του καθρέπτη. Ειδικά σε βρεγμένο οδόστρωμα που λειτουργεί σαν καθρέφτης και μιά και εστιάζουν κάτω, στραβώνουν αλύπητα, ειδικά την νύχτα. Η διάχυση λόγω του σπρέι του νερού χαμηλά, κάνουν τα πράματα ακόμα χειρότερα. Στην ελληνική άσφαλτο καθρέπτη, στραβώνουν και στο στεγνό.
Η μόνη τους σωστή χρήση λοιπόν, είναι ΜΟΝΟ στην ομίχλη, ούτε καν στην βροχή.
Επίσης η χρήση μεσαίας σκάλας στην ομίχλη, επειδή ακριβώς δημιουργείται διάχυση στα σταγονίδια του νερού, θαμπώνουν και τους απέναντι και μειώνουν την δική μας ορατότητα. Τα κλείνουμε και πάμε μόνο με της ομίχλης.
Υ.Γ. Κάποια εργοστασιακά φώτα ομίχλης, έχουν επαρκή αποκοπή του άνω μέρους της δέσμης μέσω του κατόπτρου και αυτά είναι ας πούμε περίπου ανεκτά για το μάτι. Τα υπόλοιπα και σχεδόν όλα τα aftermarket βαράνε στον γάμο του καραγκιόζη...
-
+1
-
εγω παντως τα αναβω βασικα στο δικο μου ειναι εργοστασιακοι και πιστευω οτι δεν θαμπωνουν τους απεναντι ειναι πολυ κατω χαμηλα στο αμαξι ειναι και λιιγο χαμηλωμενο και πιστευω οτι σε σκοτεινους δρομους εμενα μου προσφερουν πολυ καλη ορατοτητα και φυσικα αναβω μονο τους μπροστα και οχι πισω
-
-
Ρε γμτ, είναι δυνατόν να είστε τόσο κολλημένοι, ή μας κάνετε πλάκα;
Πείτε το αν είναι, να γελάσουμε και εμείς.
Ε; Πλακίτσα;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ρε γμτ, είναι δυνατόν να είστε τόσο κολλημένοι, ή μας κάνετε πλάκα;Πείτε το αν είναι, να γελάσουμε και εμείς.
Ε; Πλακίτσα;
Μα και συ κολλημενος εισαι με την ακρως αντιθετη αποψη. Η κανω λαθος?
-
Είμαι 'κολλημένος' με την σωστή άποψη, σου κάνει;
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ε; Πλακίτσα;
Κάποιοι είναι κολλημένοι με αυτό που νομίζουν σωστό επειδή (πέρα από την προσωπική τους άποψη) είναι σύννομο και έχει επιστημονική εξήγηση (δες 5 δημοσιεύσεις πιο πάνω αυτήν του asteris) και κάποιοι με αυτό που οι ίδιοι νομίζουν σωστό απλά επειδή το νομίζουν χωρίς να μπορούν να αντιπαραθέσουν αντικειμενικό επιχείρημα.
Υ.Γ.: Είμαι περίεργος για το κατά πόσο όσοι αρνούνται τα επιχειρήματα που βασίζονται στην φυσική και άλλες επιστήμες, το κάνουν επειδή το λέμε εμείς και όχι κάποιος 'ειδικός'. Αν ο Νανόπουλος τους έλεγε τα ίδια πράγματα, θα τον έγραφαν κι αυτόν εκεί που δεν πιάνει μελάνι;;;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ε; Πλακίτσα;
Κάποιοι είναι κολλημένοι με αυτό που νομίζουν σωστό επειδή (πέρα από την προσωπική τους άποψη) είναι σύννομο και έχει επιστημονική εξήγηση (δες 5 δημοσιεύσεις πιο πάνω αυτήν του asteris) και κάποιοι με αυτό που οι ίδιοι νομίζουν σωστό απλά επειδή το νομίζουν χωρίς να μπορούν να αντιπαραθέσουν αντικειμενικό επιχείρημα.
Υ.Γ.: Είμαι περίεργος για το κατά πόσο όσοι αρνούνται τα επιχειρήματα που βασίζονται στην φυσική και άλλες επιστήμες, το κάνουν επειδή το λέμε εμείς και όχι κάποιος 'ειδικός'. Αν ο Νανόπουλος τους έλεγε τα ίδια πράγματα, θα τον έγραφαν κι αυτόν εκεί που δεν πιάνει μελάνι;;;
Προφανώς
-
Όταν ήμουν νέος οδηγός άναβα τα φώτα ομίχλης ακόμη και μέσα στην πόλη. Έκαναν το αυτοκίνητο τη νύχτα πιο εντυπωσιακό. Δεν γνώριζα βέβαια πως τύφλωνα οδηγούς μπροστά και πίσω
Επειδή έβλεπα ορισμένους (κάγκουρες) να έχουν δύο πίσω φώτα ομίχλης ενώ εγώ είχα μόνο ένα ζήλεψα και πήγα μέχρι την αντιπροσωπία να αγοράσω άλλο ένα φαναράκι. Εκεί οι άνθρωποι μου εξήγησαν γιατί πίσω έχουμε μόνο ένα φως ομίχλης και κάθε πότε πρέπει να χρησιμοποιείται. Ένοιωσα πολύ λαμάκας.
Από τότε άρχισα να χρησιμοποιώ σωστά τα φώτα μουΑναρωτιέμαι... στη σχολή οδηγών γιατί δεν μου το έμαθαν αυτό?
-
Φιλε μου εισαι απο τις λιγες εξαιρεσεις, μπραβο σου
-
Ο χρήστης ambient έγραψε:
Όταν ήμουν νέος οδηγός άναβα τα φώτα ομίχλης ακόμη και μέσα στην πόλη. Έκαναν το αυτοκίνητο τη νύχτα πιο εντυπωσιακό.Αυτο το πιο εντυπωσιακο δεν το καταλαβαινω...
Φώτα ομίχλης...