-
Λοιπόν αναμεταδοση απο το cyclist.gr.\
Επιτρεπεται να φορτωνουμε τα ποδηλατα μας τοσο στον προαστιακο όσο και στο τραμ...!!!
(οποτε ανεβαινουμε αλσος συγγρου με τον προαστιακο χωρις να παρουμε αυτοκινητο)
-
Μια παράκληση: Όσοι κάνετε ποδήλατο μέσα στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη γίνετε δωρητές οργάνων...σώζετε μια ζωή!
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Μια παράκληση: Όσοι κάνετε ποδήλατο μέσα στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη γίνετε δωρητές οργάνων...σώζετε μια ζωή!αυτο ηταν χιουμορ τωρα?
-
Όχι. Αυτό πιστεύω. Οι πιθανότητες επιβίωσης είναι μικρές οπότε αν δεν έχει κάποιος την κοινή λογική να απέχει από το ποδήλατο γιατί θα φάει το κεφάλι του τουλάχιστον να το χρησιμοποιήσει κάποιος πιο παραγωγικά.
-
Δεν νομιζω οτι ειναι πιο επικινδυνο απο το να καβαλας παπακι. Το ιδιο εκτεθειμένος εισαι σε συγκεκριμενες καταστασεις. Για μενα η χρηση κράνους (τουλαχιστον) ειναι απαραίτητη και στο ποδηλατο.
-
Η ιδεα του ποδηλατου μονο ως ψυχαγωγια,μου αρεσει.Εχω φτασει πολλες φορες εξω απο μαγαζι για την αγορα του,δυστυχως ομως,εχουν περασει τα χρονια...
-
Το ποδηλατο δεν εχει ηλικια. αν αισθανεσαι οτι θελεις να κανεις, μπες σε ενα μαγαζι αγορασε αυτο που σου ταιριαζει. Θα εχεις κανει κατι για τον εαυτο σου που θα το ευχαριστηθεις,
-
Το ποδήλατο είναι αλκοολίκι αν ξεκινήσεις δεν σταματάς εύκολα. Η επαφή με το περιβάλλον δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο, ούτε με κάμπριο ούτε με μηχανή. Οι ταχύτητες είναι πολύ μικρότερες που σου δίνουν την άνεση του χρόνου να παρατηρείς τα πάντα και να βλέπεις πράγματα που ενώ έχεις περάσει πάρα πολλές φορές από το μέρος με άλλα οχήματα δεν τα έχεις δει. Είναι και η συμμετοχή σου πολύ μεγαλύτερη στα δρώμενα μια και δεν υπάρχει μηχανή για την κίνηση και όλα εξαρτώνται από σένα. Εγώ δεν έχω πλέον σκοπό να το εγκαταλείψω για πολλά πολλά χρόνια.
-
Εχω αρχίσει να τό ψιλοσκέφτομαι καί εγώ τό ποδήλατο.
Πού μπορώ να ψάξω γιά μάουντεν-μπάικ;
Κανένα λίνκ; -
Φίλτατε Σαλονικιέ μου δυστυχώς για ηλεκτρονική διεύθυνση δεν ξέρω. Σίγουρα ορισμένοι ποιο ψαγμένοι σε αυτή την ενότητα θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν περισσότερο. Το πρωταρχικό όμως πιστεύω είναι να κατασταλάξεις τι διαδρομές προτιμάς και τι είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Φίλτατε Σαλονικιέ μου δυστυχώς για ηλεκτρονική διεύθυνση δεν ξέρω. Σίγουρα ορισμένοι ποιο ψαγμένοι σε αυτή την ενότητα θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν περισσότερο. Το πρωταρχικό όμως πιστεύω είναι να κατασταλάξεις τι διαδρομές προτιμάς και τι είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις.Φίλτατε σύντεκνε,άν θα πάρω ένα μάουνταιν γιά βουνίσιες κυρίως βόλτες,τί πρόβλημα θα αντιμετωπίσω άν τό χρησιμοποιώ στήν πόλη;
-
Αν θα κάνεις εκτός δρόμου διαδρομές και κυρίως καταβάσεις θέλεις ποδήλατο με ανάρτηση που είναι όχι μόνο αχρείαστη αλλά επιζήμια στην άσφαλτό.
-
Λές έ;
Πάντως,εάν αποφασίσω γιά ποδήλατο,μάλλον θα είναι κάποιο 'βουνού'. -
Το πρόβλημα με το ποδήλατο Βουνού όταν το χρησιμοποιείς στην άσφαλτο είναι ότι πρέπει να παράγεις σχεδόν διπλάσια ενέργεια για να έχεις το ίδιο έργο με ένα ποδήλατο δρόμου.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το πρόβλημα με το ποδήλατο Βουνού όταν το χρησιμοποιείς στην άσφαλτο είναι ότι πρέπει να παράγεις σχεδόν διπλάσια ενέργεια για να έχεις το ίδιο έργο με ένα ποδήλατο δρόμου.Τι εννοείς με αυτό;
-
Συγνώμη, κακή διατύπωση.
Εννοώ ότι σε μια διαδρομή στην άσφαλτο θα κουραστείς πολύ περισσότερο αν οδηγείς ένα ποδήλατο βουνού σε σχέση με ένα ποδήλατο δρόμου.
-
Λοιπον, κατα την αγορα ενος ποδηλατου, αποφευγουμε super-market με δηθεν προσφορες κτλ..
Τα ποδηλατα εχουν μεγεθη. Ειναι πολυ σημαντικο να αγορασουμε το ποδηλατο που ειναι στα μετρα μας. Αποφευγουμε ετσι τραυτισμους σε μεση, γονατα κτλ. Επισης οταν θα παμε στο ειδικο καταστημα να μην πειστουμε απο τον πωλητη 'Αυτο το μεγεθος εχω, θα σου σηκωσουμε τη σελα και λιγο το τιμονι και ολα καλα.'
Παμε σε πολλα μεγαλα μαγαζια. Ειναι απιστευτο το τι προσφορες μπορουμε να χτυπησουμε απο καταστημα σε καταστημα. (Ασε που αν δεν μας πειρζει να αγορασουμε περσινο ή προπερσινο μοντελο, χτυπαμε πολυ καλες τιμες.)
Αν θελετε, μπείτε http://www.cyclist.gr/friends . Υπαρχει φόρουμ για να λυσει αποριες. Οτι θέλετε θα χαρω να βοηθησω οσο μπορω.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Αν θελετε, μπείτε http://www.cyclist.gr/friends . Υπαρχει φόρουμ για να λυσει αποριες. Οτι θέλετε θα χαρω να βοηθησω οσο μπορω.
Κοίτα τί μου βγάζει.
ÃåíéêÞ Áíáêïßíùóç: ¼ñïé óõììåôï÷Þò óå ðïäçëáôéêÝò âüëôåò / åêäñïìÝò. (1 pic)
Äçìïóéåýôçêå: 7/7/2005, 5:18 pm
KDK 0 321 7/7/2005, 5:18 pm
KDK
ÃåíéêÞ Áíáêïßíùóç: Ó÷åôéêÜ ìå ôá greeklish
Äçìïóéåýôçêå: 17/5/2005, 12:45 pm
ttoppouzokypraios 1 507 25/5/2005, 2:33 pm
KDK
ÃåíéêÞ Áíáêïßíùóç: ¼ñïé ×ñÞóçò
Äçìïóéåýôçêå: 17/5/2005, 1:40 pm -
Ξαναπροσπαθησε γιατι μαλλον θα ειχε πεσει η σελίδα.τωρα την ανοιξα κανονικα.
-
Τα τελευταία 5 χρόνια πηγαίνω τακτικά στη δουλειά μου με το ποδήλατο (2-3 χλμ) εκτός από το καλοκαίρι όταν έχει πολύ ζέστη με αυτοκίνητο και a/c. Το χειμώνα το κρύο δεν με πειράζει (σκουφί και γάντια ή κρέμα γιατί ξεραίνεται το δέρμα στα χέρια), βρέχει ελάχιστες μέρες, ο αέρας με πειράζει - όταν φυσάει πολύ παίρνω λεωφορείο.
Έχω 2 mountain (1 παλιό καλό αλλά φέτος θα παροπλισθεί, 1 καινούριο φθηνό όχι για βουνό) και ένα αγωνιστικό παλιό αλλά καλό και γρήγορο - καμιά σχέση με τα αργά mountain. Τα ανταλλακτικά είναι φθηνά και αν πάρεις καλό ποδήλατο κρατάει χρόνια και δεν βγάζει ζημιές.
Με ενοχλούν πολύ τα κοπρόσκυλα που κάθονται στα πάρκα, ορμάνε και γαβγίζουν (πρέπει να επιτρέπεται η χρήση κοντόκανης καραμπίνας).
Χρησιμοποιήτε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς;