-
παιδια εγορασα πριν μια βδομαδα ενα ποδηλατο για την αλεξ/πολη και τα σπαει!! το ερωτευτηκα!!!
-
Για αποκατάσταση την αλήθειας και μόνο, το μοντέλο που αγόρασα είναι το Traveller της Ideal και όχι το Tempo.
Σήμερα λόγω πολλών μετακινήσεων μάζεψα 42 χιλιόμετρα. Αλήθεια από άποψη εκγύμνασης τι είναι προτιμότερο να γίνονται τα χιλιόμετρα μονοκόμματα ή σπαστά. Στην δεύτερη περίπτωση μπορείς να μαζέψεις πολύ περισσότερα τελικά. -
Για αποκατάσταση την αλήθειας και μόνο, το μοντέλο που αγόρασα είναι το Traveller της Ideal και όχι το Tempo.
Σήμερα λόγω πολλών μετακινήσεων μάζεψα 42 χιλιόμετρα. Αλήθεια από άποψη εκγύμνασης τι είναι προτιμότερο να γίνονται τα χιλιόμετρα μονοκόμματα ή σπαστά. Στην δεύτερη περίπτωση μπορείς να μαζέψεις πολύ περισσότερα τελικά. -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Και η δική μου διαδρομή είναι μικρή (τρία με τέσσερα χιλιόμετρα είναι η δουλειά) αλλά κάνω πολλά εντός μονάδας κατά τη διάρκεια του οκτάωρου. Μόνο για τη δουλειά μαζεύω 10 με 12 χιλιόμετρα την μέρα. Σήμερα κατάφερα να αυξήσω την μέση ωριαία ταχύτητα μου. Πήγα μέχρι το εργοστάσιο της ΔΕΗ σύνολο 23 χιλιόμετρα με επιστροφή σε μια ώρα ακριβός. Καλά θα μου πεις ανέβηκες από τα 20 στα 23 και τι; Καλή μου φαίνετε η αύξηση! Τα πεντάλ με τα παπούτσια που κουμπώνουν πόσο στοιχίζουν. Θα ήθελα αν κάποιος ξέρει να μου πει ακριβός τιμή καθώς και μάρκες.Αγόρασα από κατάστημα γυμναστικής στο Άμστερνταμ παπούτσια με 40-50 ευρώ, και πετάλια με 30-40. Δε νομίζω σε μεγάλο αθλητικό κατάστημα στην Ελλάδα να είναι πολύ παραπάνω... Από μάρκα; Μ'έκαψες! Αφού δουλεύουν μου περισσεύει...
Τα πετάλια μάλιστα είναι 'διπλής όψης', από τη μία έχουν το κούμπωμα για τα παπούτσια, και από την άλλη τα κλασσικά 'δόντια' για κανονικό παπούτσι!! Λίγο δύσκολα στο να συνηθίσεις να τα φοράς με τη διπλή όψη, αλλά σου λύνουν τα χέρια (μάλλον... τα πόδια!! ) σε πρακτικότητα!!
Τα άγκιστρα κι αυτά θέλουν συνήθεια, κυρίως στο σταμάτα!! Δε θέλει πολύ να φας τούμπα γιατί ξέχασες να απαγκιστρώσεις το πόδι!!! Σε ασφαλτόδρομο με αμάξια μπορεί να είναι και μοιραίο...
Αλλά τα χιλιόμετρα βγαίνουν ευκολότερα μάλλον. Μάλλον γιατί τα αγόρασα Οκτώβρη και με έπιασαν τα κρύα, και τώρα δεν έχω χρόνο καν να κοιτάξω αν το ποδήλατο υπάρχει ή μου το έκλεψαν... -
Επειδή τα περισσότερα χιλιόμετρα τα κάνω φορώντας αρβύλες αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος τρόπος να δένεις σε οποιοδήποτε παπούτσι το κούμπωμα για να τα χρησιμοποιείς με τα ειδικά αυτά πεντάλ. Ξέρετε ή έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο;
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Επειδή τα περισσότερα χιλιόμετρα τα κάνω φορώντας αρβύλες αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος τρόπος να δένεις σε οποιοδήποτε παπούτσι το κούμπωμα για να τα χρησιμοποιείς με τα ειδικά αυτά πεντάλ. Ξέρετε ή έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο;Δεν ξέρω αλλά νομίζω πως δε γίνεται...
Μπορείς όμως να βάλεις πεντάλια spd απο mountain bike και να αγοράσεις λιγότερο 'ποδηλατικά'παππουτσια..
Εχω ενα ζευγαρι που μοιαζουν με ορειβατικα και απο κατω παιρνουν σχαρακι. Θα μπορούσα κάλιστα να τα φοράω και με το τζην μου είναι εντελώς ουδέτερα.
-
πετάλια έχω τα welgo με άξονα τιτανίου,το 97 είχαν γύρω στα 35000 δρχ αν θυμάμαι καλά.
Συνεργάζονται με παπούτσια shimano,στα οποία το κούμπωμα δεν ξεχωρίζει απο κάτω οπότε μπορείς να τα φοράς κανονικά...
γύρω στα 22000 τα παπούτσια....τα αυτόματα πεντάλ είναι άλλη φάση πάντως,ακόμη και αν χτυπήσεις το ένα πόδι,κάνεις ποδήλατο με το άλλο!
τώρα που κατέβηκα ελλάδα,άλλαξα την μπροστινή στεφάνη με άλλη γιατί την έσπασα στην τελευταία ποδηλατική εξόρμηση του Σεπτεμβρίου,και έκανα ένα 60αρι χλμ σε 2 μέρες..καλά είναι αλλά πόνεσαν τα οπίσθια...
λέω να αλλάξω τη σέλα με καμια κάρμπον,έχετε να προτείνετε τίποτα?
-
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Προχτες την έκανα την τρέλλα. Ανάληψη Ασβεστοχώρι με το ΜΤΒ. Έκανα 2,5 ώρες να πάω και 1 ώρα να γυρίσω καθότι κατήφορος. ΑΧ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ, ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ. και κατέβαινα και κατέβαινα και κατέβαινα........ Ανεβαίνοντας αρκετό ζόρι, τρείς φορές σταμάτησα μη αντέχοντας άλλο και τρείς φορές ξεκίνησα προς τα πάνω , ανανεωμένος. Το σημαντικότερο πρόβλημα , το νερό. Είχα μόνο εκείνο το μπουκαλάκι πού μπαίνει στη θήκη του σκελετού. Πως στην ευχή να κουβαλήσω περισσότερο νερό? Δεν έχω κοντέρ και υπολόγισα τα χλμ σε περίπου 15. Ξέρει κανείς?
Και δεν είναι μόνο οτι το κανεις , είναι και ότι μετά σου ανοίγεται η όρεξη και για παραπάνω. Τώρα σκέφτομαι Πανόραμα Πλατανάκια Κισσός και απο εκεί Θέρμη στο φράγμα. Περιττό να πώ ότι γυρνώντας ένοιωθα σαν να γυρνούσα απο το Παρίσι Ντακάρ με ΚΤΜ!!!!Το ξανάκανα! Πάλι απο Ανάληψη , μέχρι να βγώ στην Πυροσβεστική είδα κιέπαθα, ήταν και οι ψηλές θερμοκρασίες ,η άσφαλτος έβραζε, αλλά απο την Πυροσβεστική και πάνω η κατάσταση πολύ καλύτερη , χώμα πάντα . Πως μπορούμε να περιγράψουμε το Σέιχ Σου αυτή την εποχή?
Με ελαφρά παράφραση απο το ' Ο Αστερίξ στην Κορσική', εκεί που ο Αικατερινέταμπελατσιτσιτσίξ! λέει, 'Περιμένετε! Αυτό το άρωμα!...
Αυτό το λεπτό και ανάλαφρο άρωμα, απο θυμάρι και μυγδαλιά, απο συκιά και καστανιά... κι ακόμα αυτή η ανεπαίσθητη ανάσα πεύκου, αυτή η υποψία ευωδιάς απο αρτεμισία , δεντρολίβανο και λεβάντα... αχ φίλοι μου!! αυτό το άρωμα ... ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΣΙΚΗ!
Βάλτε όπου ΚΟΡΣΙΚΗ .... ΣΕΙΧ ΣΟΥ και είστε μέσα!
Πραγματικά μοσχοβολάει ο τόπος!! -
Την κυριακή πήγα με φιλο Παλληνη Σχοινια και πίσω με ΜΤΒ ποδήλατα με σλικακια 1.50.. 70 και κατι χιλιομετρα αρκετα ομορφα..
Την επομενη κυριακή θα παω με μεγαλη παρεα βουνο (βασιλικα). Αν ενδιαφερετια κανεις πμ me
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
έκανα ένα 60αρι χλμ σε 2 μέρες..καλά είναι αλλά πόνεσαν τα οπίσθια...
λέω να αλλάξω τη σέλα με καμια κάρμπον,έχετε να προτείνετε τίποτα?Εγώ θα σου πρότεινα ν'αλλάξεις τα οπίσθια με κάρμπον, θα κάνει μεγαλύτερη διαφορά.
Προσωπικά μ'ενοχλεί πολύ λιγότερο η σέλα από τότε που άρχισα να χρησιμοποιώ neoprene 8mm στο ποδηλατικό μου σορτσάκι. Το υλικό που έχουν τα κανονικά ποδηλατικά το βρίσκω υπερβολικά μαλακό....
-
Eπένδυσε πρωτα σε ενα σορτσακι με καλο μαξιλαρακι και μετα δες αν θα χρειαστεις σελα..
με την καρμπον δεν προκειται να χαλαρώσει ο ποπός σου.. Απλά θα είναι πιο ελαφριά.
-
Σε λίγο ξεκινά ο μεγαλύτερος ποδηλατικός γύρος του κόσμου (Είναι το τρίτο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες και το παγκόσμιο κύπελο. Αν υπολογίσουμε ότι γίνεται κάθε χρόνο σκεφτείτε για τι επίπεδο χρημάτων μιλάμε) ο γύρος Γαλλίας.
Εφέτος χωρίς το μεγάλο όνομα φαβορί όπως ήταν ο Άρμοστρνγκ τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον για τον νικητή είναι σίγουρα ανεβασμένο.
-
GM's Built-in 'bike-rack'.
Μπορεί να βρεθεί στο Opel Antara!
http://blogs.cars.com/kickingtires/2006 ... n_bik.html
Μμμμ βολικό. Δε θα με χάλαγε ένα.
-
Μακάρι να υπήρχε σε όλα τα καινούργια αυτοκίνητα.
-
Υπάρχει και στο νέο Opel Corsa ως έξτρα...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Υπάρχει και στο νέο Opel Corsa ως έξτρα...Πράγματι! Το ονομάζουν 'FlexiFix'. Τους παιχταράδες......!
-
Καλησπερα!
Παιδες παιζει κανεις στην Θεσσαλονικη για ποδηλασια βουνου (καταβασεις)?
-
Χρήσιμο: Ποδηλατική 'παράκαμψη' Σύνταγμα - Πειραιάς με όσο το δυνατόν λιγότερη διαδρομή (και καυσαέριο) στην Πειραιώς
http://p2.forumforfree.com/viewtopic.ph ... ilatofiloi
-
Χρησιμοποιώ το ποδήλατο για όλες τις μετακινήσεις μου. Ειλικρινά δεν πηγαίνω πουθενά χωρίς αυτό, είτε για ποτό στην παραλία του Βόλου (όπου σπουδάζω), είτε για να πάω στη σχολή, είτε για ασφάλτινες και χωμάτινες εξορμήσεις στο Πήλιο, στο λόφο της Γορίτσας, στην Αγριά και γενικά όπου με βγάλει ο δρόμος και η διάθεση... Πραγματικά το ποδήλατο μπορεί να σου προσφέρει την χαρά της οδήγησης και άλλες μοναδικές συγκινήσεις χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος (για να μην αναφερθώ στην άσκηση και τη δυνατότητα εξερεύνησης τόπων που άλλα μέσα μεταφοράς δεν θα μπορούσαν εύκολα να προσεγγίσουν)! Έχω ένα IDEAL HILLMASTER με SHIMANO ACERA εξαρτήματα, το οποίο απέκτησα πριν 6 χρόνια και παρόλο που δεν έχει ανάρτηση, έχει αποδειχθεί αξιόπιστος σύντροφος σε κάθε είδους διαδρομές! Αξίζει να αναφέρω ότι ο Βόλος προσφέρεται για ποδήλατο (ποικιλία από ασφάλτινες, χωμάτινες διαδρομές) και η ποδηλατική συνείδηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη τόσο από τους ίδιους τους ποδηλάτες όσο και από τους οδηγούς άλλων οχημάτων (μέχρι κάποιο βαθμό...μην τα θέλουμε και όλα δικά μας)!
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
GM's Built-in 'bike-rack'.Μπορεί να βρεθεί στο Opel Antara!
http://blogs.cars.com/kickingtires/2006 ... n_bik.html
Μμμμ βολικό. Δε θα με χάλαγε ένα.
Πολυ βολικο συστημ αξερεις τι τραβαγα καθε φορα που ηθελα να παω για προπονηση;;; Βαλε σχαρα, τεντσωσε ιμαντες, δεσε το ποδηλατο... Μετα βγαλε σχαρα, κουβαλα τη σχαρα σπιτι, μπλα μπλα....
Πολυ καλο συστημα και λογικα θα ειναι και αρκετα πιο ασφαλες απο τη σχαρα!
Χρησιμοποιήτε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς;