-
Πήγα την Κυριακή παραπλεύρως του ποταμού Αξιού απο το Μπαρ 'κάτι κάτι για μούντο' στα Κουφάλια μέχρι και πιο κάτω απο την παλιά γέφυρα του Αξιού στο ύψος του χωριού Βαλτοχώρι . Μιλάμε για 15 χμ και παρθένα βλάστηση. ΤΕΛΕΙΟ. Μόνο που έπαθα δυο φούιτ απο τα πολλά τριβόλια. Υπάρχει καμμία λύση εκτός απο επισκευή? Σκεφτόμουνα δεύτερη σαμπρέλλα μεταξύ της κανονικής και του ελαστικού. Δώστε τα φώτα σας.
-
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Πήγα την Κυριακή παραπλεύρως του ποταμού Αξιού απο το Μπαρ 'κάτι κάτι για μούντο' στα Κουφάλια μέχρι και πιο κάτω απο την παλιά γέφυρα του Αξιού στο ύψος του χωριού Βαλτοχώρι . Μιλάμε για 15 χμ και παρθένα βλάστηση. ΤΕΛΕΙΟ. Μόνο που έπαθα δυο φούιτ απο τα πολλά τριβόλια. Υπάρχει καμμία λύση εκτός απο επισκευή? Σκεφτόμουνα δεύτερη σαμπρέλλα μεταξύ της κανονικής και του ελαστικού. Δώστε τα φώτα σας.Θα χαλάσεις το λάστιχο σου... Υπάρχει λύση με ειδικο αφρό που μόλις τρυπάει το λάστιχο καλύπτει την τρύπα...
Η καλύτερη λύση για μένα είναι 2η και 3η σαμπρελα, και υπομονή...
πάντως αν θες ελα απο το http://www.cyclist.gr/friends, θα βρεις πολλές λύσεις.!!! -
Ελαστική ταινία μεταξύ σαμπρέλας και ελαστικού. Κόστος κοντά στα 20€ το ζευγάρι.Δοκιμασμένη λύση, πολύ αποτελεσματική!
-
Εγώ έχω σταθεροποιήσει τη διαδρομή στα 20 χιλιόμετρα σε μια ώρα με 80 πεταλιές το λεπτό. Ο meco πάντως με ενθαρρύνει λέγοντας μου ότι είναι πολύ καλά και παίρνω δύναμη. Αλήθεια να ρωτήσω και κάτι; Πόση πίεση αέρα βάζετε στα ελαστικά σας;
-
[quote='stefanos147']Ελαστική ταινία μεταξύ σαμπρέλας και ελαστικού. Κόστος κοντά στα 20
-
[quote='kostakis'][quote='stefanos147']Ελαστική ταινία μεταξύ σαμπρέλας και ελαστικού. Κόστος κοντά στα 20
-
Θεσσαλονίκη.
-
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Ελαστική ταινία μεταξύ σαμπρέλας και ελαστικού. Κόστος κοντά στα 20� το ζευγάρι.Δοκιμασμένη λύση, πολύ αποτελεσματική!
Πού θα το βρώ αυτό?
Φαντάζομαι στα περοσσότερα ποδηλατάδικα. Εγώ πχ τις πήρα από τον Θεοτόκη στην Όλγας, λίγο μετά τον Ιωαννίδη (Mercedes).
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Αλήθεια να ρωτήσω και κάτι; Πόση πίεση αέρα βάζετε στα ελαστικά σας;Καλά συμπαγή ελαστικά χωρίς αεροθαλάμους χρησιμοποιείτε οι υπόλοιποι; Εγώ βάζω 30 psi πίσω και 26 psi μπροστά. Είμαι λίγο έως πολύ βαρύς βέβαια αλλά δεν μου φαίνονται στην πράξη υπερβολικά. Για πείτε μου να συγκρίνω.
-
Αλήθεια να ρωτήσω και κάτι; Πόση πίεση αέρα βάζετε στα ελαστικά σας;
Καλά συμπαγή ελαστικά χωρίς αεροθαλάμους χρησιμοποιείτε οι υπόλοιποι; Εγώ βάζω 30 psi πίσω και 26 psi μπροστά. Είμαι λίγο έως πολύ βαρύς βέβαια αλλά δεν μου φαίνονται στην πράξη υπερβολικά. Για πείτε μου να συγκρίνω.
35 psi είναι η συνιστώμενη πίεση για αγώνα cross country,
και 40 psi είναι καλά πάντως για άσφαλτο/χώμα ,εγώ βάζω 45 και έχω μόνο μπροστινή ανάρτηση,σκελετό αλουμινίου,αγωνιστική σέλα και λάστιχα semi-slick -
Οι διαδρομές μου είναι σχεδόν αποκλειστικά σε άσφαλτο παρόλο που τα ελαστικά είναι τρακτεροτά!!!! Το ποδήλατο δεν έχει αναρτήσεις. Δεν θα είναι πολύ σκληρό με τόσο μεγάλη πίεση; Με την πίεση που βάζω δεν δείχνουν να διπλώνουν κάθε άλλο μάλιστα. Το χειρότερο είναι ότι δεν γράφουν πουθενά όριο πίεσης και δεν ξέρω αν αντέχουν τις πιέσεις που αναφέρεις.
-
Οι διαδρομές μου είναι σχεδόν αποκλειστικά σε άσφαλτο παρόλο που τα ελαστικά είναι τρακτεροτά!!!! Το ποδήλατο δεν έχει αναρτήσεις. Δεν θα είναι πολύ σκληρό με τόσο μεγάλη πίεση; Με την πίεση που βάζω δεν δείχνουν να διπλώνουν κάθε άλλο μάλιστα. Το χειρότερο είναι ότι δεν γράφουν πουθενά όριο πίεσης και δεν ξέρω αν αντέχουν τις πιέσεις που αναφέρεις.Αντεχουν... Εγω που εχω ξερο ποδηλατο σαν το δικο σου βάζω 5 - 7 psi λιγότερα (38 psi περιπου) για χωμα και 45 psi για ασφαλτο!
-
Πάντως εγώ μετράω την πίεση όπως παλαιά, με τον αντίχειρα πρώτα και μετά με τον κώλο.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Πάντως εγώ μετράω την πίεση όπως παλαιά, με τον αντίχειρα πρώτα και μετά με τον κώλο.κανεις ενα explain σε παρακαλω να καταλαβω ποιον τροπο εννοείς;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Πάντως εγώ μετράω την πίεση όπως παλαιά, με τον αντίχειρα πρώτα και μετά με τον κώλο.
κανεις ενα explain σε παρακαλω να καταλαβω ποιον τροπο εννοείς;
Ζουπαει το λαστιχο με τον αντιχειρα για να δει ποσο φουσκωμενο ειναι.Για το δευτερο εννοει (φανταζομαι) ποσο σκληρο γινεται το ποδηλατο οταν το εχει παρακανει στην πιεση,σκληραινει η σελα
-
xaxaxaxa, εγω ειμαι πιο κλασσικος, η τρομπιτσα εχει μινι μανομετρο πανω
-
Οι διαδρομές μου είναι σχεδόν αποκλειστικά σε άσφαλτο παρόλο που τα ελαστικά είναι τρακτεροτά!!!! Το ποδήλατο δεν έχει αναρτήσεις. Δεν θα είναι πολύ σκληρό με τόσο μεγάλη πίεση; Με την πίεση που βάζω δεν δείχνουν να διπλώνουν κάθε άλλο μάλιστα. Το χειρότερο είναι ότι δεν γράφουν πουθενά όριο πίεσης και δεν ξέρω αν αντέχουν τις πιέσεις που αναφέρεις.oλα τα λάστιχα γράφουν τις συνιστώμενες πιέσεις.ακόμη και αυτά που είναι από Nylon (πχ οπως στα φθηνά ποδήλατα του εμπορίου).
από εκεί και πέρα η πίεση των ελαστικών εξαρτάται από το οδόστρωμα,το βάρος του ποδηλάτη,την ακαμψία του σκελετού,της σέλας και την ύπαρξη ή μη ανάρτησης εμπρός και πίσω.πάντως αν πηγαίνεις πιο πολύ σε άσφαλτο καλύτερα να βάλεις semi-slick λαστιχα,δηλαδη στη μέση φλατ και στην άκρη τρακτερωτά.είναι ότι πρέπει για άσφαλτο και πατημένο χώμα.όσο πιο πολύ πίεση βάζεις στο λάστιχο τόσο καλύτερα ακούει στο δρόμο,και φυσικά αν έχεις χαμηλή πίεση μπορεί να διπλώσει σε καμιά απότομη αλλαγή πορείας,και να στραβώσει και η ζάντα από τις λακούβες.
γύρω στα 35 psi είναι καλά πάντως.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ζουπαει το λαστιχο με τον αντιχειρα για να δει ποσο φουσκωμενο ειναι.Για το δευτερο εννοει (φανταζομαι) ποσο σκληρο γινεται το ποδηλατο οταν το εχει παρακανει στην πιεση,σκληραινει η σελαΑυτό είναι που λέμε 'απόλυτη κατανόηση'.
Αλάνθαστη μέθοδος, από τα πολύ παλιά τα χρόνια. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ζουπαει το λαστιχο με τον αντιχειρα για να δει ποσο φουσκωμενο ειναι.Για το δευτερο εννοει (φανταζομαι) ποσο σκληρο γινεται το ποδηλατο οταν το εχει παρακανει στην πιεση,σκληραινει η σελα
Αυτό είναι που λέμε 'απόλυτη κατανόηση'.
Αλάνθαστη μέθοδος, από τα πολύ παλιά τα χρόνια.Πωπόμετρο, με μία λέξη...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Αυτό είναι που λέμε 'απόλυτη κατανόηση'.
Αλάνθαστη μέθοδος, από τα πολύ παλιά τα χρόνια.Πωπόμετρο, με μία λέξη...
Τη λέμε και 'μέτρηση του κώλου'
Χρησιμοποιήτε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς;