-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
(και εχουν ως προτυπο την audi μην ξεχνιομαστε )
H Audi συνεχίζει αυτό που διέκοψε προ εικοσαετίας η Lacia,για να είναι σήμερα αυτό που θα μπορούσε να έχει γίνει η Lancia,αν συνέχιζε την εμπορική πορεία της και τη φιλοσοφία της των αρχών της δεκαετίας του 90.Γι'αυτό και πολύ lancisti κατέφυγαν στα αυτοκίνητά της.
Όταν ήταν εμπορικά στα καλά της η Lancia,φυσικά και δεν είχε ως πρότυπο καμιά Audi,η οποία μόλις τότε έκανε τα πρώτα σοβαρά της βήματα.οι lancia απ'οτι εχω καταλαβει χαρακτηριστηκαν λανθασμενα 'αγωνιαρικες' λογω της συμμετοχης στο wrc και της integrale....
Η Lancia ουδέποτε υπήρξε ο κατασκευαστής των extreme κατασκευών (homologtion specials και αγωνσιτικών αυτοκινήτων κατά βάση),που χαρακτήρισαν την γκάμα της τις δεκαετίες του 70 και 80.
Κατά τα άλλα ήταν πάντα μια εταιρεία ανέκαθεν συνυφασμένη με τις sportif κατασκευές (απο την εποχή της Lambda MM Zagato του 1927).
http://www.supercars.net/carpics/3501/1 ... pider1.jpgEίναι η εταιρεία που καθιέρωσε την κατηγορία του gran turismo αυτοκινήτου,με την Aurelia B20GT στις αρχές της δεκαετίας του 50,ενώ με την εποποιία των αγωνιστικών αυτοκινήτων της έγραψε χρυσές σελίδες στις ιστορίες των αγώνων ήδη εδώ και 60 χρόνια (D50,Β20,D23,D24....πρωταθλήτρια GP,Le Mans,Carrera Panamericana κλπ )....πολύ πριν την περίδοδο των Fulvia HF τoυ Fiorio και τα αγωνιστικά της Squadra Corse και Abarth (Stratos,037,S4,integrale),όταν και ολοκληρώθηκε και το palmares της εταιρείας (η μοναδική εταιρεία που έχει κατακτήσει νίκες και πρωταθλήματα σε κάθε μορφή αγώνων....GP,rally,pista πρωτότυπα,τουρισμού,αντοχής,αναβάσεις,rally raid κλπ,σε μια χρονική περίοδο που καλύπτει τα τελευταία 55 χρόνια).
-
Η Λάντσια πάντα για τον γιατρό δεν ήταν; Η άλφα πήγαινε στον σπορτς μαν.
Βέβαια, αν κρίνω από εμπειρία για τις οδηγικές ικανότητες ιατρών, μάλλον αυτοκίνητα για απρόσεκτους, γρήγορους και ουδεμία σχέση με το τιμόνι έβγαζε!!!
-
Πάντως για να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα αφού μόνο αυτή έχει σημασία, τα του παρελθόντος είναι φλούδες χωρίς ουσία, και σε συνέχεια της προηγούμενης συζήτησης περί του στησίματος της Δ καταλαβαίνουμε πόσο πιο μπροστά είναι το golf και το VAG γενικότερα αφού καταφέρνουν να συνδυάσουν άνεση και σπορτίφ συμπεριφορά σε αυτοκίνητα με προσιτές τιμές.
Πραγματικά έχει πολύ δρόμο ακόμα η lancia να διανύσει για να φτάσει την αξία του golf! -
Ο χρήστης Δρομέας έγραψε:
Πάντως για να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα αφού μόνο αυτή έχει σημασία, τα του παρελθόντος είναι φλούδες χωρίς ουσία, και σε συνέχεια της προηγούμενης συζήτησης περί του στησίματος της Δ καταλαβαίνουμε πόσο πιο μπροστά είναι το golf και το VAG γενικότερα αφού καταφέρνουν να συνδυάσουν άνεση και σπορτίφ συμπεριφορά σε αυτοκίνητα με προσιτές τιμές.
Πραγματικά έχει πολύ [u]δρόμο[/u] ακόμα η lancia να διανύσει για να φτάσει την αξία του golf!εισαι lancisti φαινεται απο το ονομα
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
οι lancia απ'οτι εχω καταλαβει χαρακτηριστηκαν λανθασμενα 'αγωνιαρικες' λογω της συμμετοχης στο wrc και της integrale ,η οποια ηταν το evo της εποχης της, αλλα πιο πολυ στο στυλ της mb στοχευαν παντα
εκεινοι ομως ειναι υπευθυνοι για την αλλαγη της εικονας τους.πώς περιμενουν ειδικα οι νεοτεροι να γνωριζουντην ιστορια τους?
Ανάλογα τι θεωρείς στυλ τις Mercedes. Οι αληθινές Mercedes δεν ήταν ποτέ το γεροντιζέ αυτοκίνητο, κάτι που είναι τη σήμερον ημέρα.
Ξέρεις είναι μέγιστη προσβολή για ένα πραγματικό lancista να του λες ότι το παρελθόν της Lancia είναι η Integrale.
-
η μερκ τουλαχιστον τα τελευταια χρονια το προσπαθει να μην ειναι η φιρμα των παπουδων...μεχρι και στην ελλαδα βλεπεις νεοτερους συνδυασμους απο τον κλασικο 70αρη πλεον...
-
δε νομιζω να προσβληθει ο πραγματικος λαντσιστα γιατι πολυ απλα οι περισσοτεροι απο αυτους δε ζουνε πλεον..
-
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Πραγματικά έχει πολύ [u]δρόμο[/u] ακόμα η lancia να διανύσει για να φτάσει την αξία του golf!εισαι lancisti φαινεται απο το ονομα
Πολύ εύκολα μπορεί να γίνω αν βγάλει ένα σωστό αυτοκίνητο
-
Oυτε κι εγω καταλαβαινω γιατι κατηγορειται ετσι η οδικη συμπεριφορα του αυτοκινητου. Δεν ειναι φτιαγμενο ουτε για κοντρες, ουτε για ειδικες διαδρομες. Δεν ειναι GTI.
Ειναι ομως ενα πανεμορφο, ασφαλεστατο, ανετοτατο, με παρα πολυ καλη ποιοτητα κυλισης αυτοκινητο, που δεν θα σε φερει ποτε σε δυσκολη θεση, ακομα και βλακεια να κανεις μεσα στη στροφη. Ουτε υποστροφες συναντησα, ουτε υπερβολικες κλισεις.
Ταξιδεψα ομως 560 χιλιομετρα στην Εθνικη και την ορεινη Αρκαδια και κατεβηκα φρεσκος και ατσαλακωτος. Αν αυτο το λετε ανθρωπομεταφορεα, εγω το λεω συγχρονο οικογενειακο. Και τωρα που οι προτεραιοτητες μου εχουν αλλαξει, που δεν με συγκινει πλεον οπως παλια να μπαινω στις στροφες διχως αυριο, να μαζευω κολους και μουρες, να βλεπω ποσο ελιωσα τα λαστιχα μου σε μια βολτα, με καλυπτει η Δελτα 200%. Δεν ειναι ολα τα αυτοκινητα ιδια, ουτε απευθυνονται στο ιδιο κοινο.
Και μιας και την Παρασκευη παρελαβα την κουκλα μου, οριστε και 3 φωτογραφιες!
Ειμαι πραγματικα κατενθουσιασμενος με την επιλογη μου.
-
Ο χρήστης alkis_ita έγραψε:
Ειμαι πραγματικα κατενθουσιασμενος με την επιλογη μου.
Αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία και τίποτα άλλο.
Να τη χαίρεσαι και να αργήσεις πολύ να τη βαρεθείς.
υ.γ. πολύ ωραίες φωτογραφίες!
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
οι lancia απ'οτι εχω καταλαβει χαρακτηριστηκαν λανθασμενα 'αγωνιαρικες' λογω της συμμετοχης στο wrc και της integrale ,η οποια ηταν το evo της εποχης της, αλλα πιο πολυ στο στυλ της mb στοχευαν παντα
εκεινοι ομως ειναι υπευθυνοι για την αλλαγη της εικονας τους.πώς περιμενουν ειδικα οι νεοτεροι να γνωριζουντην ιστορια τους?
Ανάλογα τι θεωρείς στυλ τις Mercedes. Οι αληθινές Mercedes δεν ήταν ποτέ το γεροντιζέ αυτοκίνητο, κάτι που είναι τη σήμερον ημέρα.
Ξέρεις είναι μέγιστη προσβολή για ένα πραγματικό lancista να του λες ότι το παρελθόν της Lancia είναι η Integrale.
Η Mercedes ήταν ...γεροντιζε για κάποιο διάστημα, σήμερα, κάθε άλλο παρά αυτό δεν είναι, αν κρίνεις από την γκάμα της... Ακόμη και στην Ελλάδα, η SLK , A,B,C class κάθε άλλο παρά σε γέρους απευθύνονται για παράδειγμα...
Η Lancia όσο δεν έχει πλήρη γκάμα, θα παλεύει να μείνει στην αγορά αυτόνομα... Τα δείγματα είναι θετικά τελευταία και θέλει 1-2 μοντέλα , ένα καλό μικρό σαν το Υ με 5 πόρτες που ετοιμάζεται κι ένα coupe για να λειτουργήσει σαν κράχτης για τα υπόλοιπα, για να ξαναμπεί στο παιχνίδι...
Επίσης, σπορ καταβολές είχε πάντα, αλλά όχι ,ας πούμε, ακραίες όπως στην HF. Πάντα είχε καλά μοτέρ και καλό κράτημα κάθε Lancia. Το σωστό είναι η γκάμα να είναι προσανατολισμένη στην άνεση και να υπάρχει και ένα μοντέλο πιο σπορ, όπως συμβαίνει και στην Audi πχ...
(αυτό αφιερωμένο στον Qsisvts! ) -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Επίσης, σπορ καταβολές είχε πάντα, αλλά όχι ,ας πούμε, ακραίες όπως στην HF. Πάντα είχε καλά μοτέρ και καλό κράτημα κάθε Lancia. Το σωστό είναι η γκάμα να είναι προσανατολισμένη στην άνεση και να υπάρχει και ένα μοντέλο πιο σπορ, όπως συμβαίνει και στην Audi πχ...
(αυτό αφιερωμένο στον Qsisvts! )μα δεν ειναι και τοσο διαφορετικες στη φιλοσοφια αυτες οι 2 εταιρειες.
και συμφωνω με την alba αν η lancia ειχε περισσοτερο χρημα στη διαθεση της θα ηταν audi.στο πιο ιταλικο βεβαια αλλα πανω κατω ιδιας φιλοσοφιας.
παντως κι εγω λογω της integrale λανθασμενα την ειχα συνδεσει με αρκετα σπορ κατασκευες
-
Ο χρήστης alkis_ita έγραψε:
Oυτε κι εγω καταλαβαινω γιατι κατηγορειται ετσι η οδικη συμπεριφορα του αυτοκινητου. Δεν ειναι φτιαγμενο ουτε για κοντρες, ουτε για ειδικες διαδρομες. Δεν ειναι GTI.
Ειναι ομως ενα πανεμορφο, ασφαλεστατο, ανετοτατο, με παρα πολυ καλη ποιοτητα κυλισης αυτοκινητο, που δεν θα σε φερει ποτε σε δυσκολη θεση, ακομα και βλακεια να κανεις μεσα στη στροφη. Ουτε υποστροφες συναντησα, ουτε υπερβολικες κλισεις.
......
Ειμαι πραγματικα κατενθουσιασμενος με την επιλογη μου.καλοριζικη καλα και ασφαλη χιλιομετρα να εχεις αγαπητε!
ομορφο χρωμα!
-
Σας ευχαριστω πολυ για τις ευχες σας. Πραγματικα αυτο που μετραει ειναι να ειναι ο καθενας ευχαριστημενος με την επιλογη του. Καθε ανθρωπος εχει αλλες αναγκες και αλλες προτιμησεις.
Άλλωστε το τελειο αυτοκινητο δεν υπαρχει. Αν υπηρχε, θα εβγαινε μονο αυτό και οι αλλες μαρκες δεν θα ειχαν λογο υπαρξης!!
Και εχοντας διαβασει ορισμενα πραγματα για την ιστορια της Lancia, εχοντας δει απο κοντα Lancia του παρελθοντος, αλλα και απο τα οσα πραγματικα σημαντικα γραφονται σε αυτο το φορουμ, συμφωνω οτι η Delta ειναι η πρωτη πραγματικη Lancia εδω και χρονια.ΥΓ. Δεν ειμαι γιατρος!
-
Πραγματικά έχει πολύ δρόμο ακόμα η lancia να διανύσει για να φτάσει την αξία του golf!το λες γιατι τα οδηγησες η απλα γιατι το λεει ο τυπος συμφωνεις?
Η δ οχι μονο εχει σπορτιφ συμπεριφορα αλλα ειναι και ανετη.εμενα δεν με προβληματισε ποτε στο οριο και ειναι πολυ ουδετερη αλλα και προβλέψιμη στο οριο. -
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Πραγματικά έχει πολύ δρόμο ακόμα η lancia να διανύσει για να φτάσει την αξία του golf!το λες γιατι τα οδηγησες η απλα γιατι το λεει ο τυπος συμφωνεις?
Η δ οχι μονο εχει σπορτιφ συμπεριφορα αλλα ειναι και ανετη.εμενα δεν με προβληματισε ποτε στο οριο και ειναι πολυ ουδετερη αλλα και προβλέψιμη στο οριο.φιλε limited το σπορτιφ διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο και μην ξεχνας οτι καποια αυτοκινητα (ονοματα δε λεμε ) παρολο που ειναι σπορτιφ χαρακτηριζονται ταξιαδιαρικα και αδιαφορα απο μερικους 'χεραδες' .
το θεμα ειναι ποσο προκατειλημμενος ειναι καποιος με καποια μαρκα
τη δ δεν εχει τυχει να την οδηγησω , ομως ο τροπος με τον οποιο την πλασαρουν αυτοι που την εφτιαξαν δεν υπονοει καποια σπορ συμπεριφορα , αλλα το πιο κυριλε , πολυτελη και ευρυχωρο μικρομεσαιο.
δεν πιστευω φυσικα οτι ειναι και καμια βαρκα ή ταφος το αυτοκινητο σου, αλλα δε βαζει και φωτια στο δρομους, ετσι δεν ειναι?θες να στηριξεις την επιλογη σου και καλα κανεις
να δεχεσαι ομως οχι μονο τα θετικα σχολια που λεγονται για το αυτοκινητο σου , αλλα και τα αρνητικα.
δεν γινεται παντου να ειναι τελειοφιλικα παντα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Η δ οχι μονο εχει σπορτιφ συμπεριφορα αλλα ειναι και ανετη.εμενα δεν με προβληματισε ποτε στο οριο και ειναι πολυ ουδετερη αλλα και προβλέψιμη στο οριο.φιλε limited το σπορτιφ διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο και μην ξεχνας οτι καποια αυτοκινητα (ονοματα δε λεμε ) παρολο που ειναι σπορτιφ χαρακτηριζονται ταξιαδιαρικα και αδιαφορα απο μερικους 'χεραδες' .
το θεμα ειναι ποσο προκατειλημμενος ειναι καποιος με καποια μαρκα
τη δ δεν εχει τυχει να την οδηγησω , ομως ο τροπος με τον οποιο την πλασαρουν αυτοι που την εφτιαξαν δεν υπονοει καποια σπορ συμπεριφορα , αλλα το πιο κυριλε , πολυτελη και ευρυχωρο μικρομεσαιο.
δεν πιστευω φυσικα οτι ειναι και καμια βαρκα ή ταφος το αυτοκινητο σου, αλλα δε βαζει και φωτια στο δρομους, ετσι δεν ειναι?θες να στηριξεις την επιλογη σου και καλα κανεις
να δεχεσαι ομως οχι μονο τα θετικα σχολια που λεγονται για το αυτοκινητο σου , αλλα και τα αρνητικα.
δεν γινεται παντου να ειναι τελειοφιλικα παντα
φιλε QsisVTS ποτε δεν ειπα σε κανενα σχολιο μου οτι η δ ειναι το τελειο αυτοκινητο.αλλα διαβαζοντας συνέχεια σχολια αρνητικα τα οποια απλα παραπλανουν ειναι αδικο οχι για εμενα, αλλα τον υποψηφιο αγοραστη ο οποιος μπορει να μην προβει στην αγορα ενος αυτοκινητου γιατι εχει διαβασει παραπλανητικα σχολια.
η ουσια ειναι οτι οσοι την αγορασαν τελικα, εχουν να λενε οτι ειναι ανωτερο απο αυτο που περιμενανε,και σε αυτο καλα κανει to marketing του groupo.
-
Πραγματικά έχει πολύ δρόμο ακόμα η lancia να διανύσει για να φτάσει την αξία του golf!Τωρα αυτα τα θες και τα λες η σου ξεφευγουν?
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Πραγματικά έχει πολύ δρόμο ακόμα η lancia να διανύσει για να φτάσει την αξία του golf!Τωρα αυτα τα θες και τα λες η σου ξεφευγουν?
Γιατί διαφωνείς σε κάτι;
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Η δ οχι μονο εχει σπορτιφ συμπεριφορα αλλα ειναι και ανετη.εμενα δεν με προβληματισε ποτε στο οριο και ειναι πολυ ουδετερη αλλα και προβλέψιμη στο οριο.Έχω οδηγήσει golf V 1.6 FSI & VI 1.4 TSI 122hp, passat 1.8 TSI (για μια εβδομάδα και αρκετά χλμ.) και ήμουν για πολλή ώρα συνοδηγός σε A3 1.4 TSI και S3.
Έχω κάνει περίπου 200.000 χλμ. σε αυτοκίνητα με ημιάκαμπτο και η διαφορά με τα παραπάνω είναι εμφανής κυρίως στο ότι η ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω δίνει στο αυτοκίνητο ένα πολύπλευρο χαρακτήρα καθιστώντας για παράδειγμα το σπορ στημένο S3 εξαιρετικά άνετο.
Χωρίς να έχω οδηγήσει τη Δ είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν μπορεί να το πετύχει αυτό γιατί δεν έχει την μηχανολογική υποδομή.
Ρίξανε πολλή βάση στην πολυτέλεια και θέλοντας να διατηρήσουν την τιμή χαμηλά αφήσανε σε δεύτερη μοίρα τα τεχνικά χαρακτηριστικά εφαρμόζοντας έτοιμες ανέξοδες λύσεις.
Προσωπικά σε ένα αυτοκίνητο κοιτάζω πρώτα το σύνολο των τεχνικών του χαρακτηριστικών και έπειτα την πολυτέλεια και τον σχεδιασμό που μου αρέσουν μεν αλλά στο κάτω-κάτω της γραφής αυτοκίνητο αγοράζω και όχι καθιστικό. -
καταλαβαίνουμε πόσο πιο μπροστά είναι το golf και το VAG γενικότερα αφού καταφέρνουν να συνδυάσουν άνεση και σπορτίφ συμπεριφορά σε αυτοκίνητα με προσιτές τιμές.
Πραγματικά έχει πολύ δρόμο ακόμα η lancia να διανύσει για να φτάσει την αξία του golf!H Delta κατα τη γνωμη σου δε συνδιαζει ανεση, σπορτιφ συμπεριφορα και προσιτη τιμη?
Με επιπλεον μαλιστα προσοντα τη πολυτελεια (συνεπως και την ποιοτητα) και την εμφανιση?Χωρίς να έχω οδηγήσει τη Δ είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν μπορεί να το πετύχει αυτό γιατί δεν έχει την μηχανολογική υποδομή.
Τοτε οδηγησε την. Για να σιγουρευτεις.
Ρίξανε πολλή βάση στην πολυτέλεια
Συνεπως και στην ποιοτητα. Καλο ειναι αυτο.
Προσωπικά σε ένα αυτοκίνητο κοιτάζω πρώτα το σύνολο των τεχνικών του χαρακτηριστικών
στο κάτω-κάτω της γραφής αυτοκίνητο αγοράζω και όχι καθιστικό.
Ακριβως. Αυτοκινητο αγοραζεις.
Οχι καθιστικο, ουτε νουμερα και τεχνικα χαρακτηριστικα.
Για να αποφασισεις αν πρεπει να αγορασεις το οποιοδηποτε αυτοκινητο, πρεπει να το οδηγησεις.Έχω οδηγήσει golf V 1.6 FSI & VI 1.4 TSI 122hp, passat 1.8 TSI (για μια εβδομάδα και αρκετά χλμ.) και ήμουν για πολλή ώρα συνοδηγός σε A3 1.4 TSI και S3.
Κατι εκτος απο vag εχεις οδηγησει?
-
Η δ οχι μονο εχει σπορτιφ συμπεριφορα αλλα ειναι και ανετη.εμενα δεν με προβληματισε ποτε στο οριο και ειναι πολυ ουδετερη αλλα και προβλέψιμη στο οριο.Έχω οδηγήσει golf V 1.6 FSI & VI 1.4 TSI 122hp, passat 1.8 TSI (για μια εβδομάδα και αρκετά χλμ.) και ήμουν για πολλή ώρα συνοδηγός σε A3 1.4 TSI και S3.
Έχω κάνει περίπου 200.000 χλμ. σε αυτοκίνητα με ημιάκαμπτο και η διαφορά με τα παραπάνω είναι εμφανής κυρίως στο ότι η ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω δίνει στο αυτοκίνητο ένα πολύπλευρο χαρακτήρα καθιστώντας για παράδειγμα το σπορ στημένο S3 εξαιρετικά άνετο.
Χωρίς να έχω οδηγήσει τη Δ είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν μπορεί να το πετύχει αυτό γιατί δεν έχει την μηχανολογική υποδομή.
Ρίξανε πολλή βάση στην πολυτέλεια και θέλοντας να διατηρήσουν την τιμή χαμηλά αφήσανε σε δεύτερη μοίρα τα τεχνικά χαρακτηριστικά εφαρμόζοντας έτοιμες ανέξοδες λύσεις.
Προσωπικά σε ένα αυτοκίνητο κοιτάζω πρώτα το σύνολο των τεχνικών του χαρακτηριστικών και έπειτα την πολυτέλεια και τον σχεδιασμό που μου αρέσουν μεν αλλά στο κάτω-κάτω της γραφής αυτοκίνητο αγοράζω και όχι καθιστικό.οπως και να'χει αφου δεν έχεις οδηγήσει και την δ δεν μπορείς να εκφέρεις γνώμη τύπου 'Πραγματικά έχει πολύ δρόμο ακόμα η lancia να διανύσει για να φτάσει την αξία του golf!'
πες οτι θεωρείς πχ οτι το γκολφ εχει καλύτερες προδιαγραφές απο τεχνικής σκοπιάς.. αλλά να εκφέρεις γνώμη για την απόσταση της διαφοράς που έχουν τα 2 αμάξια είναι άκυρο.
Lancia Delta 2008