-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Μα δεν αναφερομουν στο θεμα της εμφανισης (οπως προειπα αλλωστε προσωπικα μου αρεσει πολυ) αλλα στο θεμα της οδικης συμπεριφορας.
Διαβαζοντας και το τεστ των 4Τ γινεται λογος για θυσια των οδηγικων ανησυχιων. Σε αυτο αναφερομαι. Καλη η εμφαση στην ανεση αλλα δεν φτανει μονο αυτο. Οι παλιες Delta ειχαν οδηγικη αισθηση ακομα στις απλες εκδοσεις τους. Υπηρχαν και υπαρχουν αυτοκινητα που συνδυαζουν πολυ καλα την ανεση με το οδηγικο στοιχειο (βλ. πλατφορμα C του γκρουπ VAG ή τα παλαιοτερα γαλλικα). Αυτο θα περιμενα απο την νεα Delta αλλα αποτι διαβαζω δεν φαινεται να το εχει (με την επιφυλαξη μιας προσωπικης δοκιμης).Καλά'ασε τι γράφουν τα τεστ.
Μόνο αν την οδηγήσεις θα έχεις την πραγματική εικόνα του αυτοκινήτου.
Δες τι γράφει κάποιος που την οδήγησε και μάλιστα την παρήγγειλε:
'...Στην αντιπροσωπεία της Λάρισας έχει μια λευκή Oro 1.4 150 HP με μαύρο εσωτερικό δέρμα/αλκαντάρα. Την οδήγησα από την αντιπροσωπεία μέχρι τη Φαρκαδόνα και γύρισα πίσω. Δεν ξέρω πια τι ορίζεται ως σπορ και τι όχι - αυτό που ξέρω είναι ότι σε στήσιμο ήταν σαν το Bravo, αλλά με ακόμα πιο σταθερό πάτημα στα πολλά χιλιόμετρα. Όπως και στο Bravo, το τιμόνι δίνει μια ελαφρώς περίεργη αίσθηση στις πρώτες μοίρες στροφής του και το νιώθεις κάπως ελαφρύ, αλλά μόνο σ'αυτήν τη φάση. Στην πραγματικότητα όμως, η υποστροφή λάμπει διά της απουσίας της, ενώ το να τοποθετήσεις το αυτοκίνητο στις στροφές είναι εύκολη υπόθεση, γιατί η απόκριση τόσο του τιμονιού όσο και του σασσί είναι άμεση και πρόθυμη. Σημαδεύεις, στρίβεις το τιμόνι, το αυτοκίνητο βάζει τη μύτη ΜΕΣΑ και η φάση καθάρισε. Η ανάρτηση είναι σφιχτή, όπως και στην 159. Δεν κοπανάει πουθενά, δεν κουράζει, αλλά το καταλαβαίνεις ότι δεν είναι 'μαγικό χαλί' και ένα κατασκεύασμα που πλέει σα μαούνα...'
http://www.alfisti.gr/forum/showthread. ... 6&page=111' target='_blank
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
.... οι Ιταλοί δεν φαίνεται να έχουν λάβει υπόψη τους καθολου τον παράγοντα της οδηγικής ευχαρίστησης ή τουλαχιστον μιας ενδιαφερουσας οδικης συμπεριφορας....
Ποιος ειναι ο ορισμος της οδηγικης ευχαριστησης και ποιος τον διατυπωσε??
Τι σημαινει ενδιαφερουσα οδικη συμπεριφορα και ποιες ειναι οι παραμετροι που την οριζουν??Διαβαζοντας και το τεστ των 4Τ γινεται λογος για θυσια των οδηγικων ανησυχιων.
Αυτες οι ανησυχιες ειναι κατι σταθερο??
Τις εχουν ολοι οι οδηγοι (οδηγικες γαρ) και ειναι σε ολους τους οδηγους οι ιδιες??Οι ανησυχίες δεν είναι κάτι σταθερό φυσικά, το αν όμως το αυτοκίνητο που οδηγείς είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις ανησυχίες του εκάστοτε εντύπου (για αυτό υπάρχουν και τόσα) είναι κάτι που δεν αλλάζει. Όταν επομένως διαβάζει κάποιος 4Τ ή Drive π.χ. γνωρίζει κατά πόσο οι ανησυχίες των δοκιμαστών με τις δικές του απέχουν ή συγκλίνουν.
Συμφωνω απολυτα με την τοποθέτησή σου, η οποια με καλυπτει.
-
Εγώ πριν την παραγγείλω την οδήγησα δυο φορές, μια σε ανηφορικό δρόμο με στροφές και επιστροφή με κατηφόρα και μια στην ΕΟ στο ύψος της Θήβας. Μπορείς να κινηθείς ταχύτατα και με ασφάλεια παντού και πάντα, δεν συζητείται αυτό. Στις στροφές δεν με προβλημάτισε καθόλου, ενώ και όταν τούρμπιζε δεν έχανε την τροχιά του. Τα προσπεράσματα παιχνιδάκι, δεν χρειάζεται να κατεβάσεις απλά πατάς το γκάζι και ας έχει 1500 στροφές το μοτέρ. Για μένα είναι όσο 'σπορ' χρειάζομαι, για τους δοκιμαστές των περιοδικών ίσως θα έπρεπε να έχει κούτσουρο αναρτήσεις και 326 καθαρόαιμα να τους ικανοποιήσει.
Εξάλλου το gruppo έχει και άλλες επιλογές για όλα τα γούστα, ενώ πρέπει να μείνει χώρος για την 149 που λογικά θα είναι με πιο σπορ προδιαγραφές.
Είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με ταξιδιάρικο χαρακτήρα, αυτό για μένα είναι σπορ, για άλλους είναι άλλες οι απαιτήσεις. -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Μα δεν αναφερομουν στο θεμα της εμφανισης (οπως προειπα αλλωστε προσωπικα μου αρεσει πολυ) αλλα στο θεμα της οδικης συμπεριφορας.
Διαβαζοντας και το τεστ των 4Τ γινεται λογος για θυσια των οδηγικων ανησυχιων. Σε αυτο αναφερομαι. Καλη η εμφαση στην ανεση αλλα δεν φτανει μονο αυτο. Οι παλιες Delta ειχαν οδηγικη αισθηση ακομα στις απλες εκδοσεις τους. Υπηρχαν και υπαρχουν αυτοκινητα που συνδυαζουν πολυ καλα την ανεση με το οδηγικο στοιχειο (βλ. πλατφορμα C του γκρουπ VAG ή τα παλαιοτερα γαλλικα). Αυτο θα περιμενα απο την νεα Delta αλλα αποτι διαβαζω δεν φαινεται να το εχει (με την επιφυλαξη μιας προσωπικης δοκιμης).Καλά'ασε τι γράφουν τα τεστ.
Μόνο αν την οδηγήσεις θα έχεις την πραγματική εικόνα του αυτοκινήτου.
Δες τι γράφει κάποιος που την οδήγησε και μάλιστα την παρήγγειλε:
'...Στην αντιπροσωπεία της Λάρισας έχει μια λευκή Oro 1.4 150 HP με μαύρο εσωτερικό δέρμα/αλκαντάρα. Την οδήγησα από την αντιπροσωπεία μέχρι τη Φαρκαδόνα και γύρισα πίσω. Δεν ξέρω πια τι ορίζεται ως σπορ και τι όχι - αυτό που ξέρω είναι ότι σε στήσιμο ήταν σαν το Bravo, αλλά με ακόμα πιο σταθερό πάτημα στα πολλά χιλιόμετρα. Όπως και στο Bravo, το τιμόνι δίνει μια ελαφρώς περίεργη αίσθηση στις πρώτες μοίρες στροφής του και το νιώθεις κάπως ελαφρύ, αλλά μόνο σ'αυτήν τη φάση. Στην πραγματικότητα όμως, η υποστροφή λάμπει διά της απουσίας της, ενώ το να τοποθετήσεις το αυτοκίνητο στις στροφές είναι εύκολη υπόθεση, γιατί η απόκριση τόσο του τιμονιού όσο και του σασσί είναι άμεση και πρόθυμη. Σημαδεύεις, στρίβεις το τιμόνι, το αυτοκίνητο βάζει τη μύτη ΜΕΣΑ και η φάση καθάρισε. Η ανάρτηση είναι σφιχτή, όπως και στην 159. Δεν κοπανάει πουθενά, δεν κουράζει, αλλά το καταλαβαίνεις ότι δεν είναι 'μαγικό χαλί' και ένα κατασκεύασμα που πλέει σα μαούνα...'
http://www.alfisti.gr/forum/showthread. ... 6&page=111' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Προτείνεις να μην λάβει υπόψη του τα τεστ των περιοδικών, και να λάβει αυτά που γράφονται σε ένα φορουμ που ξεχειλίζει από 'αντικειμενικές' απόψεις;
O ίδιος χρήστης που επικαλείσαι παραπάνω έγραψε επίσης:
Παιδιά, η τιμή της είναι πολύ ανταγωνιστική και θα προκαλέσει μπελάδες στους γερμανούς. Άντε, καιρός να ξαναπιάσει δουλειά η ομάδα του Auto Motor und Sport για να κατασκευάσει καινούργιο σκάνδαλο. Πρώτα απειλήθηκε η Golfω κι έσπευσαν να επινοήσουν το σκάνδαλο με τα φρένα του Bravo. Τώρα θα κινδυνέψουν η φτιασιδωμένη Golfω (λέγε με Α3 Sportback - άκου... Sport ), η Merc B-Klasse και η πανάσχημη BMW 1-Reihe. Να δω τι σκάνδαλο θα επινοήσουν αυτήν τη φορά τα τζιμάνια του Auto Motor und Sport...
Το μόνο που έχω να απαντήσω είναι:
+Daily Mirror -
χωρίς να πατήσω στο λινκ, θα τολμήσω μαντεψιά:
-Λάρισσα+χιουμορ τύπου Γκολφω = κάποιος παλιός γνωστός μας;ρε συ trav, μήπως να σοβαρευόμασταν λίγο; (και φυσικά δεν αναφέρομαι στην δελτα)
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Φίλε κορσαίρ, την οδήγησες;τωωωωρα....
-
@vasgti, charmak
καλώς τα παιδιά... σαν τους τερμίτες ένα πράγμα.
-
Αφού ορίσουμε τον όρο 'σπορ', μετά μπορούμε να αναλύσουμε και το 'αντικειμενικές απόψεις'.
Πάντως θα είχε πλάκα αυτές να ταυτίζονται με τις απόψεις των δημοσιογράφων του 'ειδικού τύπου'. -
Πάντως δεν είπε κανείς (τουλάχιστον όχι εγώ) ότι το μη σπορ σημαίνει κάτι κακό. Απλά είναι άλλος ο προσανατολισμός της. Και το 'όχι σπορ' δεν σημαίνει ούτε ότι δεν στρίβει ούτε ότι είναι κακό αυτοκίνητο.
eddie δε νομίζω να χρειάζεται να δείξω πιστοποιητικό ιταλοφιλίας για να μπορώ να κριτικάρω της απόψεις κάποιου. Και δεν κατάλαβα τι ζόρι τραβάς, εκτός κι αν έχεις κανένα βαρέλι με μελάσσα και φοβάσαι μη στο φάω.
-
Δεν είναι λογικό να ζητάτε σπορ συμπεριφορά από ένα μοντέλο που κράζει ότι φτιάχτηκε για ήσυχες καταστάσεις. Έτσι το πλασάρουν άλλωστε. Έχουν βάλει έναν μεσήλικα γκομενοστάρ να το διαφημίζει, όχι ένα νέο που να το στρίβει σε ειδικές. Πάρε δέρμα, πάρε ποιότητα κύλισης, πάρε ανέσεις, πάρε premium. Αν θες κάτι άλλο, υπάρχει η AR (GT, 159) και η FIAT (GP απλό και abarth).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν είναι λογικό να ζητάτε σπορ συμπεριφορά από ένα μοντέλο που κράζει ότι φτιάχτηκε για ήσυχες καταστάσεις. Έτσι το πλασάρουν άλλωστε. Έχουν βάλει έναν μεσήλικα γκομενοστάρ να το διαφημίζει, όχι ένα νέο που να το στρίβει σε ειδικές. Πάρε δέρμα, πάρε ποιότητα κύλισης, πάρε ανέσεις, πάρε premium. Αν θες κάτι άλλο, υπάρχει η AR (GT, 159) και η FIAT (GP απλό και abarth).Ακόμα και το αδελφό Bravo, από το οποίο προήλθε η Delta, έχει πολύ πιο σπορ συμπεριφορά. Το θέμα είναι ότι η Delta, όπως ακριβώς γράφτηκε, δεν ήθελαν να συμπεριφέρεται σπορτίβικα. Ένα μαλακό, μεγάλο και άνετο μικρομεσαίο είναι. Για μένα, αξίζει τα λεφτά της μέχρι δεκάρα πάντως, γι' αυτόν που θα τη δει από τη σωστή οπτική γωνία.
-
Το ζόρι μου είναι ότι μπαίνεις μόνο γι αυτό το λόγο, για να την πεις σε κάποιον δηλαδή. Εσύ αλήθεια την οδήγησες και σου φαίνονται αστεία αυτά που γράφει; Αυτά περί πιστοποιητικού ιταλοφιλίας ξέρεις ότι δεν έχουν καμμία σχέση με μένα.
Ώρες ώρες μου δίνεις την εντύπωση ότι ζεις στο δικό σου φανταστικό κόσμο όπου οι thundercats κυνηγούν το Mamra. Καλό κυνήγι... -
Στην Κινα θα την προωθησουν;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Το ζόρι μου είναι ότι μπαίνεις μόνο γι αυτό το λόγο, για να την πεις σε κάποιον δηλαδή. Εσύ αλήθεια την οδήγησες και σου φαίνονται αστεία αυτά που γράφει; Αυτά περί πιστοποιητικού ιταλοφιλίας ξέρεις ότι δεν έχουν καμμία σχέση με μένα.
Ώρες ώρες μου δίνεις την εντύπωση ότι ζεις στο δικό σου φανταστικό κόσμο όπου οι thundercats κυνηγούν το Mamra. Καλό κυνήγι...σνιαρφ
αυτό είχα να πω και τίποτε αλλο -
Να δώσω ένα παράδειγμα...
Πριν μερικές μέρες, συζητούσαμε παρέα με τον ...άλλο γέροντα του forum (**koutsan ** ), τι αυτοκίνητο θ'αγοράζαμε αν μας άφηνε η τσιγκουνιά μας (η δική μου έμφυτη, του koutsan λόγω προχωρημένου γήρατος... )...
-'Ωραίο το GTi , αλλά πολύ σκληρό...'
-'Αλήθεια, τόσο σκληρό;'
-'Τι να σου πω... Εγώ το GT και το βρήκα σκληρό, που τα περιοδικά το βρίσκουν...μαλακό και προτιμούν το GTi...'
-'Άσε, δεν είναι για μας τέτοια πράγματα, έχουμε την μέση, τ' αθριτικά μας....'Καταλαβαίνετε λοιπόν λίγο το κλίμα.... Καταλήξαμε πως θα θέλαμε μια ...μικρή C5 με ένα turbo και 200 άλογα για τον koutsan, ενώ εγώ αρκούμαι και σε λιγότερα, αλλά θέλω οπωσδήποτε ημιαυτόματο κιβώτιο με 2 συμπλέκτες, ή έστω κι έναν, δεν θα τα χαλάσουμε...
Στην τελική, είμαι καλύτερος οδηγός και θα του ρίχνω στ' αυτιά του **koutsan **, αυτός δεν μπορεί να κουνηθεί από τα γεράματα, σιγά μην κουμαντάρει 200 άλογα...Τι θέλω να πω μ' όλα αυτά: η σπορ συμπεριφορά που καταλήγει σε ΠΟΛΥ σκληρή ανάρτηση , για κάποιους ΔΕΝ είναι το ζητούμενο... Εγώ θέλω κάτι πιο μαλακό κι ας μπω σε μια στροφή με 5 χλμ λιγότερα, αρκεί να διατηρώ την μέση μου σε ένα κομμάτι κατά την διάρκεια της οδήγησης... Για μένα , αν η Delta έχει την ανάρτηση που περιγράφουν τα περιοδικά, θα ήταν ιδανική (δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται με τις αναπηδήσεις του ημιάκαμπτου... ), αλλά δυστυχώς, αν και γι' αυτά που προσφέρει δεν την θεωρώ ακριβή, κόβεται λόγω μεγέθους , καθώς παραείναι μεγάλη... Αν γινόμουν πολύ αυστηρός, θα έλεγα κάτι και για τα ασημί φινιρίσματα στο εσωτερικό, αλλά εδώ άλλοι βρίσκουν το Leon super, μην γίνω και πλεονέκτης...
Θα συνεχίσω λοιπόν να κάνω προσευχές (όχι απευθείας, βάζω μια θειά μου που πιστεύει πολύ μπας και πιάσουν... ) μήπως δούμε κάποια στιγμή κάτι κοντά στα 4 μέτρα με υδροπνευματική... Ξέρω πως είναι δύσκολο, αλλά το μόνο που θα χρειαζόταν είναι η επόμενη γενιά του C segment του PSA Group να στηριχτεί σε μια πιο κοντή έκδοση του πατώματος της C5...
Ούτως ή άλλως, τον πολύ τον ημιάκαμπτο τον βαριέται και ο Γάλλος στο τέλος...
-
@highfidelity...
τοσο σκληρο σου φανηκε το gti???εγω οταν το οδηγησα μου φανηκε οτι ειναι πολυ μαλακο..μαλιστα στις στροφες επαιρνε και τις κλισεις του...το cupra απο την αλλη ειναι κατσικι και το s3 μια μεση κατασταση(πιο πολυ προς το ανετο)Επειδη και γω αν και νεος εχω προβλημα με τη μεση μου με ενδιαφερει παρα πολυ ο τομεας ανεσης στον οποιο τα γαλλικα παρα τον ημιακαμπτο ειναι ασυναγωνιστα,χαρη ομως σε αυτον στις σπορ εκδοσεις των μοντελων τους ειναι κατσικια..
Ουτε γω πιστευω οτι σπορ=σκληρο και με τους δρομους που εχουμε καλο θα ταν να μη το σκεφτοταν κανεις,υπαρχουν λυσεις ετσι ωστε και κρατημα να εχεις και να μην παιρνεις κλιση στις στροφες και να μη σου σπαει η μεση...βεβαια δε μπορεις να τα χεις ολα στο μεγιστο βαθμο...
-
Μέρος της της κουβέντας των Statler and Waldorf υπήρξε και η (κλασική) φράση : 'Α ρε, όταν είμασταν νέοι δεν υφίστατο η έννοια σκληρή ανάρτηση'. Και πράγματι σε ό,τι με αφορά 10 χρόνια πριν δεν καταλάβαινα καν τι εννοούν κάποιοι όταν έλεγα ότι το αυτοκίνητό τους 'κοπανάει', τι θα πει 'σκληρό -μαλακό' και επίσης δεν έβλεπα κανένα λόγο ύπαρξης μιας 'άνετης' ανάρτησης...Ούτε καταλάβαινα τι σημαίνει κούραση, ατσαλάκωτος, άνετο ταξίδι...Απλά αυτά ήταν άγνωστες και ακαταλαβίστικες έννοιες για τον κόσμο του αυτοκινήτου, όπως τον έβλεπα εγώ ΤΟΤΕ.
Τώρα πλέον βεβαίως βεβαίως πίνω το τήλιό μου και το μόνο που με απασχολεί είναι ότι σύντομα θα με θάψουν χριστιανικά αν δεν κάτσω (και βαριέμαι φριχτά ) να φτιάξω διαθήκη που να ζητάω κάτι διαφορετικό .
Μα ακόμα και με το 1 πόδι στον τάφο να με βάλουν να 'δουλέψω' θέλουν -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Δεν είναι λογικό να ζητάτε σπορ συμπεριφορά από ένα μοντέλο που κράζει ότι φτιάχτηκε για ήσυχες καταστάσεις. Έτσι το πλασάρουν άλλωστε. Έχουν βάλει έναν μεσήλικα γκομενοστάρ να το διαφημίζει, όχι ένα νέο που να το στρίβει σε ειδικές. Πάρε δέρμα, πάρε ποιότητα κύλισης, πάρε ανέσεις, πάρε premium. Αν θες κάτι άλλο, υπάρχει η AR (GT, 159) και η FIAT (GP απλό και abarth).
Ακόμα και το αδελφό Bravo, από το οποίο προήλθε η Delta, έχει πολύ πιο σπορ συμπεριφορά. Το θέμα είναι ότι η Delta, όπως ακριβώς γράφτηκε, δεν ήθελαν να συμπεριφέρεται σπορτίβικα. Ένα μαλακό, μεγάλο και άνετο μικρομεσαίο είναι. Για μένα, αξίζει τα λεφτά της μέχρι δεκάρα πάντως, γι' αυτόν που θα τη δει από τη σωστή οπτική γωνία.
νομιζω οτι πολλα σωστα τα ειπεν ο manosk! αυτη η σωστη οπτικη γωνια δε ξερω σε ποσους θα υπαρχει nevertheless καλη τυχη στη λαντσια την οποια αγαπαμε απο μικρα παιδακια για τους γνωστους λογους αλλα τεινει να μας μισει...
υγ.εξοχη παρατηρηση του τριπολιτσωτη με τα χασκυ!
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Φίλε κορσαίρ, την οδήγησες;
τωωωωρα....
Να υποθέσω όπως εγώ οδήγησα F430, ε;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Φίλε κορσαίρ, την οδήγησες;
τωωωωρα....
Να υποθέσω όπως εγώ οδήγησα F430, ε;
Καλή;
Lancia Delta 2008