-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Φοβάμαι ότι ίσως δημιουργεί πολύ λεπτές χαρακιές στο βερνίκι που θα φαίνονται στον ήλιο. Όχι;Δοκιμασμενο.Τωρα αν εχω τοση στραβομαρα... Το σφουγγ δεν εχει καμμια σχεση με συρματινα που φανταζομαστε ισως στο πρωτο ακουσμα .Το υλικο ειναι σα βαμβακι.
-
Ο χρήστης cosco έγραψε:
Αν σου είναι εύκολο ανέβασε καμια φωτογραφία και γράψε λίγες περισσότερες για αυτήν την αλοιφήok, λεει πανω αλοιφη φινιρισματος - ψιλη!
Ειναι για μικρες γρατζουνιες (που δεν εχει φυγει χρωμα) και ειναι πολυ καλη! (φωτο later...)
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
ok, λεει πανω αλοιφη φινιρισματος - ψιλη!
Ειναι για μικρες γρατζουνιες (που δεν εχει φυγει χρωμα) και ειναι πολυ καλη! (φωτο later...)
thanks
θα περιμένω και για την φώτο
(μαμημένες μικρογρατζουνιές, ετοιμαστείτε και σας έφαγα ... )
-
-
-
Ο χρήστης JABAR έγραψε:
Φοβάμαι ότι ίσως δημιουργεί πολύ λεπτές χαρακιές στο βερνίκι που θα φαίνονται στον ήλιο. Όχι;
Δοκιμασμενο.Τωρα αν εχω τοση στραβομαρα... Το σφουγγ δεν εχει καμμια σχεση με συρματινα που φανταζομαστε ισως στο πρωτο ακουσμα .Το υλικο ειναι σα βαμβακι.
To διαφημιζουν σαν γομα 'σβυνει τα παντα'.Δεν θυμαμαι ακριβως την μαρκα ομως.
Εντιτ το βρηκα!FORTE XTREME μαγικη γομα της P&G. -
Ο χρήστης cosco έγραψε:
σε ευχαριστώ πολύ
τπτ
(ξεχασα να πω οτι ειναι 1lt και κανει 33
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Φοβάμαι ότι ίσως δημιουργεί πολύ λεπτές χαρακιές στο βερνίκι που θα φαίνονται στον ήλιο. Όχι;
Δοκιμασμενο.Τωρα αν εχω τοση στραβομαρα... Το σφουγγ δεν εχει καμμια σχεση με συρματινα που φανταζομαστε ισως στο πρωτο ακουσμα .Το υλικο ειναι σα βαμβακι.
To διαφημιζουν σαν γομα 'σβυνει τα παντα'.Δεν θυμαμαι ακριβως την μαρκα ομως.
Εντιτ το βρηκα!FORTE XTREME μαγικη γομα της P&G.Αυτο βγηκε λιγο μετα και δεν το προτεινα γιατι δεν το χω χρησιμοποιησει
-
Μεχρι τωρα γνωριζα για διαφορα ειδη γρατσουνιων, με γνωστα αιτια.
Μεγαλες και βαθιες, που τις εκαναν αλητες.
'Αραχνες' λογω απροσεκτου πλυσιματος ή φυτών που πλευρικά κανουν γρατσουνιες
Μικρες λογω διαφορων εμποδιων ή πραγματων που έρχονται σε επαφη με το αμαξωμα.Τωρα, παρατηρησα κατι αλλο: μικρες γρατσουνιες, που δεν μπορω να τις ενταξω στις παραπανω κατηγοριες.
Πρωτ' απ'ολα, δεν νομιζω να εγιναν απο ανθρωπο. Λογω του τυπου τους, λογω του σημειου που βρισκονται.
Πχ. πανω στο πορτ μπαγκαζ. Ή πισω στην κολωνα πίσω από το πίσω παραθυρο.
Μικρες. Μαλιστα, φαινεται κανονικα το χρωμα. Δεν εχει φυγει. Ωστοσο, φαινεται οτι ειναι γρατσουνιτσα.Σκεφτηκα διαφορα. Λογω θεσης, οπως ειπα και πιο πανω, δυσκολευομαι να καταλαβω πως εγιναν.
Σκεφτηκα, ισως ειναι γατες. Ομως καποιοι μου ειπαν οτι οι γατες περπατουν αθορυβα και χωρις νυχια. Βγαζουν νυχια μονο για σκαρφαλωμα(οχι πηδημα) και μονο οταν επιτιθενται.Τι να πω, δεν ειμαι και ειδικος κτηνιατρος!
Αλλοι μου ειπαν ισως ειναι ποντικια. Χμ, αυτο μου φαινεται πιο ρεαλιστικο. Εκεινα τα γαιδουρο-ποντικα των υπονομων. Αλλα και παλι δεν μπορω να ξερω σιγουρα.
Αλλος μου ειπε οτι ειναι ειδικη περιπτωση. Οτι δεν ειναι κλασικη γρατσουνια που φευγει χρωμα, αλλα εχει φυγει μονο το βερνικι. Κι αυτο μου φαινεται πιθανο. Αραγε το πρωτο σταδιο σε μια γρατσουνια, ειναι οτι φευγει το βερνικι? Δηλαδη εγινε με μικρη πιεση οποτε δεν εφυγε το χρωμα?Εσεις τι λετε γι' αυτου του ειδους τις γρατσουνιες? Εγινε κατανοητο για ποιο πραγμα αναφερομαι?
Αυτες οι ειδικες αλοιφες που περνουν χρωμα απο διπλανα σημεια και το 'βαζουν' πανω στο σημειο της γρατσουνιας εξαλειφοντας την, κανουν τιποτε? Δοκιμασα μια, φαινεται σαν να αχνισε λιγο η γρατσουνια. Αλλα δεν ξερω αν ενδεικνυται η χρηση του ή μηπως κανουν κακο στο χρωμα.
Επισης, αν εβαζα σκετο βερνικι στα σημεια αυτα? Να πω οτι εχω προμηθευτει το αυθεντικο χρωμα και βερνικι απο την αντιπροσωπεια, για να επιδιορθωνω διαφορες γρατσουνιες. Ηταν σωτηριο σε βαθια γρατσουνια-χαραγμα, ομως δεν νομιζω θα βοηθησει σε τετοιου ειδους μικρογρατσουνιες. Ισως ομως αν ηταν θεμα βερνικιου(οπως ειπε καποιος) αν εβαζα λιγο βερνικι αυθεντικο αντιπροσωπειας, να βελτιωνε την κατασταση?
Εν τελει, τι συμβαινει με αυτου του τυπου τις γρατσουνιες και τι να κανω? (ελπιζω να προτεινετε κατι, οχι να περιμενω το επομενο...βαψιμο...μετα απο χρονια!).
-
Καμιά φορά το σέξ στο αυτοκίνητο δημιουργεί ΑΠΑΓ* , έχεις τέτοιο κίνδυνο μήπως ?
*= αγνώστου προέλευσης ανεξιχνίαστες γρατζουνιές
-
karib εσύ ο ίδιος έχεις ανοίξει ίδιο θέμα.
Το ποστ σου μεταφέρεται εκεί.[moderator]
-
Ο χρήστης karib έγραψε:
Μεχρι τωρα γνωριζα για διαφορα ειδη γρατσουνιων, με γνωστα αιτια.
Μεγαλες και βαθιες, που τις εκαναν αλητες.
'Αραχνες' λογω απροσεκτου πλυσιματος ή φυτών που πλευρικά κανουν γρατσουνιες
Μικρες λογω διαφορων εμποδιων ή πραγματων που έρχονται σε επαφη με το αμαξωμα.Τωρα, παρατηρησα κατι αλλο: μικρες γρατσουνιες, που δεν μπορω να τις ενταξω στις παραπανω κατηγοριες.
Πρωτ' απ'ολα, δεν νομιζω να εγιναν απο ανθρωπο. Λογω του τυπου τους, λογω του σημειου που βρισκονται.
Πχ. πανω στο πορτ μπαγκαζ. Ή πισω στην κολωνα πίσω από το πίσω παραθυρο.
Μικρες. Μαλιστα, φαινεται κανονικα το χρωμα. Δεν εχει φυγει. Ωστοσο, φαινεται οτι ειναι γρατσουνιτσα.Σκεφτηκα διαφορα. Λογω θεσης, οπως ειπα και πιο πανω, δυσκολευομαι να καταλαβω πως εγιναν.
Σκεφτηκα, ισως ειναι γατες. Ομως καποιοι μου ειπαν οτι οι γατες περπατουν αθορυβα και χωρις νυχια. Βγαζουν νυχια μονο για σκαρφαλωμα(οχι πηδημα) και μονο οταν επιτιθενται.Τι να πω, δεν ειμαι και ειδικος κτηνιατρος!
Αλλοι μου ειπαν ισως ειναι ποντικια. Χμ, αυτο μου φαινεται πιο ρεαλιστικο. Εκεινα τα γαιδουρο-ποντικα των υπονομων. Αλλα και παλι δεν μπορω να ξερω σιγουρα.
Αλλος μου ειπε οτι ειναι ειδικη περιπτωση. Οτι δεν ειναι κλασικη γρατσουνια που φευγει χρωμα, αλλα εχει φυγει μονο το βερνικι. Κι αυτο μου φαινεται πιθανο. Αραγε το πρωτο σταδιο σε μια γρατσουνια, ειναι οτι φευγει το βερνικι? Δηλαδη εγινε με μικρη πιεση οποτε δεν εφυγε το χρωμα?Εσεις τι λετε γι' αυτου του ειδους τις γρατσουνιες? Εγινε κατανοητο για ποιο πραγμα αναφερομαι?
Αυτες οι ειδικες αλοιφες που περνουν χρωμα απο διπλανα σημεια και το 'βαζουν' πανω στο σημειο της γρατσουνιας εξαλειφοντας την, κανουν τιποτε? Δοκιμασα μια, φαινεται σαν να αχνισε λιγο η γρατσουνια. Αλλα δεν ξερω αν ενδεικνυται η χρηση του ή μηπως κανουν κακο στο χρωμα.
Επισης, αν εβαζα σκετο βερνικι στα σημεια αυτα? Να πω οτι εχω προμηθευτει το αυθεντικο χρωμα και βερνικι απο την αντιπροσωπεια, για να επιδιορθωνω διαφορες γρατσουνιες. Ηταν σωτηριο σε βαθια γρατσουνια-χαραγμα, ομως δεν νομιζω θα βοηθησει σε τετοιου ειδους μικρογρατσουνιες. Ισως ομως αν ηταν θεμα βερνικιου(οπως ειπε καποιος) αν εβαζα λιγο βερνικι αυθεντικο αντιπροσωπειας, να βελτιωνε την κατασταση?
Εν τελει, τι συμβαινει με αυτου του τυπου τις γρατσουνιες και τι να κανω? (ελπιζω να προτεινετε κατι, οχι να περιμενω το επομενο...βαψιμο...μετα απο χρονια!).
Τυπωσε ολο αυτο το καλογραμμενο κείμενο,και πηγαινε στον ψυχολογο σου να του το δείξεις.Επισης πες του οτι η κυβερνηση ξέρει το πρόβλημα αλλα το κουκουλώνει.
-
Με χοντρή αλοιφή θα φύγουν τελείως ή σχεδόν τελείως. Ρίξε μια ματιά στις προηγούμενες σελίδες.
-
Ο χρήστης karib έγραψε:
Σκεφτηκα, ισως ειναι γατες. Ομως καποιοι μου ειπαν οτι οι γατες περπατουν αθορυβα και χωρις νυχια. Βγαζουν νυχια μονο για σκαρφαλωμα(οχι πηδημα) και μονο οταν επιτιθενται.Τι να πω, δεν ειμαι και ειδικος κτηνιατρος!Οι γάτες μερικές φορές κάνουν γρατζουνιές στα αυτοκίνητα, ιδίως αν τρέχουν. Αν δεν είναι βαθιές, 3-4 εκ. μήκος, όχι ευθύγραμμες και είναι 2-3 μαζί, είναι σίγουρα γάτες. Αυτές οι γρατζουνιές εξαφανίζονται ΕΝΤΕΛΩΣ με αλοιφή. Να χαίρεσαι που είναι γάτες γιατί σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ποντίκια.
-
Αν δεν το πλένεις συχνά δεν θα διακρίνεις τίποτα απο την σκόνη, είναι και αυτή μια λύση.
-
Τελικα δε μου ειπατε, αυτες οι κρεμες-αλοιφες για τις γρατσουνιες, οι παχυρευστες, εχουν κανενα κινδυνο για το χρωμα του αυτοκινητου?
Καποιος μου ειπε οτι ναι μεν αχνιζουν τις γρατσουνιες αλλα ομως χαλουν(θαμπωνουν?) τις διπλανες περιοχες απο τις οποιες δανειζονται χρωμα. Αληθευει? Τι ισχυει?
Χρησιμοποιουμε αφοβα ή μηπως κατι δεν γνωριζουμε? -
Καταρχήν οι χοντρή αλοιφή (που εξαφανίζει τις γρατζουνιές) δεν είναι παχύρρευστη αλλά σαν πάστα. Παχύρρευστη είναι η 'λεπτή' αλοιφή που είναι για γυάλισμα κυρίως και για πολύ μικρές γρατζουνιές.
Καμία δεν δημιουργεί θάμπωμα στο χρώμα, απεναντίας το γυαλίζουν και οι δύο. -
Αν το χρώμα είναι καινούριο (πολύ γυαλιστερό) μπορεί να θαμπώσει εκεί που τρίβεις με αλοιφή και θα χρειαστεί κάποιο ειδικό κερί για γυάλισμα.
-
Εμένα δεν μου έχει τύχει ποτέ (σε 3 αμάξια που δοκίμασα, όλα 1-3 ετών).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν το χρώμα είναι καινούριο (πολύ γυαλιστερό) μπορεί να θαμπώσει εκεί που τρίβεις με αλοιφή και θα χρειαστεί κάποιο ειδικό κερί για γυάλισμα.Το μόνο ....'πρόβλημα' που μπορεί να υπάρξει, είναι να γυαλίσει περισσότερο απ' το υπόλοιπο αυτοκίνητο..... Να θαμπώσει το θεωρώ δύσκολο, μιας και δε μου έχει συμβεί ποτέ, με ο,τι αλοιφή κι αν εχω χρησιμοποιήσει....Απεναντίας οπως είπα γυαλίζει περισσότερο απο την υπόλοιπη επιφάνεια....Αντιλαμβάνεσαι μάλιστα, οτι το πανί γλυστράει περισσότερο στο σημείο που εχει γίνει χρήση της αλοιφής....
Περι γρατσουνιών στο αμάξωμα