-
Ο χρήστης karib έγραψε:
Θα θελα να ξερω τι ατομα ειναι αυτα με τα κλειδια που κανουν τις γρατσουνιες οσο πιο βαθια γινεται στα αμαξια των αλλων...'Ατομα που ζηλεύουν εσένα επειδή έχεις ένα όμορφο, γρήγορο και άνετο αμάξι ενώ αυτοί πηγαίνουν στη δουλειά τους με βέσπα.
-
Οταν λεω σκισιματα εννοω δυο σκισιματα με μαχαιρι και μια φορα που μου εγδαρε ενας ολο το πισω αριστερο φτερο και προφυλακτηρα και σκιστηκε η κουκουλα αλλα ευτυχως ειχα μια μικρογραντουνια μονο! Οντως ο αερας ειναι μεγαλο προβλημα. Το βαλε βγαλε δεν ειναι τοσο γιατι η δικια μου τουλαχιστον εχει λαστιχα γυρω γυρω και εναν ιμαντα μονο που δενει απο κατω αλλα στην ουσια ειναι υπερβολικος. Με πολυ αερα δε μου εχει φυγει. Προσεξε μην παρεις μεγαλη και σου φουσκωνει απο τον αερα και σου φευγει. Οταν την βγαζεις ομως οντως ο αερας ειναι μεγαλο προβλημα. Αν φυσαει αστο παρε ταξι καλυτερα η φωναξε εναν ή δυο αν μπορεις να στην κρατανε για να μη σου πεσει κατω και λερωθει απο μεσα και για να την μαζεψεις και καλα να μην λερωθει το μεσα με το εξω. Αν ελρωθει απο μεσα ειναι πολυ δυσκολο να την καθαρισεις. Εγω την βαζω αναποδα στο παλιο(για να μην κανω γραντουνιες και την πλενω με σαπουναδα και ουτε καθαριζει τελειως ουτε στεγνωνει ευκολα γιατι μουσκευει και πρεπει να την αφησεις στον ηλιο να στεγνωσει και οχι στο ισκιο γιατι ετσι θα αργησει και θα μαζεψει σκονη απο μεσα(κινδυνος!). Παντως αν μενεις σε κανα στενο που κοβεται ο αερας δε θα εχεις προβλημα.
-
Να προτείνω κάτι ακόμα καλύτερο από την πρόληψη; Προσωπικά είχα ένα Nissan Almera και πριν 1 χρόνο περίπου κάποιος αποφάσισε να κάνει έργο τέχνης το αμάξι μου. Μιλάμε το γρατζούνισε γύρω γύρω το είδα και μου ήρθε να βάλω τα κλάματα. Για καλή μου τύχη η ασφάλεια μου στην ING κάλυπτε κακόβουλες βλάβες με αποτέλεσμα να μου βάψουν το αυτοκίνητο ολόκληρο! Τελικά καμμιά φορά μερικά ευρώ παραπάνω για την ασφάλεια του αυτοκινήτου αποδεικνύονται σωτήρια!
-
Πολυ καλο αυτο αλλα ενταξει για καμια γραντζουνια, αν ειναι κανενα χτυπημα που σου εκανε καποιος και δεν ησουν εσυ τι μπορεις να κανεις; Η σε καμια γραντζουνια στα πλαινα κτλ πως αποδεικνυεις θελω να πω οτι δεν τα εκανες εσυ και οτι στα εκαναν αλλοι;
-
Ρε γαμωτο ειναι διπλασια λεφτα αυτη η ασφαλεια. Κι οταν μιλαμε για ενα αυτοκινητο οχι μικρο, τοτε ειναι πολλα τα χρηματα.
Ειναι ομως σιγουρα η καλυτερη λυση.
katsj δεν μιλας για μικτη ασφαλεια, σωστα?
-
Ο χρήστης katsj έγραψε:
Για καλή μου τύχη η ασφάλεια μου στην ING κάλυπτε κακόβουλες βλάβες με αποτέλεσμα να μου βάψουν το αυτοκίνητο ολόκληρο! Τελικά καμμιά φορά μερικά ευρώ παραπάνω για την ασφάλεια του αυτοκινήτου αποδεικνύονται σωτήρια!Αποζημίωση για 'κακόβουλες βλάβες'?
Πρώτη φορά τ' ακούω! Υπάρχει στο πακέτο μικτής ασφάλισης της ING μόνο, ή και σε άλλες εταιρίες? Τι είδους ασφαλιστικό πακέτο είχες διαλέξει? -
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Το βαλε βγαλε δεν ειναι τοσο γιατι η δικια μου τουλαχιστον εχει λαστιχα γυρω γυρω και εναν ιμαντα μονο που δενει απο κατω αλλα στην ουσια ειναι υπερβολικος. Με πολυ αερα δε μου εχει φυγει. Προσεξε μην παρεις μεγαλη και σου φουσκωνει απο τον αερα και σου φευγει. Οταν την βγαζεις ομως οντως ο αερας ειναι μεγαλο προβλημα.Το έχω πάθει! Να μου φύγει όταν τη βγάζω ή οταν τη βάζω και να λερωθεί
Η κουκούλα μου ήταν πανάκριβη (από τις ακριβότερες του Autoplus), αδιάβροχη και με λάστιχο γύρω γύρω και τον ιμάντα για να τη δένεις. Αν όμως δεν τη δέσω και φυσάει δυνατά, φουσκώνει και φεύγει! Οπως λες! Εννοείς οτι αυτό συμβαίνει επειδή η κουκούλα θα έπρεπε να είναι μικρότερη? Υποτίθεται πως είναι το κατάλληλο μέγεθος για το αυτοκίνητό μου...Βέβαια εντάξει, δεν είναι και 100% εφαρμοστή, είναι ελαφρώς μεγαλύτερη. -
Λοιπόν θα σας πώ μια θεωρία που έχει φιλαράκι μου.
Είδε παλαιότερα έναν τύπο να περνάει απο ένα στενό , ρίχνει μια ματιά και αρχίζει να χαράζει απο λίγο, σε διαφορετικά σημεία 2-3 αυτοκίνητα.
Συμπτωματικά, τον ίδιο τύπο τον είδε λίγες μέρες αργότερα να δουλεύει σε γνωστό πλυντήριο-πάρκινγκ της περιοχής.
Έκτοτε πιστεύει οτι τις γρατζουνιές τις κάνουν αυτοί που έχουν πάρκινγκ στις γειτονιές, κυρίως σε αυτοκίνητα που τα βλέπουν συχνά στην περιοχή για να αυξήσουν πελατεία.Ελπίζω να μην είναι έτσι πάντως....
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Λοιπόν θα σας πώ μια θεωρία που έχει φιλαράκι μου.
Είδε παλαιότερα έναν τύπο να περνάει απο ένα στενό , ρίχνει μια ματιά και αρχίζει να χαράζει απο λίγο, σε διαφορετικά σημεία 2-3 αυτοκίνητα.
Συμπτωματικά, τον ίδιο τύπο τον είδε λίγες μέρες αργότερα να δουλεύει σε γνωστό πλυντήριο-πάρκινγκ της περιοχής.
Έκτοτε πιστεύει οτι τις γρατζουνιές τις κάνουν αυτοί που έχουν πάρκινγκ στις γειτονιές, κυρίως σε αυτοκίνητα που τα βλέπουν συχνά στην περιοχή για να αυξήσουν πελατεία.Μπορεί να μην ήταν υποκινούμενος. (Αλλιώς, θα το έκανε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης κι όχι ο υπάλληλος με το βασικό μισθό!)
Το πιθανότερο είναι οτι ζηλεύει αυτούς που είναι σε καλύτερη μοίρα από τον ίδιο. 'Επλυνε κάποια αμάξια στο γκαράζ, βρίζοντας από μέσα του, μάλλον δεν του άφησαν και μπουρμπουάρ, σου λέει, 'τώρα θα σου δείξω εσένα με την Mercedes'! -
Ο χρήστης diva έγραψε:
Για καλή μου τύχη η ασφάλεια μου στην ING κάλυπτε κακόβουλες βλάβες με αποτέλεσμα να μου βάψουν το αυτοκίνητο ολόκληρο! Τελικά καμμιά φορά μερικά ευρώ παραπάνω για την ασφάλεια του αυτοκινήτου αποδεικνύονται σωτήρια!
Αποζημίωση για 'κακόβουλες βλάβες'?
Πρώτη φορά τ' ακούω! Υπάρχει στο πακέτο μικτής ασφάλισης της ING μόνο, ή και σε άλλες εταιρίες? Τι είδους ασφαλιστικό πακέτο είχες διαλέξει?Λογικά το έχουν και άλλες εταιρείες αλλά εγώ ξέρω ότι τουλάχιστον η ING με πλήρωσε χωρίς να μου βγάλει την πίστη. Δεν έιχα μικτή στο Almera είχα το πρόγραμμα All Motor Plan 1 της ING που καλύπτει και κακόβουλες. Όσο για το κόστος με την ζημιά που πλήρωσαν έβγαλα τα παραπάνω ασφάλιστρα για 10 χρόνια. Τελικά αξίζουν μερικά ευρώπουλα παραπάνω για να πας σε μια σοβαρή εταιρεία. Στο νέο μου Passat πάντως έκανα μικτή. Αν σκεφτεί κάποιος ότι ένα τρακάρισμα με 2 αερόσακκους ανοιχτούς δεν θα σου στοιχίσει κάτω από 3000 ευρώ σε ένα νέο αμάξι η μικτή είναι μονόδρομος. Κάποτε πρέπει να γίνουμε Ευρωπαίοι και στην ασφάλεια. Δεν είναι βλάκες οι Γερμανοί οι Γάλλοι και οι Άγγλοι που στην πλειοψηφία έχουν μικτή στα αυτοκίνητα τους και εμείς πάμε στην κάθε κωλοπετινίτσα για να γλυτώσουμε 10 και 15 ευρώ το χρόνο.[/img]
-
Ο χρήστης diva έγραψε:
Μπορεί να μην ήταν υποκινούμενος. (Αλλιώς, θα το έκανε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης κι όχι ο υπάλληλος με το βασικό μισθό!)
Το πιθανότερο είναι οτι ζηλεύει αυτούς που είναι σε καλύτερη μοίρα από τον ίδιο. 'Επλυνε κάποια αμάξια στο γκαράζ, βρίζοντας από μέσα του, μάλλον δεν του άφησαν και μπουρμπουάρ, σου λέει, 'τώρα θα σου δείξω εσένα με την Mercedes'!Συμφωνώ δεν μπορεί ο κάθε ψυχάκιας να θεωρείται υποκεινούμενος για 'μεγάλα' συμφέροντα! Μου θυμήσατε κάποιον που έλεγε ότι οι ασφαλιστές βάζουν φωτιές για να ασφαλίζεται ο κόσμος! Και όταν μετά δουν στην τηλεόραση κανένα εργοστάσιο να καίγεται και τον ιδιοκτήτη σε κατάσταση αυτοκτονίας τότε λένε 'τον μ@λ@κ@ δεν το είχε ασφαλίσει;'
Αν συνεχίσω έτσι βέβαια θα με περάσετε για ασφαλιστή. Πάντως δηλώνω computeras για να μην με θεωρήσετε και υποκεινούμενο! -
Ο χρήστης katsj έγραψε:
Για καλή μου τύχη η ασφάλεια μου στην ING κάλυπτε κακόβουλες βλάβες με αποτέλεσμα να μου βάψουν το αυτοκίνητο ολόκληρο! Τελικά καμμιά φορά μερικά ευρώ παραπάνω για την ασφάλεια του αυτοκινήτου αποδεικνύονται σωτήρια!
Αποζημίωση για 'κακόβουλες βλάβες'?
Πρώτη φορά τ' ακούω! Υπάρχει στο πακέτο μικτής ασφάλισης της ING μόνο, ή και σε άλλες εταιρίες? Τι είδους ασφαλιστικό πακέτο είχες διαλέξει?Λογικά το έχουν και άλλες εταιρείες αλλά εγώ ξέρω ότι τουλάχιστον η ING με πλήρωσε χωρίς να μου βγάλει την πίστη. Δεν έιχα μικτή στο Almera είχα το πρόγραμμα All Motor Plan 1 της ING που καλύπτει και κακόβουλες. Όσο για το κόστος με την ζημιά που πλήρωσαν έβγαλα τα παραπάνω ασφάλιστρα για 10 χρόνια. Τελικά αξίζουν μερικά ευρώπουλα παραπάνω για να πας σε μια σοβαρή εταιρεία. Στο νέο μου Passat πάντως έκανα μικτή. Αν σκεφτεί κάποιος ότι ένα τρακάρισμα με 2 αερόσακκους ανοιχτούς δεν θα σου στοιχίσει κάτω από 3000 ευρώ σε ένα νέο αμάξι η μικτή είναι μονόδρομος. Κάποτε πρέπει να γίνουμε Ευρωπαίοι και στην ασφάλεια. Δεν είναι βλάκες οι Γερμανοί οι Γάλλοι και οι Άγγλοι που στην πλειοψηφία έχουν μικτή στα αυτοκίνητα τους και εμείς πάμε στην κάθε κωλοπετινίτσα για να γλυτώσουμε 10 και 15 ευρώ το χρόνο.[/img]
Φίλε αν το passat φτάσει να ανοιξει δύο αερόσακους θα έχει ξεπεράσει τουλάχιστον τα 7-8000 ευρώ
Επίσης οι Γερμανοί οι Γάλλοι και οι Άγγλοι δεν αγοράζουν 1.6 passat αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αν ήταν στην χώρα μας δεν θα έκαναν το ίδιο. Η ασφάλεια του αυτοκινήτου και όχι μόνο έχει σχε΄ση με τις εκάστοτε συνθήκες ζωής σε κάθε χώρα και όχι με τα γονίδια των Γερμανών ή των Ελλήνων.
Καλοριζικο το νέο αυτοκίνητο
-
interland δεν διαφωνώ για τις εκάστοτε συνθήκες ζωής της κάθε χώρας αλλά όταν οι ξένοι που προανέφερα πληρώνουν κατά μέσω όρο το 12% του ετήσιου εισοδήματος τους σε ασφάλιστρα γενικά (αυτοκινήτου, συντάξεις, νοσηλείας) δεν μπορεί να είναι οι χαζοί της υπόθεσης. Όσο για το 1.6 σε πληροφορώ ότι μετά από 4 χρόνια στην Αγγλία σαν φοιτητής σε επαρχιακή πόλη είδα πολλά 1.4 και 1.6 αυτοκίνητα όσα έχουμε και εδώ. Στο Λονδίνο έβλεπες και ΜΕΓΑΛΟΥ κυβισμού αλλά και στην Αθήνα δεν κυκλοφορούν λιγότερα.
Πάντως η ασφάλιση ή όχι είναι προσωπική επιλογή του καθενός και το ανάλογο τίμημα το πληρώνει ανάλογα με την απόφασή του.
Ο ασφαλιστής μου πάντως μου είχε πει ένα ωραίο κάποτε. Όσο είσαι καλά και γερός και δουλεύεις εσύ, έχεις το συμβόλαιο σου στο συρτάρι και το πληρώνεις, όταν όμως κάτι δεν πάει καλά τότε το βγάζεις από το συρτάρι και πληρώνει αυτό για σένα.
Και το ακόμα καλύτερο που διάβασα στο Βήμα αν δεν κάνω λάθος: Ανεξάρτητα με το αν ασφαλιστεί κάποιος ή όχι είναι χαμένος! Στην περίπτωση που ασφαλιστεί για ατύχημα και δεν πάθει τίποτα έχει χάσει τα λεφτά που έδωσε για ασφάλιστρα. Ενώ στην περίπτωση που δεν ασφαλιστεί και πάθει κάποια μεγάλη ζημιά πάλι θα χάσει τα λεφτά της ζημιάς που έχασε. Το θέμα που προκύπτει για τον καθένα μας είναι σε ποια από τις 2 κατηγορίες 'χαμένου' προτιμούμε να είμαστε. Εγώ πάντως προτιμώ την πρώτη. Και έχω προσωπικούς λόγους μιας και αν ο πατέρας μου όταν ήμουν φοιτητής ακόμα δεν είχε ασφαλιστεί και σκοτώθηκε σε τροχαίο έξω από την Λαμία σε διάβαση του ΟΣΕ στην οποία δεν δούλεψαν οι μπάρες, σήμερα ούτε εγώ ούτε η αδερφή θα είχαμε τελειώσει τις σπουδές μας και η μάνα μας ίσως να έπλενε σκάλες σε καμιά πολυκατοικία. Βέβαια μακάρι να ήταν γερός ο πατέρας μου και ας τα χρωστάγαμε αυτά τα λεφτά 10 φορές αλλά η ζωή ...... -
Για να επανέλθουμε στο αρχικό θέμα της συζήτησης.
Θεωρώ ότι οι γρατζουνιές είνι μέσα στο παιχνίδι. Εκτός εάν έχουμε γκαρά στο σπίτι, γκαράζ στη δουλειά, γκαράζ παντού. Είναι σαν να λέμε πως θα γίνει να μην φθείρεται το αμάξι μας από τη χρήση. Είναι δυνατόν;
Για μένα που βλέπω το αμάξι ως εργαλείο (και όχι ως μέσο κοινωνικής προβολής) δεν θα κλαίω 40 μέρες για μια γρατζουνιά. Σίγουρα το θέλω άθικτο αλλά δεν γίνεται.
-
Pantos edo stin eparxeia oti psiloxtipimatakia eixe to almera mou itan apo aproseksia dikia mou kai oxi apo kakobouli praksi allounou peran tis periptosis pou periegrapsa. Pio epikindina einai ta charlie tis karditsas pou einai poly xamila kai den ta blepeis ston kathrefti kai ta kollane piso apo to amaksi sou kapoioi asyneidoitoi para oi psyxakides me ta paratetamena kleidia!
-
Ο χρήστης rethimno01 έγραψε:
Θεωρώ ότι οι γρατζουνιές είνι μέσα στο παιχνίδι. Εκτός εάν έχουμε γκαράζ στο σπίτι, γκαράζ στη δουλειά, γκαράζ παντού. Είναι σαν να λέμε πως θα γίνει να μην φθείρεται το αμάξι μας από τη χρήση. Είναι δυνατόν;Και πάλι φθείρεται και γρατζουνίζεται το αμάξι!
Εγώ έχω γκαράζ στο σπίτι, το οποίο είναι κοινόχρηστος χώρος πολυκατοικίας- Εχω βρει πάνω από μια φορά το αμάξι μου γρατζουνισμένο, εσκεμμένα ή κατά λάθος δεν ξέρω (μπορεί άλλοτε το ένα, άλλοτε το άλλο, ανάλογα με το πόσο κακιασμένος είναι ο γείτονας).
Επίσης, παλιότερα το έδινα σε πάρκινγκ στη δουλειά. Ομως, μου το χτύπαγαν, γρατζουνούσαν και έτριβαν σε τοίχους γιατί δεν νοιάζονταν για το αμάξι μου αλλά ήθελαν να χωρέσουν μέσα οσα πιο πολλά αμάξια μπορούσαν! Αρνήθηκαν να με αποζημιώσουν για οτιδήποτε, παρόλο που παραδέχθηκαν οτι γρατζουνάνε και γδέρνουν το αμάξι. Μόνο μια φορά πλήρωσαν έναν καθρέφτη που μου εσπασαν. 'Αλλα παρκινγκ στη γειτονιά δεν υπήρχαν (αλλά κι αν υπήρχαν, σίγουρα θα ήταν τα ίδια χάλια).
Στην τωρινή δουλειά μου ευτυχώς έχουμε ιδιόκτητο πάρκινγκ. Και πάλι όμως, κάποιοι συνάδερφοι διαμαρτύρονται οτι εχουν βρει τα αμάξια τους 'πειραγμένα' (γρατζουνισμένα κλπ). Προφανώς από συναδέλφους!
Τέλος, ακόμα κι όταν κυκλοφορείς στο δρόμο κάποιο συμφοριασμένο ψωριασμένο παπί θα περάσει και θα σε ψιλογρατζουνίσει με τα φρένα του ή τα πετάλ του καθώς κάνει σφήνες ανάμεσα στα αμάξια και πριν καταλάβεις τι έγινε, σου έχει κάνει γρατζουνιές και λακκουβάκια.
Αρα, η μόνη λύση είναι....να το βάφεις κάθε μήνα! Η να ανεχτείς τις γρατζουνιές. -
Τελικα ξερετε ποια φραση μου ερχεται αυθορμητα στο στομα: ε, δεν ειμαστε λαος...
Οταν ακουω για κακιασμενο γειτονα, για συναδελφο(!) κλπ κλπ ενα εχω να πω: δεν εχουμε παιδεια σαν λαος. Καφριλα.
-
Ο χρήστης karib έγραψε:
Τελικα ξερετε ποια φραση μου ερχεται αυθορμητα στο στομα: ε, δεν ειμαστε λαος...Οταν ακουω για κακιασμενο γειτονα, για συναδελφο(!) κλπ κλπ ενα εχω να πω: δεν εχουμε παιδεια σαν λαος. Καφριλα.
Αποφάσισε ή δεν είμαστε λαός ή δεν έχουμε παιδεία.
Να σε βοηθήσω.
Λαός είμαστε αλλά ποιάς εποχής δε ξέρω. Πιθανολογώ της εποχής των σπηλαίων. -
Και βέβαια ας μην ξεχνούμε και τα stone-chips (χτυπηματάκια από χαλίκια) που δεν διορθώνονται με αλοιφές κτλ για τα οποία δεν φταίει κανείς.
Έχω καμμιά δεκαριά από δαύτα στην 147.
-
Ναι, ειναι αυτο που ειπε ενας συνφορουμιτης πιο πανω: η ελλαδα ειναι παραδεισος για γρατσουνιες.
Περι γρατσουνιών στο αμάξωμα