-
Καλημερα
Το θεμα της αξιοπιστιας ειναι σχετικο.Ο χρονος θα δειξει.Αλλα μηπως και τα μουρατα κλπ δεν εχουν προβληματα? Η Μ3 μοντελο 2001-2003 δεν εχουν προβλημα με τον κινητηρα τους?Σε ποσα Μ3 δεν εσπασαν οι κινητηρες και ετρεχαν ολοι για αλλαγες ελατηριων,μπιελων κλπ?
Αγοραζετε το αυτοκινητο που σας λεει η καρδια σας και οχι η λογικη σας.
Αλωστε ολα τα αυτοκινητα οπως φτιαχνωνται τωρα ειναι για 5-6 χρονια μετα θελουν αλλαγμα γιατι τοτε αλλο λιγο αλλο πολυ αρχιζουν να βγαζουν τα προβληματα τους ενα-ενα.
Bimmer -
Ο χρήστης bimmer έγραψε:
Αλωστε ολα τα αυτοκινητα οπως φτιαχνωνται τωρα ειναι για 5-6 χρονια μετα θελουν αλλαγμα γιατι τοτε αλλο λιγο αλλο πολυ αρχιζουν να βγαζουν τα προβληματα τους ενα-ενα.
Να αυτό είναι που λέω. Επειδή υστερούμε εμείς, υστερούνε όλοι. Δεν είναι όλοι στο ίδιο καζάνι -προφανώς.
-
Ο Technic είπε ότι η Alfa υπερκοστολογεί να προιόντα της!! και μετά το παίζει πρέμιουμ και ο lkar (πάλι σόρρυ για το Ίκαρος ) γιατί έδωσα τόσα λεφτά για την GT!!
Σας παραθέτω την προσωπική μου ανάλυση για την GT και θα ήθελα να μου εξηγήσετε αν το αμάξι είναι υπερκοστολογημένο:
1. Κουβαλάει το όνομα της ΑLFA ROMEO μιας φίρμας με μεγάλη ιστορία σε σπορ αυτοκίνητα και πλουσια αγωνιστική ιστορία. Και μια φίρμα που γέννησε την Ferrari!!
2. Έχει πολύ όμορφη εμφάνιση. Μπορεί η ομορφιά να είναι υποκειμενική αλλά είναι γεγονός ότι η πλειοψηφία το θεωρεί από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα παραγωγής
Σχεδιασμένο από τον οίκο BertoneΤο αυτοκίνητο παντρεύει την κομψότητα και την φινέτσα με την άγρια ομορφιά ενός κουπέ. Είναι πολύ εντυπωσιακό πως συνυπάρχει η πολυτέλεια με το πολεμικό στοιχειό ενός σπορ αυτοκινήτου.
Το αμάξι εμφανισιακά είναι executive. Σου δίνει ένα όμορφο αέρα και σε κανει να μην ντραπείς αν το παρκάρεις έξω από μια πρεσβύα σε ώρα δεξίωσης!! Είναι αμάξι που άνετα μπορεί να το πάρει κάποιος manager.
3. Έχει πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά. Βασίζεται στο πάτωμα και μηχανικά μέρη των 156-147 τα οποία θεωρούνται από τα κορυφαία στο χώρο του αυτοκινήτου και ειδικότερα σε τιμές εώς και 50-55000
-
Aπό πότε τα Vectra, Megane και 307CC θεωρούνται μεσαία κουπέ;;;;;;
-
Φίλε Μπάμπη, με βάση την ανάλυσή σου, μου δημιουγείς την εντύπωση ότι οι ανταγωνιστές δεν έχουν λόγο ύπαρξης εφόσων υπάρχει η Alfa. Διαφωνώ κάθετα! Αν η εντύπωση που μου δημιουργήθηκε είναι λάθος, θα ήθελα να μου πεις τους τομείς εκείνους, που πιστεύεις ότι η Alfa σου υστερεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Παρεπιπτόντως κι εγώ Alfa προτιμούσα στην συγκεκριμένη κατηγορία (παλιός Ιταλός γαρ ) αλλά από το 'προτιμούσα' μέχρι το 'έπαιρνα' υπάρχει τρελή έρευνα αγοράς με πολλές ανακατατάξεις στην κορυφή.Για την ιστορία, διαφωνώ και με τη θέση σου περί μικρών - μικρομεσαίων ως λύσεις ανάγκης. Μεγάλη συζήτηση και αυτό.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Ο Technik είπε ότι η Alfa υπερκοστολογεί τα προιόντα της!! και μετά το παίζει πρέμιουμ και ο lkar (πάλι σόρρυ για το Ίκαρος ) γιατί έδωσα τόσα λεφτά για την GT!!147 & 156
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Φίλε μάλλον τα βλέπεις λίγο μονοδιάστατα το πράγματα...Θα σου δώσω ένα μικρό παράδειγμα του τί εννοώ...
Την ανυπαρξία μικρών μοντέλλων στην γκάμα της alfa την θεωρείς προτέρημα σε σχέση με τους άλλους γενικούς όπως τους αναφέρεις κατασκευαστές αλλά ΔΕΝ είναι έτσι τα πράγματα...Αν δεν απατώμαι το Groupo FIAT του οποίου μικρό κομμάτι είναι και η Alfa έχει καθορίσει τους ρόλους που θα παίξει η κάθε εταιρεία που το αποτελεί καθώς και το κομμάτι της αγοράς στο οποίο θα εστιαστεί...
Αυτό γίνεται περισσότερο για αποφυγή του λεγόμενου εσωτερικού ανταγωνισμού αλλά και για να εστιάσει η κάθε μάρκα καλύτερα πάνω σε συγκεκριμένους τύπους αυτοκινήτων...
Έτσι λοιπόν βλέπουμε να απουσιάζουν από την γκάμα της Alfa μικρά και μικρομεσαία αυτοκίνητα μικρού κυβισμού.
Σε αντίθεση με τους άλλους γενικούς.
Δεν μιλάμε λοιπόν για συνειδητή απόφαση αλλά για σύγχρονες προσταγές του μάρκετινγκ...
Προσταγές που εκμεταλεύονται το παρελθόν της εταιρείας και που παρουσιάζουν όλο και περισσότερα μοντέλλα που παραπέμπουν απαυθείας σε σχέδια του παρελθόντως...Επίσης και όσων αφορά της BMW,SAAB,VOLVO η ανυπαρξία τους στον κατασκευαστικό τομέα των αυτοκινήτων πριν το Β' Παγκόσμιο δεν σημαίνει ούτε ότι δεν υπήρχαν πριν από αυτόν σαν εταιρείες ούτε φυσικά ότι στερούνται τεχνογνωσίας σε σχέση με την Alfa...
Iστορικότητας ίσως αλλά μόνο για τον συγκεκριμένο τομέα, το τονίζω.Αυτά προς το παρόν.
Μπράβο για την επιλογή σου και μακάρι να σου βγεί όπως επιθυμείς.όπα έμαθα να κάνω quote!!!!
Οι λόγοι που το γκρουπ έπέλεξε να έχει αυτό το προφίλ η Alfa όπως λές κι εσύ αποδεικνύουν ότι η Alfa έχει μεγάλο ειδικό βάρος
Ευχαριστώ για τις ευχές σου
-
οταν αποφασίσω να ανοιξω αντιπροσωπεία άλφα θα σε κάνω πωλητή. Κατα τα άλλα ένα έχω να πω
ΕΛΕΟΣ !!!!
α και μεγειά το αμάξι
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
όπα έμαθα να κάνω quote!!!!
Οι λόγοι που το γκρουπ έπέλεξε να έχει αυτό το προφίλ η Alfa όπως λές κι εσύ αποδεικνύουν ότι η Alfa έχει μεγάλο ειδικό βάρος
Ευχαριστώ για τις ευχές σου
Παντως και καποια μερη του σωματος μας εχουν αρχισει να αποκτουν μεγαλο ειδικο βαρος (λογω πρηξιματος) απο ολες αυτες τις συζητησεις επι συζητησεων που ξεκινανε οσοι κατοχοι Alfa Romeo για να αυτοεπιβεβαιωθουν...
Ενταξει, ολα τα Alfa Romeo ειναι καλυτερα απο ολα τα αλλα αυτοκινητα και δεν πεταξατε τα λεφτα σας.
Ευχαριστημενοι? -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Ο Technik είπε ότι η Alfa υπερκοστολογεί τα προιόντα της!! και μετά το παίζει πρέμιουμ και ο lkar (πάλι σόρρυ για το Ίκαρος ) γιατί έδωσα τόσα λεφτά για την GT!!
147 & 156
Μια χαρά τα λένε τα παιδιά. 30.000+ η GT για μια φτιαγμένη εξωτερικά 147 ; μην τρελαθούμε κιολάς.
Και σε παραπέμπω στην υπογραφή μου σε περίπτωση που αναρωτιέσαι τι θα αγόραζα στην θέση σου (ναι ναι αυτό που καίει λαδάκι το οποίο τουλάχιστον δεν το αγοράζουμε σαν χρυσάφι) -
Το μεγαλο ειδικο βαρος που εχει το ονομα της Alfa Romeo φαινεται και στις τιμες μεταπωλησης των μοντελλων της: Συναδελφος αγορασε την Πεμπτη μια 145 1,4 '96 μοντελλο 3,500 Ευρω...
-
Φίλε dpolal
Ναι το Vectra το GTS , Megane cc και 307CC είναι αντίπαλοι της GT!!!Γιατί αυτός που θέλει ένα σπορ σε κουπέ μορφή δεν θα πάρει το λεξικό της αυτοκίνησης για να δει τον απόλυτο ορισμό ενος καθαρόαιμου κουπέ.
Σίγουρα είναι δίπορτα αμάξια, με ξεχωριστό στυλ, και έχουν και γενικό περίγραμμα κουπέ!!
Ένας αγοραστής άνετα μπορεί να έχει τα παραπάνω στις επίλογές του!!!!
Ακόμα και το 93 sport sedan παρόλο που είναι sedan για μένα κοντράρει της GT!! σαν target group!! Οπως και το HONDA ACCORD 2.0 SR!!
Φίλε Γιώργο
επειδή η Alfa είναι η εταιρία που δέχεται την μεγαλύτερη επίθεση στο φόρουμ (ίσως επειδή οι οπαδοί της είναι πιο φανατισμένοι!!) ήμουν λίγο υπερβολικός!!Θέλω να διαβεβαιώσω σε όλους ότι σέβομαι πολλές εταιρίες, η BMW είναι από τις αγαπημένες μου και αν όταν αγόραζα αμάξι είχε βγεί η νέα σειρά 3 coupe=4 σειρά θα υπήρχε φοβερή κόντρα για το τι να επιλέξω!!
Επίσης αν τοΑ5 που είδα προχθές στο site των 4τροχών είχε βγεί θα ήταν μέσα στις επιλογές μου!!
Επίσης θαυμάζω πολύ τα καινούρια SAAB ειδικά το 93!!!!
Φίλε Technic
Πρώτα τείνω χείρα φιλίας!!Δεύτερον η 147 ξεκινά από τα 17680 ενώ το Α3 από τα 19850. 2200 νομίζω είναι καλή διαφορά!!
Η 156 ξεκινά από τα 21280 ενώ το Α4 από τα 24880
Δηλαδή πόσο έπρεπε να έχει η 147 10000
-
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
Ενταξει, ολα τα Alfa Romeo ειναι καλυτερα απο ολα τα αλλα αυτοκινητα και δεν πεταξατε τα λεφτα σας.
Ευχαριστημενοι?Kαι δώρο μια μικρογραφία Ferrari με επιγραφή. 'Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω 'ΕΝΖΟ'
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Φίλε dpolal
Ναι το Vectra το GTS , Megane cc και 307CC είναι αντίπαλοι της GT!!!Έλεος !!
Σίγουρα είναι δίπορτα αμάξια, με ξεχωριστό στυλ, και έχουν και γενικό περίγραμμα κουπέ!!
Ένας αγοραστής άνετα μπορεί να έχει τα παραπάνω στις επίλογές του!!!!Λυπήσου μας.
Ακόμα και το 93 sport sedan παρόλο που είναι sedan για μένα κοντράρει της GT!! σαν target group!! Οπως και το HONDA ACCORD 2.0 SR!!
Kai to accord ? !!!!!!!
Διαβάζεις αυτά που γράφεις ;Φίλε Γιώργο
επειδή η Alfa είναι η εταιρία που δέχεται την μεγαλύτερη επίθεση στο φόρουμ (ίσως επειδή οι οπαδοί της είναι πιο φανατισμένοι!!) ήμουν λίγο υπερβολικός!!λίγο ;
Θέλω να διαβεβαιώσω σε όλους ότι σέβομαι πολλές εταιρίες, η BMW είναι από τις αγαπημένες μου και αν όταν αγόραζα αμάξι είχε βγεί η νέα σειρά 3 coupe=4 σειρά θα υπήρχε φοβερή κόντρα για το τι να επιλέξω!!
Επίσης αν τοΑ5 που είδα προχθές στο site των 4τροχών είχε βγεί θα ήταν μέσα στις επιλογές μου!!Συνειδητοποιήμενο σε βρίσκω !!
[quote]Φίλε Technic
Πρώτα τείνω χείρα φιλίας!!Δεύτερον η 147 ξεκινά από τα 17680 ενώ το Α3 από τα 19850. 2200 νομίζω είναι καλή διαφορά!!
Η 156 ξεκινά από τα 21280 ενώ το Α4 από τα 24880
Δηλαδή πόσο έπρεπε να έχει η 147 10000
-
Από ότι βλέπω είμαι ένας εναντίον όλων και μάλιστα αντιμετωπίζω επιθέσεις κατά της αξιπρέπειάς μου και της νοημοσύνης μου!!
Αν νομίζετε ότι είναι δίκαιο και αντρίκιο συνεχίστε!
Σας πειράζει να γράφω συνεχόμενα ποστς αλλά δεν σας πειράζει να χλευάζουν ένας συμφορουμήτη !!
Ευχαριστώ gto γι 'αυτά που γράφεις , με έχει όντως συνεφέρει !
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Από ότι βλέπω είμαι ένας εναντίον όλων και μάλιστα αντιμετωπίζω επιθέσεις κατά της αξιπρέπειάς μου και της νοημοσύνης μου!!Αν νομίζετε ότι είναι δίκαιο και αντρίκιο συνεχίστε!
Σας πειράζει να γράφω συνεχόμενα ποστς αλλά δεν σας πειράζει να χλευάζουν ένας συμφορουμήτη !!
Ευχαριστώ gto γι 'αυτά που γράφεις , με έχει όντως συνεφέρει !
Δεν υπονόησε κανένας ότι είσαι βλάκας η οτιδήποτε άλλο και σύγνωμη αν φάνηκε κάτι τέτοιο.
Απλά βλέπουμε παράλογο- τα άπειρα threads για τις alfa
- την προσπάθεια να μας πούνε ότι είναι 'φτηνές' γι αυτά που ποσφέρουνε.
- το οτι είναι ακριβές επειδή είναι όνομα.
- το ότι είναι αξιόπιστες !
- το ότι όλα τα άλλα αυτοκίνητα είναι χείροτερα !!
Και αλλά που δεν μου έρχονται αυτή την στιγμή στο μυαλό ..
Σαν πρώην αγανακτησμένος 'χρήστης' των 156-146-147 ήθελα να αναφέρω επίσης οτι τις βρίσκω και υπερβολικά ακριβές στην συντήρηση.
Συγνώμη και πάλι αν ίσως σε παρεξήγησα αλλά ...Διαβάσε τα παραπάνω και λυπήσου μας και εμάς λιγο
-
Ο χρήστης gto έγραψε:
Δηλαδή η 159 θα ξεκινάει απο τα 30 ?Τώρα το έμαθες; 29+κάτι για την ακρίβεια υπολογίζεται!
Babbi καθένας έχει τις απόψεις του, σωστές ή λάθος. Γιατί συγχίζεσαι; Να ξέρεις ότι όσο ανοίγεις τέτοια topic θα χορτάσεις και ειρωνία είτε αφορά σωστά πράγματα, είτε κοτσάνες.
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Δηλαδή η 159 θα ξεκινάει απο τα 30 ?
Τώρα το έμαθες; 29+κάτι για την ακρίβεια υπολογίζεται!
Τους έχω ικανούς !
Πάντως για να αποδίδω και τα εύσημα ακόμα θυμάμαι την ***λα απο την 156 GTA.
Αυτή μάλιστα -
Όταν η ειρωνία είναι 90% και τα αντεπιχειρήματα 10% αυτό δεν τιμά το φόρουμ !!
όσο για τα άπειρα ποστς για την Alfa:
Δεν την έχω ονομάσει κορυφαία βιομηχανία στο αντίστοιχο τόπικ!! Οι άλλοι είπανε TOYOTA-HONDA-MERCEDES-BMW-RENAULT!!
Eγώ δεν τόλμησα να την ονομάσω κορυφαία γιατί απλά δεν είναι.
Αυτό το τόνισα κι εδώ όταν είπα ότι υπολείπεται της BMW!!Αυτήν την συζήτηση της άνοιξα γιατί είδα σε άλλες συζητήσεις να υποτιμούν την Alfa και ήθελα να εκφράσω κάποιες σκέψεις μου. Δεν υποχρέωσα κανένα να τα διαβάζει!! Ούτε νομίζω το φόρουμ έχει πρόβλημα disk space και τον τρώω για την Alfa!!
Θα ήθελα να ήξερα αν οι άλλες εταιρίες δεχόταν τόση επίθεση δεν θα άνοιγαν αντίστοιχα θέματα?
Ta πολλά θέματα για την άλφα υπάρχουν γιατί είναι ενδιαφεροντα και ο κόσμος συμμετέχει!!
Αλλιώς δεν θα υπήρχαν!! πόσα θέματα υπάρχουν για την Mazda? Peugeot? VOLVOκλπ
-
Ε! ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί σχεδόν πάντα ζητάμε απο τους άλλους επιβεβαίωση των προσωπικών μας επιλογών.
Περι Κύρους και ποιότητας της Alfa Romeo