-
Μίλησα για σύγκριση 'ισάξιων' αυτοκινήτων κ στα ιδια κυβικα κ περιπου στα ιδια χρηματα. δεν μίλησε κανενας για σύγκριση GT με Μ3, Ferrari κ ολα τα σουπερ αμαξια που γράφεις. μην παρεξηγιόμαστε χωρις λόγο.σε παρακαλώ.μην ξαναγράφω τα ίδια:(
-
Ο χρήστης Autodelta έγραψε:
Μάλιστα, το ακούσαμε κι αυτό! Η Alfa Romeo GTV/Spider είναι για πέταμα!
Εγώ ένα έχω να πω, αν οποιος ιδιοκτητης GTV/Spider σκέφτεται σόναρ ανά λάβει υπό όψιν τα λόγια του Pai Mei, παρακαλείται θερμά να έρθει να το πετάξει στην αυλή μου!
Καλά σοβαρά τώρα, ήθελες και το είπες αυτό Pai Mei η σου ξέφυγε? αν σου ξέφυγε τότε πάσο, όλοι κάνουμε λάθη (για να μην πω 'λέμε ^@%&##'!) αλλα αν ήθελες και το είπες τότε καλύτερα να κανεις logout φιλε μου! Δεν νομίζω ότι με τέτοιες απόψεις για αυτοκίνητα ΚΟΣΜΉΜΑΤΑ που ομόρφυναν και θα συνεχίζουν να ομορφαίνουν την ζωή μας είναι σοβαρές.
Τώρα για το αν είναι καλο η όχι νομίζω είναι περιττό να καθίσω να αναρωτηθώ. Είναι ΚΑΛΟ είτε το θες είτε όχι. Εκτος και αν θεωρείς την Z3 πχ κορυφαίο αυτοκίνητο, γιατί αυτή μου έρχεται στο μυαλό για σύγκριση.
αυτά τα λίγα λοιπόν, και στο μέλλον θα σε παρακαλούσα τέτοιες απόψεις να τις κρατάς για τον εαυτό σου και να ΜΗΝ τις μοιράζεσαι μαζί μας γιατί το μονο που προκαλείς είναι να βάζεις φωτιά στην ηρεμία του forum και να μας κανεις να γελάμε..
A και ελπίζω να σε προσέβαλα!Φίλε και συναλφίστα Autodelta!
Όσο παράλογα και προκλητικά σου ακούγονται κάποια πράγματα όταν απαντας επιθετικά χάνεις το δίκιο σου και δημιουργείς χειρότερη αντίδραση ακόμα και από αρχικά ουδέτερους.
Συμμερίζομαι την οργή σου γιατί κι εμένα μου φάνηκαν παράλογα αυτά που άκουσα, αλλά ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει γιατί είναι ένα ελέυθερο φόρουμ και έχουμε δημοκρατία!!
Αυτά πάντα φιλικά και συναλφιστικά
-
Ο χρήστης Autodelta έγραψε:
Εγώ ένα έχω να πω, αν οποιος ιδιοκτητης GTV/Spider σκέφτεται σόναρ ανά λάβει υπό όψιν τα λόγια του Pai Mei, παρακαλείται θερμά να έρθει να το πετάξει στην αυλή μου!
Καλά σοβαρά τώρα, ήθελες και το είπες αυτό Pai Mei η σου ξέφυγε? αν σου ξέφυγε τότε πάσο, όλοι κάνουμε λάθη (για να μην πω 'λέμε ^@%&##'!) αλλα αν ήθελες και το είπες τότε καλύτερα να κανεις logout φιλε μου! Δεν νομίζω ότι με τέτοιες απόψεις για αυτοκίνητα ΚΟΣΜΉΜΑΤΑ που ομόρφυναν και θα συνεχίζουν να ομορφαίνουν την ζωή μας είναι σοβαρές.
Τώρα για το αν είναι καλο η όχι νομίζω είναι περιττό να καθίσω να αναρωτηθώ. Είναι ΚΑΛΟ είτε το θες είτε όχι. Εκτος και αν θεωρείς την Z3 πχ κορυφαίο αυτοκίνητο, γιατί αυτή μου έρχεται στο μυαλό για σύγκριση.
αυτά τα λίγα λοιπόν, και στο μέλλον θα σε παρακαλούσα τέτοιες απόψεις να τις κρατάς για τον εαυτό σου και να ΜΗΝ τις μοιράζεσαι μαζί μας γιατί το μονο που προκαλείς είναι να βάζεις φωτιά στην ηρεμία του forum και να μας κανεις να γελάμε..
A και ελπίζω να σε προσέβαλα!Tι είναι η αυλή σου Autodelta;
Χωματερή για Alfa romeo;Είναι πράγματι περιττό να αναρωτηθείς αν είναι ΚΑΛΟ αυτοκίνητο ή όχι η GTV, συμφωνώ. Θα πρέπει πρώτα να αναρωτηθείς για άλλα πιο σημαντικά πράγματα, που έχουν να κάνουν με εσένα.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
A και ελπίζω να σε προσέβαλα!Tι είναι η αυλή σου Autodelta;
Χωματερή για Alfa romeo;Είναι πράγματι περιττό να αναρωτηθείς αν είναι ΚΑΛΟ αυτοκίνητο ή όχι η GTV, συμφωνώ. Θα πρέπει πρώτα να αναρωτηθείς για άλλα πιο σημαντικά πράγματα, που έχουν να κάνουν με εσένα.
Παιδια please μην μου χαλάσετε το θέμα καλά πάει μέχρι τώρα.
Εδώ πρέπει να σας αφήσω, μάλλον θα τα πούμε μετά το πάσχα!!
Μην φάτε πολύ αρνί γιατί θα χαλάσει η ιδανική κατανομή του βάρους των αυτοκινήτων σας και δεν θα πέρνετε τα στροφιλίκια όπως πρέπει
-
Γεια σου φίλε Babbi. Σου εύχομαι ωραίες διαδρομές με τη GT σου και καλή Ανάσταση!
-
Γεια σου φίλε Babbi. Σου εύχομαι ωραίες διαδρομές με τη GT σου και καλή Ανάσταση!Επίσης και σε σένα φίλε μου.
Λίγο πήγαν να ανάψουν τα πνέυματα αλλά χάρηκα που κονταροχτυπηθήκαμε!!!
Είσαι καλός συζητητής, θα ακονίσω πέρα από τα δόντια μου για το αρνί και τα όπλα μου για τον επόμενο
'Car Brands' Wars Episode 3 rise of the Alfa Romeo
-
ΟΙ ΑΛΦΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΠΟΡ.
ΤΟ ΝΤΙΖΑΙΝ ΦΩΝΑΖΕΙ ΕΙΜΑΙ ΣΠΟΡ ΕΙΜΑΙ ΣΠΟΡ ΕΙΜΑΙ ΣΠΟΡ , ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ...ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΜΠΑΝΕΙ ΤΟ VDC
ΠΑΤΑΣ ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ,ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΑΛΦΑ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ 'ΣΠΟΡ' ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΗΣ
ΥΓ: ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΝΤΙΖΑΙΝ ΤΑ RΧ-8 ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ GT
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Το Α3 3.2 quattro,
είναι απλά η πιο γρήγορη (αυτή τη στιγμή) έκδοση του Α3,
δίχως να αποτελεί 'ειδική έκδοση', όπως η GTA.'Ειδική έκδοση' του τωρινού Α3, είναι το S3 που έρχεται...
....οσονούπω
Όταν τα έλεγα αυτά εγώ για την GTA και το golf R32, FOCUS RS o φίλος dpopal μου την έπεσε!!!
Αφού κι εσύ έχεις το ίδιο σκεπτικό με μένα γιτί δεν με υποστήριξες τότε? :winΜήπως θυμάμαι τώρα τί λές...
Κι εσύ dpolal γιατί δεν την **πέφτεις **στον technik?? που λέει τα ίδια με μένα?
Μήπως γιατί υποστηρίζει την Audi?Άκου να μου την 'πέσει'... Γκόμενα είμαι?
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
η BMW με 50-50 και κιβώτιο εμπρός -κίνηση πίσω είναι μακριά από το ιδανικό για την κατανομή της
Εισαι σιγουρος;;;;;; Ζ4 3.0 με 50/50 κατανομη δεν μπορουσε να παντηλικωσει με τιποτα σε πιστα ειδικα διαμορφωμενη για παντες ! Πηγαινε γραμμες! Ουτε με χειροφρενο ξεκολλαγε, ουτε με συμπλεκταρισμα, ουτε με κατεβασμα, ουτε με τον Θεο μπαρμπα! Ο οδηγος της ειναι πολυ χερας! Σας προλαβαινω για να μην ακουσω δικαιολογιες του τυπου 'εφταιγε ο οδηγος'κλπ.
-
Ο χρήστης manosm3 έγραψε:
η BMW με 50-50 και κιβώτιο εμπρός -κίνηση πίσω είναι μακριά από το ιδανικό για την κατανομή της
Εισαι σιγουρος;;;;;; Ζ4 3.0 με 50/50 κατανομη δεν μπορουσε να παντηλικωσει με τιποτα σε πιστα ειδικα διαμορφωμενη για παντες ! Πηγαινε γραμμες! Ουτε με χειροφρενο ξεκολλαγε, ουτε με συμπλεκταρισμα, ουτε με κατεβασμα, ουτε με τον Θεο μπαρμπα! Ο οδηγος της ειναι πολυ χερας! Σας προλαβαινω για να μην ακουσω δικαιολογιες του τυπου 'εφταιγε ο οδηγος'κλπ.
Για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν ξέρω τίποτα αλλά μήπως υπερβάλλεις? 3λιτρο αυτοκίνητο με πίσω κίνηση και σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα με χερά οδηγό και δεν γύρναγε? Εδώ γυρνάνε τετρακίνητα...
-
Epeidi tin spider tin eixe o filos mou gia 6 mines mporo na po oti to amksi einai poli kalo sto dromo alla re pedia apo tin proti mera eixe xilia provliamat. Etrize pantou, den ekline kala i koukoula , ta frena tou kanane ena periergo thorivo. Telika anagastike na to dosei mesa se 6 mines gia na glitosei.
-
Ο χρήστης tupac έγραψε:
Epeidi tin spider tin eixe o filos mou gia 6 mines mporo na po oti to amksi einai poli kalo sto dromo alla re pedia apo tin proti mera eixe xilia provliamat. Etrize pantou, den ekline kala i koukoula , ta frena tou kanane ena periergo thorivo. Telika anagastike na to dosei mesa se 6 mines gia na glitosei.Και ο άλλος στα τεχνικά θέματα άνοιξε topic γιατί έχει πολλά προβλήματα με το νέο Α3. Τι σημαίνει ότι δεν είναι αξιόπιστο; 'Η μάλλον άσε να μαντέψω, αυτό είναι η εξαίρεση.
Υ.Γ. No greeklish plz!
-
Ναι μωρέ ντάξει και μένα ο ανηψιός του φίλου του κουμπάρου της ξαδέρφης μου οδηγούσε ένα Seicento (Ιταλικό, το πιάσατε το υπονοούμενο!) και ξαφνικά ανατινάχτηκε αλλά αυτή δεν έπαθε ούτε μία γρατζουνιά γιατί πρόλαβε να το πουλήσει εγκαίρως.
Άντε πια Πασχαλιάτικα με έχετε κουράσει, αν είναι για να πείτε κακία για την Άλφα Ρομέο έχετε οχτακόσιους γνωστούς, σε όλες τις άλλες εταιρίες ήταν 'γκαντεμιά' -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ναι μωρέ ντάξει και μένα ο ανηψιός του φίλου του κουμπάρου της ξαδέρφης μου οδηγούσε ένα Seicento (Ιταλικό, το πιάσατε το υπονοούμενο!) και ξαφνικά ανατινάχτηκε αλλά αυτή δεν έπαθε ούτε μία γρατζουνιά γιατί πρόλαβε να το πουλήσει εγκαίρως.
Άντε πια Πασχαλιάτικα με έχετε κουράσει, αν είναι για να πείτε κακία για την Άλφα Ρομέο έχετε οχτακόσιους γνωστούς, σε όλες τις άλλες εταιρίες ήταν 'γκαντεμιά'Σωστος.......
-
Ο χρήστης manosm3 έγραψε:
Kαταρχήν Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά.
Εύχομαι να περάσατε πολύ όμορφα το Πάσχα και να φάγατε καλά.Πρέπει να τονίσω ότι το Πασχαλινό τραπέζι πρέπει να έβλαψε τους μπροστοκίνητους οι οποίοι έχοντας αρκετά κιλά παραπάνω γίνανε ακόμα πιο μπροστόβαροι και άρα δεν μπορούν να κοντράρουν πισωκίνητο.
Γι αυτό κι εγώ δεν έκανα μεγάλο ταξίδι με την κούκλα μου!!
Πολύ αρνί φάε , στροφιλίκια με Alfa Romeo μην τολμήσεις!!
Τώρα στο ψητό , θα απαντήσω στον φίλο manosm3 ότι:
Και η BMW, PORSCE , ALFA έχουν διαλέξει μια λάθος συνδεσμολογία για τα αυτοκίνητά τους.
Η ALFA αντίθετα με την παράδοση και τον χαρακτήρα των μοντέλων της βγάζει εδώ και χρόνια μπροστοκίνητα αμάξια. Αυτό όμως αποτελεί παρελθόν με την έλευση του Q4 στις Brera, Crosswagon, 147, 159 όπου θα παρέχεται μια 4κίνηση προσανοτολισμένη στον πίσω άξονα(80-20).
Παρόλο την λάθος επιλογή της η Alfa δεν σταμάτησε να βγάζει αμ'αξια με άριστη οδική συμπεριφορά πάνω απο τον μέσο όρο!! Επίσης δεν σταμάτησε να συμμετέχει στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα τουρισμού όπου κοντράρεται με την πισωκίνητη BMW με ισόπαλα αποτελέσματα!!Αυτό ναι μεν δείχνει ότι υπάρχει εξέλιξη και τεχνολογία πίσω από τα μοντέλα, αλλά είναι λάθος να επιλέγεις μία λάθος λύση(εμπρός κίνηση) και στην συνέχεια να καταβάλεις προσπάθεια για να την κάνεις ανταγωνιστική, όταν μπορούσες από την αρχή να έχει την ιδανική λύση(πίσω η 4χ4) και μέσα από την εξέλιξη να παρεις τα πρωτεία!!
Στο ίδιο λάκκο έχει πέσει η Porsce με τα Mcpherson και τον κινητήρα πίσω!!! λύσεις απαράδεκτες για υπεραυτοκίνητα όπως οι διάφορες 911.
Βέβαια και η 911 έχει εξελιχθεί σε δεκαετίες και παρά την 'κακή' συνδεσμολογία καταφέρνει να έχει επιδόσεις και στήσιμο αντάξιο του ονόματός της!!
Αλλά όπως και στην Alfa δεν δικαιολογείται η υιοθέτηση μιας λάθος λύσης (κινητήρας πίσω-Mcpherson ) που με προσπάθεια έγινε ανταγωνιστική όταν μπορούσες να έχεις την σωστή λύση(κινητήρας εμπρός ή στο κέντρο και διπλά ψαλίδια) και να ην εξέλισες στο τέλειο.
Έτσι και η BMW, την οποία θαυμάζω και υποστηρίζω σαν μάρκα και όπως έχω πει αν είχε βγει η νέα 3άρα κουπέ=4άρα θα κόντραρε έντονα την GT στις επιλογές μου, έχει διαλέξει ένα λάθος σχήμα με κινητήρα εμπρός, κιβώτιο εμπρός κίνηση πίσω το οποίο της δίνει 50-50 κάτι που θεωρητικά είναι λάθος!!
Δεν γνωρίζω αν η Ζ4 είναι έτσι, εγώ μιλάω για τις 3άρες-5άρες .
Αλλά και για ένα ρόουντστερ όπως η Ζ4 είναι απαράδεκτο ο κινητήρας να είναι εμπρός!! Η λύση θα έπρεπε μα είναι κινητήρας στο κέντρο και κίνηση πίσω όπως στις Ferrari 360, F430, Lotus Elise, Ferrari Enzo, Porsche Carrera GT , nsx,Toyota MR2. όπου έχει νόημα το 50-50 η και 4κίνηση όπως οι Lamborghini Murcielago!
Ομοίως για αυτοκίνητα όπως η σειρές 3, 5, 6, 7 πιο ορθόδοξη είναι η υιοθέτηση του κινητήρα εμπρός(αρκετά πίσω από τον εμπρός άξονα) κιβώτιο πίσω και κίνηση πίσω όπως στα Alfa Alfetta, 75, Giulietta2, 8c2900, 8c2300, 8c competizione, Chevrolet Corvette, Ferrari 612, 550, 575, superamerica, Maserati Coupe'/spyder, Aston Martin DB9 με ιδανική κατανομή 58-πίσω 42 εμπρός, ή ένα 4κίνητο σχήμα με 50-50 κατανομή!
Το σχήμα της BMW είναι παροχυμένο και με καλό marketing και αρκετή ασχετοσύνη του κόσμου θεωρείτε κορυφαίο!!
Προσοχή δεν λέω ότι η υλοποίηση της BMW-Porsche-ALfa Romeo είναι κακές!! Ίσα ίσα λέω ότι είναι εξαιριτικά αυτοκίνητα σε στήσιμο και επιδόσεις!!
Αυτό που λέω ότι είναι κακό είναι το θεωρητικό σχήμα τους!!
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν είναι δίκαιο να γίνεται μονόπλευρη κριτική στο σχήμα της Alfa Romeo και ταυτόχρονα να χειροκροτούμε ή να σιωπούμε για εξίσου λάθος τεχνικές επιλογές εξίσου κορυφαίων κατασκευαστών!!
Για μένα λοιπόν και οι Autodelta 147 GTA που κέρδισε στο Top Gear αμάξια όπως οι Aston Martin DB7, Subaru Impreza Sti, BMW M3 είναι λάθος γιατί ναι μεν έχει αποτέλεσμα σαν προιόν αλλά δεν έχει σωστό τεχνικό υπόβαθρο!!
Πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα πω ότι οι BMW-Porsche-Alfa είναι κακά αμάξια και δεν εξίζουν λόγω κακών επιλογών. Θα κατακρίνω τις επιλογές αλλά όχι τα αυτοκίνητα!!
Τα αυτοκίνητα θα τα κατακρίνω μόνο αν δεν έχουν τις επιδόσεις σε ευθείες-πίστες-ειδικές διαδρομές που ο κόσμος θα περίμενε απο αυτές!!, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει για καμία από τις 3 εταιρίες!!!
[/b]
-
Γεια σου ρε Babbis, χρόνια πολλά!!
Έλειψες τρεις μέρες και μαράζωσε το forum!! -
Έλειψες τρεις μέρες και μαράζωσε το forum!!Για και σε σένα φίλε μου! Ελπίζω να έχετε ακονίσει τα μαχαίρια σας για νέες κόντρες!!
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Έλειψες τρεις μέρες και μαράζωσε το forum!!Για και σε σένα φίλε μου! Ελπίζω να έχετε ακονίσει τα μαχαίρια σας για νέες κόντρες!!
Στο ίδιο αντικείμενο;
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Στο ίδιο αντικείμενο;
ε ο καθενας με τον πονο του....
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Στο ίδιο αντικείμενο;
θα μπορούσατε να επιτρέψετε τα ποδοσφαιρικά. Έτσι κι αλλιώς, τσακωνόμαστε και χωρίς αυτά, ας υπάρχει ποικιλία στις αιτίες του καβγά τουλάχιστον.
πχ.
'Στρίβει ο Ριβάλντο χωρίς ESP???'
'Περί κύρους και ποιότητας των παπουτσιών του Λυμπερόπουλου'
'Κόκκαλης vs. Kοντομηνάς, αλήθειες και ψέμματα'
Περι Κύρους και ποιότητας της Alfa Romeo